Jeden svět

Komentáře uživatele tuwanakha

tuwanakha

tuwanakha zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 141
12 opic (12 Monkeys)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2005
Zajímavá scifi zápletka se   skvělým Bradem Pittem a   Bruce Willisem. Dost   psychologické, ale rozhodně   stojí za shlédnutí.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Bitva v rudohnědém hávu
Kdo má rád bitevní vřavu,   bude spokojen, trocha   romantiky je tady také,   špetka erotiky, kýbl   vulgarity - prostě klasický   Miller. Když Leonidas nebo   vypravěč křičí Sparta k   davům válečníků cítíte   mrazení v zádech. Co na tom,   že něco podobného jste   zažili už předtím, když   Aragorn před branami Mordoru   objížděl své bojovníky.
3000 mil na útěku (3000 Miles to Graceland)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2005
Kevine natoč druhý díl   Tance s Vlky a netoč   pitomosti! Kurt Russell to   bohužel také nespasí. Snad   jedině, že by zastřelil   scénáristu...
5 dětí a To (Five Children and It)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2006
Zajímavý polopohádkový   příběh, kde je prima   gumová loutka, výborný   výkon Kennetha Branagha v   roli excentrického strýčka   a Freddieho Highmora v roli   netradičně spratkovitého   synovce Roberta.
8. Míle (8 Mile)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2005
RAP jako filozofie
Tento film jsem viděl se   značným zpožděním. RAP   nemám rád a o zpěváku   Eminemovi jsem slyšel pouze   pokud šlo o nějakou aféru.   Jednou jsem neměl na co   koukat a tak jsem si pustil 8   Mile. Šok! Ono se na to dá   dívat, má to celkem i   nějakou myšlenku a ten   Eminem umí i hrát! Člověk   se stále učí, a já se   naučil neodsuzovat něco   dopředu. Po shlédnutí filmu   jsem i pochopil proč Eminema   zbožňují davy. Má   schopnost oslovit a zaujmout.   Stejně jako tento film. Na   Oscara to rozhodně není, ale   pokud bude ještě Eminem v   něčem hrát, už se na to   mrknu hned.
A.I.: Umělá inteligence (A.I.: Artificial Intelligence)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.12.2004
Cesta za duší
Herecký koncert Haleye Joela   Osmenta, který je podle mne   nejlepším dětským hercem   součastnosti. Bohužel   Kubrick scénář tak úplně   nedomyslel, či spíš je to   příliš americko happy.   Konec měl nastat, když se   David marně snaží   přesvědčit figurínu Modré   víly, aby mu vdechla život.   Veškerý další balast už   je navíc a pouze rozmělňuje   myšlenku. Z robota prostě   člověka neuděláte, i kdyby   jste měli sebevetší moc,   ale robot David je natolik   oduševnělý, že to ani   nemá zapotřebí. Jenomže to   se mu nikdo vysvětlit   nesnažil.
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2005
Nick Carter - největší   detektiv americký! Hlásala   barvotisková vydání z dob   rakouskouherského   mocnářství. Také jsem se   kdysi dostal k několika   vzácným výtiskům a moc   jsem se bavil. Stejně jako   tvůrci této výborné   české parodie.   Dočolomanský umí, to   dokázel i jako hrabě Teleke   (tajemný hrad v Karpatech), o   kvalitách Rudy Hrušínského   prostě není pochyb   (správná česká facka).
Agent bez minulosti (The Bourne Identity)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2005
Matt Démon
Kdo viděl původní fil s   Chamberlainem bude asi pořád   srovnávat. Damon není   rozhodně lepší, ale není   ani o moc horší. Působivá   je závěrečná přestřelka   na schodech.
Alexander Veliký (Alexander)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2005
Klasicky americká velkohubá   reklama a pak najednou   vidíte, že je to jenom   mýdlová bublina. Tak to je   případ tohoto filmu.   Pozlátko pěkné, ale   Gladiátor to prostě není.   Farell prostě vypadá s blond   parukou divně a celá role mu   sedí stejně mizerně, jako   ta paruka. Radši měli   počkat, až Leo dotočí   Letce.
Atlantida: Tajemná říše (Atlantis: The Lost Empire)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.12.2004
Pohádka, která pohladí
První dobrodružství   mladého Mila nás seznamuje s   roztržitým troubou, který   se snaží za každou cenu   uskutečnit svůj dětský sen   - najít bájnou Atlantidu. Po   humorných peripetiích se mu   to nakonec podaří, ale   málem tím způsobí zánik   posledních obyvatel tohoto   ostrova. Nakonec vše dobře   dopadne (je to přece   příběh pro děti a ty by   jinak plakaly). Kresba je   excelentní a humor   přijatelný, jen by ten Milo   nemusel být tak přehnaně   excentrický a Atlanťané   naivní. Film měl poměrně   úspěch, a tak se můžete   mrknou i na druhý díl.
Bean1: Úžasná dobrodružství pana Beana (The Amazing Adventures Of Mr. Bean 1)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2004
Geniální blázen
Kdo má rád pana Fazolka,   neměl by váhat nad   shlédnutím jeho   nejoriginálnějších   příběhů. Na DVD je tento v   pořadí první, ale žádné   strachy, jsou zde i další   pokračování. Výborný je   též seriál Černá zmije,   který kdysi vysílala Nova,   nebo nedávný Johnny English.
Bouřlivé srdce (Thunder Heart)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.11.2006
Neignorujte svůj osud!
Výborný detektivní a   dramatický film s Valem   Kilmerem v roli agenta FBI   Raye, který přijel do   Siouxské rezervace   vyšetřovat vraždu   indiánského aktivisty. Ray   je ze čtvrtiny indián a   celý život se za to stydí,   zde mu však indiánský   policista (Graham Greene) a   starý šaman (náčelník Ted   Thin Elk)ukáží pravou   Cestu. Ray zjistí, že se   nemůže celý život skrývat   před svým osudem.
Což takhle dát si špenát
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2004
Česká komedie ze zlatého   věku. Sovák s Menšíkem   excelují v jedné scéně za   druhou a další plejáda   českých komiků jim k tomu   přihrává. V Americe by se   takhle dobří herci spolu   nikdy nesešli.
Černá zmije (The Black  Adder)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2004
Černý politik
Ve skutečnosti ne jeden   seriál, ale 4 série   (starověk,   středověk,novověk a první   světová válka). Kdo by za   tváří Rowana Atkinsona   hledal pitomce, měl by se   podívat na tento   čtyřseriál. Je tedy dosti   náročný a stoprocentně si   jej vychutnáte pouze při   dobré znalosti britské   historie a literatury, ale   nenechte se odradit. Spousta   scének je srozumitelná všem   a mnohde zjistíte přímou   návaznost i na českou   politickou scénu (pane, vy   jste mne vyhodil? -Jistě, co   s tebou? -Ale já vám   sloužím od vašich dvou   let!- Tak dlouho, že jsem s   Tebou vydržel? Měl jsem Tě   vyhodit už dávno!-Pane budu   vám sloužit třeba zadarmo!-   Zadarmo? No pak by to snad   mohl akceptovat...) Není to   zajímavý dialog?
Čistá duše (A Beautiful Mind)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2004
Kde je skutečnost?
Film nám pokládá mnoho   nitěrných otázek a jeho   odpovědi jsou jako údery   kladivem Že je Russell Crowe   vynikající herec to   prokázal už v Gladiátorovi,   ale zde zboural všechny   hranice. Věříte mu vše až   do doby, kdy vám scénárista   ukáže, že je vše jinak.   Trochu ve skrytu skvělého   Crowa a excelentního Harrise   je mladý Paul Bettany   (Příběh rytíře), ale   myslím, že i o něm ještě   uslyšíme. Vůbec jsem   netušil, že existuje ten   vědec doopravdy, to tedy   klobok dolů.
Čtyři z tanku a pes (Czterej pancerni i pies)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2005
No rozhodně to není seriál   z roku 1900, ale zhruba o   šedesát let mladší, z   polské elity tehdejších   herců tam hrál snad každý.   Já se tehdy stotožníl s   Jankem, ale nejlepší scéna   byla, jak Gustík ohýbal   hřebík v roce a   Saakedžešvilli zase tankem.   Tehdy jsme to žrali, dnes   bych se tomu asi smál,ale   nakonec americké vyprávěnky   nejsou o nic lepší.Mělo to   celkem hlavu a patu, i když   scény o komunistech a   dělnickém hnutí tady   samozřejmě nemohly chybět.
DARYL / D.A.R.Y.L. (D.A.R.Y.L.)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2004
chlapec na prání
Daryla by jistě chtěli mít   všechny rodiče: skvěle se   učí, způsobně se chová,   uklízí bez řečí a ještě   ke všemu je vyjímečný   sportovec. Zní to příliš   dokonale, maby to nemělo   nějaký háček? Ale to   víte, že má DARYL je totiž   dítě s mozkem robota! Film   je předchůdcem   A.I.(H.J.Osment), ale dopadne   dobře (hlavně proto, že   Darylovi adoptivní rodiče   nemají syna Martina). V   hlavní roli zazářil Barett   Oliver (Nekonečný   příběh).
Děkujeme, že kouříte (Thank You For Smoking)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.3.2007
Každý splácíme svou hypotéku
Tak tahle satirická komedie   mne dostala. Aaron Eckhart   (Jádro) ve své nejlepší   roli bezohledného lobbisty se   šarmem a milujícího otce   Nicka Nolana, by vás   přesvědčil, že země je   placka na které žijí   červení trpaslíci. Milým   překvapením pro vás   určitě bude i mladý Cameron   Bright (Zrození) v roli   Nolanova syna. Třešničkou   na dortu je Robert Duvall jako   Kapitán - šéf tabákového   průmyslu.
Den poté (The Day After Tomorrow)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2005
konec světa
Lidé opravdu stále   podcedňují své ničení   přírody. Kritika tohoto   filmu je každým dnem   aktuálnější a tak i já   jenom čekám kdy za oknem   uvidím tančící Tornáda.   Dennis Quaid podal stabilně   kvalitní výkon u ostatních   už to tak jednoznačně   tvrdit nelze. Samozřejmě,   že scénář má své   klasické nelogismy-   amarikanizmy, ale to asi mohl   každý očekávat (no, ale ta   cesta přes skleník? a útěk   z lodi? - ale nechme toho, je   tam spousta vyslovených   poselství a už jen proto   film stojí za shlédnutí. A   to nemluvím o vynikajících   tricích.
Den šakala (The Day of the Jackal)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2005
klasika
Britský herec Fox nás zklame   opravdu jen výjimečně a   tenhle film tou výjimkou   rozhodně není. Téměř   přesný přepis románu Freda   Forsytha. A teď se   přiznejte: komu jste drželi   palce?
Divoké kočky (Coyote Ugly)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.1.2005
odpad
těžko je divákovi, který   utratí hříšný peníz za   lístek do kina a musí   shlédnout cajdák jak z   venezuelských telenovel.
Doba ledová (Ice Age)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2005
Ať žije šavlozubá veverka!
Doba ledová je po delší   době vtipný a přitom   poetický kreslený film nejen   pro děti. Výborný je   zejména lenochod a   šavlozubá veverka.
Dogma
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2006
Whau!!!!
Matt Damon v roli padlého   anděla Lokiho nemá chybu,   stejně jako Alan Rickman v   roli sv.Petra, 13.apoštol či   dva sexuchtiví proroci.   Rozhopně stojí za   shlédnutí!
Doktor Flastr (Patch Adams)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2006
Výborná komedie s Robinem   Williamsem v hlavní roli.   Nejlepší na tom je, že se   vše skutečně stalo a doktor   Patch Adams skutečně   existuje. Nevěříte? Tak si   to najděte na webu.
Dračí doupě (Dungeons & Dragons)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.2.2005
nepovedená fantasy
ačkoliv se tvůrci filmu   snažili o dobrou fantasy,   vyšla jim z toho pouze   pohádka a ještě nepříliš   akční. Na jedno podívání   ujde, ale podruhé si to už   pustí pouze váš desetiletý   syn či bratr.
Fontána (The Fountain)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Smysl smrti
Málokdy nějaký film   hodnotím plným počtem   bodů, ale Aronofského   Fontána si no zaslouží.   Film je určitě dobré   shlédnout několikrát a asi   nebude pro ortodoxní ateisty   ani katolíky. Pokud však   věříte, že všechno má   svůj smysl, tak je tento film   pro vás.
Frekvence (Frequency)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2006
Herecký koncert Dennise   Quaida a Jamese Caviezela v   rolích otce i syna.   Zajímavá myšlenka   navázaného spojení   vysílačkami v době   polární záře přes   časovou smyčku. Detektivka,   thriller, sci-fi, rodinné   drama - to všechno v jednom!
Gallipoli
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2006
Absurdita boje
Film je samozřejmě   zajímavý hlavně tím, že v   něm začíná mladičký Mel   Gibson, ale hlavní pozornost   na sebe přece jen upoutá   Mark Lee v roli talentovaného   18-ti letého běžce Archieho   z Australské buše. Příběh   jew rozdělen na dvě části,   v té první se rozvíjí   přítelství mezi Dunnem   (Gibson) a Archiem(Lee) a v   té druhé je syrová realita   války. Dnes naprosto   nepochopitelný způsob boje   britského impéria je v tomto   filmu oprávněně   kritizován. Absurdnost smrti   stovek australských vojáků   vás rozhořčí, ale realita   byla bohužel taková.
Gladiátor (Gladiator)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2004
Hrdinské ságy se vrací!
Generál Maximus (Russell   Crowe) je psychologicky   skvěle zvládnutá postava   válečníka, který sice   perfektně zvládá své   krvavé řemeslo, ale jeho   mysl se zabývá stejnými   otázkami jako každý z nás.   Ačkoliv historicky není film   zcela dotažený (špatný   oděv, některé nesrovnalosti   v linii atd.), jedná se   přesto o mimořádně   kvalitní snímek. Skvěle   zvládnuté souboje   gladiátorů i bitva římanů   s germánskou hordou. Nejvíce   mne zaujaly scény, kdy se   napůl mrtvý Maximus v duchu   již setkává se svou zabitou   rodinou.
Harry Potter a Kámen mudrců (Harry Potter and the Sorcerer's Stone)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2004
knižní legenda
Kdo četl knižní předlohu,   nemůže být než spokojen se   zpracováním, které je   téměř věrné. Dětští   herci nejsou nijak   mimořádní, ale to od nich   ostatně role ani nevyžaduje.   Nádherně odporný je Alan   Rickman v roli Severuse Snapa,   také Maggie Smithovou   rozhodně nepřehlédnete.   Další díly mají   zlepšující tendenci stejně   jako knihy.

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

2 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

32 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:25

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190270
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10