Jeden svět

Komentáře uživatele Cash89

Cash89

Cash89 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Pepíí Vokál

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 479
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.3.2008
Narovinu říkám že jsem   zklamán a to královsky,   čekal jsem podobnou řežbu   ve stylu 300 drsnou metalovou   hudbu a akci od začátku do   konce...to co jsem tam viděl   nebyla ani akce ani řežba   ale pouho pouhá slátanina   několika filmů dohromady (   Apocalypto, Cesta do   pravěku...) a dost mi tam   vadila angličtina s tou to   Roland Emmerich zazdil   totálně, když tam vidíte   pravěké lovce s dredy jako z   21. století kteří mluví   anglicky je Vám z toho dost   špatně, kdyby to vyřešil   jako Mel Gibson s Apocalyptem   že tam dá nějaký mrtvý   jazyk vrátilo by to šmrnc   který jste od toho čekali na   začátku...Kamerové záběry   z leteckého pohledu vypadají   úchvatně a hudba se mu taky   povedla...Škoda jen, že se   místo historie radši   nezaměřil na sci-fi. A   neodpustil si ty příšerný   děsivý konce plný   ožívajících mrtvol a   velkých hrdinů...
10 položek a méně (10 Items or Less)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Naprosto milé překvapení,   řikal sem si při   závěrečných titulkách,   jestli jsem takovýto nebo   jemu podobný film už někdy   viděl...Celý film vidíme   téměř dva herce,   vynikajícího Freemana a   opravdu krásnou Paz Vegu   která tím svým krásným   španělským přízvukem   odvádí také výkon hodný   nějaké oscarové   herečky...10 položek a   méně je jednoduše pravý   opak toho co běží   většinou v kinech v   poslední době a nezbývá   než konstatovat, že je   škoda, že není víc   takových parádních   "malých" filmů,   navíc se mi tam líbily   všechny dvě písničky :-)   byly naprosto chytlavé a já   si je nemůžu vyhnat z   hlavy...Díky Aadiego za   typ!!!
1492: Dobytí ráje (1492: Conquest of Paradise)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2008
Film výjmečný až bych   řekl (napsal) svým   dokumentárním přístupem a   neopakovatelnou atmosférou.   Jak nemám Depardiuea rád tak   v tomhle je vynikající a   skvěle se mu daří ztvárnit   příběh člověka pro   něhož byl jeho sen vším a   za který si za svým snem   šel. Druhá věc je jak to   dopadlo. Ještě bych vyzdvihl   hudbu, která je bombastická   a báječně podbarvuje děj.
16 Bloků (16 Blocks)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2008
Příjemnej oldschool, ale už   to prostě není ono. Ze   začátku to vypadá hodně   slibně a první dvě oběti   Willisovi bouchačky jsou   vyřízeny velice stylově.   Potom ale dost zvolní tempo a   spíš se kecá, než něco   děje. Willis svoji roli   zvládl jako obvykle, Mos Def   je dobrej, muselo bejt totiž   těžký pořád tak dementně   mluvit, ale zase mi ho díky   tomu bylo líto. Celkově jsem   si ten happyend moc přál,   akorát k němu mohlo dojít   za poněkud svižnějších   podmínek.
2012
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Když to vezmu kolem a kolem,   tak můj jediný oblíbený   katastrofický film Den poté,   je oproti tomuto jen   pohádka...Nicméně jeho   menší "devastace"   planety byla pro mě víc než   reálná...Oproti tomu snímek   2012 je opravdu přitažený   za vlasy, je pravda že konec   světa si člověk může   představit různě, a toho se   asi Roland drží...Co mi   přišlo až moc, je vlna   která pohltí Himaláje, tak   velká vlna by se nezvedla   snad ani po dopadu nějakého   vermírného tělesa,   ale...Kdo ví???Nicméně   digitální stránka filmu,   mě přesvědčila že jde   pořád dopředu, v roce 2009   je to vidět hned   několikrát, Terminátor,   Transformers, 2012 a   nejlepší Avatar...Den poté,   ukazoval zkázu světa na   více koutech Země, když   pominu zřícení baziliky sv.   Petra ve Vatikánu bylo to asi   jediné co jsme viděli ze   světa, všechno ostatní se   věnovalo USA...Je to pořád   dokola, otec zachraňuje   rodinu, hlava státu   nepřežije, poctivý vědec,   sobecký politik...Ale přesto   jsem měl sevřený žaludek   při všech důležitých   momentech kdy šlo hlavním   hrdinům o kejhák!!!
21 gramů (21 Grams)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Mno jak začít,na začátek   sem se koukal nejmíň 3x a   pokaždý sem to vypnul na   stejném místě.Dnes sem to   zkusil znovu-dokoukal sem to   jen tak tak ale moje pocity   jsou smíšené filmek byl   podle mě moc zamotanej   někoho se slabou vůlí by to   mohlo odradit.Jako málem mě.
23 (The Number 23)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Opravdu zvláštní film   který stojí za shlédnutí   jen v případě že těm   kravinám o čísle 23   věříte. Já byl zvědavý   hlavně na Jima v   trihleru...musím říct že   sem viděl už lepší   herecké výkony a tenhle na   Oscara rozhodně není.   Nicméně příběh ani po   hodině neplyne jak by měl a   je přiliš nudný...jestli si   chcete pustit film tak tenhle   rozhodně nenude nejlepší   volba.
25. hodina (The 25th Hour)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.6.2008
Já jsem ohledně hodnocení   tohoto snímku velmi opatrný,   film který má bezmála 2   hodiny by měl nadchnout   jasně většinou každý film   má pár hluchých míst kde   se člověk nudí, ale tady mi   to přišlo víc než časté,   hlavně první polovinu   filmu…Ta utíkala opravdu   velmi vlažně a rozhodně   nikam nepospíchala, když už   jsem chtěl tak nějak zlomit   hůl nad tímto filmem,   naskočila asi 5 minutová   pasáž jak hlavní herec   stojí před zrcadlem a   „sere na každého“ kdo se   mu zlíbí, tahle pasáž   dodala 25. hodině ten   správný šmrnc…Celý film   je jedno velké zamyšlení   nad chybami, které v životě   můžete udělat, o strachu z   příštích let ve vězení,   o myšlence na svobodu…Film   má velice nevšední   zápletku, kterou Spike Lee   mistrně zvládl…Místy to   bylo možná až moc   extrémní a na efekt (   zmlácení Nortona ) - ale   mně to nevadí…Spike Lee   toto prostě umí, také   závěr se mi líbil,   neuskutečnitelný sen   hlavního hrdiny je skvěle   ztvárněný…Nemusím snad   říkat že Edward Norton,   Philip Seymour Hoffman, Barry   Proper jsou špatní herci a   že mě překvapili, to bych   lhal, oni jsou skvělí herci   a vůbec mě nepřekvapili,   čekal jsem to!
3:10 Vlak do Yumy (3:10 to Yuma)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Jen pro pořádek...pro lidi   kteří by nevěděli co   znamená název   filmu...znamená to 3 hodiny a   10 minut do Yumy...a Christian   Bale musí dostat na vlak   banditu Russell Crowe za   odměnu 200 dolarů aby se   dostal do vězení v Yumě.   Celkem napínavá   podívaná...hereci byli   opravdu přesvědčiví ale to   nic nemění na faktu že   žánr western se opět   nepodařilo oživit.
30 dní dlouhá noc (30 Days of Night)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Byl jsem překvapen že si   pouštím horor...páč já   horory vůbec nesleduju   protože se bojim snad u   všech scén kde něco budu   čekat...zavírám oči,   všude rozsvíceno...však to   znáte :) (doufám). A u 30   dní to nebylo jinak....hodně   strašidelná byla atmosféra   doplňující skvělou   hudbou...Kamera taky moc   pomohla páč jsem si myslel   že jsem v televizi a ti   upíři hodní i mě:)..třeba   ten pohled jak kamera byla ve   vzduchu a zaběr na ulice jak   se to tam pěkně   likviduje...To vše bylo   opravdu moc působivé...ale   co na mě bylo opravdu hodně   bylo to jak byl záběr na   Hartneta jak tam tomu napůl   upíru usekl hlavu, to sem   málem omdlel ( mám slabý   žaludek )... na závěr toho   moc není co bych vytkl, jen   jedna věc: je to prostě jen   film o upírech a jejich   řádění, a šťastném   konci.
30 minut po půlnoci (Zero Dark Thirty)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2013
Vyčerpávající zážitek,   Kathryn Bigelow nemám nijak v   lásce ale jedno se jí musí   nechat, o problematice   terorismu neví žádný   režisér tolik co ona. Její   vize na plátně dokresluje   skutečnost, pro kterou stojí   za to, si to pustit znovu.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Jak začít tenhle film skoro   všichni spojujou se Sin   City.Ale mě tam přišlo   stejný jenom to že se to   natáčelo za modrým   pozadím,potom tady někdo   píše že je to lepší než   Gladiator a to taky není   podle mě pravda,dyť   takovejhle film nikdy nebyl   natočenej.Podobný akce sem   nikde neviděl,s historijí to   má taky málo podobnýho   není možný aby 300 Řeků   porazilo většinu perský   armády která čítá milion   a ještě ke všemu   "nesmrtelných".Ale   jinak to byl   nejúchvatnější film který   jsem viděl a moc se mi   líbil.
4 měsíce, 3 týdny a 2 dny (4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2008
Tento film opravdu není pro   všechny a troufám si říct   že ani pro mě ne...K tomuto   filmu jsem se dostal náhodou   a musím říct že jsem si v   kině připadal jako   největší amatér, protože   tento film promítali pro Klub   přátel filmu : ), kteří   jsou v těchto nekomerčních   filmech dost   zaběhlí...Příběh je   opravdu drsný a reálný a   poukazuje na tvrdé dopady   interupce...Asi byla moje   chyba že jsem si nezjistil o   co v tom filmu jde, zjistil   jsem to až o půl hodiny   později :)...Scénář byl   místy přitažený za vlasy a   to mazlení režiséra s   kamerou bylo někdy dost   nudné a zdlouhavé ale to   divák odpustí...Ponaučení,   že být trochu sobecký a   starat se jen sám o sebe,   není v některých   případech tak úplně k   zahození...Otilia ukázala   vůči sobci Gabitě   neuvěřitelnou   obětavost...Musím také   vyzdvihnout herecké výkony   obou hlavních aktérek   stejně jako představitele   lékaře provádějícího   potrat...Tento film se   rozhodně nebude líbit všem   to 100% ale zaujme všechny a   na to dám krk...
40 dnů a 40 nocí (40 Days and 40 Nights)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Průměrná teenagerovská   komedie,samozřejmě se točí   kolem sexu.Žádná   novinka,ničím   nepřekvapuje.Josh se tam   skvěle hodí už jen kvůli   svému zjevu.
500 dní se Summer ((500) Days of Summer)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2009
Letos asi největší   překvapení které se k nám   přes oceán   dostalo...Všechno jakoby   spolu souvyselo, scénář,   režie, kamera   soundtrack...Úplně jiný   druh romantických komedií,   kdy se žádný „šťastný   konec“ nekoná, alespoň v   tom správném slova   smyslu...Netradiční   zpracování - zvláště se   mi líbila pasáž realita /   očekávání...Musím také   říct, že jako u jedné z   mála současných komedií s   nádechem romantiky mě   nevytočil závěr...Celkově   to v sobě mělo   "něco", pomyslný   náboj, který film posunuje   "někam jinam"...A   navíc se film probojoval do   Top 250 na IMDB...To už musí   přece něco znamenat!!!
Ali G Indahouse
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2008
Tento film se do mých   představ o humoru parádně   trefil...já takový ty drsný   rappary nemám vůbec v   lásce, který si myslí že   jsou nějaký černoši a že   si vytváří zákony   samy...film Ali G si podle mě   z takových lidí dělá   srandu a myslim že se mu   perfektně povedlo...Docela   mě překvapilo že takový   film nenatočili Američani   ale Angličani, kteří musím   přiznat mají divné filmy   třeba vyloženě trapná a   nehumorná Jednotka příliš   rychlého nasazení...V Ali G   jsou nesmrtelné   hlášky...nesmrtelné   scény...a nesmrtelná   hudba...blbé nápady tu   nechybí ale doslova tu   překypují...třeba jak   udělají lidský řetěz a   pustí do nich elektřinu z   aut aby vyhodili trezor :D a   obhájí to tím že měl   trojku z Fyziky :D...a ještě   jak tam byli všichni v tom   maskáčovim no prostě   dementi :D a hlavně se mi tam   líbila Rhona Mitra jako   sekretářka která byla   neuvěřitelně sexy...slyšel   jsem že ho nadabovali   Češi...to musí vypadat, já   radší zůstanu u originálu   který je podle mě   nesmrtelný...
Americká krása (American Beauty)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Velice kvalitní film, asi   oprávněně Oscar, ale já   osobně bych mu hlas   nedal…Myslím si že kdybych   ten film viděl ještě jednou   už to na mě tak moc   nezapůsobí, Americká krása   klouže po citu člověka a   hraje na efekt, ačkoliv se   snaží vzbuzovat dojem, že   vypráví o skutečných   lidech, jsou jeho hrdinové   spíš umělí a nedomrlí a   bez skutečných   charakterů…Kevin Spacey je   excelentní herec a v tomhle   filmu to znovu dokazuje…Jeho   role se Kevin zhostil naprosto   skvěle a je vidět, že do   filmu dává všechno a že   právě on je ta hlavní   hvězda filmu i když kolem   něj je početný zástup   neméně zajímavých herců a   hereček, kteří v jeho   životě také nemálo   zasáhnou na úkor příběhu,   který je nabyt zvraty od   začátku do konce a hlavně   díky muzice, která je   překvapivě jednoduchá, ale   notně působivá, musel jsem   se prostě dobře   bavit…Celkově ale Americké   kráse k dokonalosti malý   stupínek chybí…
Americký gangster (The American Gangster)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Poprvé sem si o tomhle filmu   cetl v Premiere, a hned sem si   slíbil že se na to musim   podívat. Musim říct že mě   to opravdu překvapilo kamera,   střih a ty herecké výkony   věděl jsem že Crowe a   Washington sou vynikající   herci ale co tady předvedli   je nepopsatelně brilantní   představení. Mistr Scott   opět předvedl že neumí   natáčet močky filmy.
Andělé a démoni (Angels & Demons)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Dost jsem se těšil,   přiznám se, že Šifra se mi   líbila a podobné filmy mám   dost rád (Lovci pokladů   I-II), přiznávám, člověku   to nic nedá, ale mě baví to   napětí ten tíživý pocit   neustálého překvapení a   doufání že tahle odkrytá   „pravda“ se opravdu   stala…Ron Howard si   odskočil po Šifře spravit   chuť na dokonalé drama   Forst/Nixon, za které byl   odměněn nominací na   Oscara…Možná si uvědomil   že by mohl krapet zvolnit a   natočí další filmy Dana   Browna, bude to pro něj   pohoda, kafíčko a sušenka,   film vydělá peníze a on   bude mít zase na rok   volno…Jestli takhle   uvažoval tak se mu to opravdu   vyplatilo, Andělé a démoni   ve světě opravdu bodují, a   samotný film je lepší než   předchozí dobrodružství   Roberta Langdona…Knihu jsem   nečetl takže jsem nevěděl   o čem to přesně bude,   myslel jsem si, že se bude   odkrývat další historické   artefakty a že to bude na   stejné brdo jako Šifra…S   potěšením oznamuji že to   bylo o něčem jiném…Tom   Hanks je vynikající herec o   tom žádná, ale potřeboval   by zase roli při které   ukáže své herecké   schopnosti naplno, nějaké   oscarové drama přesně na   tělo, tyhle popcorňáky by   dokázal zahrát i The   Rock…Samozřejmě zahrál   krásně, a jeho výraz když   přemýšlí se mi z hlavy   dlouho nedostane, ale jak   říkám v jeho roli si   dokážu představit i   podprůměrného herce…K   podobným filmům se hodí   podmanivá hudba, strašně   filmu pomohla ta Zimmerova,   stejně jako v Šifře, ten   film to hrozně vyvyšuje…   Jinak by totiž ty dlouhé   záběry a dlouhé trvání   scén a čekání na něco   zajímavého utíkalo hrozně   pomalu, takhle jsem si to mohl   naplno užít a po skončení   jsem hned začal pátrat po   soundtracku…Andělé a   démoni nejsou bůhví jaký   hit ale dokážou potěšit a   to se cení, palec nahoru,   lepší než Šifra!!!
Apocalypto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Na film sem se těšil moc   protože mám rád zaniklé   civilizace,a byl jsem zvědav   na Gibsonovo prvedení.Zase   byl film velmi reální a k   tomu ty pefektní zvuky ale na   druhou stranu málo textu a   když nebyla akce tak byla   nuda.Mám na mysli jak šli   všichni svázání džunglí   a nic se nedělo to bylo   trochu moc dlouhý ale jen do   té doby než přišli do   starého města na   popraviště.Takže se to   vyvážilo takhle nějak má   vypadat historicky výpravnej   velkofilm.
Apokalypsa (Apocalypse Now)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Konečně film který stojí   za napsání názoru, bohužel   to bude asi tak   vše...Všechno nasvědčovalo   tomu že tohle dílo bude   stejně dobré jako Četa nebo   jako Olověná vesta, stejné   prostředí, velmi podobné   téma a všechny tři filmy   režírovala esa jaká   hollywod už nikdy mít   nebude...Ale něco se stalo a   Apokalypsa nesahá ani jednomu   filmu po kotníky, tak v čem   je kruci problém, problém   nevidím ani v délce filmu a   ani v hereckém obsazení, ale   vidím ho v moc dokonalém   vydání, Coppolovy se to moc   často nestává ale už ten   samý problém jsem viděl v   Kmotrovy 2, precizní   vymazlené dílo bez chyb a to   je ono, dílo je moc dokonalé   a až moc   umělecké...Příběh filmu   diváka ztrhne v okamžiku   když vidí vybombardovaní   lesa a do toho hraje moje   neoblíbená zkupina   Doors...Přes polovinu filmu   se děj odehrává na řece v   lodi mezi partou pěti   vojáků kteří plují do   neznáma, tady jsem se světe   div se vůbec nenudil, nevím   proč ale podle mě to mělo   šťávu i když se téměř   nic nedělo, možná to bylo   tím že herci měli kvalitní   scénář který byl   doprovázen kvalitní kamerou,   a pomalu a jistě bylo vidět   jak se každý zvlášť   mění a bojuje se svou   osobností...V poslední   třetině filmu když dorazí   do cíle se něco změní, s   nástupem hlavní hvězdy   Marlona Branda jde kvalita   filmu radikálně dolů, není   to samotným Brandem ale až   moc přehnanou vyzáží   filmu, režisér chtěl   abychom pochopili co se v   jejich hlavách odehrávalo,   já to pochopil a to není   rozhodně pro film výhoda,   plukovník Kurtz vlastně   vštěpuje do hlav svojí   filozofii, kterou nikdo   nepochopil a já osobně si   myslím že to jsou jenom   kraviny, tohle ve filmu   rozhodně nemělo být...Konec   měl být víc lidštější a   ne tak přehnaně   protestanský!!!
Apollo 13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Moc hezkej film s jedním z   mých oblíbených herců.Jako   malýho mě kosmonautika   mooOooc přitahovala,takže   sem tenhle film hltal třeba i   třikrát týdně.S odstupem   času si myslím,že je to   hezky zpracovanej příběh s   dobrým hereckým   obsazením.Ale konec,ten by   rozhodně mohl být i jinak.
Appaloosa
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Kdepak, westernům už dávno   odzvonilo, nemyslím si ale   že jejich čas pominul   úplně a že nejsou moderní,   jen je lidé už neumí   natáčet jako před 40   lety...Všechno co má mít   správný film o kovbojích je   dech-beroucí atmosféra, a tu   v dnešní době žádný   western nemůže   nabídnout...V takových   filmech chybí drsňácké   řeči a dlouhé záběry   kamer na drsné muže s   revolvérem v ruce...Zde to   všechno chybí, tohle není   wester tohle je obyčejný   film o kovbojích kde je   chabý a dost nudný   příběh...Tuto filmovou   pohromu nedokázali zachránit   ani zvučná jména jako je   Jeremy Irons, Renée   Zellweger, Viggo Mortensen a   Ed Harris který se i ujmul   režie...Irons potřebuje pro   svoje role vynikající   scénář jinak jeho   vynikající filmový um vejde   vniveč, úplně přesně jako   tady...Mortensen scénář   nepotřebuje, ale naopak   potřebuje role kde se může   chovat jako tajemný hrdina,   se smyslem pro spravedlnost,   zde to jakž takž zvládá   ale do role s mušketýrským   knírem se mi vůbec   nehodil...Zellweger je pro mě   vynikající herečka ale   absolutně nesympatický   člověk, v každé její   filmové roli se jí snažím   překousnout ale mám z ní   husí kůži a žaludek   vzhůru nohama...Jako herečka   dokáže zahrát opravdu vše,   od dramat jako je Těžká   váha, až po nejapné komedie   typu Deník Brigit...No a   náš Ed Harris je asi   fanoušek westernů ale tímto   dílem spíše ukázal svojí   režijní nevyzrálost, Ede   vrať se radši k herecké   profesi protože s tím   režijním počinem to   nevyšlo!!!Ze všech těch   westernů jsem namlsaný   "westernovou" hudbou   a ne, romantickým a hloupým   brnkáním na piáno...Jak   jsem řekl, pro mě jeden z   nejhorších filmů o   kovbojích, ani kdybych teď   nebyl ovlivněn Tenkrát na   Západě a Hodný, zlý a   ošklivý bych nedokázal dát   lepší známku než 40%,   opravdu zd chybí vše co   dělá z westernu western!!!
Armageddon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2008
Myslím, že když chcete   točit film o srážce   meteoritu se Zemí, vždycky   tam nějaký ten patos   dozajista bude. A pokud to   jsou navíc ještě   Američani, je tu ten jejich   hnusný, odporný, přiblblý   a pro nás Čechy takový   nějaký divný a podezřelý   patriotismus (proč asi?) No   ale kdyby to natočili třeba   takoví Islanďani... Humor   zde funguje a scénu, při   níž Owena Wilsona, který   jede na koni,   "pronásledují"   vrtulníky za zvuků Come   Together, jsem si skutečně   vychutnal... ;-)
Asterix a Olympijské hry (Astérix aux jeux Olympiques)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
U Asterixe a Olympijské hry   si opravdu odpočinete,   nečekejte žádné   dramatické nebo prostě a   jinak řečeno složité věci   ale obrovský nával vtipných   scén...Vadilo mi že Asterixe   nehrál Christian Clavier ale   neznámý Clovis Cornillac,   ikdyž se snažil mě tam   vadil a myslim že né jenom   mě...Celý film graduje v   nepatrném tempu, které   vyvrcholý na samém konci   při závodě tříspřeží   kde jede i   Schumacher:D...nejvíc   vybuchující scéna kdy on   zajede do boxu a mění   kola:D...chladí koně a   dostává instrukce "   Poslední kolo Michaeli, je to   na tobě:D...a pak má k dobru   ještě 3 desetiny   přesípacích   hodin:D....Ikdyž až na konci   tak přece se tam objevil   Jamel Debbouze jako Numerobis   který odvedl obrovský kus   práce a myslim že na   plátně to bylo vidět, jak   chtěl vzít Zidanemu míč,   větší veminko sem neviděl   fakt že ne :D...Tento film   rozhodně neudělá díru do   světa ale rozhoně pobaví...
Asterix a Vikingové (Astérix et les Vikings)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Na tuhle pohádku jsem se moc   těšil,protože jsem jako   malý kluk miloval snad   všechny kreslený díly   Asterixe.Jenomže jsme si   bohužel neuvědomil že jsem   už o pár let starší a tak   se mi to tolik nelíbilo jako   kdyby mi bylo 8.Co naplat   doporučuju všem kdo ještě   není v pubertě.
Atentát v Ambassadoru (Bobby)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Tak tohle jsem   nečekal....Herci kteří se   ve filmu objeví ( William H.   Macy, Elijah Wood, Anthony   Hopkins, Laurence Fishburn,   Helen Hunt, Christian Slater,   Heather Graham...) a dokonce   Demi Moore a Sharon Stone   předvádějí profesionální   výkony...Sledovat příběh   který se odehrává z velké   části právě v hotelu, bylo   skutečně zajímavé a   rozhodně to nebylo nudné,   naopak mělo to grády...Ve   filmu se odehrávalo několik   příběhů, které byly   všechny úžasně natočené,   od mexického číšníka   který měl lístky na zápas   basebolu, až po sledování   dvou mladých týpků kteří   poprvé vyzkouší   tripa:)...Do toho byli   sestříhané autentické   záběry senátora R.   Kennedyho, to prostě nemělo   chybu a diváka to vtáhlo do   děje...Když aspoň trochu   znáte dějiny tak víte jak   to s Kennydym skončí, ale   díky reálným záběrům   Vás pohltí horko po celém   těle, a budete si klást   otázku " proč si tohle   lidé dělají, tohle byl   člověk který by dokázal   změnit chod budoucích   dějin"...Do toho zní   Kennedyho projev, který je   velice dojemný...Abych to   nějak shrnul...Jsem rád že   jsem to viděl, rozhodně toho   nelituji!
Avatar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.12.2009
Když vyšel poslední díl   Premiere, byla tam malinká   recenze která se týkala   filmů které budou mít   premiéru v daleké   budoucnosti...Avatar tam měl   6 hvězdiček, každý kdo si   Premiere aspoň jednou koupil,   ví že maximální počet   hvězdiček byl 5...Už tohle   ve mě vzbudilo obrovské   očekávání s neméně   velkou nadějí v neskutečný   zážitek...Jak se premiéra   blížila, byl jsem   nedočkavější víc a víc,   přátelé si ze mě tropili   legraci, že to moc   přeháním, ale já byl   jednoznačně přesvědčen   že ta eufórie která se mě   držela jako klíště je   právem opodstatněná...Když   to všechno vypuklo,   okamžitě jsem sledoval   všechna možná hodnocení na   různých webech, sbíral jsem   informace od lidí co to už   viděli, a já litoval že   jsem to štěstí ještě   neměl...Během tří dnů   jsem byl svědkem hned čtyř   změn ve světovém filmovém   žebříčku, Avatar měl   vzestupné hodnocení, to jsem   nikdy dřív neviděl...V   prvních dvou dnech ani v   žebříčku nebyl, to bylo   pro mě obrovské   překvapení...Co se ale stalo   dále, mi do teď není   úplně jasné, Avatar dostal   druhý dech a začal se sápat   na stále vyšší a vyšší   umístění...To mě   přesvědčilo že diváci si   film srovnali v hlavě a   konečně ho řádně a   spravedlivě ohodnotili...V   den, kdy I já dostal možnost   spatřit toho dílo, bylo   nějakým zázrakem, krásné   počasí, byl jsem   neuvěřitelně   přecitlivělí a všímal   jsem si všeho co mi přišlo   jako znamení od Boha...Jsem   zastáncem originálních   zvuků, tudíž žádný   dabing, a proto jsem trpěl   když jsem zjistil že film   jde do kin ve 3D a co je   nejhorší v dabingu...Když   příběh skončil, uvědomil   jsem si že dabing jsem si   vůbec neuvědomil ale v   hlavě jsem měl jen, jak to   ten starý lišák jen   dokázal...Je mi jasné že v   tomto filmu šlo především   ukázat novou technologii,   kterou sám Cameron vytvořil   a vymyslel k ní I   názvy...Příběh je   koneckonců obyčejný jaký   jsme viděli několikrát, jen   chytře zahalen do   digitálních efektů...Moje   očekávání bylo naplněno,   v tak velkém množství že   jsem věděl že chci   ještě!!!
Až na krev (There Will be Blood)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2008
Režisér Paul Thomas Anderson   potřeboval velkou dávku   odvahy když dokázal natočit   téma které je samo o sobě   dost nudné, on to však   dovedl do takových extrémů   až přecházel   zrak...Herecký výkon Lewise   byl opravdu perfetní (   chvilku mi přišlo že   vypadá jako Borat, chvilku   zase jako Freddie Mercury ),   už před tím než jsem film   uviděl jsem slyšel že   snímek stojí hlavně na   výkonu hlavního   hrdiny...podle mě to není   pravda, bylo tam mnoho herců   kteří se mu   vyrovnali...například Paul   Dano který hrál kněze   Eliho, dále tento filmy   povzvedla do výšin hudba,   která podrhávala emoce   hlavního hrdiny...Tento film   upoutá hlavně svou   velikostí, divák se do toho   ponoří hned od začátku,   kdy ho upoutá 10 minutová   scéna kde se vůbec   nemluví...Snímek až na krev   si nezaslouží menší   hodnocení než 80%
Baader Meinhof Komplex (Der Baader Meinhof Komplex)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.4.2009
Když píšu tento názor tak   mám před sebou otevřené   encyklopedie plné faktů a   záznamů o skupině   RAF…Jsou tu i fotky a   tudíž mohu porovnat   autenticitu z reálu i z   filmu…O teroristické   skupině „Frakce rudé   armády“ jsem něco málo   věděl, slyšel jsem o nich   ale nevěděl jsem proč to   všechno dělali…Po   shlédnutí Baader Meinhof   Komplex jsem zůstal tak   nějak při mražen k židli   protože téměř se vším za   co oni bojovali a proč to   všechno dělali naprosto   souhlasím…Co se mi ale   nejvíc líbilo, byla   brutalita se kterou si   režisér nelámal hlavu,   klidně nám ukázal díru v   obličeji, nebo brutální   bití demonstrantů na samém   počátku filmu…Právě jsem   se dostal k začátku filmu,   okamžitě vás ohromí   velikost projektu, když   vidíte obrovské množství   lidí jak protestují proti   nějakému šejkovi…A v   zápětí vás opět ohromí   jak se to všechno vymkne z   rukou a vše se spustí v   obrovskou bitku mezi   demonstranty a policisty…Po   neuvěřitelném nástupu film   na krátko ustoupí do pozadí   a vy hltáte jeden dialog za   druhým, aby vás zase v   nečekaném okamžiku všechno   překvapilo a vlna adrenalinu   která se dere z plátna na   diváka okamžitě uzemní   každého kdo se   nudil…Takovouhle   „houpačkovou“ tendenci   má příběh celou dobu,   možná to je schválně aby   si divák na okamžik   odpočinul a možná taky   ne...Německé herce moc   neznám ale když tak koukám   na jejich filmografii tak   vidím že moc zkušeností s   velkými projekty mají dva   herci…Moritz Bleibtreu   který se představil už   Klepání na nebeskou bránu a   ve snímku Lola běží o   život, jeho zkušenost s   velkými filmy je na plátně   opravdu vidět, dokonale   zastiňuje ostatní herce, a   jeho výbuchy hněvu jsou   naprosto famózní…Dalším   hercem který je víceméně   zkušený je Bruno Ganz který   se nám předvedl že dokáže   zahrát i smutného strýčka   Hittlera v Pádu třetí   říše…Jsem rád že jsem   tento film viděl, a dokázal   bych si i představit že jsem   sám jedním z nich…Baader   Meinhof Komplex asi dokáže   zatřepat mým osobním TOP   TEN!!!

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

37 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

12 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:35 - 10:55

2 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

Prima - Zalez do spacáku (2024) [TV se...

09:25 - 10:35

12 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375674
Obsahů a biografií: 177913
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10