Zari
ohodnotit

Nespoutaný Django

Django Unchained

Další název:
Divoký Django (SK)
Rok:
2012
Délka:
166 minut
Premiéra v ČR:
17.1.2013
„Vzali mu svobodu. On si vezme mnohem víc.“
Popis / Obsah / Info k filmu Nespoutaný Django
Doktor Schultz osvobodí Djanga z otroctví a vezme ho pod svou ochranu. Schultz je lovec lidí a Django mu má pomoct identifikovat tři bratry, na které byla vypsána odměna. Django Schultzovi pomůže a dva ze tří bratrů sám zabije. Zaměstnavatel bratrů se jim chce pomstít, ale oni ho překvapí a Django zabije i jeho. Schultz pak Djangovi nabídne, aby s ním přes zimu pracoval, a až roztaje sníh, může jet hledat svoji ženu, která je stále někde v otroctví. Django souhlasí a přes zimu si oba vydělají slušné peníze. Na jaře se pak vydají hledat Djangovu Broomhildu společně...

Na trhu s otroky, kdy byli Django a Broomhilda prodáni, Schultz zjistí, že ji koupil Calvin Candie. Schultzovi je jasné, že Candie mu Broomhildu jen tak neprodá, takže si s Djangem vymyslí úskok. Schultz bude předstírat, že se chce zapojit do zápasů mezi otroky, a protože se o Candiem ví, že má mezi svými otroky šampiony, bude od něj chtít jednoho zápasníka koupit. Nabídne mu absurdní částku, kterou Candie neodmítne, a během uzavírání obchodu by měl získat i Broomhildu. Otroka na zápas samozřejmě koupit nehodlá, ale to by měl Candie zjistit až příliš pozdě. Django má hrát roli černého otrokáře a Schultzova poradce při výběru toho správného zápasníka.

Candie jim opravdu na tuhle lest skočí a Schultzovi se dokonce podaří promluvit si s Broomhildou o samotě. Broomhilda si u Candieho prošla skutečným peklem, a když vidí Djanga, ožije. A protože umí mluvit německy, Candie jí dovolí trávit odpoledne se Schultzem, který je původně z Německa. Vše jde poodle plánu, ale pak Candieho černošský majordomus odhalí, že se Django a Broomhilda znají. Steven varuje Candieho a jemu dojde, že na něj Schultz a Django ušili boudu...

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Nespoutaný Django
Film NESPOUTANÝ DJANGO se odehrává na jihu Spojených států dva roky před vypuknutím Občanské války. Jamie Foxx v něm ztvárnil hlavní roli Djanga - otroka, jehož krutá minulost u bývalých vlastníků přivede tváří v tvář nájemnému lovci lidí německého původu Dr. Kingu Schultzovi. Schultz je na stopě vraždících bratrů Brittlových a jen Django ho může dovést k jeho odměně. Nekonvenční Schultz dá Djangovi slib, že ho pustí na svobodu poté, co dostane Brittlovi – živé či mrtvé. Díky jejich úspěšnému dopadení Schultz Djanga osvobodí, přesto se oba muži rozhodnou i nadále pokračovat ve společné cestě. Schultz pronásleduje s Djangem po svém boku nejhledanější kriminálníky na jihu. Django, který si tříbí životně důležité lovecké schopnosti, se zaměří na jediný cíl: najít a zachránit Broomhildu, ženu, kterou kvůli obchodu s otroky před lety ztratil.

Djanga a Schultze jejich hledání nakonec dovede ke Calvinu Candiemu, vlastníkovi jedné neblaze proslulé plantáže zvané „Candyland”. Django a Schultz, kteří pod falešnou záminkou prozkoumávají ohrazený pozemek, vzbudí podezření u Stephena, věrného domácího otroka Candieho. Ocitají se pod drobnohledem a zrádná organizace kolem nich utahuje pomyslnou smyčku. Pokud chtějí Django a Schultz uniknout s Broomhildou, musí si vybrat mezi nezávislostí a solidaritou, mezi obětí a přežitím.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 22.12.2013


Popis / Obsah / Info k filmu Nespoutaný Django
Quentin Tarantino má za sebou jako režisér sedm celovečerních filmů (počítáme-li dvoudílný snímek Kill Bill jako jeden projekt). Jeho nejnovější dílo, „jižanský western“ Nespoutaný Django, je po Hanebnejch panchartech (FP 10/2009) druhým titulem v jeho filmografii, který využívá historických reálií. Po alternativní historii z 2. světové války se Tarantino vydává do roku 1858 a ve vyprávění, odehrávajícím se dva roky před vypuknutím americké občanské války (1861-1865), pracuje s motivem otrokářství ještě emotivněji než předtím s motivem holocaustu. Titulní afroamerický hrdina svým směřováním k rasové a lidské důstojnosti připomíná titulní protagonistku Tarantinova thrilleru Jackie Brownová (1997, FP 6/98). - V příběhu osvobozeného otroka, jenž usiluje o pomstu a o záchranu milované manželky Broomhildy z pout otrokářů, se Tarantino obrací především k italským spaghetti westernům, respektive k jejich poněkud obskurní linii o hrdinovi, kterého ve filmu Django z roku 1966 poprvé představil italský režisér Sergio Corbucci, a dále ke světu tzv. blaxploitation filmů (béčkovým černošským snímkům pro černochy) ze 70. let. Nespoutaný Django svou provokativní morální ambivalencí, spjatou s postavou cynického lovce lidí dr. Kinga Schultze, odkazuje i ke spaghetti westernu Sergia Leoneho Pro hrst dolarů (1964, FP 7/93). Na první pohled zdvořilý a naivní někdejší německý dentista osvobodí Djanga, protože potřebuje jeho pomoc při lovu zločinců. Stanou se z nich společníci a po dobře vykonané práci odjedou ze zimních texaských hor na sluncem rozpálené plantáže Mississippi. Právě tam, v sídle sebestředného, snobského a zvráceného boháče Calvina Candieho, rozehrávají Schultz s Djangem kvůli Broomhildě hru na život a na smrt. - Podobně jako v jiných Tarantinových filmech, i tentokrát vyprávění stojí na přesvědčivě vykreslených hrdinech, obhajujících na vlastní pěst spravedlnost ve špinavém a brutálním světě. Stylově elegantní snímek se opírá o zajímavě prokreslené postavy, síť filmových odkazů, bizarní detaily a rozměrné dialogové scény, kombinované s okamžiky explicitního, groteskního násilí. Hereckému obsazení dominují Jamie Foxx, Christoph Waltz a Leonardo DiCaprio, zaujmou však i představitelé epizod (např. původní Corbucciho Django, Franco Nero). Sám Tarantino se ve filmu objeví ve finále jako jeden ze zaměstnanců důlní společnosti.

–ap-, Filmový přehled 2013/2


Popis / Obsah / Info k filmu Nespoutaný Django
Kultovní režisér Quentin Tarantino natočil jižanské drama z období před vypuknutím Občanské války, jehož hlavním hrdinou je otrok Django. Ten má šanci získat díky nájemnému lovci lidí dr. Schultzovi svobodu, pokud se mu povede dopadnout vraždící bratry Brittlovi. Djangovi se tak zároveň naskytne příležitost najít ženu, kterou musel před lety nedobrovolně opustit. Ani jeden z hlavních hrdinů však netuší, jak blízko jsou nejnebezpečnějšímu dobrodružství svého života.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

35 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Klíč

12:45 - 13:10

20 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

40 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:30 - 13:30

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
ZTRACENÁ DUŠE NÁRODA: Ztráta tradice

ZTRACENÁ DUŠE NÁRODA: Ztráta tradice

Vánoční návštěva (A Carol Christmas)

Vánoční návštěva
A Carol Christmas

Povstalecká história

Povstalecká história
Povstalecká história

Bridger Palmer

Palmer Bridger

Milan Stehlík

Stehlík Milan

Naposled navštívené:
ZTRACENÁ DUŠE NÁRODA: Ztráta tradice

ZTRACENÁ DUŠE NÁRODA: Ztráta tradice

Vánoční návštěva (A Carol Christmas)

Vánoční návštěva
A Carol Christmas

Povstalecká história

Povstalecká história
Povstalecká história

Bridger Palmer

Palmer Bridger

Milan Stehlík

Stehlík Milan