Duben
ohodnotit

Obsah filmu Liga spravedlnosti Zacka Snydera

 
Režisérská verze filmu Liga spravedlnosti.
Tentokrát plně pod taktovkou Zacka Snydera, který po rodinném neštěstí v roce 2017, předal dokončení filmu Jossi Whedonovi. Jeho filmová vize však byla jiná....

Autor: Frolíček
 
Související odkaz
 
Recenze: Liga spravedlnosti Zacka Snydera

Navážeme na povídání o Encyklopedii komiksového filmu, protože na Blu-ray nedávno vyšla tahle fanoušky... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Zack SnyderZack Snyder  
hraje:
Ben AffleckBen Affleck.....Batman / Bruce Wayne [48]   
Henry CavillHenry Cavill.....Superman / Clark Kent [37]   
Gal GadotGal Gadot.....Wonder Woman / Diana Prince [35]   
Jason MomoaJason Momoa.....Aquaman / Arthur Curry [41]   
Ezra MillerEzra Miller.....Flash / Barry Allen [27]   
Amy AdamsAmy Adams.....Lois Lane [46]   
Jeremy IronsJeremy Irons.....Alfred [72]   
Willem DafoeWillem Dafoe.....Vulko [65]   
Diane LaneDiane Lane.....Martha Kent [56]   
Connie NielsenConnie Nielsen.....královna Hippolyta [55]   
J.K. SimmonsJ.K. Simmons.....komisař Gordon [66]   
Ciarán HindsCiarán Hinds.....Steppenwolf (hlas) [68]   
Amber HeardAmber Heard.....Mera [34]   
Joe MortonJoe Morton.....Silas Stone [73]   
Marc McClureMarc McClure.....Jerry [64]   
Michael McElhattonMichael McElhatton.....terorista [57]   
scénář:
Chris TerrioChris Terrio  
námět:
Jerry SiegelJerry Siegel.....postava Supermana   
Joe ShusterJoe Shuster.....postava Supermana   
Zack SnyderZack Snyder  
Chris TerrioChris Terrio  
Will BeallWill Beall  
hudba:
 Junkie XL Junkie XL  
kamera:
Fabian WagnerFabian Wagner  
střih:
David BrennerDavid Brenner  
trailer
Distributor v ČR:
HBO
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Liga spravedlnosti Zacka Snydera >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Karius
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.7.2022
Přemýšlím proč tohle vlastně vzniklo?   Snyderovi se nelíbila osekaná verze z roku 2017   nebo? Vždyť je to vlastně stejný film, akorát   natažený do čtyř hodin(pokud na to šel někdo   do kina, má můj největší obdiv). Jednotlivé   scény jsou víc natažené, detailnější a   podrobnější. A taky se někomu rozleželo v   hlavě, že říct někomu co právě vylezl z   rakve, že voní, je přinejmenším velkej   fetišismus. Malinko lepší, než předchozí   verze, ale moc to Snyder nespasil. Ve finále je   tu jen více akcí a digi efektů ---60%
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2022
Liga znovu a lépe
Druhá verze je mnohem delší a rozdělená na   kapitoly které jednotlivě popisují postavy a   jejich motivaci k činům. Zlepšili se i triky a   design hlavního záporáka. Není to film pro   každého, kdo se nezajímá o komiksy se bude   patrně orientovat hůř v ději. Ale pro mě jako   fandu komiksových filmů se tento kousek velmi   líbil.
RwlBem
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.8.2021
Patrně
jsem vůbec nepochopil smysl tohoto filmu.   Fantasmagorie, či rovnou parodie sklouzávající   snad až k trapnosti?
Už jen megarozvláčný   úvodní úsek s vodomužem by se dal shrnout do   čtvrtminutového střihu beze ztráty   kytičky.
"Hledám spojence,   vodomuži." "Nemám zájem,   netopýromuži." "No tak čau."   "No tak žbluňk." Vynechal jsem něco   podstatného? Neřekl bych.
Mezitím přišly   rádobyamazonky, a bylo hůř. Nemohu si pomoci,   naskočil mi mimoděk obrázek dětí na   dřevárně, jak obkličují Abrams. No a dopadlo   to úplně stejně. Ach, překvapení? Asi jak pro   koho. Možná by se infantilita děje dala   vysvětlit nějakou rigidní kultovní mytologií,   budiž, ale nějak mi to vůbec nefunguje   pohromadě. Za sebe myslím, že úpadkový   filmový směr, který maskuje svou bezduchost   masivní lavinou počítačových efektů, právě   dostal nový milník právě tímto filmem.
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2021
Liga spravedlnosti Zacka Snydera vs jen Liga   spravedlnosti je těžké rozhodovaní, protože   mi to přijde moc stejné, totožné.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2021
║Rozpočet $370miliónov▐ Tržby za predaj   Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║   Resetovaná Liga spravedlnosti Zacka Snydera sa   nakoniec vydarila. Nie je to dokonalé ale Snyder   nakopol klopitajúcu DC komiksárnu znovu do   sedla. Je už len na nich, čo s tým teraz   spravia ako to ustoja. Na to aký obsahový záber   to má tak ma to nadmieru bavilo, občas dokonca   aj zimomriavky prebehli, má to konečne lepší   punc, výraz, nádych, lepšie dopasovanú hudbu s   motívmi k daným hrdinom a hlavne silné   ikonické scény. Dokonca aj taká Gal Gadot tu je   stráviteľná a humor Flasha neotrávi, možno by   som prijal záver bez tej snovej nádstavby, mohlo   to pekne skončiť z vypnutým S-kom na hrudi ale   dobre, nesmieme byť asi nenažraný. Trikovo   občas bijúce do očí, akcia v norme, poteší   celá plejáda známych hercov, ktorý tu majú   svoje miesto. /85%/
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2021
Fanoušci, včetně mě, se dočkali a za mě   spokojenost.
Nejvíce jsem se bála, že mi   sáhnou na scénu znovuzrození Supermana,   naštěstí se tak nestalo, ale ubylo Batmana,   takže to dostalo jiný spád. V podstatě dvě   třetiny filmu jsou stejné, akorát rozvinuté,   hlavně o scény Cyborga a Flashe a dostávají je   do úplně jiné roviny k ostatním v týmu.   Pominu update zbroje Steppenwolfa, rozvinutou   bitvu u Amazonek a Dianu v hrobkách. Konec je ale   úplně jinde – rychlostí, designem, barvou,   akcemi a bez prchající rodinky a zbytečných   vtípků. Konec s alternativní realitou, Jokerem,   Deathstrokem a Martian Manhunterem.
Kdo se   vyzná, bude spokojen.
AtemuLukas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2021
masterpiece!
Tak konečně jsem se dočkal a mohl jsem   shlédnout Snyderovu verzi Justice League, která   byla speciálně natočena pro HBO Max. Od   původní verze uběhly už dlouhé čtyři roky,   ale přesto jsme se dočkali. Otázkou však je,   jestli se jedná o posun k lepšímu. No ale   vezmeme to od začátku.

Upozorňuji, že tato   recenze obsahuje spoilery!!
Už od uplynutí   pár minut filmu je jasné, že tu budou značné   rozdíly. Základ však zůstává stejný. Bruce   Wayne si uvědomí příchozí hrozbu a snaží se   svolat tým hrdinů.

Mezitím přichází na   scénu Stephenwolf, který se snaží ukrást   ukrást kostku, která je ukryta ve svatyni   amazonek. Ovšem svět netuší hrozící   nebezpečí, protože se ještě nevzpamatoval z   padlého “boha”.

No a zde se objeví na   scéně Diana Price, která ihned v úvodu   zachrání děti v muzeu, před šílenými   teroristy a následně uvidí ve zprávách   plápolající oheň v chrámu amazonek, který   zapálila její matka, jako varovný signál před   blížícím se nebezpečím.
Samozřejmě   signál pochopí a proto se vydá hledat Bruce   Wayna, který se snaží naverbovat Aquamana a   Flashe. Což se mu samozřejmě nakonec povede.   Jediný kde je však klid je Metropolis, kde Lois   stále truchlí za zesnulého Supermana.

No to   je asi k úvodu vše. Vlastně se to moc neliší   od verze z roku 2017. No drobné rozdíly tu jsou.  
Hlavním rozdílem už od začátku je hudba. Ta   je tu dost ponurejší, než v předchozí verzi.   Dalším odlišným znakem tu je fakt, že každá   z hlavních postav tu dostala větší prostor,   který občas doplňuje a vysvětluje hluchá   místa která měla právě předchozí verze.  

No buďme zcela transparentní, jediné co mne   iritovalo bylo jak Lois truchlí za Supermana. Dle   mého názoru moc natahované, ale chápu chtěli   ukázat důležitost této postavy.

Co však   potěší je, že příběh Cyborga a Flashe tu   má větší prostor stejně tak jako vysvětlení   krychlí, po kterých prahne Stephenwolf.

No   ale teď se mrkneme spíš na to, co tu funguje a   taky na to, co tu pokulhává. Tak jdeme na   to.
1. Hodně se mi líbí, že postavy dostaly   větší prostor, díky čemuž se vysvětlili   některé otázky z předchozí verze.

2. Celý   příběh je temnější, což podtrhuje i hudba,   která zde dostala dost velký upgrade. Tohle se   někomu muže líbit někomu ne. Já osobně jsem   za to rád, alespoň se to odlišilo od   načinčané předchozí verze, která kopírovala   Avengers. Některé charaktery postav dostaly taky   změny. A právě tady budu asi poprvé   kritizovat.

3. Nejlépe to je vidět ve   chvíli, kdy Bruce se svoji skupinou uvažuji o   oživení Supermana. V původní verzi byla Diana   proti a šla proti němu. Právě to se mi   líbilo, protože to mělo docela dobrý protiklad   názorů ve skupině. V nové verzi mu jde prostě   na ruku.
4. Další změnu prodělaly i kostýmy.   Batman už nemá takový lehce namodralý tón,   ale má klasickou černou což mu sedí mnohem   víc. Superman má naopak kontroverzní černou,   což jako fanoušek asi pochopíte. ( v komiksu   má při znovuzrození také černou)
5. Změna   zasáhla i souboj při oživení Supermana, která   je teď víc cool a Batman u ní nemá vtípky,   které se k němu nehodily.

6. No a tím se   dostáváme k tomu, co tu nefunguje. Co mne hodně   irituje ve filmu je právě Cyborg. Opravdu tu   jsou pasáže, kde to nízké CGI je na něm   vidět. Což je obdivuhodné když vezmeme v potaz   ten rozpočet. Další věcí která mi tu moc   nesedí je Stephenwolf, který má dle mého   názoru lepší zbroj v původní verzi. Hodně mi   taky vadila Lois, která měla v původní verzi   lepší vývoj. V této verzi jenom chodí s   kávou a truchlí, nebo alespoň většinu filmu.  

7. Finální fight má konečně spád a   nádech temnoty oproti dřívější verzi a to je   dobře. Vlastně celkově ten poslední fight   působí lepším dojmem. Samozřejmě nahypovaný   Superman zůstal i zde LUL,ale ten ending je o   poznání lepší. No a to by byly zásadní body,   teď koukneme na finále této vyčerpávající   recenze.

Stopáž má čtyři hodiny! Musím   ale říct, že mi to ani tak nepřišlo. Celý   film plynule plyne, takže vám ve výsledku ani   nepřipadá tak dlouhý. Co však dost ve filmu   pokulhává je CGI. Ano to je místy dost lidl.   Těch světlých chvilek ovšem více. Hodně mě   však mrzí některé vynechané scény.   Například, když Diana ošetřuje Brucovi   rameno, která byla podle mne pěkným doplňkem   toho, že i hrdina je zranitelný.

Co ale ve   filmu působí dobře jsou prostě detaily. U   této verze prostě nemáte pocit, že by byla   nějaká uspěchaná, ba naopak. Co mě však   hodně “rozsekalo” byla scéna, kdy je Joker a   Batman proti sobě. Snyder si zde opravdu pohrál   s emocemi a ten compare psychologie těchto dvou   postav je opravdu neuvěřitelný. Za mě skvělá   scéna.

Ovšem poslední scéna s Brucem ve mne   nechala trochu rozpolcené pocity. Scéna působí   dobře, ale Affleck v ni působil trochu pohuble   oproti celému filmu a předešlým dílům,   možná jenom můj pocit. Takže pokud jste to   dočetli až sem, tak neváhejte a koukněte na   tento nebojím se říct   masterpiece!

Hodnocení: 90%

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21432minih21432Tři veteráni (1983) 
Tři veteráni n
minih54747minih54747Mikulášovy patálie (2009) 
Le petit Nicolas n
minih11898minih11898Malý Bobeš (1961) 
n
minih75107minih75107Máslo (2011) 
Butter n
minih126595minih126595Houdini (2014) [TV film] 
Houdini n
minih154576minih154576Dvě nevěsty a jedna svatba (2018) 
Dvě nevěsty a jedna svatba n
minih75126minih75126Star Trek: Do temnoty (2013) 
Star Trek Into Darkness n
minih49348minih49348I Love You Phillip Morris (2009) 
I Love You Phillip Morris n
minih79943minih79943Méďa (2012) 
Ted n
minih36927minih36927Ring volný (2004) 
Against the Ropes n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Aquaman a ztracené království (2023)

 Aquaman a ztracené království (2023)
Aquaman a ztracené království n
Aquaman and the Lost Kingdom
Žánr: akční / fantasy / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wan

(pokračování)

Flash (2023)

 Flash (2023)
Flash n
The Flash
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Kanada / Austrálie / Nový Zéland
Režie: Andy Muschietti

(pokračování)

Blue Beetle (2023)

 Blue Beetle (2023)
Blue Beetle n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Mexiko
Režie: Angel Manuel Soto

(pokračování)

Black Adam (2022)

 Black Adam (2022)
Black Adam n
 
Žánr: akční / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jaume Collet-Serra

(pokračování)

Peacemaker (2022) [TV seriál]

 Peacemaker (2022) [TV seriál]
Peacemaker n
 
Žánr: akční / dobrodružný / komedie / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Gunn, Brad Anderson, Jody Hill

(pokračování)

Shazam! Hněv bohů (2022)

 Shazam! Hněv bohů (2022)
Shazam! Hněv bohů n
Shazam! Fury of the Gods
Žánr: akční / dobrodružný / komedie / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David F. Sandberg

(pokračování)

Batgirl (2022)

 Batgirl (2022)
Batgirl n
 
Žánr: akční / dobrodružný / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Adil El Arbi, Bilall Fallah

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10