reklama
 
Zásady ochrany osobních údajů

1. Registrací na portále poskytují všichni uživatelé společnosti Filmová databáze s.r.o., se sídlem Zárubova 512/5, 142 00 Praha 4 – Kamýk, IČ: 276 43 263, zapsané v OR vedeném Městským soudem v Praze v v oddílu C, vložce číslo 121057 v pozici správce (dále jen „Společnost“ nebo „Správce“) své osobní údaje k jejich zpracování v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 obecným nařízením o ochraně osobních údajů (dále „GDPR“).


2. Uživatelé - fyzické osoby jsou tzv. subjekty údajů (dále jen „uživatelé“ nebo „subjekty údajů“).


3. Zpracováním osobních údajů se rozumí jakákoliv operace nebo soubor operací s osobními údaji nebo soubory osobních údajů, který je prováděn pomocí či bez pomoci automatizovaných postupů, jako je např. shromáždění, zaznamenání, uspořádání, strukturování, uložení, přizpůsobení nebo pozměnění, vyhledání, nahlédnutí, použití, zpřístupnění přenosem, šíření nebo jakékoliv jiné zpřístupnění, seřazení či zkombinování, omezení, výmaz nebo zničení.


4. Společnost zpracovává osobní údaje uživatelů, a to konkrétně jména, příjmení, telefonní čísla, adresy elektronické pošty, IP adresy, facebook ID.


5. Právním titulem zpracování osobních údajů uživatelů je souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR), který je poskytován uživateli při registraci samostatným prohlášením za účelem zasílání marketingových sdělení, newsletterů apod. Tento souhlas uděluje subjekt údajů jako souhlas konkrétní, informovaný a jednoznačný. Souhlas může subjekt údajů kdykoliv odvolat. Osobní údaje zpracovávané na základě souhlasu subjektů údajů jsou zpracovávané po dobu, na který byl souhlas udělen, popř. do dne, než byl souhlas se zpracováním osobních údajů subjektem údajů odvolán. Poté jsou osobní údaje vymazány.


6. Pravidla používání Cookies. Při návštěvě webových stránek Správce jsou jejich uživatelé dostatečně nápadným upozorněním informováni, jak webové stránky cookie používají (prostřednictvím odkazu na webovou stránku s prohlášením o užití cookie souborů).


7. Souhlas s používáním cookies uživatelé webových stránek Správce dávají implicitně přijetím textu „Pokračováním prohlížení těchto webových stránek dáváte souhlas s používáním cookies v souladu s prohlášením o užití cookies“.


8. Správce zpracovává osobní údaje automatizovaně i ručně. Správce vede evidenci veškerých činností, a to jak ručních, tak automatizovaných, při kterých dochází ke zpracování osobních údajů.


9. Každý uživatel má v souladu s GDPR níže uvedená práva:

a. Právo na přístup k osobním údajům. To zahrnuje jednak právo získat od Správce:
• potvrzení, zda zpracovává osobní údaje,
• informace o účelech zpracování, kategoriích dotčených osobních údajů, příjemcích, kterým osobní údaje byly nebo budou zpřístupněny, plánované době zpracování, o existenci práva požadovat od správce opravu nebo výmaz osobních údajů týkajících se subjektu údajů nebo omezení jejich zpracování nebo vznést námitku proti tomuto zpracování, právu podat stížnost u dozorového úřadu, o veškerých dostupných informacích o zdroji osobních údajů, pokud nejsou získány od subjektu údajů, skutečnosti, že dochází k automatizovanému rozhodování, včetně profilování, o vhodných zárukách při předání údajů mimo EU,
• v případě, že nebudou nepříznivě dotčena práva a svobody jiných osob i kopii osobních údajů.
• Shora uvedené informace a sdělení požadovaná uživatelem, poskytne Správce bezplatně. V případě opakované žádosti bude Správce oprávněn za kopii osobních údajů účtovat přiměřený poplatek. Právo na potvrzení o zpracování osobních údajů a na informace je možné uplatnit prostřednictvím e-mailu na elektronickou adresu info@fdb.cz.

b. Právo na opravu nepřesných údajů - uživatel coby subjekt údajů má právo na opravu nepřesných osobních údajů, které o něm bude Společnost zpracovávat.

c. Právo na výmaz - subjekt údajů má právo na výmaz osobních údajů, které se ho týkají, pokud správce neprokáže oprávněné důvody pro zpracování těchto osobních údajů. Právo na výmaz osobních údajů může subjekt údajů uplatnit prostřednictvím e-mailu na elektronickou adresu info@fdb.cz. Případný výmaz provede správce neprodleně, nejpozději však do 14 dní od obdržené žádosti ze strany subjektu údajů.

d. Právo na omezení zpracování - subjekt údajů má do doby vyřešení podnětu právo na omezení zpracování, pokud bude popírat přesnost osobních údajů, důvody jejich zpracování nebo pokud podá námitku proti jejich zpracování, a to prostřednictvím e-mailu na elektronickou adresu správce.

e. Právo na oznámení opravy, výmazu nebo omezení zpracování - subjekt údajů má právo na oznámení ze strany správce v případě opravy, výmazu nebo omezení zpracování osobních údajů.

f. Právo na přenositelnost osobních údajů - subjekt údajů má právo na přenositelnost údajů, které se ho týkají a které poskytl správci, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, a právo požádat správce o předání těchto údajů jinému správci. V případě, že by výkonem tohoto práva mohlo dojít k nepříznivému dotčení práv a svobod třetích osob, nelze žádosti subjektů údajů vyhovět.

g. Právo na odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů - souhlas se zpracováním osobních údajů pro marketingové účely je možné kdykoliv odvolat. Odvolání je potřeba provést výslovným, srozumitelným a určitým projevem vůle prostřednictvím emailu na elektronickou adresu info@fdb.cz.

h. Automatizované individuální rozhodování včetně profilování - subjekt údajů má právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které by pro něj mělo právní účinky nebo se jej obdobným způsobem významně dotklo. Správce uvádí, že neprovádí automatizované rozhodování bez vlivu lidského posouzení s právními účinky pro subjekty údajů.

i. Právo obrátit se na Úřad pro ochranu osobních údajů - subjekt údajů má právo obrátit se na Úřad pro ochranu osobních údajů (https://www.uoou.cz/).


10. Ochrana osobních údajů.

a) správce shromažďuje a uchovává subjektem údajů zadané osobní údaje prostřednictvím elektronických nosičů informací v zabezpečené databázi. Správce chrání osobní údaje v maximální možné míře pomocí moderních technologií, které odpovídají stupni technického rozvoje. Správce prohlašuje, že podnikl veškerá možná, v současnosti známá opatření, aby tyto údaje zabezpečil před neoprávněnými zásahy třetích osob.
b) v případě zjištění jakéhokoliv závažného porušení zabezpečení osobních údajů je správce povinen nahlásit bez zbytečného odkladu a pokud možno do 72 hodin od okamžiku, kdy se o něm dozvěděl dozorovému úřadu a zajistit přiměřenou nápravu.


11. Další příjemci osobních údajů - zpracovatelé.

a) správce při plnění svých závazků a povinností využívá třetích subjektů a to konkrétně účetní a správce serveru. S těmito společnostmi má uzavřeny zpracovatelské smlouvy.

b) správce může v rámci plnění svých zákonných povinností předávat osobní údaje správním orgánům a úřadům stanoveným platnými právními předpisy. Subjekt údajů bere na vědomí, že správce může být povinen poskytnout osobní údaje na základě zákona nebo ke splnění své zákonné povinnosti (např. v rámci soudních či správních řízení).

c) osobní údaje nejsou předávány do zahraničí.


12. Mlčenlivost - správce i další příjemci osobních údajů, kteří budou zpracovávat osobní údaje subjektů údajů, jsou povinni zachovávat mlčenlivost o osobních údajích a o bezpečnostních opatřeních, jejichž zveřejnění by ohrozilo zabezpečení osobních údajů. Tato mlčenlivost přitom trvá i po skončení závazkových vztahů se subjektem údajů. Bez souhlasu subjektů údajů nebudou osobní údaje vydány žádné jiné třetí straně.


V Praze, dne 25. května 2018

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 152394
Osobností: 636575
Fotografií: 578664
Plakátů: 275707
Obsahů a biografií: 139857
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Stíny nad Stockholmem: Pokoj 302...

Stíny nad Stockholmem: Pokoj 302
Docela podařená kriminálka.   Tento díl se mně líbil v   tom, že nebylo hned ze   začátku jasné, kdo je vrah.   Nabízelo se sice silné   více >

Autor: Jaruna.cimrman | Hodnocení: 8 / 10

Monolith (2016)

Monolith
Žijeme v době, kdy nám v   životě pomáhá různá   elektronická zařízení a to   takřka všeho druhu. Tablety   či smartphony a různé   aplikace v více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 9 / 10

Vetřelec (1979)

Vetřelc - Pitryx

Vetřelec
Jsem pouhopouhým konzumentem   a ve filmu hledám   převážně zábavu. Toť   vše. Nic moc První, ale ne   nejlepší jen sci-fi film.   Smíchy na více >

Autor: JanCABOUN

Big Ben: Vídeňská krev (2007) [T...

Big Ben: Vídeňská krev
Z poslední 6. řady, tudíž   z dílů s Nadine je to asi   nejlepší díl. Konečně   pořádný a zajímavý   případ rafinované   chladnokrevné a   více >

Autor: Krikri | Hodnocení: 6 / 10

Big Ben: Vražda bez oběti (2007)...

Big Ben: Vražda bez oběti
Tento díl mě vůbec nebavil,   strašná nuda při   vyšetřování a ani žádné   humorné dialogy. Už se tu   nešije do politiků ani do   církve jako více >

Autor: Krikri | Hodnocení: 4 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2018, Filmová databáze s.r.o. (FDb.cz). Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.032/0.005
Partneři:
hotel pro psy