Zari
ohodnotit

Kameňák

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
23.1.2003
„Život jednoho malého městečka v lidové komedii s největší koncentrací klasických vtipů na metr čtvereční.“

Komentáře k filmu Kameňák

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 90
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2008
Jednička je vynikající,   pokračování už o něco   slabší, ale stejně, pokud   je vám smutno a potřebujete   rozveselit, určitě usedněte   k této komedii. Úvodní   komentář (text) je opravdu   výstižný! Myslím, že se v   tom pozná většina čechů   :-)
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
skvělá česká komedie
Komedie Zdeňka Trošky   inspirovaná bezpočtem   kamenných vtipů, nás   zavádí do poklidného   jihočeského městečka.   Žije tu svým neměnným   rytmem i rodina Novákových.   Otec Pepa je kapitánem   městské policie, jeho žena   Vilma je učitelkou, dcera   Julie studuje zdravku a   devítiletý Pepíček,   neumlčitelným způsobem   komentuje všechno, co se jen   v okolí šustne.Doslova oči   navrch hlavy ten kluk začne   mít ve chvíli, kdy z Anglie   do Kameňákova přijede   šlechtický pár, kterému   byl, v rámci restituce,   navrácen zdejší zámek. Na   malém městě se nic neutají   a tak záhy všichni vědí,   že lord sem přijel hledat   poklad po svém otci. Taková   zpráva postaví na nohy celý   Kameňákov a třem místním   mafiánům – zbohatlíkovi   Khonovi, fešáckému   primáři a protřelému   kriminálníkovi – doslova   nedá spát. A pak se teprve   začnou dít věci…
stepankas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2007
Je to komedie, které se   člověk zasměje, nemusí o   ní přemýšlet. Režisér   Zdeněk Troška se opět   vyznamenal. Není špatná ani   po hereckém obsazení, ikdyž   Janu P. zase tak nemusím, ale   Václava si ujít nenechám!!
EwiczkaH
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2005
proč ne
Není to žádný umělecký   film, ale zasmějete se.   Zajímavý nápad spojit ftipy   jednoduchým příběhem...   Nic pro intelektuály, nedá   se srovnávat z jeho nej filmy   - slunce, seno... , ale   rozhodně se pobavíte...
belvel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2008
nádherné
je to překrásné   zpracování spousty vtipů,   které dotváří děj filmu a   lehce do sebe zapadají...   doporučuji
riso.svec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2010
vyborna komedia ako ostatne od   zdenka tosky velmi som sa   nasmial uzasne hlasky   obsadenie hercou ties dobre   odporucam
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Trošku vtipu se Zdenkem   Troškou, první komedie v   dějinách složená jen z   vtipů m které si tvůrci   nechali posílat od lidí
261972
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2012
Nejlepší díl střeštěné   komedie režiséra Zdeňka   Trošky. Nejen příběh ale   hlavně spousta vtipných   hlášek ze známých vtipů.   Prostě sranda jak má být.
caseyjones
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.11.2007
Blazniva komedie Zdenka   Trošky plna vtipu a   blaznivych scenek např:jedou   dvě kamadky autobusem a jedna   vola na druhou asi budu matka   a kamaradka se zepta s kym ona   odpoví nevím nemužu se   otočit.
Helled
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2013
Opravdu výborný film a taky   hodně Zdeňek Troška je   komediový režisér a vtipy   ve filmy byly super i když   dnes už troch okoukané
falm
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2009
I humor je umění
A až se někomu z těch   současných rádoby   režisérů českého humoru   (počínaje Hřebejkem a   Vejdělkem či Věrčákem   konče)podaří jenom z   anekdot sestavi děj, natož   ještě natočit,   zrežírovat, zábavnou   komedii, tak před ním smeknu   a půjdu pěšky z Počernic   do Chuchle. * Ano, je to   lidový humor. Ale není ani   laciný ani poplatný době.   Je to čistý humor v   nejlepším slova smyslu. A i   když série Kameňáků má   sestupnou tendenci, pořád se   při nich člověk pobaví   víc než při všech těch   "geniálních"   novodobých českých   komediích, které se pak   přibalují k práškům na   praní, alkoholu a jiným   úžasným bonusům.
Alix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2018
Můj obdiv Troškovi patří   za nápad! Složit film z   vtipů, to jsem ještě   neviděla. Jako vysloveně   odpočinková záležitost to   na mne funguje docela dobře a   i když film neaspiruje na   Oscara, zřejmě se lidem   líbí. Další díly mají   sice sestupnou tendenci, ale   tento první Kameňák mne   příjemně překvapil a   pobavil.
braby
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Mám rád staré vtipy.Co   udělal Troška, na to se dalo   vždy koukat.Koho z nás by to   takle napadlo.Je to skvělý.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.4.2010
Tak já se docela divím,že   to má takové malé   hodnocení.Dyť to nebylo zase   tak špatně natočené.Mě se   to aspoň docela   líbilo.Některé hlášky   jsou dost husté.Dávám s   klidným svědomím 7.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2013
Už jenom to, sestavit jenom z   vtipů na různá témata ne   jeden, ale tři filmy, je   dílo hodné mistra režiséra   a to přes všechnu kritiku   Troška je. A jednička   Kameňáku je asi nejlepší z   celé série. Opět platí,   že film hodnotíme i podle   počtu diváků a ten je u   Troškových komedii vysoce   nadprůměrný i přes   veškerou kritiku,   především odborníků. Kdo   se nechce bavit v kině, tak   na Kameňák v žádném   případě nechoďte.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2005
škoda
Jestli jste tento film   jěště neviděli,určitě se   podívejte,nebudete   litovat,ale zároveň si   budete neustále klást   otázku proč tolik tvůrci   spěchali,vždyť z tohoto   tématu se dalo vydolovat   jistě víc.Jistě si tento   film nezaslouží hodnocení   1,2...,to by se na to nedalo   ani koukat.Výborné herecké   obsazení,výkony v rámci   možností,dobrá   hudba,scénář nic moc a ten   konec je nějaký   unáhlený,nechápu proč má   film jen něco kolem   90min.,když se teprve časem   začal trochu rozvíjet.
Nasudr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Už z názvu muselo byť   každému jasné, že nepôjde   o film s nejakou hľbkou.   Jedná sa o film postavený a   poskladaný zo zozbieraných   vtipov. Preto od filmu   nemožno očakávať, že bude   mať nejaký super scenár.   Skôr je potrebné zamerať sa   na jednotlivé drobné   pasáže (epizódy), z   ktorých niektoré sa vydarili   viac, iné menej. Napriek   niektorým vulgárnym scénam,   či hláškam, celkový dojem   z filmu nie je až taký zlý,   ako tu väčšina divákov   prezentuje. Určite sa dá na   film pozrieť viac krát.
stanko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2008
Podle mě je tento film dobrý   dá se u toho zasmát gágy   jsou většinou zábavné je   to film na který se dá   dívat kdykoliv
Rocky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Zajimavý nápad zasadit vtipy   do filmu, dobře provedené.   Sice dost kritizované ale to   to tady nejde. Jde o to se   zasmát a já se tedy smál i   když některé vtipy jsem   znal nazpaměť.
johnny-rk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.7.2008
vtípky ze života jsou   trefné a perfektně   vycházejí z daných   situací... Film je obsazen   dobrými českými herci,   kterým dané role opravdu   padnou.
Petr1984
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.12.2008
Skoro to vypadá, abych se   odpůrcům Kameňáku omluvil   za své vysoké hodnocení.   Ale jak vidím, jsou tu i   známky vyšší než 7.   Uznávám, že Kameňák je v   globálu neskutečná blbost,   ale má i hodně pozitivních   účinků. Vtípky jsou   omílané a známé, ale v   kontextu filmového scénaře   působí zajímavě. Není to   žádné dílo založené na   kvalitních hereckých   výkonech, ovšem je to   vynikající oddychovka. Po   náročném pracovním týdnu   si v pátek večer pustit ke   sklence vínka Kameňák je   příjemný relax a navodění   naprosté duševní pohody.   Takže dát Kameňáku třeba   jen bod nebo dva se mi   příčí. Není to žádný   klenot, ale hodnotím podle   toho, jestli mi ten film něco   dá. Pokud je to energie a   dobrá nálada, tak těch   bodíků milerád připíšu   víc.
romarikan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2009
bol to vazne zaujimavy napad   z.trosku sfilmovat vtipy.je to   blazniva komedia na dobry   relax,vela sa da na nich   zasmiat.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.5.2016
Na SLUNCE, SENO... nemá, ale   pořád lepší než jakékoli   BABOVŘESKY. Glazara nemusím;   líbí se mi tu Laufer - ten   to hraje skvěle, spolu s   dalšími. "Hezký"   je dobrej mamlas. Her. výkon   "červenýho   tlačítka" je divný:   přehrává nebo nedohrává,   moc mi nesedl.
LenC2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Kameňák je komedie , která   se nedá srovnávat s jinými.   Je to hromada vtipů a   vtipných hlášek   seskladáná což beru jako   originalitu a až taková nuda   to není.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2004
Nenapadne-li vás během   deseti minut jediný vtip nebo   chcete naprosto vypnout mozek,   je to film pro vás. Jinak   raději ne.
netopir55
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Hlášky se střídají s   občasnými nudnými   scénami,herecké výkony   ujdou,film někdy i   pobaví.Bohužel mě už   ne,mám to přehraný   nespočet krát.Prvně když   sem vycházel z kina měl sem   dobrý pocit,dokonce mi film i   zvedl náladu.Zdeněk Troška   notočil co se od něj   očekávalo,ale mě film nijak   extra nezasytil.
Jiika
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Troška nezklamal a i když   tento film není nic   extrovního, alespoň dokáže   dát zapomenout na všední   starosti a dovede rozesmát.
Vídžej
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2004
Jako film bych Kameňák   ocenil asi tak mínus   dvacítkou. Nelíbí se mi   vně snad jediná scéna mimo   vtipy a to hlavně proto, že   tam vlastně skoro žádná   taková není. Co se týče   vtipů konstatuji že jsou,   staré, opotřebované,ale   když se chcete zasmát jen do   toho. Zas taková nuda to   není. Alespoň návštěvy   kin o tom nesvědčí.
Obivan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Rozjezd nebyl špatný,   několikrát jsem se i   pousmál. Některé ty vtipy   samy o sobě vtipné jsou, ale   když třetinu odhadnete,   třetinu znáte a třetina je   trapných, je to slabé.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.5.2005
Film složený z vtipů,   které jste dříve slyšeli   alespoň stokrát žádným   uměleckým a hodnotným   přínosem pro kulturu   rozhodně být nemůže.
Prasoid
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Tak dlouho poslouchat vtipy
je pro mne nadlidský výkon,   takže už tak od poloviny se   u mě dostavila jistá únava.   I tak je pro mě Kameňák   památným filmem, kterémku   pokračování spíše   uškodila.
Pecik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.3.2011
Na filmu je nejzajímavější   myšlenka a propojení hromady   vtipů do nějakého celku   dávající jakš takš   příběh... hlášky jsou   ucházející, ale přehršle   vtipů je pro film krom   základního kamenu zároveň   také zdrojem nudnosti a   chvílemi až trapnosti.
mildaaxe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Rozhodně to nejni žádný   úžasný dílko, ale myslim,   že spousta vtipů tady   vyslovených je opravdu   dobrých a když to běží v   bedně, docela rád se na   kousek podivám...
zami5
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Kameňák
hloupé, trapné,   přisprostlé, nevtipné, ale   přesto to každý   zná.....Tak pitomoučké, až   je to geniální...
Erkul
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Měl se držet pohádek. Tohle   je slátanina, které se   dopustil český režisér,   aby byl tak říkajíc   lidový. Komu to připadá   zábavné a přijatelné,   nechť si tento film promítá   podle libosti.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.11.2011
Jeden z   "nejlepších"   Kameňáků no z těch tří   dílů pro mě určitě. Je to   splácanina vtipů ,ale u   některých jsem se pobavil   tak 40%....
Rene1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Když jsem ten film viděl   poprvé, byl jsem v šoku. Je   mnoho tvůrců, kteří se   snaží člověka šokovat a   vymýšlejí si k tomu   všelijaké bizarnosti a   úchylnosti, mnohdy velmi   pracně. Tvůrcům Kameňáku   se to daří jaksi   bezděčně. Tak mizerné   herecké výkony se vidí   málokde a patrně i   ochotníci z Dolní Kamenice   by po předvedení tak   mizerných výkonů nejen   vrátili vstupné, pokud by   měli tu drzost je od diváků   vybírat, ale nejspíš by ani   nevycházeli z domu, alespoň   do doby než by se z dané   vesnice odstěhovali. Nejde   však jen o špatné herce,   stupidita pravěkých frků a   nepůvodních gagů se snad   hvězd by i dotýkala, pokud   ty by se předtím   neodvrátily a nepozvracely,   alespoň tak jsem soudil. Ale   viděl jsem film z nudy   podruhé, a můj názor už   nebyl tak negativní, kupodivu   jsem se párkrát zasmál.   Mizernost herců má taky   celkem logickou příčinu- ve   filmu snad z důvodu úspory   či pro vkus režiséra, jenž   možná miluje nějaké   období kinematografie, kdy se   neherci hojně používali, je   mnoho naturščiků, tedy   těch, kdo pracují normálně   v úplně jiné profesi než   je herecká. Jejich výkony   pak nemají profesionální   úroveň. Pak ovšem musí   režisér držet na uzdě i   ty, kdož se hraním živí a   třeba jsou i v oboru mistry.   Rozdíl ve výkonech by byl   značný a diváka by mátl a   odváděl nesprávným   směrem. No takže jaký   rezultát? Není to nic moc,   ale točí se dnes ještě   mnohem horší filmy.
davidek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.12.2007
Tak tuhle sérii jsem shlédl   a zjistil jsem, že devadesát   procent vtipů znám a těch   deset procent je trochu   upraveno aby zapadli do filmu.   Takže když to shrnu tak mi   film nic nedal.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.10.2016
Film se dá sledovat z   jakéhokoli místa, na ději   nezáleží...žádný se   nekoná. Pár vtípků   dobrých, spousta mizerně   podaných, nebo zle   zahraných. Trošku nesoulad   je, že policajtova žena si   stěžuje na nedostatek sexu a   každé ráno na tom leží   :-)
artcrime
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.2.2005
aspon ze si troska vydelal
simca.talpi
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Naprosto šokující film   příšerné kvality. Ale!   když se po pár minutách   oklepete, můžete se zasmát   i nad párohranými vtipy a   podivit se nad tristními   výkony našich herců.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.3.2007
Tak na tenhle film se dá   kouknout jednou, pakliže   ovšem většinu z těch   vtipů už dávno neznáte (a   pochybuji, že se někdo   takový v této zemi vyskytuje   :-) a nebo v případě, že   jste pod parou a smějete se   všemu. No přesto nedávám   nejnižší hodnocení, už   jsem viděla i horší filmy,   takže by to bylo   nespravedlivé, krom toho   musím uznat, že natočit   film podle vtipů je svým   způsobem "kumšt",   ale tedy se opravdu ale   opravdu neměli pouštět do   dalších pokračování. Jak   se říká, prachy hýbou   světem a když holt jde na   něčem vydělat, i když je   to kýč, tak se toho vyrábí   kvanta. Já za sebe můžu   říct asi tolik, že jsem   viděla první a druhý díl   jednou a třetí jsem už   neviděla vůbec, a mám-li   náladu na komedii s   nenáročným humorem, radši   zvolím něco jiného.
zuzcaj
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Kdo se chlame všemu...
Docela dobrá sranda, ale zdá   se mi mírně průměrnou   komedií. Myslím si, že   jiné filmy Zdeňka Trošky   jsou mnohem zdařilejší než   tahle série tří   filmů-Kameňáků. Nicméně,   kdo se chlame všemu, se bude   chlamat i tomuhle. Celý   scénář je složen z   obyčejných českých   vtípků.
green-tea
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.4.2011
Nad tímhle Troškovým   "dílkem" jsem   vždycky znechuceně kroutila   hlavou, ale když nás   nedávno deštík zahnal od   grilování zpátky do baráku   a někdo pustil televizi, kde   zrovna Kameňák dávali,   najednou mi až tak úplně   stupidní a bez humoru   nepřišel... Holt to asi chce   tu správnou náladičku (+   nějaké to promile v krvi).   Takže zvyšuju hodnocení na   závratné 3 bodíky...výš   už ale opravdu jíti nelze!
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Kameňák
Nápad udělat film jen ze   samých vtipů je docela   dobrej, ale teorie bývá   vždy dosti odlišná od praxe   a v tomto případě mělo   zůstat jen u nápadu. Dříve   jsem býval velkým   milovníkem a vypravěčem   vtípků, po filmu už ale   nechci o žádném ani   slyšet...
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.3.2013
Shromáždit nejznámější   anekdoty, poskládat je za   sebe tak aby na sebe co   nejlépe navazovali a natočit   s nimi film nebyl zase až tak   špatný nápad. Úkol to byl   však velmi odvážný a   nelehký. No, a dopadlo to   tak, jak to dopadlo.   Neustávající humor se na   nás valí téměř kulometnou   salvou, takže co se ještě   nedosmějeme jedné anekdotě,   už je tu druhý. Nic naplat,   čeho je moc, toho je   příliš. Ve filmu neexistuje   děj, tudíž nelze vyjádřit   o čem to vlastně bylo. Celé   to vypadá jako estráda   hodící se třeba na   silvestra. Je to celé   nedotažené a dosti   kýčovité. Je podobnost s TV   pořadem > Tele Tele <   čistě náhodná? Nevím jak   si to Zdeněk Troška   přestavoval, ale myslím si,   že autoři měli na   scénáři daleko více   zapracovat. Pro milovníky   dobrých vtipů, anekdot a   kameňáku povinné.
Agostino
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Táto komédia, je plná   nečakaných okamihov a   zvratov, je tu množstvo   nevysvetliteľných scén, pri   ktorých sa treba chytať za   hlavu. Dej je tu totálne   rozhádzaný, nevystihuje   žiadnu podstatu filmu. Skôr   mi to pripomína nejakú   novšiu imitáciu nevydarenej   americkej komédie.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Taká pekná, škoda no
U kritikov moc neuspel, ani tu   moc dobrých hodnotení nemá.   Ja tiež som mal podobný   názor, ale keď som videl   Troškov koment, že netočí   pre ktritiku, ale pre   pobavenie a pre bežný ľud,   tak mi ťuklo a zmenil som   názor. Ono celkom dobrý   nápad. Ono ani taký odpad to   nie je, ako sa to všade tak   podáva. I keď prvý diel   považujem za najslabší, ale   to tom neskôr. Páčil sa mi   jeden koment niekde inde o   tomto filme, ako každý   hovorí, že to je odpad a   každý sleduje iba čt2,   avšak jej sledovanosť je   marginálna a Kameňák je   nasledovanejší,   najnavštevovanejší a   njpožičavanejší film.   Kdesi bude zrada. Postaviť   film na krátkych vtipov je   zaujímavý nápad, ktorý   mohol dopadnúť i horšie,   ale i lepšie. Tak a teraz k   tomuto dielu. Ako som   spomínal príde mi ako taký   zohrievajúci, a i   najslabší. Prakticky žiaden   dej, vtipy dosť trápne a   dosť i nízke. Ani moc   nebavili. Čo však vytrhuje z   biedy, tak tí vojaci s   pekelným veliteľom, a hlavne   famózna rodina Kohnovcov,   všetci. Leo, Sára i   podarená svokra. Tí to   totálne zachraňujú a im by   som dal z fleku plný počet,   im tlieskam
Zaplman
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.11.2007
První pokus
Pane jo koho by napadlo   natočit film z vtipu.Pravda   mě by to po 16 pivech taky   napadlo.Jednu hvezdičku   dávám jen proto že to je   první pokus o tokový druh   filmu.
bouncer
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.10.2003
Kameňák
No nevím co tim Troška   myslel...ale mě to teda   zábavný nepřišlo. Všechny   ty vtipy už jsem slyšel a   ani dřív mi zrovna vtipný   nepřipadaly. Docela problém   u filmu, který je složený   prakticky jen z vtipý.   Opravdu to stojí akorát tak   za odpoledne na Nově. Hodně   se bojim dvojky, kterou radši   neuvidím.
ricky4
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Obecně beru všechny   Kameňáky za totální   propadáky a smutný obrázek   českého filmu... Příběh   je prostě strašný. Štve   mě, že 90% vtipů všichni   znají, tudíž se dají   předvídat- a výsledkem je   pouhý výraz rozčarování.   Na druhou stranu jsem se u   jedničky narozdíl od   dalších dílů sem tam i   usmál. To je plus. Co je   však děsivé mínus, jsou   dialogy. Je vrchol, že   každý den začíná   neúspěšným sexem, po   kterém následuje "si   blbá" a po chvilce   "si sprostej / (high   verze) sprosťáku".   Když k tomu přidám asi 100x   opakované "bléé"   na jakékoliv jídlo. Chce se   mi pak taky   "bléé"... 40%
Ziidgaa
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.10.2004
Vtipů je tam sice na každém   rohu milion sto, ale jinak mi   to přijde dost nedotažené.   Pokud to berete jako   zfilmování nejznámějších   vtípků, prosím, ale   nehledejte v tomto filmu nic   jiného.
geojezek
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.9.2015
Bejkarna
Moc se na to koukat neda.   Hrozne jsou ty   "herecke"   vykony". Temer vsichni   prehravaji. A ta fyzikarka je   proste udesna.
rstetka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Splácanina blbých   vtipů,absolutně   nedoporučuji,je lepší se   vožrat nebo jít   spát.Sračka,hnus,blbovina.
blax
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Trapná podbízivá blbost
J smutné k jaké   schématičnosti,   podbízivost, trapnosti a   průhlednosti dokázal Troška   klesnout. Tento film je   přehlídkou vtipů, ke všemu   dosti trapných a starých, a   kýčovitých   rádobyhumorných skečů.   Ještě k tomu obsazení   herci, kteří opravdu srandu   dělat neumějí.
71radim
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.4.2007
vtipné ? NE!!!!!!
od samého začátku vtip za   vtipem, co jiného se dalo   čekat od kameňáku.Kdyby ty   forky nebyly staré a ojeté   mohl bych se i nasmát.Není   to film na který bych se mohl   koukat do nekonečna, natož   třeba i dvakrát. Myslím že   nemusím ani komentovat   další dva díly , protože   prostě propadák, ale snad   kvůli domácímu kinu to   udělat mohu.
curil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.10.2019
Film je reprízován   několikrát za rok na   televizních komerčních   stanicích, což nechápu.   Souhrn přiblblých vtípků,   částečně vulgárních,   které kolují dobrých   padesát let v českých   hospodách "páté"   cenové skupiny, a ač je   hrán sebesymtpatičtějšími   herci (k čemuž mají Vydra a   Paulová daleko), nestačí.   Občas se vyskytne   humornější scénka, ale   spočítáme na prstech jedné   ruky. Já se občas na chvíli   podívám pouze z důvodu, že   představitelka dcery poliše   Vydry Julie je neteří mé   bývalé druhé manželky   Lenky (Kuchtové za svobodna).
petrusmev
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.10.2016
Hvězda za myšlenku udělat   film z vtipů a za to   splácání všeho možného   dohromady. Jinak trapné a   místy odporné.
MildaX
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Režisér Troška ví jak   natočit vtipnou komedii a   taky ví jak vidělat na   českém trhu peníze... a   tohle je bohužel ten druhý   případ. Komerční úspěch   mu přeju, do kina na to   půlka národa šla   dobrovolně a i v tomto   případě si může nadávat   jen sama sobě, protože po   shlédnutí se už vstupné   nevrací... a v tom je ten   jediný a největší fór...   bohužel.
nash
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Naprosto tristní film, jaký   by natočil dokázat opravdu   každý. Snímek je složen z   vtipů a anekdot, což by   ještě nebylo tak hrozné,   kdyby aspoň polovina z nich   byla opravdu vtipná.
mmaat
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.2.2007
Au. Bez komentáře.
messerschmitt
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.9.2007
Slunce seno... přijmu,Z pekla   štěstí taky,ale tohle   nerozdýchám.Taková snůška   naprostých volovin a ta kupa   ohraných,sprostých a   trapných vtipů.Celkový   dojem se rovná esenciálnímu   výtažku z oblasti   konečníku.
Shadow
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.9.2004
Musím říci, že pokud   půjdete do kina s   očekáváním, že to bude   něco na způsob Slunce,   seno..., tak bude velmi   zklamáni. Jelikož jsem si o   tomhle filmu, než jsem na   něj šla, něco zjistila, tak   pro mě nebyl překvapením.   Jednotlivé postavy nemají   žádnou důležitou roli, jen   papouškují vtipy, které už   dávno každý zná.

Nápad složit   film z vtipů není špatný,   ale musí se vědět, co se   přesně chce. Postavy a vtipy   propracovat a vhodným   způsobem složit. To se ale   nepovedlo. Všechno je   rozplyzlé do stominutové   komedie, která se postupně   stává trapnou ukázkou toho,   že se Troškovi čím dál   tím méně daří točit   dobré filmy.

Netvrdím, že Troška   dobré filmy nenatočil.   Série Slunce, seno... a   pohádka Princezna ze mlejna   byly jeho nejlepší snímky.   Bohužel to, co natočil potom   nestojí ani za řeč. Z pekla   štěstí se líbilo jen   dětem, Princezna ze mlejna 2   už byl opravdu snad jen pokus   o pohádku, Z pekla štěstí   2 bylo zase o něco lepší   než jednička, Andělská   tvář propadla. Troška sice   prý prohlásil, že není   důležité, že kritiky tento   film rozcupovaly, ale že je   pro něho důležité, že se   líbí lidem. Je tu ale   háček v tom, že ani u   běžných diváků se   Kameňák nesetkal s příliš   vřelým přijetím. Podle   vlastních znalostí mohu s   klidem prohlásit, že   Kameňák se líbil méně   než 30% diváků, což je   žalostně málo. Co nás   čeká příště? Nejsem   žádným způsobem proti   Troškovi zaujatá, ale   myslím, že je na čase, aby   natočil opravdovou lidovou   komedii, při níž se rádi a   srdečně zasmějeme.
shadowdark
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Totální zhovadilost
Režiséra Trošku považuji   za inteligentního a   zajímavého člověka, což   se bohužel nedá říct o   jeho filmech.
janek85
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Celkem hloupý, nekvalitní a   stupidní film. Něco tam bylo   k zasmání, ale něco taky   ne. Celkový dojem je hodně   špatý. Na odpad! to   není,protože tam byl   nějaký humor, ale bylo ho   strašně málo, ani na 2* to   není, protože tolik dobrých   věcí v tom filmu nebylo.   Filmy Zdeňka Trošky jsou   celkově blbé a stupidní.   Připadá mi jako zbytečný   režisér. Netočí nějak   kvalitní filmy, většinou   přihlouplé a stupidní   filmy. Kromě Slune sena, to   se mu celkem povedlo.
ja.rebel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Bývaly časy, kdy když se   řeklo "česká   komedie" byl to pojem.   Ještě, že máme archivy s   Vlastou Burianem.
sorg
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.3.2008
Ohrané vtipy, nemastné,   neslané. Mé hodnocení je   tak vysoké, protože to   chápu jako experiment. Kdo   jste to ještě neviděli tak   jste o nic nepřišli.
jarda53
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.4.2010
Příběhy z Kameňákova   mají asi úspěch u diváků,   ale mě naštěstí nezlákal   a viděl jsem to v   televizi,která to 5x v roce   opakuje.Herecké výkony   nevydařené, námět a   scénář ubohý,už mě tam   chyběla jenom Holubová,   která již dnes nikde   nechybí.
hledaseniki
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.3.2011
Kameňák
Tak tenhle film bych shrnula   do jednoho slova a to je   česká nesmyslná komedie   Zdenka Trošky. Proč se   tenhle film dočkal dalších   dvou dílů to mi vážně   není jasné. Film mi   nepřišel vtipný jako spíš   trapný. Tenhle film Zdeněk   Troška trošku nezvládl.   POhádky to je pro Trošku,   ale né tyhle komedie, které   nejsou komedie, ale spíš   české blbosti, bez kterých   by se česká kinematografie   rozhodně obešla.
gabikazavacka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.1.2010
je to taká zmeska humoru   síce bez ľadu a skladu. ale   dá sa to pozrieť. sú to   také gagy. hrajú tu i   známejší herci.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.5.2008
Ubohý trapný blábol...
...naprosto o ničem, navíc   vtipy v samostatném pojetí   vtipné bývají, ovšem v   kontextu filmového scénáře   naprostý debakl,   postrádající jakoukoliv   špetičku humoru. Tento film   i jeho dvě rádoby   pokračování působí   trapný, laciným a naprosto   vulgárním dojmem ubohé   slátaniny. Divím se, že   vůbec někdo mohl na něco   tak podprůměrného   poskytnout peníze!
Kuvik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Film je jedna obyčajná   hlúpa fraška, bez   akéhokoľvek zmysluplného   deja, všetko sa tu   bagatelizuje, dokonca aj   smrť, je tu neprístojné   zosmiešňovanie cirkvi a   celkovo je to primitívny   film. No určite by som ho   nehádzal do jedného vreca s   trilógiou Slunce, seno ..., i   keď na 3.časť už sa k   tomuto filmu približuje.   Tento titul si môže podať   ruku skôr s ďalšou rovnako   trápnou "komédiou"   Experti.
Akana
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.2.2010
Přinutil jsem se a trpěl   dobrovolně, i nepřítele je   třeba poznat. Jediné, co by   se dalo ocenit, je určité   úsilí, které musel Troška   vyvinout aby ty vtipy   poskládal do souvislé   dějové linie. Neříkám,   že dobře, ale nějakou   práci to asi dalo. Jinak má   ale Kameňák hodnotu leda pro   sociologický výzkum.
Papaja73
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.7.2008
Mám Troškovy filmy   ráda,například triologie   Slunce,seno...mi vždycky   zvedne náladu.Ovšem tento   film je mírně řečeno   hodně nepovedený.No i mistr   tesař se někdy utne.
MaKy92z
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.3.2010
V tomto prípade ide o   podpriemernú komédiu s   naivným a úplné   primitívnym dejom. Niektoré   filmové scény sú tu celkom   úbohé a trápne.
ELEONORA
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Velehovadina,
na kterou je opravdu netřeba   mrhat penězi a časem, i   když my, důchodci, máme   času dost, že? Film jsem   tedy ani celý neviděla, to   bych zde asi již nepsala,   protože by mi z toho hráblo.   Vtip v tomto filmu přestává   být vtipem, ale stává se   trapností, v horším   případě vulgárností.   Největší 3, počítám i   další díly, hovadiny,   které existují v naší   kinematografii. Ví-li někdo   o horším filmu, ať mi   napíše, ať vím, čeho se   vyvarovat!
Roman333
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Neskutečná slátanina.
Všechny díly kameňáků, je   jedno z nejhorších, co se u   nás kdy natočilo, mezi filmy   bych to snad ani neřadil, pro   podobné paskvily by se měla   vymyslet nová kategorie.
AcidBurn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.10.2005
Filmy Zdeňka Trošky se   vyznačují zejména   zbytečnou vulgaritou a   pseudovtipy - už trilogie   Slunce,seno... je toho   názornou ukázkou. kdo si ale   myslel, že Troška už   nemůže natočit nic   horšího, ten se šeredně   spletl. Film bude mít možná   úspěch u pubescentů a lidí   s IQ pod 90, kterým se   kombinace sprostých slov,   sexu a stupidních vtipů bude   líbit. Ostatním doporučuji   neztrácet čas a věnovat 100   minut něčemu opravdu   vtipnému. Dobrých komedií   je pořád ještě dost -   třeba Božský Bruce nebo   Scary movie...
pavel131
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.1.2019
Tento "film" jsem   dával opravdu   těžko.Nechápu jak něco tak   stupidního může vůbec   vzniknout.Prostě katestrofa   !!!
Majdulka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.6.2010
Přemluvila jsem se a   vydržela, ale už dlouho jsem   neměla z filmu tak trapný   pocit. Je to hloupé, trapné   a dost ubohé. Nechápu jak se   k tomu mohli propůjčit   někteří z herců. Prostě   ztracený čas a znovu to už   určitě nezopakuji.
scajo
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.1.2005
Filmový experiment, který po   všech stránkách nevyšel.   Výsledkem je jen zoufalá   směsice vtipů, z nichž je   většina trapných a ta   hrstka povedených je už   dávno známá a jejich   zábavnost bohužel   vyprchaná..
Nenkyta
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.1.2009
Kameňák 1-3 je pro mě   odpad. Je to nejhorší co   jsem kdy vyděla.Trilogii   slunce seno...bych také   hodila do odpadu.Jedinou   světlou chvilku měl Troška   když natočil pohádku O   princezně Jasněnce a   létajícím ševci.
KRAJTA.POLIVKOVA
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Po šíleném mediálním   boomu a reklamách na tento   film, jsem se na tento kousek   docela těšila, nápad   sestavit film ze samých   vtipů mi přišel jako velmi   velká sázka do loterie,   protože udělat dnes opravdu   smysluplnou a dobrou komedii   umí jen málokdo, na druhou   stranu ten nápad je opravdu   velmi originální, ovšem   bohužel musím říci, že se   to co bylo původně v plánu   moc dobře nepovedlo.   Připadá mi že film nemá   hlavu ani patu, a je   poskládán tak nějak bez   ladu a skladu, nekompaktně a   spousta vtipů je tak   notoricky známá, že po   chvíli koukání už nevíte   jak si sednout a kam se koukat   protože na plátně toho moc   zajímavého ke koukání fakt   není, možná jako   rozhlasová hra by to bylo o   mnoho lepší...
sisakov
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.5.2008
přístupnost do 2 let
Kdo chce vidět něco opravdu   ubohého, trapného a   stupidního, prosim. Dávám   1, protože 0 není a je mi   líto všech, co se na něčem   takovém podíleli.
Zakky
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.1.2015
Trapný, ubohý, nudný, ani   neviem akými slovámi mám   opísať tento filmový vrak.   Námet k filmu je uplne od   veci s hlupým a   nezaujímavým dejom.
Uchylvkleci
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.4.2011
Král Pohádek v mém světě   řečený Genius   Podprůměrnosti mi znovu   dokázal, že je v něm něco   z Járy Cimmermana. Dodnes   nechápu, na jakém principu   jeho filmy fungují, jak to,   že na ně lidí chodí, jak   to, že je neustále opakují   v TV.... To, že dokázal   natočit film s naprosto   infantilní kamerou, herci,   kteří hrají tak špatně,   že v Televarieté by po nich   důchodci házeli zubní   protézy a proboha film,   který je postaven na vtipech   které už všichni slyšeli.   Není neuvěřitelné jen to,   že film postrádá jakoukoliv   režisérskou invenci ale i   to, že má dvě, ještě   infantilnější   pokračování, které by   považoval za trapné i Ed   Wood. Abych nebyl za nelidu,   musím uznat, že Slunce,seno,   mě ještě dokáže   rozesmát. :)
sussy
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.8.2005
Zdeněk Troška a jeho   "kamenné vtipy", to   je jako to nejhnusnější   jídlo ve špinavém asijském   bistru, kde vám před   chvílí proletěla krysa pod   stolem. Nejde popřát nic   jiného než dobrou chuť.
prekom
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.3.2012
Trilogie Kameňák lze   hodnotit jako TRAPNÝ -   TRAPNĚJŠÍ - NEJTRAPNĚŠÍ,   případně BLBÝ - BLBĚJŠÍ   - NĚJBLBĚJŠÍ. Jednotlivé   díly mají prudce setupnou   tendenci přičemž již   první díl začíná někde   hluboko v mínusu. Ani jednou   jsem se nezasmál, ale do   pláče nad tou trapárnou mi   bylo každou chvíli. Škoda   materiálu, peněz a úsilí   vynaložených na vytvoření   takového   "veledíla". Divím   se hercům, že vůbec tyto   role přijali. Jednotlivé   díly mají prudce sestunou   tendenci, přičemž již   první začíná někde   hluboko v mínusu. Nechápu   proč to všechny televize   neustále opakují. To už   opravdu není nic jiného ?
Kitzberger
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.8.2007
Ano, pan Troška nezklamal.   Nízkopudová záležitost   o... aha, o čem ten film   vlastně je? Nebo   jinak...proč je? Jo už vím,   přece abychom se smáli,   juch.
Pepo2202
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.1.2017
Kamenak
Tato komedia mi uz pride dost   trapna...
Nula   bodov....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37884minih37884Zoufalé manželky (2004) [TV seriál] 
Desperate Housewives n
minih19128minih19128Smrt krásných srnců (1986) 
Smrt krásných srnců n
minih41698minih41698Klik - život na dálkové ovládání (2006) 
Click n
minih51200minih51200Zrození šampiona (2009) 
The Blind Side n
minih7225minih7225E.T. - Mimozemšťan (1982) 
E.T. The Extra-Terrestrial n
minih111811minih111811Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 
Batman v Superman: Dawn of Justice n
minih14682minih14682Obušku, z pytle ven! (1955) 
Obušku, z pytle ven! n
minih36643minih36643Klokan Jack (2003) 
Kangaroo Jack n
minih17288minih17288Přes palubu (1987) 
Overboard n
minih30996minih30996Memento (2001) 
Memento n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Kameňák (2019) [TV seriál]

 Kameňák (2019) [TV seriál]
Kameňák n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Ján Novák

(pokračování)

Vánoční Kameňák (2015)

 Vánoční Kameňák (2015)
Vánoční Kameňák n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: František A. Brabec

(pokračování)

Kameňák 4 (2013)

 Kameňák 4 (2013)
Kameňák 4 n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Ján Novák

(pokračování)

Kameňák 3 (2004)

 Kameňák 3 (2004)
Kameňák 3 n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Zdeněk Troška

(pokračování)

Kameňák 2 (2004)

 Kameňák 2 (2004)
Kameňák 2 n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Zdeněk Troška

(pokračování)

Reklama