Jeden svět

Komentáře uživatele Strength

Strength

Strength zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Eva Antošová

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 170
2001: Vesmírná Odysea (2001: A Space Odyssey)
 
Přidáno: 13.5.2007
Čekala jsem na to dlouho,   abych se podivala na Odyseu,   při shlédnutí jsem asi tak   dvakrát usnula, ale jinak to   celkem šlo.:-) Je pravda, že   volba hudby do tohoto filmu je   naprosto úchvatná. Jen jsem   trochu nepochopila ten   začátek, kdy tam byli ty   opice, ale budiž. Je to film   od Kubricka a to znamená, že   je to klasika.
3:15 zemřeš (The Amityville Horror)
 
Přidáno: 13.5.2007
Není to špatný film, dá se   dokoukat bez toho, aniž by   člověk odcházel, ale na   druhou strano to   propracování mělo být o   hodně leší. Taillery vždy   vypadají velice nadějně,   ale málokdy se to dá říci   o celém filmu, bohužel jim   asi hlavně ke konci začali   docházet peníze, nebo   skutečně nevím, kde nastala   chyba.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Podle toho, co jsem slyšela a   četla jsem od filmu   očekávala mnohem více. Děj   nebyl nikterak poutavý a co   týče bitev, zajímavá byla   jen ta první, pak už se   zdálo, že se obrázky jen   opakují... Možná se mělo   zůstat jen u komiksu,   protože ten je opravdu   povedý, což se o filmu   říci nedá, bohužel.
50x a stále poprvé (50 First Dates)
 
Přidáno: 29.10.2007
V celku milá komedie s Adamem   Sandlerem. Pokud máte rádi   naprosto absurdní situace,   asi vám to bude líbit. Já   na humoru o ananasech tolik   neulítávám a mám raději   chytřejší komedie. A buďme   upřímní, tahle k nim   nepatří. I když pominu dost   nepravděpodobnou zápletku,   přesto zůstává něco, co   není úplně ok, ale za   podívání to jistě stojí.   Myslím si, že rovna zde   stačí jednou a dost, ale   posuďte sami...
8 mm 2 (8mm 2)
 
Přidáno: 11.6.2007
Na tohle maso ještě dlouho   nezapomenu. Z počátku mě   děsilo jméno režiséra,   kterýmu neodpustím gumový   bradavky G. Clooneyho, ale   nakonec se obavy ukázaly jako   zbytečný. Vážně dost   temnej, brutální a nechutnej   film. Cage se moc nepředvedl   (myslím nijak oproti   standardu), ale vyloženě   jsem si vychutnala Phoenixe.   Rozhodně si myslím, že se   jedná o kvalitní film,   který stojí za shlédnutí!!
Alenka v říši divů (Alice in Wonderland)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Alenka se mi vždycka líbila.   Knížku o ní jsem měla   vedle postele. Film už ale   není ono. Dětské oči si v   knize vykreslí, ale obraz ve   filmu, který je již daný je   velice neoslovující a   neosobní. Nemůžu sice   říci, je to špatně   zpracované, ale   propracování jednotlivých   scén mohlo být utvořeno   poněkud citlivěji.
Alexander Veliký (Alexander)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.10.2007
No, po pravdě řečeno, podle   toho, co jsem si kdy   přečetla, nebo slyšela mě   Alexander Veliký dost   zklamal. Musím uznat, že mě   film moc nezaujal, pár scén   se sce povedlo, ale jinak to   nebylo nic moc. Jedná se sice   o historii, ale přesto se   některé scény dali natočit   mnohem lépe. novu bych to už   asi vidět nepotřebovala.
Amadeus
 
Přidáno: 21.5.2007
Tenhle film je naprosto   úžasný. Nejdřív jsem se   na něj vůbec kouknout   nechtěla, protože jsem si   myslela, že vykreslit celý   jeho život se nepovede tak   dobře, jak jsem očekávala,   ale pak jsme na něj koukali   ve škole a hodně rychle jsem   změnila názor. Mozartův   život je zajímavý sám o   sobě a ještě dokreslený   perfektní hudbou - prostě   nádhera. Myslím, že se film   Formanovi strašně moc povedl   a je jeden z jeho nejlpších   výtvorů.
Americké psycho (American psycho)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Film je dobře zpracovaný,   ale popravdě řečeno jsem   moc nepochopila ten závěr.   Scény kdy vraždí jsou   dobře natočeny a v jednu   chvíli bych i řekla až moc   realistické. Jen ten konec,   prostě i po opakovaným   shlednutí jsem to   nepochopila. Druhé   pokračování je mnohem   lepší.
Anděl na horách
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Anděl, no, co více by se   mělo dodat. Je to taková   stará dobrá klasika, u   které se ráda pobavím. Byť   se jedná o starší, ne tak   kvalitní snímek, jak jsme   zvyklí, ale stále má v   sobě jakýsi nádech.   Andělova odměřenost k lidem   a celkvě jeho chování k   rekreantům je vskutku k   pobavení! :-)
Artuš, Merlin a Prchlíci
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Tahle rodinná komedie se mě   velice líbila, ale postupem   času se mi zdá nějak   nevyzrála. Dokonce bych si i   dovolovala tvrdit, že se zde   nesmí přemýšlet. Možná   pobaví děti, ale v   pozdějším věku si asi   hodně lidí Prchlíkovi rád   odpustí...
Austin Powers: Špión, který mě vojel (Austin Powers: The Spy Who Shagged Me)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Austin Powers prostě nemá   chybu. Sice je jedná o   naprostou slátaninu, ale má   v sobě oprovské kouzlo, u   čehož se člověk perfektně   odreaguje. Důležité je, že   není třeba zapojovat mozek,   aby člověku něco neuniklo.   Je to taková pohodovka po   dlouhé dnu.
Auta (Cars)
 
Přidáno: 7.11.2007
Musím říci, že   zpracování této pohádky   mě velice potěšilo. Jedná   se o velmi dobře promyšlený   příběh, který zaujme od   začátku do konce. I   zakomponování hudby se   velice povedlo a myslím, že   příběh Bleska bude pro   malé i velké tou správnou   podívanou! Rozhodně bych   doporučila všem!:-)
Babička
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.5.2007
abička ao Boženy Němcové   se mi líbí. Je to trochu   složitější příběh,   hlavně tedy na četbu, ale   skrývá v sobě své   historické kouzlo, i když   není zcela tak, jak by měl   být, hlavně s umístěním   domu, ale navadí, tahle   starší babička je lepší,   než ta barevná.
Beethoven
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Docela dobrá komedie pro   celou rodinu. Ukazuje se zde,   že pořízení psa do rodiny   není jednoduchá záležitos.   Je zde poměrně dost   chytlavých, krásných scén.   obzvláště chvíle, kdy si   pes sám vybere jméno je   zajímavá a potěší, jinak   nic moc, ale za podívání   rozhodně stojí!
Biraghin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Lassie je moc krásný   příběh, který musel za   srdce chytit každého, kdo   tento filmeček viděl. Prvně   jsem Lassie viděla v kině,   ještě tenkrát s titulkama a   musím říct, že od té doby   se vždy velice rádá   dívám. Film i knížka   stojí za to a rozhodně bych   to doporučovala každému!!
Blade II
 
Přidáno: 28.5.2007
Zajímavé pojetí filmu. Tak   trochu mi to připomínalo   Matrix + Underworld. Ale   nejspíše jde o názor   člověka. Příběh nebyl až   zase tak špatný, efekty byly   na vysoké úrovni, jen mi   trochu vadilo, že když už   tam jsou český herci tak   jeden nemusí zařvat hned v   prvních minutách. :-)
Blázni a poloblázni (Mixed Nuts)
 
Přidáno: 11.6.2007
většina vánočních   komedií je buď natolik   sentimentální, že se na ně   vydržíte koukat jen   stěží, nebo jsou i fakt   zábavný, ale na konci vás   čeká něco podobnýho, co   postihlo třeba film sám   doma.. ovšem blázni a   poloblázni, to je něco   jinýho :-) tady jsou i třeba   jenom náznaky něčeho   podobnýho udusány pod palbou   gagů a humoru.. .ve   většině případů   sympaticky absurdního.. při   pár písničkách by moh film   konkurovat třeba i takový   nedávno uvedený trávě :-)   ty tu sice teda nenajdete, ale   místo toho na vás zas za   každym záběrem vyskočej   vánoční "hitovky"   ve všech možnejch variacích   a mixech :-)
Bournův mýtus (The Bourne Supremacy)
 
Přidáno: 11.6.2007
Mrzí mě, že si nemůžu   sehnat knižní předlohu od   Ludluma, abych mohla   srovnávat, ale stejně si   myslím, že se příběh   opět jen volně inspiroval   stejně jako v případě   prvního dílu. Nicméně   Bourneův mýtus je   vynikající film, plný akce   a opět tak trochu tajemství   z Jasonovi/Davidovi minulosti.   Rozhodně za velkou pochvalu   stojí herecký obsazení.   Jsem ráda, že Cooper se tady   objevuje aspoň ve   vzpomínkách... ale   opravdová lahůdka je Karel   Roden a Karl Urban - dva   dokonalí hajzlíci. Všem   příznivcům Ludlumových   knížek nebo žánru   politických a akčních   thrillerů vřele doporučuju.
Božský Bruce (Bruce Almighty)
 
Přidáno: 13.5.2007
Opravdu skvělá komedie.   Vyzkoušet si roli Boha by   chtěl v dnešní době   vyzkoušet asi každý, proto   role Bruse byla tak   jedinečná. Mohl si dělat co   chtěl a vlastně toho ani ve   svůj prospěch neuměl   využít. Jeho konverzace a   následné setkání s bohem   je opravdu hezké!
Brácha za všechny peníze
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Jeden ze starších, ale   pěkných filmů, který   ukazuje na zodpovědnosti   "Prcka", vůči   bratrově rodině. Moc se mi   tento film líbí, v poslední   dob se v televizi objevoval   docela často, což také   svědčí o jeho   sledovanosti.. Humorné   zpracování rodinných   broblémů je opravdu velmi   dobré, myslím si, že se   ještě dlouho udrří, je to   velmi dobrá oddechovka.
Casablanca
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Film, který toho má hodně   za sebou. člověk by měl   nejprve poznat pozadí   natáčení filmu, aby ho   vlastně pochopil. Podle mě   je to velmi dobře zpracovaný   film, který zaujme hlavně   starší generaci, ale jistě   i u mladých lidí se nějaký   ten zájem a pochopení mohl   objevit.
Cesta kolem světa za 80 dní (Around the World In 80 Days)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Na tohle jsem se velice   těšila, ale výsledek nebyl   takový, jak jsem si myslela.   Něco tomu prostě nechybí.   Samozřejmě je to velmi   humorné, ale mám dojem, že   by to mohlo být lepší a to   o dost, lidé dokázali   natočit mnohem lepší   příběhy a domnívám se,   že zrovna na motivy Verna by   to neměl být problém.
Constantine
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Zdařilé filmové   zpracování temného komiksu.   Filmový hrdina John   Constantine je chodící   reklamou na tabákové   výrobky.. V každém jeho   záběru je znát čistota   digitální práce,   maximální využití   filmových efektů, rychlost,   pružnost, uhrančivá krása,   omračující nápad a vtip,   rychlý střih a   profesionální využití hry   světla a stínu. Děj filmu   se tematicky drží komiksové   předlohy, filmový hrdina je   oproti komiksovému sice   tmavovlasý a nežije v   Anglii, nýbrž v Los Angeles,   ale pokud není někdo   vyloženě zarytý fanoušek a   znalec kresleného komiksu,   nebude ta malá změna vadit.   Především trikové   ztvárnění pekla je   ohromující.
Myslím, že Četnické   humoresky se zařadí mezi   klasiku českého filmu.   Příběhy na sebe dokonale   navazují, nikdy se u toho   nenudíte, je tam i   originální humor, který   dokonale prokreslí atmosféru   a role Tomáše T. je naprosto   dokonalá. Rozhodně jeden z   lepších českých seriálů   dnešní doby.
Děkujeme, že kouříte (Thank You For Smoking)
 
Přidáno: 11.6.2007
Čekala jsem tuhle   "ostrou" komedii   víc nabroušenou.. .Je tam   spousta drsného vtipu, ale ne   úderného.. Těch, při   kterých bych se zasmála bylo   pár.. a ten, u kterého jsem   se nasmála nejvíc, byl jak z   jinýho filmu.. .Nyní   narážim na boj novinářky   Katie Holmes s tajfunem v   závěru filmu.. .ale i tak se   mladýmu reitmanovi podařilo   natočit příjemný film,   který si člověk může zas   po čase v klidu pustit..   .povedlo se mu vybrat i   vhodné obsazení a lze jenom   doufat, že si kvalitu udrží   i v dalších filmech. Bylo by   to fajn.
Den poté (The Day After Tomorrow)
 
Přidáno: 13.5.2007
Po shlédnutí tohoto filmu mi   lezl mráz po zádach a měla   jsem smíšené pocity. Musím   ale říc, že ho považuji za   velmi povedený. Je tam sice   několik míst, která by se   dala vytknout, ale zase na   druhou stranu je tam spousta   skvělých scén a herecké   výkony jsou taktéž super.   Na nešní dobu se to velice   povedlo.
Doba ledová (Ice Age)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Vydařená pohádka, opravdu   se velice vyvedla. Nechybí   zde vtip a neskutečné   putování mamuta, tygra a   lenochoda společně s   člověčím   "mládětem" je   vskutku nezapomenutelná. Byť   vedlejší, ale hlavně pro   mnoho malých dětí   "hlavní" roli zde   jedna z nejvtipnějších   postav - šavlozubá veverka,   která vlastně nevšední   putování tří přátel   způsobí.
Doba ledová 2: Obleva (Ice Age 2)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Doba Ledová dvě naštěstí   nepotvrzuje napsané pravidlo,   že dvojka už není nic moc.   Hlavně na dětech jsem   viděla, že i dvojka zajala   obrovsko měrou. Opět   nechybí humorné scény,   vevrka, která jako v   jedničce vše způsobí, ale   na konci zase   "omylem" všechny   zachrání... Prostě naprosto   super a kéž by takových   věcí bylo více.
Dokonalý trik (The Prestige)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2007
Naproto úžasný film. Je   plný zvratů, nechá diváka   myslet si něco jiného, ale   přitom do sebe všechny   scény nádherně zapadají.   Myslím, že pokud tento film   uvidíte, tak nad ním bude   ještě hodně dlouho   přemýšlet stejně jako já.   Budete se snažit vysvětlit   si nejenom způsoby všech   kouzel, ale také smysl   životních cílů a   posedlosti různými   aktivitami. K tomu všemu je k   vidění velmi dobré herecké   umění obou dvou hlavních   herců a krása Scarlett...
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177911
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10