Jeden svět

Komentáře uživatele dobes.pavel

dobes.pavel

dobes.pavel zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Pavel Dobeš

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 1013
(J)elita ze střídačky (The Benchwarmers)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.8.2016
(J)elita ze střídačky
Dost ujetá komedie, a to   nejen dějově, kdy parta   infantilních dospěláku   hraje baseball proti svým 12   letým vrstevníkům v   mentální rovině, ale i   proto, že 2 z hlavních   hrdinů jsou opravdu   vyložení retardi. Základ na   bláznivou komedii, by to teda   byl docela dobrý,   každopádně moc srandovních   situací se zde nevyskytuje a   celkově je humor slabší.
(K)Lamač srdcí (L'arnacoeur)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2011
(K)Lamač srdcí
Lehce nadprůměrná   romantická komedie, která   ničím nepřekvapí, ale   také ničím neurazí. To   máte tak, když se do   komediálního žánru   připlete romantika, bývá   většinou zle. Ještě že se   zde našlo pár světlých   momentů, u kterých se   člověk mohl zasmát. Jinak   celý děj působil dost   naivně a hloupě a to ani   nechcu mluvit o velice   předvídatelném závěru.
(Ne)zadaní (That Awkward Moment)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.3.2015
(Ne)zadaní
Docelá dobrá komedie, která   díky několika fórkům a   povedeným hláškam pobaví.   Jako romantická komedie je to   z části pojato docela   netradičně, jelikož zde   není nouze o sprosté výrazy   a "romantiku"   spíše z pohledu chlapů.   Škoda jen, že to ke konci   trochu spadne do zbytečného   sentimentu.
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2011
10 000 př.n.l
Dobrý dobrodružný film,   který nás zavádí do roku   10 000 před naším   letopočtem. Právě zde   vidím největší problém   celého filmu. Cpát mamuty,   šavlozubé tygry, piramidy a   nevím co ještě do jedné   doby mi přišlo dost   nerozvážné. Na druhou   některé scény byly   povedeně vykresléne a   dokázaly diváka vtáhnout do   děje. Trochu jsem byl ovšem   zklamán českým dabingem.
10 důvodů, proč tě nenávidím (10 Things I Hate About You)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Deset důvodů, proč tě nenávidím
Komedie s několika   komediálnícmi prvky a   trochou romantiky. Hlášky   nebyly nijak originální, ale   někdy film působil vtipně.   Nejlepší postavou z filmu   byl ten černošský učitel a   jeho hádky výhradně s   některými studenty. Tvůrci   si ale nemohli odpustit jeden   detail, který je snad ve   všech amerických komediích   ze střední školy: Za   nějakých nenormálních   okolností se seznámí kluk s   holkou (což by se asi   normálně nestalo), zamilují   se do sebe. Ten kluk ji   zklame, ale nakonec se   udobří. A vše končí   happyendem.
100 sladkých holek (100 Girls)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2014
100 sladkých holek
Taková obyčejná   teenagerovská komedie, která   přijemně potěší. Našlo   se tu několik povedených   humorných scén, nicméně   nějaké salvy smíchu   rozhodně nelze očekávat.   Navzdory tomu, že se tady   občas zbytečně blbě kecá,   tak film obsahuje pár   zajímavých situací, jež   skvěle pobaví.
12
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2010
Dvanáct
Povedená soudní drama o   dvanctičlenné porotě,   která rozhoduje o vině či   nevině mladého   čečeňského muže. Osobně   si myslím, že byl film až   moc dlouhý. Nicméně   životní příběhy   vyprávěné jednotlivci z   řad porotců dokázaly   diváka strhnout a úplně   pohltit. Ta atmosféra plná   syrovosti a vášně byla   naprosto přesvědčivá a   některé scény byly opravdu   drsně vyhrocené. Trošku mě   ale zkamal úplný závěr   filmu, protože jsem se   nedozvěděl, co se stane s   mladým Čečencem po   propuštení.
12 opic (12 Monkeys)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2010
12 opic
Vynikající sci-fi thriller v   hlavní roli s Brucem   Willisem, který roli zvládl   perfektně. Nicméně ani Brad   Pitt se nenechal zahanbit.   Potrhlý pošuk Jeff je v jeho   podání naprosto geniální,   za což vděčí hlavně   výborným grimasám. Motiv   cestování v čase je hodně   zajímavě zpracovaný.   Tvůrci se tady ani nebojí   obrátit svět úplně vzhůru   nohama. Děj je po celou dobu   napínavý, místy celkem   zamotaný, avšak pořád   logický. Definitivní tečkou   tohoto parádního filmu je   pak poměrně překvapivý   závěr.
16 Bloků (16 Blocks)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.7.2009
16 bloků
Slušný thriller, který   obsahoval poměrně velkou   dávku akce, ale akční   scény mi přišly hodně   podobné a místy i docela   nepřehledné. Taky co byste   na vzálenosti 16 bloků   chtěli monumentálnějšího   vymyslet. Zato musím ocenit   dobý námět a to, že   největší hajzli byli z řad   policajtů, kteří chtěli   zlikvidovat převáženého   svědka, aby je nepráskl u   soudu. Líbila se mi taky   postava zkrachovalého   alkoholika Jacka Mosleyho v   podání Bruce Willise.
2012
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2011
2012
Docela dobrý katastrofický   sci-fi film o konci světa,   který je podle filmu stále   blíž a blíž. Největším   plusem filmu jsou bezesporu   vynikající vizuální triky   a efekty. Příběh rodinky mi   přišel spíš průměrný a   to, když jim vycházelo vše   na poslední chvíli, bylo   sice možná efektní, ale   zapůsobilo to na mě dost   naivně. Obdobně bych   ohodnotil i závěr filmu.
23 (The Number 23)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2009
23
Vynikající thriller s   psychologickými prvky. Film   byl napínavý a tak trochu i   tajemný od začátku do   konce. Líbila se mi   originální zápletka. Je to   až neuvěřitelné, co se dá   všechno smyslet o jednom   jediném čísle. Děj byl   někdy docela moc zamotaný a   tím pádem i zmatený, ale to   je proto, aby rozzuzlení   přišlo až v samotném   závěru, kde je všechno   vysvětleno. Mimo jiné   oceňuju Jima Carreyho, jak se   svou, ne zrovna mu vlastní,   rolí skvěle popral.
28 dní poté (28 Days Later...)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2017
28 dní poté
Apokalyptický film, který   klasické zombie vyměnil za   lehce modifikované genetické   mutanty, každopádně tyhle   zrůdy jsou neméně povedeně   ztvárněné a řekl bych, že   působí i o něco   inteligentněji a   agresivněji. To je právě   ono, co posouvá celý žánr   o úroveň výš. Na druhou   stranu je film dějově   spíše prázdnější a   kloudnou zápletku ani   nezavadí. Zejména konec,   který se odehrává na   vojenské základě, mi zde   moc nesedí.
3 muži a 3 nemluvňata (My Baby´s Daddy)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2011
3 muži a 3 nemluvňata
Poměrně dobrá komedie,   která nabídne několik   povedených srandovních   situací a zajímavých   hlášek. Film začíná podle   mého docela vydařenou   zápletkou, kdy tři   kamarádi, všichni ve stejný   den, zplodí děcko. Je   pravda, že je to třeba brát   trochu s nadsázkou, ale i tak   se jedná o docela dobrou   podívanou. Vadu na kráse   přidělávají jen občasné   romantické výlevy.
3:10 Vlak do Yumy (3:10 to Yuma)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2011
3:10 Vlak do Yumy
Vynikající western, který   je remakem filmu z roku 1957,   jenž jsem bohužel neměl   možnost vidět, takže   nemůžu porovnat kvality obou   filmů. Nicméně tento   mladší bratříček mě   doslova nadchnul. Velké   množství svižných   přestřelek z divokého   západu a vymáklých zvratů   v ději, kdy už se zdá, že   Ben Wade svým strážcům   uteče, dělá z filmu zcela   pozoruhodný kousek. Film je   dostatečně napínavý a   akční, ovšem nezapomíná   ani na propracovanost a   ucelenost děje. Impozantní   závěr jen podtrhuje kvality   tohoto westernu.
30 minut nebo méně (30 Minutes or Less)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2015
30 minut nebo méně
Dobrá akční komedie, která   utíká v docela svižném   tempu. Sem tam se povede   nějaká ta scéna či trefná   hláška. Osobně se mi   líbila scéna, kdy hlavní   hrdinové loupí banku, nebo   závěrečná scéna na   vrakovišti. Padouši zde   vyzněli spíše srandovně   než vážně, tudíž jsem   ani pořádně nevěděl, jak   si celý film vyložit.   Rozhodně ovšem byl film   hodně bláznivý. A Slayer   jako mobilní výzvánění   rovněž potěší.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2010
300: Bitva u Thermopyl
Povedený historický film,   který přepracovává velice   zajímavou událost v   dějinách lidstva. Hodně mě   však zaskočilo to, že tu   bylo až moc science fiction   prvků, což se fakt na   historický film nehodí. Na   druhou stranu má film náboj   a to hlavně díky velkému   množství bitek a soubojů,   které jsou monumentálně   zpracované. Tady musím   pochválit zejména vizuální   efekty a počítačové triky.   No a historické porno scény   jsou něčím opravdu   mimořádným.
40 dnů a 40 nocí (40 Days and 40 Nights)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.8.2015
40 dnů a 40 nocí
Jedná se o jeden z těch   filmů, které vesměs ničím   nepřekvapí a ani nenadchnou.   Nemyslím si, že vydržet 40   dní bez jakýkoliv   sexuálních praktik je pro   mladého zdravého chlapa   zrovna reálné. Na nedostatek   sexu navazuje také nedostatek   humoru a pouze plytká   romantika. Za zmínku jen   stojí vedlejší dějová   linie, kde kolegové z práce   uzavírají mezi sebou sázky,   kdy hlavní hrdina poruší   svůj slib, a kolegyně se ho   snaží svést.
50/50
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2016
50/50
Nenáročná tragikomedie,   která se celkově nese v   poměrně poklidném tempu.   Sem tam se zde objeví   nějaká úsměvná scénka   či povedená ironická   hláška, každopádně   klasická komedie to není,   což je taky dáno   závažnějším tématem   filmu. Příběh je poměrně   působivý a přesvědčivý,   nicméně mi tu chybí   nějaký výraznější zvrat   v ději, který by umocnil   celkové emoce.
500 dní se Summer ((500) Days of Summer)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.1.2012
500 dní se Summer
Kdykoliv vidím u filmu žánr   romantický, tak to začíná   smrdět průserem, nicméně   si řeknu, že může jít   třeba o výjimku, tak film   risknu. Bohužel tady se o   výjimku nejednalo. Děj mě   opravdu moc nebavil. Sem tam   se tu mihne nějaká ta   úsměvná scénka, ovšem   humoru tu na můj vkus bylo   málo. Velký plus ale dávám   za velice nezvyklý konec.
7 vteřin (7 seconds)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2010
7 vteřin
Dobrý akční thriller,   který nabídne opravdu   slušnou dávku rychlé akce v   podobě dravých přestřelek.   Musím uznat, tak začátek je   v tomhle ohledu dosti   nadupaný, ošem na druhou   stranu mi zápletka přišla   zmatená. A to kvůli   nepřehledným akčním   scénám. Poté se děj   uklidnil, ale zase to nemělo   takovou šťávu jako v úvodu   filmu. V závěru sice   nechybí zrada a smysluplné   vysvětlení, ale   představoval bych si jej   více propracovanější.
8 MM
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.11.2011
8 mm
Vynikající thriller, který   rozhodně nešetřil   napínavými scénami, za což   tvůrcům velké díky,   jelikož vás film naplno   pohltí a nenechá ani na   okamžik vydechnout. Děj je   zasazen do prostředí toho   nejsadističtějšího,   undergroundového   pornoprůmyslu, což navozuje   tu správnou ohavně nechutnou   a špinavou atmosféru. No a   gradující konec plný   pomsty, kde se ještě více   umocňují filmařské klady,   o kterých jsem psal, byl   naprosto špičkový.
96 hodin (Taken)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.2.2012
96 hodin
Vynikající akční thriller,   který šlape pěkně v tempu   od začátku do konce. U filmu   jsem byl jednak hodně   napjatý a zároveň jsem měl   velkou radost z toho, jak   spravedlnost vítězí a zlo   dostává pořádně na prdel.   Takové filmy prostě můžu a   dokážu jim odpustit   občasnou neautentičnost. To   vše podpořené skvělými   akčními scénami děla z   filmu výbornou podívanou.
A co když je to pravda? (Just Like Heaven)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2013
A co když je to pravda?
Zajímavá komedie, která   přinese poměrně nevídanou   zápletku. Je pravda, že děj   je značně předvídatelný,   na druhou stranu film je   přijemně vtipný a   pohodový. A nutno uznat, že   se mi tento film zrovna ten   večer trefil do vkusu,   protože na konci jsem měl   velkou radost, což normálně   u těchto romantických   komedií nevívám.
A-Team (The A-Team)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.1.2011
A-Team
Poměrně dobrý akční film,   který sice nabídne parádně   energickou, efektní a   svěží akci, nicméně to   vše je docela nepřehledně   natočeno. To samé platí i o   ději, který mi přišel až   příliš zamotaný, jelikož   jsem se v něm ztrácel. Na   druhou stranu si myslím, že   má film celkem zajímavý   námět, který potěší   nejednoho diváka.
Absolvent (The Graduate)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2017
Absolvent
Film, který neví, zda chce   být komedie nebo spíše   drama, a tak ani jedna ze   složek nějak nevyčnívá.   Několik úsměvných situací   a hlavně nevěrné scény   určitě vyzní dosti dobře.   Dále film nabídne hodně   povedenou zápletku, nicméně   mě moc nepotěšil další   vývoj děje, kdy jednotlivé   postavy konají hodně   hloupě, což vyústí v dosti   pochybný závěr filmu.   Skutečnost, že si mladík   chce vzít dceru, když před   tím několikrát osouložil   její matku, mi připadá jako   úplná blbost. Velkým kladem   je naopak vydařený   sountrack.
Absurdistán (Idiocracy)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Absurdistán
Docela dobrá sci-fi komedie,   která ztvárňuje s jistou   dávkou nápaditosti   budoucnost života na planetě   Zemi. Film nabídne několik   povedených situací, z nichž   za zmínku rozhodně stojí ta   s filmem Prdel. Dále určitě   pobaví idiocké počínání   mistních obyvatel. Je pravda,   že místy hodně absurdní   humor se musí brát s   nadhledem, což pro   uvědomělého diváka není   problém.
Ace Ventura 2: Volání divočiny (Ace Ventura: When Nature Calls)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2015
Ace Ventura 2: Volání divočiny
Pořádně bláznivá komedie   s ještě více   bláznivějším Jimem Carreym   v hlavní roli a vysokou   koncentrací vtipných   situací. U některých   nářezových scén, jako je   třeba ta s pliváním nebo   porodem nosorožce, jsem se   válel smíchy. Film má   navíc smysluplný příběh a   exotické prostředí rovněž   potěší.
Ace Ventura: Zvířecí detektiv (Ace Ventura: Pet Detective)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2015
Ace Ventura: Zvířecí detektiv
Skvělá komedie s Jimem   Carreym v hlavní roli, který   zde předvádí své herecké   umění v celé své kráse.   Ten chlápek se ani na chvilku   nezastaví, neustále háže   pro něho tak typické xichty   a hláškuje jako o život. To   se ovšem nadá říct o   ostatních postavách, které   mu nesahají ani po kotníky a   film trochu sráží. To však   nemění nic na tom, že se   jedná o parádní podívanou   s pořádně přiblblým   dějem.
Agent v sukni (Big Momma's House)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Agent v sukni
Dobrá komedie, která mě   docela pobavila. Je tu plno   srandovních scének, u   kterých jsem se musel prostě   smát. Martin Lawrence hraje   falešnou bábinu opravdu   skvěle a přesvědčivě. I   když pravá bábina byla taky   dost srandovní. Asi   nejlepší momenty byly ty,   kdy pravá bábina vykonává   potřebu a ještě když   Martin Lawrence v převleku   hraje basketbal. U konce však   příjde odhalení, ale   všechno končí happyendem.
Agent v sukni 2 (Big Momma's House 2)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Agent v sukni 2
Povedená komedie, která   nabídne řadu srandovních   scének, skvělých hlášek a   mimo jiné taky trochu akce,   která zde určitě není na   škodu. O zábavu se stará   hlavně bábina v podání   vynikajícího Martina   Lawrence. Film má náboj,   jedna bláznivá scéna   střídá druhou a to v   pěkně rychlém sledu, takže   o kvalitní zábavu není   nouze. Děj není nikterak   náročný, nabídne prostou   kriminální zápletku, konec   sice více méně nepřinese   nic nového, ale to od   takového filmu ani   neočekáváme.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10