Jeden svět

PROFIL UŽIVATELE: arciking

arciking

arciking zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

 

Jsem dost divnej.

 

Mám dost divnej vkus, s ostatními se většinou neshodnu.

 

Opravdu si nemyslím, že lze o nějakém filmu jednoznačně říct, že je dobrý, nebo špatný....vždy se totiž jedná pouze o subjektivní hodnocení jedince, tedy vlastně obecně bezcenný názor. To, že se něco nelíbí jednomu člověku, ještě neznamená, že se jedná o špatné dílo. Že je tento člověk osobou takzvaně odbornou, věhlasným kritikem jemuž vlastní ego zastírá realitu, vzdělanou osobou, která už o umění něco ví, jedincem, který je přece schopen rozlišovat mezi muzickýmy výlevy a naprostými braky, to opravdu neznamená, že právě jeho názor je ten směrodatný. "Názory jsou jako díry v prdeli. Obojí má každý...."(Jaz Coleman)

 

Obecně podle mého názoru existují převážně dva druhy povětšinou kladně hodnocených snímků: 1) Nákladné a výpravné velkofilmy, nebo filmy s hvězdným hereckým obsazením, za nimiž stojí věhlasní režiséři a velká studia, a od nichž se očekávají honosné tržby a úspěchy. To jsou filmy povětšinou dosti kvalitní, ale často jim chybí nějaká ta třešnička na dortu, něco co by je posunulo ještě krapátko výš a oddělilo od množství sice dobře natočených, zato však tuctových, komerčních velkofilmů. 2) Druhou sortou jsou povětšinou nízkorozpočtové, alternativní, nebo jinak vybočující snímky. Kvalitní kousky zde jsou přehlušeny množstvím snímků, které musí být za každou cenu jiné, alternativní, povznášející....tak povznášející, až se povznesou někam úplně mimo chápání běžného člověka....jinými slovy úplně obyčejné sračky, které si však vždy najdou svojí fanouškovskou obec, zejména mezi snobskými alternativisty, u nichž se přiznání, že se mi líbí Rodinná pouta či Pobřežní hlídka, považuje za bezduchou vidláckou slabost. Prvkem, který tyto snímky velmi často spojuje, je námět zaobírající se nějakým kontroverzním tématem. Být jiný, odlišovat se, progrese, to je oč tu běží. Povětšinou však těžce na úkor kvality. Natočit zajímavý film o transsexuálním feťákovi, který žije v jednom domě se svojí babičkou a živí se chovem psů, které pak prodává na maso na místní jatka....do toho pár scén s drogovým oparem, alternativní hudbou(nejlépe zahranou na nějaký obsolutně nehudební nástroj, například kanape), a úspěch je zaručen. Kdy už konečně někdo natočí umělecký film, který v sobě bude zahrnovat značné množství toho pověstného artu, aniž by se u chýlil k těmto laciným tématům? Kdy už někdo představí film o dobře fungující rodině se dvěma dětmi a psem, bez nějakých kontroverzních perverzí, kde pouze vykreslí tu všudypřítomnou pohodu? Nejspíš se ještě načekáme......Ti, kterým takzvaná komerce smrdí, jsou často právě svým způsobem ti nejkomerčnější.

 

Nutno podotknout, že nejsem výrazným fandou ani jednoho z těchto dvou typů snímků. Dle mého názoru bývají nejlepší právě ta díla, která stojí na pomezí těchto dvou skupin a z každé si vezmou něco(přerozeně vždy to lepší).

 

Při hodnocení filmů se sice vždy snažím zachovat alespoň částečný nezaujatý nadhled, ale rozhodující slovo má vždy můj subjektivní pocit. Správný film, opravdová bomba, to je něco, co ve mně zanechá stopu, často doživotní. Často se stává, že v úplně nevýrazném či vyloženě nezajímavém filmu narazím na jednu jedinou scénu, či dokonce pouze záběr, ktarý mi přijde naprosto famózní. Zahrnout něco takového do celkového zhodnocení filmu je pak značně obtížné, a povětšinou toto nakonec vůbec neberu v úvahu. Což je škoda:-)

 

Musím také říci, že jsem na jednu stranu velkým fandou westernů(vím že jim nejspíš nadržuji), a z duše nenávidím kriminálky, protože mi přijdou všechny jako podle jednoho scénáře. A mě skutečně nebaví zírat hodinu na to, jak někdo pátrá(a nakonec se dopátrá) po tom, kdo je vrah. Nuda.

 

Závěrem se omlouvám všem, kterých jsem se dotknul při hodnocení jejich oblíbených snímků. Jsem holt extrémista, s extrémními názory. Ale nebuďte smutní a neciťte se dotčení - jsou to jen extrémní díry v prdeli.....

 

Fanklub (max. posledních 20 herců a tvůrců):

Nejoblíbenější herci:

Nejoblíbenější režiséři:

TV Program

ČT1 - Léta s Jaromírem Hanzlíkem

10:05 - 11:25

22 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

ČT2 - Boží vojáci: Obléhání Malty

10:10 - 11:05

17 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:35 - 10:55

52 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Zalez do spacáku (2024) [TV se...

09:25 - 10:35

62 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10