Duben

Komentáře uživatele francovka

francovka

francovka zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 15
„Babičky dobíjejte přesně!“
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.3.2008
Divný film - nemastný,   neslaný. Pokus o   "něco", ale to   "něco" bohužel   nevyšlo. Navíc, Libuše   Havelková mi tam nesedla snad   ze všech nejvíc.
Anděl na horách
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.3.2009
Naprosto souhlasím s   Nenkytou. Také jsem ho   viděla nesčíselněkrát a   pokaždé si ho užívám. Je   to prostě můj oblíbený   film a scénu po scéně si ho   vychutnávám až do konce.
Boeing 747 v ohrožení (Executive Decision)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Akční klasika   odehrávající se ve   vzduchu.Námětově nic moc,   ale proti gustu žádný   dišputát. Musím podotknout,   že v tomto snímku jsem   poprvé zaregistrovala Davida   Sucheta, který je ve své   roli únosce-teroristy   přesvědčivě odporný.
Hercule Poirot (Agatha Christie: Poirot)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Miláček
S dcerou Davida Sucheta   prostě milujeme, a jeho   Hercula Poirota obzvlášť.   Jeho představitel je   stvárněním své role   stejně geniální, jako   samotný Hercule Poirot se   svou šedou kůrou mozkovou.
Honza málem králem
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2008
dabing Honzy
Pohádka, kterou mám ráda a   zároveň mě ničila tím,   že jsem se při každém   jejím sledování trápila   tím, kdo J.Korna dabuje. Tím   pádem jsem si film ani   nemohla pořádně vychutnat,   protože jsem se neustále   zaposlouchávala do hlasu a   typovala ... Tohle jsem   prožívala při každé   repríze a vyloženě mě to   deptalo. Svůj typ jsem měla,   ale jistá jsem si nebyla -   stále mi to vycházelo na   Michala Pavlatu. Pak jsem si   řekla dost a učinila dotaz.   Teď už vím, že jsem se   hluboce mýlila. Ale nevadí,   protože konečně si můžu   film vychutnat na sto procent.   Přitom bych se vážně   vsadila o všechno možné,   že dabing dělal Michal   Pavlata, a už vůbec ne   Jaroslav Drbohlav.
Náhrdelník
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Tenhle koprodukční seriál   jsem sledovala ráda a s   chutí. Poslední díl běžel   na ST1 minulý týden a jen   málokdy se mi stává, abych   litovala, že nějaký seriál   končí. Většinou je to   naopak. Osud náhrdelníku (ve   skutečnosti dvou - originálu   a kopie) a dění kolem osob,   přicházejících s ním do   styku, vás vtáhne do děje a   vy v očekávání dalších   zvratů se těšíte na   další díly seriálu. Moc   pěkné.
Pavouk (Spider)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2008
Temno v duši
Tenhle film mě psychicky   dostal. Divák při   sledování filmu zabředá do   temných myšlenkových   pochodů hrdiny a depresivní   tlak na něj útočí ze   všech stran. Pokud tohle   nechcete podstoupit,   nedívejte se. Jinak film   vynikající.
Piano (The Piano)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2008
Četla jsem knihu -   několikrát. Viděla film -   několikrát. Jediné co   můžu říct - nádhera,   úžasné. Obojí, jak   knížku tak film prostě   miluji.
Proposition (The Proposition)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2008
Po právě zhlédnutém   snímku cítím potřebu   vyjádřit své pocity.   Neuvěřitelně natočený   snímek, neuvěřitelné   výkony, neuvěřitelná   atmosféra.Nic víc není   potřeba sdělit. Možná jen   - podívejte se.
Smím prosit? (Shall We Dance?)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Krásný film, který pohladí   po duši nejednu ženu   (možná i muže.)Krásný   Richard Gere, který si   zajisté získal u obrazovky   mnohé ženské srdce.   Krásná Jennifer Lopez,   kterou sice příliš   neobdivuji, ale v tomto   snímku mi nevadí(naopak s   Gerem tu tvoří nádherný   pár - obzvlášť při   tanečních scénách je na co   se dívat). A nakonec můj   oblíbenec - úžasný Stanley   Tucci v roli obyčejného   úředníka ve dne a   úchvatného tanečníka v   noci. Na závěr nelze   opominout dojemnou scénu v   obchodním domě, kam   elegantní Richard Gere s   růží v ruce přichází za   svou ženou. Pokud se chcete   vzdálit od reality všedního   dne, podívejte se na tento   snímek. Doporučuji.
Soudný den
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.3.2009
Helena Růžičková
Tak na tenhle film jsem před   pár dny přepla úplnou   náhodou v okamžiku, kdy   právě začínal, a běžely   titulky. Co mě zaujalo - v   roli Cilky Helena   Růžičková. Doposud jsem   žádný film s tak rané doby   s touto vynikající herečkou   neviděla. Byla jsem tedy   zvědavá, jak na její   herectví té doby, tak na   její vizáž. První mě   nepřekvapilo - úměrné   tehdejší době. Zato ať   jsem se snažila sebevíc, ve   vzhledu jsem nenašla jediný   rys, který by připomínal   tak typickou tvář Heleny   Růžičkové. Zajímavé. Až   jsem začala pochybovat,   jestli v titulcích nedošlo k   chybě. Nedošlo, jak jsem se   na FDb přesvědčila. Ale   každopádně, překvapení   veliké.
Stůj při mně (Stand By Me)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2008
Stephen King
Vynikajícím způsobem   zpracovaný jednoduchý   námět Kingovy novely.   Jedním dechem sledujete   čtveřici -náctiletých   kamarádů, kteří pěšky a   s pevným cílem zdolávají   48 hodinovou cestu, na   jejímž konci je nález těla   ztraceného chlapce.   Zajímavé je sledovat   chování chlapců, kdy se   střetává stále ještě   dětská naivita s projevy   dospělosti.
Ti druzí (The Others; Los otros)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2008
Výborná Nicole Kidman
Ponurý, děsivý, lekavý   film, při kterém mi běhal   mráz po zádech. Všechno   zahalené v šeru a dusivé   atmosféře. Průsvitná,   křehká Nicole Kidman,   obývající dům zahalený v   neustálé tmě, spolu se   svými dětmi a podivným   služebnictvem. A nakonec -   neuvěřitelný závěr, kdy   jsem zůstala doslova s   vytřeštěnýma očima.
Týden v tichém domě
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.4.2008
Příjemné pokoukání
Ze starých filmů, tenhle   patří k jedněm z mých   nejoblíbenějších.   Nepostrádá kouzlo a   atmosféru staré Prahy,   stejně tak i postav a   postaviček žijících pod   jednou střechou pražského   malostranského domu. Tenhle   film si nikdy nenechám ujít   a jsou to pro mě příjemně   strávené chvilky.
Zelená míle (The Green Mile)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2008
Neskutečný film, úžasné   herecké výkony snad všech   představitelů, nepopsatelná   atmosféra filmu. Tenhle film   můžu shlédnout   nesčetněkrát,vždycky   jedním dechem a vždycky   ubrečená.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10