Jeden svět
ohodnotit

Zelená míle

The Green Mile

Další název:
Zelená míľa (SK)
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
189 minut
Premiéra v ČR:
16.3.2000
„Zázraky se dějí na těch nejneočekávanějších místech. Tom Hanks v dramatu podle Stephena Kinga.“

Chyby ve filmu Zelená míle


1) posloupnost
Ve scéně, kdy chtějí podstrčit vězni nápoj s uspávacím práškem, tak ten vězeň má nejdřív celou celu plnou roztrhaných polštářů, peří a leží na zemi na matraci. Když mu ale dají napít nápoje, tak spadne na postel, která je v naprostém pořádku.

Vložil: Agostino

2) posloupnost
Když Tom Hanks (Paul Edgecomb) jde k Coffeymu, všimne si střepů prasklé žárovky na zemi, které popraskaly během sabotované popravy, ale když se vrací zpět, všechny žárovky už jsou v pořádku a svítí. Že by extrarychlí opraváři?

Vložil: Agostino

3) posloupnost
V scéne kde Paul Edgecomb (Tom Hanks) zalepí ústa lepiacou páskou spolu s vreckovkou Percymu Wetmoreovi (Doug Hutchison),
v prvom zábere má prilepenú vreckovku von, a v druhom zábere je vreckovka už pekne upravená.


Vložil: HomeTheatre

4) logická
Když Paul donese Johnovi koláč za to, že mu pomohl, má John na krku řetízek. Když potom zachrání Melindu, tak mu dá řetízek. John by tedy měl mít řetízky dva, ale nemá.

Vložil: Agostino

5) logická
Nevím, jestli to můžu považovat za chybu, ale když na začátku filmu je vidět sedláky jak přibíhají k Johnovi Coffemu a on drží dvě mrtvá dívčí těla, tak jejich otec drží zbraň a přiběhne k němu. Zbraň zahodí a začne ho mlátit a vyhrožovat, že ho zabije. Ale proč, když říká, že ho zabije, nevzal tu zbraň a alespoň na něj nenamířil? Nemluvě o tom, že ho nezastřelil?

Vložil: Agostino

6) historická
Eduard Delacroix si v jedné scéně prohlíží časopis s barevnou fotkou. Barevné fotografie se objevily až počas 2. světové války a příběh se obehrává v roce 1935.

Vložil: Agostino

7) historická
V americkém státě Louisiana, kde se děj filmu odehrává, se začalo popravovat na elektrickém křesle až v roce 1941 (děj filmu se odehrává již v roce 1935). Do té doby se zde popravovalo oběšením.

Vložil: Ondrus21

8) ostatní
Na vykonání trestu smrti se v USA čeká 15 let. John Coffey strávil za mřížemi jenom pár dní.

Vložil: Agostino

9) ostatní
Jen bych rád uvedl chyby č. 5 a 6 na pravou míru:

Ad. 5 Je sice pravda, že v době, kdy se odehrává děj filmu (1935) si Eduard DeLaCroix nemohl prohlížet časopis s barevnou fotkou, ale to ne proto, že by v té době barevná fotka ještě neexistovala, ale proto, že 1. barevná fotka se v časopise objevila až v 70. letech 20. století. Jinak mimochodem princip barevné fotografie byl znám už v 19. století.

Ad. 6 Nevím, kde uživatel Agostino vzal informaci, že na vykonání trestu smrti se v USA čeká 15 let. Nevíme, jak to bylo v době, kdy se děj filmu odehrává. V dnešní době je zcela individuální, jak dlouho ten který vězeň čeká na popravu. Může to být několik měsícu nebo i desítky let, ale většinou to je několik let (záleží samozřejmě i na státu). Jinak ale i kdyby to byla pravda, nemůžeme vědět, že vězni nebyli eskortováni do cel smrti těsně před popravou, jako je to dnes v USA běžné, a že si tedy většinu svého času ve vězení neodseděli někde jinde. Dnes bývá naprosto běžné, že odsouzenec stráví posledních 24 hodin svého života v jiné cele, než kde byl celou dobu zavřený.

Vložil: Ondrus21




Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

 Vykoupení z věznice Shawshank (1994)
Vykoupení z věznice Shawshank n
The Shawshank Redemption
Žánr: drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Frank Darabont

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Rytíři

11:05 - 12:00

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

48 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10