Zari

Speciál: Bonusová sekce filmu Wonder Woman 1984

Vydáno dne 02.06.2021
Jaké informace ze zákulisí natáčení tohoto velkorozpočtového pokračování nabízí Blu-ray disk? 

 

Samotný film jsme si už zrecenzovali TADY. Takže můžeme přistoupit k FILMU O FILMU WONDER WOMAN 1984, v jehož úvodu promluví představitelka titulní superhrdinky Gal Gadot. Pochopitelně je nadšená a neopomene sebe i ostatní pochválit za jedničku. Sama se ujala také povinností producentky, což režisérka Patty Jenkins uvítala. Z producentského hlediska tento projekt dále zaštítili Charles Roven, a v DCEU tradičně také Zack a Deborah Snyderovi. Režisér bijáků Muž z oceli, Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti a Justice League však v bonusové sekci filmu Wonder Woman 1984 neřekne – na rozdíl od dalších zmíněných – ani slovo.

Postupně bude řeč o Barbaře Minervě alias Cheetah (prý nejsilnější záporná postava, s jakou se na stříbrném plátně Wonder Woman kdy setkala!?!) nebo o Maxi Lordovi, takže několika postřehy přispějí Kristen Wiig a Pedro Pascal. Mužského záporáka pak Patty Jenkins trochu zvláště přirovná k Alu Pacinovi nebo Robertu De Nirovi … Není nic špatného na tom, že svoje filmy hodně prožívá, avšak tohle je přeci jen trochu moc. Vrací se Chis Pine, jenž minule provedl Dianu úskalími tohoto světa, takže ona mu to teď v 80. letech 20. století přívětivě oplácí. Zajímavé, že se do Steva tolik zabouchla, když jsou jeho schopnosti proti těm jejím značně omezené. V každém případě zmíněný herec, jehož nejslavnější rolí bude jinak bezesporu Kapitán Kirk v Novém Star Treku, si svoji úlohu v tomto sequelu z vícero zřejmých důvodů užíval.  

Na řadu poté přijdou natáčecí lokace, a tedy se lámanou angličtinou rozpovídá zkušená francouzská architektka Aline Bonetto, což rozhodně nebude naposledy. Rovněž za kostýmy zodpovědná Lindy Hemming odvedla pořádný kus práce, jak dokládá nejen níže zobrazený ouffit nebo ta Jane Fondou inspirovaná scéna z posilovny. Natáčení probíhalo na dvou světadílech a vzhledem k tomu, že se jednalo o komiksový spektákl, bylo zapotřebí kaskadérských kousků, které měl na starosti Rob Inch. O to náročnější bylo, že požadavek zněl jasně: pokud možno všechno bude probíhat přímo na place! A aby akční scény byly hezké, vyrazilo se na představení Cirque du Soleil. A to by bylo, aby těchto šestatřicet minut nebylo zakončeno přítomností původní Wonder Woman, tj. Lyndy Carter.

 










 

Video nazvané MALÁ ALE SILNÁ začíná dojetím Gal Gadot nad úvodní scénou amazonských her, ve které spatřujeme Lilly Aspell, jež ztvárňuje Dianu v dětském věku. Tahle holčička si už při castingu počínala naprosto suverénně. Na place se pak projevila jako skutečná profesionálka, které nedělá problém hraní, plavání, ba ani jízda na koni. Nikdy se nenechala zastupovat a v rozhovoru s Connie Nielsen si počíná jako dospělá. V Holmesovi & Watsonovi a ve Vyhubení byla ještě dost nevýrazná, ale teď můžeme směle tvrdit, že z téhle (v době natáčení desetileté) holčičky určitě někdo vyroste!  Ostatně příště by se měla objevit v thrilleru s Liamem Neesonem.

ROZBOR SCÉNY: OBCHODNÍ DŮM připomíná, že právě v předpředpředminulé dekádě začala v USA „kultura obchodních domů“, kdy právě na tato místa začali mířit lidé, kolikrát prostě jenom kvůli sociálnímu kontaktu. Aline Bonetto ve zkratce povypráví o náročném průzkumu, který si v rámci příprav vedla. Celá sekvence se pak snaží kombinovat oldchool s novými technologiemi, což nezanachává nejskvělejší dojem. ROZBOR SCÉNY: NA SILNICI se zabývá nejlepší akční sekvencí. Gal pochválí Patty za to, že ví, jak takovéto velkorozpočtové blockbustery s přehledem zvládat. No, s přehledem … Každopádně platí, že mít možnost se podívat, jak byl vytvořen onen „truck flip“, tj. otočení náklaďáku ve vzduchu o 360 stupňů, opravdu stojí za to! Kam se hrabe Christopher Nolan!!!













 

PŘEDSTAVENÍ AMAZONEK je jednadvacetiminutový záznam video chatu, protože vznikal v době, kdy začala naplno řádit koronavirová pandemie. Moderování se ujala Tiffany Smith, která jakoby z oka vypadla vévodkyni Meghan Markle. Společnost jí vedle Patty Jenkins a některých dalších výše jmenovaných tvůrců dělají v úvodní scéně soutěžící Amazonky – Bronte Lavine, Jessie Graff, Briony Scarlett, Jade Johnson, Miranda Chambers, Moe Sasegbon, Gwendolyn Smith a kaskadérka Dayna Grant, která se dojetím rozbrečí, přestože by díky své profesi měla teoreticky být nejodolnější. Pocházejí z USA, Anglie, Nového Zélendu nebo Nigérie, ale všichni si natáčení pochvalují a dokonce vzpomenou na Xenu. Velmi zajímavé pokoukání, což tedy platí jak pro tento seriál, tak pro tenhle videochatový záznam.

V REKLAMĚ BLACK GOLD vystupuje Pedro Pascal coby Maxwell Lord a uvidíme celou verzi té, která se objevuje ve finálním sestřihu. Že se nejedná o zcela férovou nabídku, prozradí zmínka o jednom nechvalně proslulém lumpovi. NEPOVEDENÉ SCÉNY neboli GAG REEL trvají neobvyklých šest a půl minuty a občas skutečně pobaví, což se u tohoto bonusu nestává příliš často. WONDER WOMAN 1984 RETRO REMIX stoprocentně navnadí na zhlédnutí samotného filmu. Hraje si s formáty a s přechody mezi nimi. Vychytané, trochu nostalgické, ale hlavně milé a cool. Proto je asi jedině dobře, že je volně k dispozici i na internetu.

A poslední dvě videa? Inu, ta patří rozvinutému přátelství mezi Gal Gadot a Kristen Wiig. PŘÍTELKYNĚ NAVŽDY prozradí, jak moc si de facto od začátku rozuměly, nejen díky velice podobnému smyslu pro humor. Své k tomu má co říct i paní režisérka, která se nepatrně stylizuje do postavy jejich matky. Společně si natáčení evidentně užily a dokonce vytvořily videoklip. GAL & KRISSY SRANDY Z NATÁČENÍ/GAL & KRISSY HAVING FUN se věnuje právě tomuto vskutku legračnímu, byť krátkému videoklipu. No, a více se toho mezi extra materiály na Blu-ray už nevešlo, nicméně to, co se vešlo, jest určitě dostačující, líbivé a uspokojivé.

FOTO: Warner Bros. 
(Autor: Tomáš Kordík)
 
Reklama
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Claude Evrard

Evrard Claude

Monique Parent

Parent Monique

Sven Huybrechts

Huybrechts Sven

Naposled navštívené:
Claude Evrard

Evrard Claude

Monique Parent

Parent Monique

Sven Huybrechts

Huybrechts Sven