Jeden svět

Komentáře uživatele jirina.legatova

jirina.legatova

jirina.legatova zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  JIŘINA

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 35
Africké kočky: Království odvahy (African Cats: Kingdom of Courage)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2013
Alastair Fothergill **********
DIVOKÁ AFRICKÁ PŘÍRODA   Obdivuji filmaře, režii i   střih. Dokonalé záběry si   divák opravdu užije, a film   ho zavede na místa s   napínavým dějem o   přežítí, které by jinak   nemohl nikdy vidět. Záběry   jsou opravdu jedinečné,   nedovedu si představit jak se   to dá vůbec nafilmovat i   když je dnes velmi dokonalá   technika, musí to dát velké   úsilí. Hodnotím plným   počtem bodů. Rovněž hudba   je zde dokonale sladěná s   filmem. Za každý takový   film vyslovuji velké uznání   a poděkování. Určitě to   musíte vidět, pokud máte   rádi zvířata a přírodu,   jako režisér Alastair   Fothergill, kterému patří   můj obdiv!
Bratři (Brothers)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2012
Přežít , neznamená ŽÍT. . . .
Silné prožitky hrůzného   násilí války, mění   psychiku člověka, bohužel   návrat zpět už není   možný.
Jednoho dne   se přestanete smát, a   zůstanete tak po zbytek   života. Co se týče války   mě napadá otázka - jaký to   mělo smysl, takový hnus   dělat? Jednoduše zpracovaný   film, přesto vystihuje   podstatu velmi dobře. Dobře   sehrané role hlavních postav   a také dětí.
Candy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2012
RÁJ se změní v PEKLO
Heath Ledger a Abbie   Cornish
- vytvořili   dvojici milující sebe a   heroin
- krásní   mladí lidé oba talentovaní   mohli žít krásný život,  
nebýt závislosti,   která postupně vezme   vše.
Nechtěla bych   tento film vidět dvakrát,   přesto dávám vysoké   hodnocení za dobré   zpracování režie i herecké   výkony.
Capote
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2013
Truman Capote *30.9.1924 +25.8.1984
Film ukazuje více než   krutost zločinu, práci   spisovatele Turmena Capote.   Ukazuje nám nitro   spisovatele, který neúnavně   věnoval svůj čas sepsání   knihy Cladnokrevně.   Spisovatel se ponořil do   duše vraha se kterým trávil   hodně času než ho   popravili. Téměř 4 roky se   věnuje pravidelným   návštěvám a sezením s   vrahem se kterým navazuje   určitý druh přátelství z   čeho ho svazuje nakonec   neutichající zasmušilá   nálada z hrůzného činu a   vžívání se do hlavní   postavy. Zločin, který se mu   odkrývá až na samém konci   kdy se obě postavy sblíží   nepojmenovaným druhem vztahu,   Capote si nedokáže sám   odpovědět na to co se to tam   stalo a nutí vraha vypovídat   pravdu. Oba mají podobné   zážitky z dětství ze   kterého cítí podobnou   úzkost jinak se jejich cesty   životem zcela liší.
Kniha   "Chladnokrevně"   byla zfilmována vícekrát a   naposledy přichází tento   film CAPOTE drama, které   kombinuje příběh s   biografickou částí.   Capoteho zde ztvárnil Philip   Seymour Hoffman a právem   získává ocenění OSKARA za   HR. FILMU DÁVÁM POUZE 6 z   důvodů, že dle mého   názoru se divák velmi málo   doví blíže, přišlo mi to   dobře zahrané ale chtěla   bych se dovědět ze života   spisovatele mnohem více a ze   života vrahů také, stále   jsem čekala že se něco   dovím, v tomto smyslu to bylo   pro mne zklamáním i když co   film dal dal v perfektní   kvalitě po všech   stránkách.
Čas probuzení (Awakenings)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2012
pravdivý příběh
nemůžu tomu uvěřit,   neměla jsem tušení o   existenci takového stavu   nemoci
Film je   zajímavý samotným   příběhem a dobře   obsazený.
Čistá duše (A Beautiful Mind)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2012
John Nash
Čistá duše
Životopisný film   inspirovaný skutečným   osudem Johna Nashe, jenž byl   vyznamenán Nobelovou   cenou.
Není to   člověk co ovlivňuje své   pocity a chování - velkou   měrou to dělá jeho duše =   duševní rozpoložení.
Kam až duše může   zajít je neuvěřitelné a   lze to jen těžko pochopit. O   to obdivuhodnější je   hlavní postava, muž nemocný   paranoidní schizofrenií a   zároveň génius ve svém   oboru. Výborně zpracovaný   film a dobré obsazení.
Autor/Zdroj: /Febiofest
Drž hubu! (Tais-toi)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2012
přidávám hlášku z tohoto filmu:
Ruby (Jean Reno) je , zloděj   samotář a individualista, je   za krádež a ukrytí 20ti   milionů, odsouzen a sedí ve   vazbě.
Do jeho cely   přidají Quentina (Gérard   Depardieu), nejukecanějšího   vězně a blázna. Ruby se   musí za každou cenu dostat   ven. Sedí v cele tupě zírá   a hlavně mlčí (způsob jak   se dostat do blázince, odkud   chce uprchnout) v tom   přichází Quentin a navazuje   řeč, tedy se marně o to   snaží, Ruby mlčí a   čučí.
Quentin na   Rubyho: „Na co koukáš?   … můžu?
  Přisedne si: „ nic   nevidím…, aha" kouká   na zeď stejným směrem jako   Ruby a uvidí pavouka, a   povídá: "ten   pavouk…, zkoušel jsem   jednoho vycvičit, ale trochu   mě zklamal, neměl dobrou   vůli, dal jsem povel, ale on   neposlouchal! A přitom to   byly tak jednoduchý věci!   zdůrazňuje Quentin ...
Sedni! Lehni! Couvej! Nic   koukal na mě." Cche   che, směje se Quentin:   "nevypadal že to chápe,   hale možná jsem nebyl ten   nejnadanější …."  
- tak začalo   neplánované přátelství   pro Rubyho s Quentinem, se   kterým nikdo nevydržel pro   jeho pitomé nekonečné   kecání. Film je jednoduchý   a oddychový, docela se mi   líbil. Výcvik pavouka a   další stejně pitomé   hlášky mě pobavily.

Sedni! Lehni!   Couvej! ale škoda že   nezkusil "drž hubu"   pavouk - poslechl by ho.
Dva bratři (Deux frères)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2013
ze 100.000 tygrů je jich dnes v džungli jen 5000
Točit film se zvířaty,   když mají hereckou roli,   musí být opravdu náročné.   Jsem ráda, že se najdou   režiséři, kteří se toho   zhostí. Četla jsem na tento   film kritiku, že je pro   děti, že je bez děje...,   pohádka. Co si o tom myslet,   "masakr motorovou pilou   to není". Přesto díky   lidem brzy vyhynou - kdo má   lásku ke zvířatům, ať se   na film podívá. Tak krásná   šelma, je úchvatné ji   vidět z blízka do tváře,   opravdu nádherný tvor.   Nechápu jak je kvůli   kožešině může člověk   zabít. Jsme opravdu   nejhorším tvorem na zemi.  
Hodnotím kladně   plným počtem režii a   štáb, který se zasloužil o   možnost s tygry natáčet a   dokázal to mistrovsky.
Gran Torino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2012
... sám si peru sám si vařim ...
tak nějak Clint Eastwood   režíruje, hraje podílí se   na produkci, i hudbě. Píseň   "Gran Torino" na   hudbě se podílel Clint   Eastwood i se svým Kyle   Eastwoodem. Svého mladšího   syna Scott Eastwooda obsadil   do role mladíka Treye. Ve   filmu hraje i jeho auto FORD   GRAN TORINO. Film stojí za to   vidět. Clint prý tvrdil že   je to již posledním filmem   kde hraje - ale to naštěstí   porušil, film se mi líbil   zanechal dojem
Grizzly Man
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.1.2013
život medvěda grizzly
Každý druhý rok medvědice   porodí jedno až čtyři   mláďata (obvykle dvě),   která jsou malá a váží   pouze kolem 500 gramů.   Medvědice chrání své   potomstvo a pokud cítí, že   je ohroženo, neváhá   zaútočit. Váha jednoho   dospělého jedince je 500 kg   a více - toto o medvědech   vím, závěr dokumentu tedy   nemohl být dobrý.
Film je dokument o Timovi,   který měl hodně   vlastností, jako například   velkou lásku k medvědům.   Adrenalim, který v něm   vyvolávali mu dělal dobře   na duši. Jedna základní   vlastnost mu chyběla zcela   určitě PUD SEBEZÁCHOVY.   Sám v dokumentu přiznává   boj s alkoholismem, kde -sI   škodil na hraně života a   smrti. Vyrovnal se s tím prý   až mezi medvědy. Vše by   bylo v pořádku, kdyby sebe   více zajistil. Ve filmu   končí jeho život tragicky,   a je s podivem, že to   vydržel tak dlouho bez újmy.   Hlavním důvodem UTOKU   MEDVĚDA byl zřejmě ten rok   malý výskyt lososů a   medvědi byli hladový.
Ráda se koukám na   záběry přírody, ale   respekt by neměl nikdo   ztrácet. Pro mně je to   příběh fanatika a   bláznivého snílka.   Hodnocení je malé, protože   nemohu obdivovat hazard se   životem zbytečně dvou   lidí. Závěr, že si je   medvěd oba podá je smutné   ALE PŘEDEVŠÍM NAPROSTO   ZBYTEČNÉ
Chyť mě, když to dokážeš (Catch Me If You Can)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2012
pravdivý příběh
PRAVDIVÉ PŘÍBĚHY - TO je   moje, sledovat filmy dle   skutečných událostí, nikdy   neodmítnu. Tenhle film dle   pravdivého příběhu patří   opět mezi ty nejlépe   hodnocené, navíc je dobře   obsazený. Doporučuji vidět
Iluzionista (The Illusionist)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2012
iluze
Povedený film.The Illusionist   = přesně vystižené.
Dívejte se, název filmu   je obsah filmu sám   "dokonalá iluze"
Ráda jsem film viděla,   příjemný.
Jmenuji se Sam (I Am Sam)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2012
DOJEMNÉ
asi to není možné, ale film   je pěkný
Sean Penn je   fakt úžasnej, potvrzuje   svoje herecké kvality.
Velmi dobře je také   zahraná dětská role.
Film, který dokáže   vtáhnout do děje a do   pocitů postav - je dobrý   film. Přesto, že příběh   je nereálný, myslím že   pocity duševně nemocných   lidí jsou reálné a velmi   silné.
Kdo se bojí Virginie Woolfové? (Who’s Afraid of Virginia Woolf?)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2012
Who’s Afraid of Virginia Woolf?
= TEN KDO SE BOJÍ PRAVDY =
Dokonalé psychologické   drama dvou manželů, kterým   nestačí vlastní týrání   svých osob, ale využijí   mladého manželského páru.   Jejich nátlak je   nekompromisní a tvrdý,   nedají jeden druhému   příliš šancí vyváznout a   podaří se jim dokonale se   probrat vším co by jednoho   či druhého mohlo ranit víc   než už byl. Co nevíte ani   po tom netoužíte - se   dovíte. jeden smeč za   druhým, Elizabet a Richard se   vždy umí trefit pěkně do   černého, natolik se dobře   znají, že nikdo nemine cíl.   Jedno je jisté - oni nejsou   zlí, oni jsou jen velmi   nešťastní. Oba to ze sebe   musí notně dostat, a i když   to asi nevyřeší nic, na   čas se psychika smíří s   realitou, kterou prostě   odmítá vidět. Mladý pár   je o něco pozadu, ale i zde   jsou již jizvy se kterými se   zatím snaží jakoby bez   bolesti projít dál. Celé   drama je vlastně jedna velká   bolest oněch manželů -   zbytečné ponižování by   vyřešila jen naplněná   touha po dítěti. Prázdné   místo, které nedokázali   překonat ničím jiným než   navzájem si ubližováním   slovních her a útoků. Proto   závěr, který Richard zvolí   je nevyhnutelný a jediný   možný.
Kočka na rozpálené plechové střeše (Cat on a Hot Tin Roof)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2012
Elizabeth Taylor a Paul Newman
Hodnotím režii Richarda   Brookse, na psychologický   film se mu podařilo velmi   dobře vykreslit postavy a   úhel jejich zorného pole s   dopadem na lidskou duši.   Ukazuje její hodnoty,   naráží na neskutečnou   lidskou povrchnost a hloupost.   Elizabeth Taylor svoji roli   ztvárnila dokonale, Paul   Newman je zde klíčem k   pochopení celého filmu.   Tento film nemůže najít   příznivce u lidí podobných   postavám z filmu. Film se   dotýká tématu rodin, kde se   nepodaří najít souhru mezi   sourozenci a jejich rodinami.   Nerovnováha inteligence v   rodině naráží na   neporozumění a hloupost   vrcholí v povrchní   prospěchářské jednání   skrývající se za   ušlechtilé podlézání.   Rodina kde jeden druhého   nemůže vystát, přesto je   rodina pohromadě PROČ ...   nám ve filmu jednotlivé   postavy představují své   nitro, a snahu má každá   postava divákovi přestavit -   režie přehrála postavy tak   že jsou jejich vlastnosti   přehnaně viditelné ale tak   si divák uvědomí   povrchnost. Divák se notně   musí zamyslet sám nad sebou   a každý se někde najde.   Extravagance zde umocní   vidět co v běžném životě   přehlížíme, nebo nechceme   vidět.
Film zanechal   hluboký dojem z každé   postavy.
Někdy v dubnu (Sometimes in April)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2012
Rwanda
Film hodnotím i když není   nic co by se dalo obdivovat na   obsahu kterým je otřesné   vraždění - genocida   Tutsijů a některých   Hutujů, kteří se nepřidali   k vyvraždění Tutsijů..   Zavražděno bylo asi 800 000   lidí, jedna z největších   genocid 20. století.   Skutečná šokující pravda.
Nespoutaný Django (Django Unchained)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2013
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino - tento muž   je opravdu originální ve   svém oboru. Jeho filmy jsou   samá krev, ale nemáte u nich   pocit hnusu. On to prostě   umí jinak podat a v tom je   právě on jedinečným.   Nebudu zde prozrazovat obsah,   protože film se teprve   rozbíhá v kinech a nechte se   sami překvapit. Nemusí se   Vám to zrovna líbit, a   dovedu si představit i   diváka, který tohle nemusí.   Přesto si většinu určitě   získá. Ve filmu si zahrál   sám autor a moc mu to tam   sluší - skvělá postava. Na   konci filmu budete mít pocit   ..., prostě jako u ostatních   filmů Quentina Tarantina =   SKVĚLÝ! Já hodnotím svými   body režii, obsazení,   herecké výkony, např:,   Jamie Foxx sem padnul jak   ulitý (Django), Kerry   Washington překvapila velmi   mile, Christoph Waltz (doktor   King Schultz) byl také   výtečně obsazený a   přiznám se, že jsem ho   nemohla poznat. Pan Leonardo   DiCaprio u něj už zklamání   ani nikdo nečeká, tedy ani   zde se nemusíte bát. Hudba   mě vyloženě nadchla jak se   do všech scén hodila,   vybrané prostředí pro   natáčení VÝTEČNÉ -   TAKŽE = PLNÝ POČET nemůžu   jinak

A   ještě.. MI DOVOLTE CITOVAT   zde jeden z komentářů, tedy   vybrala jsem jen část: autor   Hugin píše ve svém   komentáři "Rozhodně po   výstřelu z koltu, ani z   brokovnice z větší   vzdálenosti, neletí   člověk několik metrů   vzduchem a nedělá salta.   Některé děje jsou příliš   zkratkovité, např. kdy se   z otroka, který   pravděpodobně v ruce nikdy   nedržel zbraň, se po   několika výstřelech na   sněhuláka stává   excelentní střelec"
Vybrala jsem ji proto, aby   vám napověděl ŽE DIVÁK,   KTERÝ ČEKÁ OPRAVDOVÝ   PŘÍBĚH se nedočká a bude   zklamaný, film=film není to   zkutečnost a přeci nás má   odreagovat a pobavit. Je   nádherné jak si Qventin   dělá legraci a nadsázku   dnešní doby kdy lidi mají v   každém filmu krev,to přeci   musí být do očí i tupého,   nemá to nikoho vyděsit ani   rozplakat O TO JDE,a kdo tohle   umí? lépe?
Pianistka (La pianiste)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2013
sobecká láska matky dovede zničit
PROFESORKA ERIKA KOHUT -   přiznám se, že ani mně   není úplně jasná její   postava. Bude to asi tím, že   ona sama nebyla tím kým   opravdu byla ve svém nitru,   které sama neznala. V tom   případě postavu zahrála   Isabelle Huppert dokonale. Ve   mně film vzbuzuje pocit, že   tvrdá a zlá paní na povrch   - tím ukrývala její   vnitřní nenaplněné já.   Myslím si, že se na ní   odrazil život s její matkou,   která jí nalinkovala   klavírní život a zcela ji   vytrhla od normálního   života. Erika nežila v   lásce, ale v sobectví své   matky, jak mohla umět   milovat. Nikdy se nestala   ženou, matkou, milenkou -   zůstala zaostalá za všemi.   Strádala citově i   sexuálně. Její obranou byla   neústupná přísnost a tím   se od světa a okolí zcela   odřízla. Měla tam obrovskou   bariéru. Znala jen klavír a   léta dřiny na klavír,   panovačnou matku. Její city   a touhy neměla jak uplatnit a   muselo to z ní. Ona nebyla   vůbec v pohodě, nebyla nikdy   plně nad věcí, jen si na to   hrála. Pod jejím tvrdým   slovem se skrýval pláč   její duše. Myslím, že   neměla vůbec žádnou   zkušenost s muži. Kromě   kabinek s pornem. To byl její   jediný svět s muži, víc   nepoznala. Doma neměla   žádné soukromí a matka   věděla o každém kroku.   Možná chtěla normální   lásku a cit, ale jak to mohla   vědět když to nepoznala. Z   velkého neznáma měla   strach, nechtěla si vůlbec   připustit že by mohla   milovat - nevěděla co s   tím. (napadlo mne, že ty   pouta a provaz si vymyslela) V   závěru nevypadala na   masochistku vůbec - protože   násilí si tedy vůbec   neužívala. Zamilovala se a   vůbec nevěděla co s tím.   Ostatně nezamilovat se do   postavy, kterou hrál Benoît   Magimel opravdu skvěle, pro   ženu téměř nepolíbenou to   bylo nemožné. Benoit Magimel   se s tím vším vyrovnal   lépe, ale na můj vkus dost   drsně. I on částečně   hrál kluka nad věcí a   dávalo mu to dost na   "ústa" o ženy   jistě neměl nouzi, zde se   pustil někam kde asi vůbec   nikdy být nechtěl.   Přehnaná krutost v něm byla   z mého pohledu z části   zoufalství z nenávisti,   které to mělo přehlušit.   Film má otevřený konec ...   Film hodnotím 4 jako dobrý   psychologický film, nad   kterým se zasmyslíte
Scénář vznikl podle   údajně i částečně   autobiografické knihy   nositelky Nobelovy ceny za   literaturu Elfriede Jelinek
Poslední skotský král (The Last King of Scotland)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.11.2012
Šokující psycho-politický
Otřesný snímek z doby   krutovlády v Africké   Ughandě, nelítostné   psychologické a otřesné   informace, které film   přináší divákům je   herecky velmi dobře obsazené   a podané.
Film si   dvakrát nepustím, ale nikdy   na něj nezapomenu. Amin je   prý ve filmu lepší než   byla skutečnost - jeho   zabíjení a teror se   dotýkali nekontrolovaně   prostého lidu i jeho   nejbližších. Ve filmu jsou   záběry na fotografie obětí   - některé fotografie jsou   prý skutečných obětí a   poskytl je pro film novinář   z Ugandy.
Celý titul:   Idia Amina byl "Jeho   excelence doživotní   prezident, polní maršál Al   Hadji doktor Idi Amin, rektor,   pán všech zvířat na zemi a   ryb v moři, dobyvatel   Britského Impéria v Africe a   především v Ugandě"
Pouhá formalita (Una pura formalita)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.1.2013
Až druhý den jsem si to uvědomila zcela ..
...to na co se dívám, že   je to OČISTEC. Režie a   scénář včetně hereckých   výkonů = mistrovské dílo   do detailů, ale já to hned   nepochopila ......... Očistec   (latinsky purgatorium, z purgo   - čistit, očistit) je   stavem, během něhož se   podle učení některých   křesťanských církví   očišťují duše zemřelých   od méně závažnýh   hříchů a nedokonalostí   před svým vstupem na onen   svět. Poznáte to z mnoha   vět a hudba také napoví.   Jméno komisaře není   náhodné, jméno On/Off není   také náhodné a tak to je se   vším. Je lépe se dívat   dvakrát na tento film, pokud   chete ocenit co je tím   hlavním. Film má vysoké   hodnocení. Omlouvám se, že   jsem nehodnotila vysoko, i   když výkon režie,   scénáře a herectví je   skvělý a dokonalý,   promyšlený a přesný.   Nemohu dát plný počet, film   prostě nebude patřit k   oblíbeným, díky   sklíčenému prostředí a   pochmurné depresivní   atmosféře, která jistě do   filmu patří právem.   Samotná sebevražda také   nevyvolá v člověku nic   příjemného. Film je ale   dobře udělaný - tak nic ve   zlém, není to moje parketa.
Půlnoční expres (Midnight Express)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2012
Otřesná výpověď z vězeňského prostředí
na základě skutečného   příběhu, se divákovi musí   opravdu dělat zle. Při   pomyšlení na hlavního   hrdinu, který si za své   lehkomyslné zahrávání s   drogou o prázdinách   vysloužil tvrdý trest.   Každého diváka určitě   překvapí prostředí   vězenice, i krysy mají snad   lepší nory. Nelidskost a   beznaděj je pak vedena celým   filmem, otřesné počínání   lidí na únosnosti bytí a   žití. Hodně odporných   záběrů, krutých a   ponižujících situací. Na   jedné straně vede diváka k   zamyšlení nad vězeňským   prostředím v Turecku, a na   druhé straně si rozhodně   každý kdo tento film viděl   dá veliký pozor, aby se   nezapletl jakkoliv s   jakoukoliv drogou. To se   přihodilo hlavnímu hrdinovi   - který ve filmu v podstatě   svou mladou nerozvážností   porušil zákony v této zemi   tím že u něj na letišti   našli drogu. Trest musí   každému připadat   neúměrný - zrovna tak jako   musí každému připadat   zbytečné se do takové   situace dostat kvůli   marihuaně - je tedy snad   dostatečným varováním pro   ostatní. Dostat se do   vězení v cizí zemi i z   jiného důvodu není nikdy   dobré. Film jsem viděla již   v roce 1991 i přes tak   dlouhou dobu zanechal silné   dojmy.
Rain Man
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2012
Dustin Hoffman je ve filmu   starším bratrem Toma Cruise.  
Dustin je starší a   je v psychiatrické   léčečebně, duševně   nemocný autismem. Jeho bratr   se s ním setkává až po   smrti rodičů.
Nelítostný mladší   bratr je tvrdý obchodník a   peníze jsou jediné co ho   zajímá. Nikdy by ho   nenapadlo co jeho mysli   uniká. Duševní inteligenci   a vyspělost mu pomůže   paradoxně nalézt, až jeho   nemocný bratr. Velmi dobrý   herecký výkon obou   hlavních postav, právem si   zasloužil své hodnocení
Raz, dva, tři (One, Two, Three)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2014
MUSÍTE TO VIDĚT
dobře zahraný film, je   komedií a zároveň ukazuje   beznaděj socialismu v dané   době a to velmi humorným   způsobem
Requiem za sen (Requiem for a Dream)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.11.2012
reguiem
FILM je určitě zpracovaný   bez chybně a velmi   přesvědčivě. Bude patřit   k filmům, které si ale už   nikdy nepustím. Nerozumím   tomu jak může být hodnocen   mezi nejoblíbenější filmy.   Herecké výkony jsou zde   perfektní, přesvědčivé a   zoufalství a deprese jde   celým filmem až na diváka.   Téma filmu je velice vážné   a bohužel pravdivé chování   a pojetí dnešní   společnosti = obraz ukazuje   nám všem že aspoň kousek   jste už někde viděli,   slyšeli ve své blízkosti.   Film jde až na dno propasti a   mě jako divákovi z toho   není vůbec dobře. Hodnotím   6
Serpico
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2012
POCTIVOST
- jak je těžká věc být   poctivý, a co to stojí v   životě sil
-   pravdivý příběh o korupci   policistů
- jednou   vezmeš a už se vezeš na   druhé straně zákona, nejsi   tím čím jsi chtěl být,   jsi stejný ba horší než ti   co jim kreješ záda za   prachy
- SERPICO je o   odvaze a boji proti   lhostejnosti společnosti a   korupčnímu prostředí
- hlavního hrdinu   obdivuji, protože pocity se   kterýma byl každý den   musely být deprimující a   nakonec mu šlo holý život.   Čekala jsem že prostě z   policie odejde na úplně   jinou profesi. Film hodnotím   9, Al Pacina za 10   neuvěřitelnej chlap,   zvládne každou roli tak   dokonale!
Snídaně u Tiffanyho (Breakfast at Tiffany's)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2013
…neobvyklé, ale firma Tiffany má velké porozumění
„Snídaně u Tifaniho“   musím přiznat, opravdu   dobrý film a skvělá Audrey   Hepburn - neodolatelně   křehký zjev krásné ženy   takovou má ve filmu roli a   100% ji padla.
Rozhodně hodnotím plným   počtem za vytvoření   atmosféry ve filmu a   zanechání milého a   příjemného dojmu na duši   diváka, za nezapomenutelný   dojem z postav, kostýmů,   kamery a v neposlední řadě   režie. Mé zamyšlení a   ocenění patří také pro   autora románu T. Capota. Film   jsem si dlouho nechávala v   záloze a s nejistotou se   bála zda nezklame tím, že   už dopředu se od něj něco   čeká – LÍBIL SE MI MOC,   čekla jsem míň, ale   všechny pochvalné   komentáře schvaluji a   dávám 10
Tak mě někdy napadá (Sometimes a Great Notion)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2012
PAUL NEUMAN
Rodina z Oregonu se živí   tvrdou prací - dřevařinou.   S údivem jsem sledovala a   poprvé viděla tak obrovské   stromy s průměrem kmenů   snad dva metry.
Ve   filmu hraje patriarchu Henry   (Henry Fonda), žije tvrdě a   ztělesňuje muže který má   smysl života "nikdy   neustoupit!" Odmítne se   tedy připojit ke stávce   ostatních dřevařů a   snaží se těžké časy za   každou cenu zvládnout se   svojí rodinou sám. Tento   film rozhodně neosloví   každého diváka, přesto mu   dávám vysoké hodnocení za   dobré herecké obsazení.   Hodnotím hloubku filmu, z   netradičního prostředí,   kde neustoupit ani o píď -   se platí tvrdě. Ale nejen o   tom je film "Tak mě   někdy napadá"
Trosečníci (Swept Away)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2012
MADONA
Nepatřím vůbec k   fanouškům Madony, přesto je   film ke koukání.   Neuvěřitelně se mi líbilo,   když se role nafoukané   paničky přetočila o 180   stupňů. Film ukazuje co se z   některých lidí stane když   nic nemusí a vše mají,   ukazuje že vlastně vůbec   nic nemají z toho co opravdu   potřebují.
I přes   takové zjištění a   procitnutí ... volí cestu   pohodlí, nudy a povrchnosti v   přepychu s přízemními   lidmi.
Tři tváře Evy (The Three Faces of Eve)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.11.2012
strašák SCHIZOFRENIE
Film mě velice překvapil   hereckým výkonem pacientky i   lékařky. Obdivuhodné je,   že je dle skutečné   události paní Christine   Costner Sizemore, která o   svém problému později   napsala dvě knihy "I'm   Eve" a "A Mind of   My Own" Herečka Joanne   Woodward získala OSKARA.   Skutečná pacientka měla   více jak tři osoby.Osobně   přiznala, že její   rozštěpená osobnost měla   mnohem více osob. Celkem jich   prý bylo 26.
Duševní anomálie jsou   velmi složité a asi vždy   originální. Je velmi   těžké se v životě   vypořádat s něčím   takovým. Tři tváře Evy   ukazují lidem s duševní   rovnováhou jaké mají   štěstí a nutí k   zamyšlení nad okolním   světem najít více   pochopení a porozumění k   těmto jedincům, které je   tak snadné odsoudit a   postavit na okraj společnosti   nebo do ústavů. Máme- li   nemocný jiný orgán než   mysl, všichni tomu rozumí   ale jak mile se choroba týká   myšlení - nerozumí tomu ani   ten koho se to týká ani   okolí. Takový člověk má   neskonale těžký osud.   Potěšilo mě vysoké   hodnocení filmu ostatními   diváky = otevření duše   světu. Jednání lidí se   odsoudí snadno a rychle,   pravda je ale mnohdy   složitější a nemusí být   případ tak vyhraněný jako   v u Evy.
Tváří v tvář smrti (At Close Range)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2013
KDYŽ JE POZDĚ SE VRÁTIT
...Mladý Brad se dostal na   zcestí, je to mladý   grázlík nechodí do školy a   neposlouchá svou matku.   Rodiče má rozvedené a s   mámou žije cizí muž, ten   by hocha vedl aspoň trochu do   povinnostem zamezil drzostem   vůči matce, kdyby se právě   ona nestavěla proti. Láska   matky k synovy a pocit viny za   rozpad manželství, jí nutí   syna chránit. Zde začíná   zrod a síla, která se v   mladém Bradovi bouří proti   jaké koliv pokoře. Odchází   z domu, kde má pocit   nedostatku, a nevidí nic co   by ho doma drželo,neváží   si obyčejných věcí, chce   zažít lepší život,   dobrodružství, nezajímá ho   každodenní práce za pár   korun, nezajímají ho ani   školní povinnosti...nic z   toho se zdá nepřinese   snadný život a on se právě   v tuto chvíli setká se svým   otcem.
Otec, kterého   neviděl zřejmě seděl.   Otec, který jako otec   nestojí za nic, není na něm   kouska dobrého. Je to na   první pohled frajer a   neústupný člověk, sám pro   sebe velice chytrý. Pro   svého syna zatím neudělal   nic, ale když mu dá darem   jen tak z ničeho nic auto -   syn se v něm vzhlédne,   neposlechne naléhání matky   a uteče k němu. Šokující   je co se pak začne odehrávat   a kam až to dojde. Jasné je,   že mladý Brad to nedomyslel,   nemohl vzhledem ke svému   věku tušit že otcovo   jednání mimo zákon nezná   hranic. Chtěl jen snadný   život, a tak se s otcem   zaplete do jeho gangu. Nakonec   stojí tváří tvář takové   hrůzné situaci, kterou sám   neunese - navždy změní jeho   život, nikdy se to nedá   vrátit zpět. OTŘESNÝ   PŘÍPAD. Odsuzuji rodiče   Breda, absolutně nezvládly   péči o dítě a výchovu.   Samozřejmě matka je také   spíše oběť,ale ve   výchově dělala velké   chyby. Zamyslela jsem se nad   tím že lidskou osobnost   tvoří v rodině především   láska, nikoliv rozmazlování   a trpění neúcty,a   klackovité jednání. Velkou   chybou bylo prostředí a   nedostatek informací od   někoho, komu by Bred přilnul   a byl schopen   naslouchat-zákazy a příkazy   nikoho nevedou jak by se mohlo   čekat, k vznešeným cílům.   Mám ráda skutečné   příběhy, tento byl až   neskutečný a herecké   výkony a celé podání   hodnotím kladně. Někdo   říká, že film se   rozjížděl pomalu, ale mě   to nepřišlo nic divného. Je   jasné, že se na začátku   filmu představují postavy,   tedy nic strhujícího se   opravdu nedělo, ale na popis   skutečné události, která   přišla hned po té to   rozhodně bylo dostačující.   Mladý Penn sehrál perfektně   svoji roli. Bylo mi ho hrozně   líto, přesto co provedl on   sám - byl obětí svého   otce. Jsem přesvědčená,   že kdyby mu byl vzorem   čestný muž vydal by se   úplně jinou cestou, myslím   že nebyl chladný jako jeho   otec.

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

17 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Pyl zlatého kapradí

12:00 - 12:25

17 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

17 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10