Jeden svět

Komentáře uživatele klasifikátor

klasifikátor

klasifikátor zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

Online   Martin

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 2587
...a stoupej do slunce!
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.9.2020
Hodně nepovedený televizní   film. Dost pochybně   vyprávěné paměti   bývalého vojenského letce   zabalené do již stokrát   použitého rodinného   klišé. Chaoticky vkládané   retrospektivní sekvence tu   narážejí do narušených   mezigeneračních vztahů jako   beranidlo a ani otec a syn   Švehlíkové s Oldřichem   Vlachem tomu nedokážou dodat   nějaký řád a úroveň.   Film je z kategorie těch   naprosto a zcela zbytečných.
...a zase ta Lucie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2021
Pokračování filmu (nebo   seriálu) LUCIE POSTRACH ULICE   pro které platí naprosto   totéž co pro první díl.
1 + 1/2 policajta (Cop and Half)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.7.2020
Je to docela slušně   natočený film a chvílemi i   skutečně vtipný ale pro   dospělého diváka přece jen   trochu příliš infantilní.   Jedno se mu ale musí   každopádně nechat. Má   vynikající   "starý" dabing,   který podporuje komické   situace. Čekat ještě něco   víc by bylo nereálné.
1. MISE
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.9.2021
Ubohá zpotvořenina z   několika seriálů. Jestli   tohle měl být hold práci   vojenských lékařů tak to   jim měli na Primě raději   zazpívat. Už dva díly jsou   naprosto dostačující, aby   bylo jasné v jakém duchu a   na jaké úrovni se toto   "veledílo" bude   pohybovat. Je tu špatně   úplně všechno od scénáře   přes obsazení až po zcela   senilní kamerovou práci.   Seriálové standardy našich   televizí klesly opravdu   povážlivě pod průměr.
10 000 dnů (10,000 Days)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.9.2021
Tak tenhle pokus o sci-fi   zemřel hned při porodu. Od   režisérské sesle přes   scénář až po výkony   herců (v naprosté většině   případů přinejlepším   třetiligových) a práci   trikařů, ze všeho stříká   amatérismus jak Křižíkova   fontána. Ani při nejlepší   vůli jsem nenašel něco, co   by se dalo pochválit nebo   ocenit.
10 konců světa (Doomsday: 10 Ways the World Will End)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2023
Velice povedený a neméně   působivý desetidílný   dokumentární cyklus. Z   různých variant toho, jak to   na naší planetě může   všechno skončit sice dost   mrazí, ale přesto je to   série, kterou bylo dobré   vidět, protože přináší   velké množství zajímavých   informací. A ono přece je,   aspoň podle mého názoru,   lepší vědět!!!
10 minut pravdy (10 Minutes Gone)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.3.2021
Bruce Willis se vydal velmi   podobnou cestou jako Nicolas   Cage a hraje rád v   béčkových a céčkových   filmech obklopen kohortou   sotva průměrných a   podprůměrných herců. Proč   to mají zapotřebí vědí   jen oni sami ale pohled je to   neveselý. Když herec bere   role ve filmech tohoto druhu   po šedesátce začíná to   vypadat, že paroduje sám   sebe. Tenhle film je kulantně   řečeno podprůměrný ale   existuje na to i nekulantní   slovo na šest písmen   začínající na S.
10 pravidel jak sbalit holku
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.10.2023
Z mého pohledu je tahle   komedie opravdu hodně   nepřesvědčivá a   nevýrazná a naopak málo   vtipná. Bohužel se v ní   jasně ukázalo, že režisér   Karel Janák bude jen   obtížně překračovat   vlastní stín a že z   nadějného mladíka,   považovaného za příslib   naší kinematografie, bude   jenom jeden z mnoha   průměrných režisérských   řemeslníků středního   věku, který se bude živit   natáčením televizních   seriálů jako je Agrometal.
10 vrcholných egyptologických objevů (Egypt's Top Ten Discoveries)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2021
Nádherný dvoudílný   dokument v němž jako   průvodce vystupuje dle mého   názoru největší současná   světová autorita v   egyptologii pan Zahi Hawass.   Hodinka a půl ve společnosti   toho co v Egyptě má   největší význam. A   uvidíte i uslyšíte věci,   na které byste jako turisté   neměli vůbec nárok. Kdo se   o tenhle obor zajímá tak   bude určitě velmi spokojen.   Navíc zvolená forma je   určitě srozumitelná i pro   naprosté laiky tímto oborem   až doposud zcela   nepolíbené.
12 hrdinů (12 Strong)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.2.2021
Ať už má tahle válečná   hero story nějaký reálný   základ nebo je to čistě   scénaristická fikce je to   možná dobré jako parodie   ale jako seriózní válečný   film je sotva průměrné.   Některé scény se povedlo   až absurdně přešvihnout a   tím pádem zcela a naprosto   znevěrohodnit. Celý   příběh je tak úplně   odtržen od reality ve stylu   armádních hrdinství Chucka   Norrise. A bohužel ani   herecky to není žádná   velká hitparáda.
13 minut
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2024
Hrané dokumenty jsou v   poslední době stále   rozšířenějším žánrem a   tenhle je na opravdu   zajímavé a důležité   téma, kterým je dopravní   nehodovost a její příčiny   a důsledky. Způsob podání   byl nápaditý a celá   koncepce byla OK, ale nemůžu   se zbavit dojmu, že tohle   chtělo na místě režiséra   trochu větší persónu.
1492: Dobytí ráje (1492: Conquest of Paradise)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2020
Krásný   historicko-životopisný   koprodukční velkofilm   slavného režiséra Ridleyho   Scotta. Už jenom nádherná   výprava a naprosto úchvatná   Vangelisova hudba z něj   zvládají dělat   nezapomenutelný zážitek a   je tu ještě špičkové   obsazení a jemu   odpovídající počet   výborných hereckých   výkonů. K tomu jako   moučník kouzelné   atraktivní lokace. Dokonalý   dojem trošičku pokazí   nějaké ty historické   nepřesnosti ale opravdu jen   trošičku. Tenhle film se   zkrátka nechá vidět a také   slyšet.
16 Bloků (16 Blocks)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2023
Z mého pohledu po filmařské   stránce precizní řemeslo,   což u režiséra kvalit   Richarda Donnera asi vůbec   nepřekvapuje. Po herecké   stránce je to taky dobré i   když možná trochu   nevyrovnané. No a příběh   jako takový není u filmů   tohoto druhu zase tak   stěžejní, aby se nad jeho   nedostatky nedalo mávnout   rukou. Jako celek mi to   přišlo ve svém žánru   mírně nadprůměrné a jako   akční relax bych to klidně   doporučil i když své mouchy   tenhle biják určitě má!
1984 (Nineteen Eighty-Four)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2021
TAKY VÁS MRAZÍ?
Bezesporu moc dobrý film,   který ale postupem doby   dostává zcela nový rozměr.   To co před lety vypadalo jako   fakt hodně za vlasy   přitažená fikce se postupem   let plíživě měnilo v   realitu a dnes si spokojeně   žijeme v téhle orwellovské   realitě a necháváme si   diktovat, přikazovat,   zakazovat, kontrolovat a   pochvalujeme si jaká je ta   demokracie úžasná věc.   Všude kamery, čipy,   lokátory, aplikace a záplava   vládních nařízení   zaštiťující se ochranou   národa tu před terorismem,   tu před covidem tu před   bůhví čím. A víte jaký   má tenhle příběh konec?
2 blbouni v Paříži (Seuls two)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.10.2023
Francouzské komedie mám   opravdu moc rád, ale tahleta   se mírně řečeno příliš   nepovedla a to scénářem   počínaje a hereckými   výkony konče. Dál se   raději nebudu rozepisovat,   protože nemám rád silné   výrazivo a tady bych se bez   něj nejspíš neobešel.   Spokojím se prostým   konstatováním, že tohle je   podle mého názoru špatný   film!!!
2 srdce (2 Hearts)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2022
Tyhle dva skutečné   příběhy jsou sice poněkud   brutálně sešroubovány   pomocí oslího můstku, ale   budiž to tvůrcům   odpuštěno, protože jinak by   asi koncepce tohoto docela   neotřelého filmařského   nápadu vůbec nedržela   pohromadě. Na mne to   působilo nápaditě a   autenticky a pomohlo tomu asi   hlavně obsazení méně   známými a okoukanými herci.   V dnešní záplavě   filmového superhero balastu   na mě tenhle snímeček   zavanul osvěžujícím a   veskrze pozitivním dojmem. Za   mou osobu tedy spokojenost a   palec nahoru.
2001: Vesmírná Odysea (2001: A Space Odyssey)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2020
Tohle je pro mě jeden z   nejlepších scifi filmů   jaké jsem kdy viděl. Je to   strhující a na dobu svého   vzniku zcela jedinečná   podívaná natočená podle   skvělého scėnáře   velikána scifi A. C. Clarkea.   Režisér Stanley Kubrick   projevil velký cit pro detail   a taktéž pro vdodné   obsazení. Když se na to   dneska člověk dívá a   uvědomí si, že je to pře   50 let starý film je to....
2001: Vesmírná prda (2001: A Space Travesty)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2023
Na humor Leslieho Nielsena je   třeba mít tu správnou   náturu a také tu správnou   náladu. Tu náturu bych asi   měl, protože crazy komedie a   filmové parodie obecně   opravdu můžu, ale ta nálada   mi na jeho filmy dost často   chybí. Ona i   sebebláznivější komedie a   sebedivočejší parodie   potřebuje nějakou míru a   vkus a toho se Nielsenovým   filmům někdy dost   nedostává!
2012
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2022
V podstatě klasický   katastrofický akčňák jak   má vypadat. Troška mystéria   a podstatně větší porce   hollywoodských klišé,   která však v tomto   případě do značné míry   kompenzuje dost dobrý vizuál   a hlavně hodně kvalitní   obsazení na čele s hvězdami   jako jsou John Cusack, Oliver   Platt, Danny Glover, Woody   Harrelson a další   prokazatně dobří herci. Jen   ten scénář to z mého   pohledu chtělo víc   propracovat, aby to nebyla   dějově tak jasně čitelná   placka.
23 (The Number 23)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.7.2020
Na tomto filmu se v plné   nahotě ukázalo, že   uctívaný Jim Carrey je   mizerný herec. Jeho pokus o   "seriozní"   dramatickou roli je víc než   rozpačitý a místo aby svým   výkonem filmu pomohl tak ho   spíš pohřbil. Je zřejmé,   že pokud se nemůže   pitvořit tak nemá co jiného   nabídnout. A vzhledem k tomu,   že film nemá bůhvíjaký   scénář je výsledek ani ne   průměrný.
28 dní (28 Days)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2021
Režisérku Betty Thomas   pamatuji ještě jako   nepříliš zdatnou herečku z   krimi seriálu HILL STREET   BLUES ale tohle nevážně i   vážně o smutných a   závažných věcech se jí   celkem povedlo. Léčba   závislostí (nejen drogách a   alkoholu) byla, je a bude   velké a také trochu   ožehavé téma ale tady to s   pomocí odlehčeného děje a   řady výborných herců   dopadlo aspoň lehce   nadprůměrně a nikoho to asi   neurazilo. Na malém prostoru   výborní Reni Santoni, Diane   Ladd i Elizabeth Perkins jako   Lilly.
28 Hotel Rooms
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.3.2024
Pro romantické story určitě   nejsem cílovka a také to   není můj šálek kávy, ale   tenhle film má alespoň   docela neotřelý základní   nápad a kdyby to místo   Chrise Mediny a Marin Ireland   obsadili trochu většími   hereckými persónami, mohl z   toho dost solidní film. I   takhle to je určitě slušný   průměr, který v žádném   případě neurazí.
30 vteřin nad Tokiem (Thirty Seconds Over Tokyo)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2020
Válečný film natočený   ještě za války je docela   rarita a musím uznat, že   opravdu dost působivá.   Všechno vyznívá hodně   pravdivě a přesvědčivě.   Autentičnost nenarušují ani   herci svými výkony. Moc   dobrý film stojící   rozhodně za shlédnutí i   když nejspíše uspokojí   hlavně starší ročníky.
300: Vzestup říše (300: Rise of An Empire)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.6.2023
Pro kinematografii tohoto   druhu určitě nejsem cílová   skupina a tak vlastně kromě   kvality filmařského řemesla   nemám co hodnotit a tím   méně komentovat. Tyhle   komiksové eposy pro mne   prostě nejsou a nikdy   nebudou!
36. komnata Shaolinu (Shao Lin san shi liu fang)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.4.2020
Nostalgie
Tohle je pro mne vpravdě   kultovní vzpomínka protože   tento film byla moje první   originál kazeta VHS (dodnes   ji ukrývá můj VHS archiv).   Ani dnes nedokážu nezaujatě   zhodnotit realnou kvalitu či   nekvalitu tohoto více než 40   starého filmu. Tehdy jsem byl   unešen a přiznám se že se   mi to líbí i když jinak i   dnes.
388 Arletta Avenue
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.9.2022
Tomuto kanadskému thrilleru   se sice nedá v žádném   případě upřít   originální pojetí a také   velmi solidní herecké   výkony, ale celkový dojem   hodně sráží (alespoň z   mého pohledu) přímo   bestiální zacházení s   filmovým střihem. To jak je   film nasnímán vychází ze   základní premisy příběhu,   ale koncepce střihu mi zde   zůstala opravdu záhadou.
A pátý jezdec je Strach
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2023
Za sebe to, na rozdíl od   některých uživatelů přede   mnou, považuji za výborný   film i když z něj hodně   mrazí. Ono není vůbec na   škodu si připomínat, čeho   všeho jsou lidé schopni. A i   takto komorně laděný   snímek dokáže být fakt   hodně přesvědčivý. Pan   Macháček se v roli docenta   Brauna musel cítit jako ryba   ve vodě a také odvedl   vynikající výkon. Není to   film na pohodu, ale k   zamyšlení, přesto (nebo   spíš právě proto) stojí   za shlédnutí!!
A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu (Durch diese Nacht sehe ich keinen einzigen Stern)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2020
Tenhle film se povedl tak   maximálně napůl. Chápu   snahu zachytit poslední   období složitého života   Boženy Němcové ale nevím   proč tu potřebu měli zrovna   Němci. A když už se do toho   pustili a do hlavní role si   obsadili svou hvězdu Corinnu   Harfouch tak proč ji probůh   obklíčili českými herci?   Film je po technické stránce   natočen bezchybně a paní   Corinna odvedla velmi dobrý   výkon ale celé je to v tom   německém podání poněkud   pokroucené. Kdo má rád   silné a komorně laděné   příběhy bude asi docela   spokojen ale pro milovníky   faktů a klasických   životopisných filmů bude   tento snímek nejspíš   zklamáním.
A zase jedna Popelka (Another Cinderella Story)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.11.2021
Nevím jaký byl záměr   tvůrců, ale povedla se jim   jen podprůměrná romantická   slátanina druhého či   spíše třetího řádu dost   nešikovně štrejchnutá   muzikálem. Nejsem sice   rozhodně cílová skupina pro   filmy tohoto druhu, ale   myslím si, že tohle nemohlo   moc uspokojit ani současné   adolescenty. Jediné pozitivum   pro českého diváka je v   poznání, že špatné filmy   se netočí zdaleka jen u   nás.
A.I.: Umělá inteligence (A.I.: Artificial Intelligence)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2021
Velmi silný příběh, který   je hodně vizionářský   vezme-li se v úvahu kdyz   vznikl původní scénář, od   něhož se to vše odvíjelo.   Některé herecké výkony   jsou opravdu mimořádné a   režisér Steven Spielberg   prokázal, že je velký   puntičkář a detailista (v   tom nejlepším smyslu těchto   slov). Jenom mám takový   pocit, že tento film je o   dost jiný než ten, který   chtěl původně natočit   klasik Stanley Kubrick. I tak   je to hodně nadprůměrná a   místy VELMI uhrančivá   podívaná.

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

155 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:35

159 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:25 - 08:55

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177911
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10