Jeden svět
ohodnotit

Zelená míle

The Green Mile

Další název:
Zelená míľa (SK)
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
189 minut
Premiéra v ČR:
16.3.2000
„Zázraky se dějí na těch nejneočekávanějších místech. Tom Hanks v dramatu podle Stephena Kinga.“

Komentáře k filmu Zelená míle

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 149
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2020
Tohle je bez diskuse   nejlepší film režiséra   Franka Darabonta!! Děj plný   napětí a opravdu lidsky   silných momentů. To   umožňuje výborný do   detailu propracovaný   scénář s hned několika   dějovými liniemi. Skvělé   obsazení a snad ještě   lepší výkony. Těžko   říct jestli je lepší Tom   Hanks jako hlavní hrdina, M.   C. Duncan jako "kafe ale   psaný jinak" či Doug   Hutchison coby sadistický   Percy a nebo snad David Morse   v roli dozorce Brutuse   Howella. Tenhle film člověka   vtáhne natolik, že mu vůbec   nepřijde nadbytečná   extrémní více než   tříhodinová stopáž.   Místy je to vskutku hodně   naturalistické ale není to   vůbec samoúčelné a zapadá   to přesně do atmosféry   tohoto mimořádného filmu.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.5.2011
S přivřením očí a   nadsázkou "je to o   něčem" a některé   scény se "zaryjí pod   kůži". Ale nevyhnu se   svému   "oblíbenému"   rýpnutí do stopáže a i   celkově je to takový -   chvílemi až   "růžový" a jindy   hodně "temný,   černý..."
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.6.2017
Dostali jsme se mezi těžké   zločince, kde čas od času   je někdo popraven na   elektrickém křesle, kterých   nemusíme litovat. Příběh   je zajímavý, zřejmě jde i   skutečné příběhy, kdy   popravčí četa nedodržuje   standartní předpisy, ale   takové vyhrocené filmy já   nemusím, vždyť není, film   Vykoupení z věznice v   Shawshank zajimavější s   dobrým koncem..
green-tea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2012
Sugestivně postavený   příběh života a smrti (a   to doslova), vynikající   režie a ještě lepší   herecké výkony. Ač nemám   moc ráda dlouhé filmy, tady   mi ty tři hodinky pokaždé   utečou jako voda v horské   bystřině a na závěr se i   slzičky derou do očí. Jenom   si jej příště radši   pustím na DVD, protože tady   mi ty TV reklamy vadily   ještě 100x víc, než   obvykle. Cpát je do takhle   silného příběhu mi přijde   jako vyložené barbarství.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Všude, kde hraje Tom Hanks to   stojí za podívanou! I tento   film mohu vřele doporučit!   Opravdu se na něj podívejte,   nevíte o co přicházíte!   Smutný mi přijde, jak ten   černoch léčí! A jak trpí,   to mi šly vždycky slzy do   očí!
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2007
Výborné zpracování velmi   dobře balancuje na hranici   mezi city, nadpřirozenem a   dramatem. Velkou oporou filmu   jsou typově dobře vybraní   herci, kteří se naopak mohou   opřít o dobrý scénář a   rozehrát se naplno. Jedinou   vadou na kráse může být   délka filmu více než 2 a   půl hodiny. Přestože film   nemá výrazně slabší   místa, délka je opravdu   unavující. Pokud však nikam   nespěcháte, nebo si film   můžete na chvilku stopnout a   udělat si pauzičku....nic   vám nebrání v nerušeném   pokoukání na řemeslně i   umělecky velmi slušnou   práci.
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2018
Film, který je u mě výš   než Forrest,ne kvůli tomu,   že oba filmy spojuje Tom   Hanks,ale pro to,co tam   dokázal předvést Michael   Clarke Duncan. Silný   příběh, netradiční   prostředí a dva úchyláci,   každý na jedné straně   mříží. Který je horší?   Naopak za mřížemi se občas   ocitne někdo, kdo tam nemá   co dělat.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2006
vězeňské drama s prvky fantazie
Tak nějak by se dal   charakterizovat tento snímek.   Film natočený podle románu   S. Kinga zaujme svoji   atmosférou, dějem a   prostředím. Trošku se mi   nezdálo některé chování   bachařů. Ale celkový dojem   z filmu to nijak nesnižuje.
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Zelená míle
k tomuhle filmu není snad co   dodat. Úžasný příběh,   který vás chytne za srdce a   nejen vás ale i hlavního   hrdinu Paula(Tom Hanks)   Příběh se odehrává v roce   1935, kdy do věznice   přivezou údajného vraha,   který je obviněn z vraždy   dvou malých dětí   společnost ve vězení mu   bude dělat malá myška.   Předlohu pro tenhle   báječný film byla kniha od   Stephena Kinga. Je to hodně   smutný film, ale moc krásny.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2008
Zelená míle
"Mrtvý muž kráčí po   Zelené míli!" Kdo   nebrečel u tohodle filmu,   toho už nerozbrečí asi nic.   Skvělý příběh, ale film   mi přijde úplně stejný   jako Vykoupení z věznice   Shawshank (což je logické,   stejný režisér, stejný   Stephen King,... - jelikož   jsem ale viděl oba filmy   strašně krátce po sobě,   trošku jsem se už nudil).
Tom Hanks v hlavní roli   je opravdu skvělý (řekněte   mi jediný film, kde není) a   Duncan jako John Coffey   ukázal, že mimo   nelítostných tvrďáků   dokáže zahrát i někoho,   kdo se překvapivě bojí   tmy...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Film u kterého snad i ten   největší cynik musí   maličko změknout a cítit   dojetí. Silný a smutný   poetický film, kde jediné co   mě maličko rušilo, je ta   jeho délka i tak   nezapomenutelné.
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Celkom dobrý film, s takými   vrahmi tu zaobchádzali   ľudsky. Len jeden tu bol   nevinne, veľký obor   černoch, ktorý mal   nadprirodzené liečiteľské   schopnosti.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Darabont sa zasa predviedol v   dobrom svetle , tento film je   čarovný . M.C.Duncan   predviedol výkon ,ktorý   ťažko niekedy   doženie.Krásny film pri ,   ktorom si každý poplače a   zanadáva , že život je   kur...
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Co ještě dodat? Je to fakt   velmi pěkný film.
Herecké obsazení   luxusní.
M.C.Duncan se   mi hodně líbil.
Pro   toho, kdo snad neviděl,   můžu jenom doporučit.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.4.2018
Zas jeden zbytečný film
Film o tom, jak hrdelní   zločinci čekají na smrt,   jedne z nich rozumí mouchám   atd. je to jak v Hrabět   Drákulovi, ale ten měl   aspoň atmosféru, tenhle   snímek si hraje na city,   jenže city u vrahů nejsou na   místě, pověsit a hotovo,   nač se dívat na 3 hodiny   jakéhosi děje, 3 hodiny   času, který muźe věnova   třeba sledování fotbalu   nebo uajímavého dokumentu o   přírodě či přímo   procházc krásnu českou   krajinou.
Petra.Barbie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Filmové zpracování je velkým zklamáním.
Kniha Stephena Kinga je   výborným románem s   naprostou naturalistickou   podobou poměru v amerických   věznicích, je zde velmi   sugestivně a živě líčena   část týkající se vlastní   popravy i niterné pocity   vězeňského dozorce.   Filmová podoba mne však   zklamala. Scény ve věznici   bych ještě brala, i když   zdaleka nevyvolávají ve mne   takové emotivní pocity, jako   četba knihy, závěr ale   vůbec knize neodpovídá a je   proveden v duchu naprosté   naivity a nepřirozenosti.   Domnívám se, že mohlo jít   o dobrý film, ale s lepším   přístupem ke zpracování,   realističnost Kingova románu   zde chybí a Hanks zde   bohužel neodvádí příliš   dobrý herecký výkon.   Bohužel slabé.
Agostino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Neskutočná filmová dráma,   výborný výkon Toma   Hanksa.
Nemám, čo k   tomu dodať. Tom Hanks podľa   môjho názoru v ňom podal   svoj najlepší herecký   výkon. Celé dianie filmu je   dosť napínavé. Popritom   keď sa divák vžije do deju   filmu. Tak má potom z toho   neskutočný zážitok.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2012
Výborný,fantastický,dech   beroucí,strhující, dejte   filmu jakýkoli přívlastek,   ale nic to nezmění na tom   že je to vynikající,   smutné drama. Skvělý Duncan   s Hanksem, povinnost pro   každého filmomila
LenC2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Jak moc drama nemusím tento   snímek mě dosal tak jako   mnoho jiných diváků. Není   ani k uvěření , že film je   dlouhý asi 180minut a pořád   Vás to nutí sledovat s   úžasem jak to chodilo ve   věznici Green mile.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2013
Vynikající drama s   vynikajícím obsazením.K   tomu není co dodávat.Film z   vězeňského prostředí je   plný emocí a dojemných   chvil i slza ukápla.Super.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2009
Skvělí film jednoznačně   obsazení úžasné po dlouhé   době pecka dost mně ten film   dostal umělecké zpracování   které musí čapnout za   srdíčko
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2012
Chvilku jsem přemýšlel,   protože tenhle snímek mě   dostal snad mnohem víc než   Shawshank od stejného   režiséra. Shawshank i tento   snímek jsou si velice   podobné ne díky prostředí,   což je vězení, ale   lidskosti, životě, dobra a   zla.
Stephen King ví   jaké knihy ho proslaví a   Frank Darabont ví, jaké   knihy zfilmovat, aby se stal   slavným. Zde si zahrál Tom   Hanks, který mohl hrát i v   Shawshanku a opět předvedl   výkon, vlastně, ne jenom on,   ale celý herecký štáb, co   se na filmu podíleli. Smutek   vám hodně vleze do očí,   když budete poslouchat   dialogy hlavních hrdinů a   snímek vás připoutá k   elektrickému křeslu, jako   některým jedincům v tomto   filmu. Musíte se dodívat do   konce a sledovat osudy   bachařů, kteří sami   uvidí, že ne každý vězeň   je vinný šmejd, který pro   vlastní zábavu vraždí   lidi.
Filmový štáb v   čele s Darabontem odvedli kus   jedné z nejlepších   filmových prací a zopakovali   si rok 1994, rok filmu   "Vykoupení z věznice   Shawshank"
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Další Darabontův snímek z   vězeňského prostředí je   sice o malinko slabší než   předchozí Shawshank ale i   tak je to perfektní film se   skvělými herci, který i   přes své 3 hodiny uteče   jako voda.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2012
Někdy si říkam,jaký   podněty jsou v USA potřeba   pro udílení Oskarů,protože   v tomhle filmu jich mělo   lítat hned několik a   nechápu, jaktože nebyl ani   jeden   udělen...scénář,režie,Tom   Hanks a Michael Clarke Duncan   to jest můj názor...když ne   zlatá soška za tyhle   výkony,tak už nevim za   co...vynikající film,který   i přes svou délku, upoutá   snad každýho,smutný,trochu   fantasy,ale parádní a ty   tricepsy MCD?Druhej Ronnie   Coleman :-D ---->100%
Serpentina
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2011
Patří k nejlepším filmům   všech dob. Divák od něj   nemůže odtrhnout oči,   zaujme od začátku do konce.   Viděla jsem ho už   několikrát, ale stále z   děje mám husí kůži a i   slza ukápne.
thejduk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2013
Jeden z nejlepších
Jediný nedostatek, délka   filmu. Při každém   zhlédnutí objevím něco   nového. Jedinečný hlavní   hrdina T.Hanks, skvělý   Coffee, podlézavý Percy,   snahu dozorců o záchranu   manželky šéfa věznice.   Proto se k filmu neustále   vracím a oceňuji i   režiséra filmu. jehož filmy   patří mezi nejlepší - ať   Zelená míle nebo Vykoupení   z věznice Shawshank.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.4.2013
Tento vychytralý kalkul s   diváckou empatií se   vyznačuje nejvyšší   hustotou dobráků na dvacet   metrů čtverečních,   paranormálními schopnostmi,   krajně drastickou popravčí   scénou a jedním   přeceňovaným Tomem Hanksem,   a jak je vidět, uspěl.
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Skvělý snímek s velmi   přitažlivým tématem,   který Vás především   emocionálně vtáhne do děje   a zamáčkne do pohovek.   Scénář, hudba, prostředí   a především úžasné   herecké výkony, to vše Vás   nepustí ani na záchod. Jeho   délka mě překvapivě vůbec   nevadila, film měl neustále   spád a každý kdo ho dosud   neviděl by to měl rychle   napravit.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet   $60miliónov║Tržby USA   $136,801,374║Tržby   Celosvetovo $286,801,374║   Neskutočný zážitok!!! Keď   som sa k tomuto filmu dostal   prvý krát žasol som nad   prevedeným tak že som si ho   musel v zapätí pustiť aj   druhý krát. Darabont   natočil jeden z najlepších   filmov, ktorý samozrejme bol   ako býva zvykom odignorovaný   na Oscaroch.... jedine čo   ľutujem že som sa na tomto   filme nemohol kochať v kine,   sakriš s prácou. /100%/
pigal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2020
Black Jesus...
Po dlhych 20. rokoch som sa   dostal k tomuto filmu, na   ktory som pocul same ody.A   moje ocakavania sa   splnili.Herecky koncert   vsetkych akterov na cele s M.   C. Duncanom ma ohromil.Scenar   ma chybicky krasy, ale celkovy   dojem je skvely.Rezisera   Darabonta som nepoznal, ale   jeho zarezy su neskutocne   /Shawshank,Green Mile a The   Mist/.Teraz sa venuje   serialovej tvorbe,co je   skoda.
Film jednoznacne   doporucujem.
Pozn:Film   neziskal velkeho Oscara   /"len" za adaptovany   scenar/, ale v konkurencii   American Beauty,Sixth Sense a   dalsich peciek sa tomu uz tak   nedivim...
dobes.pavel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2010
Zelená míle
Naprosto geniální drama z   vězeňského prostředí.   Film má úžasný příběh,   který musí zapůsobit snad   na každého diváka. Děj je   poutavý a je až   neuvěřitelné, že při   stopáži něco okolo 3 hodin,   ani na chvilku nenudí.   Většina scén je opravdu   bravůrně a velkolepě   natočena, že i obyčejná   scéna s myší je naprostou   filmovou lahůdkou. Film je do   puntíku perfektně   promyšlený. Samozřejmě i   charaktery jednotlivých   postav jsou více než   zajímavé. No a poslední   scéna je totálně   fascinující. Vychvalovat   tento kinematografický skvost   bych mohl prostě do   nekonečna. Závěrem bych   chtěl ještě říct, že   nesmíme zapomenout na   Stephena Kinga, o jehož   literární předlohu se film   opírá.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2012
Myslím, že je to znamenitý   film, nejlepší adaptace   Stephena Kinga!Je to tajemné   a při tom všechno jsou   lidi.Líbí se mi scény, kdy   John Coffey léčí,prostě   má vidění, protože je   nespravedlivě obviněný.Nebo   scéna spackané popravy na   elektrickém křesle.Připadal   jsem si přítomen. Nebo ten   hnusný dozorce, kariérista,   jak já si přál, aby ho   odstranili. Závěr filmu je   krásně symbolický, ta   myška.Superfilm!
Barney94
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2018
Povedený, pěkně natočený   film, se silným dějem.   Chápu, že se řadí na   nejvyšší příčky, ale i   tak bych mu plných deset   bodů nedal.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2014
Když jsem se před lety   prošel po zelené vězeňské   chodbě, byl to drsný   zážitek, jeden z těch   nejhorších, jaké si   člověk nechce už nikdy   zopakovat. Včera jsem na to   nechtíc přepnul televizi a   všechna ta bolest nad   zkažeností a zlobou světa   se vrátila. Znovu mě to   pohltilo, já věděl, že mi   zase bude zle jak psovi, ale   nemohl jsem se od toho   odtrhnout. Pak, před   blížící se popravou, John   vyslovil své poslední   přání, když se ho   výčitkami svědomí   sžíraní dozorci zeptali, co   by chtěl: „Nikdy jsem   neviděl žádný film.“   Vtom CVAK! Přesně v tu   chvíli se na televizní   obrazovce rozběhl reklamní   blok. To sedlo. Krásná   ilustrace debility a   zkaženosti našeho   konzumního světa. John,   dobrácký obr a moudrý   prosťáček s duší dítěte   by určitě ocenil, že ty   kouzelné pohyblivé obrázky,   které ve svém životě vidí   poprvé (a zároveň   naposledy) mu ukazují anděla   – krásnou mladou paní,   která je nádherně   rozesmátá a oči jí září   štěstím... nad krabicí   ultra tenkých vložek.

Tímto děkuji   mediálním a reklamním   magnátům za velice   transcendentní zážitek,   kterým už tak dost mrazivé   poselství Zelené míle   vyšperkovali k naprosté   dokonalosti.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Tak na tenhle film se vzdycky   moc tesim videl sem ho 3x   cesky a jednou anglicky a   pokaždý sem brečel jako   želva .Příběh je tak   vypracovanej že věřim že   je to podle skutečný   události.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2009
No tak tohle dílko...co k   tomu dodat?Je to prostě   výbornej film, přesto že   má tři hodiny, nenudil sem   se ani okamžik a i když sem   čet předlohu od Kinga,   stejnak tomuhle super   zážitku nejde nic   vytknout...Darabont holt tyhle   filmy z vězení skutečně   umí...
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2009
Výborný režijní pokus   Franka Darabonta spojit   komerčně líbivá filmová   témata se všeobecně   platnými   ezotericko-duchovními   pravdami jako je důvěra v   Boha, neúprosnost karmy a   víra v universální lásku,   která nás všechny spojuje   bez ohledu na národnost,   pohlaví, náboženství nebo   barvu kůže. Mezi řádky si   to každý přečte.
Deviant_Girl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Cesta na smrt
Je to sice dobrá adaptace   Kingovky ale ne tolik jako   Shawshank. Takže trochu   přeceňovaný film. Ta   magická linka filmu se mi   nelíbila. Bez toho by to bylo   leší a realističtější   drama z vězení.
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.5.2006
Takovej hrozně smutnej   ponurej snímek, přitom   příjemnej a plnej naděje.   Prostě plnej protikladů,   zázrečnej hrdina byl   neuvěritelnej, a na konci   budete mít co dělat aby jste   neukápli slzu...
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Rozhodne velmi silny film, ve   kterem se stridaji drsne   momenty s temi vtipnymi. a ty   tri hodiny utekly jako nic.   Vic takovych filmu!
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.8.2008
Velice dobře zpracovaný   námět Stephena Kinga. Film   je obsazen kvalitními herci a   jejich výkony jsou úžasné   a velmi realistické. Snímek   je zajímavý a i přes svoji   tří hodinovou délku není   nudný.
radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.5.2015
Podivný Hanks
Pojednání o tom, kterak   nigga-from-bronx do chládku   vešel a získal tak čas   rozjímat a páchat zázraky.   Umí například vypustit   hejno much, popraskat   žárovky či uzdravit rýmu.   Má také velice pozitivní   vliv na ostatní nocležníky,   kteří až na jednoho či dva   přestávají vykrádat mámě   peněženku. Jedna z lepších   kingovek a zároveň těžkej   a prvoplánovej   odšťavňovač.. puntíky za   skvělýho rockwella,   výbornýho peppera a taky to,   že to kupodivu pořád celkem   baví. Lepší 4
Ostrovan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2011
Nemám slov! Vynikající   herecké výkony snad všech   aktérů a ačkoliv nemusím   "zázraky", v tomhle   snímku jsem ho sblajznul a   ještě jsem si mlaskal.   Skutečně neskutečný film!
Cardigan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2008
První jsem cetla knízku,   kterou jsem si okamzite   zamilovala a nemohla se od ní   odtrhnout, byl to príbeh,   kterej bral dech a tak jsem na   film byla hodne zvedavá.   Nezklamal me, pár drobností   se od knihy lisí, ale   vetsinou jsou to nepodstatný   detaily. Takze pri sledování   filmu jsem mela pocit, ze tu   knízku ctu znovu a chvílema   me napadalo: jo, takhle jsem   si to predstavovala...
Vsechno do sebe skvele   zapadalo.
Tom Hanks je   pro me posledních deset let   záruka kvality, ale tady   podali výbornej výkon   vsichni. Tomuhle filmu se   vázne nedá nic vytknout.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2016
Silný, ač místy trošku   nelogický příběh o božím   daru, který zas a znova   nedokážeme využít. Tom   Hanks opět exceluje.   M.C.Duncan hraje výborně   dobromyslného obra   odsouzeného na smrt.
netopir55
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2009
Dojemný a přitom dramatický   snímek podle slavné knižní   předlohyStephena Kinga.Film   se mi hodně líbil a role   John Coffeya byla uchvatně   zajimavá.Michael Clarke   Duncan byl opravdu vynikajíci   jako i Tom Hanks.Nic a nikdo   mi tam nevadil a opravdu   mistrovské dílo z   prostředí věznice Zelená   Míle...
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2008
I když kniha Stephana Kinga   je velmi dobrá a mám ji   přečtenou několikrát,film   se mi líbí ještě   víc.Ohromně silný,dojemný   příběh o černošském   hromotlukovi,s citlivým   srdcem a zvláštní   schopností vstřebat do sebe   cizí bolest a utrpení mě   vždycky spolehlivě dojme.
Sanchez
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2007
Film 'Zelená míle' by se dal   popsat velmi jednoduše   jedním slovem : Báječný!   Vykreslení postav a celkové   ztvárnění je na jedničku a   scifi prvky tomu jen   napomáhají. Navíc je tento   snímek dojemný až smutný,   což mu dodává opravdové   kouzlo, které pohltí diváka   na celých 180 minut.
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2010
Tenhle film určitě patří   do mé filmové sbírky!   Strhující drama o mužích,   kteří kráčejí po své   "zelené" míli.   Vynikající výkony herců.   Nejvíc mě štval Percy, to   byl fakt takovej č****, s   prominutím!!! Chudák   myšička. Ta tomu filmu   dodala ještě větší   šmrnc.
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2005
Překrásný film. Kecka to   trochu přehnal, protože   chybičku můžeš najít ve   všem:) Podle mě o jeden   stupínek slabší než   Shawshank. Hanks, Morse i   Duncan jsou výborní. Velmi   lidský příběh, který   musí silně otřást i s   méně citlivými lidmi.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2006
Kdybych si měl vybrat 10   nejlepších filmů, které   jsem kdy viděl, Zelená míle   by byla prvních příčkách.   Není co dodat více.
ihladik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Bomba
Naprosto úžasný film,   který nepotřeboval velkou   výpravu a mega efekty.   Myslím, že dokázal dojmout   naprosto každého diváka, i   když není prvoplánovým   dojákem za každou cenu.   Perfektní výkony, skvělá   hudba, střih i kamera -   zkrátka jediné hodnocení je   "full"!
sobmaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Pěkně udělaný film s   nádechem magického realismu.   Příběh se mi líbil, i   když byl poměrně   průhledný. U tohoto filmu to   však nebylo na škodu díky   jeho poklidnému toku. Tom   Hanks a ostatní herci   zahráli skvělou partii a   sekundovala jim režie, kamera   a hudba vysoké úrovně.   Stejně jako Vykoupení z   věznice Shawshank je to   ohromně lidský příběh,   navíc také převzatý z   knihy S. Kinga, avšak   neučinil na mne takový   dojem. Nevím čím to bylo,   ale něco mi v tom filmu   chybělo, chvílemi jsem se   nudil, a trochu mi vadilo, že   hlavním pilířem děje jsou   nadpřirozené schopnosti.   Nevím, prostě u tohoto filmu   mě to vadilo. Celkově ale   samozřejmě skvělý film.
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2008
Jeden z těch filmů, u nichž   zůstanete sedět ať už je   jakkoli dlouhý, budou vám   slzy stékat po tvářích a   budete chtít zastavit   Coffeyho popravu. Po několik   následujících dnů pak   budete přemítat, jestli jste   nebo nejste pro trest smrti.  
Skvělé obsazení,   atmosféra, scénář.   Zázraky povoleny, protože   film na motivy Stephena Kinga   nemůže jen tak vyškrtnout   to, co dělá Stephena Kinga   Stephenem Kingem.
Vídžej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2003
To je sakra vynikající
Kdo z vás si myslí, že   Hanks nepatří mezi pět   nejlepších herců na   světě, měl by asi začít   uvažovat o tom, že filmů v   životě moc neviděl nebo že   o filmech a herectví vůbec   nic neví. Tohle je podle mě   po Forestu Gumppovi nejlepší   role, kterou Tom hrál, tím   nechci snižovat jeho ostatní   filmy protože neznám film ve   kterém by hrál a nebyl by   dobrý. Možná to není   snímek pro lidi co milujou   akční snímky ala dejte mi   kulomet a já vystřílím   půlku rusku a nedočkáte se   tam ani triků z Matrixu ale   kdo zapojuje svůj mozek do   svého života častěji než   jen při osobní hygieně a   jídle, tak si tenhle film   hned zamiluje. Oceníte i to   jak se může stát z krysy   nejlepší přítel člověka   nebo to, že ne každý kdo   má dva metry sto kilo hromadu   svalů a holou hlavu musí   být vrah. Je to film bez   předsudků o předsudcích.   Film o pravdě, nenávisti,   víře a lidké nemohoucnosti.   Ve scéně kdy Duncan   vzkřísí krysího kamaráda   vám přijde že je to trochu   sci-fi ale je to určitě   jeden z mnoha výborných   okamžiků ve filmu. Vcítíte   se do filmu tak, že když   jedn z dozorců naschvál   nenamočí odsouzenci hlavu   mokrou houbou a on se začně   nechutně škvařit, budete   skákat po pokoji a řvát,   že toho hajzla dostanete a   uděláte mu to stejný. Je to   prostě film o emocích a jak   mí předchozí kolegové v   hlasování naznačili dvěma   desítkami je to jeden z   nejlepších filmů vůbec.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Trvalo mi pár dní,
než jsem se z tohoto   příběhu zcela vymanila.   Nebylo zde špatných herců.   Po shlédnutí Tance v   temnotách jsem Davida Morse   nemohla vůbec vystát. Tak na   mne jeho výkon zapůsobil.   Film přímo "rval u   srdce". Jeden z   nejlepších konce dvacátého   století. Děkuji autorům.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Tom Hanks asi v jedné ze   svých opět největších   rolích. 188 minut film mě   nepřišel snad ani 188 minut   dlouhý, celý film jsem   dokázal být v napětí. Je   to další vězeňský film se   skvělým nápadem a skvělým   hereckým obsazení, opět   tleskám. Film u kterého mi   ukápla slza. U konce filmu,   kdy je ve scéně John   (Michael Clarke Duncan)   popraven jsem prožíval s   ním a elektro šoky šly i do   mě. NESKUTEČNÉ !! EMOCE,   NAPĚTÍ, ÚŽAS.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2011
Další román Stephena Kinga   převedený na stříbrné   plátno. Bohužel jsem zatím   nečetl knihu (a to je myslím   pěkně velká ostuda), ale   film je zážitek sám o sobě   na jehož konci nezůstane oko   suché.
Ondrus21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2011
Problematika trestu smrti mě   vždycky velmi zajímala. Co   se filmařům opravdu povedlo,   bylo zachycení atmosféry 30.   let ve starém louisianském   vězení, kde v jednom bloku   čeká několik odsouzenců (s   různými charaktery) na svou   smrt na elektrickém křesle.   Jedná se o v celku dobrý   film s vynikajícími   hereckými výkony, ale jak   už to tak bývá, i tady se   vloudilo pár chybiček.   Myslím, že když budu hodně   přísný, dám za 8.
Ela
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Dalo by se říct, že   obsezení Toma Hankse je   zárukou kvality a tento   snímek ono nepsané pravidlo   potvrzuje.I výkony všech   ostatních představitelů   byly úžasné a nevím,z   čeho mi naskakovala husí   kůže víc,jestli ze   zázračnou mocí obdařeného   Johna, dokonálé svině   Percyho nebo úchyla Billa.A   scény poprav,to na mě bylo   fakt moc.Nejsem schopná   pochopit,jak mohli něco tak   drastického   praktikovat,přece existují   jedy,šibenice nebo jen   střelené zbraně,kde   nehrozí,že by se někdo   smažil 5 minut pod   elektrickým proudem a ještě   pořád byl živý!Jinak k   filmu mám jedinou výtku a   sice vizuální efekty,které   doprovázely Johnovy   zázraky.Pro mě byly   nepřesvědčivé a myslím,   že by bylo mnohem   efektnější je úplně   vynechat.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.5.2009
Skvělej film, moc se mě   líbil. Krásnej, dojemnej,   super herci - prostě bez   jediný chyby. Rozhodně se na   něj někdy kouknu znova.
phorsky1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.10.2007
nádherný film,sqjelý   příběh,scénář i   režie,tom hanks zahrál   výborně,ale je tam jeden   herec který mě zaujal   ještě více,duncan který   zahrál obrovitého   vězně,nesravedlivě   odsouzeného a s astrálními   schopnostmi vládnoucího,to s   jakou mimikou zahrál tuto   postavu je úžasný,dojemný   příběh kontrastně   vybarvující lidské   vlastnosti z toho   nejponurejšího prostředí   musí dojmout každého,film   nekončí happyendem,konec je   k přemýšlení,proč   člověk s tak obrovskou   sílou,a s tak úžasnými   schopnostmi pomáhat druhým   vlastně nechce na tomto   světě být?
AshT
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.12.2009
Přiběh mě natchnul i   styl,ale 10 bodů   nedám,protože jak šli na   smrt vězni to nebylo moc   přijemné.Jinak Tom Hanks   Dobrý výkon jako vždy.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Jsem skalní fanda a   sběratelka knih Stephena   Kinga. Proto vím, že   málokterý film, natočený   podle jeho předlohy, dokáže   podat hodnověrně to, co King   dokáže popsat. Tady se to   podařilo a já mám problém,   se na film dívat, protože je   tak sugestivní a dojemný,   že na některé scény už   prostě nemám nervy. Myslím,   že Mistr King může být   spokojen.
Luky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2005
Je vidět, že Frank Darabont   točí hlavně filmy z   vězeňského prostředí   (např. Vykoupení z Věznice   Shawshank). Ale je to přece   jenom dobrá vlastnost. Když   se zaměřím na herecké   výkony, tak jsem hodně   překvapen - Michael Clarke   Duncan mi potvrdil, že je   opravdu dobrý herec a Tom   Hanks, o tom snad ani nemusím   psát. Co se týče filmu - ta   scéna s tou myší byla   skvělá, nakonci u té   popravy jsem chvíli brečel.   No jo, konec byl prostě   dojemný. Herecké obsazení   je vynikající - i vedlejší   Gary Sinise se neztrácí. Co   k tomu filmu ještě dodat -   film je na úrovni Vykoupení   z věznice Shawshank. Nemůžu   dát nic jiného než plný   počet bodů. Zasloužený   plný počet bodů.
ipjp
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2009
Ještě teď asi hodinu po   shlédnutí filmu mě běhá   mráz po zádech.Film i přes   svou délku nepostrádá   stálé napětí. I přesto,   že se děj odehrává ve   věznici pro nejtěžší   zločince, je film plný   emocí a touhy po čistotě   lidských charakterů. Jeden z   nejlepších filmů, které   jsem zhlédl.
Tink
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Myslím, že Zelená Míle má   na to dosáhnout špičky a v   budoucnu bude nazývána   kultovním snímkem. Poutavý   příběh a podle mě byl i   Tom Hanks zastíněn   Míchaelem Duncanem. Nemusím   psát jaký dojem na mě   udělal. Stačí, když   řeknu, že tento film   dokáže rozbrečet i ty   nejotrlejší povahy a přitom   to není jeho hlavní záměr.
soptik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2005
Doják, který musí   zaručeně dostat každého   kdo se na to podívá.Je to   především o síle lidskosti   a soucitu i když ze   špatného místa.
red_dragonfly
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Jeden z mála filmů,   natočených podle knihy   Stevena Kinga, který se   opravdu povedl.. O to více si   ho cením, protože ve   většině   "kingovských"   adaptací je i velmi kvalitní   námět filmaři totálně   zmršen.. V Zelené míli (a   ve "Vykoupení z věznice   Shawshank") se vše   maximálně povedlo. Režie,   výprava a neuvěřitelně   autentické herecké výkony,   to vše chytne za srdce..
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Krásný film u kterého vám   nevadí velká délka filmu.   Nádherně lidský film v   nelidském prostředí, kde je   malá hranice mezi vinou a   nevinou, kde zlí nemusejí   být za mřížemi.
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2010
Je to výborný film, který   opravdu chytne za srdce. Tom   Hanks je zkrátka Pan Herec a   v tohle filmu se fakt   předvedl. Skvělý výkon   podle mě odvedly více méně   všichni herci.
Mary.Elwood
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2008
Sqelé herecké   obsazení,sqelý   příběh,parádní   myšlenka.Zkrátka   zážitek!Ale myslím si,že   nejde o nic až zas tak   převratného takže dávám   8bodů,protože jsou   snímky,které mě ohromily   mnohem víc.
jeromeklapkajerome
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2013
Vše již bylo napsáno
Moudrá poslední věta   hlavního 108letého   protagonisty a spokojeně   odfukující myška na konci,   podtrhly jeden z nejlepších   filmů všech dob a je   pravdou, že hodně jich bylo   natočeno, ale nedostaly se na   nejvyšší piedestal, který   může být jen jeden a proto   těch jedenáct hvězdiček co   se dají dát, dávám právě   tomuto snímku ....Klobouk   dolů !
Ondra44
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Síla
Život kontra smrt,   spravedlnost kontra   bezpráví, realita kontra   skutečnost. Dlouhý drsný   film místy zabíhající do   nadpřirozených oblastí,   který vás nenechá   odpočnout a bude vás nutit   přemýšlet o životě i   smrti, bude vás dráždit k   zuřivosti i k slzám. Zcela   jasně ukazuje, že na obou   stranách mříží stojí   lidé, kteří by měli mít   toto postavení zcela   opačné, zcela jasně ukazuje   nespravedlnost a neschopnost   systému bohužel   přetrvávající dodnes.
biscutstar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Co napsat tento film je   prostě klasika oscarový film   který byste neměli vynechat   ze svého seznamu
Verik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2005
Opravdu super film u kterého   si dobře pobrečíte.
Henry123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2009
Brilantní drama Franka   Darabonta je ukázkou naprosto   vynikajícího filmu, kterému   se nedá nic vytknout.   Poutavá a zároveň smutná   zápletka a ještě mhohem   smutnější vyvrcholení.   Film vám nemůžu popsat,   protože to se nedá a pokud   se chcete usmát i zabrečet a   zároveň shlédnout 189 minut   čisté kvality, pak je   zelená míle právě pro   vás.
padde
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2008
Lehce uvěřitelný děj   filmu. Myslím, že takovou   porci emocí jsem u žádného   jiného filmu nezažil. Na   povrch se tady dostává   krystalická podoba dobra i   zla. Úžasné zpracování   formou vyprávění,   obdivuhodné výkony všech   herců. Ještě teď mi běhá   mráz po zádech. Zkrátka   jedinečný film.
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2007
Darabontovi se už podruhé   povedl mistrovský zásah do   srdce díváka. Po Vykoupení   z věznice Shawshank je tu   další velice pusobivé drama   (opět z vězeňského   prostředí a opět podle   Stephena Kinga), které se   tentokrát odehrává ve   30.letech. Je až   neuvěřitelné jak se mu   podařilo udržet napětí,   které se navíc stupňuje až   ke konci, který zanechá   dojem na vždy.
vendy13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2009
Zelená míle..oceňuji   zajímaví děj,doplňující   hudbu,herecké obsazení je   velice kvalitní,zvlášť   hl.role,kterou dostal Tom   Hanks,původně ji měl hrát   herec John Travolta,ale ten   odmítl a tak role Paula   spadla do klína Tomovi   Hanksovi.
Paparazzi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2013
Téměř vše k tomuto   exceletnímu filmu už tu asi   bylo řečeno. Je to jeden z   nejvíc emočních zážitků   které jsem kdy přes plátno   absolvoval!
JohnCoffey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2009
Jedinečný filmový zážitek
Tento film je opravdu   úžasný. Darabont se mazlí   s každým záběrem a   výsledek? Dokonalý film   přetékající emocemi -   láskou, spravedlností a   bolestí. Ačkoliv jsem NIKDY   u žádného filmu nebrečel,   tady byla výjimka. Pocit, že   zabíjíte boží zázrak,   pomocí nějž by byl svět   lepší, ale kvůli hlouposti   a násílí lidí   rozhodujících o jeho řádu   musí být zabit: ne kvůli   nim, ale jelikož už se sám   nemůže koukat na   nepochopení všude kolem.   Ačkoliv film trvá tři   hodiny, nikdy se nebudete   nudit. Chcete být filmovým   znalcem? Musíte film vidět.   Ne nadarmo se jmenuju po   hlavním představiteli.
ondrech
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Shawshank beru, ale tohle už   je moc. Frank Darabont je   dobrý režisér, ale tohle se   mu nepovedlo, je to zbytečně   roztahané a   nepřesvědčivé. Jasně,   brečící hora černého masa   dojme, ale narozdíl od   Shawshanku(srovnání se   naprosto nabízí) mi tam   chybí faktor "něco se   tam děje".
Rosomak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2005
Tahle je další krásnej film   z vězeňskýho prostředí.   Příběh mi místy připadal   dost nadsazenej (ale asi to je   styl, protože v Shawshanku to   bylo to samý) a možná bych   vytknul i délku filmu, která   mi přišla skoro na hranici s   koukatelností. Kdyby byl film   zkrácen tak o půl hodinky,   myslím, že by to   neuškodilo...
Jinak je   to ale skvost, brečel jsem u   toho a vychutnával si každej   záběr. Tenhle film je   prostě třída, zaslouží si   skoro nejvyšší hodnocení,   bohužel ty drobné chybky tu   stále jsou...
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2004
Kingovy adaptace
To je pro každého režiséra   oříšek. Ovšem Zelená   míle je mistrovský kousek.   Samozřejmě nemůže být   film podle knihy doslova, ale   tentokrát se děj velmi   pečlivě držel knížky.
Výkon Toma Hankse byl   úžasný, celý film byl dost   realistický... tak jako   originální Kingovy   knížky.
Zelené míli   není co vytýkat.
Sygi5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Můj oblíbený film s Tomem   Hanksem.Takovýto příběh je   naprosto   originální!!Nedivím se že   byl nominiván na čtyři   Oscary!Velký černoch John   Coffey je nespravedlivě   odsouzen na smrt v   elektrickém křesle.Má i   nadpřirozené   schopnosti(uzdravovat,oživova   t).Výborné obsazení,film je   celkem dlouhý,ale skvělý
arciking
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.3.2009
Mě to nechytlo, protože jsem   lidská zrůda bez srdce a   citů.........nedojalo mě to,   spíš mně to hraní na city   přišlo nechutný.

Jináč film je celkově   docela dobrej, ale na TOP10   ani náhodou....
Kristi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2004
Zelená míle je jeden z   nejkrásnějších filmů,   který jsem kdy viděla.   Všechny postavy byly skvěle   zahrané a jejich charaktery   mi byly hodně sympatické (No   dobře, až na Percyho a   Billyho Kida :-) ) Ale   předpokládám, že položka   komentáře není jen pro   samé pochvaly, ale i   negativní názory.
Nadpřirozené vjemy ve   filmu jsem ještě dokázala   snést (př.: Brouci, kteří   vylétli z úst Johna   Coffeyho) ale nepochopila   jsem, proč vylétli z úst   Percyho. Vždyť on neměl   žádný "boží   dar"...
Přesto   jsem musela filmu dát 10   hvězdiček, které si   zasloužil.
kara.lol
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2008
Nádherně zpracovaný film   podle knížky Stephena Kinga,   u kterého si člověk ke   konci prostě musí   zamáčknout slzu v oku.
Panzerfaust
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Skutočne dobrá a napinavá   dráma. Odporúčam pozrieť   každému kto to ešte nevidel   ale neľúbilo sa mi že tam   pichli akkurát toho negra,   jak keby neexistovali lepší   herci.
Luciferek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2010
tento film se řadí mezí me   nejoblíbenější, a vždy na   konci mi vžene až slzy do   očí, i když je moc smutný,   tak se na něj ráda   podívám. Myslím si, že   chytne za srdce hodně lidí.
Kecka1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2005
Absolutně dokonalej film. Na   tom prostě nenajdeš   chybičku. Příběh je   prostě famózní
sisakov
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Neznám knihu
Pro mě byl tento snímek   sklamáním, přišel mi   hrozně zdlouhavý, bral jsem   ho vážně a pak se tam   objevily kouzla, což mi ho   nejspíš zkazilo. Podle těch   hodnoceních to, ale vypadá,   že ho budu muset zkouknout   znovu.
Ell3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.3.2010
Kdo neviděl tento film,tak   přichází o podívanou na   velice vysoké úrovni a o   nádherný příběh   především.Když jsem se na   to dívala po prvé,byla jsem   ohromena.Když po druhé   žasla jsem stejně.Hlavní   postavy nemohli vybrat   lépe.Michael Clarke Duncan   jako John Coffey je naprosto   úžasný,co by ztvárnění   naprosté 'lidské'   čistoty.Jsem velmi   citlivá,takže mě u   hodnocení příběhu   ovlivnily slzy,ale i těm,co   slzy padat nebudou,zaručuji   nezapomenutelný zážitek.
kovandos
Hodnocení:
Přidáno: 6.12.2016
Úchvatný, nejen velice   napínavý, ale také jímavý   příběh, nebo spíše   spletenec několika   příběhů, osudů a   životů. Strašlivý a   úžasný zároveň. Jedna z   nejlepších knih, které jsem   kdy četla. Doporučuju   každému, kdo si o Kingovi   myslí, že to je jen zručný   a pracovitý spisovatel -   řemeslník - chrlič hororů.   Budete zírat.
PoliptheShits
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.11.2006
Film o tom: Jak najít   lidskost na nelidském   místě? O kreaturách za   mříží a před mříží. O   DARU a odpuštění. O   nemocech a uzdravení. O   zvířeti v nás a člověku   ve zvířeti..... a o tom, jak   s tím žít.
papamidnight
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2011
cetl jsem knihu a musim rict   ze kniha funguje stejne dobre   jako film ,film funguje svym   vesmirem a kniha svym i kdyz   je kniha lepsi film se ani   nemusi snazit byt lepsi   protoze sam o sobe je ten film   uzase zpracovanej tom hanks tu   hraje dokonale o tom ze umi   hrat me presvedcil uz forest   gump,michael clarce duncan   jako dvou metrovej prostacek   exsceluje,ani mi nevadi delka   toho filmu.doporucuji vsem co   poznaji kvalitni film bez   ohledu na zanr.
TarabasCz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2007
Nádherný film - skvělé   herecké osazení a výkon.
Chvílema doják a to jsem   chlap - přesto mám co dělat   i když se na to dívam   ponekolikáté abych slzu   neuronil hlavně konec to   loučení - poprvé když jsem   na to koukal nechápal jsem co   se semnou deje. Za 3hod. co se   na to koukáte se do toho   filmu uplně vžijete a pak to   jde vše samo.
I když   se nato spousta lidí hledí   jako na fikci - jste opravdu   přesvědčení že se to   nikdy nemohlo stát ??? :-)
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Velice smutný film plný   nespravedlnosti, krutosti a   zloby, ale také lásky,   obětování a   zadostiučinění.
ja.rebel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Po Vykoupení z věznice   Shawshank, jsem žila v   domění, že to nejlepší co   jsem mohla vidět od Franka   Darabonta už jsem viděla.   Ovšem jen do té chvíle než   jsem si pustila film Zelená   míle. Neuvěřitelné. Dva   filmy z vězeňského   prostředí, každý z nich   naprosto jiný a jejich   společným jmenovatelem je   bezesporu kvalita. Nezbývá   mi než smeknout.
ICEMAN1979
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2008
ASi nemá cenu tohle nějak   komentovat snad jen to že kdo   to neviděl ať se rozhodně   podívá protože přišel o   hodně
Ajanka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2009
....
Moc pěkný film, ale smutek z   toho je už od začátku.   Dojemný příběh se smutným   koncem. Výborné obsazení,   neumím si představit film   obsazený jinými herci.
petrph
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Další děsové dílo z pera   mistra hororu Stephena Kinga,   tentokrát z cely odsouzenců   na smrt. Černoch John,   odsouzený za brutální   vraždu dětí, kterou   nespáchal, zde čeká na   svůj ortel. Má zvláštní   schopnosti, pomocí kterých   dokáže dozorci Paulovi   pomáhat jiným. Sobě ale   John pomoci nechce. Jeho osud   tedy musí rozhodnout jiní,   kteří už by měli alespoň   tušit, že nemohl spáchat   zločin za který má brzy   zemřít...
Grassazione
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2009
Další pecka Toma Hankse, ve   které prostě září. Film   bez něj by nebyl ono, ale   stejně by to byl top film. ;)
Blasel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2012
Trošku sentimentální, ale   bohudík netrpí typickou   chorobou mnoha amerických   filmů, tj. happy endem. Film,   na který se dá koukat   opakovaně.
halounak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2008
Smutný film se specifickou   atmosférou a opět skvělým   Tomem Hanksem podle románu   Stephena Kinga. Opravdu   podařený film...
Morbo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Absolutní klenot filmové historie!
S filmy natočenými podle   knih Stephena Kinga je to   těžké. Kolik z nich se   povedlo? Knih jsem přečetl   hodně (jsem poměrně velkým   fanouškem S. Kinga), filmů   jsem taky dost viděl a za   sebe říkám, že velmi   solidní je snad jen   Kubrickovo Osvícení, které   sice za knihou silně   zaostává, ale kvalitní   rozhodně je a velmi povedené   je také Svědectví obvykle   prezentováno jako krátký   seriál. Slušný je snad   ještě Pokoj 1408. Zbytek?   Špatné, moc špatné. A   většinou tragické. Kingovy   náměty jsou dosti laciné,   ale jeho vypravěčský styl   je natolik bravurní, že u   knihy čtenář vše spolkne   jako s navijákem. Ve filmu   zůstává pouze lacinost,   naivita a prázdnota.
A   pak je tu Zelená Míle. Film   tak neuvěřitelně   vydařený, po všech   stránkách dokonale   dotažený, zážitek tak   silný, že nesnese srovnání   vůbec s ničím. Zelená   Míle prostě měla štěstí.   Vybral si ji sám velmistr   Frank Darabont a obsadil ji   skutečně monstrózně   (Hanks, Morse, Duncan a v   těsném závěsu i všichni   ostatní). Mohlo to vůbec   dopadnou špatně? Od chvíle,   kdy Paul Edgecomb začíná   vyprávět svůj příběh   dozorce ve věznici pro   odsouzené na smrt, jsme   svědky dramatu plného   smutku, ale i drobných   radostí, plného zla, ale i   čiré lidské dobrotivosti,   plného nenávisti a lásky,   plného napětí a plného   dojetí. Příběh Johna   Coffeyho je tak silný, jak   jen lidský příběh může   být.
Těžko mohu   nějaký film doporučit   více. Já osobně viděl   Zelenou Míli už asi   čtyřikrát a ani jednou jsem   se po celé ty tři hodiny   nenudil ani na vteřinku.   Film, ve kterém je všechno.   Kdo neviděl, jako by nežil.   Bez legrace...
Gwendy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Skvělý film, místy velice   vážný, místy   odlehčený... a oči mi   slzely často. Dojem ze   skvělého filmu přetrvává,   i když už je to cca rok, co   jsem ho viděla.
Miluska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Film podľa Stephena Kinga som   si nevedela predstaviť,   hlavne po tom, čom som   prečítala, Tretie oko, Cujo,   kde som sa fakt bála a   neprišli mi to ako   vynikajúce diela, tak tento   film Zelená míľa ma   prekvapila. Výborný film,   ešte lepsí Michael Clark   Duncan. Veľmi ma tento film   zasiahol a musím povedať   dlho po zhliadnutí filmu, som   nič lepšie nevidela.
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 10.10.2015
pro mně pruměrný film,   producent věděl moc dobře   proč obsazuje Hankse který   byl v té době v kurzu. film   mi nic nedal jen vzal 3 h.   času.
Boyolomouc
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.1.2010
No!
Tak koukám na vysoké   hodnocení!To nemyslíte   vážně?!Já ten film nějak   nepobral,...U mě to je tak   50%.
Devilian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Frank Darabont nám opět   ukázal, že je to jeden z   režisérských géniů.   Krásný procítěný film,   který vám ukáže, jak se   žije s vědomím data, kdy   umřete. Já u tohohle filmu   rozhodně brečela a   nestyděla se za to. U tohohle   filmu brečí snad i ti, co   mají jindy srdce z kamene.
vlcinek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Vynikající film plný   protikladů - lidskosti,   krutosti, naděje i bezmoci.   Výborný výkon Toma Hankse.   Přestože je film dlouhý,   člověk se nenudí,   prožívá film naplno. Jaký   je to asi pocit, popravit   člověka, o kterém víte,   že je nevinný a kterého   jste si zamilovali. Nemáte   chuť být lepší?
Soy_El_Rey_Del_Mundo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2010
K tomuhle filmu nemám vůbec,   co dodat. Vše už tu bylo   napsáno a já k tomu nemůžu   mít námitky. Jeden z mých   oblíbených, rád se vždycky   podívám.
hellstorm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.6.2005
Jeden z mála filmů, u   kterého jsem si i pobrečel,   a jeden z nejlepších filmů   s Tomem Hanksem v hlavní roli   ( samozřejmě až po Forrestu   Gumpovi). Je to citlivý film   o lidskosti, smrti a   zázracích.
pincekk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2007
srdce rvoucí biják o lidské   bezmocnosti a slepotě ve   spravedlnost,krásný film,s   jednou přední hvězdou   filmového nebe Toma   Hankse,málo které oko   zůstane suché vřele   doporučuji
Ivesan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2010
Vauuu...
Má to duši, má to hloubku,   má to život... Děj , který   Vás zcela pohltí,   zpracování, jenž ve Vás   vyvolá pocit, že se jedná o   Váš zážitek, a také film,   který Vás přinutí věřit   a zároveň i pochybovat o   smyslu života, jak ho známe.   Někdy nám skutečně   pomůže otevřít oči, jen   zastávka na naší cestě   životem a víra, že   neuvěřitelné se může   stát skutečným.
mudr.pavlik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2008
Nadherně zpracované drama z   vězenského prostředí,   lidí čekajících na   vykonání trestu smrti.
Maličko scifi nádech   filmu nic neubírá.
Tom Hanks skvělý.
petrasek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Jelikož to vždy bylo se   ztvárněním jakékoliv knihy   Stephana Kinga dost špatné,   konečně mohu zajásat!   Zelená míle se povedla a   nemalou zásluhu na tom má i   herecké obsazení v podání   Toma Hankse a a M.C.Duncana,   který myslím kdekoho dohnal   až k slzám.
Merito
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Dojemný film z vězeňského   prostředí. Clarke Duncan zde   skvěle zahrál vězně se   schopnostmi léčit nemoci.   Věřím ,že každý kdo jej   shlédne, na konci bude   utírati slzičky, i když to   později ani sám sobě   nepřizná.Tento film o dobru   a zlu byl totiž velice   pěkně natočen.
retrok145
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2010
Zelená míle
Asi již bylo vše napsáno-co   dodat.Nádherný film,skvělý   příběh,který určitě   každého diváka chytí za   srdce anechá v něm hluboký   zážitek.Herecké výkony   jsou prostě v tomto filmu
skvělé a to u všech   herců
MichalVoska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Co dodat k dokonalosti ?
Rád píši komentářr k   filmům, ale co napsat u   takového filmu, jakým je   Zelená mile ? Film s   námětem vycházejícím z   knihy Stephena Kinga je   bravurní prací všech   herců, kamery, hudby,   zanechá ve Vás hluboký   pocit a rozpláče i   naprostého drsňáka. Film je   filmem s velkým F a nedivím   se, že již takovou dobu   pravidelně zabírá přední   pozice ve světových   žebříčcích.
Forrest
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2010
Skvost
Zelenou míli můžu popsat   jedním slovem, Skvost   filmového nebe. Když jsem se   na ni díval posledně v tv,   opět jsem neudržel emoce. Na   tenhle film se můžete dívat   pořád a stejně budete   dojatí až k slzám. Zelenou   míli bych řadil mezi   nejlepší dramata všech   dob!!!
liskamm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Slzy jsou přípustné.
Opravdu se nedá v   naléhavých případech   hodnotit 11 z 10   možných...??
U tohoto   filmu je to opravdová škoda.   Genialita by se měla nějak   ocenit!
jaruš50
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2010
Tento film lze opravdu   sledovat neustále.Není tolik   filmů,které bych sledovala   od začátku až do konce bez   pohnutí.Viděla jsem jej už   několikrát a pokaždé mne   uchvátí a dojme.Je to   nádherný film.
jarrygo
Hodnocení:
Přidáno: 14.7.2007
opět paráádní podívaná
Tento film patří k těm,   které si člověk pustí   několikrát a pořád je na   co koukat, výborné herecké   výkony, zejména pak Tom   Hanks to je pan herec.   Výborné režisérské   zpracování má veliký   podíl na tom, že je je film   stále oblíbený. Zkrátka   tento film nemá chybu.
lesumir
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
dyz na reziserske kreslo   usedne hvezda - ktera romany z   vezenskeho prostredi ovlada   jako nikdo jiny - Frank   Darebont a natoci film na   knizni motiv Stephana Kinga a   obsadi hereckou stalici Toma   Hankse... co muze vzniknout?   Nadherny a smutny snimek ktery   si plny pocet urcite zaslouzi!
Necker3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2007
Zelena mila je proste naozaj   velmi dobry a kvalitny film.A   kedze tam hra aj Tom   Hanks,musi byt super.Je sice v   niektorych castiach skutocne   smutny,ale tak to byva.Kto   moze,nech si ho pozrie,urcite   neobanuje.
memoman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.8.2008
Pět let po Shawshanku se   opět objevil snímek v   tvůrčím spojení Frank   Darrabont+adaptace Stephena   Kinga+vězeňské   prostředí+nevině   odsouzený+zajímavé postavy.   Opět výborná dobová   atmosféra a nádherně   dojímavý,tentokrát i   fantaskní příběh. Skvělí   Tom Hanks a Michael C. Duncan.   I ten myšák hrál fajn:-).
francovka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2008
Neskutečný film, úžasné   herecké výkony snad všech   představitelů, nepopsatelná   atmosféra filmu. Tenhle film   můžu shlédnout   nesčetněkrát,vždycky   jedním dechem a vždycky   ubrečená.
west_coast
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2008
tento film, ač se jeví jako   pohádka, mnoho toho   vyznačuje z běžné reality,   vynikající příběh s   "dobrým" nikoli   spravedlivým koncem.
Maeglin
Hodnocení:
Přidáno: 7.11.2003
Best ! Nejlepší film
Super film. Opravdu film,   který mě zaujal, chtěl jsem   ke konci skočit do filmu a   zachránit Johna Coffeho.   Trhalo mi to srdce. tenhle   film dostane odmne 10 ++++
Niky.Souky
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Teďka Vám řeknu, že   knížku nemusíte ani číst,   protože je naprosto stejná s   filmem, možná to bude   tím,že Stephen King určitě   dohlížel na natáčení:-D   Tento film Vás určitě vezme   za srdíčko, protože tolik   "chlapáckého" citu   na jednom místě se moc   nevidí.
Frimo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.3.2009
Je to film ktorý chytí za   srdce každého. I keď je   plný zla a smútku, nie je   tam v podstate nič kladné   (keď som ho dopozeral tak som   bol v hlbokej depke), musím   uznať, že je fakt hustý.
p1025
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Niektoré filmy si človek   pozrie, niečo v ňom   zanechajú ale to niečo   časom vyprchá a na film sa   zabudne. Potom sú filmy,   ktoré si pamätá, že ich   videl a vie aspoň o čom   boli.Tento film je niečo   úžasné a v človeku to   zanechá hlboké spomienky a   pocity. Filmy pri, ktorých   som "plakal" je len   pár. Toto je jeden z nich.   FAMÓZNE
PeSko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2008
K tomuto filmu nemám čo   dodať, dobrý námet, dobré   herecké výkony. Človek je v   strehu od začiatku do konca   filmu ...
kajjiik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2015
skvělý
Tento film je můj   nejoblíbenější, je to   první film u kterého jsem   plakala. Je to velice dobře   zahrané.
Persey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Film diváka vtáhne ,   rozemele a   vyplivne.Emocionální   záležitost.A je to přesně   ten typ filmu u kterýho nikdy   nevidím konec, protože   chlapi nepláčou :)
dr.svica
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Opravdu moc pěkný film, ve   kterém se Tom Henks zese   pěkně vyřádil - ta role mu   byla přišitá přímo na   tělo. Zajímavý děj...
beastman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2008
Super
Naprosto úžasný příběh   umocněný hereckým uměním   Toma Hankse. Viděl jsem ho   už několikrát, ale   pokaždé když ho někde   dávají, tak se na něj rád   podívám znovu. Citlivější   lidé určitě uroní nejednu   slzu. Každopádně vřele   doporučuji.
vall-i
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2009
K tomuto filmu se nelze   vyjadřovat.Provedenímísto a   herci byli skvělí.Film se   smutnou atfosmérou a   krásným smutným příběhem   se stal NEJLEPŠÍM FILMEM!
Vendy62
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2008
Velmi pěkný film ,velmi   dobré herecké obsazení ,   tento film stojí za to vidět   i když je smutný .Vždycky   když tento film vidím i já   u něj pláču .
simimo
Hodnocení:
Přidáno: 29.10.2007
Tento film je prostě super!   Jak obsazením, tak dějem,   nad, kterým je dobré se i   zamyslet. Na konci jsem i   uronila slzičku:-)
sunshine24
Hodnocení:
Přidáno: 15.10.2008
Překvapilo mne, jak se dá   tato předloha komorně   zpracovat. Někdy až moc   soustředěno na Hankse, ale   na druhou stranu citlivé   přibrždění pana Kinga.   Smutná pohádka s logickým   vyústěním.
Lothard
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2009
Dobry film ktery sem videl   pred lety ale vim ze je   strasne dobry jak dejem tak i   viberem hercu. Tente ze zivot   je nekdy pekna svi.. ale jinak   dobry film uplne vas v tahne.
lava69
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2007
super film! Malokedy človek   zhliadne film takýchto   kvalít, so super obsadením a   taktiež skvelými výkonmi vo   vedľajších rolách.   Nehovoriac o tom, že čo sa   týka obsahu, je to film   hodný zamyslenia. Viem,   niektorí povedia, fikcia, ale   ... koľko zázrakov bolo   doteraz nevyriešených, ale   boli.
komorkajiri81
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2008
Krásný a emotivní   film.Skvělé obsazení a   ještě lepší děj.Viděl   jsem ho před několika lety a   pořád ho mám v paměti.Dá   se i u toho   plakat.Doporučuji.
SpekounPepek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2010
Je to film který vás dokaže   vzít za srdce, film má   chytlavý děj. A jistě vám   dokáže vtlačit i nějakou   tu slzu do oka.
Matrinx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2009
Už jsem si začínal myslel,   že když jsem se přestal   koukat na film jenom z pohledu   prostého diváka, tak jsem se   stal "emocionálně   nahluchlý". Určitě   můj největší filmový   zážitek za dlouhou dobu. Na   tohle prostě ani nestačí   těch csfd pět hvězdiček.   Zkrátka, Darabont je machr.   Stejně jako Vykoupení z   věznice Shawshank Zelenou   míli snad nikdy nedostanu z   hlavy... Takže alespoň těch   pět hvězdiček... Počkat,   to trvalo tři hodiny ? Ani   jsem si nevšiml :D

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih71908minih71908Nám se to stát nemůže... (1986) [TV inscenace] 
Nám se to stát nemůže... n
minih77791minih77791The Smell of Success (2009) 
The Smell of Success n
minih158355minih158355Vražedné jezero (2016) [TV film] 
Ozark Sharks n
minih98715minih98715Chirurgie (1988) [TV film] 
Chirurgie n
minih56134minih56134Mata Hari (1970) [TV inscenace] 
Mata Hari n
minih179452minih179452Hosť k štedrovečernému stolu (1980) [TV hra] 
n
minih22256minih22256Velká filmová loupež (1986) 
Velká filmová loupež n
minih54966minih54966Plač, má milovaná vlasti (1995) 
Cry, the Beloved Country n
minih39999minih39999Tajemný let (2005) 
Flightplan n
minih35448minih35448Teror ve vlaku (2002) 
Derailed n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

 Vykoupení z věznice Shawshank (1994)
Vykoupení z věznice Shawshank n
The Shawshank Redemption
Žánr: drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Frank Darabont

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Léta s Jaromírem Hanzlíkem

10:05 - 11:25

71 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Rytíři

11:05 - 12:00

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

21 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:35 - 11:30

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10