Jeden svět

Komentáře uživatele rankinfitch

rankinfitch

rankinfitch zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 1262
...A spravedlnost pro všechny (…And Justice for All)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Drama vystihující   zkorumpovatelnost a   zvrácenost amerického   soudního systému, ve kterém   jedinec nic změnit   nedokáže. Al Pacino chce   takovým jedincem být,   zastupuje klienta, který je   obviněn ze znásilnění, ale   háček je v tom, že ví, že   jeho klient je vinen ve všech   směrech. Mazácká   závěrečná řeč u soudu.
1 + 1/2 policajta (Cop and Half)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.11.2008
Kdyč člověk nečeká   bůhvíjakou srandu a   kdovíjaký výkony, dočká   se naprosto pohodové a   odlehčené komedie, ve které   předvádí svůj drsný   komediální talent Burt   Reynolds. Film neurazí a   rozhodně pobaví.
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Když jsem to viděl poprvý   někdy před půl rokem,   ohodnotil jsem to jako   ohromnou krávovinu a ani jsem   to nedokoukal. Teď jsem to   zkusil podruhý, jelikož jsem   už věděl, do čeho jdu a co   od toho čekat. Jednak už to   teda běželo až do konce,   takže už konečně vim, jak   to dopadlo, ale paradoxně ten   závěr film zas nějak   zkazil. Průběh filmu a   efekty v něm bych dal tak za   7-8, ale ten závěr...no tak   jsem chtěl dát 5, ale   hrozně se mi líbila Evolet   (Camilla Belle), tak dam 6.   :-)
11/9 (9/11)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2010
Velmi zajímavý dokument o   pádu dvojčat WTC v New Yorku   11/9/2001, tentokrát ovšem z   pohledu lidí, kteří byli   uvnitř...od hasičů. Ten den   totiž probíhalo natáčení   dokumentu o hasičích a tak   byl kameraman stále s nimi. A   podařilo se mu naročit   neuvěřitelé záběry.   Výborný dokument.
118 dní v zajatí l'adu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Dokumentární film o   výpravě z Ruska do Kanady   přes severní polární kruh.   Led, sníh, zima a   zdolávání různých   překážek...to je vlastně   celý film.
12 kol (12 Rounds)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.12.2009
Sice to byla vykrádačka Die   Hard 3 jako prase, ale   akcička to byla moc pěkná!   :-) John Cena se mě MOC   líbil už ve Vojákovi,   takže tady pro mě jen   dokázal, že je to frajer.   Renny Harlin po delší době   natočil koukatelný a   napínavý filmek, byť je od   začátku jasný jak to bude   probíhat a jak to dopadne.   :-))
12 úkolů pro Asterixe (Les Douze Travaux D'Astérix)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Beru Asterixe   postupně...tenhle je třetí   v pořadí a zatím rozhodně   nejlepší. Uvidíme, co bude   následovat u zbylých 8   filmů, ale tenhle je fakt   pecka. :-)
13 (XIII)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2009
Špionážní dvojdílná   minisérie, pojednávající o   vraždě prezidentky USA.   Jejímu vrahovi jsou na   stopě, avšak ten díky   zranění ztratil paměť a na   nic si nepamatuje, tudíž   netuší, kdo ho chce zabít.   Finále ovšem ukáže, že   nic nemusí být tak, jak se   zdá. Korupce směřuje   pochopitelně do nejvyšších   míst a vrah nakonec může   být někdo úplně jiný.   Vřele doporučuju, Val Kilmer   v roli sviňáka je   báječnej.
1984 (Nineteen Eighty-Four)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2008
Velmi zajímavě zpracovaný   román o utopické   společnosti. Atmosféra,   myšlenky a problémy   hlavního hrdiny nutí   člověka přemýšlet co by,   kdyby... John Hurt i Richard   Burton odvádějí poctivý   excelentní výkon. Výborný   hodnotný film.
2012
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2010
Až na ten typicky americký   konec jde o vizuelně naprosto   precizní a dokonce i dějově   (na Emmericha je to s podivem)   napínavou podívanou o konci   světa. Emmerich konečně   natočil film, u kterýho neni   třeba přemejšlet a jen   sedět a bavit se. Doporučuju   koukat na Blu-ray v HD, to je   totiž neskutečná paráda.
23 (The Number 23)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.10.2008
Mam Jima Carreyho opravdu   hodně rád a klidně bych ho   snesl i v thrilleru, v omhle   probl=m nemam. Problémem je   prostě film jako celek,   protožy ty 2 body jsou v   podstatě jenom za toho Jima.   Ostatní je příšerná nuda   a slátanina.
27 šatů (27 Dresses)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.11.2008
Tak předvídatelnej a   vážně nezajímavej děj   jsem už neviděl hodně   dlouho. Nedávno jsem viděl   Jak ukrást nevěstu, což   považuju za nesrovnatelně   lepší svatební romantickou   komedii, než bylo   tohle.Katherine Heigl je v   roli věčné družičky Jane   docela nepřirozená, zatímco   paradoxně bravurně zvládá   svou roli James Marsden v roli   Kevina. Takže tak. Nemam co   víc říct, tenhle film   neurazí, ale rozhodně   nenadchne, jelikož takovýhle   filmů je vážně obrovská   hromada a drtivá většina z   nich je lepší než 27   šatů.
2Bobule
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.5.2010
Problém je opět tady.   Stejně jako Sněženky a   machři byly dokonalou   klasikou v 80.letech, Bobule   byly zas jedním z   nejpovedenějších filmů   posledních let. A tak se   samozřejmě v duchu tradic   poslední doby tvůrci snaží   o pokračování, byť   zřejmě "za každou   cenu". Ne, že by Bobule   2 byly nějak blbý, ale kdyby   takový film nevznikl, asi by   s nestalo vůbec nic. Ke   koukání to je, ale kdo od   toho čeká zázrak, bude   těžce zklamanej, neřku-li   přímo nasranej. :-)
3:10 Vlak do Yumy (3:10 to Yuma)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2009
Malinko netradiční, ale   každopádně naprosto   vydařený akční western o   tom, kterak je třeba dopravit   zatčeného vězně do vlaku,   který ho odveze do vězení v   Yumě. Hlavní role celkem   mazácky zahráli Russell   Crowe i Christian Bale. 75%,   fakt pecka!
36. komnata Shaolinu (Shao Lin san shi liu fang)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2010
Po letech jsem se kouknul na   jednu z největších klasik   kung-fu, ale upřímně to už   po takový době zas tak super   zážitky nezanechalo. Ve   svém žánru jde ale opravdu   stále o mistrovské dílko a   skutečnou klasu.
48 hodin v Paříži (Frantic)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Výborné pařížské   kriminální drama o lékaři,   který hledá svou unesenou   ženu a dlouho netuší, proč   ji vlastně unesli. Policie   ani americká ambasáda mu   nehodlají pomoct, tak vše   bere do svých rukou.   Skutečně parádní herecký   výkon Harrisona Forda a   především ještě hodně   mladé Emmanuelle Seigner.
8 MM
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2010
Naprosto parádní   psychothriller o   vyšetřování původu   jednoho brutálního   pornosnímku, na kterém je   zavražděna mladá holka. A   vyšetřováním je pověřen   soukromý detektiv Nicolas   Cage...
88 minut (88 Minutes)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2008
Vskutku až nečekaně   výtečně zpracovaný   thriller. Al Pacino je   klasicky a nedostižně   výbornej, ale i ostatní   herecké výkony tu nejsou až   tak blbý. Film drží dost   napínavé tempo, no a na   konci platí...kam čert   nemůže, nastrčí ženskou.   :-) Překvapilo mě to   příjemně, dám 8.
96 hodin (Taken)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Tak předně pár faktů...Luc   Besson scénář, Liam Neeson   hlavní role a děj   odehrávající se v   Paříži...a tohle dohromady   je pro mě už předem   potenciál mimořádnýho   filmu. A po jeho shlédnutí,   kdy člověk takřka po celou   dobu filmu ani nedýchá,   musim říct, že ve svém   žánru jde opravdu o extra   kvalitní kousek, ve kterém   Liam Neeson předvádí na   svůj věk věci až   nevídané. Vážně hodně   moc povedenej akční   thriller.
A co Bob? (What About Bob?)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.4.2010
Dokonalý herecký koncert   Billa Murraye, jakožto   psychicky narušeného   pacienta, který svého   psychiatra pronásleduje   doslova na každém   kroku...až mu život i život   celé jeho rodině převrátí   vzhůru nohama...a nakonec se   ožení s jeho sestrou. V roli   psychiatra Richard Dreyfuss.
Absolutní moc (Absolute Power)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.9.2009
Mam rád filmy Clinta   Eastwooda opravdu moc. Ale   Absolutní moc je tak nějak   čestná vyjímka v tom, že   se prostě nepovedl. Jde sice   o kriminálku s mockrát   protřepanou zápletkou, ale   bohužel kriminálku   roztáhlou, až nudnou. A   hlavně nikterak překvapivou.   :-( Ty 4 body jsou v podstatě   jednak za Clinta Eastwooda   jako takového, protože si tu   aspoň něhraje na   krovíjakýho machýrka, no a   pak za mého takřka NEJ   oblíbence Eda Harrise,   třetí za Dennise Haysberta   (prezident Palmer v seriálu   "24") a čtvrtej pro   Gene Hackmana. Tim bych   skončil. Vidět znovu to   nemusim.
Addamsova rodina (The Addams Family)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2010
K osvědčeným kouskům, na   kterých člověk vlastně   vyrůstá, se každej vrací   asi nejradši. A stejně je na   tom i první filmový počin   rodiny Addamsů, ve kterém   své role doslova brilantně   zahráli snad všichni.   Naprosto dokonalý černý   humor a příběh o hledání   ztraceného strýčka Festera.
Aféra Concorde (Concorde Affaire '79)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.5.2010
Solidní letecká   katastrofická kriminálka o   sabotáži, která měla být   utajena, neboť nikdo   nepředpokládal, že by   leteckou nehodu někdo mohl   přežít. Letuška ale   takové štěstí měla a tak   se z ní stává lovná   zvěř, protože leteckých   útoků na Concordy je   naplánováno víc... Až teda   na ty "efekty" s   letadlem, to je vážně   humorný. Jako když v Gappě   hořely malý modýlky tanků.   :-)
Agent beze jména (The Bourne Identity)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Je teda pravda, že na   novější verzi "agenta   bez minulosti" tomu   maličko, ale opravdu jen   maličko chybí ta svižnost,   ale nesmíme zapomínat, že   právě tohle je ten   originál, a že je trochu   starší než ten s Mattem   Damonem. A na základě toho   jde o opravdu výborný   thriller, a i když je   stopáž v podstatě 180   minut, uteče to jako voda,   protože Richard Chamberlain   odvádí víc než   prvotřídní výkon.
Agent z Panamy (The Tailor of Panama)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.9.2009
Celkem chaotický a nikterak   zvlášť zajímavý příběh   o tom, za čím vším může   číhat špionáž. Taková   průměrná akční, lehkým   humorem líznutá slátanina,   která občas působí jako   novej Bond, ale většinu   času bohužel i celkem dost   nudí. Takže tolik vše.
Air Force-BAT 21 (BAT 21)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2009
Jednoduchý a přitom   výtečně zahraný příběh   z Vietnamské války, kdy je   sestřeleno průzkumné   letadlo, ze kterého se   podaří katapultovat   podplukovníkovi Hambletonovi   (Gene Hackman). Na   nepřátelském území musí   přežít několik dní, než   se ho bude americká armáda   moct pokusit zachránit. A   vše díky pilotovi Clarkovi   (Danny Glover), který je   celou dobu odhodlaný   důstojníkovi s přežitím   pomoct.
Airwolf
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Pilotní film k seriálu, kde   má hlavní slovo nadzvuková   trysková moderní   helikoptéra, nazvaná   Airwolf. Jako akční krimi   ujde, trikově slabší, ale   stačí podívat a DVD pustit   dál do světa.
Ajťáci (The IT Crowd)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Famózní britský sitcom o   zapomenutém počítačovém   oddělení ze suterénu jedné   firmy, kde si parta bláznů   dělá věci prostě po svym.   Odreagování, pohoda,   pobavení a hlavně   inteligentní humor...hlavní   důvody, proč na to koukam.
Akta X - Speciální vydání: Piper Maru (The X-Files - Special Edition: Piper Maru)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2009
Černý mimozemský olej a   Alex Krycek...to vše   znamená, že jde o výbornou   mytologickou epizodu, resp.   2-epizodu. Před Tunguzskou   záhadou je to vlastně   úplně první setkání s   černým olejem.
Akta X : Identita
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2009
Oddělení AKT X bylo v FBI   zrušeno a Mulder se   Scullyovou jsou převeleni na   "domácí násilí".   V této době se odehrává i   tato dvoj-epizoda, i když zde   jde o mytologickou linii.   Příběh se odehrává v   Nevadské oblasti zvaném Area   51, kdy dojde při cvičném   manévru vzdušného plavidla   neznámého původu k   záblesku a následnému   "tělesnému   prohození" agenta   Muldera a zaměstnance   základny Morrise Fletchera.   Oni oba vědí, že je to   špatně, ale okolí je vidí   jako ty, jímž jsou ve   skutečnosti, kromě jejich   chování. A tak se Fox Mulder   konečně dostane do oblasti   51, i když tentokrát se   spíš snaží z ní dostat   ven...
Tyto 2 epizody   (v pořadí 6x04 a 6x05) jsou   v originálu nazvané   DREAMLAND, český ekvivalent   k nim je KRAJINA SNŮ. Na   videokazetě kdysi vyšly jako   jeden spojený film pod   názvem AKTA X:IDENTITA.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10