Jeden svět

Komentáře uživatele MildaX

MildaX

MildaX zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 803
12 let v řetězech (12 Years a Slave)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.5.2015
12 let je dlouhá doba a 130 minut také
Není se čemu divit, že film   získal tolik oskarových   ocenění.Ne proto, že by byl   tak výborný, ale dobrý je   dost a k tomu má všechny   atributy potřebné pro   úspěch u amerického   publika. Příběh založený   na skutečné postavě,   otroctví a osvobození jako   oslavu americké svobody.   Režie zručná, obsazení   herců velmi dobré (i Brada   Pitta tam máte).
12   let v otroctví byla jistě   šíleně dlouhá doba ale   dnes je víc jak dvouhodinová   stopáž skoro nekonečná.   Přesto se tvůrci zhostili   adaptace knižní předlohy se   ctí a to neworleanské veddro   bylo díky délce filmu skoro   k nevydržení, tak film lze   doporučit.
13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (13 Hours: Secret Soldiers of Benghazi)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.6.2016
Akční válečné drama o   statečných amerických   bojovnících, které natočil   Pan Transformer Michael Bay,   ten slavný Michael Bay,   který se v roce 2014 tak   "nestatečně"   složil trémou na prezentaci   Samsungu a utekl z pódia. Je   to paradox.
Film sám o   sobě je ovšem postaven   klasicky a řemeslně velmi   zručně, prostě takový   další Černý jestřáb   sestřelen. Jenom se tu hodně   střílí ze střechy s   noktovizory, Američané jsou   ti správní, mají výcvik i   vybavení a Libyjci jsou s   kalašnikovy jak ze špatné   akční hry, tedy kachny na   ráně.
Některá   klišé si režisér prostě   neodpoustil (rozstřílená   americká vlajka, útok na   Dvojčata, vňukání po   vzdálené rodině s těhotnou   manželkou a řeči před   bojem), jenže to k tomuto   žánru prostě patří a to   že je film podle skutečné   události neznamená, že se   to takto stalo.
Zábava   tedy průměrná a zážitek z   akční podívané velmi   rychle zapadne mezi ostatní   nezapamatovatelné válečné   akční filmy z moderní   historie. Mezi nimi naopak   zmíněný Stoneův Černý   jestřáb sestřelen stále   velmi jasně vyčnívá.   Škoda.
1911: Pád poslední říše (Sin chaj ke ming)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.2.2016
Věděl jsem, že to není   typická Chanova akční   kungfu komedie a přesto jsem   byl zvědavý jak se s tím   vypořádá. Pokud o   objasnění novodobé   čínské historie byl sice   technicky zpracován dobře,   ale z pohledu příběhu   (scénáře) půdobí dost   chaoticky a bez další   znalosti čínské historie se   neobejdete. Škoda.
1917
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2020
Podle traileru to vypadalo na   válečný velkofilm, realita   byla ovšem jiná, žádné   velké scény, spíš jen   běhačka v zákopech.   Kameraman si máknul. :-)   Celkově spíš zklamání.
21 gramů (21 Grams)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
No vida. Inárritu v americké   produkci... a ve skvělé   formě. Drama o lidských   osudech ve třech zdánlivě   nesouvisejících   příbězích. Zpočátku je   třeba trochu trpělivosti   než se film rozjede a divák   pochopí souvislosti, ale pak   už je to jeno lepší a   lepší.
Nevím jestli   lidská duše váží právě   21 gramů. Dost pochybuji,   protože z těla toho   odchází často mnohem víc   co nestojí za zmínku... ale   Inárritových 21gramů je   sakra těžká váha.   Doporučuji.
21 Jump Street
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.12.2015
21 Jump... 21 minut mě to   bavilo, pak už klasická nic   moc americká komedie ze   školního prostředí... ale   i tak to je úspěch. :-)
22. míle (Mile 22)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2019
Takový běžný špionážní   akčňák s Markem Wahlbergem,   který plní přesně to co   lze čekat a brzy zapomenete,   že jste ho viděli.
24 hodin (24)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Mohl to být dobrý akční   krimi seriál s rychlým   spádem. A v první sérii   tomu tak skutečně bylo.   Prvních 24 hodin mě ještě   bavilo. Nejsem sice   příznivce náhlých   dějových zvratů v   posledních hodinách   seriálu, ale tak už tomu   prostě v tomto žánru   bývá.
Přesto mě   prvních 24 hodin celkem   bavilo. Další série jsou   už bohužel až příliš   nastavovaná kaše a tak se i   scénáristům trochu vymyká   z rukou a dopouštějí se   opakování i logických chyb.   Tam už skutečně lze   předvídat a úspěšně   odhadovat a především v   průběhu série to celkem   nudí a zřetelně je vidět,   že dalších 24 hodin je pro   tvůrce už dlouhá doba a   dobrých 16hodin ve všech   následujících sériích   působí jako šílená vata.   Každý přece ví, že se to   rozlouskne až v posledních   epizodách. :-/
3 dny na zabití (3 Days to Kill)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2015
Zajímavá zápletka s   umírajícím agentem, který   ma ještě něco na práci:   Vylepšit vztah s dcerou.   Kostnerovi se to povedlo   dobře.
3:15 zemřeš (The Amityville Horror)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Už ani ty horory nejsou co   bývaly.
Nudná   slátanina s obvyklým   titulkem "natočeno podle   skutečné události",   který má vzbudit zdání   pravdivosti, což je u hororu   trochu úsměvné. Ale jistě   existovala zavražděná   holčička s medvídkem,   který měl utržené   očíčko. :-/
A   nejtrapnější je, že je to   vlastně jenom trapný remake   série hororů z přelomu 80.   a 90. let. A po tak krátké   době bych tomu snad neříkal   remake, ale kopie. :-/
30 minut po půlnoci (Zero Dark Thirty)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2015
Další kousek od Bigelow,   která natočila oceňovaný a   pro mě nepovedený Smrt   čeká všude i dnes už   kultovní Bod zlomu.   Tentokrát o honbě na Bin   Ládina bez Bin Ládina, o   změně charakteru hlavní   hrdinky (výborná Jessica   Chastain) z mírně naivní na   velmi urputnou agentku, která   nakonec tu informaci o pobytu   hlavního arcilotra získá.   Všichni víme jak to dopadne   a přesto mě bavilo film   sledovat. Výslechové metody   podané brutálně, úspěchy   naopak celkem bez patosu a   finální akce působila   rozhodně uvěřitelně.   Rozhodně lepší pohled na   "boj s terorismem"   než Eastwoodův Americký   sniper.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2015
300 je po Sin City další   zfilmovaný komiks Franka   Millera. Působivá barevná   atmosféra a klasický   příběh naplněný   pořádnou akcí. Provedení   je trochu jiné a o to   zajímější než u   klasických akčně   historických filmů a právě   proto je tak zajímavý.   Jakékoliv další filmová   provedení Millerových   komiksů už nebudou nijak   překvapivé, to je jen první   povedený pokus.
300: Vzestup říše (300: Rise of An Empire)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.5.2015
Pokráčování Millerova   komiksu 300. Předchozí film   300 byl podobně jako třeba   Sin City zajímavým   překvapením.
Ale co   udělat v pokračování   lépe? Všeho je tu víc,   akce, hromadných   digitálních scén i   hrdinských kousků. I prsou.   Sice hlavně těch mužských,   ale s kombinací s pekáči   buchet je to pěkná fitness   podívaná. A Eva Green také   přispěje. Na lepší   hodnocení to nestačí, ale   úroveň zůstala stejná...   jen už to není žádná   pecka.
33 životů (The 33)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2016
Banderas sice s   přibývajícími roky už   nemá role nějakých velkých   fešáků, ale to nic nemění   na tom, že film je dobrý.   Zajímavý příběh, který   možná někteří pamatují z   televizních zpráv.
3Bobule
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.7.2021
Filmové řemeslo. Další   bobulová letní komedie.   Všichni hrají dobře a s   přehledem, není to nic   složitého. Scénář   nekomplikovaný a běžná   dávka product placementu.   Jako reklama na vinařství a   Moravu to už dávno   nefunguje.
50/50
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.12.2015
Celkem zajímavý příběh,   sice předem odsouzený k   happyendu, ale s tím se musí   počítat. Hlavně že se   najdou i vtipné momenty,.
6 Underground: Tajné operace (6 Underground)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.2.2020
Takových peněz to stálo a   taková blbost. Příběh   hloupý, scénář nudný,   střih není pro epileptiky.   Jen ty peníze co to stálo   jsou znát.
Od té doby   co Michael Bay utekl z keynote   prezentace Samsungu se ještě   nevzpamatoval a točí   blbosti.
7 životů (Seven Sisters)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2018
Povedené scifi s Noomi Rapace   v hlavní sedmiroli. Ještě   že ji udělali jiné účesy,   jinak bych se v identitách   trochu ztratil, ale příběh   i jeho zpracování velmi   dobré.
8 hlav šílenství
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.6.2018
Já nějak nevím. Chvíli   satira, chvíli drama, chvíli   freska, nějak jsem se v   příběhu i tvaru ztrácel.   Asi je to na mě až příliš   intelektuální dílo, nebo   jsem jen nebyl správně   naladěn.
90 minut v nebi (90 Minutes in Heaven)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.2.2017
Televizní příběh o   baptistickém kazateli, který   po autonehodě strávil své   bezvědomí v nebi. Ale také   si zpřelámal ruce nohy.   Celý film pak leží, léčí   se, čeká až mu dorostou   kosti. A hlavně přemýšlí   jak to říct manželce. No   vymyslí to až na konci. Zato   scénárista to nevymyslel   vůbec. Příliš dlouhé a   nudné. Taková reklama na   Ježíše a americké   baptisty. Až do konce. :-)   Nuda od začátku a na konci   10min scénáristova výronu   invence. A kupodivu je to   podle s skutečnosti a Don   Piper fakt žije a se svojí   pohádkou obráží kostely a   Americe. A to je ten   největší fór. :-)
96 hodin: Zúčtování (Taken 3)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.6.2015
Podtitulek "tímhle to   končí" doplním o   "to teda doufám",   protože i třetí   pokračování 96 hodin má   sestupnou tendenci a není   hodno Liama Neesona se toho   účastnit. Podává klasicky   dobrý výkon v akční roli,   jen jich natočil tolik, že   se v tom začínám ztrácet.   Scénář je už nastavovaná   kaše a zábavnosti prvního   filmu se už nepřiblíží.   Nikdy to nebyl filmový   majstrštyk, protože   zápletka "otec   zachraňuje dceru a s ničím   se nesere" je dávné   klišé, ale v rámci žánru   dobré. Akční scény jsou   slabší (nevím jestli   nezměnili choreografa nebo   rozpočet), ale na výsledku   to nic moc nemění. Prostě   ať už to skončí...
A dost! (Enough Said)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2015
Příjemná romantická   komedie s klasickou   zápletkou, kdy jeden s páru   odkládá sdělení podstatné   informace tomu druhému tak   dlouho až ho to přeroste a   když se to provalí, tak je   malér... ale ne na furt, od   toho jsou romantické   příběhy.
A jitra jsou zde tichá (A zori zděs tichije...)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.10.2018
Je to ruský film a není   špatný, bude to asi tím,   že to je remake čtyřicet   let staré předlohy. Ničím   nepřekvapí, ale ani   neurazí.
Absolvent (The Graduate)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Hey Mrs.Robinson od Simona a   Garfunkela není to jediné co   si z tohoto klasického filmu   pamatuji. Výborný výkon   mladého Dustina Hoffmana,   závěrečná tolik   osvobozující scéna útěku   z kostela. To všechno   dohromady dělá z Absolventa   klasik kterou je nezbytné   vidět.
Ace Ventura: Zvířecí detektiv (Ace Ventura: Pet Detective)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
První invaze Jima Carreyho na   plátna českých kin. Vtipné   a zábavné. V dalších   komediích sice už Jim Carrey   trochu nudí a jeho humor   devalvuje, ale to nic nemění   na tom, že tahle komedie   pobavit dokáže.
Jsou   i jiné role Jima Carreyho ve   kterých se snaží z toho   věčného pitvoření   vymanit, ale Ace Venturu mu   už nikdo neodpáře. :-)
Advokátní kancelář (Studio Illegale)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.12.2015
Mohla to být romantická   komedie o zamilovaném   právníkovi proplétanou   sarkastickými hláškami. Jen   se to italům moc nepovedlo.
Aeon Flux (Æon Flux)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2021
Vzhledem k roku výroby a   rozpočtu to bylo rozumné   scifi a lecos se dá   prominout. Havně že se   Charlize Theron v botách na   platformě dobře bojovalo.
Akta Pentagon: Skrytá válka (The Post)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.11.2018
Spielberg furt umí a jeho   filmy stojí za shlédnutí. A   k tomu hvězdy Tom Hanks a   Meryl Streepová... dá se to   vůbec pokazit? Dá, ale   nestalo se. Velmi povedené   drama o části americké   historie kterou příliš   neznáme.
Alfa (Alpha)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.9.2019
Jako pohádka prp děti by to   asi šlo, jako vážně   dobrodružný film pro   dospělé ani náhodou.   Produkce a provedeni tomu   neodpovídá.
Alibi na klíč (Alibi.com)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.11.2018
Bláznivá, romantická a   francouzská komedie. Klasicky   stavěná zápletka   nepřekvapí, ale to nevadí,   úkol pobavit odpoledne byl   splněn.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10