Zari
ohodnotit

Nespoutaný Django

Django Unchained

Další název:
Divoký Django (SK)
Rok:
2012
Délka:
166 minut
Premiéra v ČR:
17.1.2013
„Vzali mu svobodu. On si vezme mnohem víc.“

Komentáře k filmu Nespoutaný Django

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 49
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2014
Tarantino dlouho nic   nenatočí a když se do   něčeho dá, stojí to zato.   Pocta italským spaghetty   westernům pojal velkoryse a   vskutku - po tarantinovsku. Na   seznamu herců jsem zahlédl   Christopha Waltze, který už   velmi zazářil v Hanebných   parchantech. Jeho ďábelský   nacista tam byl velkolepý. A   tak mě Django přitahoval   dvojnásob. A jeho výkon   opět předčil očekávání.   A proto jsem si snímek   vychutnal v původním   znění, protože jeho   výjimečný herecký akcent   pražádný dabing nenahradí.   Objevila se kritika, že je   Nespoutaný Django dosti   brutální, ale kdo si   vzpomene na první snímek s   Frankem Nerem, zase až tak   hrozný to nebylo. Příběh   je stavěný hodně na   dialozích, - ale   dramatických dialozích. O   šokující zvraty není   nouze, a tak tím končí   veškerá předvídavost. Snad   jen, že nic není jak   vypadá. Zvolený soundtrack   je zajímavý. Jeho použití   je trefné a danou scénu   velice povznáší. Tarantino   má svůj osobní styl   vyprávění a tento jeho   rukopis vyvolává neustále   bouřlivé reakce. Takový   Oliver Stone na tom byl   podobně. Já tento počin   hodnotím vysoko. Spaghetty   westerny se dnes už netočí   a tak bylo zalepeno prázdné   místo velmi kvalitním   snímkem, o kterém se bude   vyprávět ještě hodně   dlouho.
Xpojntman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2018
Je v tom filmu rasismus nebo   neni. MysliM ten obracacejen   černych proti bílým? No   hlavně, že to Quentin   pekelně dobře natocil.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2013
Je to kůň!
Tolik dní jsem nedočkavě   hryzal udidlo, až bylo   úplně na cucky. Až jsem se   konečně dočkal! Můj pán   mě zrovna uvazoval před   multiplexem... Prásk!   Chlíst! Moje bílá hříva   ve zlomku sekundy zrudla, jak   pod naším sousedem nějakej   Němčour odstřelil koně.   Přímo do tý jeho koňský   hlavy. A pak si uhladil vlasy   a narazil si buřinku víc do   čela, aby nebyl vidět ten   háknkrajc, co měl vyrytej na   čele. Sám Bůh ví, kdo a za   jakou hanebnost to tomu   panchartovi udělal...

Jeho gentlemanský   omluvy už jsem slyšel jen   zdálky, jak mě můj pán   radši vyváděl s sebou po   schodech do kina. Nakonec   ukecal i uvaděče, starýho   černocha se stříbrnejma   vlasama, aby mě taky pustil   do sálu. Ten negr měl sice   napřed drzý řeči, ale   nakonec mě tam pustil. Narval   jsem svou širokou prdel   natěsno do sedačky mezi dva   kýble popcornu, kopyto přes   nohu, ocas přes ně a   natěšeně si odfrknul.

Pak konečně   zhasli a já jsem se   pomaličku šoural spolu s   těma negrama pustinou mezi   skalisky. A stala se mi   taková divná věc. Chvílemi   jsem naprosto přestával   vnímat děj filmu - stejně   byl spíš pro kočku než pro   ryzáka. Na plátně zůstaly   jen ty s láskou vyčarovaný   divukrásný obrázky a mě   tam paralelně s nima   probíhaly před očima   výjevy z mýho dosavadního,   moc těžkýho koňskýho   života. Ale když do sálu   vjela jako uragán tlupa   maskovaných drsňáků s   blbě vystřiženýma dírkama   v kuklách, to už jsem se   neudržel, vyběhl s   radostným zaržáním do   uličky a divoce jsem s tlupou   těch hrdých negrobijců   cválal po celém sále sem a   tam. Můj pán mě musel   párkrát přetáhnout bičem,   a houknout na mě: „uklidni   se, nebo nás vyvedou, ty   vole!“ (pro nezasvěcené   paničky z měst: vůl, to je   vymiškovanej bejk).

Po titulcích jsme   nechali souseda v Erotic City   vedle multiplexu, kvůli   kumulaci zážitků. Prej mu v   tý strašný konině chybělo   víc sexu. (To i mě, jedinou   pořádnou klisničku si   totiž odvedl Django. A na   nějaký to pořádný   krocení vlastně za celej   film vůbec nedošlo).

Můj pán se pak   vyšvihl do sedla, popotáhl   mi v tlamě to rozhryzaný   udidlo, zamlaskal na mě, a   jeli jsme domů. Při   měsíčku, ale jinak černou   nocí, zasněženou bílou   krajinou. A já jsem občas   musel zastavit, abych si   vyzkoušel pár radostných   baletních krůčků všema   čtyřma... A celou cestu jsem   jen potřásal svou od krve   zaflákanou hřívou a   nechápavě ržál „kurrrva   ... co to bylo za negra?!“   ... No řekněte, nejsem já   kůň? Asi už jo. Ale Quentin   je větší!

P.S. Omlouvám se za tuhle   koňskou ich-formu. Když já   jsem se chtěl s Quentinem   vyfotit v komentáři, ale   stoupnout si vedle něho jako   člověk jsem se hrozně   ostýchal :-)
olgab
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2013
Senzace,moc se mi to   líbilo.Myslím,že je to   jeden z nejlepších   Tarantinových   filmů.Christoph Waltz se   stává jeho   oblíbencem,protože role   doktora Kinga Schultze mu byla   napsaná přímo na tělo a on   se jí skvěle   zhostil.Zaslouženě dostal   Quentin Tarantino i Christoph   Waltz Zlatý glóbus.Rozhodně   doporučuji i přes ty litry   krve,bez kterých by se ale   žádný Tarantinův film   neobešel.Váhám mezi 9 a 10.
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2013
všechna slova zbytečná
Quentin Tarantino kulminuje   každým filmem. Django je   skvělý a já prostě nemám,   co bych vytkl. Je to film,   který je třeba si po   premiérovém zhlédnutí   zopakovat a vychutnat v kině   ještě alespoň jednou. Jen   pro ten požitek. A věřte,   že tohle se mi stává   minimálně. V poslední době   toho bylo o tomto snímku   napsáno tolik, že každá   další myšlenka, každý   postřeh a každý názor   může být jen opakováním   něčeho předešlého. A to   považuji za zbytečné.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2013
Hodnotím jako výborný film.   I když jsem byla na Tarantina   připravena, občas jsem   musela raději zavřít oči.   Až na pár detailů mi tam   nevadilo nic. Při nejlepší   vůli si ale nedokážu   představit, že by jižanský   plantážník pozval ke svému   stolu černocha, třeba   svobodného.
POMOthy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.9.2018
Toľká škoda finále, ktoré   si mal Quentin nechať dlhšie   zrieť v palici! Vsuvka s   odvozom je vo filme zbytočná   a spomaľuje ho vo chvíli,   kedy má taimingovo   explodovať a všetko   perfektne uzavrieť. Nebyť   tohto prešľapu, ktorý mi   pri Quentinovom   scenáristickom majstrovstve   príde nepochopiteľný, šlo   by o najlepšiu Tarantinovku   od Pulp Fiction. Spomalený   záber na nohy bežiaceho   koňa, ku-klux scéna,   interakcia ústrednej dvojky s   DiCapriom a vypätosť ich   scén, vrcholiacich príjazdom   k Samuelovi za tónov   Goldsmithovej “Nicaragui”,   to všetko sú už teraz   legendárne filmové   highlighty (príjazd k   Samuelovi je pre mňa filmovou   scénou roku - zakaždým 100%   husina). Samuelova opičia   kreácia možno trochu   prehrávaná, ale správne   ikonická a nezabudnuteľná.   Waltz a DiCaprio úžasní,   Foxx postačujúcí.   Soundtrack božský.   Ojedinelý westernový pulp s   jednou vadou na kráse, ktorú   šlo ľahko opraviť.
sokeres777
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.3.2019
Zkrátka Tarantinovka
Skvěle podaný western v   jedinečném stylu Quentina   Tarantina s perfektním   příběhem, úžasnými   akčními scénami a výborně   odvedenými hereckými   výkony. Jeden z mých top   filmů.
brizaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2013
Těšil jsem se,dočkal jsem   se a bavil jsem se. Waltz   briliantní,jako obvykle a   Kventýn opět nezklamal.
viana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Nespoutaný Django
filmy tohoto režiséra mám   ráda...jdu na nový výtvor s   tím,že bude spousta   červené(KRVE),spousta   bílé(ABY TA KREV BYLA DOBŘE   VIDĚT)spousta drastických   záběrů(LÍTAJÍ KUSY MASA A   VŠEHOČEHONEIDENTIFIKOVATELÉ   HO) a spousta nadneseného   inteligentního humoru   hmm..... a najednou tu je   ještě úžasný příběh i   se slzičkou v oku!JOOO MOOOC   DOBRÝ,a gratuluji všem...a   ...snad bude Oskar :)Auf   Wiedersehen
naineko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2020
Naprosto skvělý a vypiplaný   mýtický epos podany v váhu   divokého západu. Dialogy tak   excelentně sestavené a   vypointované, že jen to samo   o sobě by stačilo. Herci   neskutečně bravůrně   zapadli do svých rolí.   Dokonalost.
jirina.legatova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2013
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino - tento muž   je opravdu originální ve   svém oboru. Jeho filmy jsou   samá krev, ale nemáte u nich   pocit hnusu. On to prostě   umí jinak podat a v tom je   právě on jedinečným.   Nebudu zde prozrazovat obsah,   protože film se teprve   rozbíhá v kinech a nechte se   sami překvapit. Nemusí se   Vám to zrovna líbit, a   dovedu si představit i   diváka, který tohle nemusí.   Přesto si většinu určitě   získá. Ve filmu si zahrál   sám autor a moc mu to tam   sluší - skvělá postava. Na   konci filmu budete mít pocit   ..., prostě jako u ostatních   filmů Quentina Tarantina =   SKVĚLÝ! Já hodnotím svými   body režii, obsazení,   herecké výkony, např:,   Jamie Foxx sem padnul jak   ulitý (Django), Kerry   Washington překvapila velmi   mile, Christoph Waltz (doktor   King Schultz) byl také   výtečně obsazený a   přiznám se, že jsem ho   nemohla poznat. Pan Leonardo   DiCaprio u něj už zklamání   ani nikdo nečeká, tedy ani   zde se nemusíte bát. Hudba   mě vyloženě nadchla jak se   do všech scén hodila,   vybrané prostředí pro   natáčení VÝTEČNÉ -   TAKŽE = PLNÝ POČET nemůžu   jinak

A   ještě.. MI DOVOLTE CITOVAT   zde jeden z komentářů, tedy   vybrala jsem jen část: autor   Hugin píše ve svém   komentáři "Rozhodně po   výstřelu z koltu, ani z   brokovnice z větší   vzdálenosti, neletí   člověk několik metrů   vzduchem a nedělá salta.   Některé děje jsou příliš   zkratkovité, např. kdy se   z otroka, který   pravděpodobně v ruce nikdy   nedržel zbraň, se po   několika výstřelech na   sněhuláka stává   excelentní střelec"
Vybrala jsem ji proto, aby   vám napověděl ŽE DIVÁK,   KTERÝ ČEKÁ OPRAVDOVÝ   PŘÍBĚH se nedočká a bude   zklamaný, film=film není to   zkutečnost a přeci nás má   odreagovat a pobavit. Je   nádherné jak si Qventin   dělá legraci a nadsázku   dnešní doby kdy lidi mají v   každém filmu krev,to přeci   musí být do očí i tupého,   nemá to nikoho vyděsit ani   rozplakat O TO JDE,a kdo tohle   umí? lépe?
Lajš
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2013
BOMBA
TARANTINO &   WESTERN...ÚŽASNÉ   SPOJENÍ
miluju   Tarantina, miluju westerny   takže tato kombinace mě   absolutně nadchla...k tomu   skvělá muzika, herecké   výkony, no a samozřejmě   režie...
HIGHTOWER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2013
Dopořučuji
Film jednoznačně   doporučuji, celých 165 minut   se člověk od filmu   neodtrhne, vážné a drsné   scény, ale i scény, u   kterých se člověk směje o   106. Jednoznačně   doporučuji, Quentin Tarantino   prostě umí!
DDEEXXTTEERR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2013
Co dodat....miluju Quentina   Tarantina. A opět   nezklamal...neskutečné!!!   Hudba! Děj! Dialogy!!   Christoph Waltz mě již   zaujal i přes záporáka V   Hanebných Parchantech, ale   opět nezklamal! Co   předvádí s řečí je   neskutečné!!! Já chcu   další filmeček od Quentina   a samozřejmě s Christophem!
melano1975
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2017
Tady se nez desitka nemuze   dat. Leonardo Dicaprio   exceloval.
Jamie Foxx   jak by smet a Samuel L Jackson   zahral hajzla tak bravurne,   ze bych ho sam odpraskl.-))   Vsichni herci a reziser maji u   mne desitku.
Rozhodne   se na to da divat i vicekrat.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2013
Varuji čtenáře, že   následující text může   něco prozradit z děje filmu.   A obsahuje i sprostá slova,   která mi snad budou   odpuštěna.
On to   vlastně není klasický   western, i když tento film   má všechny prvky, které   klasický western má mít.   Získal jsem pocit, Quentin   Tarrantino má silnou potřebu   tvrdě napravovat křivdy a   hrůzy minulosti. Ať už to   byl film Hanebný pancharti,   kde se mstil nacistům a   zvláště Hitlerovi, tak   nyní Nespoutaným Djangem si   vyrovnává účty s   jižanskými otrokáři.
Film Nespoutaný DJango   patří mezi to nejlepší, co   jsem v poslední době z   americké produkce viděl. V   prvé řadě je to výtečný   scénář. Dialogy jsou plné   humoru a současně i   napětí. Vznikají   inteligentní situace dosti   blízké reálnému životu.   Kouzelná je scéna s   průkopníky Kukluxklanu. Nebo   tedy z jejich předchůdci.   Pytle s otvory na hlavách   bílým mužům smrděli a   skrze otvory v nich vyřezané   piču viděli. Rozčílení   jednoho z nich, že by si   ostatní těch pytlů měli   vážit, protože to šila   jeho manželka. A jestli se   jim to nebude líbit, tak se   na ně příště vysere.
Tahounem filmu je   Christoph Waltz. Tomu byla   role doktora zubaře Schultze   šita přímo na míru. Je   nominován na Oscara a tento   jeho výkon rozhodně na   ocenění je. Už jeho   nástup do děje více než   dvouhodinového příběhu je   famózní. Nebo scéna, kdy si   v jednom městečku chce   popovídat s místním   šerifem či policejním   seržantem. To pozorně   sledující divák jeho   argumentační řeč jen hlrá   a obdivuje.
Film je   plný brutality a potoků   krve, ale ty tam nejsou   bezúčelně. Nespoutaný   Django se může pyšnit   takovými atributy, jako jsou   romantika, drama, napětí,   překvapivé situace a akce.   Nevyskytují se nudné   pasáže. Myslím si také,   že je dobré snímek vidět   na velkém plátně, než na   malém televizoru či   monitoru.
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Návrat k Pulp fiction? Je   dobrý si uvědomit, že   některý okamžiky se v   životě prostě neopakují a   proto jsou vzácné. První   milování, maturita, rvačka,   zaměstnání, souznění,   úmrtí, vítězství..apod.   Takže i když jsem se bavil   tak Pulp fiction je jen   jeden....a nic ho nemůže   nahradit. Je to prostě   první... a i když si   zdejší snímek ,dělá prdel   sám ze sebe tak je to furt   jen 90% poprvé je prostě jen   jednou
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2013
Tak jsem byl velmi zvědavý a   taky natěšený na to, co   nám Tarantino předvede v   žánru western. Ať byla   předtím moje představa   jakákoliv, opět mě a zcela   jistě nejenom mně   překvapil.
Sám si   tady také zahrál a ( pozor   teď bude spoiler ) zase   chcípl :-) - to je snad v   každém filmu, kde si zahraje   :-).
O filmu jako   takovém tady ani nebudu   plkat, to je myslím   zbytečné, protože tento   film byl asi jeden z   nejočekávanějších ve své   době.
Ovšem nemůžu   a ani nechci nevzpomenout   Ch.Waltze - to prostě   nejde!!!
Už když ho   Tarantino narval do   Parchantů, tak zřejmě   věděl, nebo aspoň musel   tušit, co dělá. Protože   ten chlap ( Waltz ) ho jistě   nezklamal, o čemž svědčí   Oskar za Parchanty a klidně   vsadím stovku ( kterou   momentálně nemám :-) ), že   další nominace na sebe   nenechá čekat a já osobně   si tady na FDb zřejmě budu   muset předělat žebríček   nej herců. Protože to, co   hlavně v těchto dvou filmech   Waltz předvádí, to se ani   nedá komentovat.
A to   se přiznám, a taky asi   nebudu sám, že jsem ho   předtím vůbec neznal.
Petantino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.3.2013
Nechybí Tarantinův   svérázný pohled na svět,   nechybí provokativní téma,   nechybí krvavý humor,   nechybí skvělé herecké   výkony, nechybí originální   scény a tak snad jen ta   Broomhilda mohla být o něco   hezčí. Pak už by to bylo   dokonalé.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2013
Konečně zase pořádný   western.A jak bývá zvykem u   Tarantina nechybí dost   krve.Skoro po každém   výstřelu stříkají litry   krve a padá dost   mrtvol.Výborné   efekty,režie,hudba i   obsazení.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Přesně toto si od Tarantina   představuji. Drsňácké   tvrdé téma s až   přehnanými prvky, ale   zároveň hromada humoru,   naprosto vychytaný scénář   a hromada akce. Skvělé   zpracování, výborný   výběr herců snad jen trochu   humorné zpracování   přestřelek a krve, ale jinak   bez chyby. Doporučuji
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2018
║Rozpočet   $100miliónov║Tržby USA   $162,805,434║Tržby   Celosvetovo $425,373,688▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $29,457,271 //počet   predaných kusov 1,200,580║   Tržby za predaj DVD v USA   $32,223,817 //počet   predaných kusov 1,292,185║   Tak Tarantino fakt vie   naservírovať to pravé   orechové či v tomto prípade   to pravé westernové, fakt   ochutnávka gejzírov krvi,   veľkolepých prestreliek,   skvelých hereckých výstupov   hlavne Christoph Waltz to   valcuje, skvelých hlodov,   vychytávok a prekvapení =   Tarantinov výbuch, užil som   si to, aj keď to mohlo mať   troška prijateľnejšiu   minutáž, tam to troška   prestrelil, filma je pocta   starému zaprášenému   spaghetti westernu. /90%/
goranchorvat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2013
Návrat Krále
Ano jsem zaujatý fanouškem   QT, přesto se pokusím   zůstat objektivní. Jako   každý fanoušek filmu jsem k   filmu přistupoval s   obrovskými   očekáváními.Naplněny byly   skoro úplně. Fantasticky   funguje první polovina, ale   je potřeba zdůraznit že   hlavně kvůli famoznímu   Waltzovi. Jeho výraz a styl   doslova táhne Djanga do   nejvyšších pater.V momentě   kdy se film zlomí do druhé   poloviny, a Walzovo one man   show začíná ubývat   zpomalí se i do té doby   vražedně nastartovaný děj.   Quentin stvořil opět velice   zábavný film, co mi   přebývalo byla zbytečna   přepálená závěrečná   sekce. Foxx mi prostě úplně   nesedl, a vedle dvojice   Waltz-Di Caprio vypadal dost   uměle. Jinak scény s Ku klux   klanem dokonalé, hudba   naprosto úžasná a   charakteristická. 85%
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2013
Ó Djangóó,Djangóó.....
Tak nám po delší pauze (jak   je u něj zvykem)   naservíroval Quentin   Tarantino tenhle westernový   nářez a to westerny nemám   zrovna v oblibě, ale u mého   oblíbence Tarantina jsem   ochotnej přistoupit na vše,   co nám nabízí. Ještě   žádnej jeho snímek mě   nezklamal. Opět dostaneme   vše po čem toužíme a   Quentin nám to vždy rád dá   - výborný příběh,   dokonalý vizuál, skvělou   hudbu a doprovodné songy,   velmi drsný černý humor,   hektolitry krve, ustřílené   údy.
Herecké obsazeni   si nemohl zvolit lepší,   Jamie Foxx v hlavní roli   dobrej, ale mnohem víc mě   zaujali Christoph Waltz,   Leonardo DiCaprio, a   samozřejmě opět dokonalý   Samuel L. Jackson, ti tři   tomu dodali pravou   Tarantinovskou šťávu.
Ač má film skoro tři   hodiny, já se nenudil ani   chviličku a byl jsem dokonale   filmově ukojen. Za mě   skvělých 90%:-DD
P.S.Tihle tam vůbec   nehrajou-Joseph   Gordon-Levitt,Sacha Baron   Cohen,Kurt Russel,RZA!
Barney94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2019
Tarantinův rukopis je na   filmu znát - dlouhé dialogy   ukončené akcí. Dobře   natočené scény, hlavně   velká přestřelka. Humor   taky nechybí.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2013
Každej dobře natočenej film   o nabývání svobody mi   udělá radost. Filmu nemám   téměř co vytknout. Přesto   zásadně nedávám plnou   hvězdokupu filmům, který   glorifikujou násilí. K čemu   je mi kurva svoboda, když se   všichni ostatní válí v   krvi?
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2013
Čekal jsem výstřiky krve a   jsem spokojen . Na mě moc   dlouhý i přes upovídanou   část filmu mě to pobavilo .   Klidně si dovedu představit   i nějaké volné   pokračování. Di Caprio se   ujal role skvěle nevím proč   nehraje záporňáky   častěji. Jen mohlo být   vícero drsnějších   záběrů.
terka69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2013
Tarantino se zase vyznamenal,   vtipné a nečekané situace a   to zachycení detailu, no   klasický Tarantino včetně   těch hektolitrů krve
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.3.2013
Tarantino na stará kolena   měkne, přítomno bylo   překvapivě málo krve. O to   víc bylo skrytých (i   neskrytých) úchylů, kterým   překvapivě vévodil   Leonardo. V každém   případě opět nestandardní   dílo kinematografie, které   kombinuje prvky westernu,   výbušnost dynamitu, krvavost   titulků a výborných   písní. Čekala jsem, kdy na   koni přijede Clint Eastwood,   ale nepřijel, potěšil Don   Johnson, cameo Quentina a   umírněný Christoph Waltz,   který nebyl za největšího   h....a, třeba se přehraje do   kladných rolí:-) I když,   kdo by tomu u něj věřil.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2013
Opět Tarantino
Opět jasně viditelný   rukopis Tarantina, co natočí   tenhle pán je specifické,   naštěstí to není tak   bláznivě přehnané jako   Kill Bill ani historicky   šílené jako Hanební   pancharti. Výborně zahraná   postava Christopha Waltze (   dr. King Schultz ) která byla   nejzajímavější a ovládla   největší zvraty a   překvapivé scény ve filmu,   i v již zmíněných   Hanebných panchartech kde   hrál nacistického hajzla byl   nejlepší a nejděsivější.   Výborný příběh ,   zajímavá zápletka, ovšem   jako ve většině filmů z   poslední doby co jsem viděl   ztrácí po výborném a   zajímavém začátku trochu   šmrncu, hlavně když sedí u   Di Capria v jídelně, tam   jsou snad 30 minut z celkové   stopáže, na druhou stranu se   děj láme a i když je to v   jedné místnosti, pořád je   to zajímavá pasáž. Asi   jediný Western kde zní RAP   :-D a pořád jsem hledal   Samuela l. Jacksona a poznal   jsem ho až když jsem si to   přečetl, je k nepoznání.   80%
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.4.2013
Že by Quentin Tarantino   patřil mezi mé nej   režiséry, se zrovna říci   nedá. Nicméně jeho filmy   nenechám bez povšimnutí a   rád si z jeho tvorby občas   něco pustím. Westernový   žánr mi není příliš   blízký, ale tenhle film mě   mile pobavil. Ať už to byla   legrační diskuze o   nevyhovujících pytlech na   hlavách nebo postava Samuela   Jacksona. Foxx, Waltz i   DiCaprio jsou zajímavými   postavami. Efektní   přestřelka měla grády a   téměř tří hodinová   stopáž nemění tempo filmu.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2016
Flm je skutečně dobrý. Jak   námět, tak zpracováním.   Herecké výkony jsou více   než dobré. Otrokářský Jih   musel být asi hodně drsný   (zvláště pro „jednu“   skupinu obyvatel). Chápu   postavu Stephena, takové   servilní zrůdy se najdou v   každém režimu. Výkon Kerry   Washingtonové není sice až   tak přesvědčivý, ale   budiž. Nicméně závěr alá   Holywood byl trochu   přitažený za vlasy.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2013
Nemám
rád dlouhé filmy a fakt moc   nemusím westerny.Tento film   budiž vyjímkou.Prostě   klasický (tedy sakra   dobrý)Tarantino.Některé   momenty byly   slabší,některé mě   "rozbily"   (např.dohadování padouchů   nad pytli na hlavu).Zkrátka   fakt dobrej biják:-)
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2013
Westerny mě vůbec   nebaví.Ale když se zfilmuje   jinak jako před časem   Opravdová kuráž,tak je to   požitek.Stejně tak   Nespoutaný Django,rukopis   Tarantina je sakra znát a   filmu to jen   prospívá.Tarantinovo filmy   se mi líbí,ikdyž nejsem   jeho fanatik.On prostě   dokáže překvapit zdánlivě   nezáživnýma   dialogama,které jsou tam   jakoby náhodou a navíc,ale   paradoxně to mi na těch jeho   filmech nejvíc sedí a   nejvíc baví a také   vyvolávají salvy smíchu a   nekonečnou zvědavost,co bude   dál.Vždycky jsem i v   očekávání,jaký soundtrack   ke svému snímku dodá a to   je také kapitola sama pro   sebe,ale hodně   příjemná.
Snad jen   tři hodiny je docela   brutální stopáž.Připadalo   mně,že má na jeden   westernový film až moc   nápadů a snaží se je tam   dostat stůj co stůj,což   trochu příběh brzdí.
Ale jsem rád,že filmový   svět má Tarantina a tak   můžeme sledovat jinou   variaci zaběhnutých   filmových žánrů.Mě to   baví a Nespoutaný Django mě   také bavil.Jo a oscarový   potlesk pro Waltze!
ricky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Jsem zatim nedotčen   Tarantinovými filmy, to chci   říct hned na úvod. Kvalita   filmu je pochopitelně vysoká   (kamera;herecké výkony).   Nevím do jakého žánru film   zařadit- jestli je to spíše   western, komedie anebo akční   film... Je-li to western, tak   si film u mě ani zdaleka   nemůže vysloužit 5 hvězd-   jeho děj ani vše okolo se   vůbec nedá srovnávat s   filmy jako Sedm statečných.   Komedie? Ano, někdy jsem se i   zasmál, ale určitě to   nebylo mockrát. Akční filmy   moc nemusím- a právě   akční přestřelka mi dojem   z filmu kazí. Dále se mi   nelíbila hudba. Naopak se mi   líbí některé novátorské   prvky (western na sněhu).   Vzhledem k hodnocení filmu   jsem od toho čekal mnohem   víc. Je možné, že film je   hodnocen takto dobře zčásti   i kvůli četným fanouškům   Tarantina, kteří byli   rozhodnuti dát filmu 5 hvězd   už před shlédnutím   snímku. Je to ale jen má   domněnka...
zeus12xy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.2.2013
Django
kdo zná Tarantinovy filmy,   tak asi nebude řešit   nevěrohodnost příběhu a   logiku. Myslím, že tenhle   příběh není tak ujetý   jako jeho jiné filmy. První   třetina je skvělá,   prostřední část ujde a   cesta za manželkou a pobyt v   domě trochu rozvleklý. no a   kdo Tarantinovy filmy   nezná,pak jistě bude   rozebírat kam hoši dávali   mrtvoly, kde měli náboje,kde   nocovali, proč bílí   připouštěli s otroky   diskuze,jak je možné to či   ono... je to prostě krvavá   pohádka pro dospělé.   výborné herecké výkony,   trochu humoru a když na   závěr -pardon, spojler-   Broomhilda zatleskala a   Djangův kůň   tančil,nepřišlo mi to   nikterak divné. Ve   skutečnosti by je zřejmě   smetla tlaková vlna. Ne, ve   skutečnosti by oba byli   dávno po smrti:-)
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.9.2019
Nespoutaný Django
Quentin Tarantino. Western.   Spaghetti western. Christoph   Waltz který se tak moc   osvědčil v "Hanebných   panchartech" že ho   prostě musel režisér   obsadit znovu. Leonardo   DiCaprio, který se naopak   šéfíkovi zalíbil nově,   že už je v jeho   nejnovješím počinu   "Tenkrát v   Hollywoodu". Jamie Foxx   kterého jsem popravdě až   doposud neznal. Doba před   slavnou občanskou americkou   válkou Sever vs Jih.   Černoši, obchodníci s   černochy. Drsní chlapy,   krásné ženy (oprava,   krásná žena). Co víc si   přát?
Christoph   Waltz, bývalý zubař,   současný lovec hlav, si   obstará otroka Jamie Foxxe a   společně hledají jeho   manželku, pravděpodobně v   držení Leonarda DiCapria.   Zápletka hned na první   pohled zajímavá. K tomu   vynikající soundtrack,   který od té doby slyším   kam jen vlezu.
Co tedy   vytknout? Od Tarantina jsem   viděl již téměř všechny   filmy, takže když člověk   kouká na něco dalšího, už   je tak trošku znuděný. Ví   co očekávat, jaké to bude,   kdy vše tak nějak začne   vrcholit a podobně. Navíc se   mi i zdá, že jsem k   hodnocení jeho snímků   nějak tvrdší než k   ostatním...
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2013
Utahaný Django??
Na další zářez pošuka z   vidopůjčovny Q.Tarantina   jsem se těšil,ale byli i   obavy.Dodnes mám rozporuplné   pocity z   "Bastardů"a zde je   to podobné.Výborné herecké   obsazení-Jamie Foxx,Christoph   Waltz byli úžasní!Ale i   další,hlášky,vtípky také   velmi solidní,přestřelky a   akční scény patřičně   drsné a brutální,ale   myslím,že stopáž to   trošku zabila hlavně ve   chvíli kdy se oba dostanou na   Candieland a snaží se   udělat"byznys"s   Calvinem Candiem.Tam je to   poněkud zdlouhavé a   utahané.Na poprvé 70%.
RwlBem
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.9.2016
Příklad, kdy
prodává spíš značka než   obsah. Po řemeslné stránce   téměř dokonale provedeno,   ale tentokrát je Tarantinem   namíchaný koktejl dramatu,   parodie, sociologie, lovestory   a krváku na můj vkus   poněkud příliš nesourodý,   než aby umožnil dobrý   dojem. Milovníci   melodramaticky zvrhlých   bizarností tohoto autora   nicméně budou plně   spokojeni.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2015
Django Unchained
Na divokého Djanga som bol po   dobu 2 rokov neskutočne   hipovaný a každý v mojom   okolí(či už chalan alebo   dievča)mi hovorili   "Musíš si to   pozrieť,je to proste   neskutočné a   podobne"...no keď som si   film pozrel nejako mi sánka   nepadla...ako hej je to   kvalitný western ale nie je   to niečo čo by som si musel   pozrieť každého pol   roka...akčné scenérie sú   síce famózne(Aj keď je ich   málo)a postava Calvina   Candieho je proste...no taká   aká sa na DiCapria patrí ale   niečo zvláštne tomu   chýbalo a ani ja sám neviem   čo presne ale rozum a srdce   mi hovoria,že nemôžem dať   viac ako 7 hviezd...možno ma   mnohí budete preklínať ale   jednoducho to na mňa až tak   nezapôsobilo aby som tomu   mohol dať 10 hviezd ale aj   tak si myslím,že 7 je   slušné číslo.
mazator
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.1.2013
Inglourious Basterds - NEPREKONAL
Samozrejme zacatek zrozeni   Djanga jako pistolnika lovce   odmen - parada !! (negr vte   dobe otrok , zabiji bily za   prachy lol) takze 1 hodka fajn   . pak ale prome velka nuda   plna ne moc dobrych dialogu   trvajici 1.20 hod !! trpel sem   . nasledovalo " velke   finale " skoda prehnane   jak cely krvavy kill bill!!   jedina 7 minutovka ve ktere   hraje reziser byla fajn hehe .   takze zhrnuji 7/10 ale puze   jen za luxusni 1st hodku a   muziku ve filmu . p.s. za   zhlednuti to stoji otom zadna   lol
Karius
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2015
Upřímně tak vysoký   hodnocení nechápu. Ani ne   proto, že to je špatnej   film, to v žádném   případě, ale s timhle   hodnocením jsem viděl daleko   lepší filmy. Je víc než   jisté, že to je hlavně   oblíbeností režiséra.   Tarantino má mezi diváky   nespočet příznivců a ti mu   ledacos odpustí. I já mu   dokážu odpustit, ale....Jeho   specifické režírování a   specificky sarkastické scény   zde sice najdeme, ale ne v   takovém měřítku, jako   třeba v pulp fiction nebo v   sin city, ale o to ani nejde.   Jde o tu neskutečnou nudu.   Film nemá špatnej příběh.   Jeden otrok ke svobodě   přišel, svou ztracenou ženu   našel, poté inspirován   komandem vše vystřílel.   Dobrá tedy. Za posledních 30   minut budiž, ale co ty dvě   hodiny předtim? To byla tak   nudná bída, že jsem málem   usnul. Na konci hodně krve,   super střílečka i   rozuzlení, ale za 30 minut z   celkových 160ti plnej počet   dát nemůžu, ani kdybych   měl Tarantina za boha všech   filmových dob. A to, že se   rozhodl sám sebe stylově   vyhodit do vzduchu, to taky   zachránit nemohlo.   Každopádně Jamie Foxx v   pohodě, Chris Waltz se mi tam   líbil hodně a Dicapr v roli   záporáka nejlepší....ty   role zm*dečků mu prostě   sedí. Začínam si myslet,   že bude trošku zm*deček i   ve skutečnosti, protože to   hraje tak, jako by to ani   nehrál :-D Tak či onak film   je koukatelnej, ale znova už   ne...kdyby to natočil   kdokoliv jinej, bude se to   motat kolem   průměru...vzhledem k   ohlasům a hodnocení jsem   čekal víc :/ za mě 60%
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.1.2013
Mnohoslibný start postupně   klesá do hloubek   překombinovanosti, kde   tonoucí Quentin přestává   stačit a v nastálé panice   sází vše na stéblo   teatrálnosti, která sice Ch.   Waltzovi svědčí, ale už   nepřekvapuje - a hlavně -   přestává bavit. V záplavě   více než méně krvavých   událostí při minimu humoru   je široký prostor věnován   nanicovatému Foxxovi (který   je stejně   "přesvědčivý"   jako Djangova schopnost   vládnout bičem, koltem,   sebejistým vystupováním a   sebeovládáním), s jehož   neživýma očima mám velký   problém - jejich výrazu jsem   věřila jen ve snímku   "Ray". Trpkou   příchuť zklamání   nepřerazila odpudivá postava   S. L. Jacksona a ani adept na   oživení, Don Johnson,   nevstal z mrtvých. Přesto se   našly malé šperky, v   jejichž puncech se i přes   obroušené hrany dala   rozpoznat značka klenotníka   s tou nejlepší referencí -   kamera, soundtrack, momenty   nečekaného i   vážně-nevážné téma a v   neposlední řadě famózní   Leo DiCaprio, díky kterým   vražedná stopáž   příjemně ubíhala. O dojem   z odkazů se s vámi   nepodělím, neboť westerny   nepatří k mým top   žánrům, mírně řečeno,   ale to směšné cupitání   Djanga v titulkové fázi na   beton nějakým odkazem   zavánělo, jinak to není   možný :-)
aribary
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.6.2013
Prostě Quentin
Přiznám se že Kventýna   docela můžu a dost jsem se   divil,když jsem si přečetl   ža natáčí   western,kterýžto není coby   žánr můj šálek kávy.Ale   myslím si ,že to dopadlo   docela slušně.Quentynovsky   krvavě morbidní a   okořeněné hláškami,ale   přesto se mi zdá že ta   stopáž byla asi moc,protože   místy jsem se celkem   nudil,což se mi u jiných   filmů tohoto rejži obvykle   nestává.No prostě bych to   zařadil mezi filmy ,,Vidět   jednou stačí"
Hugin
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.1.2013
Sice se Tarantino pro   tentokráte mírnil se   zařazením tupých dialogů o   ničem, přesto se jedná o   zcela nezáživný, nudný a   ukecaný film. Pravdou je, že   i původní filmy s Djangem, v   hlavní roli s Frankem Nerem,   který se objevil v   miniroličce i zde, mně k   srdci příliš nepřirostly,   stejně jako většina   Tarantinových filmů.   Tarantinovo nosné téma,   humor a násilí, je v jeho   případě už poněkud   vyčpělé, v podstatě   recykluje sám sebe. Humor   není vtipný, a scény   násilí (střílečky) čím   dál víc absurdnější, což   mně také nepřijde příliš   humorné, spíše trapné.   Rozhodně po výstřelu z   koltu, ani z brokovnice z   větší vzdálenosti, neletí   člověk několik metrů   vzduchem a nedělá salta.   Některé děje jsou příliš   zkratkovité, např. kdy se z   otroka, který pravděpodobně   v ruce nikdy nedržel zbraň,   se po několika výstřelech   na sněhuláka stává   excelentní střelec. Ani s   postupným vývojem postav,   jejich charakterů, se film   příliš nezaobíral, a času   na to bylo spousta.   Klaďasové byli kladní až   hrůza a záporáci záporní   až do morků kostí. Obsadit   do role úlisného sluhy   černocha (S. Jackson)   považuji za úlitbu   politické korektnosti, hrát   tuto postavu běloch tak by to   u „afroameričanů“, ať   jsem také politicky   korektní, zřejmě vzbudilo   bouři nevole. Ono platí, že   když černoch nazve černocha   negrem, je to v pohodě, když   totéž řekne běloch, je to   rasismus. Sám Tarantino o   sobě prohlašuje, že je   velkým obdivovatelem S.   Leoneho (zejména jeho   westernů), je vidět, že se   toho moc nepřiučil. Film   zřejmě ocení jen vyznavači   Tarantinovského kultu, a že   jich je, jak tak sleduji.   Existují vážná témata,   válečné utrpení, genocida,   rasismus atd., která by se   neměla zpracovávat s   humorným nadhledem. Ono se to   však děje a tento styl se   těší divácké přízni. U   mne však nemají takové   snímky šanci.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.1.2013
Pulp fiction 2: Historky z westernu
Jak jsem koukal na to vysoké   hodnocení, nechal jsem se   unést, ale neměl jsem. Už   proto, že tu hraje Cohen mě   mělo docvaknout, že nepůjde   o žádný vážný film, ale   opět přiblblá komedie   Tarantina, jako Pulp Fiction.   Nemá smysl tu vypisovat vše,   co se mi nelíbilo, protože   naprosto se vším souhlasím   s Huginem, až na jeden   háček - já jsem film ani   nedokoukal, vydržel jsem   prvních 30 minut!
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.1.2014
Zpočátku se mi to jevilo   jako dobrý film, pak však   začne děj stagnovat, dialogy   se prodlužují a nakonec   přichází naprostá apatie.   Film se stal pro mne zcela   nudným. Občas jej sice   oživí nějaká scéna,   popřípadě kamera, nebo   hláška zubařova, ale víc   nic. Klidně mohla být   kratší stopáž, jednotlivé   úseky snímku na sebe stejně   nenavazovaly. Přestřelka ve   skorozávěru je super, ale   proč do ní vrazili tak   praštěnou hudbu? No a k   postavám. Hlavní hrdina je   pro mne nepřijatelný a   postavu   negerského“majordoma“   Stevena jsem naprosto   nepochopil. Celkový dojem z   filmu mi dokonale zkazila   hudba, hlavně v té již   zmiňované přestřelce. I   když tam byla jen chvíli.   Když jsem viděl film   poprvé, chtěl jsem dát   odpad, ale   napodruhé…201310230000/0000
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.3.2019
Typická kravina od neumětela Tarantina
Trapný film kde je hlavní   jen zobrazení krve a   násilí, stejně jako u   všech filmů tohodle   tarntinosvkého individua.   Tarantino neumí točit filmy,   repektive umí točit filmy   podřadné kvality, ve   kterých jsou hektolitry krve   a to je vše, patrně se ten   člověk ani nikdy nekopl do   prstu, protože asi neví co   je bolest, ten člověk by se   měl léčit jak pravila jedna   paní neboť točit takové   kraviny může jen   psychopatické pako.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih55936minih55936Každý druhý týden (a půlka prázdnin) (2009) 
Une semaine sur deux (et la moitié des vacances scolaires) n
minih19069minih19069Slunce, seno, jahody (1983) 
Slunce, seno, jahody n
minih62098minih62098Tajemství mumie (2010) 
Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec n
minih102662minih102662Dokonalá skrýš (2012) 
Stash House n
minih75309minih75309Přemluv bábu (2010) [Video] 
Přemluv bábu n
minih66676minih66676Sanctum (2010) 
Sanctum n
minih37186minih37186Pach krve (2003) 
Wrong Turn n
minih145874minih145874Svobodná volba (2006) 
Svobodnoe plavanie n
minih13243minih13243Muži nestárnou (1942) 
Muži nestárnou n
minih41349minih41349London (2005) 
London n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

14:25 - 16:00

39 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

14:55 - 15:40

9 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama