Zari

Komentáře uživatele Ondra44

Ondra44

Ondra44 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 56
40 dnů a 40 nocí (40 Days and 40 Nights)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Možná dobrý nápad na   námět, ale postupně se z   filmu stává běžná a   otřepaná, laciná   slátaninka. Druhá polovina   je jak psána z donucení, aby   se film dopracoval ke konci.
Ať žijí duchové!
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Příjemné
Příjemná a milá dětská   komedie s jednoduchými   melodickými písničkami,   která také bokem trošku   ukázala, že i ze   "soudruhů" si lze   nenápadně dělat legraci(to   jen na vysvětlenou) Na   tehdejší dobu vynikající   film se skvělým hereckým   obsazením, který se dá   vidět častěji a vždy   potěší i pobaví.   Písničky se hrají a   zpívají i dnes.
Za   zmínku rozhodně stojí   výborné filmové triky. V   té době nebyla výpočetní   technika a vše museli   dokázat opravdoví mistři   filmu pouze optikou a vlastní   šikovností.
Objevuje   se zde poprvé výrazněji i   začínající dětská   hvězda Tomáš Holý, který   tak odstartoval svou   hvězdnou, ale bohužel velmi   krátkou kariéru.
Batman začíná (Batman Begins)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Musím ocenit odvážný   Nolanův kousek. Po tolika   Batmanech až už lezli krkem,   přijít s Batmanem od   začátku, to už vyžaduje   notnou dávku odvahy a   šílenství. Nelze mu upřít   určitou originalitu. V   porovnání je nový Batman   určitě zajímavý a   nepůsobí tak uměle jako   jeho předchůdce, zvláště   v pozdějších dílech.
Bažanti jdou do boje (Les Bidasses s'en vont en guerre)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2008
Ještě stále dobrá komedie   i když místy lehce sklouzla   k lacinému trapasu, ale   snadno to vynahradila celou   řadou dalších scén plných   akce a šíleností stejně   jako nevinných vtípků.
Brubaker
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Hlavou proti zdi se jde velmi   těžce a stále platí, že   hlavou zeď neprorazíš. O   tom se přesvědčuje i nový   ředitel věznice. Drama z   vězeňského prostředí   neztrácí na aktuálnosti   vzhledem k poměrům ani dnes.
Co je doma, to se počítá, pánové...
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2008
"Druhák"
Zalévat kávu po druhé už   znamená mít jen jakýsi   slabý ponožkový odvar   nevalné chuti i barvy a to   bohužel platí i o tomto   volném pokračování. Už to   nemá ten "přirozený   šmrnc a spád" jako díl   předchozí. Ani nápady s   tetičkou zpoza velké louže,   dědečkem z předměstí a   klubem Novákům už nemohly   film dostat, alespoň trochu   na úroveň   "drahouška". Humor   už je poněkud křečovitý a   místy působí uměle což je   škoda. Možná stačilo   nespěchat a trochu víc nad   scénářem přemýšlet.
Černý korzár (Il corsaro nero)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Dnes už bych ho nazval starou   dobrodružnou pohádkou své   doby. Starou, ale dobrou.   Černý korzár neztratil nic   ze svého dobrodružství a   romantiky tehdejší doby.
Deník princezny (The Princess Diaries)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.12.2008
Ujde ve srovnání s 2
Když vezmeme tuto komedii   jako velmi jednoduchou   oddychovku a přimhouříme   oči, pak se na to dá koukat.   Začátek má i spád, ale   druhá polovina už ztrácí.   Téma je známé a mockrát   použité.
Dívčí válka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Neuvěřitelně ztřeštěný   a povedený kousek   ztřeštěného Ringo Čecha.   Mnoho autorů se už   pokoušelo vystřelit si z   historie a málo komu se to   povedlo. Postávám zde bylo   dáno něco díky čemu si je   budeme pamatovat i když jsme   z nich ve škole třeba   propadaly. Božský Lumír s   věčně nenaladěnou loutnou   a hlasem, Bivoj a hláška:   pojďme na kance, Ctirad   jeho"kokošanel" a   běhání se Šárkou v   březovém háji, Vojen a   Častava v neuvěřitelném   podání Oty Jiráka atd.
Dobrodružná plavba (La Leggenda Del Titanic)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Nejsem rozhodně přítelem   amerického velikášství a   velkofilmů, ale Titanic je   vyjjímkou. Možná je to   tím, že si zde tvůrci   nemohli dovolit příliš   manipulovat se skutečností   jako to jinak dělávají.
Výborně zpracovaný děj   prolínající se se   vzpomínkami pamětnice,   skvěle udělané triky,   výprava, kostýmy atd. Celkem   není co vytknout. Na to, že   toto téma už bylo   zfilmováno několikrát je   tato verze skutečně   povedená.
Gappa (Daikjodžu Gappa)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Gappa je dnes už starou   klasikou místy působící   až směšně, ale v   tehdejší době slušný   pokus v tomto žánru. Dnes   už je to spíš jen   nostalgická vzpomínka na   začátky.
Gargantua
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Módní honba za příšerkami   tentokrát dopadla asi   největší možnou fraškou.   Podobnost děje, snadná   průhlednost a jednoduchost   prostě nemůže nadchnout   natož vyděsit.
Gejša (Memoirs of a Geisha)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Bohužel
Film je příliš zdlouhavý a   místy až nezáživný.   Hodně se blíží místy   spíš jakési   poeticko-romantické   biografii. Ke strhujícímu   dramatu má rozhodně velmi   daleko, vlastně ani jako   obyčejné drama je slabý.   Nezachrání ho ani   prostředí, kostýmy atd.   které jsou jinak dobře   vybrané a působí velmi   hodnověrně.
Godzilla
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Americká megalománie se   projevila v celé své   "kráse". Godzilla   se stala, ale jen další v   řadě hloupostí a snah   vzkřísit stará díla, ale   spíš jen spoléhá na   propracované triky, které by   měly zachránit to co autoři   místy docela zmasakrovali.
Gympl
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Chvíli už váhám nad   zařazením do kategorie   komedie. Gympl je podle mne   smutnou ukázkou dnešní   mládeže. Asi né všechny,   ale části určitě. Konec   konců potkáváme je všude.   Spíš je to takový hraný   dokument. Děj příliš   žádný velký nemá a   chvílemi je to už dost nuda.   A trapné pubertální řeči   považovat za vtipné to už   mi opravdu nejde.
Hooper
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Dnes už klasická, stará   akční komedie, která nás   zavádí do atraktivního   prostředí fimových   kaskadérů. I po letech má   stále něco do sebe. Možná   ani tak né scénářem jako   zajímavým kaskadérským   prostředím.
Chicago
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2008
Zajímavý muzikál v   zajímavém provedení. Život   jako na prknech varieté. Boj   o slávu, kariéru a peníze.   Prostě Chicago se svým   zlatem i bahnem.
Jak se krotí krokodýli
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Někde něco ujelo
Film snad měl být   pokračováním velmi   úspěšné série komedií s   Tomášem Holým apod. Ale   výsledek je bohužel docela   slušným zklamáním pro   všechny, kteří znají   tehdejší tvorbu Marie   Poledňákové. Děj je   poměrně roztrhaný a snadno   rozhodí pozornost a nevíte   co sledovat dřív. Bohužel   toto navázání se paní   Poledňákové vůbec   nepovedlo.
Jako zajíci
 
Přidáno: 17.5.2008
Ach ta kamera
Volně navazující na film   Jen si tak trochu písknout.   Opět proti sobě Karel   Smyczek staví dva rozdílné   kluky z rozdílných poměrů.  
Vedle sebe se tu v   hlavních dětských rolích   objevují budoucí filmové a   divadelní hvězdy Michal   Dlouhý(Michal), Barbora   Srncová(Káťa), Zbyněk   Honzík(Nikotýn)-v roli lumpa   se jen tak nevidí, poslední   Štěpán Kment(Petr) dal po   dalších dvou filmech   přednost fotbalu před   herectvím což je při jeho   talentu škoda, ale i jako   sportovec slavil nemalý   úspěch.
Film je opět   jako předchozí,dobře   provedeným porovnáním   charakterů a životních   hodnot dvou dospívajících   chlapců v konfrontaci s   hodnotami a světem   dospělých tedy se světem   maloměšťáctví, korupce,   drbů a podrazů. Jak už tu   někdo napsal-doba se   změnila, ale lidé nikoli.
Vytknout se ovšem musí   hrubé nedostatky práce   kamery v nočních scénách   kde prakticky není nic   vidět. Na zkušeného   režiséra velmi hrubé   opomenutí, které kazí jinak   pěkný film.
Knoflíková válka (La nouvelle guerre des boutons)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.9.2020
V šedesátých letech se   objevila komedie o dvou   vesnicích a dvou partách   kluků. Od té doby přišlo   na svět několik dalších   verzí jedna horší než   druhá a nebojím se napsat,   že jedna stupidnější než   druhá. Všechny pak s cílem   vytěžit zisk a slávu z té   původní. I zpracování   této je jen tragicky   upravená stará verze k   nekoukání.
Kvaska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Dějově laciná a jednoduchá   pohádka s ničím   překvapujícím ani   ohromujícím. Důležitá je   komerce a tak se staví   hlavně na popularitě autora.   Stačí neztratit nadhled.   Trocha svižnějšího   hudebního rytmu ještě   neznamená ohromující   kvalitu.
Lara Croft Tomb Raider: Kolébka života (Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Myslím, že figura a vnady   hlavní představitelky   nemají příliš moc vliv na   kvalitu napsaného scénáře   a autoři se tím jen jako   vždy snaží odvést   pozornost od nesmyslů, které   se jim povedly a spoléhají   na testosteron diváků.
Liga výjimečných (The League of Extraordinary Gentlemen)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Marně přemýšlím o co se   to tu autor pokoušel. Nápad   je rozhodně zajímavý, ale   jeho provedení z něho   udělalo hloupost, která se   dá těžko někam zařadit.
Loupež po italsku (The Italian Job)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Stále dobrá akční krimi,   která má spád a švih.   Žádné zbytečné zdlouhavé   scény s nudnými rozhovory o   ničem apod. Ani nebylo   zapotřebí spousty výbuchů   a havárek. Promyšlená   dynamická akce od začátku   do konce.
Lovci pokladů (National Treasure)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2008
Jsou vcelku dobrým filmem i   když se chvilkami příliš   zamotává ve snaze nutit   diváka k přemýšlení a   snadno sklouzává jen k   napodobování obdobných   filmů. Nicméně mu nelze   upřít napětí a spád.
Lovci pokladů: Kniha tajemství (National Treasure: The Book of Secrets)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Dvojka je až příliš   nápadně podobná jedničce.   Pro větší efekt neváhali   autoři použít i hlavu   státu. Vše je opravdu jak   přes kopírák včetně   závěru.
M.A.S.H. (MASH)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2008
PROSTĚ NEUVĚŘITELNÉ
Už jste někdy viděli film a   seriál o tolika dílech,   který se po čase nestal   nudným? Určitě je jím   M.A.S.H. Krom toho, že v   základu je o válce a   protiválečný, je zde málem   nekonečná paleta lidských   charakterů a na nich   postavených situací.   Neuvěřitelné množství   vtipných hlášek mnohdy   záměrně vyhnaných až do   absurdity, aby byla   zdůrazněna absurdita války   a násilí vůbec. A myslím,   že klidně autoři mohli být   v kritice tvrdší a   nekompromisnější,   přemýšlím co by napsali   dnes o údajně nutné,   rychlé válce v Iráku.
Každý díl je   většinou samostatný a je   tak novým a novým   překvapením a můžete jen   napjatě čekat co bude dál a   čím autoři překvapí.   Charakterizovat jednotlivé   postavy by vydalo na celou   knihu né-li dvě.
Mandragora
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Drsné
Film zarazí surovou realitou   s jakou je servírován svět   mladých prostitutů. Bez   velkých ohledů a skrupulí   líčí život "kluků z   hlaváku". Režizér do   filmu obsadil celou řadu   neherců skutečných kluků z   ulice, aby dosáhl co   největší autentičnost, ale   to se mu podle mne příliš   nepodařilo.
Hlavní   postavy "prodejní   kluci" Marek a David jsou   ukázáni nejen ze stránky   situace, do které se dostali,   ale dějem se prolíná i   jejich rodinné zázemí a   snaha ukázat divákovi jak   málo stačí, aby mladý   člověk udělal rozhodnutí   vedoucí k tragedii.Film je   dobře udělanou ukázkou   velmi skutečného života   těch, kteří přišli hledat   něco jiného než našli.
Mary Poppins
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Tomu se říká klasický   poctivý muzikál. I přes   své úctyhodné stáří je   stále příjemnou podívanou.   Právem patří ke špičce   klasických muzikálů.
Masakr na střední škole (Detention)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Masakr to rozhodně je,   především diváka. Z filmu   už od začátku čpí   zoufalá snaha o akci za   každou cenu. Film je jen   hromádkou nesmyslů, které   možná měly   "Dolfimu" zachránit   kariéru nebo spíš konto.

TV Program

ČT1 - Vlak dětství a naděje (1985) [...

17:20 - 18:25

62 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

17:55 - 18:55

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Slavnosti sněženek (1983)

18:00 - 19:30

22 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - Divá Bára (1948)

17:05 - 18:52

77 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce