Jeden svět

Komentáře uživatele arciking

arciking

arciking zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 134
12 podmínek k dědictví (The Ultimate Gift)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.6.2009
Nic moc. Takovej....pokus,   řekl bych:-D Nic mně tam   vyloženě nevadilo, ale ani   nenadchlo. Další den jsem   již nevěděl, že jsem na to   včera koukal....prostě vata.
4 měsíce, 3 týdny a 2 dny (4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Po shlédnutí filmu jsem byl   velmi pobouřen, neboť   snímek je neuvěřitelným   ztělesněním všech těch   věcí, které na filmu   nenávidím. Nechybí zde snad   jediná. Dokonce jsem si v   prvních okamžicích   vykládal tento film jako   cílený útok na mojí   osobu:-D.....ano, ten film mě   strašně nasral.

Nejhorší věcí v   umění je podle mého tzv.   "násilná   alternativa". Pod tímto   pojmem si je možno   představit zejména   novátorství a hledání   nových cestiček v duchu   "méně může být   více"(to v lepším   případě, zde to i občas   vychází), a nebo   "horší může být   nakonec lepší", což   končí často pořádným   průserem.

Za   další negativum umění,   zejména pak filmu, považuji   šokový efekt   prostřednictvím   neskrývaného naturalismu. To   je opravdu velmi laciné a   snadné. (podobně jako   např.vtipy na sexuální   téma. Zde taky stačí   plácnout kdejakou kravinu a   lidi se smějou).

To jsou pak v podstatě   dva hlavní problémy tohoto   snímku. Základním   poselstvím mělo být   kontroverzní téma (takže to   je první laciná věc, tedy   první minus), navíc podané   prostřednictvím   naturalistických scén(tedy   druhé minus). Už toto v   podstatě stačí na   spláchnutí filmu   kamsi....
Pak tu máme   ten takzvaný "násilný   art", či jak to   nazvat.(tedy další   minus).

Absenci jakékoli hudby   bych ještě překousl. Velmi   zde sice chybí, ale v zájmu   originality budiž. Tzv.   dokumentaristická kamera, tak   to je již větší průser.   Opravdu působí velmi   nuceně, ba troufám si říct   až trapně. Děs. Statické   záběry brané z klepající   se ruky kameramanovy, tak tomu   teda říkám   umění.....umění ve stylu   pisoáru vystaveného na odiv   snobským a pokryteckým   pseudoznalcům......
Ultradlouhé záběry,   kupříkladu záběr "na   oslavě", tak to je   další výsměch.....to je   pokus šestnáctiletých   amatérských a pubertálních   filmařů o originální   tvorbu....pak si daj brko nebo   vodní dýmku, a někde v   zakouřenym klubu budou   filosofovat nad tím, co tím   vlastně chtěli   sdělit.....ale tady?   Zlýýýý......vždyť to ani   nemá žádnou pořádnou   pozici v ději.....

Celkově se jedná v   podstatě o účelový   amatérský film. No co, taky   cesta jak dělat umění. Ale   pokud nenosíte pruhovaná   trička a nemáte na sobě   týdenní strniště z   vousů(u mužů), popřípadě   nenosíte pruhované   podkolenky nebo dlouhé   hnědé sukně(u žen), a   nežasnete nad tím   pověstným pisoárem   vystaveným v galerii,   nekoukejte se na to. Opravdu   to za to nestojí.

A nebo se předem zhulte.   Pak to je docela dobrý.
Ajťáci (The IT Crowd)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2008
No, viděl jsem všehovšudy   asi čtyři díly, ale ty byli   teda elitní....ale jestli   bych se na to vydržel dívat   třeba tři hodiny v kuse, to   fakt nevim.....
Alf
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2009
Ten díl se   švábem!!!!!:-D.......Ty   tykadla........:-D.......A jak   pak leží vzhůru nohama za   tim gaučem!!!!!!:-D To je   síla:-D
Aljaška v plamenech (On Deadly Ground)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.12.2008
Všechny filmy se Seagalem   působí bohužel jako parodie   na akční filmy......Seagal   je navíc neskutečně   nesympatický herec.....a   mimochodem, akčního hrdinu   si představuji o dost jinak   než tohohle šaška....
Americká krása (American Beauty)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2008
Kevin Spacey je prostě ten   největší drsňák, jakej   jen může bejt....vlastně   ani nevim, co mně k tomuhle   filmu tak přitahuje, bude to   nejspíš nějaká úchylná   zvrácenost:-)
Můj ty Bože, to je zase   postrevoluční výtvor! Ta   přeplácanost, ten ranej   podnikatelskej kapitalismus   devadesátejch let, ta   trapnost. Zlý. Aspoň že tam   je Lábus.
Armageddon
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.8.2008
Další z řady zbytečných   amerických slátanin, s   typickým nechutným důrazem   na americkou národní hrdost.
Billy Elliot
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Celkem pěkně natočené, ale   mně to nic   neříká....chápu poselství   toho filmu, ale neoslovuje   mě, neboť nemám rád   tancování a podobné   šaškárny......
Bohové musí být šílení (The Gods Must Be Crazy)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Nikdy v životě jsem se snad   tolik nenasmál, jako u tý   scény, kde vyhoděj toho   chlapa z vrtulníku:-D......
Bohové se zase zbláznili (Heung Gong wun fung kwong)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Tenhle film je jeden z   nejstrašnějších   kinematografických zločinů,   jaké kdy byli   spáchány......bez šavle se   to dokoukat nedá.
Cliffhanger
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.8.2008
Ze začátku jsem měl pocit,   že půjde snad i o něco   smysluplnějšího a   hlubšího než o pouhou akci,   ale bohužel jsem se zle   spletl. Druhá polovina filmu   je už pouze obyčejný   akční film (promiňte,   nemám tenhle žánr v   lásce). Pochvalu si   zaslouží snad jen úchvatné   exteriéry.
Čelisti (Jaws)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.8.2008
Určitě nejlepší thriller   jaký jsem kdy viděl, elitní   efekty a klasické scény.   Existují desítky dalších   zvířecích thrillerů a   horrorů, ale ty jsou oproti   tomuto úplně někde jinde -   totiž hodně a hodně   dole....
Česká soda
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.8.2008
Některý hodně dobrý seky   tady jsou v dost ostrym   rozporu z absolutně trapnejma   pokusama a fóry. Vlastně to   nejsou ani pokusy o fóry, ale   řek bych pouze pokusy o   pokusy o fóry:-)
Ďáblova lest
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.3.2009
Strach mi strach nenahnal
Můj ty bože, co to jako   mělo bejt za závěr?!?!

Jo jo, vydržel   jsem a odkoukal všechny tři   díly. První dva byly celkem   dobrý, hlavně pokud jsem se   s nadhledem přenesl přes   všechna ta šablonovitá   klišé okopírovaná z   německých a jiných   evropských filmů podobného   ražení. To, co se ale   rozpoutalo ve třetí části,   potažmo v jejím závěru,   tak k tomu nemám co dodat.   Snad jenom: "pffff, ty   vole........"
Ďáblův advokát (The Devil's Advocate)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2008
No, řekl bych, že se jedná   o poměrně obyčejný   (možná trochu   nadprůměrný) satanský   horror. To, co ho posouvá a   jedno patro výš, to je   herecký výkon Al Pacina.   Možná to je skutečně sám   Rohatej....
Den nezávislosti (Independence Day)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.8.2008
Tak tohle je sračka. Šrot,   nefalšovaný hnůj, to   nejnižší suterénové   klišé. Zemljanka. Je to   celé odporně prolezlé tou   perverzní americkou národní   hrdostí.....nevěřím tomu   že něco takového mohlo   vůbec kdy vzniknout. A to,   jak se hezky celý svět   spojí ruku v ruce proti   mimozemšťanům, tak to   považuji za nejtrapnější   filmovou myšlenku všech dob.   Byla by to dobrá parodie, ale   ono to je myšleno   vážně....nemám slov.
Discopříběh
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Je naprosto bez diskusí, že   Michal David byl v minulosti   jedním z našich   nejoblíbenějších   hudebníků se zástupy   fanoušků. A já se tedy   ptám: Kam se všichni   poděli? Zemřeli? Jistě ne.   Jenom už prostě v dnešní   době nemají na to, aby   přiznali, že se jim ta hudba   líbila. A tak v duchu   stádovosti a obavy o   důstojnost svého prohnilého   ega nechodí pro výsměšky   na adresu této hudby daleko.   Vážně neskutečně odporní   srabi!!!!

Hudba   Michala Davida je svým   způsobem geniální.   Jednoduchá, snadno   zapamatovatelná,   vlezlá.......v podstatě   samé hitovky:-), byť   poznamenané dobou. Dneska   samozřejmě nic neříkají,   ale zrcadlí se v nich kus   historie, která tady byla,   ať už se vám to líbí nebo   ne. To prostě nevymažete. A   že se hrají dodnes na   diskotékách, tak to mě   skutečně vůbec   nepřekvapuje.

Nenacházím v sobě tu   (řekl bych až téměř   rouhačskou) drzost tu hudbu   soudit. Hudba je tu proto, aby   ji lidi poslouchali a bavili   se. Fajn, obě podmínky byli   splněny, takže dál snad   není co řešit. Michal David   už na výsluní není, jeho   místo však zaujali jiní -   Landa, Kabát atd. - je to ta   samá hudba, sice jiný styl,   ale stejný   přístup......takže bacha,   už se těším na dobu, až   všichni budou ohrnovat nos na   Kabáty, co že to jako bylo   za sračku. Přitom   dneska.....:-D........jo jo,   není horší vlastnosti než   pokrytectví.....tak na to   myslete, vy   INTELEKTUÁLOVÉ!!!!!!
Dny hněvu (I giorni dell'ira)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.11.2010
Zmatenost scén a herectví   G.Gemmy ve stylu "IQ   tykve" z tohoto snímku   dělají dost psychoguláš,   nicméně pachuťový ocas ve   mně zůstal, takže 80%.
Donnie Darko
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.7.2011
Tak to mě hodně zklamalo,   dokonce tak, že se mně ani   nechce psát, co všechno mně   na tom vadilo. Takže jenom 2   hlavní body:
1)Tenhle   film je cílenej na určitou   skupinu diváků, do níž   nepatřím - teď by se   slušelo to rozepsat, ale bylo   by to dlouhý a nechce se mě,   navíc bych se asi někoho   dotknul, a nechci, aby se tady   začaly ozývat nějaký   potrefený husy....
2)Promiňte, nemůžu si   to odpustit: hlavní hrdina   hraje fakt strašně mizerně,   nevěřim mu nic, je prkennej,   no děs.....je fakt, že   vypadá jako psychopat, ale to   nestačí.

Ten   film šel absolutně mimo mě.   (A to jsem velkej fanoušek   mysterie a scifi, ale tohle s   tim nemá co dělat)

A omlouvat se za   to nebudu, nazdar!
Drsný Harry (Dirty Harry)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Skvělá kriminálka s ještě   lepším Clintem v hlavní   roli....napínavě vystavěný   děj, a skvělý záporák. Jo   jo, bývali doby, kdy akční   hrdinové ještě vypadali   drsně, a né jako   metrosexuální pornoherci,   jak to mnohdy vidíme   dnes....a že po boku Clinta   nemává balónama nějaká   spoře oděná ženská, což   je věc, bez které se to   dneska už vůbec neobejde, to   považuji za hóóóódně   velké plus. Eastwood je jenom   hnusnej arogantní   tvrďák....a já mu to   věřim....
Faunův labyrint (El laberinto del Fauno)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Prdnout takovéhle dva   neslučitelné žánry do   jednoho snímku, to je teda   věc:-D......a povedlo   se....fantasy není můj   oblíbený žánr, ale tady   jsem ho překousl....moc   dobré.
Forrest Gump
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.8.2008
"Nesluší se, aby tenhle   skvost někdo kritizoval,   poňevadž by tím taky mohl   ze sebe udělat   vola"......i kdyby   všichni na světě tvrdili,   že toto je to největší   filmové dílo jaké kdy   spatřilo světlo světa,   přesto si troufám tvrdit,   že to je pouze lehce   nadprůměrný snímek. A do   té kritiky se klidně   pustím....i za cenu toho   vola. Navíc:ze mě ho udělat   nelze!(nošení dříví do   lesa,pozn.autora)
Tom   Hanks si tady hraje na   idiota(jde mu to velmi dobře,   ostatně jako ve všech jeho   filmech), ve tváři má   výraz jako po třídenní   kalbě(ostatně jako vždy),   zápletka nijak nápaditá(to,   že sledujeme životní osud   jednoho prosťáčka mně   nijak neimponuje), a vše je   navíc možná až příliš   zdlouhavé. Ve filmech már   rád lehké, nenásilné   vyprávění, třeba i   prostého příběhu, ale zde   mi to jaksi nesedí. Navíc   Tom Hanks, jak jsem již   řekl, hraje všechny své   role stejně - prostě se   tváří jako idiot a lidi mu   to žerou......skutečně je   tento film tak skvostný, nebo   je jeho vynášení do nebes   jen jakýmsi pokryteckým   celospolečenským   postojem....?
František je děvkař
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2009
:-D
Jednoduchá oddechovka,   pobavil jsem se, odpočinul   jsem si....účel splněn.   Rozmýšlel jsem se mezi 8 a 9   hvězdami....nakonec dávám   8, ale je to spíše tak   85%.

Co mě   mimořádně zaujalo, tak to   je herecké pojetí hlavního   hrdiny, které stojí na   pomezí geniality a   debility:-D
Gran Torino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2009
Jakmile se začal shánět po   obleku, tak mně bylo jasný,   že se nechá odkrádlovat.   Promiňte, ale ten konec byl   prostě   "typickej"....   Tohles' teda Clinte krapet   posral. Je tam ještě pár   dalších věcí co mně   vadily, ale nechce se mně   teď zrovna moc psát, takže   to shrnu tím, že jinak to   bylo docela dobrý:-)
Grandhotel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.3.2009
Kristepane, to je zase   panoptikum! ....od začátku   všechno špatně, z takovýho   námětu se ani nic víc   uvařit nedalo.....vrcholem je   vložka s televizní   rosničkou - fakt průser....
Gympl
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Inu, čekal jsem dlouho....až   už byla polovina filmu....pak   tři čtvrtě....a nakonec -   konec. A nic. Slyšel jsem o   tomhle filmu předem hodně,   ale nakonec se bohužel moje   naděje nenaplnily. Docela   dobrá oddechová komedie.   Toť vše.
Gynekologie 2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.8.2008
Jsem zcela přesvědčen, že   všichni, kdo se na tomto   seriálu podíleli, musí   zákonitě skončit v pekle -   ne snad proto, že by se   jednalo o nějakou   kontroverzní   satiru(kterýhopak kreténa   napadlo tomu dát tenhle   přívlastek?!?!), ale proto,   že jde o naprosto rozbředlou   sračku, která skutečně   nemá   obdoby..........dokonalý   návod na to, jak se z   víceméně obdivovaného   herce(Lábus v mých očích)   může stát během okamžiku   naprostej čůrák....o   Čtvrtníčkoj ani nemluvim,   to je už dlouhodobě   největší slizák český   scény, jemuž může   konkurovat tak nanejvejš   Skamene......můžu s klidným   svědomím prohlásit, že se   jedná o nejhorší české   dílo, jaké jsem měl tu   možnost kdy   shlédnout......dokonce i   jistá audiokazeta, kterou   jsem nahrál asi v deseti   letech, a která měla být   jakýmsi pokusem o parodii na   televizní vysílání, měla   lepší úroveň než tahle   veřejná Čtvrtníčkova   onanie(i když on sám by to v   duchu svého inteligentního   humoru nazval spíše   honěním si ptáka nebo   mastěním klobásy)......je   mi hrozně líto, že   takovéhle bahno si u nás   získalo poměrně rozsáhlou   fanouškovskou obec, neboť z   toho vyvozuji, že   ....***cenzura***
Hadi v letadle (Snakes on A Plane)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.10.2009
:-D Tak tohle opravdu ne:-D  
Bavil jsem se   poměrně hodně, to   nepopírám, ale bylo to   skutečně myšleno jako   parodie?

Ten   had v rozkroku!!!!:-D:-D
Happy Tree Friends 1: První krev (Happy Tree Friends: Volume 1: First Blood)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.8.2008
Je pravda že jsem se u toho   několikrát zasmál, ale bylo   to spíš tím, že jsem už   nevěřil vlastním očím.   Posaďte před počítač 10ti   leté dítě z nějaké   špatně fungující   rodiny(otec alkoholik, matka   prostitutka), jehož zábavou   je šikanovat slabší a ve   volných chvílích   kupříkladu zaživa upalovat   kočky, pusťte mu nějaký   jednoduchý animační   program, nechte ho   tvořit....a výsledkem bude   toto = Happy Tree Friends =   sračka!!

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Rytíři

11:05 - 12:00

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

12 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10