Jeden svět

Komentáře uživatele Merito

Merito

Merito zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 31
A co když je to pravda? (Just Like Heaven)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Podle mého názoru je toto ta   nejzajímavější romantická   komedie. Nebudete si po   zkouknutí asi myslet, že by   se to mohlo stát i Vám, ale   nádech romantična ve vzduchu   zůstane ještě dlouho.
Pokud jste povahy plné   socitu určitě se při jedné   scéně rozbrečíte   (původně to mělo touto   scénou zkončit, ale tvůrci   se zželelo zamilovaných   hrdinů a ještě něco   přimyslel).
Auta (Cars)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Tento film není jenom pro   kluky jak by se mohlo podle   názvu zdát.
Je to   film o přátelství, lásce,   dobrodružství ...
Film plný   "nevyjetého" humoru   a písniček typu - Jezdili   spolu z čisté lásky   .....
Tedy film pro   lidi co mají rádi animáky a   zábavu.
Cela (The Cell)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Film by se mi docela i   líbil,kdyby neobsahoval tak   moc "výletů" do   mysle hlavní aktérky.   Připomínalo mi to spýše   jaskýsi snář, než-li   detektivní thriller s prvky   hororu. Navíc některé   scény mi přišly ať moc   přitažené za vlasy   (porcování koně, nebo   visení za kůži)
Čekej do tmy (Wait Until Dark)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Hlavní hrdinka, která je   slepá a jelikož to není   dlouho ještě si na slepotu   nezvykla, když náhle   zjistí, že se na ni spikli   zloději, kteří chtějí   panenku ve které jsou drogy.   Je již pozdě. Musí se o   sebe postarat sama. Co je   předností slepých?   Orientace v naprosté tmě,   tak tedy čekej do tmy....
Dlouhá cesta (A Walk to remember)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Mooooc romantický.... Pokud   máte rádi romantické filmy,   toto zkoukněte. Je to o   středoškolácích ,ale   nemyslím, že je to nějaká   teenagerská kr...na. Skončí   to bohužel smutně, možná   budete brečet, ale bude se   Vám to líbit(teda alespoň   mně se to líbilo).
Experiment (Das Experiment)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Tento film je podle skutečné   události a proto si myslím,   že tvůrci mohli více   zapracovat na samotném   FILMU.
Vzpomínky   hlavního hrdiny ve mě   vzbuzovali pocit   nepřehlednosti v ději a   možná díky tomu mi   připadal zbytečně   zdlouhavý.
Jinak byl   film docela zdařilý.
Forrest Gump
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Toto je nejlepší film,   který byl kdy natočen. Já   osobně miluji retrospektivu a   tento film jí byl plný. Film   byl smutný a proto byl i   hezký a dlouho po shlédnutí   jsem cítíla ve vzduchu cosi   co mne donutilo znova se   zamyslet. A navíc zde byla   krásná nezapomnenutelná   fráze "pro hloupého   každý hloupý" , která   z úst F.G. zněla naprosto   úžasně.
Gejša (Memoirs of a Geisha)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Drama jak má být. (Méně   než 10 bych dát nemohla.)   Strhující, napínavé,   dojemné, romantické,   ....krásné. Velice dobře   zahrané, pěkné kostýmy,   věruhodné kulisy a mnohé   další, co Vás vtáhne do   děje a už se neodtrhnete.   Budete čekat jak to nakonec   dopadne. Dobře, špatně,   nebo něco mezi tím?
Kletba bratří Grimmů (The Brothers Grimm)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Máte-li rádi pohádky   bratří Grimmů zde nenajdete   typický pohled na ně.
Zde jsou tito bratři za   podvodníky, kteří sice   napsali krásné pohádky, ale   vydělávají si hlavně   odháněním příšerek,   které sami do domu   "vpustili".
Jednou však past musí   zklapnout a tito bratři musí   vyhnat zlo, o kterém doposud   jen psali.
To se mi na   tom líbí-thrillerové   pojednání pohádek.(dívka   přijde ke splašenému koni a   utěšuje ho slovy "ty   máš tak krásné velké oči   a jak máš velké   uši......."a kůň ji   sežere)
Kruh (The Ring)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Určitě jeden z nejlepších   hororů tohoto typu. Zapnete   televizi, uvidíte hrůzné   video a náhle Vám zazvoní   telefon, možná se leknete,   vezmeteho a uslyšíte z   druhého konce "za sedm   dní zemřeš!!!", jestli   jte si jisti, že to není   možné tak se podívejte na   tento film neboť se nemáte   čeho bát. Sledujte zdali   hlavní aktérka přijde na to   jak zachránit život svůj i   svých známých. Stihne to za   osudných sedm dní?
Kytice
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Za toto mohu dát jedině 10   je to zatím to nejlepší   zpracování Erbenovy sbírky   Kytice co jsem kdy viděla.   Pokud jste Kytici četli tak   Vás také tento film nadchne   pokud ne, tak se Vám bude   líbit. Film je krásně   natočen, každá báseň má   svůj barevný nádech a hudba   také zvírazňuje napětí   filmu.
Let číslo 93 (United 93)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Tento film je historicky   podložený (například   velitel dispečinku hraje sám   sebe) a proto je tak dobře   udělaný, že Vás vtáhne do   děje tak dokonale, na jeho   konci budete mít slzy v   očích budete strachy   vyklepaní a budete děkovat,   že jste v letadle doopravdy   neseděli.
Matrix (The Matrix)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Film na svou dobu neokázale   dobrý. Myšlenka i děj   velice pěkně   zpracované,akční scény   jsou opravdu akční, ale co   víc je tak úchvatného?   Shlédněte a uvidíte. Ale   jak to většinou bývá   pokračování už za moc   nestojí (tedy podle mého   názoru) čím to asi je?   CHyba v Metrixu?
Medvěd (L'Ours)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Je to už krédo filmových   tvůrců - co je smutné -   zanechá dojem - že to bylo   krásné. Ano i zde toto   platí malý medvídek přijde   o maminku která mu hledala   medík aby se napapal.......a   náhle skonala a snaha   přežít je jediné co   medvídkovi zůstalo.Ještě   jednou říkám smutné a   krásné.
Mezi námi děvčaty (Freaky Friday)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Otázka Co by se asi stalo,   kdyby si na den vyměnily své   životní role matka   (úspěšná psycholožka) a   dcera (rocková hvězda   střední školy) byla   hlavním tématem tohoto filmu   a musím říci, že dobré   téma dalo za vznik dobrému   filmu. Představte si jak má   například zareagovat dcera v   těle své matky, když uvidí   kluka do kterého je   zamilovaná až po uši, nebo   ...........
Pokud máte   rádi teenagerské komedie tak   toto je film pro Vás.
Misery nechce zemřít (Misery)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2007
No musím přiznat, že kdyby   za tento film nebyl ani jeden   Oscar, tak by to byla safra   velká ostuda.
U   některých scén se mi   zatajoval dech. Až budete   tento film sledovat tak Vás   ujišťuji, že budete   soucítit s hlavním hrdinou a   poleze Vám mráz po zádech,   když jeho mučitelku těsně   před koncem filmu ještě   uvidíte jako servírku.
Návrat do budoucnosti (Back to the Future)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Jakmile jsem tento film   spatřila, stala jsem se jeho   velkým fanouškem (dívám se   vždy, kdy jej dávalí).   Když jsem o tomto filmu   četla,že byl natočen již v   roce 1985 nemohla jsem   uvěřit, neboť v mnohém   předčí mnohé filmy   natočené v "dnešní   době". Vřele   doporučuji
Návštěvníci (Les visiteurs)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Myslím, že je to velice   zdařilá francouzská   komedie, pro mnohé však   možná až příliš   "bláznivé" Ale tak   to už bývá. Pro jednoho   dokonalé, pro druhého   zklamání.Pokud se chcete   uvolnit u nenáročného filmu   toto je film pro Vás (pro   předtavu:je tu zcéna, kdy   bojují s autem, nebo jak se   myjí v záchodě)
Nenávist (The Grudge)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Tento horor se mi zdál   nepřehledný (nikdy jsem si   nebyla zcela jista kdy se   daný příběh   odehrává).
Duchové   byli v pozicích na místech,   kde bychom je možná ani   nečekali a vyvolávali ve mě   dojem, že film je spýše   strašidelným hradem na   veliké pouti, než dobře   udělaným hororem.
Nezvratný osud (Final Destination)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Musím po pravdě říci, že   mne tento film   nadchnul.Sledovala jsem jej   neboť jsem chtěla zkouknout   thriller, ve kterém nebude   vraždit šílenec s nožem po   babičce a podobně. Myšlenka   nechat vše na   "osudu" bylo něco   pro mne a navíc místy to   byla černá komedie.
Každá smrt byla tak   originální a tak nečekaná,   že jsem ihned věděla, že   se podívám i na   pokračování.
Nezvratný osud 2 (Final Destination 2)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Tento film jsem viděla až po   nezvratném osudu 1 a musím   říci, že   "vložit" do   pokračování hrdinku z   prvního filmu jako jedinou co   přežila(přičemž na konci   prvního filmu přežil i   Alex) se mi zdálo jako   ulehčení řešení pro nové   hrdiny.
V   pokračování se mi líbilo   jak si hrdinové mysleli, že   smrti unikli a náhle   zkonali.
Ale, že   Kimberly vidí jak má smrt   obelstím mi sem moc nesedlo.
Nezvratný osud 3 (Cheating Death: Final Destination 3)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Tento film se mi z celé   trilogie líbil nejméně,   neboť si myslím, že typy   úmrtí nebyly tak   originální jako v   předešlých Nezvratných   osudech, ale myšlenka   vyčíst budoucnost z   fotografií byla   zajímavá.
Byla jsem   také zklamaná ze závěru   filmu (otevřené konce nemám   zrovna nejraději a toto mi   jej hodně připomínalo)
Pan Magor (Mr. Magoo)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Není to film, na který by   ste měli zajít do kina se   svým partnerem, to Vám   říkám rovnou.
Ale   pokud se chcete odreagovat po   namáhavém dni plném stresu,   toto je film pro Vás.
Uvidíte tu zcény, které   Vás zaručeně   rozesmějí(např. scéna kdy   p.Magor připravuje kuře   podle televizního pořadu,   nevšimne si že přepnul na   kutilskou stanici, a proto   začne kuře   brousit............)
Přelet nad kukaččím hnízdem (One Flew Over the Cuckoo's Nest)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Toto je na 100% jeden z   nejlepších filmů všech   dob.
Pan Forman byl   určitě velký pan režisér   jinak by toto nevzniklo. Film   má skvělý děj a bohužel   smutný konec.
Možná   i díky tomu, že to má   smutný konec, zůstane v Nás   i dlouho po shlédnutí cosi,   co Nás donutí se zamyslet   nad celým filmem.
Šestý smysl (The Sixth Sense)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Pokud máte rádi   mysteriózní horory, toto je   duchařinka pro Vás. Malý   chlapec, který vidí duchy,   těch kteří neví, že jsou   mrtví a jeho ten pohled na   jejich zubožená těla   děsí. Zajímavá pointa,   že? Ale konec, to je teprve   něco. Rozuzlení které byste   asi nečekali. (Je to jeden z   mých nejoblíbenějších   filmů, proto vřele   doporučuji.)
Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Pokud máte rádi detektivní   filmy tak si tento určitě   oblíbíte, neboť hlavní   hrdinové zde budou získávat   stále nové stopy a budou se   snažit rozluštit ono   tajemství. Naleznete zde i   tajemné scény plné   napětí, ale i akční   honičky.
Děj filmu je   velice vrtkavý (tím myslím,   že nikdy opravdu nevíte co   se stane v příštích pěti   minutách) a proto pokud   shlédnete-li jen kousek,   musíte jej dokoukat.
Ukradené vánoce (Stealing Christmas)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Tento animovaný film od Tima   Burtona se mi velice líbí,   neboť na Vánoce nahlíží   úplně jinak.Jako na malé   městečko, ve kterém jsou   jednoduše pořád Vánoce,   což se zalíbí   "zatoulanci" z   městečka Halloween, a proto   se rozhodne, že letos se   svými kamarády z   Halloweenového městečka   uspořádají ve světě lidí   Vánoce oni. Santu chytí a   zavřou, dárky vyrobí podle   svého,... Doporučuji   zhlédnout, neboť je to   výjimečný film. No uznejte   animovaný horor, to se jentak   nevidí.
Výplata (Paycheck)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Velice krásná zápletka:   jistý muž dostává vysokou   výplatu na úkor svých   vzpomínek, jednou se mu to   vymkne z rukou a jde mu o   holý život.
Zjistí,   že vymyslel něco o čem   snilo snad 100% vědců,   kteří kdy žili, ale že to   přináší pouze zkázu a   utrpení.
Musí náhle   zjistit jak zachránit svůj   holý život a zničit   smrtonosný vynález.
Zelená míle (The Green Mile)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Dojemný film z vězeňského   prostředí. Clarke Duncan zde   skvěle zahrál vězně se   schopnostmi léčit nemoci.   Věřím ,že každý kdo jej   shlédne, na konci bude   utírati slzičky, i když to   později ani sám sobě   nepřizná.Tento film o dobru   a zlu byl totiž velice   pěkně natočen.
Zlatíčka pro každého (America's Sweethearts)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Musím říci, jakmile jsem   uviděla obsazení,řekla jsem   si : "Mohla by to býti   zajímavá oddychovka".   Ale na konci jsem si řekla   toto : "No bylo to   zajímavé, ale víc už to   nechci vidět."   Romantické rozuzlení mne   nijak nepřekvapilo, ale   promítání filmu "Time   over time" bylo   zajímavé.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10