Jeden svět

Komentáře uživatele Erkul

Erkul

Erkul zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 1082
...a jitra jsou zde tichá (A zori zděs tichie)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2011
Lyrika uprostřed války a   bolesti. Obtížný úkol,   zejména v době, kdy   většina filmů o válce se   vtahovala k nějaké bitvě   nebo hrdinství a především   chlapské soudržnosti. Filmu   dává mimořádnost i vztah,   který vznikl mezi starým   fronťákem , jakým byl   staršina Fedor Vaskov a jeho   ženský oddíl.
...a pozdravuji vlaštovky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2014
V polovině šedesátých let   jsem se dostal s mladými a   začínajícími autory do   Strážnice na soutěž   Strážnice Marušky   Kudeříkové. Prošel jsem si   Strážnici, poseděl pod   starými stromy. Beseda s   básníky Janem Skácelem,   Oldřichem Mikuláškem,   Zdeňkem Kriebelem, ale   především spoluobčany   Marušky Kudeříkové, to mne   připravilo nato, abych tento   film vnímal v poněkud   širších souvislostech a s   větší trpělivostí,   než-li jsou zvyklí dnešní   filmoví diváci. Myslím si,   že jde o film, který má   stále vypovídací i   uměleckou hodnotu. Rozhodně   větší, než-li dnešní   pseudopolitická filmová   dílka.
...a zase ta Lucie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2014
Marně si představuji, jak by   v dnešní době byl tento   námět zfilmován a vychází   mi, že byť by snímek byl   technicky mnohem dokonalejší   a děj možná i   vypjatější, chyběla by   tomu filmu určitá dávka poh   ádkovosti a možná i jisté   roztomilosti, jednak díky   formelákům i dětským   hercům. Dospěláci hrají   totiž pořad stejně a svůj   stín neopřekriočí.
...kone na betóne
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2014
Tak jsem si po letech pustil z   dávné minulosti dva filmy,   které na sebe navazují   především autorstvím   námětu a také současně i   hlavní postavou. Pásla Koně   na betoně, film z roku 1982   režiséra Štefana Uhra mne   i po tak velkém časovém   odstupu zaujal na rozdíl od   filmu režiséra Stanislava   Párnického...koně na   betoně z roku 1995. Nejenže   mi připadal průměrný, ale   zčásti i chvílemi nudný.
1 + 1/2 policajta (Cop and Half)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.3.2013
Hravý Burt Reynolds   tentokrát v komedii,   přibližující se rodinnému   filmu, kterých se v Amerie   vyrobí ročně stovky.   Zábava na deštivé odpoledne   na chalupě.
100 000 dolarů na slunci (Cent mille dollars au soleil)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2012
Po delší době jsem si film   opět promítnul a byl jsem i   přes poměrně velkou propast   času, nadšen jednak ze   struhjícího děje,   suverenních hereckých   výkonů a zajímabvé kamery.   Dodatečně jsem si uvědomil,   že jsem film viděl v době,   kdy se ještě filmy   promítaly jen v kinech a u   tohoto filmu konkrétně šlo   o snímek, který byl pro   českého diváka naprostým   zjevením.
100 dní v Palermu (Cento giorni a Palermo)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2012
V našich podmínkách se nic   takového nedá očekávat,   ale z principu to možné je,   že naší   "nejúspěšnější"   ; bossové přestanou prchat   mimo území našeho státu a   vrátí se zaštítěni   milostmi, a dokončí   korupční přeměnu   rozhodujících složek   státu.
100 pušek (100 Rifles)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2012
Není to zrovna   nejklasičtější western,   ale rozhodně patří k těm   lepším a ženská hrdinka a   pohledný Burt Reynolds, to   jsou cenné body v zápase o   zájem diváků.
101 dalmatinů (101 Dalmatians)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.3.2013
Pejsek nebo pejsci, to je   nejméně 15 až 20% populace,   a to bez ohledu na věk   diváků, kteří střídají   slzy s pusou od ucha k uchu.   Tohlr nemá sice nic   společného s pohádkami   počesku, ale jsou tam ti   pejsci, takže super.
105% alibi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2013
Jednotlivé figurky tohoto   filmu jsou přiměřeně   prokreslené a jejich   jednání má čitelnou   civilní polohu, všednodenní   reálie té doby dnes   vyvolávají u pamětníků   dosti silnou nostalgii.   Chvílemi se střídají   hmurnější polohy, ale to   zřejmě ke kriminálnmu filmu   té dony patřilo.
1066: Historie Psaná Krví (1066)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2012
Film patří rozhodně mezi ty   lepší hrané dokumenty.   Působivé byly prostřihy s   texty kompilovanými z   dobových kronik a dílčích   figurálních kompozic ze   známé tapiserie z Bayeux,   někdy označované jako   tapiserie královny Matyldy.
12 Let Hitlerovy vlády – Pravdy, mýty a lži
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.3.2013
Bylo by to dobré, pokud by ta   společnost, která , jak je   dnes moderníříkat i   psát-onen-dokument   nesplácala dohromady ze   snímků, které už podobně   posloužily v čemkoli, co se   jen vzdáleně dotýkalo   obdobného tématu. Tímto se   tento film, který má   samozřejmě bohulibé   poslání, zbytečně zbavuje   těch, kdož si již dřívě   koupili desítky podobných   filmů
13. komnata Arnošta Lustiga
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2014
Nešlo o jediný dokument   vztahující se k osobě   Arnošta Lustiga, který   vzniknul po roce 1989, ale v   tomto konkrétním a možná i   posledním je zajímavá   bezprostřednost a i přes   zdravotní potíže, schopnost   vyzařovat energii.
13. komnata Františka Nedvěda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2014
Nešlo jen o nějaké   povidání, které je   povrchní a zaujme jen   neobvyklostí životního   příběhu. V podstatě se   František Nedvěd opřel o   muziku, která ho vždy   opodržela,a podobné osudy s   podobným koncem si myslím   nemají jen umělci.
13. komnata Pavla Bobka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2014
Zamýšlím se nad samotným   zpěvákem Pavlem Bobkem i   jeho osudem, konečně i   poslední životní zkouškou,   než-li se odebral do   hudebního ráje. Tohle vždy   nastane, juak říkal mistr   Ondříček, když v nás film   vyvolá emoce. U tohohle filmu   to platí dvojnásob, když   jste Pavla Bobka opakovaně   slyšeli a viděli ještě   během jeho životní pouti.   Měl snad jedinou slabinu, nic   významného, zpíval   převážně převzaté věci.   Nutno přiznat, že tím   některé přivedl poprvé   před českého posluchače,   ale on sám věděl, že   originál je originál. Měl   při tom všem štěstí na   výborné textaře, takže   jsem si sám pro sebe říkal,   že to byl i přesto formát.
13. komnata Věry Martinové
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2014
Věra Martinová je bohatá o   životní zkušenosti, které   jistě nesou punc bolesti a   ztrát, ale na snímku mne   nejvíce zaujala její vůle   pokud jde o její zdraví a   hledání nových cest, pokud   jde o její zpívání. Není   totiž v těchto našich   končinách o country jak jej   Věra Martinová předvádí,   tak hromadný zájem mezi   věkově středními a   mladšími posluchači.
13. komnata Zity Kabátové
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2014
Je to jedna z těch skvělých   13. tých komnat, které   ukazují , že i dlouhý   život je v podstatě samý   boj s nepořízní osudu a   podle Zity Kabátové, měla   vžřdy i přes všechny rány   osudu, myšlenku, že se   musíá s nadějí dívat   kupředu.
16 Bloků (16 Blocks)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2011
Bruce Willis trochu v jiné   dimenzi, ale stále bojovník   a vítěz. V tomto filmu na   trochu reálnějším   základě. Konečně je to   stále dobrá koukačka. Mne   naopak zaujal David Morse,   velmi nedoceněný, ale o to   vzácnější herecký typ.
1612: Kronika smutných časů (1612: Chroniki smutnogo vremeni)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2011
Nejde samozřejmě o   mimořádné dílo z pohledu   celosvětového filmu, ale jen   si představím, jakou cestu   ruská kinematografie udšla   od agitek a rlzných   gerojských filmů, tak tohle   historické dílko je dicela   zábavné a pokud někomu   vadí v důsledků bojů, že   teče krev, nechť se podívá   na sakra krvavou řež ve   filmu Údolí stínů nebo   Olověnou vestu.
1941
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.6.2011
Je to na Spielberga moc   slabé. Trochu i nepovedené a   rozhodně pokud jde o námět   dosti divné. Tu a tam   nějaká humorná blbina, ale   jinak jen snaha a snaha.
2012: Soudný den (2012 Doomsday)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.2.2012
V DVD edice jsou naprostí   fušéři, že k nám takovou   slátaninu, schovávající se   za thriller, pustili do   republikové distribuce.   Tohle slovu božímu těžko   pomohlo. Zřejmě si nechali   oni páni pěkně bokem   zapltit.
30 vteřin nad Tokiem (Thirty Seconds Over Tokyo)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2013
Film jsem viděl díky jednomu   filmovému fandovi, který   získal film někde v   Maďarsku. Bližší údaje ke   způsobu získání filmu   neuváděl. Projekce ve   vesnickém kině a se zvukem v   americké angličtině, to   samo o sobě bylo drama.   Později nějaký nadšenec   získal překlad dialogu a   snaživě je předčital, byli   jsme takřka III. odboj.   Trochu mi to připoměla   scéna Htřebejkových   Pelíšků. To byly časy,   toho adrenalínu. Dnes to   není žáný problém a pro   mladší diváky je už tento   film málo akční.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.8.2011
Zjednodušeně řečeno, byl   jsem zklamán a současně   pohoršen, protože udělat   komics, protože se to jinak   nedalo nazvat,z vyjímečného   úseku antické historie, to   je opravdu trochu moc, a to   nejsem žádný konzervativec.   Peníze se dají vydělat   nejen na hlouposti, ale i   naivitě.
4 jezdci (The Four Hoursemen)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.10.2011
Velmi schématický a   režijně nevyvážený film,   který je předvším určen   pro amerického diváka. Tomu   nasvědčuje i složení   hlavních hrdinů. Místy se   snaží film přesvědčit   diváka, že v Iráku   umírají Američané pro   správnou věc. Některé   silnější okamžiky jsou   vzápětí překryty scénami   slabými, nefunkčními.
48 hodin v Paříži (Frantic)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2014
Standardní krimi s prvky   akčnáho filmu. Zajímavé   je, že tento film neutrpěl   nějak významně tím, že od   jeho premiéry již uplynula   delší doba. Zřejmě i tím,   že nejde i film jednostranně   působící tzv. americkým   duchem.
5 pekelných mužů (5 per l'inferno)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.4.2013
Dlouho jsem přemýšlel, kdy   jsem naposledy vidě něco tak   naivně přitroublého.   Zkrátka je to jedeno z   béček, které wsi   přivlastnilo válečnou   story. Ztracený čas se   jmenuje Five for Hell.
55 dní v Pekingu (55 Days at Peking)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.8.2011
Slušná pokoukaná, tak   trošku zjednodušující   skutečné děje, ale herci si   vedli dobře. Akční scény   se blíží reálným bojům.
60 sekund (Gone In 60 Seconds)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2013
Cage mi připadá jako někdo,   kdo se snaží překročit   svůj stín a ať dělá, co   dělá, tak je to pořád   stejný Cage. Třeštění   očí, špulení rtů,   rozmáchlá gesta. Vyzařuje z   mého pohledu takovou tu   zarytou až schizofrenickou   potřebu těkat a něco nebo   někoho zachraňovat. Jinak   dobrý,konečně i Cage je   dobrej, i když pořád   stejnej.
700 mil v sedle (Bite the Bullet)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2013
Pokud v mém případě film   vyvolá jakékoliv emoce, ale   hlavně samozřejmě ty   pozitivní, tak jej beru na   milost. Tenhle film,má v   sobě silnou dávku napětí.   Pokud někomu připadá tenhle   snímek nudný, tak asi jde o   super náročného diváka.
8 1/2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2011
Mastroianni v jednom z   nejpodivnějším filmu   Felliniho hraje tak trochu   mistra F., který je v   podstatě pronásledován   těmi, před kterými uniká   a spolu s tímto vývojem se   ocitá v tvůrčí krizi.   Další následný děj je   fantasmagorie představ a   výbuch ukončující a   nastolující nový a další   chaos. Sám Fellini k touto   filmu řekl, resp.to řekl   Guido, tedy že chtěl   původně natočit jednoduchý   film, takovou upřímnou   výpověď a po natočení   filmu má v hlavě chaos.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10