Duben

Komentáře uživatele Shadow

Shadow

Shadow zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 100
105% alibi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.7.2004
Klasika
Je to klasika mezi českými   detektivkami. Scénář není   špatný. Panu Högerovi role   detektiva celkem padne.   Záporáci se snaží skrýt   svou vinu, ale policii   neuniknou.
13 duchů (13 Ghost)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.7.2004
Na začátku to vypadá, že   by to mohl být docela   slušný horor, ale jak čas   běží, s hrůzou si   uvědomujete, že to až tak   horké nebude. Děj se snaží   nabírat na otáčkách, ale   ještě před polovinou mu   dojde olej a zadrhne. Sice je   zajímavá volba duchů, co v   domě straší, ale to je taky   všechno. Těšíte se, jak   budete vyděšeni čekat, kdo   to první odnese, a kdo   další, ale v polovině filmu   už jen tupě zíráte, s   jakým výsledným rozuzlením   scénárista přijde.“
48 hodin (48 hrs)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.7.2004
Ukecaný zločinec právě   vytažený z vězení a drsný   policajt jsou zárukou dobré   zábavy. Obzvláště pokud   jejich protagonisté jsou   takoví herci jako Murphy a   Nolte. Hlášky a narážky   mezi nimi sviští častěji   než kulky. Snad jen scénář   trochu pokulhává, ale co na   tom, když se člověk jinak   celkem slušně baví.
8. Míle (8 Mile)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.7.2004
Pro mě je to průměrný   americký film. Eminem v tomto   poměrně autobiografickém   snímku podává dobrý výkon   v postavě kluka, který si   dlouho nevěří, ale nakonec   sebevědomí přeci jen   získá. Příběh je ale   jinak také dost průměrný.   Postavy jsou černobílé a   neprokreslené. Snad jedno   velké plus je výběr   Eminemových písniček.
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2004
Desítku si šetřím na   opravdové trháky, takže to   je spíš tak 9,5. Jinak ale   musím říct, že se na   tenhle film s panem   Dočolomanským a skvělým   záporákem panem Kopeckým   vždy zase znovu ráda   podívám. Tohle je česká   komedie, na kterou se   nezapomíná. Skvělý   scénář, herci, kostýmy i   hudba. Nick Carter:   "Vždy připraven."
Aféra Thomase Crowna (The Thomas Crown Affair)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.7.2004
Je to sice jen remake   stejnojmenného filmu z roku   1968, ale není vůbec   špatný. Rozhodně zajímavá   oddychová podívaná. Tempo   by mohlo být rychlejší, ale   jinak Brosnan a Russo hrají   opravdu dobře. Konec je   přeci jen překvapivý, ale   očekávatelný.
Air Force One
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.7.2004
Někdo může říct, že je   to obyčejný ačkní film, co   se snaží probudit americký   patriotismus, ale tyhle filmy,   jsem se už celkem naučila   brát s nadhledem. Tohle je   film pro večerní oddych   plný napětí. Tak nasedněte   do letadla společně s Fordem   a zabraňte teroristům   osvobodit diktátora. Určitě   se budete bavit.
Aljaška v plamenech (On Deadly Ground)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.7.2004
Po shlédnutí tohohle filmu   jsem měla pocit, že by   Seagal raději neměl   režírovat už žádný film.   Na ušlechtilé myšlenky o   nutnosti chránit svět   nabalil jen obyčejnou ačkní   pitomost, nebo to je naopak?   Je to podprůměrný film i na   Seagala.
Anastázie (Anastasia)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2004
Je to příjemná kreslená   muzikálová pohádka. Musím   přiznat, že pár písniček   se mi opravdu líbí. Náš   dabing je dobrý. Tohle není   jen pohádka pro děti. I   dospělý člověk se může   ponořit do tohohle světa.
Anděl na horách
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.7.2004
Komedie s Jaroslavem Marvanem,   u které se opravdu   zasmějete. Mám pocit, že v   některých ohledech je i   lepší než jednička,   protože není tolik   "spojme se a   pracujme", ale o   opravdové dovolené.
Anděl s ďáblem v těle
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.7.2004
Hloupé, trapné. Jak jen se   někdo může propůjčit k   takové pitomosti. Scénář   měl být strčen do trezoru a   ten hozen do největší sopky   na světě.
Anděl smrti (Fallen)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.7.2004
Spíš anděl paradoxů
Tenhle film mě příliš   nenadchl. Příliš temné,   strnulé. Děj se sice   odvíjí poměrně slušně,   ale ke konci mu dochází dech   a je špatně ukončený. Za   zmínku stojí některé   události, které stojí proti   sobě jako např.: jak může   Azazel cestovat vzduchem,   když se celý film tvrdí,   že cestuje pouze dotykem?   Možná jsem od filmu   očekávala víc.
Anděl svádí ďábla
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.7.2004
Pořád je to stejná nuda,   nic zajímavého na tomhle   filmu nevidím. Dokonce si   myslím, že je to ještě   horší než jednička.
Anna a král (Anna and the King)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2005
Příjemný romantický film,   který nepřekvapí, ani   nezklame. Krásné scenérie   krajin a prostředí   královského sídla. Měl by   ale být kratší.
Ať žije nebožtík
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2004
Skvělá komedie o náhodách,   nedorozuměních a omylech.   Všichni herci jsou skvělí.   A kdo by si kromě hlavních   hrdinů a jejich komických   scén nevzpomněl i na   skvělého sluhu a scénu, kdy   leští neexistující stůl a   dostává plat (použiju   citát z jiného filmu, ehm...   pohádky), "jaký svět   neviděl".
Baby Boom
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2004
O tom co se všechno stane,   když se zdědí batole. Z   pracovně vytížené   Keatonové se najednou po   neúspěchu v práci stává   žena v domácnosti. Koupí si   dům, zamiluje se, přijde na   dobrý recept na dětské   přesnídávky a je znovu na   koni. Možná je to ale přeci   jen trochu rozplyzlá komedie.   Chtělo by to víc šťávy,   nasazení.
Báječní muži na létajících strojích (Those Magnificent Men in Their Flying Machines)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.7.2004
Velmi podařená komedie o   jednom velkém leteckém   závodu v dobách, kdy bylo   ještě letectví ve vývoji.   Nejen vtipné hlášky, ale   tvary letadel přinášejí   úsměvy. Hlavně pak nesmím   zapomenout na veselé   popichování německé   armádní skupiny francouzskou   skupinkou. Opravdu se   pobavíte.
Banditi (Bandits)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.7.2004
Možná, že je to jen   průměrný americký film,   ale herci to hrají skvěle,   děj není příliš   zamotaný, hudba je dobrá.   Vstupy formy dokumentu   vítám. Navíc miluju   závrečná překvapení,   která směřují k happy   endu. Tak proč nedat 7 nebo i   více?
Baron Prášil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.7.2004
Tradiční česká komedie s   Vlastou Burianem a Oldřichem   Novým o tom, co se všechno   může stát, když jednou   zalžete, a když se baronovu   sluhovi ztratí zápisník s   nemanželskými dětmi. Jsem   ráda, že ji dávají v   televizi tak často, protože   si u ní alespoň člověk   odpočine a hlavně zasměje.
Beetlejuice (Beetle Juice)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2004
Film o tom, jak to taky může   dopadnout, když umřete. A   navíc, co když si dům, ve   kterém jste bydleli a   bydlíte, koupí nová rodina.   Poradna pro mrtvé moc   nepomůže, tak zavolejte   Beetlejuice. Ovšem způsob,   jakým postupuje se vám   nemusí líbit. Keaton si roli   skutečně užívá. Veselá   hudba k veselému konci.
Bezva finta (Hold-up)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2004
Jak přechytračit ředitele   banky i policii a udělat to   ke všemu s nadhledem a   legračně, to dokáže jen   klaun v podání Belmonda. Kdo   to umí, tak si tuhle komedii   (obzvlášť začátek) rád   vychutná. Potom ale ztrácí   pomalu chvílemi dech, takže   plný počet mu nedám.
Blade
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.7.2004
Blade
Dobrý scénář, skvělé   efekty, výborná režie   Stephena Norringtona a   vynikající obsazení   zajišťují super zážitek.   Ve filmu samozřejmě najdeme   i suché hlášky. Ovšem   nesmíme zapomínat na to, že   je to akční horor, takže   kromě hororových scén   můžete vidět rozpadající   se těla mrtvých upírů,   vybuchující těla upírů,   zrození Frosta-boha a bojové   triky Bladea.
Blade je   jedním z řady tzv.   comicsových filmů. To mu ale   neubírá na atraktivnosti.   Naopak. Rozhodně doporučuji   tento snímek shlédnout.
Blade II
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2004
Blade 2 - horší než jednička
Tento druhý díl není tak   dějově jednoznačný jako   jednička, a zdá se mi,   přeci jen trochu   překombinovaný. Nápad   nadupíří rasy je   zajímavý, ale když do toho   zatáhli genetické pokusy s   DNA, tak se horor přenesl   přeci jen do trochu ještě   jiného žánru, který se mi   nelíbí. Mohli to vyřešit   jinak, třeba jako se vyvíjí   lidstvo a příroda, vznikají   druhy a zanikají, tak zrovna   tak mohl vzniknout nový druh   upírů, nemuseli do toho   tahat genetiku. Na druhou   stranu byl poměrně dobře   potlačený trochu nudný   aspekt zlomeného hrdiny, ale   zase z něho udělali až   příliš sebejistého   neohroženého hrdinu. Nápad   vzkřísit Whistlera nebyl   špatný, vždy byl Bladeovi   rádcem, a tak je dobře, že   ho opět Blade získal na svou   stranu, ačkoli jsme si   všichni na konci jedničky   mysleli, že Blade bude   bojovat s krásnou doktorkou   po boku místo zastřeleného   Whistlera, ale to by se zase   ve dvojce nemohl zakoukat do   Nyssy. Sice se do ní   zamiloval, ale jinak než   její smrti to stejně nemohlo   dopadnout, protože vztah mezi   zabijákem upírů a upírkou   není možný. Dále je zde   dobrá hudba, kamera a   kostýmy zrovna tak jako v   jedničce. O bezvadných   efektech snad ani nemusím   mluvit. V jedničce byly   dobré, ale ve dvojce je   skvělé, že je jich ještě   víc a lepší. Mimochodem   potěší české nápisy, a   zahrál si zde poskoka   Damoskina skvělý český   herec Karel Roden. Takže   shrnuto a sečteno: čeká   vás tu hodně zvratů, bojů,   super efektů při boji,   rozpadajících se upírů,   krve, střev a podobně,   přesto právě kvůli výše   uvedeným nedostatkům jsem mu   snížila hodnocení. Dobré   efekty přeci nemohou   vylepšit špatný scénář.
Bouřlivé výšiny (Emily Brontë's Wuthering Heights)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2004
Poprvé jsem ho viděla v   televizi. Příběh o   nešťastné lásce, která   mohla být naplněna až po   smrti obou milenců, dlouhá   historie jejího vývoje.   Není to Romeo a Jůlie, ale   celý příběh byl moc   pěkně podaný. Už se zase   těším, až ho budou zase   dávat. Ten romantický   (mysterický) konec byl   vážně skvělý.
Bratr (Brat)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2004
Zajímavě podaný příběh   mladšího z bratrů, který   převezme zakázku svého   bratra na likvidaci jednoho   bose. Rád poslouchá hudbu a   vydělané peníze ze zakázek   bratra mu dávají možnost si   kupovat CD své oblíbené   skupiny. Navíc se objevují v   jeho životě dvě ženy. Jsem   ráda, že ruská   kinematografie ještě   nezahynula.
Byl jednou jeden král
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2004
Kdo má rád veselé pohádky,   pana Wericha nebo Buriana,   rád se pobaví, tak tahle   pohádka je přímo pro něho.   Je to úžasná pohádka.   Nikdo už takovou nenatočil,   což je škoda. Všichni herci   jsou vynikající. Kostýmy   jsou kouzelné. Písničky   skvělé.
Byl jednou jeden polda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2004
Musím říci, že podobnou   komedii naše kinematografie   už dlouho potřebovala.   Námět policejní školy do   určité míry parodující   americkou Policejní akademii,   výuka typu "škola   hrou", nezapomenutelný   major Maisner a mnoho   dalšího dělá z filmu   opravdu povedenou komedii. A   navíc ne každý je tím,   čím se zdá.
Kdybych měla dvojku srovnat s   jedničkou, tak z toho dvojka   výjde trochu hůř. Něco se   mi líbilo víc, než v   jedničce, ale ve výsledku   zvítězí jednička. Hodně   těží z jedničky a   scénárista se moc nesnažil   vymyslet něco nového.   Škoda. Na ději stojí a   padají všechny filmy. Tak   proč do toho znovu tahat FBI.   Vždyť téma policejní   akademie nabízí tolik   možností. A ta akce na lodi   na konci filmu - děs a   hrůza.
Tak tohle je už vyloženě   filmařský omyl. Je to   naprostá slátanina.   Katastrofa. Jak jen někdo   může nechat natočit takovou   volovinu? Tenhle poslední   díl umlátil i ty předchozí   díly. Prosím, už žádné   podobné pokračování!
Cartouche
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.7.2004
Tenhle film je francouzská   klasika. Svým způsobem   připomíná Robina Hooda.   Láska, Belmondo novým   vládcem podsvětí   olupující boháče a   šlechtice, uplácející   všechny, aby ho nechytnuli   vojáci, zrada vůči němu,   mocichtivost a další. Láska   jeho milé, která položí   svůj život za jeho.   Cartouche se hodí na   nedělní odpoledne, abyste si   u něho odpočinuli.

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

05:00 - 05:30

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Člověk jako živočišný druh

05:00 - 06:00

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 05:50

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Paul (2011)

03:30 - 05:35

97 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178302
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10