Jeden svět

Komentáře uživatele FLA

FLA

FLA zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 3456
...a jitra jsou zde tichá (A zori zděs tichie)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.5.2021
...a jitra jsou zde předlouhá...
Velmi dlouho jsem se filmu   vyhýbal a dříve viděl jeho   remake z roku 2015, který   díky modernějšímu hávu a   lepší akci + menší   stopáži je slušný film.   Zde se jedná o strašně   zdlouhavé, nacionalisticky   patetické, propagandistické   a místy naivní dílo, ale   má dobrou atmosféru, pěkné   lokace, dobrý příběh a je   to působivě natočeno.   Barevné úryvky jsou   víceméně o ničem a   chvílemi film působí jako   těžký "árt"   poplatný době svého vzniku.   Takže dalo se to vydržet,   ale nic objevného jak   někteří píší to dle   mého není - 40%.
...A spravedlnost pro všechny (…And Justice for All)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.5.2012
Bohužel všude velká   hodnocení,ale u mě tak   nějak na půl cesty.Film se   dost táhnul,čekal jsem   větší   napětí,gradaci,momenty   které mě dostanou a ono nic   z toho,víceméně.Ano Al   Pacino i ostatní   dobří,ukázka korupce a   hnusu v soudnictví,které   bude poplatné všude a vždy   dobré,dnes vás odsoudí za   nic taky raz dva,bohužel!!A   závěrečná scéna a řeč   Al Pacina výborná,přesto   50%.
...a zase ta Lucie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2016
V podstatě to samé, možná   malinko slabší, ale oba   filmy tenkrát slušně   fungovaly, proto hodnocení u   nich je více nostalgické,   ačkoliv dnes obstojí také a   podobné filmy co dnes   vznikají už podobnou   atmosféru nemají.
...nebo být zabit
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.9.2012
Nevím proč, ale neseděl mě   styl filmu. Jsem fanouškem   válečných dramat, ale zde   jsem se s filmem neztotožnil.
'71
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.2.2015
Krvavý Belfast roku 1971
Zajímavé válečné drama o   vojákovi, který se ocitne na   nepřátelském území,   které nezná, zraněný a   neozbrojený. Dobře ukázaná   doba ve které ti lidé museli   žít, ať jste udělali   cokoliv vždy se to té druhé   straně nelíbilo, či vás   chtěla zlikvidovat, odstavit.   Natočeno dobře, opravdu   stísněný pocit člověka,   který je naháněn a zraněn,   ale chybělo více akce a   gradace. Také jsem moc   nerozuměl těm dvojitým   agentům, jejich hru asi   chápe ten, který se o tohle   zajímal co se dělo v Irsku.   Jinak ucházející a celkem   zajímavá podívaná.
1.díl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2018
Tak první řadu tohoto krimi   seriálu jsem neviděl, ale na   druhou číhnul. Sympatické   osazenstvo a zajímavý   případ, zatím celkem   spokojenost - 70%.
10 000 litrů
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.4.2018
Našlapaný od začátku do   konce, kvalitu druhé části,   potvrzuje i fakt, že to   působí celé hodně   věrohodně, však si každý   asi zprávy o zmrzačených a   těch co umřeli pamatujeme.   Kvalitní práce!
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Jakýsi mix více žánrů ve   velkolepém výpravném   filmu,který natočil   režisér který má slušné   snímky,ale i ty slabší a   tohle jeden z těch   průměrných,kde byla(u   mě)velká očekávání,ale   pak zklamání.Pár scén   ušlo ale film měnil žánry   i tempo tak nějak   nemastně,neslaně.
100 dní v Palermu (Cento giorni a Palermo)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.10.2012
Toto krimi si pamatuji, ale   nemohl jsem na něj jít,   protože jsem byl malé   pískle a on byl   nepřístupný. Doma jsem měl   někde i plakát, ale k filmu   samotnému jsem se dostal aš   nyní. Slušná krimi o tom   jak byl těžký boj s mafií   v 80. letech v Itálii hlavně   na Sicílii.Mafie je tam   pořád, ale dobře ukazuje,   že néustupnost a nasazení   pro věc nese plody. Bohužel   film dnes už působí lehce   zestárle, jsme zvyklí na   jiné krimi/akční filmy.   Cením také, že konec byl   realistický a nijak   přikrášlený!
100 pušek (100 Rifles)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.5.2021
Dobrej námět, ale čekal   jsem víc. Chvílemi to   působilo jako komedie,   dialogy někdy nedopilované,   chvílema se film hodně   táhnul a akce mohla být   nápaditější. Ta na konci   byla slušná, čekal jsem   lepší western - 50%.
12 hrdinů (12 Strong)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.4.2018
12 Stong, aneb bez koní ani ránu,,,
Od filmu 12 Strong jsem čekal   víc, ale nakonec víceméně   zklamán nejsem. Film podle   skutečných událostí a   ještě válečný to vždy   navnadí. Kamera, akce,   střih, zvuk to vše velmi   slušné, příběh   zajímavý. Na druhou stranu   občas vleklejší hlavně   prvních cca 40 min. někdy   až né moc věrohodné   ztvárnění bojů, ale je to   film. Konečné resumé tedy   je, že pokud máte rádi   válečná dramata a slušně   a moderně natočené filmy,   mělo by vás to bavit.
12 kol (12 Rounds)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.7.2016
Akční průměrné   "Béčko" které tak   trošku opisuje od jiných a   zdařilejších snímků.   Záporák mi nesedl, logika -   nemá cenu ji zmiňovat, zas   to rychle uteklo a porád to   mělo spád a drive. Nicméně   za pár hodin si člověk   nevzpomene, že to viděl....
12 let v řetězech (12 Years a Slave)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2015
Čekal jsem to horší a   nudnější, nakonec asi   takto. Uznávám, že   otroctví úplně Ok nebylo,   on nic nikomu neudělal a   odsral to. Film špatný   není, herci ok, kamera,   lokace to je v pořádku, ale   celé to malinko působí a je   z toho cítit: bílej odpad a   kurvy na jedné straně a   neviní hodní černoši na   té druhé, ale tak to   bohužel není, vznikl a   vyhrál by Oscary film o   černošských gangech co   pachájí trestnou činnost   spojenou s vražděním a   drogama atd. atd. Odpovězte   si sami,,,
12 opic (12 Monkeys)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.1.2012
Tuto netradiční a   originální sci-fi jsem   viděl vícekrát, ale do   konce jen jednou. Je to   působivé a znepokojující,   bohužel ke konci filmu se to,   alespoň pro mě moc   komplikuje a nevím zda jsem   to pochopil správně.   Zkrátka první půlka dobrá,   druhá méně. Brad Pitt v   roli "blázna"   skvělej!
13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.4.2016
Slušnej nápad, ale   zpracování spíše průměr,   každopádně takhle bych si   peníze vydělávat   nechtěl:-) Divnej byl taky   konec, zkrátka dávám 50%.
13 Eerie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.5.2015
Nápad dobrej, lokace   zajímavý, ale monstra z   bývalích vězňů a ještě   pomalu nesmrtelná, hm to   chtělo trochu jinak, pokud by   vraždil nějakej gang nebo   řekněme i kanibalové ok,   ale tohle!? Celej film tím   jde do vod slabého průměru.   Krvavé to je, ale to   nestačí.
13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (13 Hours: Secret Soldiers of Benghazi)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.6.2016
PEKLO v Benghází....
Výborně natočený film   podle skutečných událostí,   Michal Záliv zas ukázal, že   prostě umí! Muselo to být   fakt vostrý tam bejt,   překvapilo mně také, jak je   víceméně každý nechal   napospas! Kdo má rád   moderně natočené akční   thrillery a filmy všeobecně   od pana Zátoky nezbývá než   vřele doporučit! Jinak   technickou stránku netřeba   zmiňovat je vynikající!
13 zabijáků (Jusannin no shikaku)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.12.2011
13 zabijáků je velmi   netradiční a v lesčems   hodně originální   podívaná, přesto nebylo   jednoduché se celým filmem   prokousat. V podstatě cesta   za pomstou je   lemována-náborem,   přípravou a diskusemi které   se táhnou. Finální bitva je   pompézní masakr, balet   který si zaslouží vysoké   uznání! Dávám 5   hvězdiček a to za slabší   první půlku.
13: Hra smrti (13 game sayawng)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Thajský SAW s černým   humorem??Viděl jsem jen   jednou a nevím zda bych se   podíval dvakrát.Některé   scény byly opravdu nechutné   a námět zajímavý.
13. komnata
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2016
Slušný pořad, který se   stále vysílá a pokračuje.   Osudy umělců, herců,   zpěváků a dalších,   kteří prozradí i to co   třeba nevíme, nebo co není   příjemné přiznat a to se   cení.
13. komnata Lou Fanánka Hagena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2016
Kdo by neznal nebo alespoň   neslyšel něco o Lou   Fanánkoj Hagenoj že?   Solidní díl který jsem   uvítal i protože jsem se   konečně dozvěděl jak to   bylo s jeho úrazem atd.
1597: bitva u Myeongryang (Myeong-ryang)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2015
Výpravné, historické,   válečné drama o boji   Korejců a Japonců někde v   roce 1597, kdo zde o tom něco   ví že:-)) Ale to nemusí   vždy vadit, ačkoliv zde jsem   řadu věcí moc nepochopil.   Divné mocenské vztahy,   zrady, návraty. Občas divné   chování těch či druhých.   Zmatené a hlavní problém   byl, že film jsem viděl v   anglickém znění a to   doslova rvalo uši a nehodilo   se sem + divný překlad. Na   druhé straně zajímavé a   výpravné akční scény,   kostýmy, dobré triky atd.   první půle se však docela   táhne, nakonec 50%.
16 Bloků (16 Blocks)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Krimi jak ze staré školy,   poctivá a slušně   šlapající s dobrým a   alkoholu holdujícím   policistovi, proti kterému   stojí banda zkorumpovanejch   fízlů. Záporák v podání   Davida Morseho neměl chybu,   slušný snímek.
168 hodin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2012
Na ČT 1 mají dobrou   publicistiku a tohle je ten   příklad, nedívám se   pravidelně, ale již několik   poředů jsem si ujít   nenechal. Líbí se mi jak si   umí rejpnout do politiků a   vytáhnout na ně šméčka,   která dělají a i   objektivita ujde, ačkoliv   párkrát mi nesedlo vyznění   některých reportáží.
17 vteřin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.2.2020
Další díl, nijak hrozné to   nebylo, motiv a vražedkyně   maličko vycucané z prstu,   ale co nového vymýšlet.   Parta z Ostravy mi je   sympatická a na zaplácnutí   cca jedné hodiny to v pohodě   ujde.
1883
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2022
1883 - nelehká to doba:-(
Netradiční seriál, který   stojí rozhodně za pozornost   a shlédnutí. Působivá   kamera, hudba, krásné   lokace, drsná příroda,   sympatičtí herci, dobová   výprava, solidní triky atd.   Příběh také silný, v   podstatě větší skupina   přistěhovalců z Evropy,   hlavně Německa chce do   Ameriky za lepším životem a   najmou si na dlouhou cestu   ochranu a putují divokou   krajinou v kruté a nelehké   době. Postupně se zástup   lidí tenčí a vy vidíte jak   nelehké bylo dříve žití   asi kdekoliv. Souboje, bitvy,   potyčky, cokoliv násilného   je bez příkras, kruté a   drsné. Kdo má srdce a umí   seriál, film prožít asi si   i pobrečí, poslední díl   jsem probrečel pomalu celý   (nebudu spoilerovat) ale   silné scény jsou v celém   seriálu. Nakonec mi je líto   mého menšího hodnocení,   seriál má totiž pomalé   tempo a silný lyrický   podkres, takže se nespěchá   a občas i moc povídá, což   trochu zamrzí. Přesto   vzniklo něco co svým   způsobem a v mnoha momentech   nejde hodnotit níže než   100%, pochopí ten co se umí   do děje vžít a seriál   shlídne celý.
1911: Pád poslední říše (Sin chaj ke ming)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.3.2015
Jackie Chan je muž mnoha   profesí.Umí různá bojová   umění, je to kaskadér,   herec, scénárista, producent   atd.atd. Prorazil i v Americe.   Jeho snímky které natočil   téměř neznám, ale zde jsem   se chtěl podívat jak se   popasuje s vážnější   tématikou. Historie Číny a   i události co popisuje, jsou   mi na hony vzdálené. Více   mně sedí jako rozesmátý   třeba tajný agent, než   zamyšlený revolucionář.   Film samotný má dobré   scény, je slušně natočen,   ale bohužel v místech kde se   mluví je nezajímavý a   nevžil jsem se do děje.
1917
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.3.2020
1917
V mnohém perfektní,   vypiplaná podívaná, která   má dobrou hudbu, skvěle a   věrohodně nasnímané   lokace. Občas to vypadalo   jako svět po apokalypse, což   1. SV byla! Celkově je   příběh i téma zajímavé,   technická stránka vysoká!   Proč nedám víc, třeba 90%?   Zkrátka tomu něco chybí a   to jednoznačně více akce,   film si o ni přímo říkal!   A s hororovou atmosférou se   dalo také více pohrát, jak   ti vojáci opustí svou   jednotku tak do vystřelené   světlice to má správný   temný a znepokojivý nádech,   pak to ale bohužel opadá.   Také je cítit   protiválečný apel, což je   dobře, většina z nás ví,   že válka je HUMUS a tahle   byl masomlejn velkých   rozměrů. Same Mendesi film   Jarhead (2005) byl také   válečný a bez akce, ale   líbil se mi víc, zde to fakt   zamrzí, musím to znovu   zopakovat - 60% a jisté   zklamání, bylo nakročeno   daleko výš, ale asi jak u   koho?
1942
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.6.2015
To byla zas debilní   ptákovina, bez akce,   napětí, debilní kecy,   název filmu 1942 je   absolutně matoucí. ODPAD!
1942 (Yi jiu si er)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.8.2018
Hlad, zima, smrt roku 1942...
Je to už dlouho co jsem   viděl tenhle film, bohužel   léta tu nebyl, nešlo ho   hodnotit. Je to hrozně   dlouhé a občas táhlé a   pomalé. Na druhou stranu   pocit hladu, bídy, zmaru,   zimy to vše je do morku kosti   reálné, taktéž válečné   scény. Nedívá se na to   pěkně, když člověk sám   je v teple a má vše a zde   lidé trpí. Snímek by chtěl   pokrátit - 50%.

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

154 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:35

158 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:25 - 08:55

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177911
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10