Jeden svět

Komentáře uživatele Petr1984

Petr1984

Petr1984 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 109
10 důvodů, proč tě nenávidím (10 Things I Hate About You)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2009
I když je asi tento film   spíš určen dívčí části   diváků, mně se líbil taky.   Dokonce mi nevadila ani   přítomnost Heatha Ledgera,   kterého je všude poslední   dobou nějak až moc plno.   Zápletka volená podle   Shakespearovy hry přenesená   do současnosti se ukázala   jako hodně dobrá. Upřímně   jsem se bavil. Snad jen   hlavní hrdinka nebyla zrovna   okouzlující kráska:-)
11. září 2001: Čas krize (DC 9/11: Time of Crisis)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.12.2008
Zdá se, že přiznat se   veřejně k tomu, že mě film   zaujal, je jako jít na   šibenici. Samý odsuzující   komentář. Jenže mně to   nepřišlo špatné.   Zdůrazňuji, že Bush není   mou oblíbenou osobností a   jistě sám napáchal zla víc   než dost. Jenže tragédie,   co se stala 11. září 2001,   byla především o   obyčejných lidech a o   situaci, která se ten den   odehrála. Dění v Bílém   domě k tomu patřilo, ať už   máme na Bushe názor, jaký   chceme. Mně tento film   přišel jako výborná   dokumentární rekonstrukce.   Případné americké   velikášství v tom nehrálo   roli.
Aféra s náhrdelníkem (The Affair of The Necklace)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Historické filmy taky nejsou   mou parketou, takže když se   na nějaký dívám,   neřeším moc, jestli děj   odpovídá skutečnosti nebo   ne. Prostě mě to musí   zaujmout a pak je mi fuk, zda   to tak opravdu bylo. Aféra se   mi líbila. Asi tam nějaké   nepřesnosti jsou, ale to   neposoudím. O francouzské   historii a M. Antoinettě toho   moc nevím. Kostýmy byly   ovšem nádherné, výprava se   povedla. Už jenom to, že   tvůrci film natáčeli v   Čechách, mě přikovalo k   jeho sledování. Ve finále   to byl docela zajímavý   příběh, plný napětí. H.   Swanková byla výborná a ta   její "hodná mrcha"   byla zahraná naprosto   perfektně.
Anděl na horách
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Je o chloupek lepší než   Dovolená. Zápletka s Věrami   (Věra nahoře, Věra dole) je   vtipná a baví. Marvan opět   rozehrál svůj sólový   koncert. Dobrá je také   Stella Zázvorková v malé,   ale výrazné roli žárlivé   Vyhlídkovy manželky. Diváky   určitě upoutá zapomenutá   herečka a zpěvačka Helena   Loubalová v roli nepravé   snoubenky Věry.
Apollo 13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Výborný film podle   skutečné události. Skvělý   Tom Hanks, i když to není   zrovna můj oblíbenec. Tady   odvedl výborný výkon. I   přes malé úpravy se drží   reálné události z počátku   70. let. Scénář je natolik   dobrý, že dokáže udržet   pozornost diváka od první do   poslední minuty.
Armageddon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2008
Tak já si nemyslím, že   tímhle filmem jenom   Američani zdůrazňujou svoje   vlastní ego. Jo, možná to   tak je, ale jinak je to dost   dobrej film, nechybí tu   výborné trikové záběry,   napětí i Bruce Willis v   hlavní roli dost dobře   válí. Prostě výborný   katastrofický film, akorát   by možná mohl být o něco   kratší, chvilkama   sklouzává do pasáží nudy,   ale naštěstí to není nijak   markantní.
Bestie Karla (Karla)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Hodně zvláštní film, u   kterého musíte i po odejití   z kina dlouho přemýšlet.   Nejvyšší bodové hodnocení   mu ovšem nedám. Zaujala mě   myšlenka zpracovat příběh   bestiální vražedkyně   českého původu a odkrýt   pozadí hrůzných činů,   které prováděla se svým   manželem. Potud hodně   plusových bodů. Co se mi ale   nelíbí, tak že Karla   Homolková je chvílemi   vykreslovaná sama jako   oběť, co se musela podvolit   nátlaku manžela. Možná to   tak bylo, ale už jen fakt,   že mu podstrčila ke   znásilnění a zavraždění   vlastní sestru, jí degraduje   na úroveň té největší   špíny.
Beverly Hills 90210
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2008
Hezká vzpomínka na   dětství. Vzhledem k mému   nízkému věku v době, kdy   se tu seriál začal vysílat,   si moc rodiče nepřáli, aby   se na to díval. Tajně jsem   se koukal u babičky, která   mi i některé věci   vysvětlovala, co jsem jim   nerozuměl. Nakonec jsem se   mohl i doma dívat   "legálně".   Sledoval jsem BH, než úplně   skončil. Chvílemi to bylo   dost přitažené za vlasy,   Brandon byl příliš kladný   hrdina, ale celkově mě to   bavilo. Ať už je umělecká   hodnota tohoto seriálu   jakákoliv, já ho hodnotím   tak, jak na mě působil.   Bavil mě a těšil jsem se na   každý další díl. Byl o   mládeži a jejích   problémech. Vůbec mi   nevadilo, že hrdinové žijí   v Americe v luxusním   prostředí, jako některým   odpůrcům. I bohatí mají   problémy a často větší,   než bychom si mysleli.
Bílé peklo (So weit die Füsse Tragen)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2008
No, tak už tady vlastně   padlo všechno, co tento film   má za kvality, takže se   můžu akorát připojit. Je   to fakt drsnej nářez emocí,   napětí, hrůzy atd. Navíc   takřka od první minuty je   divák vtažený do děje a   prostě se MUSÍ na tento film   dokoukat v kuse, i kdyby   nechtěl. Pouštěl jsem si ho   jednou později večer s tím,   že se podívám jen na kousek   a druhý den další část.   Jenže tohle prostě nejde   sledovat "na   seriál". To se musí   sledovat v kuse. I když mě   po skončení filmu čekaly   jen asi tři hodiny spánku,   nelitoval jsem. Je to natolik   tvrdá realita, že těch   deset bodů je skoro málo.
Bota jménem Melichar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Tahle Troškova prvotina se   fakt povedla víc, než   některé jeho pozdější   filmy. Film pro mládež, co   má jiskru. Dětské herecké   výkony nejsou vtíravě   protivné, jako v jiných   filmech s dětskými   představiteli. Je to   přirozený, nadčasově ze   života mládeže, k tomu fajn   hudba Kotvad - Hložek.   Prostě plný počet!
Butch Cassidy a Sundance Kid (Butch Cassidy and the Sundance Kid)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.12.2008
Celkem nudný western, v   podstatě o ničem. Má být   komediálně laděný, ale ani   jednou jsem se nezasmál a jen   tupě koukal na obrazovku.   Hlavní představitelé sice   dělají, co mohou, bohužel   výsledek je víc než slabý.   Když už komediální   westerny, tak s Hillem a   Spencerem, tohle je slabota.   Dávám dva body jenom za to,   že jsem to nevypnul a   vydržel do konce.
Byl jednou jeden polda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Tak jo, mám rád podobný typ   filmů. Jsou jednoduché,   dialogy možná zavánějí   komercí a otřepaností, ale   mně se to líbí. Taková   odpočinková komedie plná   výborných gagů a její dvě   pokračování se taky   povedla. Ladislav Potměšil   je navíc můj oblíbený   herec, takže není co   řešit. Náročného diváka   tento typ filmů neuspokojí,   ale pro tu část nás   "neintelektuálů"   je to dobrá a vtipná   zábava.
Byli jednou dva písaři
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Jeden z nejlepších českých   seriálů všech dob. Humor a   výtečná atmosféra,   skvělé výkony hlavních   představitelů. Příhody   dvou "potrhloušů"   (hodně sympatických) baví i   po několikáte repríze   jejich supermoderními   vynálezy. Koncert Horníčka   a Sováka.
Císařův pekař a pekařův císař
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2008
K tomuhle báječnému   dvoufilmu už bylo asi   řečeno všechno pozitivní,   můžu se jen připojit. Jan   Werich prostě vede herecký   koncert, Nataša Gollová   překvapuje, že i v té době   (39 let) vypadá velmi   mladistvě a půvabně, navíc   její herecký projev byl   vždy přirozený a   bezprostřední. Ostatní   herecké výkony také nemají   chybu, k tomu nádherná a   precizně pojatá výprava,   nestárnoucí písnička   "Ten dělá to a ten zas   tohle", zkrátka to je ne   za 10, ale hned za 100 bodů!
Comeback
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2008
Fajn sitcom a výbornej   odpočinkovej seriál.   Tleskám za obsazení   bezvadného Tomáše Matonohy,   Martin Dejdar sice trošku   pokulhává, ale ve výsledku   to nakonec není vůbec   špatné. V jednom   komentářů se tady píše o   účasti Gotta a   Vondráčkové. No nevím,   moje oblíbené   "hvězdy" to nejsou,   tak si nemyslím, že by to   bylo až tak pod jejích   úroveň. Máme i lepší   umělce.
Copak je to za vojáka...
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2008
Jedna z mých   nejoblíbenějších českých   komedií vůbec. Skoro až   lituju, že namísto vojny mě   čekala náhradní vojenská   služba:-) Jasně, chápu, že   ta skutečná vojna nebyla v   žádném případě taková   "psina" jako v   tomhle filmu a asi až moc s   realitou společného mít   nebude (nemůžu bohužel   posoudit), ale pro mě je   podstatný, že se mi film   líbí. Hlášky nemají chybu   ("Já sám jsem jí ho   tam v noci..."), Kouba je   prototypem správného   "dívkaře" vojáka,   co dokáže zaujmout každou   osobu ženského pohlaví.   Stejně tak je úžasnej můj   další oblíbený herec K.   Roden jako trošku neurotický   kapitán Tůma. Fakt parádní   filmek, takových je málo.   Už jsem ho viděl minimálně   desetkrát a neokouká se mi.
Černý Petr
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Film určený jen pro   konkrétní skupinu diváků,   který tenhle netradiční   žánr asi osloví. Mě   neoslovil a postrádal jsem   během celého filmu jakousi   nit návaznosti. Navíc jsem   nikdy neměl rád Vladimíra   Pucholta.
Ďáblova lest
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2009
Určitě se tento malý   seriál povedl. Fakt to byla   taková Leonardovka po česku.   Dokonce se mi tu líbil i Ivan   Trojan, i když ho normálně   moc nevyhledávám. To tajemno   nemělo chybu, hlavně ten   satanský rituál na konci.   Anně Geislerové sice tenhle   nový účes moc nesluší,   ale na roli inspektorky do   nepohody jí to seklo.
Dědečkem proti své vůli
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.12.2008
Oldřich Nový byl výborný   herec a měl hodně mladistvý   zjev. Špatný ve své roli   určitě nebyl, jak už tady   zaznělo, ale že ta role   nebyla pro něho, to ano.   Hrát "pantofláka"   s dospělým synem a   vnoučetem na cestě se k   němu nehodilo. On prostě   nebyl ten typ. Také Věra   Ferbasová je zde ve své roli   až přehnaně naivní, z   celého filmu chvílema   vytejká ta naivita až   natolik přehnaně, že to   člověka úplně otráví.
Dědictví aneb Kurvahošigutntág
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.12.2008
Rozčílil mne předchozí urážlivý komentář
Názor na film sdílím s   uživatelem Martas, protože   tenhle převulgarizovaný druh   humoru mi také absolutně   nesedí. NIKOMU ovšem neberu,   když tento film považuje za   svůj oblíbený. Už vůbec   ho nehodlám označovat slovem   ODPAD, jako to učinil   předchozí pisatel.

Neodpustím si   otázku, zda je v pořádku,   aby jednotliví uživatelé se   vzájemně napadali? Pisatel   minulého komentáře   evidentně velmi špatně   vydýchává, když někdo   projeví negativní názor na   jeho oblíbený film a slovem   ODPAD označuje lidi, co s   ním názor nesdílí. Podle   mě je to proti etice a   podobné komentáře by měly   být mazány. Zda někdo   sleduje VKV nebo Ulici a libí   se mu víc než   "kanálový" humor   Polívky, je to jeho věc. V   pravidlech psaní komentáře   stojí, že urážení a   další nevhodné příspěvky   budou smazány, nadávky   jiným členům snad do tohoto   pravidla patří.
Discopříběh
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2008
Dobrý hlášky, vynikající   hudba, žádná politika, film   o mládeži pro mládež s   jejími prvními láskami,   průšvihy a neshodách s   rodiči. Procházíme si tím   bez ohledu na to, jaký se   píše rok a jaký máme   politický režim. Pro mě moc   příjemný film, který mě   baví. Hudba M. Davida je víc   než perfekt.
Divá Bára
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2009
Na některý filmy pro   pamětníky se dá koukat   častěji. Některý mi s tou   svou naivitou lezou krkem a   povídky od Němcové taky až   tak moc nemusím, tohle se ale   povedlo. Mně přijde, jako by   spíš Bára žila v naší   době. Prosazovala si svou a   nebála se, že jí budou lidi   odsuzovat, i když na to skoro   doplatila. Vlasta Fialová   byla fakt hezká a tu roli   hrála dobře.
Dovolená s Andělem
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Já mám tenhle film rád.   Nevadí mi, že je poplatný   své době, až to bouchá   dveřma. Marvan je tam   vynikající a to na dobrou   zábavu rozhodně stačí.   Ostatní herci mu jen   přihrávají. Jen do role   drbavé a ukecané kolegyně   na rekreaci se podle mě   noblesní Růžena Šlemrová   moc nehodíla. Přijde mi, že   se filmaři chtěli touhle   rolí vysmát jejím   původním dámám ze   společnosti v 30. a 40.   letech. Jinak je to jeden z   mých nejoblíbenějších   filmů.
Falco (Falco - Verdammt, wir leben noch!)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.12.2008
Rozhodně dobrej film.   Myslím, že se maximálně   povedl a ukázal světu   postavu rakouského zpěváka   takového, jakým opravdu byl.   Ač byl asi člověk dost   psychicky nevyrovnanej, že v   oblasti hudby byl naprostý   génius, to není pochyb. Moc   se mi líbilo, jak herec, co   ho představoval, hodně   pečlivě nastudoval jeho   gesta, mimiku, hlas a i   písně jsou nazpívané znovu   k nerozeznání od originálu.   Vlastně, kdybych si   nepřečetl, že písně jeho   představitel taky znovu   nazpíval, myslel bych si, že   je to originální Falcův   hlas. Film je výborná pocta   jeho nesmrtelné legendě a   jeden z nejlepších filmů   letošního roku vůbec.
Fantom Opery (The Phantom of the Opera)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2008
Tak je pravda, že na tento   muzikál mě do kina před   pár roky vytáhla po dlouhém   nátlaku moje partnerka. Sám   bych asi dobrovolně na něco,   co "smrdí" operou   nešel. Nakonec jsem byl   překvapen, že mě to docela   bavilo, hlavně právě díky   perfektní hudbě, co má   vážně něco do sebe.   Vyloženě až tak velké   nadšení, jako přítelkyně   jsem nesdílel, ale nebylo to   špatné. Bylo tam víc děje,   než jsem čekal, příběh   byl docela napínavý.   Kostýmy se taky povedly.   Slušných 70 procent.
Galileo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2008
Moc fajn muzikálová   adaptace, která nepostrádá   výbornou hudbu, pěvecké i   taneční výkony. Neměl jsem   bohužel možnost Galilea   vidět přímo na prknech   Divadla Kalich, ale i tento   dvd záznam mě dostal. Janek   Ledecký skutečně válel,   zkomponovat takový nádherný   muzikál je naprosto   geniální. Fascinovala mě i   netypická stavba scény,   kostýmy, v nichž byly   moderní i zastaralé prvky.   Kromě Janka Ledeckého v   titulní roli byla výborná i   Kateřina Brožová jako Mia a   naprostou peckou pak Tomáš   Trapl v roli inkvizitora   Inhofera. Málem bych   zapomněl na Ivanu Chýlkovou,   o níž jsem dodneška neměl   tušení, že taky tak   nádherně zpívá. Muzikály   nikdy nebyly vyloženě mou   parketou, ale po zhlédnutí   Galilea začínám měnit   názor k lepšímu. Tohle   prostě nemá chybu.
Gympl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2008
Konečně komedie pro   mládež, uvolněná, plná   výbornejch hlášek a opravdu   vtipných momentů. Správně   odrzlí studentíci tykající   jejich   "pondpantofelnímu"   třídnímu, neurotičtí   rodiče a zoufalý   pedagogický sbor. Sice   mravokárci mají poznámky,   že film nabádá ke   sprejerství, ale já myslím,   že kdo chce sprejovat, tak   bude stejně, ať už je   natočený nějak film nebo   není. Moc se mi tu líbí   výkon Matonohy a Jirka Mádl   je jako vždy naprosto   skvělej.

Ještě bych měl doušku.   Z komentářů ostatních bych   se pozastavil u Faye. Píše,   že jestli to vypadá na stř.   školách jen zpoloviny tak,   jako v tomto filmu, že nechce   ani vědět, jak to vypadá na   učňáku. Tenhle postoj mě   docela zamrzel. Dělám tzv. v   "terénu" a můžu   směle říct, že zrovna   studenti gymnázií nejsou   žádní beránci, zatímco   "obyčejní"   učňové se často chovají   daleko líp. Je to prostě o   výchově a povaze, není to o   tom, na jaký typ stř. školy   mládež chodí. Učeň z   učňáku není o nic horší   než student gymplu nebo   ekonomky. Možná to s filmem   až tak nesouvisí, ale chtěl   jsem jen tohle dodat.
Hlídač č. 47
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.1.2009
V podstatě se ztotožňuju s   komentářem Petry, i když   hodnocení dávám nižší.   Roden je bezesporu výbornej,   na jeho výkonu fakt stojí   celý film. To o ostatních   už říct až tak nejde, snad   s výjimkou Vládi Dlouhého v   roli kostelníka. Siposová   jako nevěrná manželka   zvládá lépe roli vášnivé   svůdnice nežli roli matky a   ženy drážního hlídače.   "Uťápnutá" poloha   jí jde trošku hůř. Nápad   se vzpomínkami na válku sice   není špatný, ale těch   scén v hlavě Douši je až   moc a zbytečně to odvádí   od děje. Ještě detail.   Doušová otěhotněla v   zasněžené zimě, porodila   rovněž. Trochu mě to   zarazilo, ale řekněme, že   zimy bývaly tehdy delší a   plno sněhu. No dobře, tak   třeba otěhotněla v březnu,   kdy sníh ještě byl.   Porodila v listopadu, kdy   sníh už byl. Jinak mi to   nevychází.
Holka nebo kluk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2008
Tenhle film není vyloženě   až tak nic moc, ale Adina   Mandlová ho zachraňuje svou   výbornou komikou a převlek   za kluka bych jí pomalu i   věřil. Akorát chvílema je   to takový docela naivní.
Hrdinný kapitán Korkorán
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.12.2008
Už to tady padlo, je to   slabší Burian, nezáživná   a takřka bezúsměvná   komedie. Hodně naivních   bezduchých dialogů, Burian   byl sice výbornej herec, ale   tady působil skoro až   trapně. On je ten film vůbec   celej docela trapnej. Asi se   už samotný scénář vůbec   nepovedl, Burian tady ani   neukázal svou pravou komiku.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10