Jeden svět

Komentáře uživatele jmenuji.se.libor

jmenuji.se.libor

jmenuji.se.libor zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 721
168 hodin
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.1.2018
Kdyby šlo dal bych pořadu minus
Promiňte, ale k tomuhle   pořadu bych dodal, že je o   tom, jak jedna paní povídala   kokokokokokodák. Takový   bulvární pořad nemá co   dělat na obrazovkách   veřejnoprávní televize,   která dle mého názoru   tímto nepovedeným pořadem   ukazuje politické   směřování svých   zaměstnanců, kteří se tím   pokoušejí o propagandu   (nepovednou spíš trapnou   než jinou)
1945: Krvavý mír (The Savage Peace)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.7.2018
Německý úhel pohledu natočený po anglicku
Naprosto nepovedený dokument,   divím se že takový   jednostranný paskvil vysílá   ČT, placená z daní   českých občanů, je to   doslova nehoráznost. Dokument   zkresleně jednostranně   ukazuje jak Češi byli   špatní a Němci ublížení.   Za to, že nějaký anglický   režisér natočí   jednostranný pohled, nebudu   přeci dávat lepší   hodnocení. Film je odpad   doslova odpad a ČT neměla a   nemá takové dokumenty vůbec   uvádět. Naprosto přesně   vystíhl film pan Morholt ve   svém komentáři na jednom   nejmenovaném webu, který   popsal o čem film je,(líp o   čem tento nepovedený   dokument je to napsat nejde) z   nehož část budu citovat:  
"Dokument,   zabývající se poválečným   odsunem etnických Němců z   Československa a Polska.   Předně je třeba říct, že   film stojí jednoznačně na   straně Němců, což je pro   mě osobně docela problém. V   žádném případě   nepopírám, že se během   odsunu děla zvěrstva.   Nakonec unikátní dobové   záběry to ukazují a své k   tomu říkají i pamětníci z   řad našich lidí včetně   Medy Mládkové. Nicméně   tvůrci se ani nesnaží   pochopit, proč před   řáděním Revolučních gard   a jim podobných většinová   veřejnost zavírala oči.   Nikde ani zmínka o chování   běžných Němců před   záborem Sudet a v   Protektorátu či na území   okupovaného Polska. A takhle   by se dalo pokračovat.   Tudíž mě doslova nadzvedla   poznámka, která odsun   prohlašovala za největší   etnickou čistku v dějinách   lidstva. To mi přišlo jako   neskutečná drzost. Stejně   jako to, že samotné   rozhodnutí o odsunu je tu   označeno za zločin, byť ne   přímo, ale použitou citací   George Orwella. "
Co dodat? Film se hodí   se snad jen na sjezd Sudet   lansmašaftu, ale ne do   vysílání ČT České   veřejnoprávní Televize, je   jednostranným zkresujícím   pohledem anglického   režiséra neznajícícho   souvislosti let   předválečných válečných   a poválečných.
Tenhle dementně   natočený film nedoporučuji   ke zhlédnutí.
300 dnů samoty na ostrově (300 jours, un regard sur le monde)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2013
O jednom ostrově, o jenom člověku
Tenle dokument je hodně   zajímavý - ukazuje chlapa,   kterého již nebavilo žít   ve "vymoženostech"   civilizace (složenky,   politici, mordy a vraždy,   znečištěné životní   prostředí, všudypřítomný   konzumní způsob života,   který se vnucuje lidem přes   média ), a tak se vydal na   opuštěný ostrov, aby tam   žil jak Robinson.
  Zažil hodně zajímavých   příhod (bouři, stavbu   příbytku, osévání   políčka... atd. a ochočil   si divoké prasátko, měl ho   místo Pátka, no prostě   Robinson jak má být. A ten   ostrov byl fakt pěkný.   Akorát mi tam nesedělo, že   ze začátku fňukal na   nepohodlí a že byl ve   "spojení se   světem" přes mobilní   telefon a volal doktorovi,   když se mu zanítil nehet u   palce - to si mohl odpustit a   měl tam jít jako přírodní   člověk - mobil měl nechat   doma!

Doporučuji ke   zhlédnutí.
50 let od katastrofy vzducholodi Italia
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Neobyčejně zajímavý dok. film
Film, který přináší   svědectví o osudech   vzducholodi Italia i o osudech   členů její posádky.   Nesmírně cenné jsou   autentické záběry z akce   letu a ztroskotání a taky   filmové záběry setkání   Františka Běhounka s   Umbertem Nobilem. Pro   dobrodruhy a muže s   klukovskou duší, je tenhle   film povinnou četbou. Je o   dobrodružství o touze   poznávat nepoznané kraje a   rozšiřovat vědění   lidstva. Výborně film   dotváří hudba mistra   Zdeňka Lišky, skladatele,   jehož hudba se dotýká   sfér, což potvrdil hudebním   doprovodem dramatického   děje.

Film   vřele doporučuji ke   zhlédnutí.
A pobežím až na kraj sveta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2018
Milý obyčejný film o dětství
Na tenhle film jsem natrefil   uplně náhodou a přestože   je natočený na konci   sedmdesátých let, viděl   jsem ho dnes prvně. Mile mne   překvapil. Jeho děj je   prostý, pomalu plynoucí,   ačkoliv holka hlavní postava   filmu, prožívá pro ni   občas nelehké situace,   zvládá vše dobře. Po duši   mne pohladilo obyčejné   žití tehdejších lidí a   záběry na hrající si   děti. Když hráli karty   uplně se mi vybavilo jak jsme   my coby páni kluci mastili   karty. Byli jsme tehdy   lumpové a lítali jsme po   stráni stříleli lukem atd.   prostě pohodové dětství   mezi pohodovýma   dospělákama. Tenhle film mi   to připoměl. Prostě relax.   Oproti dnešním akčním   dětským filmům.
A zlehka zazvoní
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2011
Film o hledání cesty k návratu
Viděl jsem tenhle film loni o   vánoční svátky a zaujal   mne - je to příběh dvou   lidí, kteří k sobě cítí   pouto, stále se mají rádi a   přestože mají ve vztahu   problémy, tak se snaží   hledat cestu k novému   sblížení. Film se povedl,   když ho člověk vidí   prvně, chce vědět, jak to   dopadne (aspoň mne se to   stalo) a díval sem se až do   konce. Kolik takových osudů   lidí se denně odehrává v   současných rodinách? Prý   se rozvádí 50% rodin!

/Gabriele   Vránové je v této inscenaci   43 let a je to kus pěkné   ženské. :-)
Addamsova rodina (The Addams Family)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.12.2013
Adamsova trochu strašidelná legrační famílie
Dnes, když chodí ulicemi   podivné rohaté bytosti v   doprovodu Mikuláše, se hodí   okomentovat tenhle seriál,   který je trošku, ale jen   trošku strašidelný,   nicméně je celkem   legrační. Seriál počátkem   90 let vysílala čt ve   slovenském znění, a   působil dojmem pohody a   legračna. Zkrátka legrace to   byla. Dá se seriál někde v   současnsti vidět?
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2011
Světově proslulý detektiv přijíždí do Prahy
Přijíždí do Prahy aby   vyřešil případ zmizelého   barončina   "drobečka", dogy.   Kampak se asi ztratila. No   nikam, sežrala ji přeci   Adéla. Kdo je Adéla? No   přece roztomilá kytička.   :-))

PLESK Nick   Karter se kácí k zemi, -   "vy se tu   neboxujete?" - "Ne   my se tu fackujeme"   :-))

/Nevíte   někdo, kde by se dala Adéla   sehnat? Uvažuji, že bych ji   daroval jednomu známému jako   dárek, stěžuje si, že mu   chodí často domů   návštěvy, umístil by   Adélu u křesla pro hosta.   :-))
Akce Bororo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2013
Tajemný dobrodružný film
V dětství mne tenhle film   uchvátil, jeho tajemná   atmosféra, která dýchne   kosmem na diváka, a ten se   pak večer podívá na oblohu   a hledá souhvězdí   Plejády... Film, který je   jedním slovem vesmírný a je   i nadčasový - nevšedně   zajímavý je námět i   zpracování filmu, hudba k   filmu je úchvatná

Film přiměje i   trochu přemýšlet o   životě, o vesmíru a osudu   člověka. V mrazivé pustině   vesmíru je určitě i život   a tam i v pozemské džungli   velkoměsta se najdou rozumné   myslící bytosti. Lidstvo   určitě někdy čeká   setkání s návštěvníky   "z hvězd", je jen   otázka kdy a kde, nebo tu   snad již byly či jsou? A   jak to setkání dopadne?
Akumulátor 1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2014
Televize vysávající energii
Tenhle film se Svěrákovi   povedl, je plný děje,   filmových obrazů a fantazie.   Ostatně na ději možná   něco bude, co když nás   obrazovky tva počítačů   vysávají z energie? Kdy se   cítéme líp, při procházce   lesem a přírodou, nebo při   vysedávání u tv a   počíteče?
Americký vlkodlak v Londýně (American Werewolf in London)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.6.2012
Dobrý horor
Na FDb. jsem již hodnotil   leccos, ale tenhle film jsem   skoro zapoměl ohodnotit.   Musím chtě nechtě uznat,   že film je to dobrý a   nažene strach, neboť má   místy děsivou atmosféru. Za   komedii bych ho moc   nepovažoval, ale za dobrý   horor ano.

Pokud se chcete bát,   doporučuji ke zhlédnutí.

/film jsem viděl   před lety na videu první   kopie s dabingem jednoho   hezce, což mu dodávalo   náboj exotiky a kouzla   zakázaného ovoce.
Anička jde do školy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2013
Milý film o upovídané Aničce
Tak dnes u nás prší, jen se   leje, kouknul jsem na stanici   Cs film na tenhle film, pak   jsem mrknul na FDb. co se zde   píše v komentářích,   prokrindapána zas v tom   vidíte politiku (jsou tací,   kteří ji jsou schopni vidět   i v rudém šátku Ferdy   Mravence), a přitom je to   hezký film o holčiččce,   která se přistěhuje s   rodiči do města narodí se   jí bratříček... Je to film   plný lidskosti a dobroty.   Drobné příhody Aničky mj.   Anička se těší do školy (   a upřimně kdo z nás se   netěšil do první třídy?)   touží mít psa a dostane   místo toho rybičky k   Vánocum - to ztvárnění   Vánoc bylo ve filmu kouzelné   - krásně vyzdobený   stromeček, ty prskavky na   stromečku, točící se   "kolotoč" kasička   na korunky, moc hezká je   scéna, když nemocné   Aničce kamarád přivede jako   dárek psa - a snad   nejpovedenější scéna filmu   a život nejvystižnější   je, když děti dostanou   vysvědčení a utíkají   rychle domů, to je přeci   sen každého žáčka - honem   rychle pryč ze školy a   hurááá na prázdniny!!! :-)   Jen jako reakce na   škarohlídské komentáře   níže - já prožil taky   lampionové průvody a jako   dětem se nám to moooc   líbilo, lampiony zářily do   tmy, tajemství a krása   světel... U nás se dělaly   průvody 2 do roka na jaře a   na podzim, a ani nevím že   byli k nějaké   příležitosti, snad na jaře   k pálení čarodějnic, jen   si pamatuju krásnou   vzpomínku, jak lampiony   svítí. A naše paní   učitelka ze základky, která   nám za odměnu dávala do   sešítků barevná razítka   zvířátek :-) A ty   dřevěné sklápěcí lavice   ve škole, které byly ve   filmu mi připoměli ty naše,   - byly ve školách tuším   tak do roku 1995 ( byl jsem se   kdysi podívat do své školy   kde jsem se coby kluk učil   číst a psát). A reakce na   uživatele Newa - je otázka,   které děti mají vymytý   mozek, jestli děti tehdejší   nebo ty dnešní od útlého   dětství masírované   konzumní společností,   výpočetní technikou,   internetem. Které děti na   tom byly líp? Ty které   hrály kuličky, střílely z   praku a luku, hrály si na   indiány na stráni...,   pouštěly draky, jezdily na   kole. Rád na ta léta   vzpomínám a hřeje to u   srdce. To současným dětem   žádná technika ani internet   a televize nenahradí.   Uživatel xzich to ve svém   komentáři vystihl trefně.
Anynka a čert
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.7.2011
Hezká pohádka
Povedená veselá pohádka o   mladém čertovi, kterému se   zalíbila Anynka a chtěl si   ji vzít za ženu...

Na pohádce se mi   líbí, že je veselá a   přestože je točena v   interiéru a dekoracích,   není to na překážku,   architekt a kulisáci odvedli   výbornou práci. Pokud chcete   vidět veselou pohádku, ve   které je pohoda a radost,   vřele Vám ji doporučuji a   obvzlášť pro děti má   tahle pohádka své kouzlo   (nejen protože v ní je   zamilovaný čert) :-)
Arabela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2011
Nádherný seriál
Seriál, který je plný   kouzel a legrace, pro děti   nemá chybu a i my dospělí   se rádi podíváme, -

/ zrovna teď ho   dávali v repríze v televizi   - a hodně jsem se zasmál   při scéně, když pan Majer   leží v posteli, ozve se   výstřel, zděšeně se   prohrabává peřinou, objeví   pušku - přichází syn Petr   a ptá se: "co se stalo   tati? Kdes vzal tu   pušku?" Odpověď táty:   "to je ta puška - no ano   to je ta puška".   "Jaká puška tati?"   "To je ta puška, co jsem   s ní zastřelil vlka."   "Jakého vlka tati?"   "Mluvícího - Tak se mi   zdá maminko, že nám   začíná pěkný   blázinec". :-)), :-))
Obstojné pokračování Arabely
Tvůrcům se podařilo celkem   dobře navázat na příběh   Arabely, ačkoliv se zdálo   téměř nemožné, aby se   příběh vyvíjel dál,   podařilo se.

Vzniklo pokračování,   které přineslo dětem fůru   fantazie, nových postav a   zajímavý, napínavý děj.   Při prvním vysílání v   r.1993 na Vánoce přitáhlo k   obrazovkám statisíce možná   miliony diváků. Protože kdo   viděl první Arabelu, chtěl   vidět jak to bude pokračovat   dál.

Pokud   budete hodnotit seriál   pohledem dospělého, jistě   najdete některé chyby,   jenže pohledem dětí tenhle   seriál mnoho chyb nemá.

Doporučuji ke   zhlédnutí - pobavíte se u   nevšedních situací, do   kterých se může dostat snad   jen "padouch"   Rumburak :-))
Ať se lidi mají rádi... aspoň dnes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2011
Legrace a pohoda
Právě dnes dávali tenhle   pořad v televizi, zasmáli   sme se doma všichni, co víc   si přát od zábavného   pořadu. Je sestřihán z   různých filmů a estrád,   zabavných pořadů, např. z   Televarieté...

Vřele doporučuji pustit   si ho pro dobrou náladu.   Např. na silvestra a   podobně. :-)
Ať žijí duchové!
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2018
Pohádkové pohlazení po duši
Pohádkové pohlazení po   lidské duši. Moc krásná   pohodová pohádka filmový   muzikál který již těžko   někdo napodobí. Pohoda,   legrace, písničky, pro děti   i tajemná a pohádková   atmosféra starého hradu. Na   něm straší duch rytíře a   jeho dcerky Leontýnky, která   se nakonec stane holčičkou,   aby mohla poznal lidskou   lásku. Krásný je závěr   filmu ve kterém zazní   písnička Až budem plnoletí   Ty a Já... :-)
Atentát
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.5.2011
Film o hrdinství odboje proti nacismu
Film je výborně natočený,   pojímá atentát v celé   souvislosti, proto se místy   vrací jinam, než je přímo   děj filmu. Strhující a   děsivý je závěr filmu, ve   které mladí český kluci   svádějí poslední zoufalý   boj proti 800 gestapákům,   uvězněni v kostele a jeho   kriptě, nemají na výběr,   zemřou tak jako tak, buď   budou zajati a umučeni, nebo   budou bojovat do posledního   dechu a posledního náboje,   který si každý z nich   nechává pro sebe. Snaží se   vzít co nejvíce gestapáků   sebou a umírají v nerovném   boji.

Adolf   Opálka, Jan Kubiš, Josef   Bublík,Jozef Gabčík,   Jaroslav Švarc, Jan Hrubý a   Josef Valčík věděli od   první chvíle kdy zaslechli   příjezd vojáků pražského   gestapa ke kostelu, že   nemají šanci na útěk.   Těžko si kdokoliv z nás   dokáže představit jak jim   asi muselo být a přesto   hrdinsky bojovali - zemřeli v   boji, nezlomeni, zemřeli za   nás, za Československou   vlast dne 18. června 1942.

Snad nejlepší   film Jiřího Sequense. Film   by měl patřit k   "základní školní   docházce" , neboť   vypovídá o naší historii,   na kterou by žádný Čech   neměl zapomenout.
Bábušky z Černobylu
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2018
Silné ženy od Černobylu
Silný film, dává   nahlédnout do světa lidí   kterým černobylská havárie   zkomplikovala život. Hodně   syrové záběry na bábušky   po našem babičky, které se   nevzdaly a zůstaly bydlet   doma, doma přestože mnohdy   osamělé zůstávají   vytrvalé nezdolné,   přestože jsou to jen   "slabé ženy".   Hodně mne dojala situace, ve   které přicházejí   úředníci dát babičce   důchod, babička leží na   posteli nemocná slabá a   sténá, oni jí nechávají   peníze s malinkým důchodem   pod polštářem a   odcházejí. Lidská síla   není věčná, bylo mi té   babičky moc líto, neměla   tam zůstat opuštěná. To   nevymyslí žádný   scénárista nekonečných   seriálů, to je realita.   Raděj než dávat nesmyslné   finanční příspěvky na   dobročinnost do Afriky kde se   víc jak 3/4 z prostředků   určených malým   černouškům rozkradou   místní i charitativní   mafiáni aniž prostředky   doputujou tam kam mají,   raděj by se měli věnovat   peníze těmto černobilským   babičkám, aby mohly prožít   své stáří důstojně v   úctě a v lidskosti.
Relax
Pěkné pokoukání, pohoda v   písničkách s našimi   tehdejšími nej umělci.   Hodně se mi líbily modely   letadýlek a celkové   vyznění filmu - pohoda   létání...
Bankrotáři
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.4.2011
Velmi dobré a velmi vtipné
Zajímavý námět a dobré   zpracování. Některé   situace jsou velmi vtipné.   Chudák, myslel si, že jede   za zábavou, jenže pak   řešil, jak se odtamtud   dostat se zdravou kůží   :-))

Doporučuji ke   zhlédnutí.
Baron Prášil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Parádní film plný fantazie
Film kterým nás provází   komentář samotného barona   Prášila. Zavádí nás na   Měsíc, do Turecka,   účastní se velkolepé bitvy   s Hadžim Babou, je spolknut   verlybou a zažívá řadu   dalších dobrodružství...,   a leckdy i humorných   příhod. Vše zvádá s   elegancí sobě vlastní a   nikdy nidky si nevymyslel ani   slovo, dokonce ani když   počítal ryby z rukávu.

Film vřele   doporučuji ke zhlédnutí.
Není ve světové   kinematografii lepšího   zpracování Barona Prášila   než je tenhle zemanův   skvostný film.
Beránci a čert
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2011
Milá zajímavá beránčí a čertovská pohádka
Dva beránci odolávají   nástrahám čerta, který je   v nedalekém údolí a snaží   se je nalákat a stáhnout do   propasti k sobě...
Doporučuji dětem, neboť   je tvůrci moc zajímavě   natočena.

/   Tuhle pohádku jsem viděl   coby malý kluk - tehdy mne   hodně zaujala a líbila se   mi. ČT bohužel tento   pohádkový miniseriál v   současnosti nedává do   vysílání. Prý je tomu tak(   dle zdrojů ČT), protože by   prý příběhy o beráncích   neoslovily současného   dětského náročného   diváka. O tomto tvrzení ČT   ale pochybuji, neboť dítě a   jeho dětsky naivní a čistý   pohled na svět, je po   všechny věky stejný, ať se   narodí počátkem 20.   století nebo 21. století.
Beyond the Minds Eye
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.7.2013
Zjevení jiných světů + geniální hudba
Tehdy počátkem 90. let   minulého století jsem film   viděl prvně a mocně na mne   zapůsobil - spojení   fantasticky krásné hudby (   hamrova hudba z filmu, byla   později používána i u   jiných filmů a seriálů) s   počítačem vytvořenou   animací bylo tehdy něco   nevídaného. Film je   výborný spojením hudby a   animace.

Vřele doporučuji ke   zhlédnutí.
Biblické příběhy: Ježíš (Jesus / Jésus)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.3.2018
Pověst natočená podle knihy
Bibli napsali lidé kdysi,   když věřili že blesky   vytváří nadpřirozené   bytosti, celá bible je   napsána podle starých   textů, které si leckdy   odporují, text psali lidé   tehdejší doby, kteří   věřili pověrám o   čarodějnicích atd. Bůh   stvořil Zemi a stvořil   světlo, jenže slunce   stvořil až po několika   dnech a země Země je   placatá. Jinak film jsem   shlédl ani ne z poloviny, je   to prostě popsaná historie   opsaná ze staré knížky. Je   s podivem, že lidé tomu   věří a jsou schopni   nenávidět ty, kteří tomu   nevěří. Lepší film o   podobné tématice je Život   Briana od Monthy Paitn
Bídníci (Les Misérables)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2013
Bída i láska k životu
Jsou filmy u kterých má   člověk pocit, jako by se   díval na reálný příběh   ze života zachycený kamerou   dokumentaristy - že to, co je   zachyceno na filmovém   plátně nestvořili herci,   maskéři, režiséři... A   přesně tohle je případ   Bídníků (1982), tohodle   klenotu světové   kinematografie. Příběh je   to smutný, plný lidské   bídy, utrpení, zloby ale i   lidského dobra (duchovní a   jeho odpuštění krádeže,   které otevře hlavnímu   aktérovi oči a on   prozří).

Pokud jste ještě   neviděli tenhle   "dokumentární   film", vřele doporučuji   ke zhlédnutí.
Bitva na kopci
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2011
Byl to "klidný" romantický výlet do přírody :-))
A tak se jednou vydali na   výlet, byli všichni milí,   sluníčko jim svítilo na   cestu, vylezli pak na kopec a   pohádky byl konec -   rozpoutala se totiž nejen   přírodní bouřka, ale i   slovní   "přetlačovaná" o   "důležitých"   záležitostech. :-))

Povedený   legrační filmeček o   umíněnosti,
doporučuji pro zasmání,   bude pršet nebo nebude? :-))
Bitva v Ardenách (Battle of the Bulge)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.6.2017
Královský tygr vypadá jinak
Odfláknutý film, ve filmu je   použita bojová technika,   která nedpovídá době 1944.   Jako německý tank   královský tygr byl použit   americký tak M47 ,   podobných nesmyslů je ve   filmu víc, bojová scéna ve   které německé tanky jedou   směr americké oddíly,   které jsou na 50 - 100 metrů   daleko a německý tankista   místo aby byl v tanku, tak   hrdě sedí na vrchu v   průlezu a dalekohledem!   sleduje amričany načež ho   američani odstřelí, bojová   scéna jedna báseň, za víc   jak 30 procent nelze dát i   když si v tom zahráli   dobří bodří američtí   herci typu Fondy. Na seriál   Osvobození tenhle film   absolutně nemá.
Blízká setkání třetího druhu (Close Encounters Of The Third Kind)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2011
Nádherné setkání s tajemnem
Je to snad nejlepší   příběh o setkání s   vesmírným tajemstvím.   Vizuálně je to nádhera.   Atmosféra zvyšujícího   tajemna, děj se rozvíjí   pozvolna a postupně graduje a   poutá k ději.

V době premiéry to byla   událost, doslova zjevení.   Film jsem prvně viděl v   kině, když jsem byl kluk,   bylo vyprodáno a všichni   hltali příběh o   setkání..., bylo to   neobyčejně poutavé,   zajímavé setkání s   čímsi, co přichází z   vesmíru - nikdo v ztemnělém   sále kina nevěděl, jak film   dopadne? Co to je, co se   skrývá? Přichází v míru?   Byl jsem kluk a měl jsem to   štěstí, že jsem film   vnímal jako skutečnost,   autentický dokument o   setkání (je to to nejlepší   co se může stát -   přestanete vnímat že jde o   film, ale berete to jako že   se díváte na skutečný   příběh zachycený na film.   Říká se tomu ponoření do   filmu. Viděl jsem tehdy   Bízké setkání třetího   druhu a byl to fantastický   zážitek!!!

/   Je prakticky jisté, že ve   vesmíru je inteligentní   život i jinde než na   planetě Zemi. Je jen otázkou   - kdy přídou a navštíví   naši planetu?
Bohu, co boží
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2013
Bohu, co boží??? Asi nee, spíš...
K filmu - popisek,   "oficiální text   distributora", který má   ČT na své stránce u filmu,   je zavádějící a církvi   stranící. Aby bylo jasno,   žádná zločinná looupež   na církvi se nikdy od   žádného státu, počínaje   Josefem ll nestala! Tenhle   film, přestože je poměrně   krátký, dává možnost   vyjádřit se oběma   protistrannám, těm, co jsou   pro i těm, co jsou proti   restitucím, ale film BOHUžel   začíná tím, že nejdříve   podsouvá určité argumenty,   které protěžují církev,   film zároveň dokazuje, co   vše je možné, aby se stalo   v roce 2012 a následně v r.   2013, ve filmu zazní věta   pronesená v poslanecké   sněmovně z řad odpůrců   restitucí "v době kdy   jsou lidé denně nabádáni,   aby si utáhli opasky, kdy se   ruší porodné, škrtají se   sociální dávky, zdražují   se léky a pobyt v nemocnici,   kdy neůnosně rostou nájmy a   pro seniory není na slevy   jízdného, chce vláda   darovat církvy majetek, o   kterém se jí nikdy ani   nesnilo", v dokumentu   dále říká chartistka Lenka   Procházková, že restituce   jsou krádež, zároveň   říká, že pan kardinál Vlk   o ni napsal, že má   komunistické myšlení,   ptoto, že je odpůrkyní   restitucí, Lenka   Procházková ve filmu   říká, že podala trestní   oznámení na pana kardinála   Vlka za trestný čin   krádeže ve stádiu pokusu.   Ve filmu mluví i režisér   Václav Dvořák, který ve   filmu říká "jedná se   o "tunel" a že   zvažuje podání trestního   oznámení na Nečase a jeho   vládu pro zneužití   pravomoci veřejného   činitele". Dle mého   názoru mají Lenka   Procházková i Václav   Dvořák pravdu, církevní   restituce hodně jsou víc jak   kontroverzní a o dokumenty   nepodložené, vycucané z   prstu, veřejnosti nikdo   nepředložil plný výpis   toho oč církev žádala a   měla by to podložené   listinnýmy dokumenty. A   uplně absurdní je, že se   odškoďňují i ty církve,   které vznikly až po roce   1989!!! Možná jsem si měl   taky založit nějakou   církev, třeba uctívat strom   lípu a mít boha, který by   se jmenoval bůh stromů...   :-))) Je otázka, komu   vlastně posloužilo kromě   církve, to že byly   protlačeny v r. 2012   poslaneckou sněmovnou těsnou   většinou pravicových   vládnoucích tu momentálně   stran. A přitom ani nebylo   veřejnosti sděleno, jak k   restitucím, ti co nich   rozhodovali dospěli a z čeho   vycházeli ( kromě toho, že   církví byl předložen   jakýsi seznam, podle něhož   bylo vstřícně od státu   postupováno). Nyní v červnu   rozhodl ústavní soud, ke   kterému byla vznesena   námitka proti přijetí   zákona o restitucích, že se   zákon rušit nebude a že   tedy církvi bude vyjito   vstříc. Ústavní soud dle   mého názoru selhal.   BOHUžel, nebo BUHUdík? Toť   otázka na kteorou ať si   odpoví každý sám.   Nicméně lživá fráze že:   "co bylo ukradeno, musí   být také navráceno".   Tahle lživá fráze byla   podsouvána lidem dvacet let v   domění toho, že opakovaná   lež stává se pravdou,“   jenže pravda je něco jiného   řekl kdysi Jan Hus.

Film vřele   doporučuji ke zhlédnutí,   dokumentuje to, co se nyní   děje!

/134 000   000 000 Kč slovy 134 miliard   korun se "vrací   bohu"

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

155 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:35

159 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:25 - 08:55

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177911
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10