Zari
ohodnotit

Lidice

Další název:
Lidice
Rok:
2011
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
2.6.2011
„Opravdu si myslíte, že znáte příběh Lidic?“

Komentáře k filmu Lidice

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 55
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.3.2021
No a když už jsem v tomto   období tak ještě jednou.   Tenhle film je ještě   náročnější a dlouho jsem   ho vůbec komentovat nechtěl.   Budu tedy stručný.   Filmařsky je to dobrá práce   a je k vidění i několik   opravdu výborných výkonů   ale způsob interpretace   těchto událostí je pro mě   prostě zcela   nepřijatelný!!!
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.6.2012
Po shlédnutí Lidic a   podobných lze pochopit, že   se po válce Češi chovali   tak jako v Habermannově   mlýně. Nejsem historik a ani   k té době nemám vztah, ale   věřím, že každičký film   inspirovaný skutečností ji   nekopíruje do detailu.
Jednu zásadní věc na 2.   světové nepochopím: že   mohl malíř zblbnout celý   národ, potažmo svět; na   všech válkách, že si   někdo myslí, že zabíjením   se něco vyřeší; že celé   armády poslouchají pár   magorů nahoře, nebo jsou   všichni vojáci   "vymytí"?
Když už jsem zmínil   "Habermann", bráno   prostě jako film, z těchto 2   se mi "líbil" víc;   je tam napětí od začátku,   tady tolik ne.
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.7.2019
Lidice jsou strašně silnej   příběh, kterej toho   nepotřebuje moc, aby na   plátně zaujal. Tím spíš   zamrzí absence trochu   propracovanějších dialogů.   Výborná Zuzana Bydžovská,   standardní Karel Roden. Pro   mě především objevnej   případ Františka Saidla,   jehož story jediného   přeživšího muže z Lidic,   co byl po válce společensky   nežádoucí, má grády.
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2010
Ne každý divák před   sledováním filmu věděl na   co šel do kina. Každý by   snad měl vědět co se v   Lidicích stalo a měla by mu   pracovat trochu   představivost. Nevím, že   kdejaký zahraniční film je   vychvalovaný, ikdyž je plný   stupidních scén a když se   jednou za IKS let podaří   natočit slušný český   film, začnou u něj hledat,   co se nepovedlo. Chci   poděkovat hercům za   kvalitní výkon a to   Rodenovi,Bydžovské,   Fialové, mladým pro mě   ještě neznámým hercům a   krásné hudbě...Jednoho   nedostatku jsem se přece   dožil, kopie filmu, kterou   jsem dvě hodiny sledoval   postrádá titulky k německé   řeči...
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2017
Mně osobně se to zdálo   zbytečně balené do jiného   příběhu. A herci se mohli   snažit, jak chtěli. Zatím   jsem to viděl dvakrát,   takže je možné, že to   zkusím i potřetí. Film má   totiž dost silných   okamžiků a scén, ovšem   tyto jsou nacpány do půl   hodiny filmu. Možná měla   být ta stopáž kratší.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2012
Lidice - film o největší a   nejznámější tragédii   českého protektorátu.   Viděla jsem ho už podruhé,   ale pořád se nedokážu   rozhodnout, jak ho vlastně   ohodnotit... Až do atentátu   na R. Heydricha se vlastně   nic moc neděje a teprve po   něm nabírá děj grády. Je   tu spousta vynikajících   záběrů (zoufale bušící   ruce plynovaných dětí, či   Šímův návrat do vsi,   která už neexistuje), na   druhé straně ale zase hodně   zbytečného patosu a   nicneříkajících,   zbytečných scén. Z   hereckých výkonů mě asi   nejvíc zaujal četník Vlček   v podání slovenského herce   Romana Luknára, který se   nejopěvovanější hvězdě -   K. Rodenovi - nejenom zcela   vyrovnal, ale podle mého jej   v mnohém i zastínil.
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Zmínila jsem se tuším již   několikrát zde na FDB, že   jsou filmy, které by si zcela   jistě zasloužily mít   vlastní kategorii, neboť   deset bodů nemůže zdaleka   vystihnout nejen jejich   uměleckou hodnotu, ale   zejména lidské poselství,   které tyto snímky   přinášejí. Nepochybně k   těmto filmům budu řadit   také Lidice, které považuji   za skutečný skvost naší   kinematografie posledních   let.

Konstatuji s velkým   potěšením, že se na našem   filmovém trhu začínají   objevovat snímky mající   svou hloubku, přinášející   opravdovou kontinuitu práce   kamery, hudby, hereckých   výkonů a výborného   scénáře. Lidice v tomto   ohledu všechna kritéria   splňují, ba přímo   převyšují. Je to film, u   něhož budete od samého   začátku tajit dech.   Neoplývá zbytečným   patosem, bezbarvými a   nicneříkajícími scénami,   hluchými místy. Kamera a   střih, návaznost dialogů   – to vše pracuje dynamicky,   plynuje, scénář neopouští   svou rovinu dynamičnosti.   Zejména na scénáři je   patrná mistrovská ruka   znalce české historie, pana   Zdeňka Mahlera, s nímž jsem   měla před lety tu čest se   setkat. Právě on zpracoval   příběh Františka Sajdla,   jak znělo skutečné jméno   Františka Šímy, jehož   brilantním a procítěným   způsobem ztvárňuje Karel   Roden. Odchylky od života   skutečné osoby tu   samozřejmě jsou, nicméně v   základním osudu této   postavy se scénář drží   reálií. František Sajdl   opravdu zabil v hádce svého   syna. Nestalo se tak ovšem na   vesnické svatbě, nýbrž   doma. Jeho žena Anežka   trpěla těžkým revmatem a   nebylo pro ni snadné se   smířit s manželovými   zálety. V hádce a rvačce,   která nastala po návratu   nevěrného manžela, došlo k   zabití syna a následnému   odsouzení Františka ke   čtyřem letům žaláře. U   Horákova statku byli   zastřeleni nikoliv jeden,   nýbrž dva další synové.   Dcera Blažena běsnění   unikla – byla provdána v   Praze a měla svou rodinu.   Anežka zahynula v   Ravensbrücku – jako těžce   nemocná nebyla vhodná pro   smutné potřeby pracovního   tábora. František byl   propuštěn z vězení před   Vánocemi 42, nikoliv 43, jak   je tomu ve filmu. Dle   svědectví poskytnuté   přímo panu Mahlerovi,   opravdu netušil, že jeho   vesnice již neexistuje.   Místo, kde stál jeho dům,   identifikoval podle stromu,   jenž kdysi měl stát v rohu   zahrady…Návrat zoufalého   muže na místo, kde namísto   domovské obce, jej čeká jen   holá pláň, Karel Roden   zahrál neuvěřitelně   sugestivním způsobem. Celá   scéna je beze slov, ale ta v   té chvíli opravdu nejsou   třeba…

Při   sledování Lidic jsem se   nemohla ubránit u scén   samotné likvidace obce   myšlenkám, jak obrovský   strach a zoufalství se musel   odehrávat v myslích obyvatel   mé obce. O rok a čtvrt   později po Lidicích (září   43) ji měl stihnout stejný   osud a chybělo opravdu jen   málo…Dvě rodiny byly   zatčeny za napomáhání a   skrývání partyzána. On   sám byl zastřelen přímo v   obci gestapem, členové obou   rodin popraveni o pár dnů   později na Pankráci. Jen   mladý osmnáctiletý učeň   Toník, jakási spojka mezi   partyzány a obyvateli obce,   chyběl. Uprchl při   zatýkání do lesů a jeho   hlava měla být draze   vykoupena celou obcí, pokud   se nepřihlásí do 48 hodin.   Neubránila jsem se slzám,   když mi pamětníci   popisovali, kterak tehdejší   starosta odešel do lesů, kde   běhal a volal: „Toníku,   prosím tě, zachraň nás,   moc tě o to prosím.“ Ač   ten mladý chlapec věděl,   že jde na jistou smrt,   přihlásil se…Štěstí   měl tehdy i můj děd, jenž   přijel právě v den hrozné   gestapácké razie načerno z   „rajchu“. Kdyby byl   kontrolován i on   zasahujícím getapem,   zřejmě by to byl konec jeho   a jeho rodiny – měl ženu a   malou dcerku. Podařilo se mu   však zázrakem nepozorovaně   odjet zpět do Němec, ovšem   dlouhé měsíce žil v   obrovském strachu, zda jeho   rodina žije. Jeho žena se   bála cokoliv psát z důvodu   možného otevření dopisů,   jak nakonec byl i zpečetěn   osud nebohých Lidic. Jakýmsi   zvláštním řízením osudu   se později po válce oženil   dědův synovec a jeho   jmenovec s mladou ženou   právě z Lidic, která   přežila peklo   koncentračního tábora.   Válka lidské osudy   rozděluje i sbližuje…

A tak pod mocným   dojmem z tohoto filmu snad   letos konečně napravím   velký rest a navštívím   místo dávné tragédie,   neboť v lidickém památníku   jsem byla jen jednou, před   skoro dvaceti lety v rámci   jedné žel velmi rychlé   školní exkurze, neboť paní   učitelka třídní chtěla   mít vše co nejrychleji za   sebou. Na svou návštěvu si   hodlám tedy vyhradit   rozhodně daleko více času   než přísně spočítaný   limit školní exkurze, chci   přímo na místě uctít   památku obětí lidické   tragédie, jíž nový český   film je důstojným vzdáním   holdu a piety. A možná se i   dozvím něco více o rodině,   k níž se přiženil můj   vzdálený příbuzný z   dědovy strany. V matčině   starém fotoalbu mám jen   fotku jeho dcerky z konce 50.   let. V pozadí za tříletou   holčičkou je patrný známý   kříž, tyčící se nad   hrobem lidických mužů…

Film Lidice ve   Vás bude možná evokovat   touhu zajímat se o osudy   těch, s nimiž byla spjata   nějak Vaše rodina, budete-li   se více zajímat o hrdinství   každého, kdo položil svůj   život v té nelidské době,   jakou byla druhá světová   válka, splňuje tento snímek   svůj účel. Neměli bychom   zapomínat na hrdinství   statečných.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2014
Chvíli mi trvalo než jsem se   k Lidicům odhodlala. Právě   proto, že jsem čekala, že   se tvůrci budou soustředit   na hrocení známých   tragických událostí a   rodinný příběh bude někde   v druhém plánu. Režisér   Petr Nikolaev měl možnost   zvolit si tuto jednodušší   cestu a klást důraz na   tragédii jako takovou. Avšak   na malém prostoru jedné   rodiny ukázal v jakém   kontextu jí dokážou   zasáhnout historické   události. Sice si původně   tuto cestu vybrala Alice   Nellis díky panu Mahlerovi,   ale tím spíš je dobře, že   jí od tohoto záměru Petr   Nikolaev neutekl. Takže   samotná likvidace vesnice   dostala poměrně málo   prostoru a byla pojata   účelně a rychle, na emoce   se tlačilo hlavně v   případě likvidace   dětí.
V druhém   plánu, vlastně v prvním,   samotný příběh rodiny je   nosným příběhem, Karel   Roden odvedl svůj obvyklý   standard, který je v   porovnání s ostatními   nadstandardem, jeho   počáteční scéna se   Zuzanou Fialovou docela drsná   na film začínající v osm   večer na ČT1. Dále   vybočuje Zuzana Bydžovská a   Roman Luknár, mladíci a   mladice dost naivní všichni,   což v dnešním kontextu se   to soudí, ale kdyby tehdá   člověk věděl. Trocha   zbytečné stylizace   (králíci), pro mě spíš   rušivá. Poválečná tryzna   jasně naznačovala jak svým   způsobem bude tragédie Lidic   využívána a zneužívána.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Opravdu znáte příběh   Lidic? Tak zní jeden ze   sloganů zvoucí k   návštěvě tohoto   válečného dramatu.   Minimálně máme možnost se   s jednou interpretací   příběh Lidic seznámit.   Píši tento text s   čerstvými pocitiy po   návratu z kina (napůl   zaplněného sálu). Film je   velkolepý, výpravný,   výtvarně zdařilý,   nenechává divákovy pocity   klidné. Solidní práce.
Má však i pár drobných   much, na které upozornili už   profesionální tvůrci   filmových kritik.   Zpochyňují např. to, že by   se František Šíma ve   věznici o osudu Lidic   nedoslechl.
Film   Lidice bude bezesporu patřit   mezi nejlepší filmová díla   let 2010 - 2011.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2012
LIDICE
Ano bylo to kruté a hrůzné,   ale v jiných státech byly   masakry ještě horší a ve   větší míře. Nejhorší na   tom je, že Němci to   provedli, ale může za to   kluk kterej chtěl bejt jen   zajímavej a Němci se toho   chytli. To je dle mého na tom   nejhorší, že žádný   Lidice bejt spálený ani   nemusely!! Film je slušný,   ze začátku trochu pomalý,   atentát je dle mého natočen   ledabyle a trapně, druhá   půle a závěr jsou silné!
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Těžko se mně tento film   komentuje. No, konečně jsem   ho viděl i já a byl jsem   vesměs potěšen. Podle mě   je to film, který stojí za   to vidět, už kvůli naší   historii.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2011
Film o děsivé lidické tragédii
Film je pro mne trochu   zklamáním. Dalo se to   natočit razantněji,   úderněji, velkolepěji.   Těžko to popsat slovy.   Nejvíc mne zklamala hudba a   kamera, střih, při likvidaci   vesnice. Chtěl bych tímto   napsat tvůrcům filmu - Tehdy   v r. 1942 to nebyl žádný   valčík života páni tvůrci   filmu, ale ve skutečnosti to   bylo vraždění chlapů.   Muselo to být tehdy hrozné a   tvůrci filmové hudby to   mohli podtrhnout daleko   razantnější, údernější,   děsivou hudbou, při které   de mráz m po zádech, stejně   jako to mohli děsivěji   natočit kameramaní. Filmu   měl být důrazná,   obnažující pronikavá   obžaloba zrůdného,   nelítostného nacismu,   neznajícího slitování se   ženami a dětmi!!! Tehdy v   r.42 to nebyl žádný   valčík života, ale děsivý   tanec smrti, který ten den   museli lidi žijící v   Lidicích podstoupit!!!!!!!!   Měli jste to tak   natočit!!!!!!

Pro nedůvěřivce,   kteří pochybují, že se   tvůrci drželi věrně   historických faktů, mam   informaci, že se drželi!
viz:
http://www.kosmas.cz/detai   l.asp?cislo=160722&afil=10   55

a také so   zadejte do vyhledavače:
Opravdu jediný muž,   který přežil vypálení   Lidic byl František Saidl?  

- naskočí   vám stránky, kde je   napsáno, že ještě dva   muži přežili Lidice! Jejich   jména pomalu upadají v   zapomění.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Nešťastný príbeh jednoho miesta
Pri podobných filmoch je   najhoršie ohodnotiť ho.   Možno by bolo rozumné to   hodnotenie i vynechať. No   nakoniec ho dám. Na strane   jednej uznávam, že film je   kvalitne spravený a má svoju   silu, to nesporne. Na strane   druhej, čo robiť, keď vám   osobne sa moc nepáči. Takže   dal sa pozrieť, niekedy   riadne zamrazilo a v konečnom   dôsledku ho hodnotím skôr   kladne. Ale priznám sa,   čakal som viac. A ešte   pridám zopár poznámok a   dojmov, ktoré ma zaujali.   Vrcholom filmu bola tá   mrazivá scéna, návrat z   väzenia a rodná dedina   nikde. Iba snehová planina.   Úžasná scéna, ktorá vo   vás isto nejaký pocit   vyvolá. Výborný výkon   Romana Luknára, momentálne   jeden z najlepších hercov na   Slovensku. Naopak, nechápem   obsadenie Fialovej, mne nejak   extra nepripadá. Inak   nemôžem si pomôcť, ale   niektoré scény akoby boli   inšpirované (alebo dosť   podobné) Schindlerovým   zoznamom, mám na mysli ako   selektovali dedinu, tak tam   mali úradníkov a oni   spisovali, alebo tá scéna,   keď posielali preč tie malé   deti a matky zmocnila   hystéria. No a ešte by ma   zaujímalo, či je to fikcia   alebo skutočne spúšťačom   udalostí v Lidiciach bol ten   otvorený nešťastný dopis
Serpentina
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Velké zklamání z mé   strany. Čekala jsem něco   více, když tento velkofilm   byl tak vychválen. U první   půlky jsem se nudila a až   pak se trochu začlo něco   dít. Pokud je děj   autentický, tak je hrozné,   že kvůli nevinnému dopisu   byli vypáleny Lidice, ale   film mě nechal chladnou. Pět   bodů za výkon herců hlavně   pana Rodena.
New
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2012
Síla
Za socialismu nám promítali   hodně válečných filmů. Od   doby Vyššího principu ale   žádný za moc nestál.   Lidice jsou ale síla ...   pocity jsem měl nepříjemný   ... !
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2014
Prostě jen ten film vidět -   to nejde. Příliš patosu,   proč nebyl film natočen   černobíle, proč neměl film   premiéru v roce 2012 a takhle   by se dalo ptát na spoustu   věcí. Podle mne se z tohle   filmu dělá film - modla,   stejně jako z Hořícího   keře, ten mi však připadá   o něco lepší myslím si,   že zase tak mimořádný   není, ale to je možná jen   můj dojem, ano, zaujal mne,   ale ...
Lynette
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2012
Lidická tragédie
Nejsem erudovaná historička   a tak hodnotím jen podle   toho, co do mě   "vtloukli" v   hodinách dějepisu a dle   různých televizních   dokumentů, které jsem měla   možnost shlédnout, abych   však pravdu řekla, učebnice   Dějepisu a ty tv dokumenty   mi ve výsledku přišli   zajímavější, než celý   tento filmový projekt o   vyhlazení Lidic /také mě   dost udivuje, že filmaře   Ležáky zjevně už tolik   nezajímají, když o nich   nebyla ve filmu ani zmínka/.   No a jak se tu už někdo   přede mnou zmínil, film   Habermannův mlýn mi přišel   více vydařenější než   film Lidice /ale to je jen   můj názor/. I zde je však   ukázána typická česká   zbabělost, kdy se udávali   sousedé mezi sebou, sekali se   jak se dalo, ale na fašisty   už si nikdo netroufl a   místní chlapi šli na   vlastní popravu jak ovce na   porážku /nejsme holt   žádní bojovníci a   obranáři jako třeba   Francouzi, že/. Celkově   shrnuto - je mi líto celkově   všech obětí druhé   světové války, kteří   2.sv. válku nevyvolali, ať   už se jednalo o jakoukoliv   národnost a pevně doufám,   že se tohle už nikdy nebude   opakovat. Film Lidice bych po   filmařské stránce i   herecké stránce zhodnotila   méně body, ale z úcty k   lidickým obětem dávám   nejvyšší možnou známku   10/10.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.6.2012
Bohulibým lze označit jen   záměr přiblížit mladé   generaci tragédii Lidic,   škoda, že Petr Nikolaev   neměl na srdci pouze tento   cíl - úsilím o   "výsostné" umění   vykopal duši filmu vlastní   jámu, a tak se stalo, že   dramatickou stránku udusil v   pseudoumělecké. Nic proti   artu, musí však plynout   dějem téměř nepovšimnut a   očím jen lahodit, ne do nich   samoúčelně mlátit (bílí   králíčci za hřbitovní   zdí, několikeré horní   snímání brány Pražského   hradu, zpomalený wehrmacht,   sněhová anabáze... a tak   dále, a tak dále). Ač se   film držel předlohy   čerpající ze skutečnosti a   herci nebyli vůbec špatní,   u mě dosahuje hodnoty   informativního dokumentu -   bez adekvátní piety, bez   emočního náboje - a z mysli   diváka vyšumí dříve, než   všechny ty španělské holky   jménem Lidice...
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2013
Provázání válečných   zvěrstev, lidských vztahů,   lásky a síly rodiny zde   vytvořilo perfektní děj,   kterému téměř nic   nescházelo. Snímek se   nesnaží o vyvolání   zášti, úzkosti a slz, ale i   o provázání s tvrdou   realitou, bezmocí,   statečností,   semknutostí,lidskostí i   láskou. Příběh provázaný   těmito subpříběhy pak   dává dohromady velmi   zdařilé a sympatické dílo.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2012
Lidice
Mno, na film jsem kouknul z   úcty k všem kdo tam přišli   o život, pač znám jen   následky, ale já osobně moc   nevím o tom co k tomu vedlo.   U filmu mi bylo úzko a   děkuji bohu, že jsem se   nenarodil za války. Ale k   filmu, mě osobně se teda moc   nelíbil, tady se opravdu   tlačí jen na city diváka.   Naše herecká esa na plátně   teda nic moc nepředvedla.   Těch 7 dávám ne za film,   ale za tu hrůzu co tam musela   být a výbornou doprovodnou   hudbu.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2015
Lidice
Vynikající filmové   zpracování možná vůbec   nejhorší hrůzy, která se   kdy odehrála v našich   končinách. Příběh   vypálení Lidic je zde velmi   pěkně fakticky popsán a   jeho atmosféra je působivá.   Zejména scéna, kdy jdou   mladí muži na popravu, je   hodně silná. Co se týká   vyznění filmu, tak nemám   výhrady. Moc se mi nelíbil   samotný atentát na   Heydricha. Ta scéna byla   trochu odbytá a vypadala   spíše směšně.
lucymat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2011
S českými filmy je občas ta   potíž, že se na ně chodí   jaksi z povinnosti. Tím   pádem vydělají, ač se o   nich nedá říct, že by   patřily k tomu nej, co bylo   natočeno.
Lidice   fungují perfektně co se   týče jednotlivých   hereckých výkonů. Těm se   prostě nedá vůbec nic   vytknout. Maximálně jen to,   že si jich divák neužije   tak dlouho, jak by chtěl   (Fialová, Bydžovká). Jako   celek ale film působí docela   zmateně, a co mě překvapilo   nejvíc - soundtrack samotný   na posluchače vybalí   neskutečné emoce, ovšem se   spojením s videem se to   kouzlo někam vytratilo,   zkrátka ta esence hloubky a   tragičnosti nefunguje.   Upřímně se přiznám, že   mrazení v zádech ve mně   vyvolal až Roden kráčící   zasněženou plání a trochu   i čtení dopisů. Víc nic,   což signalizuje, že u   takového velkofilmu s takovou   tematikou je asi něco   špatně. Odebrání dětí   matkám je často zobrazované   a musím říct, že   například v nenápadném   snímku "La Rafle"   (2010) dokázala režisérka z   dramatičnosti situace   vytěžit mnohem, mnohem víc.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.7.2012
Vhodno vidět
Nevím,byl jsem zvědavej a   film byl jiným než jsem   čekal.Jen nevím,zda horším   nebo lepším.Zcela určitě   je dobré ho skouknout.
Matematicka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.11.2011
Výborný počin
Děkuji všem, kdo se na filmu   podíleli, že konečně   vznikl film o této události.   Máme tak možnost poučit se   ze své minulosti, a to díky   filmu, který nenudí a   seznamuje nás s osudy lidí,   které klidně mohli nebo v   budoucnu mohou být naše. A   samozřejmě také vzpomenout   v modlitbě na všechny oběti   i vrahy. I kdyby byly   vypáleny tisíce podobných   vesnic, srdce by se nám mělo   svírat nad každým   člověkem, který zemře   zavražděn, a nad genocidou   ještě tím spíš. Krev   těch více než tři sta   lidí volá k Bohu...
K   filmovému zpracování:   velice se mi líbilo, myslím,   že byla dobrá volba, že   scénáristou je Zdeněk   Mahler, který dokázal   příběh zpracovat velice   zajímavě. Herecké výkony   docela fajn, líbil se mi   samozřejmě především   František Šíma. Pohled   režiséra byl také velice   zajímavý, nejsilnější byl   asi začátek a závěr a   také v první scéně   LIDI-CE, to mě hodně   oslovilo. Petr Nikolaev je   můj příbuzný, takže toho   nemůžu kritizovat, ani   kdybych chtěla - a   samozřejmě to zvýšilo můj   zájem o film :-)
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.7.2013
Nepovažuju se za cynika a od   takového filmu čekám, že   mi to připomene. Bohužel   Nikolaevovy Lidice jsou   opravdu až příliš popisné   a krotké. Snaží se co jen   to jde vzbudit emoce, ale   prostředky dost fádními a   neúčinnými. Film hodně   chce, ale málo se odváží.   Možná řeknete, že tady je   na místě hlavně úcta k   obětem, ale ta pramení z   prožitku a ten ve mě film   až na výjimky nevyvolal.   Výborní herci (Roden,   Bydžovská, Budař, Luknár)   nejsou všechno.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.6.2012
Upřímně jsem trochu strach   co z tohoto tématu   vpraveného do celovečerního   filmu vznikne, jestli   národní patos či   přílišně naturalistický   masakr, ale musím říci, že   nemám co vytknout.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.3.2021
Genocida
Lidice ,symbol nacistické   perzekuce v období   Protektorátu.Heydrichiáda   vrcholí,Němci požadují   odplatu za smrt kata českého   národa bez ohledu na to   jestli je někdo vinen v této   věci nebo ne.Takové nosné   téma. Je o tom tento snímek?   Ani omylem.Sledujeme příběh   děvkaře a opilce který si   toto období odsedí v base ve   společnosti a za dohledu   českého četnictva ,Po   propuštění se vrátí do   "nikam" kde spytuje   svědomí s flaškou v   ruce.Tohle mají být   Lidice?Drama lidských osudů   smrsknuté do alkoholické   marnosti.Pokud by tuhle   filmovou zoufalostt   vyprodukovali za velkou   louží, tak by mě to ani   neudivilo. Natočit takový   paskvil o vlastních   dějinách? Styďte se pane   Nikolaeve.Přepálená   stopáž, minimum faktů a   způsob vyprávění je   vlastně jen tak na efekt   zabalený do kulis Lidic o   zcela jiném snímku.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.8.2011
Obrovský balíček s velkou   mašlí, který když se   rozbalí, je prázdný, tak   jako veškeré postavy,   včetně mého oblíbeného   Karla Rodena. Film nehraje   čistě, je v něm spousta   velmi falešných scén,   disponuje zbytečně dlouhou   stopáží a ne nezbytně   nutným dotaženým závěr.   Přidávat filmu hvězdičky   za to, že je to někomu   pocta? Proč? Já hodnotím   film a ten mě bohužel   nepřesvědčil- 6/10. A   neodpustím si dotaz na   závěr: Když dostal Šíma v   létě čtyři roky, jak je   možný, že ho propustili v   zimě?
Jarda.ftr
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.1.2020
Překvapivá slabota   zabývající se spíš   určitou psychologií, ale   absolutně vůbec   neukazující skutečnou   obrovskou tragedii Lidic   spáchanou fašistickými   tyrany. I tak by ovšem film   měli vidět všichni ti co   odporně špiní český   národ v té hnusné frašce   na německou politickou   objednávku Habrmanův mlýn.   Jsou zde špinění naši   předkové, kteří prožili   všechna ta příšerná,   zvrácená, dloholetá   zvěrstva fašistů včetně   udavačů a vrahů z řad   sudeťáků(zajímavé, že se   o tom ve svobodě nesmí   mluvit) , která snad ani   filmově nejdou vyjádřit.   Dnes už je např. doloženo,   že lidické děti nebyly   dány na převýchovu, ale   faěisté je vozili v   uzavřené korbě náklaďáku   kam vyvedli výfukové plyny,   které děti ve věku 2 - 16   let postupně krutě   otrávily. V té psychlogii   přeživšího jediného muže   by se tyto krutosti určitě   nestratily. Pro názornost   mohu doporučit FRANCOUZSKÝ   film s Pierem Noiretem v   hlavní roli s názvem Stará   puška.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.7.2011
Dávám nakonec   "deset" bodů,   ačkoliv jsem se rozmýšlel o   "devítce", což by   taky nebyla žádná ostuda.   Ale film si je zaslouží, už   z toho důvodu že je to zas   uplně o něčem jiném než   komedie pana Hřebejka na   jedno brdo. A ke všemu jde o   příběh který se opravdu   stal.
Film je syrový,   drsný, smutný a depresivní.   Filmařům se výborně   povedla přenést na filmové   plátno atmosféra té zlé   doby. Já po celou dobu   pociťoval určité napětí.   Čekáte kdy dojde ke zlomu ve   filmu a k tomu vypálení   Lidic. Při těchto scénách   jsem ani nemukal, jen koukal a   snažil se představit, jaká   to musela být ve skutečnosti   hrůza. Nacisté byli opravdu   svině, omlouvám se za to   slovo a na film by se měli   podívat ti, kteří s nacisty   sympatizují. Ti by je hnali,   ale to ti dnešní chlapci už   nevědí.
Je fajn že   se takový film natočil a po   Kajínkovi se opět ukázalo   že umíme, když se chce,   natočit hodně kvalitní   filmy a nemusí to být   žádná komedie s dávno   ohraným příběhem. Jen tak   dál. Hodně tomu pomáhá i   herecké obsazení s Karlem   Rodenem v čele, který má   zkušenosti ze zahraničí a   ty tady s přehledem   uplatňuje.
V   závěrečných titulkách   filmu mě dojalo i to, že ve   světě ženy dostávají   jméno Lidice a jakou vlnu   solidarity příběh Lidic   způsobil.
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2011
Kino jsem navštívil s   jasným očekáváním, ale   odcházel jsem poněkud   zmatený. Film Lidice má na   české poměry vysoký   rozpočet, proto jsem čekal   investici peněz především   do válečné stránky   snímku. Skutečnost je ale   jinde, dočkal jsem se velmi   utahaného dramatu, které   pojednává o životu lidí a   poukazuje na děsivý osud   obce Lidice. Zajimavé to   bezesporu je, člověka to   donutí zapřemýšlet, co se   v té době asi dělo. Ale jak   jsem podotknul, dlouhá   stopáž a drama není můj   šálek kávy.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2012
Film, který se povedl. Není   k němu co dodávat, protože   historii Lidic snad zná   každý, a filmařům se   povedl.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2011
Od Tobrúku, který se moc   nepovedl, toto je velmi silný   příběh a Karel Roden   září ve filmu, ostatně   jako vždycky...
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.7.2011
důstojná pocta Lidicím
Do kina jsem šel na Lidice s   velikou zvědavostí. Názory   mého okolí byly totiž   značně rozporuplné a s   filmovými recenzemi to nebylo   moc jiné. Obecně se film   většinou buď líbí, nebo   nelíbí. Je však pravdou,   že české filmy z   válečných let, zvláště   ty, které se nebojí   přinášet nové pohledy na   stará fakta, vyvolávají   mnohdy neočekávané   divácké reakce.   Neočekávané a někdy i   málo pochopitelné. Lidice   jsou právě takovým filmem.   Kdo před jejich zhlédnutím   věděl, jak to vlastně tehdy   všechno bylo? Obecně máme   jen jakési povědomí, že   jsou Lidice mstou a odplatou   za atentát na říšského   protektora Heydricha. Ano, to   je pravda, ale proč byly   vybrány právě Lidice?   Právě takovým, jako já   přináší Petr Nikolaev   odpovědi. Paradoxní,   syrové, ale pravdivé. A   přináší je formou   důstojnou a současně   zajímavou. Nadmíru   šťastnou ruku měl při   volbě herců. Nechci   jmenovat, v podstatě bych   musel opsat celé herecké   obsazení. Nerad bych ale na   někoho zapomněl, neboť si   nevybavuju nikoho, kdo by   nezaujal. Jednoduše po všech   stránkách poctivé dílo,   které prostě nedoporučit   nemohu. V žádném případě   se nejedná o kýč, ani o   monstrdivadlo. Prostý   příběh, který má spoustu   nedobrovolných hrdinů a   snaží se je pouze   připomenout další generaci.
Kaaza
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2011
K věci.. snímek je   samozřejmě drsný,   uvědomíte-li si, že se to   opravdu stalo. Z kina jsem   odcházel unešen a celou   cestu domů jsem nad tím   filmem přemýšlel. Přesto   docela zklamání, velký   potenciál, který (jak už to   u těch českých filmu   bývá) není využitý. Abych   pravdu řekl, bylo tam opravdu   velice málo scén, které by   mě "nudily" - a to   ještě ani není v tom   pravém slova smyslu. Jen   trošku závidím těm   školákům, kteří na to   nyní budou muset chodit v   rámci výuky. Dnes se už   dokonálý film v našem   státě asi nezrodí...   můžeme snad jen snít. 85% =   9*
sismik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Výborný film, na české   poměry opravdu kvalitní.   Příběh Lidic je opravdu   velmi smutný, a tvůrci ho   odvyprávěli s krásnou   elegancí a opravdu úctivě.   Velmi oceňuju to, že z toho   filmu neudělali nějaký   srdce rvoucí, do očí   bijící doják. Emocí tam   bylo přesně tolik, kolik   jich tam být mělo.   Atmosféra v kině byla   jedinečná. Znáte   to...závěrečné titulky a   obvykle se všichni zvednou a   jdou, ale u tohoto filmu   všichni zůstali sedět a   jakoby jim něco nedovolilo se   zvednout a tak všichni   poslušně shlédli i titulky.   Karel Roden se ukázal jako   Pan herec, což mě ani tolik   nepřekvapilo, protože on je   zkrátka geniální. Opravdu   film doporučuji a dnešním   dětem bych ho snad zařadila   do výuky dějepisu.
lebedajn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2011
Lidice
Nedovolím si komentář k   tomuto filmy snad jen k   závěrečné scéně to samo   o sobě hovoří za   vynikající réžii ...   potažmo brilatní výkon   hlavních protagonistů
vendy13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2011
Film,který se 100% povedl!!!
Lidice,
snad první   český film,který mi   vstoupil do hlavy a prodral se   do srdce.

Jsem   velice ráda,že jsem na   Lidice do kina zašla až   poté,co jsme byli se školou   na dějepisné exkurzi,kde mě   vše doslova uchvátilo.Nejen   památník popravených   mužů,sochy 88dětí,dveře   kostela (jedinné,co z něj   zbylo),ale také se mi líbilo   multimediálně vybavené   muzeum,kde Vám pustí   krátký film.Poté Vás   odvedou do expozice,kde si   můžete prohlédnout   fotografie všech Lidických   obyvatelů,dokument s   Lidickými ženami,poslechnout   hudbu jenž Vám pohne   žlučí,dopisy Lidických   dětí,...a tak dále,a tak   dále...veliký zážitek.

Na film jsem se   proto moc těšila,protože   jsem věděla,že jeho tvůrci   určitě nezkazí toto mnou   očekávané dílo.Musím   říct,že jsem byla filmem   tak unešená,že dokonce   pohnul s mojí   psychikou.Polovina filmu se   dá bezpečně zvládnout v   klidu.Od chvíle,kde je   vyslíchán mladý muž (ted   jsem zapomněla jméno) a   mladá dívčina Anička,se to   zvládnout nedá.(A to byli v   kině dvě těhotné ženy,to   jsem nemohla uvěřit jak na   něco tak velice psychického   můžou jít)Pak už jde ve   filmu akce za akcí až do   úplného   konce.PSYCHIKA,PSYCHIKA,PSYCHI   KA!!!Ale děkuju tvůrcům   českého filmu,panu   režiséru a německým a   také našim hercům,že   Lidice byli opravdu Lidice!
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.8.2011
Příjemná změna v náhledu   do české kinematografie.
Velmi pěkné   zpracování, kvalitní   herecké výkony .. spousta   bonusů doplněných   hístorickými událostmi ...   obsah levé strany   závěrečných titulků mi   prožitek z filmu velmi   důrazně prohloubil .. velice   doporučuji
flawi
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.6.2011
Možná to chtělo asi víc,   než jen za každou cenu   dokazovat, s jakýmže bylo   pracováno rozpočtem. Vše na   mě působilo tak, že se   "hrálo" hlavně na   efekt. Sečteno podtrženo -   navoněná bída.
prediger
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.6.2011
ŠOK, na film jsem se velice   těšil, ale jsem poněkud   rozpačitý. Nevím z jakých   pramenů autor čerpal.   Zajímalo by mě, zda jeden   muž z Lidic, který přežil   opravdu existoval. Ale   určitě vím, že peníze za   atentátníky dostal Čurda   nikoliv ti co uvádí autor a   není mi známo, že by ve   hře bylo jiných 10 mil.   korun. Ale v celku byl   příběh velice zajímavý.   Co se týče štábu. Nevím,   zda kameraman se snažil o   nějaké umění, když plno   scén nechal příšerně   rozostřit. Některé scény   byly neskutečně táhlé a ty   dramatické zase velice   krátké. Konkurenční   Habermannův mlýn zanechal ve   mě větší dojem.
Pan_Skala
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Lidice jsou velmi vážné   téma našeho národa a proto   mi přijde takové špatné,   že ani u tohodle nejsme   schopni se do toho opřít   pořádně. Má to náběh na   velmi vážné téma, ale   přijde mi, že v určitých   momentech se to prostě bojí   jít do toho. Vyvražďování   Lidic je místy drsné, ale   furt mi to přijde umělé.   Chtělo ještě více   syrovosti a surovosti.
dlapi
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.3.2012
zklamání
myslím si, že taková velká   tragédie našich dějin by   chtěla něco víc, než   prvoplánové tlačení na   city, nesourodý děj a   plytký příběh, pětku   dávám pouze za herecké   výkony
Filmuska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.11.2011
Jen připomínka
V letech 1941 až 1943 bylo   vypáleno,srovnáno se zemí,   prostě vymazáno z mapy 421   vesnic a osad v Bělorusku a   na Ukrajině.Byly   zlikvidovány tisíce   žen,dětí a starých lidí.A   to jen jako součást plánu   Barbarossa - plán   "spálené země",   který vykonávaly zvláštní   jednotky SS a SD.
  Proti tomu gigantickému   číslu stojí pár českých   a moravských osad -   Lidice,Ležáky   ,Javoříčko,Vařákovy   paseky...
Zamysleme   se....
kakkena
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Na tento film jsem se velmi   těšila a i na následný   příspěvek. Bohužel nebudu   pět slávu a jen odkáži na   příspěk jistého Predigera,   protože ten mé pocity z   tohoto filmu vystihl naprosto   přesně a já bych se jen   opakovala v tom co už bylo   řečeno. Nebýt herců   (Budař, Bydžovská, Osmelak,   Novák, Vondráček, Luknár),   na kterých ten film stojí,   tak bych byla zklamaná   ještě více, paradox je, že   zrovna herci mají na plátně   minimální šanci na   projevení. Jediné v čem se   snímek opravdu vymyká je   hudba, ta mě opravdu dostala.   Naprosto skvěle načasovaná   na stěžejní úseky, také   paradox, protože právě   hudba Michala Hrůzy a Jamese   Harriese byla filmu vytýkána   jako neadekvátní. Myslím si   opak. Vím, že scéna se   samotným atentátem se   dotáčela, což byla asi   chyba, protože mě přišla   dosti odfláklá, něco jako   vložená reklama, raději nic   než toto. Ostatně jako celý   film to působilo zmateně a   chaoticky, nebyla jsem z toho   vůbec moudrá. Zvláštní   přeskakování,   nedořečenost, odskoky atd.   Ovšem musím také uznat, že   při scéně odebírání   dětí na převýchovu a jinam   mě nebylo dobře. Asi jako   žena to vnímám hlouběji   než mužská část publika,   ale posuďte sami, špatně je   mi ještě teď když si na to   vzpomenu. Ani si nechci   představit tu chvíli   tenkrát. Je také vidět, že   na scénáři spolupracovala   Alice Nellis, protože se   scénář chce držet hlavně   ženské duše a řešení   problému z pohledu ženy, pro   film dobře. Filmy jako   Želary, Habrmannův mlýn,   Protektor jsou podle mě   monohem hlubší a   zdařilejší filmařské umy   než jak se předvídá   Lidicím.
Anilvap6
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2011
Není co dodat, prostě a   jednoduše je to vysoce   kvalitní a dobrý film,   který mě dokázal   rozesmutnit a zamyslet se.   Konečně výborný český   film!
7Lenka2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2011
Rodinná historie..
I pro mne je tragedie Lidic   především historií   rodinnou. Josef Horák, pilot   RAF byl bratrancem mého   dědy. Můj děda   navštěvoval lidickou školu   kol. roku 1920. Má babička i   děda ztatili spoustu   blízkých příbuzných -   Horákovi. Pro mou maminku   není Horákův statek pouze   místem onoho masakru, ale   také místem, kam jako dítě   velmi často jezdila   navštívit své milované   příbuzné. Pamatuje si na   hodného lidického učitele,   který ji namaloval osobitou   kresbu do památníčku.   Pamatuje si na své lidické   kamarádky. Pamatuje si, jak z   nedaleké vesnice viděla   Lidice hořet a jak se   ozývala střelba.

Neskutečný dík za tento   film, těšila jsem se na něj   a film má očekávání   předčil. Ano... mé   vnímání je hodně osobní a   asi postrádá objektivnost.   Ovšem opravdu dlouho se mi   nestalo, aby kinosál byl   narvaný k prasknutí a aby   ještě několik minut po   skončení závěrečných   titulků lidi tiše seděli.   Reakce lidí - to je ta pravá   recenze na tento film.   Doporučuji.
Slamacek
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.11.2011
myslim si ze hudba pri poprave   plne vystihuje kvalitu tohoto   snimku. me vylozene   znechutila. ani na okamzik   jsem neuveril postavam. mozna   to bude i zavineno tim, ze   jsem si predtim pustil   schindleruv seznam. prave   proto, ale take je videt ten   ohromny kontrast v podstate   uplne ve vsem.
ivosjan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.9.2013
Film, který bude nepochybně   zhojna vysílán při všech   možných výročích   připomínajících   heydrichiádu a samotné   hrůzné události z června   1942, jako hraný příběh   však tento film pohříchu   selhává. Základní problém   už je patrně v námětu. Pro   zfilmování by byl   vhodnější spíš osud   Ležáků a jeho obyvatel, kde   existovala zřetelnější   souvislost s protinacistickým   odbojem. Naproti tomu k   likvidaci Lidic přispěla   spíše celá řada   nešťastných náhod, která   neměla s atentátem na   Heydricha a odbojovou   činností větší spojitost.   Téma lidického muže, který   byl v době vypálení Lidic   ve vězení, a o osudu své   vesnice se tak dozvídá až   na konci války, je sice   zajímavé, ale samo o sobě   nestačí na to, aby celý   film utáhlo.
vladous007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2011
Velmi pofesionálně povedené   dílo. Nikolajev se opravdu se   svým úkolem převzatým na   poslední schvíli zhostil   vskutku bravurně. Riestrova   kamera spolu se střihem   citlivě dokumentují jak   okázalé tak detailní   scény. Jedinou slabinou je   zpracování vlastního   atentátu, ale všichni víme,   že tyto záběry byly   dotáčené, a že byly šity   horkou jehlou, je zde patrné.   Hudba je pak kapitolou sama o   sobě, a i když zaznívá v   průběhu téměř celého   děje filmu, je zcela   nevtíravá, naopak   originálně podbarvuje   jednotlivé scény. Určitě   poctivých 9 hvězdiček
dolik.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.9.2011
Kvalita
Připojuji se k pozitivnímu   hodnocení. Film v 90%   osazenstve kina zanechal to co   zanechat měl - silný   prožitek. Velice silný a   působivý příběh.   Obsazení: Bydžovská, Roden   aj. velmi dobré. Bylo by   chybou jej minout.
1cover
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.6.2014
Tenhle film mi totálně   zkazil náladu! Konec, tečka.   Nemá smysl to dál   rozebírat....................   ..
muf.supermuf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2017
Vynikající film
Mě se film velmi líbil a   rozhodně mě nijak neurazil   ani nepohoršil. Podle   místních obyvatel nových   Lidic je film historicky velmi   věrný, co se týče   událostí i jednotlivých   postav. Ve filmu Anička   Maruščáková měla do Lidic   k Horákům přinést   knoflík. To se prý ale ve   skutečnosti nestalo. Jinak je   vše velmi věrné. Některé   scény, například ta z   masakru lidických mužů,   jsou ztvárněny podle   fotografií.

Problém s podobnými   notoricky známými tématy,   které jsou zdrojem naší   národní hrdosti, je ten, že   si do příběhů každý   projektuje své vlastní   představy. Každý má velmi   přesné představy o tom, jak   by měl film vypadat, ale film   může být jen jeden. :)

Na to že jde o   dramatickou adaptaci je film   historicky velmi přesný,   herecky, dramaticky i   řemeslně dobře zpracován.   Já byl spokojen.
histori
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2013
Osud lidic převedený na plátno.
Veřejnosti poměrně   neznámý režisér se ujal   nelehkého úkolu a natočil o   Lidicích zdařilý snímek,   který důstojně ukazuje osud   Lidic bez příkras. Snímku   nelze nic vytknout, postavy v   něm jsou životné, film je   plný výtečných hereckých   výkonů. Osud Lidic a   podobných vesnic nejen u   nás, ale i ve světě, v SSSR   jich během Druhé světové   války byly stovky, by měl   být a je velkým drastickým   mementem, který varuje před   nebezpečím fašismu.
romixrh
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2011
hezký i když smutný
dlouho sem neviděl tak dobře   natočený film,zvlášť z   naší historie,je dobře,že   se ještě o takových věcech   mluví,měl by dnes ve   školách při dějepisu s   výkladem ho pouštět   povinně

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6488minih6488Dnes o půl jedenácté (1949) 
Dnes o půl jedenácté n
minih83071minih83071Tajemný svícen (2003) [TV inscenace] 
Tajemný svícen n
minih56860minih56860Vražedné pouzdro na housle (1965) 
Schüsse aus dem Geigenkasten n
minih17541minih17541Ptáci (1963) 
The Birds n
minih24465minih24465Váhavý střelec (1956) 
n
minih38900minih38900Ayla z kmene medvědů (1986) 
Clan Of The Cave Bear n
minih38836minih38836Anakonda: Honba za krvavou orchidejí (2004) 
Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid n
minih44215minih44215Dokud se nesejdeme (1989) [TV seriál] 
Till We Meet Again n
minih53945minih53945R.A.S. (1973) 
R.A.S. n
minih77699minih77699Mystery Team (2009) 
Mystery Team n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Smrtihlav (2017)

 Smrtihlav (2017)
Smrtihlav n
HHhH
Žánr: historický / životopisný / válečný
Země: Francie / Velká Británie / Belgie / Spojené státy americké
Režie: Cédric Jimenez

(pokračování)

Anthropoid (2016)

 Anthropoid (2016)
Anthropoid n
 
Žánr: historický / válečný / thriller / životopisný
Země: Velká Británie / Česká republika / Francie
Režie: Sean Ellis

(spin-off)

Operace Silver A (2007) [TV film]

 Operace Silver A (2007) [TV film]
Operace Silver A n
 
Žánr: drama
Země: Česká republika
Režie: Jiří Strach

(spin-off)

Sokolovo (1974)

 Sokolovo (1974)
Sokolovo n
 
Žánr: válečný / historický / drama
Země: Československo / SSSR
Režie: Otakar Vávra

(remake)

Lidice (1965)

 Lidice (1965)
Lidice n
 
Žánr: dokument
Země: Československo
Režie: Pavel Háša

(spin-off)

Atentát (1964)

 Atentát (1964)
Atentát n
 
Žánr: válečný
Země: Československo
Režie: Jiří Sequens

(spin-off)

Lidice (1942)

 Lidice (1942)
Lidice n
 
Žánr: dokument
Země: Československo


(spin-off)

TV Program

ČT1 - Bolkoviny (1997) [TV pořad]

01:10 - 01:50

33 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

83 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Kluk od vedle (2015)

00:55 - 02:45

48 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Prima - Dech života (1987)

00:30 - 03:25

73 minut již uběhlo
102 minut zbývá do konce

Reklama