Jeden svět

Komentáře uživatele Naki

Naki

Naki zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 392
10 položek a méně (10 Items or Less)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Zábavné, jednoduché a vše   velmi přirozené. Freeman   opět položen do takové   role, že prostě ohromí. Ten   člověk má neskutečné   charisma. Kdybych měl   vyslovit 10 položek a méně   tak v jedné by bylo setkat se   s Morganem Freemanem, prostě   bůh. ,, Žijeme, pracujeme,   začínáme novou etapu   života, už se víckrát   neuvidíme"
2012
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Je to všechno na jedno brdo,   rozhodně lepší snímek než   DEN POTÉ jak po vizuální   tak hlavně i poté režijní   stránce. Hodně se tu hraje   na večerní popcorňák a na   efekty.... a proč taky ne, je   to přeci Emmerich. :))
28 dní poté (28 Days Later...)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Nakonec příjemný páteční   večer. .)) Rozhodně   promakané dílo. Vkusná   hudba taková pohodová. V   začátku smrt Seleninyho   kamaráda byla pro mne vcelku   překvapivá. První půle   filmu mě přišla jako   radovánky a nezávislý   černý humor. Vše se   odstartovalo Brendanem   Gleesonem, který tomu dal   perfektní náboj, kterým mě   odprostil od nudy. Poté vztek   a rozhořčení ho přivedlo   až ke smrti a to jedním   kopem a jednou kapkou, která   se mu stala osudnou,,   originální a zničeho nic   Vás tato scéna překvapí.   Celkově bylo asi 5 scén,   které by člověk jen tak   neodvodil. Tou jednou byla   například závěrečná   scéna z prostiradel s   nápisem Hello, opět taková   netypická vtipná vložka,   nad kterou se prostě musíte   zasmát. Režisér Danny Boyle   za celkový dojem a Cillian   Murphy za super hereckou   jízdu opravdu zaslouží   pochvalu.
3:10 Vlak do Yumy (3:10 to Yuma)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Film má předpoklad a   uznání řadit se vedle   typické starší westerny.   Pokud máte rádi pravou   western atmosféru, tak zde si   na ní přijdete. Možná vás   občas zarazí nějaká ta   věta nebo nějaký ten   vyloženě hrdinský americký   čin, ale to nemění nic na   tom, že plivající ostře   mluvící pány uvidíte a nad   jejich výkony budete tleskat   a tleskat. Westernovské drama   vystihující chladnokrevného   zabijáka ve vynikajícím   podání Russella Crowea a   jeho bandu, která byla   mimochodem včele s   vynikajícím Benem Fosterem.   Co mě doopravdy zarazilo byl   konec, tam se western obrátil   vzhůru nohama, jako by někdo   vzal scénář vytrhal pár   listů a dal tam komiks Bugse   Bunnyho (nic proti tobě Bugsy   seš skvělý). Jen je to   škoda.
50x a stále poprvé (50 First Dates)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Jednoznačně jeden z   nejlepších filmů s Adamem   Sandlerem. Pomalu a jistě   začíná tento herec zrát a   je to dobře... Dobrejch   komiků a nejen komiků ale i   lidí jako je on vidím v   Hollywoodu velmi málo. Film   patří mezi mé oblíbené i   když jsme to viděli 50x, ale   bylo to vážně jako poprvé.   :)) Pro nás to každý den   opakující určitě nebyl.   Sandler tu zvládl dvě role s   neuvěřitelným přehledem...   Na jedné straně klasický   vtipkař a na druhé velký   romantik... klobouk dolů jen   tak dál...
8. Míle (8 Mile)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
V mnoha lidech na světě se   skrývá talent, jen s ním   správně naložit. Ten kdo se   nebojí a vrhá se   přímočaře za svým cílem,   tak ten úspěchu může   dosáhnout, ale chce to   ohromnou vůli. Často se   cestou můžete pobodat,   poněvadž je dlouhá a   trnitá. Eminem se ukázal   nejen jako velký rapper, ale   i v dramatických scénách   přímo zářil. Ačkoliv   nejsem žádný velký rapper,   tak White Rabbit a dílo od   Curtise Hansona chvílemi   dojme a pobaví i člověka co   je totálně vychýlen mimo   mísu.. Režiséra Curtise   Hansona můžeme rozhodně   považovat za ty   zkušenější a nijak   rozhodně nezklamal. Samotný   příběh Eminema byla trochu   loterie.
A-Team (The A-Team)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Film, který má dvě fronty,   na jedné straně velká   kritika a na druhé fandové.   Přidám se spíše k   fanouškům. Je to akční   snímek, který měl být   především zábavný a také   byl. V hlavních rolích   střídal sympaťák   sympaťáka. Takže palec   nahoru.
Absolvent (The Graduate)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Asi jsem se zamiloval nejen do   filmu ale i do té hudby.   Závěrečnou scénu v kostele   bych raději nechal bez   komentáře :D celý film jsem   se tak lehce pousmál a   příjemně se bavil, ale ten   konec ... Vybouchl jsem   smíchy a ještě teď se   směji. Nesmělý chlapec,   který prošel změnou a stal   se z něho úplný bourák.   Asi stále nevěřím tomu,   že to byla první větší   role Dustina Hoffmana,   protože co předváděl...   neskutečný. Pro lásku   člověk blázní a Ben   (Dustin Hoffman) se do toho   bezmyšlenkovitě vrhl a byl   odměněn.
Agent bez minulosti (The Bourne Identity)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Klasický akční film v   podání Matta Damona, který   má štěstí na skvělé   filmy nebo on je tím co ty   skvělé filmy dělá? Není   se čemu divit, že Matt Damon   patří mezi nejžádanější   herce a mezi Hollywoodskou   elitu. Jediné co mě na filmu   štvalo byly časté dialogy v   cizí řeči bez titulků. Asi   jsem viděl nějakou špatnou   verzi nebo televize Prima je   úplně neschopná. Tohle se   nedá s Bondovkou srovnávat   úplně jiné kafe, daleko   lépe se vžijete do děje.   Hlavně je to bez větších   efektů a to se mi na tomto   filmu líbí. Bondovky jsou   umělé a dokolečka   provařené častými výbuchy   a až dětinsky akčními   scény. Nevím zda bych si   dokázal představit druhý   díl. Většinou taková   pokračování končí   tragicky, ale děj to má   slušný, tak se těším až   se mrknu na dvojku.
Alenka v říši divů (Alice in Wonderland)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Opět nás Tim Burton polapil   svým fantasy příběhem,   který už je velmi známý a   v mnoha z nás byl velmi   očekávaný, ale zřejmě to   nevzneslo nic velkého. Ovšem   teenagerům se mohl film velmi   líbit. Atmosféra a sepsaný   scénář zkušenou Lindy   Woolverton na mládež   určitě nepůsobí chabým   dojmem. Je ale nutno říct,   že kritici si na Timu   Burtonovi zřejmě smlsnou,   poněvadž to pro ně může   být stále ta samá   písnička. Pokud to mám   hodnotit jako celek tak to   především považuji za   vizuální UM Tima Burtona. Na   vše se moc hezky kouká, ale   více vám to nenabídne.   Příběh je velmi stručný a   jednoduše provedený. Když   by jste si někdy v budoucnu   měli připomenout novodobou   Alenku v říši divů, tak si   spíše vzpomenete na pár   zábavných ŠOTŮ, ale v   paměti budete mít natočené   předešlé starší   příběhy. Beztak je Tim   Burton génius, protože   takhle s obrazem umí pracovat   málokdo.
Alf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
ALF alias sitcom hvězda. Ten   co s tímto nápadem přišel,   vyrejžoval neskutečné   peníze. Kolikrát jsem zde   spatřil i nádech černého   humoru a to mě dostávalo ze   všeho nejvíc. Pesimističtí   lidé a vždy pozitivně   naladěn ALF, který se nijak   zvlášť nenechá rozházet a   vždy přinesl do rodiny   dobrou náladu.
Andělé a démoni (Angels & Demons)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Od filmu jsem očekával   strašně moc... , ale   bohužel film mě ničím   nezaujal, ani myšlenkou,   kterých se nacházelo mnoho.   V půlce filmu jsem myslel že   usnu. Určitě si to v   budoucnu pustím znovu.
Annapolis
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Kdyby vynechali konečnou   pohádku, tak by film byl   úplně někde jinde. Klišé   nad klišé se Vám většině   zřejmě líbilo, ale žádné   vítězství v tom tedy   nevidím. Tím nechci říct,   že jsem vždy pro špatné   konce, ale tohle bylo prosím   co... vše na půl. Justin Lin   byl tak opatrný, že se mi   chtělo spíše z té   opatrnosti brečet, než z   emočních vložek, kterých   bylo mimochodem ve filmu   minimálně. Když už   scénář říká skočím z   okna, tak z něho skočím a   následky jsou jaké jsou.   Námět filmu mě jinak   příjemně překvapil, ale   bohužel. Donnie Wahlberg ve   vedlejší roli velmi vynikl.   Za zhlédnutí film stojí.
Armageddon
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Film u kterého jsem jen   vzdychal a brečel nejlépe   provedená hrozící   katastrofa co jsem kdy viděl.   Popkornový bijááák a co   potom výkony všech herců,   tohle patří a bude patřit   mezi filmovou komerční   klasiku.
Asterix a Olympijské hry (Astérix aux jeux Olympiques)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Nadhodnocené jako prase.   Tohle nemělo nic společného   s římskou a galskou ideou.   Touto francouzskou fraškou se   nikdo opravdu chlubit   nemůže. Po půl hodině jsem   byl zděšen jak tohle někdo   může natočit. Dovršily to   trapné dialogy, které nebyly   nijak vtipné. No prostě   jeden velkej omyl, mé oči   budou ještě dlouho   poznamenány !!
Auta (Cars)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Takhle má vypadat film pro   děti, kde se i dospělí   zasmějí. Nevěřil jsem, že   by mě závodní Nascary a   autíčkový svět mohli tak   ohromit, ale všechny ty   barvičky a chování   autíček mě dostalo, super   zábava jedině doporučuji.   Pixar šlape jako hodinky. .))
Auta 2 (Cars 2)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Slabší než jednička pravda   jest, přesto jsem se   příjemně bavil. Nemyslím   si, že by v dnešní   pokročilé době něco děcka   nepochopily ba naopak, jejich   fantazie nemá konce. Snímky   mohou být sebevíc chaotické   a hloupé, ale cestu si k ním   vždy najdou, čím více akce   tím více to bude dětem   sympatické. Ovšem zda to je   správné, říct nedokáži.   Pokud mám zhodnotit samotný   děj filmu, tak se ocitá na   samotném dně. Všichni byli   tak omámeni popularitou   prvního dílu, že prostě za   každou cenu muselo být   pokračování, přesto se   nám Blesk, Burák a jejich   kamarádi postarají o   příjemnou zábavu. Městské   uličky byly geniální, ale   za tu bondovku bohužel   průměr. Od pixaru   nejslabší asi co jsem   viděl. Soundtrack- Brad   Paisley- Nobody´s Fool ...   doporučuji
Avatar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Od Avatara se čekalo velmi   mnoho, bylo to považováno za   jeden z největších   velkofilmů a poměrně   drahých, herecké obsazení   nebylo nijak zvlášť velké,   ale do hlavní role vložení   Sama Worthingtona byla dobrá   volba. Film už v počátku je   pro mne vtipný, že jaký si   mariňák na invalidním   vozíčku (JAKE) Bratr vědce   který byl po smrti, odletěl   do vesmíru na planetu   Pandora, poznat dá se říct   druhý svět a pokusit se o   šanci žít pro něco, ale   proč ne. Skočíme trochu   dále vynecháme i to, že   JAKE skočí do jaké si rakve   a hned se vtělí do svého   AVATARA. Je to taková   pohádka s pokusem dotknout se   emocí James Cameron jakožto   režisér má opravdu bujnou   fantazii, nápad filmu   skvělý, ale vcítění se do   děje filmu, je pro mne   takřka nulové. Pozitiva   hledat jedině v efektech,   kterých mohlo být také   více. Na scéně vidíme dvě   bitky, v jedné bitce vidíme   jak armáda lidí ničí jeden   STROM a v druhé   neuvěřitelný comeback (až   vtipný) klanu OMATIKAJA,   který skončil vítězně.   Určitě by byla dobrá volba   natočit druhý díl a   navázat na zajímavou   rozjížďku...
Avengers (Marvel’s The Avengers)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Nemohl jsem si nechat ujít   trhák roku a tak jsem ještě   stihl zhlédnout před   začínajícím rokem 2013.   Režijní práce Josse Whedona   bude jistě do dalšího dílu   v našich pamětích zařazena   do úspěšného počinu   Avengers. Ovšem nevím, co   nás může lepšího potkat v   pokračování, poněvadž se   nám zde dostalo na zlatém   podnose skoro všeho, co   typický akční hrdina   nabízí a bitevní efektivní   scénář má obsahovat.   Každý hrdina si vymazlil   svoji roli ve svých akčních   blockbustrech a zde potvrdil   svůj výstup velmi slibně do   dalších pokračování.   Žánr, který nemá hranic a   emotivní děj, zkrátka   fajnšmekrům jistě vadit   nebude, ale pokud se nám bude   chtít právě dostat všeho,   tak hlubší myšlenka by na   škodu nebyla.
Balto
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Balto je hrdina. Psí   příběh o velké odvaze   pomoct lidem, kteří jsou v   tísni, tak důležité bylo   poslání. Myslel jsem, že mi   slovenský dabing bude vadit,   ale bylo to opravdu ještě   šmrncovnější než bych   slyšel českou verzi.   Příjemná hudba a velký   skutečný příběh, který   mi zůstane v srdci. Je   vidět, že se na produkci   podílel i Steven Spielberg.   Příjemná animace a   charakter jednotlivých   postav. Nemám co bych vytkl.
Balto 2: Na vlčí stezce (Balto II: Wolf Quest)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Druhý díl o proti jedničce   je pro mne v určitých   směrech zklamáním, ani ne   tak příběhem jako, svoji   sladkostí což se mi tu   prostě nelíbilo. První díl   Balto bylo originální dílo,   zde se snažili udělat   úspěšný comeback, ale   bohužel z toho vznikla   animetuctovka.
Balto 3 (Balto III: Wings of Change)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Balto 3 se zdál už   ztraceným případem, ale   není tomu tak. Hned jsem při   tomto díle zapomněl na   nepříliš úspěšný druhý   díl, který mě velmi   zarmoutil. Příjemně jsem se   opět bavil, sice nám to po   grafické stránce nic nového   nepřineslo a zachovávalo si   to svoji původní animaci   (vlastně buďme rádi).   Hrdinské činy pejsana Balta   utkví každému v paměti a   třetí díl tomu není   výjimkou. Balto 3 nám   přináší plno zábavných   scén s Borisem a neúnavnou   Stelou a plno důležitých   napínavých momentů, ale už   to není ten první díl,   který zůstane v mém srdci.   Každopádně památka Balta   zůstane navždy uchována.
Batman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
První Batman je klasikou a to   bez výhrad. Pokud bych jej   měl porovnat s Temným   rytířem tak asi v měřítku   procentech bych dal Temný   rytíř (2008) 93% a filmu   Batman (1989) 91%. Dalším   faktem je, že tento díl je   jediný, který očaruje i   každého fajnšmekra a   milovníka komiksů. Pokud se   jedná totiž o pokračování   dalších Batmanů, tak pro   mne bohužel zklamání.   Umělé, nedotažené a   stupidní. Dnešní snímky   Batman začíná a Temný   rytíř díky technologii a   díky detailně   propracovanému scénáři   nás okouzlí, ale srdíčko   zůstane v tomto díle od   režiséra Tima Burtona. :))
Batman začíná (Batman Begins)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Výborný rozjezd nového   začátku. Christopher Nolan   se svým neuvěřitelným   režijním fondem nás doslova   katapultoval do   neuvěřitelné atmosférické   podívané. Efektivní   novodobý Batman v podání   Christiana Bale je naprosto   bezchybná záležitost a   nezklamal. Opravdu nadlidský   výkon. Otcovská láska se   táhla nejen v začátku, ale   takřka celý film. Liam   Neeson opět perlil, ačkoliv   měl chvilkovou roli. Každý   herec si zde splnil své.   Napětí, střih, hudba byla   velmi výtečným doprovodným   článkem a vše bylo   podtrženo vkusnými vtípky.
Bean1: Úžasná dobrodružství pana Beana (The Amazing Adventures Of Mr. Bean 1)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Můžeme říct že Rowan   Atkinson byl je a bude   největší chytrý blázen od   doby králů klacka. Tleskám,   Bean je komik číslo jedna.
Benga v záloze (The Other Guys)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Scéna a hudba v zasedačce   byla super!! Podobných filmů   se dnes natáčí velmi mnoho,   přesto musím říct, že   některé fórky byly fakt   krutý (:D). Celkový   potenciál filmu se tedy   točil především kolem   vtípků, což je pro mě   upřímně řečeno velmi   málo, abych stále viděl   ohraný děj. Avšak úžasné   na tom je, že snahu oceníte   a že si zamilujete dialogy, u   kterých jsem se smál   častěji než u filmu   POLDOVÉ s nesmrtelným Brucem   Willisem. Mark Wahlberg je   borec.
Beowulf
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Nemám slov, pokušení   podlehl úplně každý a kdo   by nepodlehl, když jako   Angelina. .)) Robert Zemeckis   představuje trošku jemu   netypický snímek, který má   skvělou vizuální podobu.   Netradiční děj a zdlouhavé   dobrodružné pojetí zanechá   rozpačité názory, u mě   jsou ale pozitivní.
Bezstarostná jízda (Easy Rider)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Jedinečný film díky   pohodové bezstarostné   jízdě dvou kamarádů,   jedoucích vstříc svému   osudu, neboli konci. Mohli   bychom paběrkovat o svobodě   a zda nás film upoutá ke   křeslu. Svoje to splnilo a   vše bylo okořeněno   skvělými hereckými výkony   a originálním koncem.   Smutnou zajímavostí také   je, že většina herců z   filmu je už po smrti.
Big Lebowski (The Big Lebowski)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Konečně přišel den, kdy   jsem se dokopal k filmu,   který splnil vše po čem   jsem zrovna prahl. Stačí   mít správné herecké   zastoupení, originální   zápletku a pochcaný teppich,   v kterém najdete kouzlo jako   v celém filmu. Dude se pro   mne stal další legendární   filmovou postavou, kde mohu   napsat pouze BRAVO a   zatleskat. Coenové... máte   mé uznání.
Bílí muži neumějí skákat (White Men Can´t Jump)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Proč soupeřit mezi sebou   když spolu budeme ještě   lepší ! Film z kterého si   můžeme vzít ponaučení,   že věř především sám   sobě. Pomatená bláznivá   komedie, u které jsem se   náramně bavil. Občas   některé dvojičky ve filmech   stojí za prd, ale Woody   Harrelson a Wesley Snipes   potvrdili pravý opak.   Klasická černošská komedie   kde se objeví tajemný bílý   kluk a snaží se stále   dokazovat, že on je ten   nejlepší a nikdy   nepřestane. Sportovní filmy   žeru a za tenhle bych se   nestyděl. Nechápu některé   lidi, že je basketbal ani   trochu nebaví a pak se na   film dívají a kritizují.

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

39 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

14 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:35 - 10:55

4 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

Prima - Zalez do spacáku (2024) [TV se...

09:25 - 10:35

14 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375674
Obsahů a biografií: 177913
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10