Duben

Komentáře uživatele callaghan

callaghan

callaghan zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 156
Afrika
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.10.2010
Pro mě je tohle určitě   jedna z nejslabších   Cimrmanových her. Byl jsem na   ní na živo v divadle a   pamatuju si, že jsem byl   celkem zklamaný.
Agent bez minulosti (The Bourne Identity)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.10.2008
Docela solidní film, ale víc   jak 6 ode mě nedostane. Ta   zápletka o ztrátě paměti   se mi totiž zdá už celkem   ohraná a děj se dá   poměrně snadno   předpovídat.
Alexander Veliký (Alexander)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.12.2008
Naprosto souhlasím - je to   hrozná nuda. Alexandr u mě   přebil dokonce už tak dost   slabou Tróju a stal se tak   žhavým kandidátem na   nejnepovedenější   historický film, jaký jsem   kdy viděl.
Americká krása (American Beauty)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.3.2008
Příběh   "ulítlých"   Američanů mezi kterými   vyniká Kevin Spacey je   zajímavý a kvalitní, že by   to ale měl být nějaký   extra hit a něco famózního,   to se mi zase nezdá. Jde   prostě o jeden z dobrých   filmů s kritikou způsobu   života v Americe.
Avatar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.1.2010
Každý asi tuší, co ho   čeká, když se chystá na   Avatara - scénář tuctový,   technické provedení -   dokonalé. A přesně tak to   opravdu je. Teď jde jenom o   to, co má člověk u filmu   radši. A přiznám se, že   já se v první řadě   vždycky dívám na děj a   scénář k Avatarovi, to je   opravdu hrozná americká   omáčka bez jiskřičky   originality. I když je teda   3D zážitek docela silný,   víc jak na 30% mě tenhle   film neoslovil. (A to je   vidět i v tom, že jsem se   během promítání nejmíň   5x díval na hodinky, kolik   zbývá do konce. To se mi   obvykle nestává:-)
Barbar Conan (Conan the Barbarian)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.8.2010
Kvalitní film se   Schwarzeneggerem ještě v   plném rozpuku sil. Příběh   je neotřelý a zajímavý,   ale děj se mi zdá na   několika místech celkem dost   zjednodušený a nekompaktní.   Ať si každý udělá   obrázek sám. Naprosto   fantastická je ale bezesporu   hudba, která celý film   posouvá ještě o kousek   dál.
Barva peněz (The Color Of Money)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.10.2008
Sice žádný trhák, ale   jinak solidní film. Newman i   Cruise hrají dobře. Moc se   mi ale nelíbil ten otevřený   závěr, podle mě se to tam   moc nehodilo.
Beowulf
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.10.2010
Několik set let stará   báseň zpracovaná   nejnovější 3D technikou.   Tohle spojení je podle mě   trochu přitažené za vlasy a   vůbec Beowulfovi nesluší. A   navíc ani tahle nejnovější   technika za moc nestojí -   takový Hrothgar spíš   vypadá, jako by byl   uplácaný z plastelíny.   Atmosféra dávných dob je   pak udusaná pod hromadou   efektů a film obsahuje hodně   hluchých míst. Kvalitní   zpracování Beowulfa s   živými herci by mohl být   pěkný trhák, tohle je jen   průměrná záležitost.
Blade Runner
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2008
Na jednu stranu uznávám, že   Scott přišel s něčím   novým, na druhou stranu i u   mě zůstal tenhle film trochu   za očekáváním. Dostal mě   až ten závěrečný střet   Forda s replikantem, ale do   té doby se to opravdu celkem   vleče.
Blaník
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.10.2010
Nemůžu si pomoct, ale oproti   ostatním Cimrmanům jsem se u   Blaníku celkem nudil.   Přišlo mi to celé takové   nezáživné..
Bod zlomu (Point Break)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.3.2008
Atraktivní prostředí   egoických surfařů   vytváří pro celý film   dobrou kulisu. Děj je pojatý   ve velmi svižném tempu a   obsazení hlavních rolí se   taky povedlo. Nezatajím, že   "záporňák" Swayze   mi přišel o něco lepší   než Reeves.
Byl jednou jeden král
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2008
Já bych tuhle neuvěřitelně   krásnou pohádku označil bez   váhání jako nejlepší na   světě. Jak jinak by se dalo   vysvětlit, že se na ní rád   podívám každý rok, i když   už jí vlastně znám   nazpaměť? Nádherný   příběh, úsměvné scény,   ale především celá   pjeláda těch nej českých   herců v čele s Burianem a   Werichem, jejichž vzájemné   dialogy prostě nemají chybu.
Bylo nás pět
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.10.2010
Podle mě o hodně lepší   než knížka samotná. Ta mě   na rozdíl od filmu moc   nepobavila. Kromě těch   obvyklých kladů jako je   herecké obsazení atd. se mi   také líbil tah tvůrců   filmu, kteří tak trochu   ostříhali tu část, kde je   Petr Bajza nemocný a má sny.   Ta se totiž v knížce   hrozně vleče.
Collateral
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.9.2008
Na to, jak mám rád většinu   filmů od Manna, pro mě byl   Collateral určitým   zklamáním. Asi jsem byl   připravený na pořádnou   porci akce jako v Heat, ale tu   v tomhle snímku nenajdete.   Chybělo mi tu i nějaké   pořádné vystupňování   napětí. Stručně řečeno,   Collateral moji pozornost   nijak extra neupoutal.
Constantine
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Nadšení z tohohle filmu jsem   tak nějak pořádně   nepochopil. Popravdě mě   spíš Reeves zklamal, do   čeho se to nechal naverbovat.   Myšlenka filmu je sice   dobrá, ale to zpracování   mě ničím nezaujalo. A i   když se film honosí   označením horor, jde spíš   o takový slabý odvar. Moc   hrůzy a napětí jsem v   Constantinovi opravdu   nenašel.
Černý déšť (Black Rain)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.3.2008
Pro mě zklamání. Na to,   jaké měl R. Scott k   dispozici herce se z filmu   stala taková neslaná   nemastná snaha o velkou   krimi. Děj je neuvěřitelně   jednoduchý a bez   překvapení. Čekal jsem   něco propracovanějšího.
Červený trpaslík (Red Dwarf)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2008
11/10
Lepší sitcom nehledejte.   Červený trpaslík všechny   ostatní hravě převýší, a   to hned díky několika   faktům. Všechny příběhy   jsou promyšlené, slovní   humor nemá chybu a každý   díl skrývá kvanta   geniálních hlášek a scén,   které dostanou každého.   Vyzdvihnout zaslouží (jako u   Simpsonů) trefný dabing   (například Kocour snad   nemohl být namluven líp) a   vynikající překlad. Prostě   paráda.
Čistá duše (A Beautiful Mind)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2008
Tenhle životopisný film je   zpracován skutečně ve   velkém stylu. Moc slabých   míst v něm nehledejte. V   jistých scénách člověku   až mrazí v zádech z tvrdé   reality. Paradoxem potom pro   mě, jako asi pro mnohé,   zůstává, že při žni   Oskarů vyšel naprázdno R.   Crowe, na jehož výkonu celý   film stojí. Dovolím si   tvrdit, že bez něj by to   dost možná byl jen další   průměrný film.
D-Tox
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.3.2008
Nepovedená, tuctová   detektivka, jednoduchounký   děj, prostě slabota po   všech stránkách - to   všechno nám nabízí D-Tox.   Ani Stallone podle mě moc   dobře nezahrál. Jde o nudný   film, který diváka moc   neupoutá.
Ďáblův advokát (The Devil's Advocate)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.8.2010
Teda docela upřímně musím   říct, že moje očekávání   bylo někde jinde. Pacino jako   satan podle mě moc   přesvědčivý není a Reaves   hraje takový svůj obvyklý   průměr. A ten rádoby   překvapivý poučný konec...   No, průměr.
Diplomová práce (Tesis)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2008
Amenábarova prvotina o   násilných maniacích na   madridské univerzitě. Film   mých středoškolských let.   Místy trochu drastický, ale   jinak poměrně zajímavý a   napínavý až do konce. V   evropských měřítkách   rozhodně jeden z těch   lepších.
Dravci (Ravenous)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.8.2011
Blue. Tak na tenhle film už   se znovu nepodívám. Ne   kvůli kvalitě snímku, ale   kvůli tomu, co se tam děje.   Jako celku mu nelze nic moc   vytknout, i když... Hudbu   bych ohodnotil za 4. Na   některých místech jsem ji   vůbec nechápal - co třeba   má znamenat ta rozjuchaná   melodie, když lidožrout   honí jednoho vojáka?! A nebo   když se Pierce vrací do   tábora? To jsem spíš měl   pocit, jako bych byl někde na   jarmarku. A potom ještě ten   skok ze skály ala Rambo I,   který je pro Pierce jako   seskok z metrové zídky.   Jinak atmosféra je hustá,   možná až moc a komu se   líbí podobně laděné   syrové snímky, tak bude   spokojen. Jenže to já   nejsem.
Ecce homo Homolka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Na první pohled by se chtělo   říct: film o ničem. To ale   až do té doby, než   divákovi dojde, že je to tak   naprosto schválně. Právě   proto, že se tam vlastně nic   neděje, si člověk   uvědomí, jak fádní život   taková typicky česká rodina   kolikrát má. Navíc   obsazení hlavních rolí   nemá chybu.
Elitní jednotka (Tropa de Elite)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2010
Můj první jihoamerický film   a místy mi až mrazilo v   zádech. Hodně krutá   záležitost, místy bych   možná řekl že až moc.   Jestli to takhle v Brazílii   vážně vypadá, tak kam se   hrabe USA. Bující drogová   kultura, korupce v policii,   střílení bez váhání a   surové vyšetřovací   praktiky. A to všechno   zpracováno typicky   jihoamerickou roztěkanou   kamerou. Je to fakt síla.
Evropský gigolo (Deuce Bigalow: European Gigolo)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Kámoš mi nabídl, ať se na   kousek podívám... Teda, fakt   jsem čuměl, kolik oplzlostí   se vejde do jednoho filmu.   Viděl jsem 15 minut a slyšel   asi další hodinu a nechápu,   co se někomu může líbit na   téhle hromadě trapných   úchylností. Pro mě   bezkonkurenčně nejhorší   počin, který jsem měl tu   smůlu vidět. Nevím, co víc   o tomhle odpadu psát. Škoda   jen, že nemůžu jít do   mínusu.
Expendables: Postradatelní (The Expendables)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Co nám to Stalloun na stará   kolena servíruje za sajrajt?!   Prázdné dialogy naprosto o   ničem a scénář, který   očividně nedá zrovna moc   práce dát dohromady.   Křečovité scény, prakticky   nulový obsah. A jo, já   zapomněl - propracované   akční momenty. Jo, ty tam   jsou. Ale ty se najdou přece   i v jiných filmech. Nechápu.   A co měla znamenat ta   megarole Schwarzeneggera a   Willise? Lidi, trochu   soudnosti...
Falco (Falco - Verdammt, wir leben noch!)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2010
V rámci evropských   měřítek je tenhle snímek   určitě nadprůměr. Rubey   hraje srdcem a servíruje nám   úplné Falcovo dvojče, i s   tou jeho echt wienerisch,   která je místy naprosto   nesrozumitelná. Film jako   celek je rozhodně působivý,   hezky hudebně podladěný a   nezdá se že by Falca moc   glorifikoval (i když do   jisté míry samozřejmě jo).   Jen by mě zajímalo, co   všechno je založené na   faktech a co je poupravené...   Ale ať už byl Hölzel   jakýkoli, určitě si zápis   do světové kinematografie   zaslouží.
Fanatik (The Fan)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Teda, podle obsazení a názvu   filmu jsem čekal   propracovaný, zamotaný   psychothriller a nakonec   člověk zjistí, že fanatik   Niro není vlastně žádný   fanatik jako spíš trouba.   Slabota po všech stránkách.
Farma zvířat (Animal Farm)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2010
Velmi dobré zpracování   Orwellova veledíla, kterému   lze jen máloco vytknout.   Úžasné animace, scenérie   vykreslené do detailu, dobrá   hudba i dabing. Jen mě trochu   zklamalo, že konec je trochu   poupravený. Já bych skončil   přesně tak, jak to má   Orwell; tenhle film jde   ještě o kousek dál.   Rozhodně doporučuju   přečíst si knížku.
Fimfárum Jana Wericha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Kvalitně zpracovaný odkaz   Jana Wericha. Je dobře, že   se na takového velikána   nezapomnělo a že se takhle   oživuje jeho tvorba. Vždyť   kdo znal knihu ještě   předtím, než byl udělán   film?

TV Program

ČT1 - Komisař Clouseau na stopě (196...

22:40 - 00:20

25 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

ČT2 - Přichází Satan!

22:05 - 23:55

60 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Plán útěku 3 (2019)

21:40 - 23:35

85 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Kingsman: Zlatý kruh (2017)

22:30 - 01:30

35 minut již uběhlo
145 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178302
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10