Duben

Komentáře uživatele naineko

naineko

naineko zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 110
47 Róninů (47 Ronin)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.10.2019
Ano, v podstatě je to   nesmysl. Z pohledu dobového   dramatu či historické   věrnosti je to snůška z   říše dojmologie. Nicméně   jako fantasy příběh to   získává jiný rozměr, kde   to prostě funguje.
Ad Astra
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2019
Konečně další řádné   hard sci-fi. Jo, bylo tam   několik přešlapů, ale v   porovnání o jaké pitominy   se hádají fanoušci SW, je   to těžká věda.
Potěšily odkazy na   spousty spousty sci-fi   tvorby.

Určitě jsem si to užil   víc než třeba Interstellar.
Aeon Flux (Æon Flux)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2020
Docela povedený příběhový   derivát tři   "sérii"   animovaných kraťasů.   Vymazlený vizuál,   promyšlené efekty. Místy   neuplně šťastný střih.   Příběh kolísající mezi   dobrými nápady a   proflaknutými jistotami.   Design světa skvělý. Něco   na hranicí dystopie a   kyberpunku.
Alita: Bojový Anděl (Alita: Battle Angel)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2019
Za mě spokojenost.   Střídání tempa,   přehlednost scén (včetně   akčních), vývoj postav   všechno klaplo. Herecké   výkony fajn, dialogy dobré,   z počátku mi vadilo pár   scén, ale nebylo to nijak   okaté a drásající.   Pozvolný, skoro až utahaný,   závěr u mě určitě   zabodoval. Doufejmež v   pokračování.
Alpha Code
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.9.2020
Je fajn, že to tvůrci celé   zapadalo a dávalo smysl. Jen   škoda, že o tom zapomněl   poinoformovat diváka. Mít   peníze na natočení   smysluplného filmu nestačí.   Ashtar Sheran rulez!
Anna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2019
Povedená taškařice. John   Wick se měl ubírat tímto   směrem a ne tupě vršit   kaskaderské manévry.

Anna ukolebává   hloupoučkým příběhem,   plochostí i naivitou postav,   nepřesností reálií, aby se   dějovými zvraty vypořádala   snad s každým   "ale" a z   pitomoučké akčňárničky   se stala hrou plánů uvnitř   plánů.
Aquaman
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.12.2019
Dětem se to líbilo. Asi to   bylo lepší než Deadpool.   Bot a přešlapů víc než   kolik jsou hnidopiši ochotní   vyhnidopišit u SW9.   Srovnatelný canc nesmyslů   jako u MCU.
Armáda mrtvých (Army of the Dead)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.5.2021
Pravda, mohl bych to brát,   že scénář je slabý,   hodně se kecá, logika si   místy dala šlofíka a   střihač dostal epileptický   záchvat. Nebo bych se na to   mohl dívat, že Snyder   udělal takovou pěknou   mezižánrovou rozborku. Sice   nešel tak daleko jako   Tarantino s Rodriguezem v   Grindhouse. Nicméně dal tam   všechny ty scény, které se   od žánrového mixu zombie a   parťáku čeká, jenže tady   to přifoukne, tady to   nahlodá.. Yeap. To bude ono.   Každopádně po dokoukání   jsem měl chuť si to pustit   znova. A pořád mám.
Assassin (Nie yin niang)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.11.2017
Tak úplně nevím. Obrazově   vynikající a velmi velmi   osvežující. Boření   hranic/klišé perfektní.   Trochu drhly titulky, tak si   nejsem úplně jistý, jestli   děj měl byt jen naznačen   nebo se něco ztratilo v   překladu.
Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (Birds of Prey)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2020
Cesta, kterou se mohl vydat (a   nevydal jelikož odbočil   směrem k omalovánce)   Deadpool. Decentní humor   plný drsného cynismu. Velmi   neotřelá choeografie   bojových scén (minimálně   JW3 se může jit klouzat).   Komiksové, ale přitom stále   lidské postavy. Scénář,   který není jen dalším   přihlouplým originem. Jen   tak dál!
Blade Runner
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2017
Final Cut
Dějově v podstatě velmi   jednoduché, ale s obrovským   přesahem. Noirově   kyberpunková atmosféra   dodnes zřejmě nepřekonána.   Významově trochu jinde než   původní Dickova povídka,   ale není to nutně na   škodu.
Viděl jsem asi   víc verzí, ale posledních   několikrát tu finální.
Blade Runner 2049
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2017
Nebylo to špatné, to nemohu říci.
Řemeslně vynikající   práce. Je až k nevíře, že   dnešním Holywoodem něco   takového prošlo. Po všech   stránkách vymazlené a   hlavně nezahlcující scény,   pomalé vtahující tempo,   trefné hudební   pod/do-kreslení (i když mě   docela překvapilo, že za   tím stojí Zimmer - znělo to   spíše jako "duo"   Reznor Ross nebo soundrtack z   prvních dvou Falloutů).   Úžasná noirová a (alespoň   pro mně) kyperpunková   atmosféra (tohle ještě   opravdu není post-apo).
Někoho může lehce   zamrzet dvojková poplatnost   klanění se originálu (ne   úplně nepodobná SW7):   replikantka prostitutka,   hlasové ovládání   zařízení, geniální   dvorní návrhář, který   kvůli genetické vadě musí   zůstat na Zemi...

A nebýt zakončení bylo   by to za deset. Takhle jen   počítám, kde všude to   najednou přestalo dávat   smysl (a je toho fest).
Jednotlivé dokonalé   scény do sebe mávnutím   záverečného proutku   přestaly zapadat a začala z   ních číšet samoúčelnost.   Porce noirové náhody je   najednou tak veliká, že už   to zavání spíše deus ex   machina. Příběhu by   jednoznačně více slušelo   komornější pojetí. Klidně   i s nějakým tím efemerním   přesahem jako třeba v   Strange Days. Noirová   deziluze by pak byla   stoprocentní.
Pokud   tedy potřebujete dějově   konzistentí a neděravou   zápletku, tak jen za polovic   bodů.

Pro   plnější uchopení   některých věcí ve filmu   (blackout, poslušnost nových   replikantů) lze před filmem   shlédnout ještě kraťasy   (dostupné třeba na youtube)   BR 2036, BR 2048 a BR 2022.   Nicméně krom osvětlení   některých momentů   přidávají i další (místy   stěžejní a hlavně   nezodpovězené) otázky.
Borat 2: Následný snímkofilm (Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2020
Pořádný úlet s   překvapivým twistem na   konci. Rýpky aktuální i   nadčasové. Část věcí z   traileru chybí, ale byl v   traileru (e;
Co děláme v temnotách (What We Do in the Shadows)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2020
Naprosto geniální   záležitost. V podstatě až   nekonečné vršení gagů a   absurdit, které nic   neztrácí na své   výkonnosti.
Columbus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2017
O architektuře s příběhem.   Film z naprosto vymazlenými   záběry. Příběh není zas   tak důležitý, ale   umožňuje nahlédnout do   života jednoho města.
kviff 52
Cypher
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2020
Velmi zajímavý kousek.   Silná Dickovská atmosféra,   netriviální zápletka,   skvělé herecké výkony,   přijatelně vymyšlený   svět.
Černobyl (Chernobyl)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2019
Posledním dílem to docela   nesmyslně přitáhli za   vlasy, ale jinak víc než   dobré. Seriál na výbornou   reflektuje, o čem je   jaderná katastrofa a taky o   čem vlastně je totalitní   režim.
Deadpool
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.9.2017
Takhle ne.
Takhle fakt ne. Úvod   úchvatný - sranda, vtip,   boření hranic. Počátek   origin story boží... A pak   najednou pád o několik   příček dolů a nudná,   místy až nesouvislá,   klišovitá, nepříjemně   trapná a neskutečně   natvrdlá mainstreamová   břečka.
Deadpool 2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.9.2018
Některé vtípky jsou fajn,   některé narážky jsou fajn,   osáhavaní hranic už   začíná být nudné. Těch   fajn věcí je strašně   málo, zbytek je trapný. Na   pozadí běží jen další   nemrlá marvelovská   omalovánka. Naposledy jsem se   takhle nudil u 50 odstínů.   Vážně.
Devs
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.8.2020
Po prvním díle z toho koukal   prostě Garland - zajímavý   nápad, vypiplaná atomsféra,   skvělé grafické   zpracování... a zaděláno   na neskutečnou dávku   přitroublého filmařského   klišé o několika chodech.  
Další epizody   pokračovaly ve spanilé   jízdě zpackaných   zajímavých (ač ne vždy   originálních) nápadů.
Je to dobře natočené,   řemeslně pěkné, jen ta   nekonečná reckylace...   Někdy v polovině to místo   rozjezdu tak nějak celé   zakoplo a přešlo v prázdné   žonglování rádoby   buzzwordy a další level   filmařského baroka. A pak   sešup dolů a neodvratně   koncovky a) jsme v matrixu, b)   samonaplňující se   proroctví. Ukáže se, že   řadou oslích můstků,   logických děr, fyzikálních   přešlapů a odhalování   věci zřejmých už od   prvních dílů se dostaneme k   možnosti c) definice kruhem.   Aby na konec bylo správně za   d) všechny předešlé   možnosti dohromady. Svým   způsobem originální, ale   stále prostě jen   nezajímavé a neobjevné.

Holt Garland má   zajímavé návrhy, jen to   neumí prodat. A asi už je   jedno, jestli to neumí prodat   producentům nebo divákovi.   Vyjde to na stejno.

Tady navíc je to jako s   Mandalorianem. Materiálu   možná tak na jeden film,   který se natáhlo na seriál.
Divoké historky (Relatos salvajes)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2020
Prvotřídní polízanice.   Takový korejský film bez   korejských kudrlinek. Tedy   stravitelnější pro   většinu západního   diváctva.
Drákula (Dracula)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2019
Film, který má nejblíž a   zároveň nejdál ke knižní   předloze. Nejblíž v tom,   že takhle nějak si příběh   Draculy všichni předtavují.   A nejdál, jelikož knižní   předloha je opravdu otřesná   - není to nic jiného než   brakový román, kterých v   té době vycházely mraky.   Film navíc přidává vrstvu   jakési pocty kinematografii   využíváním různých   obrazových prostředků.
Dredd
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.1.2019
Nad vodou to drží hudba a   zajimavé nápady. Postapo   atmosféra se trochu pere s   laciností částí výpravy.   Scény vymakané, scénař   není špatný, nicméně to   jaksi pokulhává.
Euforie (Euphoria)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2020
Popravdě nevím, jak to   zařadit. Jednoznačným plus   je vyobrazení trans a   nehetero problematiky - lidi   jsou ruzní a proč to   řešit, nechme je žít.   Herecké výkony jsou skvěle.   To další je už těžší. V   prvním a druhém díle je   divák upozorněn na možnost   falešného vypravěče a v   závěru není jasné o čem   nebo o kom to vlastně celé   bylo. Rozvržení do   "školního roku na   highschool" je už   otravné, ale alespoň se   seriál vyvaroval většiny   obvyklých stereotypů a   klišé. Kamera, střih,   scénář jsou odvážné a   promyšlené... na poprvé, na   podruhé... pak už to   začíná být unavující až   nepříjemné. Dospívání   může být o napětí, ale ne   o napětí neustále se   navyšujícím a stále   přítomným. V celé sérii   snad až na jednu postavu   není nikdo normální (tím   nemyslím sexuální identitu,   orientaci či psychopatologii)   - postavy jsou prostě velmi   težko uvěřitelné, všechna   rodinná zázemí jsou nějak   pokřivená (a docela   majetná). Nicméně to by   šlo přiřknout alegorickému   vyznění série. Což je i   kámen úrazu. V jednu chvíli   divák netuší jestli kouká   na porno verzi Beverly Hills   90210, Trainspotting, Šestý   smysl, Stranger Things nebo   1984. Série je snad hlavně   lyrická - o náladách a o   děj zas tak moc nejde, ale   kdo ví...
Ex Machina
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.9.2018
Vizuálně vydařené, herecky   snesitelné, dějově   nenápadité a   neuvěřitelné. Ve výsledku   bohužel jen nafouktnuté nic.
Gentlemani (The Gentlemen)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.10.2020
Zatím Ritchieho nejslabší   "gangsterka". Je tot   trochu překombinované a   kvůli tomu to v závěru   logicky lehce klopýtá.   Herci, postavy fajn.
Ghost in the Shell
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2017
My name is Major Mira Killian...
zhruba v tomhle místě se to   podělalo. Tak moc jsem se   bál, že to amíci   podělají, až jsem tomu   pocitu podlehl. A trvalo   zbytek filmu se z toho   vylízat. I tak jsem z kina   odcházel rozpolcený.
"Původní" GITS   anime je klasika. Nicméně   ještě před tím byla manga.   A té (resp. těm) mají   rozhodně mnohem blíže   S.A.C. série. Vzhledem k   tomu, že ProductionI.G S.A.C.   (potažmo i Arise) prezentují   jako alternativní verze   příběhu, nemám potíž   vnímat i verzi hranou   odděleně. Stejně tak   nelpím na filozofickém   přesahu man-machine prvního   anime. (Krom toho Innocence mi   v tomhle směru přídje   ještě o něco lepší a   Arise posunem ke zkoumání   přerodu politické   společnosti ve společnost   korporátní to celé ještě   vylepšilo. A je asi na   místě připomenout, že v   japonštině se tohle všechno   nejmenuje Ghost in the Shell,   ale Kókaku kidótai, takže   řekněme něco ve smyslu   Zvláštní jednotka.)
Nicméně z kina jsem   odcházel rozpolcený. Nedalo   mi to a po dvou měsících   jsem shlédl camrip verzi.   Což dnes kvituji jako dobré   rozhodnutí. Vizual šel do   pozadí a mohl jsem víc   rozebírat, co se vlastně   děje a co se říká. Po   shlédnutí v BR kvalitě se   rozpolcenost zcela   vytratila.
Za mě   můžu říct, že Sandersovi   se věc podařila. Jsou tam   odkazy snad na všechny   předchozí GITS a spousty   kultovních scén (a jako   bonus snad i jeden vtípek   směrem k Star Wars),   přičemž je to samostatný   příběh, který zas řeší   něco trochu jiného nějak   jinak. Vykreslený svět je   "zdravě"   kyberpunkově drsný a   špinavý.
Myslím si,   že jak skalní fanoušci tak   GITS nepolíbení si tu   můžou najít to své.

Trochu jsem se   bál, že BR 2049 bude víc   GITS než GITS a... nestalo se   (e;
Godless
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.4.2018
Počátek je fajn. Pokud   někomu nevadí, že místy   pokulhává střih a sem tam   se zapomnělo na hlídání   detailů a že někdy je to   poněkud zdlouhavé (spíš to   připomíná takový dokument   ze života na divokém   západě), tak si k hodnocení   nějaký ten bodík může   přidat. Postavy ujdou,   příběh taky. Nicméně   koncovka je strašně dlouhé   a nafouknuté nic, kterým si   někdo plnil všechny své   dětské westernové sny.   Efektnost scén a záběrů   dostala přednost před   jakoukoliv logikou a   sebemenší snaha o reálnost   doatala tvrdě na frak. Kdyby   to skončilo na konci   předposledního dílu, tak by   se v podstatě nic nepokazilo.
Godzilla
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2020
Geniální hra s divákem.   Důkaz toho, že na filmy se   dnes chodí hlavně vypnout.   Když je třeba přemýšlet,   dávat pozor, nebo, nedej   bože, dokonce chvíli čekat,   tak je to špatně.
Grimsby (The Grimsby Brothers)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2020
Neuvěřitelně zemitý,   fekální humor. Kdo ustojí   sloní bukake, zvládne už   cokoliv. Scénář, který si   dělá prdel snad ze všeho.   Naprosto vymazlené gagy.   Bondovek již netřeba.   Deadpool se může jit   klouzat. Kingsmani jsou jen   trapnost.

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani