Duben

Komentáře uživatele shadowdark

shadowdark

shadowdark zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 57
A co Bob? (What About Bob?)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Zajímavý, lehce   nadprůměrný film o jednom   obsedantně-kompulzivním a   úzkostně-depresivním   člověku a jeho narcistickém   a egocentrickém psychiatrovi.   Vlastně bych tomu filmu asi   dal méně bodů v hodnocení,   kdybych se v hlavní postavě   tolik neviděl. Teď mám na   mysli toho anxiózního   jedince, nikoliv toho narcise.
Barbar Conan (Conan the Barbarian)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Průměrný film s výbornou   hudbou a docela fajn   atmosférou. Není to můj   šálek kávy, ale uznávám,   že se na to dobře dívá, i   když časem začne trochu   nudit.
Bathory
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Čekal jsem od tohoto filmu   trochu víc, ale na české   poměry docela fajn film.   Možná bych tam přidal   trochu víc krve a porna, aby   to mělo větší grády.
Benga v záloze (The Other Guys)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Opět neuvěřitelně   stupidní blbost, ale já jsem   se u ní zatraceně dobře   bavil. Nejlepší scéna ale   byl sebevražedný skok   policejních drsňáků.
Bezstarostná jízda (Easy Rider)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Film otevírá spoustu   různých otázek na různá   témata. Týká se ale   především naprosté svobody   a lidských předsudků,   které svobodě brání, a je   v podstatě aktuální i dnes.
Bláznivá komedie (Le Comiche)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Některé části byly   slabší, jiné silnější,   celkově ale všechny 3 díly   hodnotím velmi pozitivně a   seděly mi daleko více než   třeba účetní Fantozzi.
Blbec k večeři (Le diner de cons)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Dříve jsem tento film   miloval, teď se na něj také   občas kouknu a i když už se   u něj neválím smíchy jako   kdysi, tak pořád je to velmi   kvalitní podívaná.
Brazil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Velmi zajímavý orwellovský,   schizofrenní zážitek   dokáže velmi depresivním a   klaustrofobickým způsobem   zdůraznit k jakému zvrhlému   fašistickému systému naše   lidstvo spěje, když se lidi   ztrácí sami sobě, nemluví   spolu, vše ovládá technika,   státní aparát a byrokracie.   Najde se tu i typický   Gilliamův černý humor.   Rozhodně zajímavá   podívaná. Vlastně mi to   trochu připomíná dnešní   dobu, kdy na jedné straně tu   máme nesmyslně byrokratickou   a nefungující Evropskou unii   řešící naprosté banality,   aniž by si poradila s jinými   mnohem důležitějšími   tématy. A na straně druhé   typickou snahu omezování   svobody a rozšiřování   svého vlastního vlivu pány   typu Babiše či Zemana. Také   vyvolávání strachu z   terorismu prostřednictvím   médií je velice nadčasově   zpracováno.
Černí baroni
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Velmi kvalitně natočený   snímek s povedenými   hláškami a skvělými   hereckými výkony si 8/10   určitě zaslouží. Knihu   ovšem hodnotím 10/10,   protože mi naprosto   učarovala.
Dablér (La doublure)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Ačkoliv mám oblíbenější   filmy Francise Vebera, tak   Dablér je rozhodně   zajímavou podívanou.   Nejlepší je scéna s   hypochondrickým panem   doktorem.
Dobrodružství barona Prášila (The Adventures of Baron Munchausen)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Vizuálně bych tomuto filmu   asi nic vytknout nemohl, ale   docela jsem se při jeho   sledování nudil. Jako celek   lehký nadprůměr, ale od   Terryho Gilliama jsem čekal   víc. Pro mě asi jeho   nejhorší film.
Drive Angry
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Velmi zvláštní film, který   možná není v konečném   důsledku tak kvalitní, jak   jej hodnotím, ale mám rád   Nicolase Cage, Amber Heard i   Williama Fichtnera. Navíc mě   tak trochu děsí a zároveň   fascinuje moje predikce toho,   co Nicolas Cage ve svých   filmech řekne. Navíc mému   hodnocení i přidává song   "Stone In My Hand"   od mého oblíbeného   interpreta Everlasta.
Dva machři mezi nebem a peklem (...Più forte ragazzi!)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Klasická solidní komedie s   mými dvěma oblíbenci.   Samozřejmě jsou i daleko   lepší filmy této nechvalně   proslulé dvojky.
Gauneři (Reservoir Dogs)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Skvělý Tarantinův film, z   prostředí jednoho   skladiště, který se snaží   podprahově sdělit, že   vždycky přežije ten, který   nedává dýška.
Hanebný pancharti (Inglourious Basterds)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Solidní a nadprůměrný   film, ale něco mi tam   chybělo a některé scény   jsem prostě nějak nedával   pozor, protože mě k tomu   film nedonutil. Pro mě   osobně asi nejhorší   Tarantinův film, prostě si   mě tolik nezískal.
Hitman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Další z mnoha filmů podle   herní předlohy. Dle mého   názoru jeden z nejlepších v   tomto oboru. Timothy Olyphant   hraje dobře, Olga Kurylenko   je jako vždy sympatická a   Robert Knepper záporáky   prostě umí.
Hlubina (Below)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Docela fajn film na jedno   podívání, víckrát bych se   u toho asi zbláznil nudou,   ale na jeden zátah lehce   nadprůměrná podívaná.
Chůva k pohledání (The Nanny)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Z běžného průměru tuto   komedii vytahuje, kromě   krásné hlavní herečky a   typicky britského Američana,   především sluha Niles. Jeho   hlášky se pro mě staly již   legendárními.
Imaginárium dr. Parnasse (The Imaginarium of Doctor Parnassus)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Terry Gilliam se zde řádně   vyblbnul a svoje abstraktní   výjevy zde vypiloval skoro   až do absurdna. Nejlepší   scéna filmu je dle mého   názoru ta s Johnny Deppem.
Incident (The Incident)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Dva opilý sociopati a proti   nim banda sebestředných a   zbabělých   "obyčejných"   lidí, kteří se starají   jenom sami o sebe a svoje   zájmy místo toho, aby v   těžkých chvílích drželi   za jeden provaz a vzájemně   si pomáhali. Bohužel mnohdy   to tak je i ve skutečnosti.
Inspektor Popleta (Inspecteur la Bavure)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Ona je to vlastně docela   solidní blbost, ale já se   bavil. Coluche byl velmi   nadějný a talentovaný   herec, škoda jeho nehody.   Depardieu jako záporák taky   skvělý. Nejlepší pro mě   byla scéna, kdy si   popleteného Inspektora   policisté spletli se   zločincem a dali mu řádnou   nakládačku.
Jackie Brownová (Jackie Brown)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Inteligentní a pohodový film   se skvělými dialogy. Jen   tomu na můj vkus chybí více   akce, na kterou jsem u   Tarantina zvyklý.
Jak jsem poznal vaši matku (How I met your mother)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Seriál, který naprosto   zahodil svůj potenciál.   Zpočátku naprosto perfektní   a inteligentní podívaná se   postupně měnila ve frašku,   ve které mě iritovala   většina hlavních i   vedlejších postav, hlavně   tedy Lilly, která se změnila   v nepříjemnou a uječenou   hysterku. Vlastně bych měl   seriálu dát méně než   8/10, ale z úcty k prvním   dílům, určité nostalgii a   především Robin mu těch   8/10 dám.
Kainova výchova (Raising Cain)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
John Lithgow je můj   oblíbený herec a psychopaty   zahrát umí bravurně, což   dokázal kromě Dextera také   v tomto filmu. Bohužel   všechno ostatní mi přijde   značně zaostávající za   Lithgowem.
Kameňák
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Totální zhovadilost
Režiséra Trošku považuji   za inteligentního a   zajímavého člověka, což   se bohužel nedá říct o   jeho filmech.
Kletba bratří Grimmů (The Brothers Grimm)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Příjemná fantasy pohádka   od Terryho Gilliama.   Zajímavá atmosféra, efekty,   Miroslav Táborský. Ale   později začne film trochu   nudit, protože je zbytečně   dlouhý.
Lakomec (L avare)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Francouzská lehce   nadprůměrná telenovela s   vynikajícím Louis de   Funésem v hlavní roli   nepříjemného a lakomého   Harpagona a příšerným   českým dabingem stejně   nepříjemného Jiřího   Krampola (ale nic proti němu   nemám, vážně).
Maska (The Mask)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Když jsem byl mladší,   miloval jsem tuhle komedii.   Jim Carrey je mistrem   schizofrenních rolí. Cameron   Diaz je nádherná a Peter   Greene umí zahrát záporáky   velmi autenticky. Loki byl   prostě týpek, se kterým   není radno si zahrávat.
Máte slovo s M. Jílkovou
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Možná kdyby moderátorka   nejednala tak afektovaně a   hosté se tolik   nepřekřikovali, tak by se na   to dalo i dívat.
Max Payne
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Na filmové zpracování   počítačové hry to není   špatný počin. Ale samotné   hře tento film sotva olizuje   kotníky. Amaury Nolasco jako   Jack Lupino byl pro mě   těžce představitelný, ale   dle mého názoru to zahrál   dobře. Mila Kunis je kočka a   stejně tak Olga Kurylenko,   pro kterou jsem měl vždycky   trochu slabost. Já osobně   ale radši usednu ke svému PC   a vychutnám si tuto   konspirační zápletku s   vikingskou tématikou a   maniodepresivní atmosférou   na vlastní kůži jako   správný renegát.

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

18:25 - 18:55

16 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Okavango - řeka snů

18:25 - 19:20

16 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Slečna Drsňák 2: Ještě drsnějš...

17:10 - 19:30

91 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Hostinec U kamenného stolu (19...

16:35 - 18:52

126 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178302
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10