Jeden svět

Komentáře uživatele cynik

cynik

cynik zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 148
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.5.2008
Popcornová komiksová   zábava, která prošumí tak   rychle, jak je natočena.   Něco jako sex na jednu noc v   opilosti, víte, že se to   stalo, ale na detaily si   nepamatujete :-)
A   stejně jako k sexu na jednu   noc se ani k tomuto filmu   není důvod vracet.
36. komnata Shaolinu (Shao Lin san shi liu fang)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Pokud lze mluvit o podobných   filmech s přívlastkem   "klasický", pak   tento snímek patří   rozhodně ke špičce žánru.  
K onomu přívlastku   ale patří i všechny neduhy   podobného typu filmů, jako   je například velmi   jednoduchý děj, téměř   supermanské schopnosti   hlavních hrdinů a poněkud   nedokonalé triky. Právě   tyto "nedostatky" z   něj ale dělají klasiku.   Zarytí filmaři a budoucí   režiséři ho zřejmě   nebudou mít mezi svými   oblíbenými, ale prostí   filmoví fandové se k němu   čas od času vrátí. Tak   jako já.
Agent bez minulosti (The Bourne Identity)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Moc jsem od tohoto snímku   nečekal, v kinech jsem ho   nechal dokonce bez   povšimnutí, ale po několika   doporučeních mých   kamarádů, jsem si půjčil a   byl jsem mile překvapen.
Tenhle film táhnou   kupředu dvě věci: Matt   Damon a atmosféra.
Díky tomu, zapomenete i   na drobné "chyby" -   scény ze Švýcarska se   natáčely v Praze, kde jezdí   "staré" české   tramvaje (ano, ty nejstarší   pražské typy), nebo se za   oknem auta, v kterém Damon   odjíždí, objevují   Favoriti, Žigulíci a   Trabanti (no na to, že   Švýcarsko patří mezi   nejbohatší země Evropy :-)   ).
Přesto se k   tomuhle filmu často vracím.
Alexander Veliký (Alexander)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.5.2008
Naprostý blábol, který s   historií a Alexandrem nemá   nic společného. Navíc   tradičně toporný a   neschopný Colin Farrell   doráží tenhle rádoby   historický velkofilm k zemi.   Zbytek udělal sám režisér   svým příměrem tohoto   "veledíla" k   současnému stavu USA a   Blízkého východu.
Zbytečně vyhozené   peníze filmových producentů   a pro diváka ztráta času.
Americký ninja (American Ninja)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Klasika akčních filmů 80.   let, která zpopularizovala   bojové umění ninjutsu.
Michael Dudikoff se   vymykal tehdejším svalnatým   hrdinům typu Schwarzeneggera   a Stallonea a zbožňovalo ho   i dámské publikum. Děj je   jednoduchý jako rána   pěstí, ale bojové scény   jsou dobré a tu a tam si   tohle ještě pustím.
Americký ninja 2 (American Ninja 2: The Confrontation)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Celkem slušný thriller o   ninjích s Michaelem   Dudikoffem, který je o   trošku lepší než první   díl.
Samozřejmě, že   jde typický produkt své   doby, ale dívat se na to dá   i po letech.
Americký ninja 3 (American Ninja 3: Blood Hunt)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.5.2008
Klasický karate film 80. let,   po dvou dílech Michaela   Dudikoffa vystřídal v   hlavní roli David Bradley,   ale zápletka je ve skrze   stejná.
Jako teenager   jsem se u téhle série dobře   bavil, kromě pátého dílu,   ten nestál za nic.
Americký ninja 4 (American Ninja 4: The Annihilation)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.5.2008
Čtvrtý díl pokračuje v   sérii na stejné úrovni jako   jeho předchůdci. Tvůrci se   snažili spojit předchozí   dva filmy s Dudikoffem s   třetím dílem s Davidem   Bradleyim a tak v tomto   pokračování hrají oba.
Dalo se na to koukat, ale   žádné hlubomyslé dílo   nečekejte, ale to diváci   těchto žánrů ani   nečekají. Éra těchto   snímků je už ale   nenávratně pryč.
Americký ninja 5 (American Ninja V)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.5.2008
Tvůrci pátého dílu, kde   hraje opět pouze David   Bradley zřejmě dodnes   netuší, zda chtěli natočit   regulérní bojový film nebo   teenagerovskou komedii.
Tenhle díl je naprostá   ztráta času, dokonce   Bradleyho postava se jinak   jmenuje než v předchozích   dílech, tenhle film nemá s   poůvodní sérií nic   společného.
Anakonda (Anaconda)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Neskutečná pitomost, zralá   přímo pro videopůjčovny,   těžící z poněkud   vyhaslého odkazu   Čelistí.
Jon Voight   jen marně připomíná doby   dávno zašlé slávy a   Jennifer Lopezová nikdy   dobrou herečkou nebude.   Naprostá ztráta času,   protože podobných stupidit   jsou plné půjčovny i   televize. Kdyby se ta   Lopezová aspoň svlíkla, tak   najdu nějaké plusové body,   takhle si tento film   nezaslouží víc jak dvojku.
Apokalypsa (Apocalypse Now)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Jeden z nejlepších filmů s   válečnou tématikou, který   neztrácí nic ze své   působivosti ani po letech.   Nelze jinak než doporučit.
Avatar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.2.2010
Mnoho povyku pro nic
Čas od času se objeví   snímek, který je od   počátku masírován médii a   nebýt toho, zmizel by záhy v   propadlišti dějin. Jen   namátkou jmenujme: Titanic,   Terminator 2, Alexander   Veliký, Matrix 2 a 3, Tobruk,   Bobule, či víceméně cokoli   od Michaela Baye... a nebo   třeba Avatar!
Snímek   na kterém   "Želený" Jim   pracoval 15 let. Snímek,   který má naivní a   pitomoučký scénář, jehož   zápletka je tak triviální,   že jí kdokoli vymyslí za   deset minut a naroubuje jí na   jakýkoli žánr...
Příznivci Avataru, ale   nikdy nemluví či   nevyzdvihují sílu příběhu   (proč taky, když vlastně   neexistuje), za to jdou do   extáze z triků ve filmu   použitých (to už tady bylo   - u Terminatora 2, tam jsou   taky na tehdejší dobu   přelomové triky, bohužel   samotný scénář je totéž   co jednička, pouze Arnold   nikoho nezabije, což je   strašná nuda!).
Takže ve výsledku   vychází, že Cameron utratil   nehorázné peníze za   tříhodinovou vatu, kterou by   za "pár šupů"   zvládla jakákoli PC hra a   navíc by člověk mohl   "ovlivňovat" děj.   Bohužel nás zřejmě neminou   další díly Avataru a je   více než možné, že je   čeká osud pokračování   Matrixu... Zaráží mě pouze   jedna věc, pokud stačí   dělat filmy jen kvůli   trikům, proč se někdo   vůbec namáhá vyhazovat   peníze za někoho tak   "trapného" a   "podřadného" jako   je scénárista?
Až do smrti (Until Death)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Tímto snímkem Jean - Claude   van Damme opět potvrdil, že   tu a tam umí i hrát.   Karatistické kreace nechal   pro tentokrát doma a   vystačí si pouze se   střelnými zbraněmi.
Image klaďase taky někde   zapomněl a pokouší se o   jisté charakterní herectví   a celkem mu to jde.
Dobrý thriller pro   dlouhé zimní večery.
Barbar Conan (Conan the Barbarian)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Pokud by existovala kolekce   "klasický   Schwarzenegger", tak   tenhle film by patřil mezi ty   nejlepší.
Snímek je   hodně ponurý a temný, což   je mu jen ku prospěchu   (druhý díl více odpovídal   literární předloze), a   Conana nezahraje nikdo jiný   lépe než právě   Schwarzenegger (dobře ještě   možná Dolph Lundgren).
Všem milovníkům fantasy   vřele doporučuji.
Blade II
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Neskutečný comicsový   blábol, který je dějově   naprosto pitomý, ale díky   režisérovi, který filmu dal   úžasné vizuální   zpracování, které nechává   divákovi zapomenout stupiditu   děje. Zábava která se   nechá vidět, ale vracet se k   ní nemá smysl.
Blade Runner
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Kultovní sci-fi noirová   detektivka Ridleyho Scotta   rozhodně patří k jeho   nejlepším filmům.   Pochmurná vize blízké   budoucnosti v níž osamělý   policista Deckard loví   čtyři replikanty, kteří si   chtějí jen vybojovat své   právo na život, prostě   patří ke klenotům světové   kinematografie. Působivé i   znepokujující zároveň.
Bláznivá střela (The Naked Gun: From the Files of Police Squad!)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Skvělá komedie, kde se   divák baví už při prvním   shlédnutí a při dalším   vidění odhaluje další   fóry v druhém a třetím   plánu. Jedna z nejlepších   amerických komedií 80. let,   které nejrůznější   "Prcičky" a spol.   nesahají ani po kotníky.
Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu (The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Druhý díl drží úroveň   předchozího filmu. Spojení   Leslie Nielsen, bratři   Zuckerové a Jim Abrhams jsou   zárukou kvalitní zábavy.
Série Bláznivých střel   patří ke klenotům komedií.
Bláznivá střela 33 1/3: Poslední trapas (Naked Gun 33 1/3: The Final Insult)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Asi nejslabší díl celé   série, která se odehrává   na předávání Oscarů, ale   i tak má pořád úroveň.   Vynikající a vlastně   samostatně vtipnou rovinou   jsou ukázky s filmů   nominovaných na zlatou   sošku.
Bledý jezdec (Pale Rider)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Nejlepší westerny jsou   prostě s Clintem Eastwoodem,   to je marný. Tohle byl   úplně první, který jsem s   ním viděl a i když jsem   byl malý kluk, tak si mě   prostě Eastwood ihned   získal. Sice se v tomto   westernu moc nestřílí, ale   atmosféru má úžasnou a   Eastwood opět exceluje v roli   muže s tajemnou minulostí a   finále stojí za to.
Bolero
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Než koukat na českou   detektivku, to radši vyhořet   a třikrát po sobě!
Paní Zinnerové jdou   lépe Proutěné košíky a My   všichni školou povinní, ale   Bolero je tragický omyl   kariéry všech   zúčastněných od režiséra   až po catering !
Jediné co nutí diváka   vydržet jsou nahé scény   Barbory Seidlové v závěru   snímku. Holé utrpení   filmového diváka!
Bonnie a Clyde po italsku (Bonnie e Clyde all'italiana)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Jeden z nejlepších filmů   Paola Vilaggia, který vedle   Malérů pana účetního I.,   patří k tomu nejlepšímu na   poli italských bláznivých   komedií.
Fekální a   stupidní humor, který   kraluje v jiných   Vilaggiových filmech, tady   naštěstí chybí a dominují   promyšlené gagy a komické   situace založené na   rozdílném vzhledu obou   hlavních představitelů.
Lze doporučit i   zapřísáhlým odpůrcům   Paola Vilaggia.
Jestli tohle je vtipné, tak   já jsem Miluška   Voborníková! Hodnotit tenhle   paskvil lze jen v záporných   hodnotách ! To si radši dám   denně všechny tři   Kameňáky.
Bourneovo ultimátum (The Bourne ultimatum)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Skvělé zakončení trilogie,   Jason Bourne konečně   doputoval na konec svého   pátrání po své identitě.  
I třetí díl má   vysokou úroveň a lze ho jen   doporučit všem kdo mají   rádi kvalitní thrillery i   Matta Damona.
Bournův mýtus (The Bourne Supremacy)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Málo kdy je pokračování   stejně dobré jako první   film či dokonce lepší. Ale   příběh o Jasonu Bourneovi   je naštěstí tento   případ.
Snímek si   udržuje napětí a atmosféru   i nadstandardní úroveň   akce. Pro českého diváka   navíc bonus - Karel Roden   jako jeden z hlavních   záporáků.
Bratrstvo vlků - Hon na bestii (Le pacte des loups)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Obdobný případ jako u filmu   Vidocq, dobrodružný horor   zasazený do Francie 18.   století. Něco mezi Psem   Baskervillským, Angelikou,   Posledním mohykánem a   prvním dílem Purpurových   řek, ale rozhodně se u toho   člověk nenudí a zhltne to   jedním dechem, což byl   očividně hlavní účel   tohoto snímku. A ani vám   nevadí, že v 18. století se   kdekdo ve Francii řeže   stylem karate jako Bruce Lee   nebo van Damme.
Bůh odpouští, já ne! (Dio perdona... Io no!)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2008
První společný film dvojce   Hill - Spencer, který je   ještě poctivým westernem.   Nekonají se žádné   bláznivé honičky a rvačky,   pro které je všichni máme   samozřejmě rádi, ale tenhle   film má blíž k Pro hrst   dolarů nebo Djangovi než k   Pravé a levé ruce ďábla a   rozhodně stojí za vidění.
Byl jednou jeden král
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Klasická pohádka, kterou   miluje snad každý a to i   přes lehký závan socialismu   a budování šťastnějších   zítřků, který je z něj   cítit. Ale to je cítit i   Císařova pekaře a pekařova   císaře a vůbec z většiny   filmů této doby a nejen   Werichových.
Nechybí   tu humor a vše ostatní, co   dělá pohádku pohádkou a   mnozí současní tvůrci   filmových pohádek se tu   mohou leccos přiučit a to   včetně Zdeňka Trošky.
Cabin Fever
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Zápletka tohohle hororu není   nijak světoborná, ale co se   na něm musí ocenit je to,   že tentokrát skupina   teenagerů, kteří jsou   tradičně postupně   likvidováni nebojují svůj   boj se zlem v nějaké   pustině bez lidí, jak bývá   v amerických hororech   časté, ale v docela hustě   obydlené oblasti.
Nikdo jim sice nepomůže,   ale atmosféra je   uvěřitelnější, než u   nějaké vyvražďovačky v   poušti nebo hlubokém lese,   kde není ani živáčka.
Cartel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Typické béčko, nebo dost   možná spíš céčko,   kterých byly na začátku 90.   let plné obchody i   videopůjčovny. Naprostá   ztráta času, ale dovedu si   tento film představit kolem   půlnoci na Nově nebo Primě.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10