Jeden svět

PROFIL UŽIVATELE: Karius

Karius

Karius zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

 

Zdravim všechny,

jmenuju se Roman,říkají mi Kari a příjmení sem ani psát nebudu, jelikož byste ho stejně nepřelouskali:)

       Nemám rád tupé a hloupé lidi a skoro vůbec nesleduju komerční televize. Pokud koukam na bednu, tak 90% toho času zabere ČT Sport. Počínaje zprávama ,kde je 90% negací, pokračujíc katastrofálníma reality show, stupidníma pořadama o kravinách či nesmyslech a konče nesmrtelnýma seriálama o pětistech epizodách, považuju za opravdu promarněnej čas. Život je tak strašně krátkej a trávit čas u těhle krávovin, by mi rvalo srdce.

          Co mi trošku vadí je fakt, že zde i na jiných podobných webech jsou jedinci, kteří nedokáží primárně hodnotit to, co je ve filmu prioritou. Hledat na filmech s Van Dammem nějaký propracovaný či duchaplný scénář a na základě toho film odsoudit či zavrhnout ,je holej nesmysl. Kvalitní scénáře najdeme ve filmech, kde hrajou borci ,kteří se neprezentují bojovým uměním či pěkným xichtem, ale hereckým umem. Tom Hanks,Morgan Freeman,Sean Connery,Michael Caine nebo třeba Rudolf Hrušínský, Jiří Sovák či Karel Roden.

          Ve světové kinematografii nedělám rozdíly. Samozřejmě, že mám oblíbené žánry, ale pokud mne nějaký komentář, vysoké hodnocení či dobrá recenze navnadí, mrknu takřka na cokoliv. Každopádně jsem zjistil, že největší hodnotu pro mne mají filmy, pohádky a seriály, který jsem sledoval v dětství. Nevím čím to je, ale mají pro mě velkou emocionální a nostalgickou hodnotu, i když je tam kolikrát kvalita zpracování velmi nízká. Prostě mají své kouzlo :)

 

OBLÍBENÍ HERCI:
Jean-Claude Van Damme--->Věčně odsuzovaný za své neherecké nadání,ale je to herec mého dětství. Filmy Krvavý sport,Karate Tiger,Kickboxer,Dvojitý zásah,Univerzální voják a mnoho dalších filmů kde účinkoval, prostě mají něco do sebe. Mnozí o něm tvrdí,že to není herec,ale podle mě je to nesmysl.Jen vládnul žánru,kde nebylo třeba nějakých složitých frází,hereckého umění či nadání.V jeho filmech šlo především o bojové umění a akci bez jakýchkoliv složitých scénářů a v tom byl prostě elita své doby. Dneska jsou jeho starší filmy spíše úsměvné a možná proto aktuálnější filmy s jeho účastí,mají trošku jiné hodnoty, než jen otočky do gesichtu jeho nejslavnějších soupeřů,Tong-Poa či Chong-liho.Typickým příkladem JCVD nebo Až do smrti ...Možná mám na něj takový názor díky nostalgii,ale určitě si nemyslim,že by to byl tak špatnej herec,jak o něm někteří tvrdí.Dva poslední jmenované filmy jsou příkladem toho,že Van Damme zraje a že ještě nepatří do starého železa...zbývá mi jen doufat,že ještě něco koukatelnýho natočí :)
Arnold Schwarzenegger--->Njn náš několikanásobný Mr.Olympia,kterýho přestalo bavit zvedat železa,tak se dal na dráhu herce...stejně jako Van Damme se největší slávy dočkal v 80tých a 90 tých letech a o některých jeho filmech se bude mluvit ještě za 100 let...samozřejmě mám na mysli Terminátora 2 a Predátora :) Oba tyhle snímky jsou v mojí top desítce a myslim,že nebudu jedinej...pak tu máme ještě pár průměrných a nadprůměrných filmů jako např. Barbar Conan,Komando,Terminátor,Total Recall,Pravdivé lži či Terminátor 3 a pak ta nejtragičtější stránka jeho kariéry,který se ale nevyhne asi žádnej herec... nechal se uvrtat do několika, podle mýho neuvěřitelných paskvilů,ať už jsou to Dvojčata,Batman a Robin nebo totální úlet Junior...to jsou filmy,který jsem viděl jednou a stačilo mi to :( Ideální filmy na vyvrácení nedělního oběda !! Nicméně suma sumárum, herec to byl dobrej a za již zmíněnýho Terminátora a Predátora v tý mojí top desítce bejt musí :)
Sylvester Stallone--->Podobně jako u výše uvedených herců,Arnieho a Van Damma potkalo Sylvestra Stalloneho to nejlepší v 80tých a 90tých letech,ale s tim rozdílem,že slušný filmy natáčí i teď...Rocky 1,2,3,4 ,Všechny díly Ramba,Tango a Cash,Demolition Man,Cliffhanger a Postradatelní jsou filmy na který se podívam rád kdykoliv a rozhodně se za ně Sly stydět nemusí...nicméně,tak jako Arnie či Van Damme má za sebou nejednu frašku...řeč je hlavně o Italským hřebcovi a po tomhle jeho výlevu se i divim,že se pak ještě chytnul :-D  no každopádně,jak jsem psal na začátku, na rozdíl od Arnieho si nehraje na politika,ale furt se na starý kolena snaží natáčet dobrý filmy a docela se mu to i daří,takže jentak dál pane Stallone :)
Bruce Lee--->Tak co se týče tohohle pána s asijskými kořeny, netřeba toho nějak moc psát...bohužel toho stihnul málo,ale to co stihnul, bylo velkolepé!!!Zde nemohu napsat to, co jsem psal výše u Van Damma,Arnieho a Slye,že každý z nich má za sebou nějaku tu frašku....u Bruce Leeho,to říct nejde!!!To co stihnul během svého krátkého života natočit,opravdu stálo za to! Viděl jsem s nim snad všechno a to, s jakým nábojem,energií,odhodláním a elegancí před kamerou vystupoval,jsem u jinýho herce neviděl...někdo jako byl on, se opravdu rodí jen jednou za 100 let a mě jen mrzí,že toho nestihnul světu ukázat a dát mnohem víc :(
Bruce Willis--->Tak tohohle rodáka z NDR, tady mám  kvůli pár věcem --->Smrtonosná past,Poslední skaut,Pulp Fiction + to je sympaťák + mi už pár lidí řeklo,že jsem mu podobnej ....Hlavně je to dobrej herec a natočil spoustu výborných filmů a nejen ty co jsem vyjmenoval...ty tři filmy jsou prostě srdeční záležitost,ale na svým kontě má těch kvalitních filmů určitě víc :)
Christopher Reeve--->Důvod proč tady mám Chistophera Reeva je jednoduchej ----> SUPERMAN. Jsem fanoušek tohohle comicsu už pěknou řádku let a prvního Supermana co jsem viděl,byl Donnerův Superman z roku 1978 v hlavní roli právě s Christopherem Reevem :) Chris určitě nebyl herec světové extratřídy, ani nenatočil spousty dobrých filmů,ale tady to má být sekce oblíbených herců a on byl a je,můj oblíbenej herec ,protože ta supermanovská nostalgie je strašně silná!! Odpočívej v pokoji Clarku Kente :)
William Holden--->Tenhle playboy,lamač dívčích srdcí a věčný rebel minulého století, mě oslovil hned několikrát --->Skleněné peklo,Sabrina,Stalag 17 a hlavně podle mýho jeden z nejlepších filmů co kdy spatřil světlo světa, Sunset Blvd. Vynikající herec,který dokázal zahrát fakt cokoliv a hlavně díky jeho výkonu v posledním jmenovaném filmu, ho v mojí top desítce mít musim!
Louis de Funes--->Říká se o něm,že to byl mrzout a pracovat s nim,prej bylo za trest! Jean Marais o něm dokonce prohlásil,že je to člověk,který si postavil kariéru na špatné náladě,ale to mě konkrétně vůbec,ale vůbec nezajímá! Pro mě je důležitej výsledek a ten byl v podání pana Funése stoprocentní! Louis de Funés je alespoň pro mě, jednoznačně komik století. Jeho mimika,roztěkanost,šílený nálady a bláznovství, byly naprosto originální a nebyl,není a nejspíš ani nebude, někdo jemu podobnej. Netřeba ani jmenovat filmy,který se mi s nim líbily,protože to byla většina. Stačí si vybavit sérii Četníků a už mám úsměv na tváři,nicméně určitě nesmím opomenout,že alespoň v ČR,má na jeho popularitě obrovský podíl František Filipovský. Nebýt jeho dokonalého hlasu a dabingu,který byl podle mnohých lepší než originál, nejspíš by bylo všechno jinak :) Francouze moc nemusim,ale jeho mám moc rád!
Leonardo DiCaprio--->Ženami milován,muži nenáviděn! Mě osobně,se netýká ani jedna varianta! Já jen vim,že Leonardo DiCaprio je dobrej herec...Když jsem viděl jeho hereckej výkon mentálně zaostalého mladíka ve filmu ,, Co žere Gilberta Grapea´´ bylo mi hned jasný,že se v podání Lea DiCapra,dočkáme ještě velkých věcí. Pak přišla velkolepá podívaná Jamese Camerona ,,Titanic´´ a hvězda byla na světě...další pecka v pořadí? Spielbergův film,, Chyť mě,když to dokážeš´´ kde si zahrál po boku výborného Toma Hankse a už nikdo nepochyboval! Gangy New Yorku,Letec,Skrytá identita,Krvavý diamant,Nouzový východ,Labyrint lží,Prokletý ostrov nebo Počátek mě už jen utvrdily v tom,že Leonardo DiCaprio prostě umí :)
Russell Crowe--->Russell Crowe je v mojí top desítce hlavně díky sympatiím...nicméně herecké kvality tam samozřejmě taky jsou...Čistá duše a Gladiátor = dokonalý a bezchybný herecký výkon!

A MNOHO DALŠÍCH HERCŮ A HEREČEK---> KDYBYCH JE TU MĚL VYPISOVAT,TAK TU BUDU VISET DVA DNY V KUSE,ALE PÁR JICH PŘECI JEN UVEDU--->MORGAN FREEMAN, KEVIN COSTNER, RUDOLF HRUŠÍNSKÝ, MICHAEL CAINE, VLADIMÍR RÁŽ, CHRISTIAN BALE, JOHNNY DEPP, PAUL NEWMAN, VLASTA BURIAN, STEVE McQUEEN, JAN WERICH, ROWAN ATKINSON, TOM HANKS, LEX BARKER, PIERRE BRICE, CHARLES BRONSON, CLINT EASTWOOD, HENRY FONDA, MARLON BRANDO, TOM HARDY, MICHAEL FASSBENDER, AL PACINO, ROBERT DE NIRO, BRAD PITT,  TOM CRUISE, ROY SCHEIDER, ROBERT SHAW

JODIE FOSTER, MARION COTILLARD, SCARLETT JOHANSSON, SERINDA SWAN, KELLY BROOK, PAMELA ANDERSON, CARMEN ELECTRA, CHARLIZE THERON, KATE BECKINSALE, MARILYN MONROE, ELIZABETH TAYLOR, DANIELA ŠINKOROVÁ, ALENA VRÁNOVÁ, JANUARY JONES, KATE WINSLET, CLAUDIA CARDINALE, DIANE KRUGER, ALONNA SHAW a mnoho dalších


NEJOBLÍBENĚJŠÍ AKČNÍ,SCI-FI

1.   Predátor (1987) 
2.   Temný rytíř povstal (2012) 
3.  
Terminátor 2: Den zúčtování (1991)  
4.    Temný rytíř (2008) 
5.    Smrtonosná past 1,2,3 (1988,1990,1995)
6.   X-Men: První třída (2011)  
7.   Batman začíná (2005) 
8.    Robocop (1987)
9.    Dvojitý zásah (1991) 
10. Univerzální voják (1992)

Avengers (2012), Batman (1989), Postradatelní (2010), Komando (1985), Predátor 2 (1990), Rambo (1982), Rambo: Do pekla a zpět (2008), Spiderman (2002), Zrození planety opic (2011)

NEJOBLÍBENĚJŠÍ POHÁDKY

1. S čerty nejsou žerty (1984)
2. Pyšná princezna (1952)
3. Mrazík (1964)
4.  Císařův pekař a pekařův císař (1951)
5.  Byl jednou jeden život (1986)
6.  My z kačerova (1987)
7.  Želvy Ninja (1987)
8. Tři veteráni (1983)
9.  Obušku z pytle ven (1955)
10.  O statečném kováři (1983)

Arabela (1979), Ať žijí duchové (1976), Byl jednou jeden král (1954), Cesta do pravěku (1955), Dívka na koštěti (1971), Gumídci (1985), Harry Potter (2001-2011), Nekonečný příběh (1984), Princ a Večernice (1978), Simpsonovi (1989), Šmoulové (1981), Tři oříšky pro Popelku (1973)

NEJOBLÍBENĚJŠÍ KARATE/KUNG-FU FILMY

1.  Krvavý sport (1988)
2.  36. komnata Shaolinu (1978)
3. Karate tiger 1: Neustupuj,nevzdávej se (1986)
4. Cesta draka (1972)
5.  Ip Man (2008)
6.  Mstitel s píšťalou (1986)
7.  Gigant shaolinu (1980)
8.  Kickboxer (1989)
9. Velký šéf (1971)
10.  Drak přichází (1973)

Ong bak (2003), Pěst plná hněvu (1972)

NEJOBLÍBENĚJŠÍ KOMEDIE

1.  Sám doma (1990)
2. Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992)
3. Žhavé výstřely (1991)
4. Žhavé výstřely 2 (1993)
5. Série Četníků,Fantomas(takřka vše s Louisem de Funesem)
6. Sněženky a machři (1982)
7. Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992)
8. Cesta do Ameriky (1988)
9. Marečku, podejte mi pero! (1976)
10. Někdo to rád horké (1959)

Dva výtečníci (1976), Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (1974), Obecná škola (1991), Pařba ve Vegas (2009), Blbý a blbější (1994), Slavnosti sněženek (1983), Tankový prapor (1991), Klub sráčů (2000)

NEJOBLÍBENĚJŠÍ HORRORY

1. Noc oživlých mrtvol (1990)
2. Moucha (1986)
3. Vetřelci (1986)
4. Dětská hra (1988)
5. Vetřelec (1979)
6. Mlčení jehňátek (1991)
7. Arachnofobie (1990)
8. Slimáci (1988)
9. Věc (1982)
10. Piraňa (1978)

NEJOBLÍBENĚJŠÍ THRILLERY A DRAMATA

1. Čelisti (1975)
2. Vykoupení z věznice Shawshank (1994)
3. Sunset Boulevard (1950)
4. Zelená Míle (1999)
5. Warrior (2010)
6. Střihoruký Edward (1990)
7. Forrest Gump (1994)
8. Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)
9. Kmotr (1972), Kmotr II. (1974)
10. Podraz (1973)

127 hodin (2010), Amadeus (1984), Co žere Gilberta Grapea? (1993), Ctihodný občan (2009), Drive (2011), Duel (1972), Edith Piaf (2007), Kat (2004), Nouzový východ (2008), Pomsta (1989), Rain Man (1988), Stalag 17 (1953), Top Gun (1986)

NEJOBLÍBENĚJŠÍ WESTERNY

1. Tenkrát na západě (1968)
2. Hodný, zlý a ošklivý (1966)
3. Sedm statečných (1960)
4. Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)
5. Poklad na Stříbrném jezeře (1962)
6. Pro pár dolarů navíc (1965)
7.    3:10 Vlak do Yumy (2007)
8. Vinnetou (1963)
9. Vinnetou - Poslední výstřel (1965)
10. Vinnetou - Rudý gentleman (1964)

NEJOBLÍBENĚJŠÍ FANTASY,DOBRODRUŽNÉ,HISTORICKÉ,KATASTROFICKÉ

1. Superman (1978)
2. Titanic (1997)
3. Superman II: Verze Richarda Donnera (2006)
4. Pearl Harbor (2001)
5. Troja (2004)
6. Poslední samuraj (2003)
7. Černý jestřáb sestřelen (2001)
8. Gladiátor (2000)
9. Souboj titánů (1981)
10. Avatar (2009)


King Kong (2005), King Kong (1933), Jestřábí žena (1985), Skleněné peklo (1974)

NEJOBLÍBENĚJŠÍ SERIÁLY A POŘADY

1. Akta X (1993)
2. Hra o trůny (2011)
3. Mr. Bean (1990)
4. Pevnost Boyard (1990)
5. Smallville (2001)
6. Teorie velkého třesku (2007)
7. Dr. House (2004)
8. Dva a půl chlapa (2003)
9. Knight Rider (1982)
10. Krok za krokem (1991)

M.A.S.H. (1972), MacGyver (1985), Městečko South Park (1997), Ano, šéfe! (2009), Odpadlík (1992)

NĚKOLIK PODLE MÝHO NEJVĚTŠÍCH PASKVILŮ,CO JSEM KDY MĚL MOŽNOST VIDĚT

Big Brother (2005)
Blesk (2006)
Česko hledá superstar (2009)
Doktor z hor (1992)
Hotel Paradise (2012)
Mladí a neklidní (1973)
Piraňa II. - Létající zabijáci (1981)
Playgirls 2 (1995)
Stefanie (1995)
Titanic II (2010)
Vyvolení (2005)
Tak jde čas (1965)
Dynastie (1981)


















                

Kontakt na uživatele:

  • Mobil: +42


Oblíbení uživatelé:

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10