Jeden svět

Komentáře uživatele Rene1

Rene1

Rene1 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 268
...a zase ta Lucie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Nevím, proč má tento film a   Lucie tolik obdivovatelů,   mně to připadá vcelku   nudné. Pár scén sice je k   zasmání, ale jenom pár
100 dní v Palermu (Cento giorni a Palermo)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Jeden z mnoha italských   filmů o mafiánech,   tentokrát ovšem založený   na skutečných událostech.   Tyhlety filmy většinou mají   napětí, zajímavou   atmosféru, skvělé hvězdné   herecké obsazení a   následně prvotřídní   herecké výkony a všechny   téměř bez výjimky skončí   špatně, vítězstvím   mafiánů. Mafie z nich   vychází neporažena a   neporazitelná. Člověk skoro   má podezření, že mafie   snad ty filmy točí(tedy   filmaři v jejich službách),   aby si udělala PR.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.2.2008
Překvapivě krásný film   vyprávějící s pro nás   neobvyklým patosem o   hrdinném boji 300   nejlepších spartských   bojovníků proti Peršanům   chystajícím se obsadit   Řecko.Film trochu   připomíná díla Karla   Zemana, taky nemám pocit, že   by byl na vyšší technické   úrovni než jeho 40 a více   let staré snímky, ale v   konečném dojmu to kupodivu   nevadí.Naopak, divák ví,   že svět, který mu tvůrci   předkládají, je nereálným   světem, světem komiksu s   vlastními, specifickými   zákonitostmi.
9 1/2 týdne (Nine 1/2 Weeks)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Určitě zajímavý námět,   smyslná erotika dobře   natočená, byť z dnešního   pohledu už taková   nevinná.Ale nemůžu si   pomoct, něco tomu filmu   chybělo.
Ace Ventura: Zvířecí detektiv (Ace Ventura: Pet Detective)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2008
První film, ve kterém jsem   viděl geniálního komika   Jima Carreyho. Pokud máte   chuť na dobrou bláznivou   komedii, tak tohle můžu   vřele doporučit.
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2007
Tohle je bezpochyby   zlatofondová klasická   bláznivá česká komedie,   jejíž půvaby nesetřel čas   ani dospělost nás, kteří   jsme jí byli nadšeni během   prvého shlédnutí v   dětských letech. Michal   Dočolomanský v hlavní roli   byl dokonalým   představitelem, skvělý je   ovšem hlavně komisař   Rudolfa Hrušínského a král   nebo spíš císař českých   filmových padouchů Miloš   Kopecký.
Africká královna (The African Queen)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2008
Klasický starý film. Poprvé   jsem ho viděl asi v deseti a   hrozně jsem ho zbožňoval.   Přiznám se, že teď v   dospělosti na mě už tolik   nefunguje. Část kouzla se   kamsi vytratila. Skvělé   herecké výkony hlavní   dvojice můžeme obdivovat   dodnes.
Akce Bororo
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Poměrně zdařilá sci-fi ze   začátku 70.let. V dětství   se mi film velmi líbil, ale i   dnes je možno ho vidět.
Akce v Istanbulu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2007
Leckoho asi zaskočí moje   poměrně vysoké hodnocení   téhle jinak docela obyčejné   špionážní historky. Je to   kvůli výkonu Eduarda Cupáka   v jedné z hlavních rolí.   Byl to velký herec, který   ale nedostal dost velkých   příležitostí, úměrných   svému talentu. Snad jenom ve   Stříbrném větru mohl na   samém startu kariéry   zazářit naplno. Pak ještě   odváděl vynikající práci   v nepříliš vynikajících   filmech. Myslím, že je   škoda, že jeho talentu   nebylo využito dostatečně.
Akta X (The X Files)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Jako nápad to bylo super.   Fakt tedy paranormální   policajti vyšetřující   paranormální jevy, s tím   jsem se tady těsně púo   pádu materialistického   komunismu setkal prvně.   Nevím, jestli se něco   takového točilo v   zahraničí.Ale jako obvykle,   nápad se rychle okoukal a už   nudí.
Alfons Karásek v lázních
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Půvabná televizní komedie,   která dává dostatek   prostoru Miloši Kopeckému k   rozvinutí svého geniálního   komediálního talentu. Víc   není potřeba, to samo o   sobě stačí, aby film stál   za shlédnutí.
Alibi na vodě
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.2.2008
Poslední a zřejmě   nejzdařilejší část   trilogie detektivek s dvojicí   kriminalistů představovanou   herci Hogerem a Bekem. Tenhle   film je z trilogie nejlepší   i proto, že si tentokrát   tvůrci k látce zachovali   jistý odstup a zpracovali ji   z lehce humorného nadhledu.   Vynikající je Oldřich Nový   v jedné z rolí, který zde   ukázal, že neztratil nic ze   svého prvorepublikového   hvězdného šarmu. Trilogie   celá je pak zajímavou i   tím, že je důkazem, jak se   měnila doba, a jak se za   pouhých 7 let taky změnila.
Alpha Dog
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2008
Hodně smutný film. Ukazuje,   jak to, co vypadá jako hra se   může zvrhnout v   tragédii.Jak z malých   následků vznikají velké   tragédie.
Americká krása (American Beauty)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2007
Doslova bombastický,   famózní a neuvěřitelně   podmanivý je výkon Kevina   Spaceyho v hlavní roli.   Paradoxní je, že v tomto   dramatu hraje místy výrazně   komediálním způsobem. Film   nekončí pro hollywoodské   filmy typickým happy-endem,   přesto však v člověku   zanechá v nitru příjemný   optimistický pocit.   Zajímavá mi připadala i   vizuální složka filmu   podbarvená zřejmě pečlivě   vybíranou hezkou hudbou. Je   to film, na který se   nezapomene. Tak trochu ve   stínu geniálního Kevina   Spaceyho jsou ostatní herci i   když všechny herecké   výkony v tomto filmu jsou   skvělé, namátkou jen Wes   Bentley jako Fitts mladší a   zejména Chris Cooper jako   Fitts starší jsou skvělí.   Cooperův portrét zoufalého   stárnoucího člověka,   který nerozumí životu kolem   sebe ani sám sobě a svůj   vlastní život už v   podstatě ztratil a své   neštěstí si ventiluje v   agresivitě a paranoie vůči   ostatním je fantastický. Je   to člověk, který se stal v   důsledku vojenského výcviku   a snahy utéct sám před   sebou a "strašnou"   pravdou o sobě stal v   podstatě živým strojem,   který potlačuje své emoce   a snaží se i o vzorovost a   stojovost svého okolí. Když   se setká vojenská výchova s   velkou vnitřní nejistotou,   tohle bývá ne tak   výjimečný následek.   Báječná je i Mena Suvari,   jíž tak jako Fittsovi   staršímu a jiným postavám   snímek strhne masku   sebevědomé namyšlené   superhvězdičky a   překvapenému divákovi   odhalí maličkého tvora,   který ještě nevyzrál.
Anděl blažené smrti
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.2.2008
Tak tohle je důkaz, že ani v   60. letech se netočily jen   samé skvělé filmy. tohle se   prostě nepovedlo.
Anděl Páně
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Je to taková typická česká   filmová pohádka, která má   uspokojit pokud možno   všechny věkové kategorie,   od dětí až po seniory. Ale   samozřejmě nejvíce ji   ocení děti, to já jsem v   době zhlédnutí již nebyl a   tak jsem v ní viděl jen   průměrný film, slušně   řemeslně natočený, ale nic   víc. Ale věřím, že se   najde spousta diváků, které   chytne za srdce.
Andělé v Americe (Angels in America)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Naprosto famózní Al Pacino.   Geniální herecký výkon.   Ostatní jsou taky skvělí,   ale on nade všemi vystupuje.
Arabela
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Jeden z nejpůvabnějších   českých seriálů, jedna z   nejkrásnějších českých   televizních pohádek.   Fantazie scénáristy Miloše   Macourka je nekonečná jako   celá galaxie a má tolik   květů, co všechny louky   světa. Samozřejmě je nutno   ocenit i vysoce   profesionální režii   skvělého tvůrce pohádek a   komedií Václava Vorlíčka i   dobré herecké výkony   velkých českých herců-   Vladimíra Menšíka, Jiřího   Lábuse, Vlastimila   Brodského, Stelly   Zázvorkové, Jiřího   Sováka, JIřího Hrzána...
Arrowsmith
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2008
Půvabný televizní seriál   se skvělými hereckými   výkony, dokonalou   atmosférou, patří do   zlatého fondu naší   televizní tvorby.
Atentát
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.6.2007
Naprosto bezchybny film,   dokonalá rekonstrukce   atentátu na Heydricha a toho,   co předcházelo i toho, co   následovalo. I když divák   znalý alespoň trochu   historie, ví dobře, jak film   dopadne, musí ho sledovat se   zadrženým dechem. Perfektní   práce českých filmařů z   poloviny 60.let.
Atomová katedrála
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.2.2008
Typický budovatelský film   natočený v době, kdy   budovatelské filmy už   nefrčely a moc se   nenatáčely. Jinak to ale až   taková pohroma není. Na film   se dá dívat, jen ho člověk   nesmí brát vážně. Pořád   je to ale popravdě daleko   kvalitnější film než   třeba Bestiář nebo Waterloo   po česku. Bohužel svoboda   nevedla k vyšší kvalitě   filmů.
Audience
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Hezká televizní inscenace   Havlovy hry. Landovský je tu   skvělý.Rozhodně lze   doporučit. Je pravda, že je   to viděno z pohledu   disidentního intelektuála   Vaňka, myslím, že docela   silné tlaky a stresy musel v   reálu zažívat i sládek,   který je ve hře vylíčen   jako osoba podivná a   podezřelá.Divák má dojem,   že je to práskač, ale   nemusí to být pravda.Sládek   a Vaněk- to jsou dva světy,   dvě odlišné společenské   vrstvy, dva lidé, jejichž   životní linky by se za   normálních okolností   neprotkly. Stejně jako Vaněk   nedůvěřuje Sládkovi,   Sládek nejspíš si dává   pozor před Vaňkem, vždyť   je to člověk jiného   vzdělání, z jiné   sociální skupiny. Sládek   vlastně nemůže vědět,   není-li nakonec práskačem   Vaněk.Ale kdyby ne-může o   Sládkovi napsat někam něco,   z čeho by soudruzi udělali   politický malér Sládkův.   Je třeba přiznat, že Vaněk   je asi člověk, který   nerozumí moc obyčejným   lidčem. Je to typický   reprezentant elity, což není   jistě charakterová vada.   Sládek je vylíčen jako   alkoholik, ba přímo   opilecké prase, omezenost s   tváří Pavla Landovského,   ale když si člověk vybaví,   v jaké je možná situaci,   mít v pracovním kolektivu,   za který zodpovídám   známého disidenta,sebou v   dané době asi neslo hodně   tlaku a hodně rizik,pak se   ani nelze divit, že Sládek   chlastá. Ostatně podezírám   Pavla Landovského, že   Sládkovo opilectví   zdůraznil i z   mimouměleckých   důvodů-vždyť ta role sebou   nesla příjemnou možnost se   napít piva v rámci   pracovního procesu.   Normálně za pivo člověk   platí a Landovskému bylo   dopřáno dostávat za pití   piva naopak peníze. To se   hned tak nepoštěstí. Kdo by   takové příležitosti   nevyužil.
Až přijde kocour
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Hlavními přednostmi filmu   jsou nádherné barvy, půvab   městečka(tuším, že to   byla Telč), kde se film   natáčel a samozřejmě Jan   Werich v hlavní roli.
Báječná Angelika (Merveilleuse Angélique)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Je to film spíše pro   ženy.Ženy se na něj   těší, muži odcházejí,   když běží v   televizi.Krásné kostýmy je   ovšem třeba ocenit.
Báječná léta pod psa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2007
Takový malý, ale zdařilý   český film z českého   života. Ondřej Vetchý byl v   té době sice skutečně   všude, ale mě zaujalů   daleko víc takový Vladimír   Javorský, jehož role byla i   dokonale napsaná. Takový   profesionální aktivista,   který se vždy raduje, když   je to politicky správné a   vůbec koná přesně to a   nic jiného, co je policky   správné. Známe takových   lidí kolem sebe dost a dost a   máme jich plné zuby dost a   dost.
Báječní muži na létajících strojích (Those Magnificent Men in Their Flying Machines)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2007
Výborná komedie o   statečných mužích z dob,   kdy létání bylo ještě v   plenkách, a ti dobrodruzi,   kteří byli ochotni vlézt do   letadla a vzlétnout s ním,   platili za hrdiny podobně   jako kosmonauti dnes v Rusku.   Ve filmu hraje řada   výborných herců té doby,   Alberto Sordi, Jean -Pierre   Cassel, a zejména proslulý   filmový zloduch té doby,   Gert Frobe v roli tupého   přihlouplého skopčáka.
Bambinot
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Na komediální seriál je to   trochu zdlouhavé, ale já   mám pro Bambinot slabost.Je   to stejný druh humoru, a   mohu-li říci, poetiky jako   třeba Pane, vy jste vdova   nebo třeba Arabela.
Baron Prášil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Tohle je asi vůbec nejlepší   film s Vlastou Burianem.   Velký komik byl v době jeho   natočení na vrcholu   sil.Právě tady se   koncentrovala veškerá jeho   genialita. Skvělý byl i   Oldřich Nový a Čeněk   Šlégl, i když Burianovi v   tomto snímku jen důstojně   sekundují.
Baron Prášil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Další z překrásných   zemanovských filmů. Film, v   němž se Zemanova genialita   tvůrce trikových filmů,   animátora a skvělého   výtvarníka setkala s   genialitou velkého herce   Miloše Kopeckého.   Nezapomenutelné dílo a   důkaz toho, že ani v tomto   žánru nejsou peníze vždy   až na prvním místě.
Bažanti (Les Charlots en Folie)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Další z dětských filmů, i   když primárně asi nebyl   určen pro děti, další ze   skvělých bláznivých   francouzských komedií, od   kterých nečekáme nic   jiného, než že nás   rozesmějí, až budeme   smíchy brečet, a to také   vydatně splní. Tento film   však uspokojí i leckterého   dospělého diváka, a to   zejména toho, který měl to   štěstí či smůlu a prošel   základní vojenskou službou.

TV Program

ČT1 - Hezká holka to má těžké (1975)...

09:40 - 10:05

21 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

36 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:35 - 10:55

26 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Zalez do spacáku (2024) [TV se...

09:25 - 10:35

36 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10