Jeden svět

Komentáře uživatele Alix

Alix

Alix zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 268
2012
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2015
Nevěřím na konce světa,   předpovězené z bůhví   čeho. Ale film se mi líbil   opravdu hodně. Měl spád,   rychlost a působivé efekty,   takže jsem se i bála, jak to   dopadne. Mám ráda   katastrofické filmy a logiku   neřeším, takže, mohu jen   doporučit.
50x a stále poprvé (50 First Dates)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2015
Hezké!
Milý, odpočinkový a   dojemný film o lásce a o   tom, že když se chce,   všechno jde! Kde je vůle,   tam je i cesta, i když v   tomto případě poněkud   krkolomná...
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2019
Skvělá komedie, která   zřejmě nikdy nezestárne.   Všichni herci si to   evidentně užívají a pokud   se někomu, jak píše jeden   komentář, zdají triky   směšné, nesouhlasím. Triky   přesně zapadají do celkové   atmosféry filmu a i kdyby v   té době bylo možné dát   tam triky lepší, film by to   jen pokazilo. Právě tak, jak   to je, to má být.
Ach, ty vraždy!
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.7.2018
Jako odpočinkové pokoukání   to není špatné. Bohdalka je   sázka na jistotu a je schopna   klidně celý příběh sama   udržet nad vodou.
Alenka v říši divů (Alice in Wonderland)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2019
Moc hezké! Tak nějak jsem si   to představovala jako malá,   když jsem o Alence četla.   Ruka Tima Burtona se tady   nezapře, ale mně se to   líbilo a ráda se zase někdy   podívám.
Andělská tvář
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2020
Těm, kdo tady mají výhrady   ke scénáři, bych chtěla   sdělit, že film je   natočený podle knihy Hany   Marie Körnerové se stejným   názvem a Zdeněk Troška se   obsahu knihy docela poctivě   držel.
Myslím, že   tak tvrdou kritiku si   Andělská tvář nezaslouží   a oceňuji, kolik námahy bylo   třeba ze strany celého   štábu, aby něco takového   vzniklo. Drobné výhrady bych   samozřejmě měla, ale jinak   je to dílo, které si   zaslouží daleko větší   pozornost a chválu.
Angelika (Angélique)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.5.2015
Vzdala jsem to před koncem   filmu, protože to byla   taková příšernost, že   jsem se sama před sebou   styděla, že se vůbec na to   dívám. Charisma na nule,   celý začátek v pochmurných   šedočerných barvách,   trapné paruky a pokud jsem   vůbec vnímala nějakou   hudbu, určitě si ji   nezapamatuji, abych si ji   prozpěvovala třeba při   vaření. První Angelika byla   naivní, ale krásná. Tato   verze je nepodařená a   trapná.
Apocalypto
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.5.2015
Asi bych si tak nějak   představovala, že by to   mohlo kdysi být. Věřila   jsem příběhu a bála se o   hlavní postavy. Co víc si   přát?
Armageddon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2010
Jo, je to o americkém   hrdinství, jako ve všech   amerických katastrofických   filmech a vlastně, proč ne?   Přece Američané nebudou   točit film, kde svět   zachrání Rusové?   Důležité je, že to diváka   vtáhne a pobaví, což se v   tomto případě podařilo. A   Bruce Willis je prostě   jednička.
Asterix & Obelix: Mise Kleopatra (Astérix & Obélix: Mission Cléopatre)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2010
Hezké! Svižné tempo,   vtipné dialogy, zajímavé   efekty, dobře jsem se   pobavila. První díl se mi   líbil o trošku víc, ale i   tak se na to zase ráda   podívám.
Asterix a Obelix (Astérix et Obélix contre César)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2010
To pravé na pobavení a   odreagování! Postavičky   skoro jako by vyskočily   přímo z komixu a skvělý   dabing. A určitě žádná   nuda!
Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majeste)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.5.2015
Nuda!
I kdybych se smířila se   stálými změnami herců,   tento díl je velice slabý a   není tam skoro nic, na čem   by oko spočinulo s   potěšením.
Asterix a Olympijské hry (Astérix aux jeux Olympiques)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2010
Pěkné efekty, spousta   známých tváří, ale hodně   mi vadil jiný herec v roli   Asterixe a jiný dabing.   Brutus byl ovšem skvělý a   líbil se mi i Alain Delon v   roli Cézara. Nic naplat, je   to pořád fešák a myslím,   že roli si zahrál s chutí.   Ale tu gradaci, jako   předchozí díly, to nemělo.
Avatar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2011
Bomba!
Avatar mne ohromil a pro mne   je to jeden z nejlepších   filmů, co jsem kdy z oblasti   sci-fi a fantasy viděla. Od   příběhu, přes hudbu až k   vizuálním efektům, je to   prostě podívaná, u které   se tají dech.
Jinak je   to sice převlečený Tanec s   vlky, ale to vůbec nevadí.
Babička
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2010
Krásná filmová adaptace   knižní předlohy. Všechny   postavy jako by přímo   vyskočily z knihy a Babička   - Terezie Brzková, je   nádherná, typicky česká   babička, která celému filmu   dává pravdivý a dojemný   ráz. Kam se hrabe film s   Jarmilou Kurandovou ze   sedmdesátých let....
Babička
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.6.2010
A mne toto filmové   zpracování velice,   převelice zklamalo. Moderní   pojetí Babičce naprosto   nesedí a do omrzení stále   znovu a znovu opakované   scény, mne neskutečně   rozčilovaly. Tehdejší pokus   o jakési modernější   ztvárnění klasického díla   byl šlápnutím vedle a i   když nemám vůbec nic proti   výkonům herců, tu   "babičkovskou"   atmosféru to naprosto   zničilo.
Babovřesky
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.10.2018
Film si nedělá nároky na   Oscara, ale jen na příjemné   a nenáročné pobavení,   pokud na to má někdo chuť.   Ne každému to sedne a ne   každý se bude smát. Mne to   celkem pobavilo i když na   Slunce,seno ... to   samozřejmě nemá. Lepší,   než Ordinace v růžové   zahradě, ne?
Bathory
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Myslím, že tady bylo škoda   vyhazovat tolik peněz. Něco   tak zmateného, nelogického a   historicky nepřesného, jsem   už dlouho neviděla.   Mimochodem, v jednom   komentáři jsem četla, že   se hraběnka znovu vdala za   Mikuláše Zrínského. Omyl,   hraběnka se už nikdy   nevdala, Zrínského si vzala   jedna z jejích dcer. Taky   nezemřela v roce 1616, jak je   v dalším komentáři, ale   1614. No, tenhle film je celý   jeden velký omyl.
Nelíbí se mi film,   nelíbí se mi herci a   nelíbí se mi zápletka.   Myslím, že tak trapný a   ubohý film jsem asi ještě   neviděla. A už ani vidět   nechci.
Bez dcerky neodejdu (Not Without My Daughter)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2010
Knihu jsem četla a docela se   mnou zacloumala. Film taky i   když některé podrobnosti v   něm samozřejmě chyběly. A   není to film na jedno   podívání, aspoň pro mne   ne.
Běžící muž (The Running Man)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2015
Protože jsem četla předlohu   od Stephena Kinga, tak mne   film částečně zklamal.   Když si ale odmyslím   knižní předlohu, tak mne   film děsí. Protože si   myslím, že spousta lidí by   se na takovou show podívat   šla. A s radostí.....
Bílá paní
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2010
Satira o tom, jaké to bylo a   jací jsme byli, je, při   vší komičnosti, smutná.   Hodně ostrá kritika   tehdejšího režimu,   zabalená do fantastických   hereckých výkonů, musela   státní špičky pěkně   naštvat. Ale my se zase   můžeme bavit scénami a   hláškami, které jsou už   nesmrtelné. A můžeme   doufat, že se Bílá paní   zase objeví, až poplaveme   přes neexistující most k   lepším a světlejším   zítřkům.
Botostroj
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.6.2012
Škoda slov
Z dnešního pohledu trapný a   křečovitě zahraný film,   ale dočetla jsem se, že při   prémiéře ve Zlíně diváci   zdemolovali na protest kino a   sál opustili. Nelíbilo se   jim, co viděli. Protože v   roce, kdy byl film natočen,   tam musela sedět spousta   pamětníků, asi se jim ten   film moc pravdivý nezdál.
Bouřlivé výšiny (Emily Brontë's Wuthering Heights)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2010
Knihu jsem četla mnohokrát a   viděla i filmovou verzi s   Timothy Daltonem. Ale tato   verze mi doslova vzala dech a   nedám na ni dopustit. Tak   nějak jsem si to při čtení   představovala, tak nějak to   mělo být. A slyšet   originál hlasy Ralpha   Fiennese a Juliette Binoch,   spolu s nádhernou hudbou, je   pro mne opravdový zážitek.
Carrie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Sbírám knihy Stephena Kinga   a tak jsem vždycky zvědavá,   nakolik se podaří natočit   film podle nějaké jeho   předlohy. Carrie se   podařila. Sissy a Piper   Laurie, jako její matka, jsou   fantastické. Vidět na   krásné tváři Piper Laurie   záblesky šílenství, které   vede ji i její dceru pomalu   ke zkáze, je neskutečný   zážitek.

Nemyslím si, že scény z   filmu jsou   "omšelé". Myslím,   že právě tento film se   nejvíc přiblížil Kingově   předloze. Nějaký remake na   to vůbec nemá. Sissy Spacek   a Piper Laurie jsou dvojice,   kterou nikdy a nikdo   nepřekoná. Krásná, skoro   andělská tvář Piper Laurie   v roli matky a ošklivé   káčátko, které se změní   v labuť v podání Sissy   Spacek, jsou natolik   uvěřitelné a pravdivé, že   na ně nikdy nedokážu   zapomenout.
Carrie
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Tohle ne, toto se nepovedlo.   Kdo viděl původní verzi, se   Sissi Spacek a Piper Laurie,   bude určitě zklamaný. Ta   atmosféra, která je v knize   i v první verzi, tady   naprosto chybí.
Cech panen kutnohorských
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2017
Skvělý film a skvělé   obsazení. Adině role sedla   úplně přesně a   Štěpánek? Ten by zahrál   snad kohokoliv a bylo by to   úžasné.
Co žere Gilberta Grapea? (What's Eating Gilbert Grape)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2010
Není co dodat, jen že   Leonardo tady skutečně   dokázal, že umí. Johny Depp   byl taky skvělý, ale výkon   jeho filmového retardovaného   bratra, byl bezchybný.
Černé vdovy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2019
Není to vůbec špatné a má   to jen osm dílů, což je   docela osvěžující.   Všechny tři herečky jsou   zvoleny dobře, každá je   úplně jiná, takže se   vzájemně doplňují. Nad   blbostí Veroniky občas   obracím oči v sloup, ale   jako živelná a   nekomplikovaná bytost je   zahrána zajímavě a   uvěřitelně. Což se týká   i dalších dvou. Bolek   Polívka je jako jejich   protihráč skvělý a opět   dokazuje, že jeho herectví   má hodně široké spektrum.   Určitě dokoukám do konce,   protože naprosto netuším,   jak by tohle mohlo skončit.
Černobílý svět (The Help)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2017
Vynikající film podle   vynikající předlohy.   Fantastické herecké výkony   a napínavý děj. Vůbec   nepochybuji o tom, že   pravdivý, protože autorka   knižní předlohy je jižanka   a sama na svou černou chůvu   v doslovu s láskou   vzpomíná.
Černočerná tma (Pitch Black)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2010
Paráda! Poprvé jsem se tak   bála, že jsem polovinu filmu   měla zavřené oči. Teď už   to je lepší, ale stejně se   u toho pořád krásně   bojím. A Vin Diesel, škoda   slov, ten je úžasný.

TV Program

ČT1 - Léta s Jaromírem Hanzlíkem

10:05 - 11:25

66 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Rytíři

11:05 - 12:00

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

16 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:35 - 11:30

36 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10