Jeden svět

Komentáře uživatele Roman333

Roman333

Roman333 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Roman Hraška

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 42
2012
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2010
Nic moc
V tomto filmu si přijde na   své fanda pěkných efektů,   ale podle mého názoru, film   nijak zvlášť nevybočuje z   řady katastrofických filmů,   již natočených. Rozhodně   za hodně přehnané považuji   scény s letadly, to co tam   pžedvádějí piloti, by   nesvedl ani Martin Jirmus,   mistr světa v letecké   akrobacii. Postrádám zde   také kvalitní příběh,   celkově jsem čekal daleko   víc.
2012: Soudný den (2012 Doomsday)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.12.2009
"Vítěz ceny : Největší propadák desetiletí"
Jednoznačně ztráta času,   něco tak hrozného jsem snad   ještě neviděl. Zařadit se   to dá, snad jen do složky   -Náboženské nesmysly- Film   postrádá jakékoli efekty a   snad všechno, co má film v   kategorii katastrofický mít.   Nejhezčí na celém filmu, je   patrně obal na této stránce   výše.
3 + 1 s Miroslavem Donutilem
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.3.2009
Miroslav Donutil, zde hraje   starého mládence, lovce žen   na ciklostezce, která vede   kolem jeho vinice a domu. Jak   zahlédne hezkou ženskou na   kole, nastraží prkno z   hřebíky a po následném   defektu se snaží pomoci,   většinou to končí ve   vinném sklípku a   následně.... Do jedné se   zamiluje a vezme si jí za   manželku a to byla ta   zásadní chyba, co se z ní   vyklube na to se podívejte,   dobře se pobavíte.
Admirál (Admiral)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2009
Skvělý film !
Opravdu nádherný film, pro   mně jeden z nejlepších   válečných filmů. Tento   film vypovídá o době,   těsně po vyvraždění   carské rodiny Romanovců. Pro   nás je to o to   zajímavější, že   následných bojů se   zůčastnili také naše legie   o kterých je zde samozřejmě   zmínka. Příběh končí   dost smutně, jak pro diváka,   tak následně pro celé   Rusko, které se po porážce   admirála Kolčaka, ocitlo na   dloudá desetiletí v   područí komunismu. Je   vidět, že Rusové filmy   tohoto druhu umí.
Bitva o Los Angeles (Battle of Los Angeles)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Ztráta času
Snad nejhorší sci-fi co jsem   kdy viděl. Film nemá vůbec   žádný začátek, děj   spadne rovnou do bojů s   mimozemskou civilizací. Je   jasné, že u sci-fi filmů   člověk nemůže vyžadovat,   aby do sebe všechno logicky   zapadalo, ale co se děje v   tomto filmu, to zůstává   rozum stát. Vážení,   sledování tohoto snímku   samozřejmě nemůžu nikomu   rozmlouvat, ale pokud možno,   tak se mu vyhněte. Je to   opravdu ztráta času!
Bojovali za vlast (Oni sražalis za rodinu)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Bohužel, pro mně velké   zklamání, sověti většinou   filmy tohoto typu uměli, ale   tohle se nepovedlo. V druhé   části nejsou prakticky   vůbec žádné válečné   scény, když to srovnám s   vynikajíci sovětskou   epopejí Osvobození, tak je   to obrovský rozdíl, ale   samozřejmě všechno se   nepovede. Válečný film, to   je moje parketa a málo kdy   jsem u tohoto žánru dal tak   málo bodů jako zde.
Dobře jsem se pobavil a   zasmál se jako u mála   filnů. Nad tímhle filmem,   člověk nemusí o níčem   přemýšlet a jen si   vychutnávat scénu za   scénou. Je mi jasné, že   tenhle tip humoru asi nebude   pro každého, ale když   srovnám přehršel trapných   amerických komedií co   zaplavují naše televize jako   mor, tak je to příjemná   změna. Je to rozhodně film,   který se vymiká dnešním   zvyklostem, vřele   doporučuji.
Bouře meteorů (Meteor Storm)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.8.2012
Další sci-fi blamáž !
Další slušně řečeno,   nezajímavý sci-fi snímek z   provenience Spojených států   amerických. Vyloženě   odfláknutý film, který by   se při troše dobré vůle,   dal natočit určitě   věrohodněji. Scéna z   havarovaného vrtulníku, kdy   hlavní hrdinka čeká   nezraněná v zakouřeném   stroji, než jí manžel   vysvobodí, leč mohla sama   bez potíží vystoupit,   mluví za vše. Samozřejmě   vrtulník, okamžitě po   "záchranné" akci   vybuchne. V životě by mně   nenapadlo, ještě někdy na   tento film koukat.
Den trifidů (The day of the Triffids)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2011
Knížku Den trifidů od Johna   Wyndhama jsem četl již   třikrát a proto jsem byl moc   a moc zvědav na televizní   zpracování. Film samotný   mně celkem potěšil i když   jak to většinou bývá, od   knižního zpracování se   trošku lišil. Dnešní   filmový trh, nabízí mnoho   Sci-fi snímků s tématikou   mimozemských civilizací,   různých přírodních   katastrof a podobně. Tento   film se podle mého názoru   těmto směrům maličko   vymyká, takže pro mně to   bylo vítané zpestření a   nevšední zážitek.
Den velitele (Den komandira divizii)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.10.2010
Dost špatný válečný film,   který se skoro celý,   odehrává u polního telefonu   a rozebíráním situace na   bojišti u "kulatého   stolu". Válečné scény   v tomto filmu, čekejte   opravdu velice vzácně.   Celkově jsem byl velice   zklamán a sledování tohoto   filmu, považuji za ztrátu   času.
Duhová kulička
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2012
Film pro celou rodinu
Moc hezký odpočinkový film   pro celou rodinu, ke kterému   se moc rád vracím. Skvělý   Lubor Tokoš v hlavní roli   postaršího dědy, který zde   provádí s pomocí svého   vnuka, který je zde na   prázdninách, "psí   kusy", kterým se jistě   zasmějete.
El Cid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2011
Nádherný historický   velkofil. Tento film má   neskutečně působivou   výpravu a to je už půl   století starý! Scény jsou   reálné a to bez   zvláštních efektů a   triků, bez kterých se dnes   téměř žádný velkofilm   neobejde. Ohromuje také   neskutečné množství   komparzistů a statistů,   zkrátka lidí, kteří si ve   filmu zahráli. Myslím, že   je to nadčasové dílo a   milovník historických filmů   si tento snímek musí   určitě oblíbit.
Gladiátor (Gladiator)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2009
Uchvacujísí film, který   musí zaujmout 99% diváků,   nádherné kostýmy, výprava   a hudba. Určitě správná   ruka při obsazení Russela   Crowa do hlavní role tohoto   velkofilmu. Každé (ženské)   srdce při sledování tohoto   díla, musí jihnout.
Harry Potter a Fénixův řád (Harry Potter and the Order of the Phoenix)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.4.2010
Velká nuda
Podle mého názoru zbytečně   dlouhý film, první polovinu   se téměř nic neděje,   bohatě by stačila celkově   hodinka a půl. Film mě dost   nudil, podruhé bych si ho   určitě nepustil,   jednoznačně nejhorší díl   Harryho Pottera.
Kameňák
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Neskutečná slátanina.
Všechny díly kameňáků, je   jedno z nejhorších, co se u   nás kdy natočilo, mezi filmy   bych to snad ani neřadil, pro   podobné paskvily by se měla   vymyslet nová kategorie.
Kobra 11 (Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.3.2009
Že by sci-fi ?
Seriál láká diváka na   těžko uvěřitelné auto   karamboly typu trojité   saltomortále s pěti   výkruty, načež při dopadu   se protagonisté oklepou a   stejně nažehlení jako před   nehodou, pokračují v další   činnosti, což mne připadá   naprosto stupidní. Pokud to   nezaujatý divák pojme jako   pohádku pro dospělé, nebo   sci-fi, může se bavit u mne   je to stěží za tři   hvězdičky.
Kožené slunce
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2009
Tak to chodí ve fotbale
Hrál jsem aktivně fotbal   skoro dvacet let a mužu   říct, že je tenhle film   natočen naprosto geniálně,   klidně mohli napsat,   natočeno podle skutečné   události. Přesně tak to   totiž funguje ve skutečnsti   v soutěžích nižší   kategorie. Herce už snad   lépe vybrat nemohli, působí   naprosto přirozeně a   pravdivě. Humor je   jedinečnej, naprosto mne   dostala scéna s nabídkou   sponzorování od pohřební   služby mužstvu, jemuž   hrozí akutně sestup do   nižší soutěže. Určitě   si nenechte ujít tento   skvělý, humorný a pravdivý   snímek, jak se říká, ze   života.
Krvavé pobřeží (Čch' pi)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2010
Film se mi vcelku líbil, ale   nijak zvlášť mně   nenadchnul. Někdy jsem se   docela ztrácel ve jménech a   kdo je na čí straně.   Působilo to na mně trochu   chaoticky, ale možná, že je   to spíš moje chyba. Film je   určitě koukatelný, nic   méně, viděl jsem již   hodně lepších velkofilmů.
Ledová apokalypsa (Ice)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Je vidět, že si filmaři s   tímto snímkem nedělali   žádnou práci. Film na mně   působí absolutně   nevěrohodně. Celý film se   odehrává v obrovských   mrazech a stále nažehleným   a načesaným hercům, nejde   ani pára od úst. Nicméně   to bude asi to nejmenší,   protože celý film je   "prošpikovaný"   nejrůznějšími   nelogičnostmi. Rozhodně bych   se na to podruhé nepodíval,   pro mně jeden z nejslabších   katastrofických filmů   vůbec.
Madisonské mosty (The Bridges of Madison County)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2009
Láska, nebo povinnost ?
Moc hezký film, česky   řečeno doják, kde proti   sobě na jedné straně stojí   velká láska a na straně   druhé povinnost k rodině,   divák si může vybrat čemu   bude fandit. Klíčový moment   přijde na křižovatce na   semaforu, má otevřít ty   dveře u auta, nebo ne?   Mrkněte se na tuhle   romantiku, vřele doporučuji   a zkuste si odpovědět na to,   jak by jste se v dané situaci   zachovali vy, určitě to   nebude lehké rozhodování.
Moji přátelé II (Amici miei - Atto II°)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Už je to přes 20let, co jsem   tuhle skvělou komedii viděl   poprvé a řeknu vám, že   nezapomenutelné hlášky z   ní, používám dost často   dodnes. Například: To není   snadný, starat se o dítě   vadný, nebo, musíš bejt   chytrej jako jelen, protože   liška nenosí parohy a   podobně. Skvělej nejen   černej humor, a excelentní   výkony postarších   mládenců, lze jen vřele   doporučit. Děj vás vtáhne   a nepustí a navíc, nemá   žádné hluché místo,   skvěle se bavíte od   začátku až do konce. Tento   film, mám na DVD, kdyby měl   někdo zájem, není problém   poslat kopii.
Moskevské nebe (Небо Москвы)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.4.2009
Asi nejhorší válečný film   co jsem kdy viděl.   Letadýlka, viditelně   zavěšená na niti, nebo   něčem podobném je docela   síla, nehledě na to, ve   kterém roce byl film   natočen. Pro mne sledování   tohoto filmu, byla evidentně   ztráta času.
Netvor z pouště (Manticore)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.3.2010
Myslím, že toto spojení   není příliš šťastné,   válka v Iráku + mítický   netvor = slaboduchý   scénář. Netvor je hrozně   odfláknutý, na dnešní   poměry se dal udělat   podstatně lépe. Nicméně,   jako pohádka pro dospělé se   to nechá zkouknout.
Noc rozhodnutí
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Poslední role.
Poslední role Rudolfa   Hrušínského před svou   smrtí. Na to v jakém stádiu   nemoci již pan Hrušínský   tenkrát byl, předvedl   excelentní výkon, hoden   velkého uznání. Ironií   osudu je fakt, že v tomto   snímku hraje presidenta   Háchu s velmi podlomeným   zdravím, jemu samotnému,   zbývalo v tu dobu již jen   pár měsíců života. Proto   se na to podívejte, kdo by si   nechal ujít poslední roly   takového velikána, jakým on   určitě byl.
Osvobození I - Ohnivá duha (Osvobožděnie - Ogněnnaja duga)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2009
Rozhodně doporučuji !
Když si člověk vezme ve   kterém roce je všech pět   dílů této válečné   epopeje točeno, musí   smeknout. Snímky působí   neskutečně autentičně,   člověk si tak trochu   připadá, jako kdyby to   sledoval v reálném čase,   pro mně je to absolutní   špička válečného filmu.   Na ohromující výpravě je   vidět, že v té době, bylo   zřejmně ještě dost   původní vojenské techniky.   Musím se však také zmínit   o tom, že je zde trošku   pozměněno několik   historických faktů,   například sebevražda   Hitlera, to však přikládám   režimu v jakém byly tyto   snímky točeny. Rozhodně si   toto skvělé dílo nenechte   ujít.
Pějme píseň dohola
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.11.2009
Překvapilo mně, že jsem   tento film ještě neviděl a   neměl jsem o něm žádné   povědomí. Pionýrské   tábory, jsem zažil na   vlastní kůži a o to víc   jsem se bavil, při   sledování tohoto filmu.   Zasmál jsem se jako u málo   kterého filmu. Je pravda, že   mladší generaci budou   utíkat sovislosti, protože   tu dobu nezažili a tím   pádem nepochopí, ale   určitě je dost těch které   film osloví. Jako nejslabší   část, považuji pasáž se   státní vlajkou na stožáru,   to se myslím moc nepovedlo.   Jinak tento film rozhodně   doporučuji, minimálně   věkové kategorii 37+, já se   na něj určitě podívám   znovu.
Pekelná bestie SS (La bestia in calore)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.10.2010
Neskutečná blbina
Co se týče válečné   tématiky, tak jsem snad   ještě nic horšího   neviděl. Podle mého názoru,   neměl autor všech pět   pohromadě, tak stupidní   příběh se jen tak   nevymyslí. Tento film by se   dal zařadit, snad jen do   nějaké kategorie,   nepovedené porno, nebo   fantasmagorie. Když už   došlo k nějaké válečné   scéně, tak to byla také   velká ubohost. Dávky ze   samopalu, nenechali na tělech   zasažených vůbec žádnou   stopu a podobně. Sledovat   tento film se rovná ztráta   času.
Pianista (Le Pianiste)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.12.2008
Tento film, by měl zhlédnout   každý, koho je ještě v   dnešní době schopen zvedat   pravici a propagovat   fašismus. Myslím, že po   skouknutí tohoto filmu,   zustane většina lidí sedět   a přemýšlet o hrůzách,   které se děly ještě před   pár desítkami let.   Fascinující příběh, vás   vtáhne do tohoto tragického   děje, od začátku až do   konce. Na otázku, jak je   člověk vůči člověku   schopen takových zvěrstev,   si musí každý odpovědět   sám. Řekl bych že to samé,   platí také o filmu,   Schindlerův Seznam.
Pod bodem mrazu / Absolutní nula (Absolute Zero)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.7.2012
Název filmu se blíží jeho kvalitě !
Sledování tohoto filmu je   opravdu ztráta času. Scény   působí absolutně   nevěrohodně. Nechápu jaký   může být problém, natočit   některé scény s pravým   sněhem. Například záběry   u pradávné jeskyně, kdy se   protaginisté plazí v   hromadě polystyrenu a ještě   před ledabyle zhotovenou   kulisou, je do očí bijící!
Podivuhodný případ Benjamina Buttona (The Curious Case of Benjamin Button)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Obrovský zážitek
Pro mně osobně, jeden z   nejkrásnějších filmů,   které jsem kdy viděl. Tento   film donutí diváka k   hlubokému zamyšlení, jak je   život krátký a pomíjivý a   co s životem vůbec. Ve mně   zanechal film obrovskou stopu   a nějak ho nemohu dostat z   hlavy. "Klobouk   dolů", před výkony   hlavních protagonistů tohoto   snímku, věřil jsem jim   každičkou chvilku.   Samozřejmě velké uznání   scénáristovi a režii,   zhostili se toho opravdu   úžasně. Hrozně se mi   líbyl komentář, uživatelky   zuzana.shilla.novak, tak   nějak to cítím také, ale   nechtěl jsem jí kopírovat.   Takže se na to rozhodně   koukněte, čeká vás   nezapomenutelný zážitek!
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10