Jeden svět

Komentáře uživatele Papaja73

Papaja73

Papaja73 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 346
...a pozdravuji vlaštovky
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.10.2010
Film,na který v televizních   archivech pomalu usedá   prach.Možná je to unylým   dějem,možná spíše silným   politickým podtextem,jenž z   filmu vyzařuje.Příběh   statečné Marušky-členky   komunistického odboje je sice   dojemný ale občas se do   děje potichu vkrádá   nuda.Snímek tak drží nad   vodou jen dobrý herecký   projev Magdy Vášáryové.To   je však v konečném   důsledku,přeci jen trochu   málo.
12 opic (12 Monkeys)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.12.2008
Zajímavá,netradiční   sci-fi,která nutí k   přemýšlení.Dobří   herci,temný   příběh....Především Brad   Pitt v roli šíleného   ekologa je příjemnou změnou   oproti jiným rolím této   hollywoodské   hvězdy.Příjemná   záležitost.
1612: Kronika smutných časů (1612: Chroniki smutnogo vremeni)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.2.2009
Tato filmová bajka s   příchutí fantasy,má celkem   pomalý rozjezd.Zpočátku je   divák trochu zmatený z   nepřehledného děje.postupem   času se však vše urovná a   příběh se rozvine   naplno.Tvůrci nešetřili   násilnými scénami a   patřičnou dávkou   krve,čímž se posouvá   věková hranice   přístupnosti tohoto   filmu.Navíc,nemůžu si   pomoct ale děj snímku mi   silné připomíná film   Království nebeské,rozdíl   je snad jen v chudší   výpravě a menší   okázalosti.Shoda čistě   náhodná?To nedovedu posoudit   ale podobnost obou snímků je   zarážející.Zřejmě se   ruští filmaři nechali až   příliš inspirovat   americkým Hollywoodem.
3:15 zemřeš (The Amityville Horror)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.7.2008
Horor,to není zrovna můj   oblíbený žánr,ale tento   film mě zaujal a místy jsem   měla i to nepříjemné   mrazení v zádech.I když   téma zlých,strašidelných   domů je už poněkud   ohrané,ráda se v tomto   případě nechám znovu   strašit.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2008
Netradiční zpracování   filmu,je hlavní lákadlo   snímku a je to také důvod   proč tento filmový hit   alespoň jednou vidět.Bojové   scény jsou vypilované do   nejmenších detailů,filmové   triky jsou úžasné.Snímku   bych však vytkla trochu   plytký děj.Rozhodně jsem   neměla pocit,že se jedná o   dílko od kterého by člověk   nemohl odtrhnout oči a   nervozně mačkal kapesník z   rozčilení,jak to všechno   dopadne.I tak je to však   slušný počin.
4 měsíce, 3 týdny a 2 dny (4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.8.2010
Drsný rumunský   snímek,pojednávající o   nezákonné   interupcí,prováděné za   těžké peníze ve špinavém   hotelu, kdesi v Bukurešti.Je   jistě dobře,že se režisér   snaží pomocí filmu,na tento   problém upozornit.Někdy se   mi však zdá,že scénář   příliš tlačí na   pilu.Snaží se diváka   šokovat za každou cenu.I tak   však snímek považuji za   docela vydařený.Nebylo by   skvělé,kdyby takovýto   podobně naturalisticky   syrový film,natočil   některý z našich   režisérů,místo tuctových   nostalgických komedií?
Abrafaxové - Pod černou vlajkou (Die Abrafaxe - Unter schwarzer Flagge)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.8.2008
Animovaný film pro celou   rodinu.Dobrodružství tří   malých kluků,kteří se   dostanou díky aztécké míse   do časů pirátů a   námořních dobrodružství.I   když animace je velmi   zdařilá a film oplývá   řadou triků,je to příliš   uřvané a pokus o humor   vyznívá jako přílišné   tlačení na pilu.Malým   divákům se však snímek   přesto bude možná líbit.
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2008
Dnes už klasická česká   komedie jejíž příběh se   točí kolem krvelačné   masožravé kytky a jejího   šíleného   pěstitele.Výborný Miloš   Kopecký,roztomilá Nada   Konvalinková i nedávno   zesnulý Michal Dočolomanský   podávají solidní herecké   výkony.Snímek pobaví i   potěší.
Aféra s náhrdelníkem (The Affair of The Necklace)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Hezká kostýmní   podívaná,dobrá výprava ale   jinak....Kdo zná skutečné   historické pozadí této   aféry,tomu toto ztvárnění   amerických filmařů možná   moc pod vousy nejde.Ale   budiž.Postavy se mi zdají   příliš jednotvárné   neživotné,klasické   rozdělení na hodné a zlé   ve mě velké nadšení   nevzbuzuje.Nic přece není   tak jednoznačné,jak by se   možná mohlo zdát.Z tématu   se dalo určitě vytěžit   mnohem víc,než se v tomto   filmu povedlo.Je to taková   kostýmní romantika,která   však je ohraná a nic nového   nepřináší.
Agora
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.8.2010
Bohužel mne tento film   nezaujal tak,jak bych si   přála.Děj se mi zdá trochu   plytký a stokrát obehraná   klišé mne nudí.Ale   historická výprava a kulisy   jsou úžasné.
Alexander Veliký (Alexander)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Příšerná nuda,zabalená do   krásných kostýmů a   nepříjemného patosu.Film je   zmatený,přespříliš   dlouhý a jak už bylo   řečeno na začátku naprosto   nezáživný.Navíc Colin   Farrell v hlavní roli mě   naprosto nepřesvědčil.Je   toporný,hysterický,nudný.Zk   rátka sledování tohoto   snímku pro mě bylo jenom   ztrátou času.
Amadeus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2008
Miloš Forman tímto snímkem   potvrdil,že v osmdesátých   letech,kdy byl tento film   natočen neztratil nic ze   svého výjimečného   talentu.Snímek popisující   život jednoho z největších   hudebních géniů,kteří kdy   kráčeli po této zemi je   strhující,kostýmově   perfektní a nutí k   zamyšlení.Výkon   představitele Mozarta   zasluhuje určitě   uznání.Podařilo se mu   génia ztvárnit originálním   způsobem.Film,který si   určitě zasluhuje vaši   pozornost.
Amélie z Montmartru (Le febouleux destin d'Amélie Poulain)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2008
Amélie je milý,poetický   film,co pohladí po   duši.Krásné scenérie   metropole na Seině Paříže   dodává tomuto snímku   osobité kouzlo.
Americký prezident (The American President)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Romantická komedie z   prostředí Bílého   domu,ukazuje,že i president   je jenom člověk a má právo   na svůj vlastní život.Je to   sice typicky   americké,nabubřelým řečem   o národní identitě se asi u   takového filmu nedá tak   úplně vyhnout ale   naštěstí je to vyváženo   vtipem,který film trochu   odlehčí.Pro někoho však   snímek může být příliš   upovídaný.
Anatomie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Tento film se určitě nedá   nazvat hororem.Ale nudit se u   něj určitě také   nebudete.Příběh z   prostředí pitevny,kde   studenti patologie   provádějí svou   praxi,nepostrádá napětí a   ani občasné mrazení v   zádech.Slušný thriller.
Anděl na horách
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.8.2008
Anděl na horách...I když je   pan Marvan v tomto filmu   výborný a snímek srší   humorem o něco více než   první díl,přesto je to   pořád propaganda.I když   snesitelnější než v   mnohých jiných filmech   podobného typu.
Anděl Páně
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.8.2008
Po dlouhé době zase jedna z   těch povedenějších   českých pohádek.Je   osvěžující vidět   vtipnou,milou pohádku,co   pohladí po duši.Sice ze   starými klasickými   filmovými pohádkami se to   nedá srovnávat ale je to   rozhodně povedenější   počin než některé jiné   filmy,které byly v poslední   době v tomto žánru   natočeny.
Andělé a démoni (Angels & Demons)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2010
Pro mne mnohem lepší film   než Šifra.Kvalitnější   zpracování,více   napětí,lepší zvraty.Velmi   mne zaujala třeba scéna   kouřícich kardinálů před   volbou nového papeže.Ukazuje   kardinály jako obyčejné   smrtelníky,polidšťuje   je.Tom Hanks v hlavní roli   opět bezchybný.Dobrý film.
Andělská tvář
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.8.2008
Pokus napodobit zahraniční   produkce a natočit velkolepou   historickou podívanou s   příchutí romantiky a   dobrodružství.Záměr jistě   chválihodný ale bohužel to   nějak nefunguje.Herecké   výkony nejsou příliš   povedené,z příběhu se   určitě dalo vytěžit víc   než se nakonec stalo.Je to   jen shluk krásných obrazů a   kostýmů.Romantické duše si   ale přesto možná přijdou   na své.
Angelika, markýza andělů (Angélique, marquise des anges)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Jako malá jsem tento film   měla moc ráda,dnes už se na   něj dívám přece jen s   větším odstupem.Příběh   krásné Angeliky je přece   jen cajdák,který   citlivější povahy možná   prožívají s kapesníčkem v   ruce otírajíc si slzičky   dojetí.Ani skvělá výprava   a kostýmy,kterými se film   pyšní,však nezakryjí   banální příběh.
Anglický pacient (The English Patient)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Na tento film jsem slyšela   jen samou chválu,bohužel mě   však nezaujal natolik abych   mu dala plný počet   bodů.Snímek se mi zdá až   příliš dlouhý,méně je   někdy více se   říká.Přesto ale je to   dojímavé i působivé.I   když se jedná v podstatě o   klasický romantický   film,tvůrcům se podařilo   zbavit se kýčovitosti a   vlezlosti,kterýmiž   nectnostmi bývají snímky   tohoto druhu obdařeny.Pěkný   film,možná leckomu nakonec   ukápne i ta pověstná   slzička.
Antikrist (Antichrist)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Náročný film,pro   náročného diváka.Na   filmovém festivalu v Cannes   vyvolal velmi rozporuplné   reakce asi především kvůli   kontroverzním krvavým   scénám,jenž se v tomto   snímku objevují.Režisérovi   se zkrátka podařilo natočit   provokativní snímek,který   neskousne každý.
Arabela
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Kdo by neznal tento   pohádkový seriál?Řada z   nás si ho pamatuje z   dětství a i když jsem já   už dětským střevíčkům   dávno odrostla,přesto se na   něj ráda podívám zas.Tento   seriál totiž vznikl v   době,kdy čeští tvůrci   ještě uměli točit   kvalitní seriály,které   dokázali člověka zaujmout a   pobavit.Dnešní seriály,jež   jsou nám předkládány   dvakrát týdně na   komerčních stanicích,jsou   zhusta jen směsice trapnosti   a stupidity.Na druhou   stranu,kdyby však neměly   diváckou odezvu,zřejmě by   se   netočily.Naštěstí,každý   máme jiný vkus a televize   jde i vypnout ne bo přepnout   na jiný kanál.:)
Artuš, Merlin a Prchlíci
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Dětského diváka film   možná pobaví,dospělí z   něj ale zřejmě zas tak   nadšení nebudou.Scénář   filmu není z nejlepších a   je to znát.Humor je mírně   křečovitý a člověk se   vlastně usmívá jen z   povinnosti.Film,který už   podruhé vidět opravdu   nemusím.
Asterix & Obelix: Mise Kleopatra (Astérix & Obélix: Mission Cléopatre)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Asi budu proti většině,ale   tento film mě ničím   neoslovil.Taškařice,spoléha   jící na populární   francouzské   herce,přihlouplý   humor,nezajímavý   děj.Zkrátka mi tento snímek   nějak nesedl.
Ať žijí duchové!
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Dětský písničkový film o   jednom strašidelném hradu a   partě dětí snažící se   zabránit úmyslu některých   dospělých udělat z něj   zemědělský objekt.Vždycky   mě na tomto snímku   uchvacovala především   scéna se skřítky.Dodnes ji   mám na tomto snímku   nejraději.Z filmu je sice   trochu cítit pochlebování   tehdejšímu režimu ale dá   se to překousnout.
Atentát
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2008
Skvělé drama popisující   jedny z nejpohnutějších   okamžiků našich novodobých   dějin.Film je   strhující,napínavý,nenech?   ? vás vydechnout až do   konce,a to i přesto,že   většina z nás osudy těchto   parašutistů zná a dobře   ví jak to nakonec všechno   dopadlo.Snímek na který se   dá dívat stále znova a   přesto nikdy nezklame.
Austrálie (Australia)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.12.2010
Tento snímek ukazuje krásu   drsné australské   přírody,alespoń zpočátku   mu nechybí vtip a   dobrodružství,romantika i   napětí.Myslím si ale,že   kratší stopáž by filmu   neuškodila.Všechny ty   igredience jež byly   namíchany v počátku,totiž   ve druhé půli jakoby   ztrácejí svoji sílu a   chuť.Umělé natahování   děje filmu škodí a člověk   netrpělivě mrká na hodinky   a ptá se,kdy už bude   konec.Velkolepý   snímek,jistě za mnoho   peněz.Otázkou je,zdali   tržby v kinech byly   dostatečně vysoké,aby   tvůrcům zaplatily všechny   výdaje.
Auta (Cars)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2008
Byl to perfektní nápad   natočit animák,v němž   hlavní postavy vytvoří   auta.Tvůrci vdechly svým   autíčkům duši,jednají a   konají stejně jako my   lidé,najdou se mezi nimi   zákeřníci,podvodníčci i   dobráci od kosti.Filmeček je   nádherně   animovaný,příběh velice   zajímavý a nechybí ani   poučení nakonec což je   správné.Snímek má dějový   spád a nudit se u něj   určitě nebudete.Příjemná   podívaná pro celou rodinu.
Avatar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Po vizuální stránce   naprosto dokonalý   film,skvělé efekty a   zábava.Možná trochu   předvídatelný příběh ale   v jednoduchosti je přece   kráse nebo ne?Cameron opět   natočil film,na který se   bude pravděpodobně ještě   dlouho vzpomínat...

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Rytíři

11:05 - 12:00

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

4 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10