Jeden svět

Komentáře uživatele argenson

argenson

argenson zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Pavel Vlach

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 1122
„Babičky dobíjejte přesně!“
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.2.2010
Nějak k téhle zvláštnosti   neumím zaujmout postoj... Je   jasný, že přes výborné   herecké obsazení ve   filmografii žádné z nich   tohle nemá zásadní pozici.   K smíchu mi to moc   nepřišlo, naopak byly   momenty, kdy mě mrazilo v   zádech (to do zblbnutí   opakované "Mám vás   ráda" by vytočilo i   největšího flegmouše). V   celkovém výsledku málo   zábavná moralita oživená   rádobyoživujícími prvky   sci-fi.
100 000 dolarů na slunci (Cent mille dollars au soleil)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2011
Pro mě jeden z nejlepších   Belmondových filmů, ovšem   nikoli s nejlepším   Belmondem. Tady to stojí   hlavně na silném příběhu   a nádherné kameře   (zvláště v honičce   náklaďáků). Belmonda   herecky převyšuje Lino   Ventura, solidní postavu   odehrál i sarkastický   Bernard Blier, zatímco   Andréa Parisy je krásná,   ovšem nudná. To všechno   korunováno nádherným   závěrem, nad kterým jsem se   ještě dlouho usmíval.
100 dní v Palermu (Cento giorni a Palermo)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2014
Tohle není jen vymakanej   politickej thriller s   výbornými dialogy, ale i   solidně napínavé drama s   výborným Lino Venturou.   Člověka jenom mrazí, že   takhle to tam dole na jihu   chodí pořád.
12 podmínek k dědictví (The Ultimate Gift)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.11.2013
Dalo by se to natočit jako   akční komedie nebo drama z   lepší společnosti, ale to   voni né, voni zas musej   naservírovat přeslazenej   cukrkandl. Kterej navíc   zabíjí filozofující dítě   napotlamě. Problém těchhle   filmů je v happyendu   tušeném od začátku, takže   se ani nesnažíte tomu   týpkovi držet palce. Ale jo,   lehce nad 50%.
3:10 Vlak do Yumy (3:10 to Yuma)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2011
Myslím, že když je k   dispozici starší solidní   předloha, fotogenické   exteriéry, zajímaví herci a   spousta peněz, tak není   problém natočit dobrej   western. Tenhle žánr už   nevyhledávám tolik jako   když jsem byl piškot, ani   už z toho nejsem tak   odvařenej, ale mě se Vlak do   Yumy líbil moc.
460 podezřelých (Drowning Mona)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.8.2009
Zaujalo mě, nakolik silnou   dějovou linkou se může   stát vykosťování kuřat na   svatbu. Ale jinak nic moc,   čekal jsem víc. Tyhle   příběhy z depresívního   amerického venkova, co   zavánějí nezávislou   filmařinou, mě moc neberou.
A 077, sfida ai killers
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2016
Na začátku samozřejmě   vybouchne vrtulník a auto,   mafiáni se válí na   plážích obklopeni   kráskami, agent se neválí,   ten se musí permanentně   bít. Jedna z krásek je   pochopitelně Asiatka, aby se   moc nepletly. A protože jsme   v Maroku, pomůžeme si   ještě záhadnýma Arabama a   honičkama v nepřehledných   uličkách mezi sněhobílými   domy. Má to málo nápadité   dějové zvraty, ale   přehledný příběh,   zábavné bitky a kuriózní   formy vražd. Rozkošná je   Susy Andersen pobíhající v   podpatcích v nákladním   přístavu, neméně půvabná   Janine Reynaud v bezmála   večerní róbě zasahuje do   rvačky v podřadným pajzlu.   Mě tyhle béčkový eurospy   začínají bavit.
A jitra jsou zde tichá (A zori zděs tichije...)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2019
Tyhle malý příběhy   odehrávající se někde na   okraji celosvětový řežby   jsou dobrý v tom, že mají   silnější vypovídací   hodnotu o hrůzách války a   protiválečný apel   naléhavější než   velkolepý spektákly se   stamiliónovými rozpočty.   Film má výbornou kameru,   krásnou přírodu, slušnou   akci a nakonec i solidní   emocionální náboj. V Rusku   tyhle věci vždycky uměli.
A máte nás holky v hrsti
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.4.2012
Tak z téhle televizní věci   je nejlepší hudba Petra   Hapky, která v různých   podobách nabízí   instrumentální verzi písně   Hany Hegerové Já ráda   vzpomínám. Jinak dějově   dost průměrná a   ateliérově levná   záležitost. Nutno ovšem   dodat, že do čtyř rolí   byli obsazeni herci, na které   nikdy není nuda se podívat.
A zlehka zazvoní
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.3.2015
Rohlíčky měly bejt ve   vanilkovým cukru obalený už   dávno, salát se taky dělá   den předem a ne až na   Štědrej den v poledne. To   přidrzlé Janě Bouškové   divný nepřijde, zato   pokládá nelogický dotaz:   "Ty teprve dneska pečeš   vánočku?" Do toho tě   prudí bývalý manžel   nekontrolovatelně hamtající   po baráku. Naštěstí je   vždycky po ruce flaška   vodky. Civilně zahrané,   dobře natočené.   Československá televize byla   mistrem ve vytváření   těchhle vánočních depresí   rozpadlých rodin.
Abeceda
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Byly lepší díly, byly i   slabší, zvláště je cestou   na tenký led nutit herce   zpívat a zpěváky hrát,   jako celek je to ale   snesitelná zábava   osmdesátých let. Rád jsem   si po letech připomněl díl   G+L, který byl prakticky   sólovou show Karla Gotta.
Adam a Eva
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.1.2012
"Moment... Adam je   váš?"
"Syn... a Eva je   vaše?"
"Dcera."
"Takže vy jste   její..?"
"Matka!"
"No to je   báječné!"

Vskutku třeskutá   legrace.
Admirál (Michiel de Ruyter)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2017
Dokonalost filmu spočívá   hlavně v tom, že ten   zvláštní týpek s vizáží   umaštěnýho křupana si   postupně získá vaše   sympatie a ke konci mu už   zcela fandíte. Vizuálně   dokonalou podívanou na   námořní bitvy střídají   neméně dramatické scény ze   zákulisí paláců (v obou   případech s fantastickou   kamerou). Nizozemské dějiny   té doby jsou našinci hůře   pochopitelné s tou jejich   státní formou trochu   republika/trochu monarchie,   ale pobrat se to dá. Troufnul   bych si i říct, že v   nepatrných náznacích   prosvítá ne zcela   asexuální vztah mezi   Vilémem III. a Bentinckem, o   němž se dodnes spekuluje.   Mezi úplně minimální a   drobné nešvary patří   poněkud familiérní   chování postav i v   nejvyšších kruzích a   osobnosti té doby by se v   diplomatickém protokolu nikdy   nedopustily rádobyvtipných   přebreptů (Karel II.:   Šestnáctý nebo čtrnáctý,   těch Ludvíků je tolik, kdo   si to má pamatovat). Film má   dva neskutečně emocionální   momenty, vražda bratří de   Wittů a Ruyterova hrdinská   smrt. Bravo Nizozemí za   tenhle zážitek. (Ještěže   nemáme moře a nikdo od nás   nic podobného nemusí   očekávat.)
Advokátka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.7.2011
Ale tak... něco dobrého by   se tu možná našlo. Mladou   Emílii Vašáryovou nevidíme   zas tak často, takže aspoň   z tohoto důvodu. Pak jsem se   ale začal soustředit na to,   jestli jsou čeští herci   dabovaní nebo ne a trochu mi   začal unikat příběh. Můj   problém, že.
Advokátka Věra
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2011
Neurazí, neuškodí. Z   hlediska historie   československého filmu   zajímavost v podobě jediné   hlavní role Trudy   Grosslichtové. Za sebe ovšem   dodávám, že trochu tápu, v   čem spočívala její sláva.   Ostatně, díky válce se jí   nakonec nepodařilo prorazit   mezi největší hvězdy. Víc   mě tu bavil Pištěk se   Šlemrovou, i když ti hráli   natolik zavedené role, že   pro ně to musela být skoro   nuda.
Aféra s náhrdelníkem (The Affair of The Necklace)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Příjemná kostýmní   podívaná, nic víc. Pro   neznalce zajímavý   romantický příběh s   historickými kulisami v   pozadí. Pro znalce fabulace,   která se skutečnými   historickými událostmi nemá   moc společného (hraběnka de   la Motte zde jako málem   světice, královna Marie   Antoinetta jako lehkomyslná   zákeřná potvora). Takže,   když už fabulace, očekával   bych méně romantiky (které   je ve filmech všude dost) a   více dramatična (které se z   příběhu dalo vytěžit, zde   to ovšem neproběhlo).
Afrodita
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2016
Pohodově a líně plynoucí   poetický příběh. A ani ne   moc ukvičenej, jak slovenský   filmy uměj bejt. Plusový   body za exteriéry Mikulova,   kde já to mám rád.
Agent 505 - Todesfalle Beirut
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.3.2016
Nijak originální   německo-italská   kvazibondovka. Ale má to   svižný děj,   charismatického agenta, fajn   technické vychytávky,   nádherné exteriéry a hudbu   Ennia Morricona. Což jsou   atributy, které zoufale   chybí Köhlerovu dalšímu   filmu Das geheimnis der gelben   Mönche.
Ahoj, Marie!
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.7.2012
Pro potřeby televizního   vysílání vznikl tenhle   zvláštní nesourodý   slepenec postrádající   šťávu. Ovšem musím   říct, že naživo byl   koncert z rozlučkového   turné Marie Rottrové   fantastický zážitek. Ta   baba kecá, že jí bylo   sedmdesát!
Ach, ty vraždy!
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.10.2013
Hned v prvním dílu měli   zabít Václava Jílka. Tahle   rádoby slečna Marplová   počesku se brutálně   nepovedla.
Akce B
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.6.2010
Na můj vkus se tam moc   střílelo. I známé herecké   tváře mi splývaly díky   navlečení do vojenských   stejnokrojů. Navíc, herci   ani nemohli prokázat, že   jsou dobří, protože kromě   střelby jenom deklamovali   nesmyslné dialogy. Jediné,   co mě zaujalo, že Daně   Medřické to sluší i jako   diverzantce:-) Každopádně   mám jistotu, že tenhle film   už nepotřebuju vidět   podruhý.
Alespoň jednou v životě být dámou
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.3.2016
Bejvala to doba televizních   inscenací, který stačilo   narvat do dvacetiminutový   bakalářský historky. A pak   byly bakalářský historky,   který by stačilo shrnout v   pětiminutový nezáživný   anekdotě. Platina je přesně   ten případ.
Alexandr Dumas starší
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2016
Vladimír Menšík nepochybně   v jedné ze svých životních   rolí. Jenže... často tu   osciluje na hranici   umírněného hereckého   výkonu a živelného   televizního baviče, což   místy působí trochu   rušivě. Zatímco první díl   naplňuje svou energií celkem   logicky, třetí díl s   šedovlasým kmetem a přitom   pořád nespoutaným   kurevníkem je malinko za   čarou. Šrumec kolem divadla,   společenských salónů a   umělců byl asi takový, jak   tu byl zobrazen, já jsem si   přesto iracionálně přál   trochu víc pohodového šarmu   známého ze Dvou písařů.   Alexandr Dumas ale krom toho   nabízí elitní herecké   obsazení, viděl jsem to už   kdysi dávno a až jsem byl   překvapenej, kolik dobrých   herců se tu sešlo. S malými   výhradami krásný výlet do   Francie 19. století, rád   jsem si to po letech znovu   připomněl.
Alice Adamsová (Alice Adams)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.2.2010
Je to trochu zastaralé,   hodně americké se všemi   obligátními atributy doby   (černoška v roli služky).   Dvě nominace na Oscara   vypadají sice dobře v   upoutávkách, ale aspoň pro   mě to neznamenalo záruku   kvality. Ale když člověk   dopoledne nemá do čeho   píchnout, na mladou Katharine   Hepburn se vždycky rád   podívá:-)
Alžbetin dvor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2012
Dokud se to odehrává v 19.   století a jde čistě o   rodinné drama s hádkami mezi   více bohatými a méně   bohatými, tak je to   fantastický výlet do   slovenské historie   středních vrstev. Takže   první tři čtyři díly   výborné, pak ovšem   nastupuje dělnické hnutí a   levicová ideologie a   nastává kvalitativní   sešup. Navíc první polovinu   suverénně táhnou Radoslav   Brzobohatý a Emília   Vášáryová. Aby to nebylo   divákům líto, v pátém   díle zazní Brzobohatý   aspoň jako dabér a jeho   hlasem mluví česky Štefan   Kvietik. Zpomalení   dramatického vyznění   posledních dvou dílů má na   svědomí Magda Vášáryová,   která se tu plouží v   nepříliš povedené postavě   pošahané Celesty. Dobře ji   ale doplňuje bordelmamá v   podání zpěvačky Zory   Kolínské. Celý seriál má   navíc výbornou a přesně   pasující hudbu. Slovenská   televize si postavila solidní   pomník své tvorby z 80. let   a troufnu si tvrdit, že je to   lepší než Zlá krev nebo   Synové a dcery Jakuba   Skláře ze stejné doby u   nás.
Anděl na horách
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.11.2007
"Dvojka" s Andělem   je rozhodně lepší než   jednička. Není tolik   zatížená dobou svého   vzniku, navíc má silnější   dějovou linku a bezmála   dokumentární záběry na   zasněžené Tatry jsou   kouzelné, to se musí nechat.
Anděl Páně 2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2017
Jednička mě moc nebavila,   takže jsem byl ostražitej k   hromadnému jásání nad   dvojkou, sotva přišla do   kin. Ale nakonec na Štědrej   den to byla moc dobrá volba a   v porovnání s trojnásobným   průserem televizních   pohádek vánoc 2016 velmi   příjemné   překvapení.Sympatický   příběh, fungující   ústřední dvojka,   vyšperkované dialogy, humor   a spousta nenásilně   zakomponovaných   kulturně-historických   (rozuměj výchovných)   odkazů. Akorát je škoda   využití Českého Krumlova,   které se omezilo na neustále   se opakující záběry jedné   ulice.
Angelika a král (Angélique et le roi)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2012
Tak tahle Angelika mě baví   nejvíc. Páč velká   politika, Versailles at. I   když, Versailles byly   dokončeny až v roce 1683,   takže tady nám to historicky   opět trochu pokulhává. Což   se týká i Colberta. Je   známo, že umřel na   přepracování, ale tady by   měl být zdatným   čtyřicátníkem, místo toho   se tu prezentuje jako vyschlý   stařík (předválečný   milovník francouzského filmu   René Lefevre). V roli   komorníka se nám tu navíc   objevuje Michel Galabru. A   mimochodem, je zajímavé, že   když umře někdo z   blízkého okolí Angeliky,   dycky je to strašný drama,   zatímco když ona se dopustí   vraždy, je to naprosto v   pořádku. Tady mám na mysli   scénu, kdy otrávenejma   šatkama umlátí svou   komornou Terezu (opět   mezinárodní krásná   hvězda, tady ovšem jako   buclatá holka s příšerným   účesem - Ann Smyrner).   Ovšem Estella Blain podala   krásně děvkoidní charakter   markýzy de Montespan.
Angelika, markýza andělů (Angélique, marquise des anges)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2012
Angeliku miluju. Jako film.   Ale protože už jsem velkej,   tak s nadhledem přecházím   postoj svých přátel,   kteří jí říkají "ta   kurva Mersijérová".   Angelika mě kdysi naučila   poznávat historii a historie   by mě dnes měla správně   nutit nahlížet na Angeliku   kriticky, což se ovšem   neděje. Ačkoliv většinou   sepsuju kdejakej historickej   blábol, Angelika se na   vrcholu mých top filmovýách   zážitků ani nezachvěje.   Nepřestává mě fascinovat,   jak úžasně nesourodej   hereckej ansámbl se podařilo   Bernardovi Borderie   angažovat. Jedni jsou   významní divadelní herci,   co se filmu spíš vyhýbali,   druzí byli hvězdičky   béčkových žánrů, co šli   naopak z filmu do filmu. Tu   první skupinu zastupují   šarmantní pánové Jacques   Toja (Ludvík XIV.), Claude   Giraud (bratranec Philippe de   Plessis-Belliere) nebo Bernard   Woringer jako zastupující   ženich. Do druhé grupy   patří Giulano Gemma   (Nicolas). Sem spadá i   Etchika Choureau, extrémně   krásná ženská, tady ovšem   vedle Michele Mercier v roli   její sestry Hortensie šedá   myška (ten účes!). Na   hranici významných   divadelních herců a hvězd   béčkových filmů balancuje   Robert Hossein; tady je na   místě zmínit, že když se   řekne "chodí jako   Peyrac", je jasno a i v   tomto ohledu se Angelika stala   nesmrtelnou. Připočtěmě   dobrou výpravu, i když   Borderie točil v   destinacích, kde už pár let   předtím točil Tři   mušketýry. Navíc je známo,   že klášter, kam byla   nezdárná Angelika poslaná   na převýchovu, a Peyracův   zámek je jeden a tentýž   barák (L'abbaye de Fontenay v   Burgundsku). Už tady se   nicméně objevují   historické nesrovnalosti a   nelogická jednání hlavních   postav... jenže... Angeliku   miluju (viz výše).
Ani svatí, ani andělé
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.12.2018
Pozoruhodné, jak slibnej   televizní film může za   poměrně krátkou dobu   strašně zestárnout. Námět   budiž, ale zpracování   nudné. Scénář žene   postavy do extrémních   situací, jaký můžou   člověka v životě potkat,   ale celkově se tomu nějak   nedá věřit.

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

0 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

30 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:25

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190270
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10