Duben

Komentáře uživatele ihladik

ihladik

ihladik zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Ivan Hladík

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 46
23:59 Krvavé minuty před půlnocí (11:59)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.1.2008
Kdo viděl Prázdniny pana   Beana, jistě pochopí, když   tento film označím za   vrcholné dílo Carsona   Claye... :-(
30 minut po půlnoci (Zero Dark Thirty)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2013
70% zážitek ;)
Velmi povedený film, který   má správnou atmosféru a   působí hodně realisticky. U   mě jen pár výtek, kvůli   kterým dávám 70%, ale jinak   super!
Andělé a démoni (Angels & Demons)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2009
Ilumináti bojují s církví v Českých kinech
Dlouho očekávaný film   konečně vstoupil na plátna   Českých kin. I já jsem   premiéru očekával s   nadšením, zvláště proto,   že jsem četl knižní   předlohu Dana Browna. Jak se   filmařům podařilo naplnit   očekávání? Ne tak   zcela.

První   podmínkou, abyste si film   vychutnali, je NEčíst knihu.   Ačkoli jsem se totiž   domníval, že v první   čtvrthodině je ve výhodě   ten, kdo román četl, další   minuty mě přesvědčily o   opaku. Film se odehrává v tu   více, jinde méně svižném   tempu. Herečtí   představitelé jsou místy   nepřesvědčiví, jinde se   snaží více. Sem tam   hláškující Langdon v   podání tradičně dobrého   Toma Hankse ničemu nevadí a   je docela vtipný. S Vittorií   (Ayelet Zurer) se snaží   včas zachránit Vatikán   před obrovským výbuchem   antihmoty, ale (právě pokud   znáte knižní předlohu)   možná si budete říkat,   proč tam ta ženská vůbec   je. Ewan McGregor v roli   tajemníka zemřelého papeže   Carlo Ventresca je také   standardně dobrý, jeho   postava je uvěřitelná, ale   možná   nejpřesvědčivější je   Stellan Skarsgård jako šéf   Švýcarské gardy Richter.
Skvělá výprava, kdy   ačkoli víte, že se   netočilo v reáliích,   stejně vás atmosféra   kostelů a Vatikánu pohltí,   je jedním z velkých kladů   filmu. Mezi další efektní   záležitostí patří   určitě vznik antihmoty a   závěrečná scéna, kterou   nebudu prozrazovat. Vrcholem   je hudba Hanse Zimmera,   parafrázované melodie z   Šifry v novém kabátě mají   opravdu emoční náboj.
Sečteno, podtrženo...   Andělé a démoni jsou   akčním dobrodružstvím,   které pobaví, i když   možná méně než Šifra   mistra Leonarda. Nudit se   nebudete, ale také možná   budete těžko hledat slova,   kterými byste film   vyprávěli, aby zněl   záživně. Na stupnici od   jedné do deseti bych dal   filmu asi šest bodů. A to i   přesto, že chvílemi si   možná divák bude kousat   nehty a bude mít husí   kůži. Prostě – do stejné   řeky...
Box (The Box)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.3.2010
Megaprůšvih
Na tenhle film jsem se hodně   těšil - základní téma   "stisknout -   nestisknout" vypadalo   jako slibný materiál. O to   víc mě pak   "dostala" přemíra   nudných pasáží,   překombinovaný příběh,   naprostá nelogičnost a v   postatě žádná pointa. Jako   by se autoři snažili   natočit dva filmy najednou a   nevyšel ani jeden. Chudák   Cameron (i ostatní) se   snaží a možná si po   natáčení řekli: "Do   čeho jsme to proboha   vlezli!" Jediné plus   filmu je hudba a atmosféra.   Ta nakonec ale vyplyne   naprázdno...
Povedené...
...komiksově čisté. Mohl   být o 15-20 min. kratší,   ale jinak žádná nuda.   Příchod Falcona je super! Za   návštěvu kina ve 3D stojí   ;)
Dobrodružství Priscilly, královny pouště (The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Co dodat – tento film byl ve   své době hitem a stále   svým způsobem zůstává.   Ostatně, kde jinde můžete   vidět Hugo Weavinga (agent   Smith z Matrixu) v šatech   pošitých flitry? Kromě toho   se traduje, že excelentní   Terence Stamp byl svým   agentem od přijetí role   Bernadetty zrazován. Dosud   hrál „jen“ tvrdé chlapy   a mafiány. Jeho agent se   obával, že Stampa diváci v   netradiční roli nepřijmou a   přijde o práci i nadále.   Opak byl pravdou a nabídky se   jen hrnuly. Chcete-li tedy   něco na odlehčení, máte-li   chuť si zanotovat a lehce   podupávat – zvolte tento   film.
Elysium
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2013
Skvělé sci-fi!
Matt Damon má letos vážně   dobrý rok. Sotva stihl   zazářit v náručí Michaela   Douglase a snímku   „Liberace!“, konečně   dorazil na plátna kin v   novém sci-fi snímku   „Elysium“. To napjaté   očekávání se vyplatilo.   „Elysium“ je totiž   skvělé.
Equalizer (The Equalizer)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2014
Skvělý!
Obrazově, herecky,   scenáristicky - prostě   kompletně skvěle vytvořený   snímek, který vás dostane!   ;) A samozřejmě Denzel na 1*
Expendables: Postradatelní (The Expendables)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.8.2010
Best!!!
V Expendables jsou namíchány   ingredience, tvořící   každý pořádný akční   film (zejména pro chlapy).   Akce, bitky, hlášky,   střelné zbraně, nože,   výbuchy, holky – to vše   pod vrstvou testosteronu.   Navíc vyvedeno podle   klasické receptury starých   dobrých ´80-´90 let.   Stalloneovi se prostě   podařilo do písmene splnit   slib – natočil akční   film, který právem aspiruje   na titul „nejlepší   akčňák všech dob“.   Doporučuji!!!
Expendables: Postradatelní 2 (The Expendables 2)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2012
Prostě "cool"! ;-)
Miluju tuhle partu se vším   všudy, takže jsem ochoten   přehlédnout i sem tam   klišovité věci apod. Pro   mě prostě hit! ;-)
G.I. Joe 2: Odveta (G.I.Joe: Retaliation)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2013
Skvělé akce, chudší příběh ;)
Film mohl být jistě lepší,   ale to neznamená, že si ho   nemůžete užít. Ode mě   získává 70%. A doufám, že   pokračování bude. Ať je to   jakkoli – bitek za účasti   Johnsona a Willise není nikdy   dost.
Gravitace (Gravity)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2013
Strhující!
Naprosto výjimečné záběry   vesmíru, které (jak psal   kolega) mají smysl hlavně ve   3D, ideálně IMAXu.   Překvapivě perfektní Sandra   Bullock a snímek, který   rozhodně nenudí!
Hobit: Šmakova dračí poušť (The Hobbit: The Desolation of Smaug)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2013
Lepší, než první díl...
...lépe napsaný scénář,   více akce, spousta nových   postav. Má to sice své   mouchy, ale jedničku   předčí v pohodě.
Insidious
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.1.2014
Ještě, že na přehrávači je tlačítko "off".
Do půlky měli slušně   našlápnuto. Ale od chvíle,   kdy se objevili dva   "vědci" a moudrá   stará dáma (to je ale   klišé), tak nuda, nuda,   stokrát okopírovaná nuda.   Chvíli Poltergeist, chvíli   Muzeum voskových figurín, v   jeden moment dokonce snad   srovnatelné s Kačenkou a   strašidly. Zase jeden   promrhaný filmový materiál.   Ale jednoznačně to nejvíc   zabilo "médium"   nacvičující s plynovou   maskou na branný výcvik.   Démoni, ani prvních třicet   minut to na víc než slabých   40% nedotáhnou :/ Takový   malý seznam klišé   Insidious: 1) Rodina s malými   dětmi přichází do nového   domu (kolik hororů tak   začíná, ale dobrá), 2)   Jedno z dětí má poněkud   nadpřirozené sklony, 3)   Když je nejhůř a nepomůže   ani kněz, přichází dvojice   trochu komických   parapsychologů (asi na   odlehčení nebo co), 4) Oni   jsou jen předvojem vědmy /   média / všeznalé starší   dámy, která přesně ví co   a jak (asi je posílá   nějaká agentura), 5) Nad   vším zvítězí láska /   rodina (to ale v současných   hororech působí nějak   omšele, ne?) A na závěr   srovnání ve své době   skvělého   "Poltergeista" a   "Insidious" -   Poltergeist: Rodina se třemi   dětmi se stává ve svém   domě terčem útoku bytostí   "z druhé strany".   Jedno senzitivnější dítě   (dcera Carol Anne) naváže   kontakt se záhrobními   bytostmi. Jenže ty nejsou   přátelské, naopak. Do   situace, když se stane   neúnosnou a vědci si neví   rady, zasáhne médium v   podobě paní Tanginy.   Nakonec, i když se otec moc   snaží své dítě   zachránit, tím, kdo spasí   celou rodinu před zlem, je   matka a její láska. /   Insidious: Rodina se třemi   dětmi se stává ve svém   domě terčem útoku bytostí   "z druhé strany".   Jedno senzitivnější dítě   (syn Dalton) naváže kontakt   se záhrobními bytostmi.   Jenže ty nejsou přátelské,   naopak. Do situace, když se   stane neúnosnou a vědci si   neví rady, zasáhne médium v   podobě paní Elise. Nakonec,   i když se otec moc snaží   své dítě zachránit, tím,   kdo spasí celou rodinu před   zlem, je matka a její láska.   - Je jasné, že Insidious má   velice originální námět :/   Nudaaaaa!
Jack Ryan: V utajení (Jack Ryan: Shadow Recruit)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2014
Prostě old school akčňák
Chris Pine přichází v   „omlazovací“ roli agenta,   který tak úplně agentem   být nechtěl. A je to celkem   fajn podívaná na víkend,   která ctí žánr. Žádné   megadílo, žádný   extratrhák, ale potěší.   Moje hodnocení: 65-70%
Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (Hansel & Gretel: Witch Hunters)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Pobavíte se a o to jde ;)
O co Wirkolovi šlo:   pohádkový svět žijící   takovou rychlostí a tak   zběsile, že to zaujme   diváka 21. století.   „Doufám, že Jeníček a   Mařenka: Lovci čarodějnic   dají publiku něco, co se   vymyká obyčejnosti, že je   zaujme nespoutanou energií,   která neuvidíte v každém   akčním filmu,” zakončuje   Wirkola. „A ze všeho   nejvíc jsem chtěl, aby to   bylo vzrušující a   zábavné.” Věřte nebo   ne, mě přesvědčil.   Skvělý střih, efekty a   režie, kterou nejspíš   naplno oceníme v nějakém   budoucím (více reálném)   příběhu, hudba Atli   Örvarssona (supervizi mu   dělal James Horner) a   herecké výkony dělají z   filmu příjemnou podívanou,   která skutečně pobaví. Já   dávám snímku lepších 60%   a věřím, že o Tommym   Wirkolovi ještě uslyšíme.
Kult (Cult)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Nevyužitá šance
Skvělá myšlenka o   prorůstání kultovního   seriálu do reality, ale sakra   nevyužitá. Moc velká   škoda! První díly čekáte,   co se z toho vyklube, ale ono   se jaksi nic nevyklube...
Liberace! (Behind the Candelabra)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2013
Výborné!
Pokud nejste homofobní, máte   rádi životopisné snímky   natočené s vtipem a jste   fanoušci Damona nebo Douglase   - není co řešit. Skvělé   obsazení, excelentní   herecké výkony - film se   prostě povedl.
Looper
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2012
Bruce a Joseph nově
Netradiční akční film, ve   kterém oba hlavní hrdinové   předvádějí nové polohy   svého herectví. O trochu   víc dramatických chvil a   dialogů, než je u   "akčňáků"   zvykem, ale film se povedl!
Méďa (Ted)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.7.2012
Teda byste brali domů
Pokud jste ochotni přijmout   nenáročnou komedii bez   očekávání "velkého   umění", Teda si   užijete. Kvalitní hlášky,   scénář i výkony, které se   k letním večerům s partou   výborně hodí!
Mocný vládce Oz (Oz: The Great and Powerful)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2013
Pohádka nejen pro děti
Příjemný film se skvělým   obsazením, pohádkovou   fantastickou výpravou ve   stylu Alenky v říši divů a   dobrou režií. Pro všechny,   kdo jsou nebo umějí být   děti. ;)
Na hraně temnoty (Edge of Darkness)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.3.2010
3 body pro Mela
Mel Gibson je totiž asi to   jediné, co si hodnocení   zaslouží. Jinak totiž -   nevyužité téma, až moc   "tajemných v   pozadí" (představte si   Akta X, kde by hrál jen   Mulder a zbytek postav by byli   "kuřáci").   Průhledné zápletky, nudné   filozofování o ničem,   závěrečná scéna jak   vystřižená ze serálu   Odložené případy. Škoda,   ale prošedivělému a   evidentně staršímu Melovi   to v akční roli pořád   sekne.
Na život a na smrt (Lone Survivor)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2014
Když Wahlberg bojuje na život a na smrt
...pod vedením Petera Berga,   „Bitevní loď“ (2012) je   rázem zapomenuta. A máme tu   podívanou schopnou srovnání   s filmy jako „Černý   jestřáb sestřelen“   (2001), nebo třeba   „Zachraňte vojína Ryana“   (1998). K dokonalosti mu   chybí jen krůček a na   samém startu filmového roku   2014 je to slibné   překvapení.
Noc v muzeu: Tajemství hrobky (Night at the Museum: Secret of the Tomb)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.3.2015
Totálně zbytečný film
POZOR SPOILERY: Jen pár   plusů - sem tam podařený   vtípek Bena Stillera (jenže   většinou nepřekvapí).   Jedna z posledních rolí   Robina Williamse (a dojemné   věnování na konci filmu).   Setkání Lancelota s králem   Artušem, ovšem jen na   divadelní scéně, kam   pomatený Lancelot vyběhne a   pokládá herce Hugha   Jackmana, který Artuše   hraje, za skutečného krále   a nechápe, proč mu říká,   že se jmenuje „Huge   Ackman“, jak jeho jménu   rozumí. Scéna v Pompejích   ujde. Pak tedy ten Kingsley, i   když těch pár vět by   zvládli i statisté z   Ordinace v Růžové zahradě   stejně dobře. Ale pořád je   tu ten úsměv Robina   Williamse! Zkrátka –   výprava, kamera, efekty,   hudba, střih, to všechno ok.   Ale sakra jinak je to všechno   tak strašně zbytečné.   Jestli máte úplně plonkový   večer, klidně to   shlédněte, jako zabíječ   času dobré, ale jinak   zby-teč-né. Hodnocení: 40%   maximum.
Plán útěku (Escape Plan)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2013
Nečekejte žádnou kritiku
„Plán útěku“ mě   nadchnul a nikdo s tím nehne   ;) Režisér Mikael Håfström   (který nás velmi dobře   děsil „Obřadem“ s A.   Hopkinsem) přichází s   akční podívanou, která se   prostě povedla! Arnie a Sly   ještě zdaleka nekončí.
Po zániku Země (After Earth)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.6.2013
Očekávání...
...a relativní zklamání.   Smithovi výborní, výprava,   kamera a hudba rovněž, téma   zajímavé, ale Shyamalan to   nezvládl. Velká škoda.   Přesto si rád film dám   znovu - za návštěvu kina   stojí i přes negativa.
Precious
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Skvělý a zároveň strašný!
Tenhle film vás zaručeně   dostane! Všechny výkony   herců jsou naprosto   uvěřitelné a přenesou vás   do smutné reality   "černé" Ameriky.   Zpěvačka a herečka Monigue   si právem odnesla Oscara. Pro   někoho možná bude   pikantní, že v roli   ošetřovatele v nemocnici se   mihne Lenny Kravitz a   sociální pracovnici   vystřihla Mariah Carey,   která si u mě hodně   vylepšila kredit tím, že se   nebála ukázat bez   nalíčení a složitých   účesů, zkrátka in natura!
Prometheus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2012
Designově dokonalý stroj, který se bude líbit...
Do kin právě vstupuje jeden   z velmi očekávaných   snímků roku 2012 Prometheus.   Slibovaná podívaná, která   divákům přibližuje to, co   se stalo předtím, než   Ripleyová (S. Weaver)   objevila mimořádně   odpudivého i krásného   Vetřelce. Podívaná, která   má tentokrát k dispozici   všechny vymoženosti moderní   kinematografie.

Za prvé – Prometheus je   film, který si rozhodně   nejlépe vychutnáte ve 3D. V   tomto filmu skutečně   povedené a smysluplné.   Záběry neznámé planety,   hlubokého vesmíru i   virtuálních hologramů   vynikají a naplno berou   dech.
Za druhé -   Ridley Scott nezapomněl, jak   se točí dobré sci-fi a   připomíná hodně z   atmosféry původních   Vetřelců. I obsazení je   kvalitní a slibuje   nezapomenutelné zážitky, i   když Sigourney se těžko   někdo vyrovná.
Dá se   tedy něco filmu vytknout?   Můj první dojem po   zhlédnutí filmu byl, že   funguje jako velmi designově   povedený, líbivý stroj,   který má ale o trochu více   součástek, než by bylo   nutné. Některé situace a   postavy filmem projdou, aniž   by měly hlubší význam (na   který čekáte). Trochu   nejasný smysl má také   obsazení Guye Pearce do role   původce celé výpravy. Také   hlavní apel a slogan filmu,   že „hledání našeho   počátku může znamenat   náš konec“ vyzní možná   trochu méně důrazně, než   by si film i diváci   zasloužili.
Nicméně   – fanoušci Vetřelce budou   nejspíš ukojeni, alespoň   víceméně. Prometheus je   rozhodně film, jehož   návštěvou nic neriskujete.   Přinejmenším zjistíte,   „jak potkali vaše   předky“. A pokud film   začne přesně a v kině bude   funkční klimatizace (určeno   managementu CineStaru),   možná váš názor nebude   tolik ovlivněn vnějšími   vlivy a prožitek bude   dokonalý. Já dávám filmu   70%.
RoboCop
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2014
Nový a dobrý RoboCop
„RoboCop“ nabízí nový   pohled na klasiku, aniž by to   bolelo. Pro mě znamená nový   pohled na notoricky známý   příběh, oba vnímám   odděleně a dokázal jsem si   ho bez problémů užít.
Romeo a Julie na konci listopadu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2009
Excelentní!
Film nadchne milovníky   poctivého herectví díky   přesvědčivým výkonům   obou představitelů.   Nadšené budou i všechny   citlivé duše napříč   generacemi. Vyvážená   poetika se mísí s dobře   známou realitou, bez ohledu   na to, v jaké době film   vznikal. Obě nezapomenutelné   herecké osobnosti   rozehrávají doslova koncert   emocí.
Skutečně   jímavý příběh, při   kterém se přistihnete, že   postavám fandíte stejně,   jak při jakékoli současné   love story.
Film nikdy   nevyšel na DVD, snad si   Česká televize uvědomí,   jaké poklady skrývá její   archiv a ještě dílo vydá.   Nabízím trailer vlastní   výroby na:   http://cz.youtube.com/watch?v=   XeYf6UCNHrg

TV Program

ČT1 - Doktor Martin (2015) [TV seriá...

20:10 - 21:05

14 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodruh (1983)

20:00 - 21:50

24 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

4 minut již uběhlo
191 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:00

9 minut již uběhlo
96 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10