Jeden svět

Komentáře uživatele curil

curil

curil zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 6225
...a Bůh stvořil ženu (Et Dieu... créa la femme)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2009
Film Rogera Vadima s jeho   tehdejší manželkou BB.   Kterou krásnou   představitelku hlavní role   ve svém filmu vlastně   neměl? Ve filmu BB   představuje osmnáctiletou   Juliette, o které se   zajímají tři muži. Žije u   pěstounů v Saint Tropez a   vdá se za jednoho z   nápadníků, Michela. Film co   do obsahu nenabízí mnoho,   ale angažování blonďaté   naivky Bardotové bylo   geniálním tahem. Nikdy   předtím nevystupovala ve   filmu taková nemorální   hrdinka.
...a jitra jsou zde tichá (A zori zděs tichie)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.2.2009
Nemám vůbec rád sovětské   válečné filmy, dá se   říct, že jsem je v určité   době nenáviděl. V televizi   pořád, povinná školní   představení. A tento film je   vyjímkou. V současné době   jsem objevil i další.   Změnila se doba a pohled, i   na to hrdinství za Velké   vlastenecké války.
...a neuveď nás v pokušení (The Manxmann)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Poslední film Alfreda   Hitchcocka v němé éře.   Psychologické drama v hlavní   roli s českou herečkou Anny   Ondrákovou a Carl Brissonem.
...a pozdravuji vlaštovky
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Komunistická ideologie z   filmu vykukuje jako sláma ze   slamníku. Úlitba jinak   výborného Jaromila Jireše   normalizaci českého filmu v   sedmdesátých letech   minulého století. Slabý   scénář. Stoprocentně   kolaborující Čecháčci v   době okupace, po atentánu na   Heydricha plné Václavské   náměstí, údajně kolem   2OO.OOO lidí. Kam se hrabe   odborář Štech se svými   pochody k úřadu vlády a s   jejich píšťalkami. Je jich   tam 146...
...A spravedlnost pro všechny (…And Justice for All)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2009
Všechny role Al Pacina   včetně Serpica a Kirklanda   mají společné rysy, dobře   vykonávat práci, pro níž   mají předpoklady a a   odpovídající kvalifikaci a   odpor proti nespravedlnostem   zkorumpované americké   společnosti, smysl pro čest   a dostatek morálních   pohnutek tuto situaci změnit.   Stejně jako KMOTR. Ten je   můj.
"Spitfire" Grill (Care of The Spitfire Grill)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.10.2010
Příběh o nenaplněných   touhách a věčných   přáních mladé dívky Percy   Talbotové, která si prošla   neradostným dětstvím a   dospíváním, navíc se   zkušeností z věznice.   Snaží se odpoutat od své   minulosti, což se jí nakonec   podaří. Poněkud   vyspekulovaný a průměrný   film, který jsem viděl do   konce pouze z jakési   poloprofesionální   povinnosti.
01:54 (1:54)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.2.2018
Celkově na mě působí film   naivně. Školní šikana se   vyskytuje všude, ale kvůli   utajované homosexualitě mi   nepřipadá odůvodněná. To   více kvůli atletickým   schopnostem Tima mu dělá   Jeff peklo na zemi. Přitom   Tim má přátele v   atletickém klubu, kamarádku   Jennifer, která mu nadbíhá.   Je jenom jeho chyba, že se   nechá natočit na mobil při   brkohonění v zapadlé   uličce s přítelem. To už   je každá pomoc marná a   vydírání s uveřejněním   na sociálních sítí je   nasnadě. Závěr filmu už   jenom demonstruje protest a   nedokončený příběh.
07, hlas se! (07 zgłoś się)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.8.2010
V hlavní roli Bronislav   Ceišlak s výzorem bývalého   boxera jako poručík   Borowicz, který ztvárnil   hlavní roli seriálu. Viděl   jsem to v televizi, ale u nás   šly snad jen dvě série.   Bylo to hodně podobné   východoněmeckým policejním   příběhům Volejte polici   111.
10 minut od pláže (À 10 minutes de la plage)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2013
Už dlouho jsem se tak dobře   nepobavil. Výměnná   dovolená může skončit i   tak, že se pařížský   podnikatel Charles Lemoulac se   svou rodinou octne uprostřed   cikánské základny v   karavanech. A že není   právě hrdina, těžko se   srovnáná s jejich   agresivitou. Na druhé straně   Ramiréz v pařížské vile   se také setkává s věcmi,   které nebyly v dohodě.   Charles deset minut od   pláže, kde je zákaz vstupu   do moře pro pohyblivé   písky, je na tom stejně. K   moři je dostane pouze osel   Martin a jeho kárka. I tak mi   ti francouští gypsies   vyznívají lépe než   duchcovká a novoborská   parta.
10 položek a méně (10 Items or Less)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.8.2010
Film mě zaujal hlavně   výbornými vtipnými a   trefnými dialogy a   charismatickým výkonem   Morgana Freemana. Příběh   bývalé filmové hvězdy   béčkových filmů, která si   přijde omrknout okrajový   supermaket pro svou budoucí   filmovou roli je originální.
100 000 dolarů na slunci (Cent mille dollars au soleil)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Opravdu jeden z nejlepších   filmů režiséra H.Verneuila.   Perfektní Lino Ventura a   Bernard Blier, Belmondo ve   svojí šabloně sympatického   hrdiny mě zase tak nebere.   Chybí mi starší filmy   L.Ventury, např. Šelma na   svobodě, Druhý dech,   Dobrodruzi, Marie Octobre, My   se nehněváme, Úctyhodné   mrtvoly.
100 pušek (100 Rifles)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2009
Klasický western režiséra   Toma Greise s nádherným   Burtem Reynoldsem v hlavní   roli. Historickou předlohou   snímku je osvobozenecký boj   Yaqutú proti mexické   vojenské diktatuře, k   němuž došlo na počátku   minulého století. Jako mnoho   amerických filmů té doby i   tento snímek se věnuje   demostrativně zejména   stinným stránkám Spojených   států. Působí na diváky   přededvším akčními   scénami a romantickým   milostným příběhem.
1001 gramů (1001 gram)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.12.2020
Příběh mladé ženy a   vědkyně Marie se poklidně   "táhne" bez   jakýchkoliv dramatický   zvratů, bez patosu, naděje   na změnu v životě.   Ústředním motivem se tak   stává její služební cesta   do Francie, kde potká   povahově podobného muže a   prožije s ním romantický   vztah v kulisách Paříže.   Vyhovuje mi minimalistický   styl režiséra, už ne tolik   zaměření na ekologii a   podobná témata. V závěru   se divák ani nedozví, jak se   Marie vypořádá s   dědictvím po zemřelém   otci, zda bude pokračovat v   práci na farmě, nebo bude   pokračovat ve vědecké   kariéře, případně žít v   Paříži se spřízněnou   duší.
11-11-11
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.6.2017
Průměrný thriller, na   kterém mi byla sympatická   hlavní postava Josepha. Jako   duchařina to není příliš   napínavé, s porovnáním s   filmy stejného žánru   vzniklými ve stejné době je   příběh slabší. Přesto ho   nezavrhuji, na pobavení po   půlnoci na F-Boxu mi to   posloužilo.
12 kol (12 Rounds)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.10.2010
Akčí film a řekl bych, že   až ke škodě filmu. Ze   začátku jsem chvílemi   ztrácel přehled, než jsem   se plně soustředil na   probíhající děj.   Průměrný thriller,   blondýna s bombou na těle je   odvážná a neskutečně   suverénní. Já bych se   po...l a ona ještě   vyhrožuje: "Stejně tě   zabije". Neskutečný.
12 podmínek k dědictví (The Ultimate Gift)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.4.2009
Docela příjemná komedie,   řekl bych spíše dětská   komedie, dalo se na to koukat,   ve vedlejších rolích   populární herci. Šlo to.
14 hodin strachu (14 hours)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.5.2013
Více než průměrný   katastrofický film, kde lze   jednotlivé osudy hlavních   postav lehce předvídat. Vše   podobné už bylo natočeno a   daleko lépe. Já jenom   přidám dvě hvězdy za   účast Krise Kristoffersona,   i když si myslím, že   podobných rolí nemá   zapotřebí. Na druhou stranu,   už jsem ho viděl v horších   škvárech.
16 přání (16 Wishes)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.4.2013
Už do prvního pohledu   nesympatická oplácaná   puberťačka, která si   myslí, že nad ní není.   Film vhodný pro děti   školního věku, tak asi do   dvanácti. Ti starší mají   dnes už jinou zábavu. Je to   hrůza, je to děs. Asi si i   tento film své diváky najde,   ale pro mě tisíckrát NE.
17 hodin (23-F: la película)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2015
Příběh vypráví jednu z   nedávných událostí   evropských dějin. Zajímavý   film o politickém převratu   ve Španělsku v únoru roku   1981. Pro mě dosud téměř   neznámá skutečnost, rád   jsem se dozvěděl něco   nového. Na webu jsem si   zjistil podrobnosti a filmový   příběh věrohodně   kopíruje skutečné   události. Ne nadarmo má   režisér filmu Chema de la   Pena zkušenosti s   dokumentárním filmem.   Rekonstrukce událostí zaujme   zřejmě pouze diváka se   zájmem o politické   události. Ač jde o politiku,   film nepostrádá napětí a   dramatické situace.
1985
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.4.2019
Pro mě další z málo   přijatelných filmů   zabývající se   homosexualitou. Situování   příběhu do dnes už málem   retro doby v roce 1985 je mi   sympatické a reálie doby z   více než před třiceti lety   jsou dobře natočené, ale   problémy rodiny, kam se   vrací po letech syn je mi   vzdálená. Bratr Andrew   působí jako mimoň a   rodiče, nábožensky zdatní,   jsou další brzdou k   vzájemnému souladu rodiny.   Době působí jen kamarádka   Carly, která bohužel   zpočátku nemá tušení o   Adrianově sexuální   preferenci. Ale je hezká a   milá, osvěžením nudného   filmu.
2:22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2011
Poměrně zdařilý thriller o   loupeži klenotů z   hotelového sejfu. Film se   rozjíždí pomaleji, ale   nudit jsem se nezačal.   Zajímavá zápletka, snímek   je obsazen dobrými i když   méně známými herci (až na   Vala Kilmera). Čas 2:22 je   hodina a minuty přepadení   hotelu.
20 000 mil pod mořem
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2013
Když jsem asi před třiceti   lety viděl, spíše než   televizní film, inscenaci tak   náročné látky, byl jsem   překvapen. Ve skromných   podmínkách televizního   studia byl natočen   dobrodružný příběh na   úrovni, což je zásluhou jak   režiséra Krause tak   hlavních představitelů,   zejména charismatického   Jiřího Adamíry v roli Nema.   Rád se podívám nyní na   opakování
20 000 mil pod mořem (20,000 Leagues Under the Sea)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2013
Film mě tak trochu zklamal.   Předloha Julese Verna byla   mou nejčtenější verneovkou   a tak přidání vedlejších   motivů, které nemají s   knihou co dělat, mi vadí   (např. ostrov plný   kanibalů). Samozřejmě   skvostné herecké obsazení a   také filmové triky na dobré   úrovni. Tolik obdivovaný   Vynález zkázy Karla Zemana   byl natočen o čtyři roky   později a mně to vychází   pod vodou nerozhodně.   Podmořské scény nejsou   točeny v akváriu, ale ve   skutečném prostředí až na   loutkovou chobotnici. Nutno   uznat, že tentokrát   představitel kapitána Nema   James Mason strčil Kirka   Douglase do kapsy, ten   neskutečně přehrává a   závěrečná scéna s   lachtanem a hraním na kytaru   je trapná.
200 Motels
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2016
Nemám rád používání   spojení "kultovní   film", ale v tomto   případě se nezdráhám   výraz použít. Tony Palmer a   Frank Zappa natočili bizarní   skeče, které nezřídka   prokládají sexistickými   poznámkami. Neváhají do   filmu zahrnout animované   části a své hosty Ringo   Starra a Keitha Moona z The   Who, který v jedné scéně   předvádí zhulenou   jeptišku. Jsem pamětník a   Franka Zappu mám rád,   vyrůstal jsem mj. na jeho   muzice. Mám jedinou výtku,   za kterou tvůrci filmu   nemohou, český dabing. Tak   je film uváděn na AMC a   pokud se dabér montuje i do   písničky, nic moc.
2001: Vesmírná Odysea (2001: A Space Odyssey)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2012
Bezkonkurenčně nejlepší z   Kubrickových filmů.   Vzpomínám na letní kino v   roce 1969, kdy byla   souběžně promítána   přehlídka filmů z festivalu   v Karlových Varech.   Neskutečný zážitek!!!   Dnešní rádoby znalci a   rozmazlení fracci   digitálním triky a   všemožnými filmovými   kouzly nedokážou takový   film pochopit a ocenit.
2010: Druhá vesmírná odysea (2010)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.4.2009
Také podle mě zbytečné   pokračování původní   Vesmírné odysey Stanley   Kubricka. Z dnešního pohledu   docela kvalitní herecké   obsazení nedokáže zakrýt   slabší zápletku děje.   Když jsem viděl film asi   potřetí v televizi, furt   jsem měl před očima   Vladimíra Remka a to bylo asi   těma ruskejma vlaječkama na   pažích kosmonautů.
2010: Moby Dick
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Tak větší ptákovina je   vidět málokdy. Velryba   velikosti letadlové lodi   pluje kilometry nad hladinou,   skáče salta jako delfín,   pochoduje po pláži a ve   vodě hluboké metr je jako   doma. Neublíží ji   nukleární torpeda, zato na   harpunu Barry Bostwicka je   citlivá. Ubohé filmové   triky, hrozné dialogy,   neuvěřitelný dabing   hlavního hrdiny. Pro zábavu   a pro křečovitý smích je   tento akční horor jako   dělaný. Pro mě je to   zneuctění mýtu knihy   Hermana Melvilla, jakož i   filmu Johna Hustona a Gregory   Pecka, původního hlavního   hrdiny filmu.
2012
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Mně se film líbí, hlavně   triková část, jak už je u   Rolanda Emmericha zvykem.   Nerozebírám vůbec reálnou   stránku filmu, jestli to bere   nějaký divák vážně nebo   dokonce Roland to myslel   vážně? Určitě ne. Je to   velkolepý spektákl pro   diváky, a hlavně pro ty,   kteří mají rádi podobný   druh filmu. Mezi ně se také   trochu počítám, i když   oblíbené žánry mám někde   jinde.
2012: Doba ledová (2012: Ice Age)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.11.2011
Další perla produkční   firmy The Asylum. Slaboučký   a naivní děj a špatné   triky, nic jiného nečekejte.   Rodinka se vydává při   zkáze Země zachránit svou   dceru do New Yorku přes   půlku Států. Prochází po   cestě neuvěřitelně   nebezpečnými situacemi. Od   začátku si říkám,   jestlipak to nebude jako v   Planetě opic? Z písku   čouhá hlava Sochy svobody s   pochodní. A tu máš čerte   kropáč! Nejenže svou dcerku   najdou v Novém Yorku, ze   kterého nezůstal jediný   mrakodrap, po chvíli, ale   opravdu se zachrání na   vyhlídkové terase sochy   uvězněné po krk v ledu.   Film tak splnil přesně mé   očekávání.
21 způsobů jak zničit manželství (21 tapaa pilata avioliitto)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2014
Docela vtipná komedie. Mladá   Sanna se svým reportérským   počinem diváka   přesvědčí, že   manželství není jednoduchá   věc. Mladá dívka má sama   zmatek v lásce a sexu a   neumí se zamilovat. Také mě   film přesvědčil o tom, že   hezkých Finek je málo, snad   jen exmanželka Aleksiho ujde.

TV Program

ČT1 - Léta s Jaromírem Hanzlíkem

10:05 - 11:25

6 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

ČT2 - Boží vojáci: Obléhání Malty

10:10 - 11:05

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:35 - 10:55

36 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Zalez do spacáku (2024) [TV se...

09:25 - 10:35

46 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10