Jeden svět

Komentáře uživatele hejtman

hejtman

hejtman zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 317
12 opic (12 Monkeys)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2006
Dobré herecké   obsazení,zajímavý námět   zaujme a váš zrak zůstane   připoután k obrazovce.A dál   nic moc, není to štastné   zpracování,zapomenete co   jste viděli,ty nesmyslné   scény,doktorku   psychologie,které role   vyloženě nesedla aj.
Při srovnání např. s   Pátým Elementem , bych musel   na hodnocení jěště dosti   ubrat,ale 7 dávám za   napětí a umění připoutat   diváka k obrazovce,a že jeto   defakto nesmysl vám dojde až   poté..
13. okrsek (B13 - Banlieue 13)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2006
scifi ne,jen rok 2010
Tempo tohohle filmu je prostě   závratné a úžasné.Až se   mě někdo bude ptát co   znamená akční film   ,doporučím mu toto   dílo,producenti z Honkongu   musí blednout ,když toto   vidí. Kaskadérské   kousky,triky,scénář Luca   Bessona, vynikající   herci,hudba v rytmu Hip Hopu,   prostě jako celek i z bonusy   na dvd /spec.krátké filmy/   je to na nejvyšší úrovni.   Většinou tento typ filmů   má špatný scérář,režii   aj.,ale tento film má sice   jednoduchou dějovou linii,ale   kvalitně rozvedeno.Francie   zas jednou zabodovala.
16 Bloků (16 Blocks)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2007
Solidní kriminálka s   dobrými herci i   režií,avšak po slušně   nášlapnutém příběhu   následují hlavně v   poslední třetině   příšerné logické kopance   či různá klišé,kdy od   scény s autobusem to jde s   příběhem už jen z   kopce.Nereálné situace či   kde se vzal tu se   vzal,nelogické chování   ukecaného svědka   aj.Zajímavější by byl   alternativní konec s   umírajícím   Willisem,alespoň hra na city   na překrytí nedostatků.   Pěkná podívaná,ale nevím   jestli bych film chtěl vidět   podruhé,prostě nic   extra,vidět a   zapomenout(bohužel jde to   samo,žádné stopy,žádné   dojmy)
3:15 zemřeš (The Amityville Horror)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2006
jednoduché a působivé
mám rád tento typ hororů   plných duchů,tento se mě   líbil celkem,dobře zahráno   a dobře podloženo kvalitní   zvukovou stránkou,která umí   vystrašit,ikdyž se dá   většinou předvídat   kdy.Námět je podložen   pověrami které vznikly na   základě fantazie jednoho   vraha a vlastní příběh   filmu následuje jako   pokračování po roce od   těchto vražd./viz bonusy   dvd/Ale jinak všechna čest   ,sice se to nemůže   srovnávat s lépe   propracovanými horory /kruh/   ,málo   rozpracované,jednoduché,bez   originálního nápadu, ale   dost lidiček to bude těžko   rozdýchávat a možná to ani   nedokouká.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Až po druhém shlédnutí   tohoto ¨mlýnku na maso¨,jak   trefně poznamenal kolega   přede mnou,si dovoluji   odpovědět na otázku o   kvalitě zpracovaní tohoto   díla a jestli se mi líbí   toto zpracování bez   kulis,prakticky výhradně jen   s pomocí PC. A odpověď ?   Nelíbí !!! Vše ostatní je   však vynikající !!! Vše co   se odehrává v první řadě   je fascinující -   bitvy,dialogy,úchvatné tempo   příběhu,všechny detaily   související přímo z   bojem,jednotlivé souboje -   vše ostatní co je za   oponou,co jen doplňuje   graficky příběh,ty   patlaniny a mazaniny v   povzdálí,jsou dle mého   nevkusné,tento typ   napodobení komiksu je asi to   nejhorší co jsem zatím   viděl.Po prvním shlédnutí   bych dal hodnocení max 5,ale   podruhé jsem si příběh   Leonida doslova užil a ta   grafika,ty zatracené výtvory   moderní technologie,no vzal   je čert,nic není dokonalé.
9 hráčů se smrtí (House of 9)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.6.2006
Nic extra,nápad   dobrý,pěkný barák,pěkně   natočeno,ale příběh má   slabiny,vše je moc hrr,moc   jednoduchý,   předvídatelný,oběti se   nám až moc rychle psychycky   rozloží,ponejprv zásadový   policajt - později během   chvíle bezcitný vrah,kazatel   se již od začátku chová   hodně zvláštně,oživlá   mrtvola atd..
Agent bez minulosti (The Bourne Identity)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2006
Zapomeňte na Bonda ! Je tu Bourn...
Nabroušená špiónská   jízda s velmi slušným   scénářem,svižný a živý   příběh zasazený do   akčního prostředí,tak   trochu netradiční agent Matt   Damon,který si však roli   vyloženě užil a dokázal i   s chlapeckým   zjevem,překvapující a   mužné výkony.Film byl   hlavně ve svém konci   ovlivněn 11.zářím,díky   němuž se dokončení filmu   opozdilo a tvůrci museli být   velmi opatrní co pustí na   oči,v tu chvíli citlivé   veřejnosti v USA.Díky tomu i   vzniklo více verzí   ukončení příběhu,kdy   nakonec vyhrál ten   nejstručnější a tak trochu   přeslazený konec.
Anděl Páně
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2006
Pod dojmem ostatních   komentářů jsem asi čekal   moc,jsem však trochu   zklamán, nevím snad tomu   chybí lehkost pohádkového   příběhu,spád,napětí,atmo   sféra středověku,natočeno   snad pro starší   generace-děti myslím nebudou   úplně nadšeni a dají   přednost např.Princezně ze   mlejna aj.Avšak natočeno je   to bravurně, Ivan Trojan   nezklamal.Příběh   odehrávající se v nebi   jěště de,na zemi už to   není ono.I vtipné scény a   pokusy o lehký černý humor   jsou občas   nedotažené,nemastné,neslan?   ?.
Andělská tvář
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2006
Jsem celkem překvapen tak   špatným hodnocením,viděl   jsem film již v minulosti   vícekrát,včera mě celkem   zaujal a zdá se mi pokaždé   lepší.Marně si s odstupem   jednoho dne vzpomínám na   nějaké nelogické   scény,které by výrazně   rušily příběh,není to   žádný zázrak,ale pěkná   oddechová i napínavá,   netradiční česká tvorba a   zároveň v díle Z.Trošky   takové nemanželské dítě.
Apollo 13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2006
viděl jsem,pěkné to   bylo,ale žádný převratný   dojem to ve mě nezanechá,na   rok 1994 to musel být   nadprůměrný snímek a i   T.Hanks se má čím   pochlubit.
Armageddon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.8.2007
V roce 98 to byl pro mě   velkofilm se vším   všudy,avšak dnes,po   několikanásobném   shlédnutí,vidím stále víc   slabin a stále víc   nedostatků.Už je to jen   běžný akční sci-fi film,   se slušnou výpravou a bezva   herci.Příběh občas   zadrhavá,lepší scénář by   se hodil,najde se i mnoho   zbytečných a přehnaných   scén.
Atomový vlak (Atomic Train)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.4.2008
První půlka velmi   slušná,napínavá,a když se   pomynou různé   nesmysly,nemám s příběhem   vůbec žádný problém a   mohl bych film vřele   doporučit.Později,prakticky   už od překonání   nejvyššího místa na trati   rychlostí šneka,je příběh   až moc absurdní a čím   dál,tím hůř.Zápletky   postrádají hlubší   význam,plno tzv.patosu a   falešného hrdinctví.Film je   ztráta času a nepřináší   nic nového.
Auta (Cars)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2007
Pixar
Velmi příjemné   překvapení,které je ještě   znásobeno úvodem,který je   takový nic moc.Ale   postupně,klobouk dolů,velmi   slušná i originální   podívaná,od příjezdu do   zapomenutého města je nuda   pryč a začíná   zajímavější   příběh,občas útočící   na city a převážnou část   pastva pro oči.Samo chyby   jsou,ale kde ne,9 bod dávám   extra za animaci (zvláště   kombajn!,auta) a dabing,jinak   80%.
Baron Prášil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2007
Jedna z lepších komedií s   Vl.Burianem,hlášky jako -   jsem hrabě   Kocharowski...,vyřízeno k   dennímu pořádku či   padající talíře po   pradědečkovi a spostu   dalšího - to vše je   klasika,která se nikdy   neokouká.
A co je   slabina - možná slabší   herecké výkony,krom pár   vyjímek nic moc.Třeba   komtesa Karla /Zorka Janů/   se mi vůbec nelíbila.Dále   se mi zdá že jinak dobrému   příběhu chybí plynulost   či lehký závan nudy mezi   nezapomenutelnými scénami je   jistě též na   škodu.Samozřejmostí je   mistrovský výkon Vlasty   Buriana,který si roli   viditelně užíval.
Batman začíná (Batman Begins)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2006
Nejsem fanoušek Batmana z   předešlých provedení ,ale   tohle se povedlo a jsem   rád,že jsem to konečně   zhlédnul,jelikož jsem byl   mile překvapen úrovní a   stylem,ve kterém to bylo   natočeno,sice není ve filmu   nic převratného co by se   nedalo vidět jinde,ale jako   celek to tvoří velmi   solidní podívanou.
Big Lebowski (The Big Lebowski)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.10.2006
Sorry,ale pro mě bída !
Bohužel bratři Cohenové a   jejich příběh mi vůbec   nesedl.Já nevím proč,ale   typ příběhu o pár   bláznech a zároveň i o   ničem mi poslední dobou   vůbec nesedí.Umělecky velmi   dobré,pár solidních   hlášek,ale jinak nuda.
Bílá nemoc
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2007
Nezapomenutelná role Hugo Haase
Mrazivé,smutné,unikátní.Ve   lmi působivý příběh s   jednoznačným poselstvím a   varováním. Škoda, že   tenkrát nikdo neposlouchal   toho malého človíčka -   Karla Čapka.
Nejlepší filmova role   Hugo Haase,jeho pohled (obraz   lidstva na pokraji katastrofy   )a jeho styl řeči vytvořil   takovou atmosféru,až z toho   mrazí a nezáleží na tom o   čem zrovna jde řeč.   Nedokážu si v té roli   představit kohokoli   jiného,role šitá na jeho   obraz.
Bláznivý šaman (Mr. Bones)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2006
To je tak praštěný až je   to blbý.Přiznám se nic   podobného, natočeného v   tomto stylu jsem snad jěště   neviděl.
Ale právě   proto,že je to tak   přehnaný,že občas   vyprsknete smíchy,např.   když kanec vyhozen je z   letadla,spadne na   golfistu,zamáčkne ho do   písku a uteče a jindy když   si slon prdne...,tak na to   právě   nezapomenete.Myslím,že tady   nejde o uměleckou hodnotu,jde   jen o to pobavit,hlavu a patu   to nějakou má,ikdyž ten   začátek je tak trochu až   moc hr,herce bych   nezatracoval,akorát ten   scénář roztrhat a zahodit a   dle námětu napsat znovu ve   stejném stylu,ale líp
Boeing 747 v ohrožení (Executive Decision)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2006
Pro mě velmi dobře   zpracovaný napínavý film,s   trošku ujetým   scénářem,taková   nadprůměrná dobře   sledovatelná akční   ptákovina,perfektní role pro   Kurta i Stevena,slabší   režie a bezva za vlasy   přitažený konec.Jinak tento   film jsem viděl snad 5x a   klidně si ho pustím zas,moc   příjemná oddychovka.
Jak hluboko musí tvůrce   klesnou,aby natočil takhle   ubohou komedii postavenou na   místy i fekálním   humoru.Věděl jsem do čeho   jdu,že mám prakticky dvě   možnosti budto to bude top   komedie či spíš filmový   odpad.Věděl jsem,že budu   asi zklamán,ale zvědavost   zvítězila a tak jsem   zapůjčil příslušný   disk,vložil do přehrávače   a celou dobu čekal,kdy   přijde alespoň ta bezmezná   sranda,která by přebyla   občasné nechutnosti jinak   nudného příběhu.A nenašel   jsem skoro nic co by stálo za   řeč,co by bylo vhodné k   zapamatování.Místy je to   celkem vtipný, ale   převážně hodně ubohý a   smutný!Je to sice   originální tvůrčí   nápad,sem tam mi pár   úsměvů uteklo,ale to mi   nestačí,prostě nevím   slepice v kufru apd. mě   nějak neberou.

Jinak se plně   ztotožňuji s komentářem   kolegy khStehlíka, který to   myslím vystihl nejlíp.
Bourneovo ultimátum (The Bourne ultimatum)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2007
Tempo filmu je doopravdy   závratné,film uplyne tak   rychle až se to zdá   neskutečné,na trhavou kameru   jsem si rychle a zvykl a   vůbec mi nevadila.Moje   jediná výtka je sterilita a   proto nedávám 10.Film je   dokonale natočený,ale   nezanechává jiné stopy,než   vzpomínky na   dokonalost.Příběh je ve   své podstatě stále   stejný,chybí mi   různorodější   scény,větší vtážení do   děje,v tomto pohledu byly   předchozí díly Borna o dost   lepší.
Bratrstvo neohrožených (Band Of Brothers)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2007
Skvěle vyvážený příběh   jedné kumpanie vojáků co   pomohli dobít   Berlín.Příběh začíná   výcvikem a   seznámením,kterému je   věnován první díl-dále   jednotlivé díly   přibližují boje po   vylodění v Normandii až po   německou kapitulaci.Vrcholem   příběhu je dle mého 9.díl   a objevení koncetračních   táborů o kterých jak se   zdá nikdo pořádně nic   netušil.10 díl,kdy je již   prakticky po válce,je jiný   ,ztratil tempo dílů   předchozích,ale přesto   důstojné vyvrcholení   příběhu.Je to sice   příběh jedné kumpanie,ale   není to film o   hrdinech,vojáci   přichází,odchází i vrací   se po ošetření a možná i   proto identifikace a   pamatování jednotlivých   postav může být občas   problém a je to asi   největší slabina této   klasiky.Největší chválu   naopak zaslouží veškeré   bojové scény.
Byl jednou jeden král
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2006
Werich + Burian - co víc si   přát ? Snad jen milou   pohádku s dobrým koncem.A   že jste ji a jí podobnou   viděli snad 100x,kdy nám to   vysílají i 2x do roka   !,vždyť to je také důkaz o   kvalitě a   oblíbenosti.Klasické   hlášky a kouzelná babička   jen doplňují příběh s   hlubokým poselstvím.
C. a k. polní maršálek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2006
V tomto nesmrtelném díle,na   kterém se již pořádně   vyřádil zub času,   zvláště vyniká výkon   Vlasty Buriana.Prakticky   všechny scény,ve kterých se   zde objeví,jsou to jediné co   film drží vysoko nad   vodou.Ostatní je   podprůměrné /snad krom   T.Pištěka/,slabý příběh   a na můj vkus moc   muzikálnosti a ne zrovna   povedených písniček /krom   té ústřední /.Bohužel   však toto dílo ve srovnání   s ostatními počiny   Vl.Buriana zůstane asi vždy   v pozadí.Ale jinak sranda   jako vždy,prostě mistr měl   talent od boha a kde se   objeví,nejde to jinak.
Cahill U.S. Marshal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.2.2007
Nic moc příběh,poslední   dobou mám smůlu na   výchovné westerny, kdy   nezdárný syn či synové   nezdárného otce vyvádějí   nepravosti či hlouposti až   to bolí.Budiž,může   být,ale jak je kolem toho   vystavěn tento film je   hrůza,kostrbaté a   nesmyslné.Jediné co stojí   za zmínku je samotný John   Wayne,byl to jeden z jeho   posledních filmů a on   jediný může být   vyzdvihován za svůj   výkon,vždyť udělal   film,který jinak stojí za   starou belu,kde nuda je na   denním pořádku a casting   byl tak ubohý až běda.
Cesta z města
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Skvělá věc tahle cesta z   města,cesta z města do   přírody,cesta Tomáše Vorla   na výsluní české filmové   tvorby.Nějak tak si   představuji oddychovou   komedii,bezva uvolněná   atmosféra,sem tam nějaký   úsměv,krásná   hudba,přemýšlet do   důsledku netřeba,příběh   ryhle a plynule ubíhá k   vytouženému cíly pochopení   poznání Tomáše Hanáka.
Constantine
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2005
Bohužel jsem čekal   víc,hlavně po slibné první   polovině.Námět,efekty,zvuk   i herci ucházející,trochu   upravit scénář by to   zasloužilo,ale stejně se k   tomuto snímku v brzké době   vrátím a shlédnu ho s   českým dabingem a   uvidím,třeba změním na 8
Četnické humoresky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2007
Budu opakovat již mnohokrát   vyslovené,ale nedá mi to a   musím znovu upozornit na   tento unikátní   seriál,který dokáže znovu   a znovu zaujmout masu   lidí,různého názoru i   pohledu.
Nevím   kolikrát jsem již viděl   různé díly,ale vůbec mi to   nevadí,100% uklidňující a   oddechový,nenáročný   scénář,originální   zpracování,zajímavá doba o   které seriál pojednává a   na kterou lidi rádi   vzpomínají,ikdyž ji   většinou nezažili a znají   ji jen z vyprávění a   historických dokumentů.Jen   víc takovýchto českých   děl páni tvůrci a   nevymýšlet ty psychologické   ptákoviny,názývané černá   komedie nebo seriály jako   nekonečná pouta či   růžové zahrady aj. záhady   posledních let,které na nás   vypouští moderní TV.
Čistá duše (A Beautiful Mind)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2006
U tohoto filmového skvostu   mám jediný problém a to,že   první polovinu jsem nijak   neprožíval-jen sem se díval   (silně řečeno tak trochu   nezáživné ),ale vše je   později,kdy se příběh   pomalu rozplétá,   vynahrazeno.Ani ve snu mě   nenapadlo,kdo či co je ve   skutečnosti bývalý   spolubydlící s koleje či   tajemný tajný agent.Skvělá   Hornerova hudba (velmi   podobný a uspěšný styl not   jako ve filmu Šifra m.L.od   jiného autora !?),velmi   slušné herecké obsazení   včele s nenapodobitelným   Russellem C.,slušná režie a   hlavně silný příběh s   překvapením.
Dálnice 60 (Interstate 60)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2006
jednou nestačí....
Právě jsem se probudil z   krásného snu o tajemné   dálnici a synu úspěšného   otce co chce znát odpovědi,o   tajemném podivínovi a kouli   co zná na vše odpověď ,o   tajemném světě mystiky a   fantazie.Texty,herci,romantick   á příroda a krásné   scénérie,neopakovatelný   humor.Nějak takhle si   představuju dokonalý mix na   dané téma,/ikdyž uznávám   ,že jsou tam věci co šli   lépe udělat - pro mě v   tomto případě však   nepodstatné /Zaposlouchej se   a možná se ti splní i tvůj   sen - je to nevyhnutelné !
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10