Duben
ohodnotit

Alexander Veliký

Alexander

Další název:
Alexandr Veliký / Alexander Veľký
Rok:
2004
Délka:
176 minut
Premiéra v ČR:
13.1.2005
„Bojovník, král, milenec, objevitel, dobyvatel , zachránce“

Komentáře k filmu Alexander Veliký

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 95
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.1.2021
CO K TOMU ŘÍCT
Pozoruhodný kousek lidských   dějin, dobrý scénář,   vynikající režisér,   velkolepá výprava i solidní   kamera a všechno to pošle do   kopru fatálně nevhodné   obsazení hlavních rolí.   Colin Farrell a Angelina Jolie   jsou sice hvězdy ale na   některý typ rolí nikdy mít   nebudou a toto je u obou   přesně ten případ! Ani   sebevětší snaha Anthony   Hopkinse či Vala Kilmera pak   už toho opravdu moc   nenapraví. Tohle byl první   příznak toho, že tvůrčí   schopnosti Olivera Stona   začínají být za zenitem.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2014
Tak jsem svůj názor,   resp.komentář historickému   velkofilmu v dnešním   pojetí, odložil po prvním   seznámení, abych s dosti   velkým časovým odhadem mohl   napsat, že se zde herectví   Colina Farrella a Angeliny   Jolie, tedy z mého pohledu,   nehodí, čímž u   některých divákům, kteří   mají poněkud jiná kritéria   a chtěji mít ve filmu   současně superfilmové   hvězdy, může vyvolat dojem   jisté průměrnosti, když se   v tomto druhu filmu musí   podřídit režisérovi,   který si naloží těžký   úkol.
clara.bow
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2007
Tenhle film tak trochu   zatracuji :o) je sice dobře   zpracován, ale co se týče   scénáře zřejmě se tak   jako konečně vždycky   nedrží až tak striktně   dějin. Řekové se tuším   také velice urazili, když   Stone vypodobil jejich   velikána jako obojetného   hrdinu...jinak poměrně nuda
veverka-zrzka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.5.2013
Mě tento film přišel jako   naprosto průměrný.   Scénář se točí okolo   dějin, což vítám. Herecké   obsazení také celkem   ucházející. Jen moc   nechápu lidi, jako je moje   máma, že jsou schopni jej   sledovat i dvakrát v týdnu.   Myslím, že zase takový   trhák to není. Ale to je   každého věc. Každý máme   jiný vkus. Ale vítám, že   do hlavní role Alexandera   neobsadili Pitta, ale Colina   Farrela.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2009
méně je někdy více, to je   motto, kterého se měl o.   stone při výrobě   koprodukčního velkofilmu   alexander veliký držet.   natočil sice výpravný   historický epos, který měl   možná ambice stanout mezi   nejlepšími díly světové   kinematografie, ale svou   bezmála tříhodinovou   délkou plnou nudy a patosu   jej odsoudil do nižších   příček. k celkovému   lepšímu výsledku alexandera   velikého nepomohlo ani   hvězdné obsazení   ústředních rolí,   nádherné kostýmy, okázalá   výprava natož podmanivá   kamera, protože filmu chybí   to nejpodstatnější: rytmus   a spád. místy zbytečně   upovídaný snímek alexander   veliký proto zůstává v   průměrných příčkách   filmového průmyslu a díky   svému jinak profesionálně   zvládnutému řemeslu bude   jistě v této třídě   patřit k tomu nejlepšímu,   co v dějinách vzniklo.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Oliver Stone a historický   velkofilm-očekávání velká   a poté nesplněná   tužba,Slušné herecké   obsazení,ucházející   bitevní scény,ale celkově   nic moc:-(Promiň Olivere,,,
gabikazavacka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.7.2009
Film je priemerný   historický, je nudný a   príliš dlhý.
A čo   sa týka, či bol Alexander   Veľký gay, to v tom filme   nebolo prekrútené. Lebo v   tej dobe bola väčšina   antického sveta nachylná na   obojpohlavné vzťahy. Jedine,   kto zavrhoval vzťahy s   rovnakým pohlavím boli   Zidia.

A v   Rímskej ríši boli sexuálne   vzťahy pravdepodobnejšie   viac zhýralé než v   starovekom Grécku.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.10.2009
Hodne zajimave pojeti tohoto   filmu.
Absolutne jsem   neveril roli A.Jolie,ta tady u   me propadla.To by zahrala i   herecka daleko slabsiho   formatu.
Ale i tak jsou   tu nektere bojove sceny dost   dobre udelane.
Take ale   musim priznat,ze me ani   C.Farell ve sve roli moc,ja   nevim no,proste me moc   nechytil.
Zlaty   A.Hopkins.
Jinak,co se   tyce vypravy........to si   nemuzu stezovat........ta byla   primo luxusni.
A dobry   byl take Val Kilmer,to je   tutovka.
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.2.2009
Od tohto filmu sa priznám   čakal som oveľa viac. Keď   som ho prvý raz videl bol som   z neho dosť sklamaný.   Vyzdvihli ho len herecké   výkony popredných hercov,   ktorí v ňom účinkovali.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Historický , výpravný   velkofilm o jednom z   největších dobyvatelů   všech dob . jeho matku zde   hrála Angelina Jolie která   je ve skutečnosti jen asi o 2   roky starší než Farrel   představitel Alexandra   velikého
LenC2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Pamatuji si jak jsem přežil   tento historický velkofilm v   kině a zanechal ve mě   spíše špatný dojem , ale i   tak jsem si film koupil do dvd   sbírky jako u všech , které   jsem viděl v kině. Po   skvělém Gladiatoru se s   historickými filmy roztrhl   pytel a tento o Alexanderu   mohl být lepší od Olive   Stona jsem čekal více a   hlavní hvězdy to také   nezachránily jak už tu bylo   napsáno někdy je méně   víc. Možná kdyby film měl   o hodinu méně nepřipadal   by mi na konci až nudný.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2012
Až na koniec sveta
Krásny film. A to čítam tu   skôr hanu naň. A tiež   nechápem ten svetový   neúspech (no ako sa to   vezme). Vtedy začalo to   obdobie boomu historických   filmov, ale tento sa rozhodne   od ostatných líši. Je iný.   V prvom rade výborný ťah   obsadiť do hlavných úloh   tých dvoch top hereckých   fešákov. Colin Farrell je   okúzľujúci a mám ho rád a   čo sa týka Jareda Leta,   dokážem si predstaviť, čo   asi dorábajú fanynky v   predných radoch na koncertoch   30 SECONDS TO MARS. Dokonca i   tá Angelina Jolie, aj keď ju   nejak moc nemusím, tak tu je   fakt skvelá. Výprava   úžasná i napriek tomu, že   tu máme (oproti   konkurenčným historickým   filmom) veľmi málo bojov,   inak mne osobne to vôbec   nevadí, niekedy je jednoducho   menej viac. Uznávam, že je   stopáž dlhá, chvíľami   zdlhavá, pretkaná dlhými a   možno nadbytočnými   monológmi či dialógmi, ale   vôbec mi to nevadí a celý   film ma bavil. Z filmu by som   vyzdvihol súboj so slonmi,   Alexandrove delíria,   brutálne cynické hlášky   Filipa (načo mi je taká   beštia, veď mám doma   manželku), okúzľujúcu   postavu Hefaistiona,   vypočítavú mršku Olympiu a   krásne zábery orla. Samotný   film nie je ani tak výpočet   Alexandrových bitiek, ani   jeho doslovný životopis, či   najväčšie hrdinstvá, ale   skôr jeho vzťah s matkou i   otcom, Hefaistionom a hlavne   sám so sebou. Apropo, ešte   toľko preberaný vzťah s   Hefaistionom, náhodou tu to   bolo podané tak zvláštne   kúzelné a romanticky, aj   keď ide o dvoch mužov. Holt   v staroveku skutočne si boli   rovnaké pohlavia bližšie   ako tomu je napríklad dnes.   Vo filme to bolo podané tak   jemne, prirodzene, tak   nechápem tie ťažké reakcie   Grékov. No a ešte musím   pochváliť hudbu. Vangelis sa   vyznamenal, i keď jeho štýl   úplne do historického filmu   nemusí vždy pasovať, tu sa   mu podarilo vytvoriť skvelú   amtosféru. Podľa mňa sa   film vydaril a považujem ho   za jeden z top historických   veľkofilmov, bez pochýb
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Opět zase jeden historický   velkofilm i když o něco   slabší než byla Troja,ale   pořád dobře provedený v   režii O.Stonea a s velkými   hereckými hvězdami   C.Farrell,A.Jolie,A.Hopkins.Hi   storicky poučný s dobrými   efekty.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.7.2012
Alexander Veliký sám o sobě   je velice zajímavé téma,   ale režisér Oliver Stone to   s hlavní představitelem   Collinem Farrelem poněkud   odflákli. Film jsem s těží   dokoukal, ale nikdy se už na   něj nekouknu. Odfláknuté   zpracování.
Chrustyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Rozhodně nemám nic proti   historickým velkofilmům ale   tohle je opravdu zatraceně   nepovedený a až   neuvěřitelně nudný.
Karius
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.8.2012
Čekal jsem to teda   lepší,historický filmy mám   rád,ale tohle?Colin Farrell v   roli Alexandera, ani zdaleka   nevypadá tak věrohodně jako   Brad Pitt v konkurenční   Troji,Val Kilmer docela   ušel,Anthony Hopkins bohužel   nedostal moc prostoru,ale co   považuju za opravdu velkej   úlet?Tolik krásných   starších hereček Holywood   má a Stone obsadí do role   matky Alexandera stejně   starou herečku...jen trapná   sázka na atraktivitu   Angeliny,jakoby Stone už   předem věděl,že film sotva   pokryje náklady,tak nějakej   ten fanoušek Angeliny v kině   navíc,rozhodně   neuškodí--->výsměch!Ang   elina prostě hrát neumí a   na tom trvám!Scénář spíš   nic, než moc,nepřehledné   bitvy a taková nuda,že jsem   odpočítával i minuty,což   se mi dlouho nestalo! Opravdu   velké zklamání--->40%
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.11.2013
Alexander prožil krátký,   ale velmi bohatý život. Jako   královský syn musel čelit   jak úkladům nepřátel tak i   vlastním spolubojovníkům.   Zase mne tak však ten film   mnoho nepřesvědčil, abych   ho hodnotil výše. Spíše   bych ho hodnotil jako   průměrný, nedosahuje sice   úrovně Trójy, ale dívat se   na něj dá - ale jen jednou -   připadal mi dost dlouhý.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2009
To, co mě na filmu zaujalo   zdaleka nejvíc, byla herečka   Rosario Dawson a její ňadra.   To bylo fakt megaluxusní.   Jinak k filmu...na Olivera   Stonea bych čekal něco víc.   Velkolepost tu byla, vypjatý   a fakt mazácký scény taky,   pro mě byla skvostem   přítomnost Anthonyho   Hopkinse a Angeliny Jolie,   parádní byla hudba. Ale bylo   tam i trochu víc než je   zdrávo míst, který byly   buď trochu moc ukecaný nebo   prostě divný. Ale celkovej   dojem za 7 bodů je myslim tak   akorát. :-)
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2020
Každý s každým...
Oliver Stone žijúca legenda   si vzala na svoj chrbát   príliš veľké   sústo.Veľkofilm posobí   rozhárane, akoby nemal hlavu   ani patu.Skvelé bojové   scény sú   "nariedené"   omáčkou, s ktorou si   nedokázal poradiť ani Colin   Farrell.Ostatne jeho výkon sa   mi páčil a myslím, že má   talent aj na dramatické   role.Zvyšok   "ansámblu" bol o   poznanie slabší /Jolie,   Kilmer, zbytočný   Hopkins/.Ďalej ten doraz na   životný štýl tej doby bol   príliš nútený.Fakt   nemusím vidieť análnu   defloráciu nebohého chlapca,   či permanentné   "milískovanie" s   kamarátmi z   detstva...Stopáž 176 minút   je zbytočná a rázny strih   by filmu rozhodne prospel.
Film doporučujem s   výhradami.
moldovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2008
Historický velkofilm o jednom   z největších vojevůdců   světa. Nádherná barevná   podívaná spolu s   vynikajícími výkony   představitelů hlavních   rolí i režií Olivera Stonea   jsou zárukou obliby fimu u   filmových fanouškú.
Barney94
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.11.2018
Další průměrný film z   antické doby. Přišlo mi to   zdlouhavé a tak nějak   nezáživné. Snad jen první   a poslední bitva to   zachránila.
Xpojntman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2016
Víc sexu heterosexualního a   míň homosexualního.   Angelina Joliová-Voight tam   klidně mohlo chodit víc   nahá. Bitevních scén tam   taky mohlo bejt víc.
Pardal
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.12.2005
Olivere Stone styď se !!!
Tento režisér má rozhoďně   na víc, snad nejhorší   historický film jaký sem kdy   viděl. Souhlasím tady s   Hellgatem, že nebýt   obrovské reklamy tak by   Alexandr okamžitě zmizel v   propadlišti dějin. Jak   může být jeho matka pomalu   mladší než je on sám ?   Příběh taky celkem nuda,   furt dál a dál, dobyjem   svět, já vím že podle   dějin by to bylo správně   ale věřte mi, že ve dvou   hodinách z toho začíá být   docela nuda. Stone ztratili   svou obrazutvornost takže   konec kdy je Alexandr zasažen   je OTŘESNÝ....
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
Nadherne starosvetsky   velkofilm, ktery ovsem ne   kazdeho zaujme. Je vyborne   natoceny, hrecke vykony jsou   dobre, ale slo by to lip. a   pokud si nekde stezuje na   Vangelise, ktery se k tomuto   snimku vyborne hodi, tak...
killy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2007
Velkolepý historický film s   mnoha velkými hvězdami   Hollywoodu. Super ztvárněné   bitvy, i dramata hlavních   hrdinů.
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2014
Že bych tenhle velkofilm o   Alexandru Velikém zatracoval,   tak to rozhodně ne, je se na   co dívat a ta výprava je   opravdu zvládlá a podívaná   je efektní, jen mi tam něco   chybí. Ono to bude tím, že   z filmu mi v paměti nejvíce   utkvěl skvělý Anthony   Hopkins, který se v něm   vyskytuje jen krátce na   začátku a na konci a to by   se u filmu tohoto kalibru   rozhodně stát nemělo.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.3.2010
Alexandr Veliký coby   zápaďácký velkofilm je   dílem ještě celkem   ucházejícím - nemám   problém se na něj po třech   letech podívat znovu, takže   prosím - 6/10 si ode mě   naprosto spravedlivě   zaslouží.

Naprosto nejvíc   degradující byl závěr a   vůbec celkové vykreslení a   následné vyznění děje.
Z historického hlediska   se zde oproti svým zvyklostem   nebudu příliš rozepisovat,   to až zase někdy jindy,   ovšem pár věcí prostě   musím vytknout.

Zmínka o příšerném   vykreslení a následném   vyznění děje není   vztažena pouze na příběh   jako celek, ale také na   jednotlivé postavy. Tomuto   filmu bylo - zejména ze   strany Makedonců jsoucích na   svého nejslavnějšího   vládce náležitě hrdí -   vytýkáno, že Alexandr   Makedonský je zde vylíčen   jako teplouš, jinak to říci   nelze. Původně jsem si   myslel, že tyto hlasy jsou   přehnané a jedná se o   idealizaci historické doby a   postavy, po dvojnásobném   zhlédnutí filmu, přičemž   poprvé jsem se soustředil   více na jiné stránky   příběhu, musím říci, že   Makedonce plně chápu a   tvůrcům filmu Alexander se   ode mě dostalo jistého   opovržení z důvodu   naprostého nepochopení doby.   Není důvod pochybovat, že   sexuální orientace Alexandra   Velikého se neomezovala pouze   na ženy, zároveň však   musíme zdůraznit, že Řecko   - a toho času nesporně   úplně stejně i Makedonie -   bylo v těchto ohledech velmi   uvolněné a neexistovaly tam   konvence dnešního   postkatolického západního   světa. Můžeme se dočíst i   o celkem běžném postoji   tamního muže, že chlap je   od toho, aby se s ním miloval   a se ženou má potom děti.   Homosexuální projevy tedy   byly naprostým standardem a   nejen, že by se nad nimi   nikdo nepozastavoval, já ani   nechápu, proč byl   Alexandrův přítel vykreslen   jako zženšťilá mánička   pro zdůraznění jeho   výhradní homosexuální   orientace.
Dále mě   nadzdvihlo ze židle, či   spíše z kanape, jak Alexandr   vojáky stále oslovoval   ,,Moji Makedonci!".   Dovolím si připomenout, že   Alexandr, ani jeho otec Filip   II., celé Řecko nikdy   nedobyli, Filip pouze dobyl   přístup k moři a ostatní   řecké státy si podřídil   vytvořením Korintského   spolku, následně je získal   pro trestnou výpravu proti   Peršanům; Alexandr pak   potlačil řecké povstání a   vyrazil na Persii. Ovšem   Makedonie měla formálně   status jednoho z řeckých   států. Ačkoliv jsem tedy o   Alexandrových oslovovacích   zvyklostech nikdy nic nečetl,   velmi bych se divil, kdyby   používal toto oslovení,   neboť jako bezesporu schopný   politik by určitě nechtěl   řecké vojáky naprosto   zbytečně silně popudit   proti své autoritě.
No a posledním   historickým faktem, o němž   se spíše v náznaku   zmíním, bude soubor   jednotlivých detailů, jež   jsou sice celkem známé, ale   v dnešním světě tabu a   konvencí by asi neprošly, a   tak byly autocenzurou   umírněny, pokud autora   vůbec napadlo, že se   viditelné nepřesnosti   dopouští. Jedná se   například o formu   klasických zápasů.

Herecké obsazení   bylo v případě některých   rolí pěkné, ale takových   byla naprostá menšina.   Všichni tři představitelé   Alexandra - Colin Farrell,   Connor Paolo i Jessie Kamm -   byli na tuto roli naprosto   vhodní a líbili by se, ale v   tomto filmu bohužel i oni   zcela zapadli.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2011
Obsazení v tomto filmu bylo   více než dobré.Čekal jsem   vícero bitev ale i ty dvě   byli ztvárněny dobře i   detailně.Jinak si myslím že   to mohlo být klidně   kratší.Zkráceně řečeno   mnoho slov málo akce.
Papaja73
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Příšerná nuda,zabalená do   krásných kostýmů a   nepříjemného patosu.Film je   zmatený,přespříliš   dlouhý a jak už bylo   řečeno na začátku naprosto   nezáživný.Navíc Colin   Farrell v hlavní roli mě   naprosto nepřesvědčil.Je   toporný,hysterický,nudný.Zk   rátka sledování tohoto   snímku pro mě bylo jenom   ztrátou času.
Out-Of-Way
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2010
Alexandr Veliký by si   zasloužil něco mnohem   lepšího, ale není to zas   taková hrůza. Otravný je   Anthony Hopkins jako   vypravěč (to asi   okopírovali z Amadea, tam to   fungovalo dokonale, ale tady   to vyloženě otravuje), a   Angelina Jolie zde hraje asi   sama sebe - nesympatickou   zákeřnou potvoru. Film se   snaží zachytit celý   Alexandrův život, a v tom je   asi ten problém. Těžko lze   v jednom filmu zachytit život   tak významné osobnosti.
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.1.2007
Působivé zpracování   života Alexandra Velikého v   hlavní roli s Colinem   Farrellem, který mi osobně   do téhle role příliš   neseděl. Ale celková   struktura filmu byla velmi   pěkná - Oliver Stone -   ovšem na můj vkus až   příliš dlouhé, místy   nudné a příliš málo akce   na snímek tohoto žánru.   Naopak herci podávali   nádherné výkony, akční   scény(kterých je opravdu jen   pár) jsou poměrné pěkně   propracované.
Opravdu   škoda té délky, určitě by   bylo celkové hodnocení a   požitek z filmu   větší.(Nebo kdyby se film   držel vysokého tempa celých   176 min)
lynn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.2.2008
No, musím říct, že velké   zklamání. Ocenit se dá jen   herecký výkon Anthony   Hopkinse a za ním trochu   kulhající výkon Angeliny   Jolie... Jinak režisér   udělal z Alexandra Velikého   ubrečeného homosexuála.   Tento milostný trojúhelník   mezi Alexandrem, Hefaistonem a   Alexandrovou manželkou   nezachránila ani hezká   tvářička Hefaistona.

Pro mě tento film   byl jednoznačně ztráta   času.
Kachy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Historické filmy jsou moje   krevní skupina, ale tento -   katastrofa. Horší   historický film asi neznám.   4 hvězdičky jsem dal jen   proto, že sem to vydržel   dosledovat do konce.
MaKy92z
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.2.2010
Očakával som, že tento film   bude o mnoho lepší, ale   nejako obzvlášť mi   nezaimponoval. Už samotnou   chybou bolo, že do role   starého Ptolemaiosa dali   zahrať Anthonyho Hopkinsa,   ten sa tu totiž vôbec   nehodil. Ani ti ostatní herci   nebola dobra voľba. Jedná   vec je tu ešte skutočná,   že nikto z nich svojím   výkonom vôbec nepresvedčil,   že sa tu ozaj hodí. Už na   týchto dôležitých faktoch   tento film dosť stratil.   Historickým veľkofilmom by   som tento film vôbec   nenazval, lebo vôbec totiž   nevystihuje svojím obsahom a   spracovaním život Alexandra   Veľkého. Mne osobne sa zdá,   že Oliver Stone sa viacej   sústredil na kvalitný výber   tích najväčších   hollywoodských hviezd, ako   namiesto kvalitného námetu,   scenára a samotného   spracovania, čo sú veľmi   dôležité fakty.
Strength
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.10.2007
No, po pravdě řečeno, podle   toho, co jsem si kdy   přečetla, nebo slyšela mě   Alexander Veliký dost   zklamal. Musím uznat, že mě   film moc nezaujal, pár scén   se sce povedlo, ale jinak to   nebylo nic moc. Jedná se sice   o historii, ale přesto se   některé scény dali natočit   mnohem lépe. novu bych to už   asi vidět nepotřebovala.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2010
Velkolepý film o velkolepém   hrdinovi Alexandru Velikém..   i když herce Colina Farella   moc v oblibě nemám. je to   skvělý film.. :-))
Snape
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Dlouho jsem neviděl tak   velkolepě nudný film. Kdyby   byl o polovinu kratší, byl   by ještě pořád přílis   dlouhý :)
Ivett
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Tenhle film byl pro mě docela   zklamáním. Na jedné straně   tu máme herecké obsazení,   kterým se nemuže pyšnit   každý film, na straně   druhé je výsledné dílo. To   ale nenabízí snad ani jeden   silný zážitek. Celým   filmem se spíš pronudíte.   Na začátku filmu nám Stone   předvede bitvu v Egyptě. Je   slušně natočená. Problém   je, že právě po téhle   bitvě čekáte další   podobnou. Ta ale nikdy   nepřijde. A bitva se slony v   Indii - to už je spíš   trapná záležitost.
AshT
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2009
Filmje uplně super z   historické hlediska se mi   film líbyl i normálně nebyl   utahaný.BEst výkon Anthonyho   Hopkinse a Colina Farrella i   Angeliny Jolie.
Geralt07
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.1.2008
Nudné a dlouhé
Natočit dobrý a divácky   přitažlivý historický film   je asi velmi těžké,   protože Oliver Stone to v   případě filmu Alexander   Veliký řádně pohnojil.   Anebo jsem nepochopil jeho   umělecký záměr... Vydržel   jsem se dívat až do konce,   protože jsem stále doufal,   že se to třeba zlepší. Byl   jsem ale velmi zklamán - 160   minut příšerné nudy.   Jediným kladem tohoto   zbytečného filmu byla   Angelina Jolie, která zde   měla ale jen málo   prostoru.
Mimochodem,   kdo se chce o Alexandru   Velikém něco dozvědět,   doporučuji článek na   Wikipedii:   http://cs.wikipedia.org/wiki/A   lexandr_Velik%C3%BD. Z filmu   se toho zase tak moc   nedozvíte, leda to, že byl   teplouš.
leva2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.1.2008
opravdove zklamaní
opravdu jeden z nejhorších a   chabých filmu.dost spatny   zcenař ktery z alexandra   udelal onoho 4 procentniho   muže
Tristan_
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.10.2007
Makedonský vládce Alexandr   Veliký dobyl skoro celý v   jeho době známý svět.   Přestože po svém otci   nezdědil příliš silnou   armádu, dokázal téměř   nemožné – nejprve se v   čele svých řeckých legií   utkal s obrovskou Perskou   říší a poté co porazil   Peršany vedl svou armádu   dál. Jeden z nedražších   historických velkofilmů   všech dob režíroval Oliver   Stone.
sluníčko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2006
Alexandr Veliký
Krásný historický film.
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Dá se to. Časování je sice   poměrně netypické a není   znatelný ten "tah na   branku", nicméně   výprava poměrně uchvátí a   i Farrell tomu dodá slušný   šmrnc. Kilmer jako Filip II.   je také výtečný, jen ta   Angelina Jolie mi tam přišla   trochu navíc.
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Filmy režiséra Olivera   Stonea byly vždycky má   krevní skupina. Mám toho   režiséra rád, už jen   kvůli Četě. Obsazení   herců v tomto filmu, v   jejichž čele září Colin   Farrell a Angelina Jolie je   opravdu hvězdné. Anthony   Hopkins i v poměrně   vedlejší roli opět   nezklamal, Vala Kilmera jsem   skoro nepoznal a Jared Leto   jistě dostal příležitost   se předvést. I když jsem si   četl některé kritické   komentáře, mě osobně film   nezklamal ani po stránce   výpravy, rozhodující scény   byly skvělé a taky mi   rozhodně nevadily   homosexuální scény. Snímek   byl velkým dílem taky   životopisem Alexandra a ten,   kdo něco málo z historie   zná, dobře ví, že láska   mezi pohlavími rozhodně   neměla v té době   jednoznačný, vyhraněný   směr.
callaghan
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.12.2008
Naprosto souhlasím - je to   hrozná nuda. Alexandr u mě   přebil dokonce už tak dost   slabou Tróju a stal se tak   žhavým kandidátem na   nejnepovedenější   historický film, jaký jsem   kdy viděl.
cackles88
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.5.2008
ja doplnim len mensi bonus   alebo co urcite tu nikto   nespomenul vo filme alexander   velky bola aj marocka armada   samotneho vodcu alebo cisara   mohamada ....ktora obsahovala   viac nez 2000 strazi....
tuwanakha
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2005
Klasicky americká velkohubá   reklama a pak najednou   vidíte, že je to jenom   mýdlová bublina. Tak to je   případ tohoto filmu.   Pozlátko pěkné, ale   Gladiátor to prostě není.   Farell prostě vypadá s blond   parukou divně a celá role mu   sedí stejně mizerně, jako   ta paruka. Radši měli   počkat, až Leo dotočí   Letce.
Sparta33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Luke
Podle mě celkem až moc   zbytečně dlouhé a hlavně   nezáživné!! Délka by mě   ani tak nevadila kdybych se v   půlce filmu nezačal nudit!!   Podle mě to mohlo být mnohem   lepší!! Snad za zmínku   stojí jenom herecké   výkony,ale to je zatraceně   málo!!!
wawer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2007
Je mi záhadou proč jsou   vůči tomuto filmu   Američané tak zaujatí,   podle mě to je pořád dobrý   film, sice žádná bomba ale   budiž. Herci podávají   velice solidní výkony, i   režie je dobrá. Jedniná   škoda že film při své   stopáži nemá nijak   závratne tempo ani atmosféru
cynik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.5.2008
Naprostý blábol, který s   historií a Alexandrem nemá   nic společného. Navíc   tradičně toporný a   neschopný Colin Farrell   doráží tenhle rádoby   historický velkofilm k zemi.   Zbytek udělal sám režisér   svým příměrem tohoto   "veledíla" k   současnému stavu USA a   Blízkého východu.
Zbytečně vyhozené   peníze filmových producentů   a pro diváka ztráta času.
simca.talpi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Velkofilm?
Abych pravdu řekla, tak jsem   od tohoto snímku čekala   mnohem více. Syrové - moc   bitev, moc krve. Alexandr mohl   být tvrdší (ale za to   může jeho matka). Líbil se   mi výkon Anthony Hopkinse,   Angeliny jolie a Jareda Leta.   Hefaistonův vztah byl   hluboký. Není divu,lidé si   mysleli, že je gay. Jeho   pověst mělo zachránit   manželství s onou divoškou.   Právě scény s Roxanou a   Hefaistionem mi přišli   nejlepší. Co však bylo   nejhorší byly Alexanderovy   vlasy, které k Farellovi   vůbec neseděly.
DennieForbes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.6.2011
Můj oblíbený :) tedy až na   fakta.. nevím teď přesně   jak to bylo ve filmu.. ale r.   334 byla bitva u Grániku, r.   333 pak bitva u Issu, a roku   331 bitva u Gaugamela .. :)   ale jinak obsazení   perfektní, Colin svou roli   zahrál perfektně, a díky   mému nejoblíbenějšímu   herci Jaredovi Leto to byla   ještě lepší podívaná! :)
mirhasik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Na mě je to příliš   psychologické. Čekal bych   více akce a hloubější   pohled na Alexandrovi   vůdcovské schopnosti a jeho   slavná vítězství, než na   jeho duševno. Nicméně   Angelina je boží, tudíž   aspon za 60%
petroniuss
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2007
Film jako celek je výborná   podívaná. Kromě   válečných krutostí dobře   vystihl nejen vztah mezi   mužem a ženou, ale i   něžné pouto mezi dvěma   muži, což patřilo k   běžnému stylu života   antické společnosti.   Určitě patří mezi skvělé   filmy, které William Oliver   Stone natočil.
monchu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Podle mě příliš   zdlouhavé. Po chvíli se   začnu nudit. Jediné co mě   ve filmu zaujalo byl   komentář starce a   Alexandrův vztah s rodiči.   Jeho válečné tažení bylo   dost nudné a nezáživné.
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Alexander Veliký je velmi   krásný historický film !! V   hlavní roli Colin Farrell (   Alexander ) mě jen   přesvědčil o svém talentu   !!! Hrají v něm další   skvělý herci Angelina Jolie   ( Olympias ), Jared Leto a   mnoho dalších ... Určitě   stojí za to se na něj   podívat !!!
suil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Na můj vkus byl film moc   dlouhý. Taky některé   scény, byly trošku   nevkusné, nic proti   homosexuálům, ale co je moc,   to je moc.
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2005
Krásná podívaná s velice   dobrým příběhem.   Srovnávat se bude nejspíš s   letní premiérou jiného   filmu s antickým hrdinou v   hlavní roli, Trójou. A z   tohoto duelu vychází   Alexandr jako jasný   vítěz.
Film mapuje   celý jeho (krátký) život,   velice působivé jsou bojové   scény a celkový pohled na   antický svět.
Velice   zvláštním dojmem působí   část filmu zbarvená do   červena, kdy se nad   Alexandrem vznášel opar   smrti. Tento typ   "oživení" filmu   býval spíše u starších   snímků, ale Alexandrovi   vůbec neuškodil, naopka   tahle krátká "krvavá   odbočka" dodala filmu na   zvláštnosti a   zajímavosti.
Na konec   jen dodám, že i když to tak   nevypadá, během filmu nebylo   zraněno žádné zvíře.   Což je vždy chvályhodné.
christinak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.8.2005
Určitě velkolepá   podívaná, které ale   škodí, že se jedná jen o   další hollywoodský   "trhák". Výborný   byl ovšem Colin Farell a   Angelina Jolie.
Kristi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2005
Herci mě nepřesvědčili -   stojím si za názorem, že   byli obsazeni do rolí, které   se k nim nehodili (např. sám   C.Farell). Film se mi zdál   zbytečně dlouhý. V   bitevních scénách jsem   nikdy nevěděla, co má   Alexander v úmyslu, či co se   tam přesně děje.
Na   druhou stranu, kamera i kulisy   jsou moc pěkné; některé   (!) dialogy mě zaujaly a   Alexander byl zajímavou   postavou, i když si myslím,   že Farell se k němu   nehodil.
A netvrdí   náhodou legenda, že   Alexander zemřel po kousnutí   opičky z Indie? :-)
Kecka1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Hezky zpracované téma   Alexandrova života. Někdy   ale až moc zdlouhavé na   úkor děje. Líbilo se mi   tvárnění Alexandra jako   Bisexuála. Nevíc proč se   Řekové bouří. Přečtěte   se cokoli z té   doby(například Platóna,   Aristotela)! Oni nechápali   lásku mezi mužem a mužem za   něco špatného, naopak   tvrdili, že je mnoho druhů   lásky a muž a žena   nemůžou dosáhnout takového   rozumového spojení jako muž   a muž(většinou mladík a   zkušený muž).
Emzak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2005
Trochu netradiční pojetí   života Alexandrova asi tak   jako u nepovedené Tróji.   Film nesklidil mnoho úspěchu   a stejně tak ani vřelé   přijetí u širší   veřejnosti, jelikož ač   ukazuje Alexandera jako   výjmečného člověka,   odhaluje jeho propastné chyby   jako vojevůdce a panovníka,   kterého všichni nejdříve   obdivovali a milovali a   později zatracovali a   zavraždili. Člověku pak   opravdu příjde na konci   otázka zda-li celá ta   alexandrova pouť měla   nějaký smysl, když se jeho   říše s jaho smrtí zase   rozpadla. Alexander je též   vylíčin jako homosexuál,   což mnoho lídí nutně   pobouřilo. Nečekal jsem od   filmu mnoho, ale až na   velkolepé bitvy, různorodá   místa Alexandrovy   několikaleté cesty a jeho   proměny je film více méně   nezajimavý a nudný. A   Alexandrova osobnost se nedá   ve filmu nazývat jako   úctyhodná, spíš   rozporuplná.
power
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2006
veliky
Alexander veliky byl proste   velky clovek s velikymi ale   nedosazitelnymi   myslenkami.nevim jak umrel ale   kinova verze je dost mozna   .jednoduse se na tenkle film   oplati podivat.
kllatenka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.4.2009
Zajímavý historický   velkofilm. Příběh o   Alexandrovi je zde podán   trochu jinak, než v   učebnicích dějepisu a proto   mě překvapil. Přijde mi ale   zdlouhavý a místy nudný,   proto jsem u něj ke konci   usnula.
Ale celkově   udělal spíše kladný než   záporný dojem.
mmartina
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Z úcty k Oliveru Stoneovi   dávám takové hodnocení   jaké je, ale IMHO   nezaslouží si ho. Snůžka   naprosté nudy a   nicneříkajícího děje.   Herecký výkon mě   nepřesvědčil ani jeden a o   historických faktech ani   nemluvím. A pak nemám   věřit malinám. Možná, že   jsou přesvědčivější než   Oscaři:-))
slajd
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.5.2011
Velkolepá herecká jména v   méně velkolepém filmu.   Velmi kvalitní nic méně   například s Trójou se   nemůže rovnat
Ba.tista
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2008
Dobrá podívaná pro ty co   mají tento žánr rádi. pro   ostatní ani nedoporučuji se   na to dívat. Film v páru   scénách ani moc nejde   pochopit ale na druhou stranu   jako celek dobrý ale bez   života.
Lionhearth
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.1.2011
u tohodle sem usnul
Když todle vyšlo čekal jsem   něco ve stylu Trójy, ale   todle byla nuda, nuda, nuda,   nuda a zase jen nuda, skoro   tři hodiny blbejch keců o   tom, tenhle píseček si   zaberu, tendle taky, a tys mi   ukrad lízátku a s tebou chci   mít dítě.
Ty čtyři   body co dávam jsou za ty dvě   krátký bitvy, který nebyli   špatný, bohužel vyplnili   tak 8% filmu a zbytek byl o   hovně.
Film o nikom   takhle významnym by měl   vypadat uplně jinak
Grassazione
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Angelina Jolie, Anthony   Hopkins a Colin Farrell. To je   smrtelná trojice výborných   herců, která dává tomuto   historickému dramatu něco   navíc. Nějakou jiskru. Jsou   to prostě lidi na správném   místě.
Isabella116
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.11.2007
Historické filmy mám ráda a   podle toho co jsem slyšela   měl tohle být jeden z   nejlepších, popravdě mě   hodně zklamal, už po pár   minutách jsme se mohla   ukousat nudou=(
Peto508
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.1.2008
hollywood je takýchto filmov   už preplnený.Další   historický film s produkcie   hollywoodu.Film nezaujme,je   dlhý a akčné scény sú   natočené dosť chabo.A   výkon Angelini Jolie je asi   najhorší aký kedy   predviedla.
lemurek80
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Od filmu Olivera Stonea sem   čekal o něco víc.Film se   podle mě zbytečně vleče a   pokaždé když vidím   podobné dílko   zapřemýšlím and tím proč   vlastně točí tak dlouhé   filmy?V kině bych určitě   usnul.Na gauči u DVD to   zvládnete i vy a některé   bojové scény stojí za   zkouknutí
sniki88
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.10.2008
dlho som si ten film zhanal a   ked som ho videl tak ma to   riadne naštvalo to je nudne   dlhe a bojove sceny upln   onicom
Etymon
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.11.2008
Colina mam celkem rád a styl   "ala Troja" taky   můžu takže jsem se těšil,   opravdu hodně.. bohužel hned   ze začátku jsem věděl že   mi na tom něco nesedí,   vlastně mi na tom nesedí   vůbec nic. Je to dlouhé což   nikdy není na škodu když je   něco napínavé, ale tohle?   Bojové scény absolutně na   nic a jediné co z toho vzejde   je dobytí dalšího harému   kde ženy leží ladem a   středem jsou pouze sluhové..   no děs.
vasek34
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.1.2009
Tento film mě docela zklamal   ,mám rád tento žánr   čekal jsem od toho více
zbytečně dlouhý ,   nezáživný v polovině fimu   jsem už usínal!

V.S.
pincekk
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.9.2007
pěkně zahraný,ale zcela   jinak nudný a zbytečně   dlouhý film,který nemá   skoro žádný děj,možná by   to mohl být dobrý   dokument,ale pro požitek to   nené
jaromir.sasinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Myslím si,že je to povedený   historický velkofilm. Ten,kdo   miluje historické filmy si   určite přijde na své.
Halleluja
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Poklona oceňované autorce   jeho životopisu, Mary   Renaultové.
Zatím asi   nejvěrnější historický   film s nádhernou výpravou a   solidními hereckými výkony,   ale právě pro svoji snahu o   autentočnost málo   oblíbený. Všimněme si,   kolikrát byl tento nej.   vojevůdce zfilmovaný. Ano,   jen 2x. Asi víme proč. Ono v   Řecku to chodilo mezi muži a   ženami zkrátka jinak, než   jak je Hollywood zvyklý.   Ovšem pokud jde pro cowboye z   Montany, u těch to zřejmě   divákům nevadí. Co   nadělat:-(
resino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Výpravný příběh o   makedonském vládci Alexandru   Velikým. Nenávist k matce ho   dožene až k dobytí   babylonské říše a dál až   do Indie, ksde narazí na   válečné slony. V souboji   málem zemře. Po uzdravení   se vrací domů a slávy si   moc dlouho neužije neboť je   otráven.
komik
Hodnocení:
Přidáno: 29.8.2006
Na kanále DISCOVERY jsem   viděl zajímavý americký   snímek nazvaný Bojiště -   válečné umění - Alexander   Veliký. Zajímavý 45 minut   dlouhý film s komentáři a   bojovými ukázkami z bitvy u   Gaugameli proti perskému   králi, ukazuje na velikost   válečnického umění   Alexandra, právem   nazývaného Veliký. Snímek,   který mám na DVD vhodně   doplňuje film Alexander   Veliký.
punki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.10.2007
Alexander, můj oblíbený   film. Je opravdu hodně hodně   povedený, i když možná   trochu dlouhý. Není to jen   obyčejný životopisný film,   je to velmi zajímavý a   nabitý životní příběh   úžasného muže. K   dokonalosti přispívá také   naprosto úžasná hudba od   Vangelis.
izzy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.8.2009
::::::::::::::::::::::::60%:::::::::::::::::::::::
Slušný Angelin historický   film o Alexandrovi Veľkom.   Tento žáner je už však   bohužiaľ klasikou, a ja   klasiku neznášam! Ale aj tak   sa na to dalo pozerať,   dokonca ma aj pobavil. 6/10 je   podľa mňa dosť dobré   hodnotenie na takýto film,   takže som prižmúril všetky   oči aj uši. Príjemnú   zábavu!
Moody
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.10.2007
No co rict diky te prvni bitve   je film podle me velmi dobry,   a kdyby to cele nebylo tak   uchilne teple dal byc i 8
braby
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Mám rád historické filmy   ale tento film mi nějak   nesednul hlavně ze strany   hlavní role.Hlavní postavou   mohl být někdo jiný.To si   myslím ,že toto režie   nezvládla.Jinak velice dobrá   výprava a kostými je to tak   na 7,5 bodu
Basil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.1.2008
Božeee, kolik ještě budeme   muset snést takových   hollywoodských   pseudovelkofilmů!! Dávám   dva body z milosti k Anthonymu   a Angelině.
Linville
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2008
Souhlasim s leva2,Alexandruv   vztah z Hefaistionem trochu   zaváněl oním 4%   nádechem.Pokud mám hodnotit   tento film,moc mi na něm   nesedly herci v hlavních   rolích např. Angelina Jolie   jako Alexandrova matka, dále   mě moc nezaujal ani scénář   k tomuto filmu.Mám li být   upřímný, i přesto že   historické filmy patří mezi   mé nejoblíbenější,   Alexandra jsem viděl pouze   jednou a myslím že to tak i   zůstane.
Hellgate
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.12.2005
Rozčarování z filmu
Vážení přátelé   filmu.Opět se osvědčilo   pravidlo:Jak velká   reklama,tak velký   propadák.Nejvíce se mě   nelíbilo pojetí filmu,kde z   Alexandra Velikého   udělali....Neví jak to   říct   kulantně"homosexuála&qu   ot;?,či despotu vůči   ženám?Čekal jsem více   bojových scén hodné tak   velkého vojevůdce jakým byl   A.V.Samozrějmě vím,že to   co ukazují v tomto filmu   mohla býti realita,ale v   dněšní době kdy divák je   čím dál tím víc   náročnější na filmové   efekty je pro mě tento film   PROPADÁK!!!Takže   shrnutí:Kdo očekává   bojové scény ať zhlédne   raději jiný film,kdo se chce   dozvědět o Alexandru   Velikém,co není v   knížkách dějepisu,nechť   tento film zhlédne.Předem se   omlouvám příznivcům tohoto   filmu,ale můj šálek kávy   to není.Děkuji za pochopení   mého názoru.
Kate.Hopkins
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2005
Whow!
Moc jsem od filmu nečekala,   ale opravdu moc příjemně   mě překvapil. Alexandr   Veliký nebyl obyčejný   člověk a film ho podle mého   názoru vykreslil velice   přesvědčivě.
Pouze   mě zarážely narážky na   jeho sexuální orientaci...
kalrum
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.1.2009
NO....Alexandr Veliky byl   veliký svými činy a tento   film, i když vybočuje svým   zpracováním ze škatulky   historických filmů typu:   300,Trója atd.veliký nebal   (pokud nepočítám   stopářž:-)).... mě   uspokojili "jenom"   herecké výkony. Zpracování   filmu jako takového není   špatné,velice se mi líbí   pojetí (není to jen   prachsprosté pobijení   miliónu nepřátel)   ale......délka filmu a   některé části jsou   příliš zdlouhavé (být to   kubrick nic moc by se nestalo   ale zde to je na škodu).   Podívejte se a uvidíte sami,   kdaž se po hodině neunudíte   máte vyhráno - pak se vám   bude strašně líbit, nebýt   to 3hodinový film byl by to   krásný 2hodinový VELKOFILM
pepko00
Hodnocení:
Přidáno: 16.12.2007
Pekné kostými, pekné   prostredie, chýba tomu   "šťava".   Okoreňuje to všetko   "ANGELIKA" bohova   baba.
Pecin
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.2.2005
Nic moc,
nudný příběh. Těch slonů   v Indii mohlo být více.
anakonda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Vzhladom na to, že mám rád   historické filmy som sa   veľmi tešil,keď som si   zakúpil tento film.Sklamal   som sa, lebo je to skôr   psychologický film.Očakával   som velkolepé starodávne   bitevné scény a tých je vo   filme ako šafránu.Naozaj sa   mi zdalo, že som si kúpil   thriller a nie historický   film.
Rohata.krysa
Hodnocení:
Přidáno: 9.3.2012
Když jsem tento film viděl v   době jeho vydání, byl jsem   ještě celkem maleý a moc se   mi nelíbil a ještě   donedávna jsem mu furt nemohl   přijít na kloub, přišel mi   prostě nedobře udělaný,   bojové scény nic moc, samé   povídačky apod. Pak ale   přišel den, kdy se můj   pohled na tento snímek uplně   převrátil. Namísto   zpracování jsem najednou   začal věnovat větší   pozornost mluvené stránce   filmu a okamžitě jsem byl   tímto dílem ohromen.   Kombinace velkolepých   projevů a proslovů,   velikosti Alexandra a skvělé   hudby mi málem vyrazila dech   a já si při sledování   tohoto úžasu začal   uvědomovat plno věcí,   které v tehdejším světě   měli velkou váhu a to např.   hrdinství, čest, odvaha,   naplnění velkých cílů,   oddanost, silná vůle a plno   dalších aspektů, které   formovaly tehdejší vládce a   hrdiny a dělalo muže mužem.   Čím víc jsem tomuto   věnoval pozornost, tím víc   mi začalo docházet, jak je   dnes vše jinak a tyto   nepředstavitelné ctnosti   postupně mizí z našeho   světa. Pro mě je tedy   Alexander film obrovského   rázu a rád se na něj budu   dívat znovu a znovu abych se   aspoň na chvíli odpoutal od   dnešního chaosu a vnikl do   světa, kde odhodlanost,síla   čí čest znamenaly mnoho!
brvno
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.3.2005
????
..nudaaa, blboosť...strátka   to nemalo dej

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11188minih11188Lásky mezi kapkami deště (1979) 
Lásky mezi kapkami deště n
minih10705minih10705Král Šumavy (1959) 
Král Šumavy n
minih16905minih16905Pražákům, těm je hej! (1990) 
Pražákům, těm je hej! n
minih18286minih18286Řek Zorba (1964) 
Alexis Zorbas n
minih27133minih27133Mumie (1999) 
The Mummy n
minih175933minih1759332 srdce (2020) 
2 Hearts n
minih45066minih45066Příběhy z Manhattanu (1942) 
Tales of Manhattan n
minih4143minih4143Bistro (1982) 
Diner n
minih65203minih65203Méďa Béďa - 3D (2010) 
Yogi Bear n
minih133842minih133842Pád Londýna (2016) 
London Has Fallen n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Alexandr Veliký (1956)

 Alexandr Veliký (1956)
Alexandr Veliký n
Alexander The Great
Žánr: drama / životopisný
Země: Spojené státy americké / Španělsko
Režie: Robert Rossen

(remake)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - České stopy

11:30 - 12:30

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

41 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10