Jeden svět

Komentáře uživatele Lynette

Lynette

Lynette zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Lynette

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 154
100 dní v džungli (100 Daysin the Jungle)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Lidské bestie :(
Když si připomenu, že tento   příběh byl zfilmován podle   skutečnosti, je mi do   pláče. Proč se lidi k sobě   chovají po celém světě   jako zvířata?... Jinak to je   natočené podprůměrným   stylem. Dávám 4 body z 10.
11'09''01
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2009
Zajímavý projekt
Pamatuji si, že před lety   jsem byla na tomto filmu   povinně se školou v kině. I   když se tomu spoustu lidí   kolem mě tehdy posmívalo   nebo spalo u toho či se   nudilo, já to považovala za   zajímavý projekt už proto,   že byl natočen na základě   skutečných teroristických   útoků z 11.9.2001. Nemyslím   si, že je tento projekt   přímo určený na plátna   kin, takový ten pravý důraz   má až na televizních   obrazovkách. Určitě   doporučuji.
2001: Vesmírná Odysea (2001: A Space Odyssey)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2012
Perla :-))
Film předčil moje   očekávání. Na tu dobu   opravdu moc vydařené, abych   pravdu přiznala, je to lépe   natočené než dnešní   sci-fi filmy, prostě   nadčasové dílo. Navíc je   to i k zamyšlení. Konec jsem   sice pochopila až po delším   přemýšlení, nicméně   velmi mě překvapoval   hudební doprovod, nikdy bych   si nemyslela, že to s tímto   tématem a žánrem přesto   půjde tak krásně dohromady,   vlastně mi to přišlo moc   originální a zajímavé dát   jako hudební vložku ke   kosmickému letu světoznámou   skladbu krále valčíků   Johanna Strausse ,,Na   krásném modrém   Dunaji".:-)Nemohu jinak   ohodnotit než známkou   nejvyšší 10/10.
5x2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2012
Taková tragika vztahů přímo ze života....
Musím říci, že film mi   zpočátku připadal celkem   nezáživný, až v druhé   sekvenci po několika málo   minutách mi došlo, že film   jde vlastně pozpátku. To   jest od rozvodu dvou hlavních   hrdinů až do toho osudného   seznámení v letovisku u   moře na dovolené. Film je   tak moc ze života, až mi z   toho bylo smutno u srdce. Asi   bych to nedoporučovala   promítat právě zamilovaným   párům, nebo těm, co mají   před svatbou. Mohli by totiž   jinak ztratit všechny svoje   iluze o vztazích a lásce,   pokud je už ovšem taktéž   neztratili... Herecké výkony   obou hlavních představitelů   byly velmi přesvědčivé. A   také se mi líbila docela   hudba /staré italské   šlágry/. Takže hodnotím   8/10 a pevně doufám, že mě   takováto "Love   Story" nikdy v mém   vlastním životě nepotká...
A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu (Durch diese Nacht sehe ich keinen einzigen Stern)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2012
Zfilmování konce života slavné spisovatelky
Tento film, který vzniknul   dle posledních 3 dopisů   české spisovatelky Boženy   Němcové, které psala svému   milenci je dle mého názoru   neprávem opomíjený a   poněkud podhodnocený. Kamera   výborně vystihla atmosféru   19.století, u kterého mě   napadají okamžitě tyto   slova - zima, bída, hlad a   utrpení. Toto století bylo   těžké zdá se pro všechny   lidi té doby bez ohledu na   to, zda byli známější   osobnosti či úplně prostý   lid. Je smutné, že naše   největší česká   spisovatelka měla takto   krušný život, zejména jeho   závěr poznamenaný   finančními i pracovními   problémy, smrtí syna,   těžkými nemocemi a velmi   neharmonickým manželstvím s   ožralým sprostým tyranem.   Je ale zarážející, že   film natočili naši sousedé   - Němci - a ne čeští   tvůrci, dá se říci, že i   v tomto ohledu Božena   Němcová dostala opět kudlu   přímo do zad a opět od   Čecháčků, za které za   svého života tak bojovala.   Když tak ale přemýšlím   nad našimi herečkami,   nevidím v žádné takovou   osobnost ani takový herecký   talent, aby ji mohly hrát.   Corinna Harfouch ztvárnila   nakonec spisovatelku   přesvědčivě, její   fyzickou bolest i tu   duševní. Film byl sice   místy táhlý, pro   neintelektuálské typy   přímo nudný, nicméně já   nemám žádných   vážnějších výhrad. Před   pár lety jsem v knihkupectví   náhodou narazila na bichli,   která obsahovala všechny   sebrané a dochované dopisy   této velké české   spisovatelky + originální   fota jejích dopisů a musím   říct, že jsem byla hodně   hloupá, že jsem tehdy   neobětovala pětistovku a tu   knihu nekoupila, dodnes mě to   velmi mrzí. Mohla jsem více   pochopit tuto utrápenou   duši, jež raději snila o   lepším světě, než žila v   tom krutém reálném. Film   hodnotím nejvyšší možnou   známkou 10/10.
Absolvent (The Graduate)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Skvělý Dustin Hoffman :-)
Dustina Hoffmana asi vždycky   budu mít za takového   hereckého přeborníka přes   různé outsidery, zoufalce,   muže, kteří jsou nějakým   způsobem využíváni či   přímo zneužíváni. Je to   pan herec a myslím si zcela   jistě, že hlavně díky jeho   velkému herectví, které   předváděl snad ve všech   svých /zejména starších   filmech/ je tento snímek již   filmovou klasikou, na kterou   se vždy a ráda znova   podívám. Velmi se mi líbila   zejména finální scéna, kdy   "unesl" nevěstu z   kostela /ale ona s ním šla   dobrovolně, že/ a bránil ji   před rozlíceným davem   svatebčanů velkým   křížem. Taky ta scénka,   kdy paní zfrustrovaná a   nejspíše hodně zhrzená   matinka zfackovala svou dceru   ve svatebních šatech přímo   v kostele, to byla tedy   Itálie.:-D I když autor   předlohy k tomuto filmu byl   po shlédnutí závěrečné   scény taky pořádně   rozlícený, jak jsem tak   četla. No, co naplat. Jinak   chválím tvůrce za dobře   zvolený hudební doprovod k   filmu. Ty písničky na mě   působí velmi pozitivně, i   když ty texty asi všechny   úplně pozitivní nebyly   /nepřekládala jsem/,   každopádně atmosféra těch   songů mě doslova přenesla   do doby "květinových   dětí". :-) Dávám   hodnocení 10/10.
Apocalypto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2009
Velmi dobré
Včera v pozdních nočních   hodinách jsem konečně na   programu ČT2 shlédla v   původním znění s titulky   toto vyjímečné dílo. Ani   zde Mel Gibson v roli   režiséra nezklamal. Celé to   bylo velice precizně   natočené, navíc natočené   v původních indiánských   jazycích, herecké výkony   taktéž velmi dobré. Musím   říci, že chvílema to byly   docela nervy, takovej masakr   jsem pravdu nečekala, asi   bych to ani v kině na velkém   plátně nevydýchala. Po   celou dobu jsem byla doslova   přilepená k židli a oči   jsem měla vyvalené, mělo to   děj a napětí z obrazovky   přímo sálalo. Vlastní   režisérský styl pana   Gibsona je i zde viditelný a   jsem ráda, že pořád   ještě někdo v Hollywoodu   umí natáčet kvalitní   filmy, jen tak dál. Hodnotím   8 / 10.
Appaloosa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2012
Nenadchne ani nepřekvapí
Tento western byl dobře   natočený, dialogy byly   taktéž velmi dobře   napsané, Ed Harris a Viggo   Mortensen si viditelně sedli   jako parťáci, ale něco tomu   pořád bohužel scházelo.   Dějová linka mě nijak   nepřekvapila, vlastně jsem   konec děje předvídala   dávno dopředu. Film   rozhodně podruhé už vidět   za každou cenu nemusím, i   když se mu vyhýbat také   nebudu, když ho náhodou   některá z tv stanic bude   opakovat a nebude jinde   zajímavější program.   Hercům role sedli, ale co se   proboha dělo s Renée   Zellwegerovou, že jí to tam   tak strašně neslušelo?   Připadala mi celkově   nějaká jakoby v obličeji   alkoholicky odulá a   přepadlá.. Jinak Eda Harrise   chválím hlavně za to, že   vsadil na starou dobrou gardu   výborných osvědčených   herců a těm rádoby novým   mladým hereckým   "talentům" se   zdaleka vyhnul. Hlavně za   tento jeho krok hodnotím film   7/10.
Až na krev (There Will be Blood)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2012
Nudné a táhlé, přesto napínavé
Film byl docela dost   depresivní, hodně dlouhou   dobu jsem přemýšlela, zda   ho má cenu dokoukat či ne,   ale herecké výkony všech   herců, zejména Daniela   Day-Lewise byly tak   ohromující, že přesto, že   film byl vlastně jedna velká   nuda, přesto dokázal   upoutat. Beru tenhle film jako   takovou zajímavou   psychologickou sondu do duší   všech hrdinů filmu, zejména   egoistického ropného   magnáta a taktéž ve filmu   byly zajímavé poznatky   ohledně těžby ropy,   předtím jsem o ní   nevěděla nic a i když mě   tento obor nezajímá, tak   jsem se aspoň vědomostně   díky tomuto snímku trochu   obohatila. Venkovní   exteriéry nebyly zrovna moc   atraktivní, ale jak by také   mohly, když film byl o   těžbě ropy.8-) Hodnotím   8/10.
Bathory
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Opravdu velkofilm?
Neřekla bych, že toto je   velkofilm. Na televizních   obrazovkách to bude jistě   trhák, ale v kině je to   průměrný celovečerní   film, na který se chodilo   jenom proto, že měl dlouho   před premiérou bombastickou   propagaci, reklamu a do toho   pár skandálků.. Ve filmu   jsou viditelné počítačové   efekty, Polívka s Mádlem   hrají vyloženě trapné   figurky, které celý děj jen   narušují. Jejich hláškám   a činům jsem se nezasmála   ani v nejmenším a Lucie   Vondráčková by se měla   věnovat raději zpěvu, než   hraní. Kdo byl u mě herecky   jako č. 1 je Karel Roden,   podává vždy vyrovnané   výborné výkony, překvapila   mě i do té doby pro mě   neznámá Anna Friel a do   třetice všeho dobrého -   charismatický Hans Matheson   pro mě není žádný objev a   o jeho talentu nepochybuju   již několik let. Všichni   tito tři hlavní   "tahouni" výborně   typově zapadali do svých   úloh, takže nemám námitky.   Kostýmy nebyly vždy   lichotivé, ale v té době se   to běžně nosilo. Dávám 7   / 10.
Bídníci (Les Misérables)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Nejnovější zpracování Bídníků
Poprvé jsme viděla tento   film v létě roku 2006,   román od Victora Huga jsem   nikdy nečetla, jiná   předchozí filmová   zpracování nikdy neviděla,   takže jsem nebyla   ovlivněná. Z filmu jsem byla   nadšená, herci v hlavních   rolích L. Neeson a G. Rush   byli výborní, tehdy velmi   mladý H. Matheson byl k   zulíbání, kostýmy a   výprava super, jen ta Cosetta   mě moc neseděla... Claire   Danes podle mého názoru   prostě není typ herečky do   romantických historických   rolí, ale spíš týpek   moderních akčních hrdinek.
Bodywork
 
Přidáno: 13.6.2009
Černá komedie nebo akční tragédie?
Těžko říct, co o tomhle   filmu, který rovnou skončil   na pultech videopůjčoven   napsat. Trailer nevypadal   vůbec špatně, akční i   humorné scény, vtipné   dialogy, děj vypadal nabitý   situacemi, při kterých se   divák nemá šanci nudit.   Ale, hodnotit nemůžu,   protože nic víc než trailer   sem neviděla. V zahraničí   jsou na tuhle tragikomedii   rozporuplné reakce, kdy jeden   tábor nedá na tenhle filmík   dopustit a ten druhý   považuje celé toto dílko za   neskutečnou blbost, na kterou   se nemá cenu dívat.
Bouřlivé výšiny (Emily Brontë's Wuthering Heights)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.5.2012
Celkem dobré filmové zpracování
Román od slavné anglické   spisovatelky Emily Brontëové   /někdy také pod českým   názvem "Na Větrné   hůrce"/ jsem nikdy   nečetla a nikdy jsem ani   žádnou jinou /starší/   filmovou verzi neviděla   tohoto již klasického   románu o nenaplněné lásce,   touze, nenávisti, pomstě,   zoufalství... Jak se říká,   od velké lásky je jen   krůček k ještě větší   nenávisti a v tomto filmu je   to názorně předvedeno   přímo ukázkově. Velice se   mi zamlouvaly interiéry,   které opravdu vystihují   zdejší viktoriánskou dobu.   Ještě více mě však   uchvátila kamera, jak   krásně zachytila zdejší   ponuré, přesto dechberoucí   exteriéry a okolní anglickou   strohou přírodu, resp.   blata. Do toho ta   melancholická nádherná   hudba, která dotváří celou   tragickou atmosféru tohoto   příběhu. I když ve filmu   nejsou nijak oslnivé herecké   výkony a přiznám se bez   mučení - herci Ralph Fiennes   ani Juliette Binoche nejsou   mou krevní skupinou, přesto   se mi oba v tomto filmu velice   líbili, myslím, že se   skvěle doplňovali a hlavně   je to jejich zásluha, že   film se nepropadl kamsi na dno   filmového   "vrakoviště" a   září pořád nad hladinou   jako maják. Jak říkám,   přestože tento film není z   nejlepších, rozhodně mám   pro něj jakousi slabost /a   vždy budu mít/, hodnotím   známkou 7/10.
Canone inverso - milostný příběh (Canone Inverso – making love)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.6.2009
Působivé drama, které se vás dotkne
Coby fanynka vážné hudby i   dobře vymyšlených   milostných dramat s   inteligentním dějem jsem   nemohla tomuto filmu odolat.   Obzvláště, když se tento   působivý film natáčel roku   1999 v různých lokacích   přímo v České republice,   které jsem sama kdysi osobně   navštívila. Možná se   někomu bude zdát, že   režisér a scénárista v   jedné osobě Ricky Tognazzi   příběh až moc   překombinoval (já osobně   byla ale moc spokojena) - 1. a   2. světová válka, neklidný   rok 1968, smutný osud   talentovaného hudebního   nadšence, židovského   chlapce jménem Jeno Varga,   jehož učarují v jeho   dětství trochu zvláštně   vypadající housle, údajně   patřící jeho otci, kterého   nikdy nepoznal... Do toho   drama ve stáji, kdy při   komplikacích při porodu   umírá jeho matka i s   dítětem. Po srdceryvném   pohřbu Jeno utíká z jeho   rodné vesničky a začne se   živit jako závozník masa a   uzenin, ale ne nadlouho, osud   tomu chtěl jinak a tak se   Jeno přes úsměvné   peripetie nakonec seznamuje s   nadanou a slavnou   klavíristkou Sophií Levi, do   které se beznadějně   zamiluje na první pohled...   Dál tento příběh není   vůbec úsměvný ani   humorný, naopak,   citlivější dušičky   určitě uroní slzu. Dál   nebudu příběh prozrazovat a   ani jak dopadne konec,   koukněte se sami.;-) Já   hodnotím 10 / 10.
Cesta bojovníka (Pathfinder)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.5.2012
Odpadní filmový materiál...
Nějak jsem doteď nepochopila   smysl vzniku tohoto   "historického   veledíla".:-/ Byla to   čistočistá řezničina,   která nedávala hlavu ani   patu.. Filmový střihač,   scénárista, kostyméři a   hlavně pan režisér Marcus   Nispel by potřebovali   pořádně seřezat, jako to   udělal ten pan vikingský   otec tomu svému synovi v   počátku filmu, ze kterého   se nakonec stal   "indiánský"   bojovník se stejně   sadistickými /vikingskými/   způsoby.. M. Nispel neví o   historii zhola nic a je jedno,   čeho se to týká a jaké   kultury a časového údobí.   Po celou dobu sledování jsem   měla pocit, že mám noční   můry, ze kterých se nemohu   probrat.. Hodnotím 1/10,   protože na méně to už   bohužel tady ohodnotit   nejde....
Cielito lindo
 
Přidáno: 12.5.2013
Boj o vzácný kámen...
Nebudu hodnotit, neb jsem   shlédla jen   několikaminutový krátký   trailer k filmu. Neřekla   bych, že film je něčím   vyjímečný, ale oceňuji,   že kvalita obrazu je hodně   dobrá. Dle zahraničních   filmových stránek jsem si   vyčetla, že v příběhu jde   o nějaký drahý vzácný   kámen zvaný "Cielito   lindo", který patří   jistému indiánskému kmeni,   který ho používá na   rituální účely /např. na   přivolávání deště do   jejich vesnice/. Tento   "šutřík" jim   ovšem jak jinak odcizí   nějací vrahouni apod.,   ovšem na scéně se objeví   jistý dobrák - pastor Pablo,   který po traumatizujících   událostech v jeho osobním   životě kdy přijde o   vlastní rodinu ztratí na   několik měsíců paměť,   takže chudák ani neví, že   jeho syn a manželka už   nežijí, ale začne pomáhat   indiánům získat zpět to,   co jim patří po celá   pokolení a to ten vzácný   drahý kámen zvaný   "Cielito lindo". Jak   v tomto uspěje, mi není   známo. Každopádně hlavní   hrdina si "užívá"   nejen psychická utrpení, ale   taktéž fyzická od oněch   sadistických zlodějských   vrahounů..
Coco Chanel (Coco avant Chanel)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2012
Poklidně natočené a zahrané
Životopisný film o Gabrielle   Bonheur "Coco"   Chanel rozhodně stojí za   shlédnutí, zda se k filmu   někdy později vrátíte či   ne, to už záleží na   jedinci.;-)Herečka Audrey   Tautou je skutečné Coco   velmi podobná, i když   nepůsobí (tak) lehce   prostopášně, jako ta její   skutečná   "předloha". Audrey   je stejně elegantní,   jenomže více křehčí,   aspoň na pohled. I když jsem   moc filmů s touto herečkou   neviděla, tak je to pro mě   určitě její nejlepší   herecký výkon. K filmu a   životopisu této velké   módní návrhářky můžu   jen říci toto - její   soukromý život byl přesným   protipólem jejího života   profesního, totiž že u   těchto slavných a   úspěšných lidí s duší   průkopníka platí dvojnásob   to známé "něco za   něco". Hodnotím   slušnou známkou 8/10.
Comfortably Numb
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2009
Jedinečný televizní zážitek :-)
Nechci se vychvalovat, ale   myslím, že jsem asi jediný   divák v celé ČR, co tento   film na přemýšlení měl   možnost shlédnout. Tedy   pokud jste vy ostatní zrovna   nebyli v době premiéry   televizního vysílání v   Great Britain.;-)Já jsem   nesmírně vděčná, že jsem   se obohatila o další   zážitek z tohoto   netradičního počinu.   Podobný projekt jsem ještě   nikdy neviděla, myslím, že   se tohle nedá k ničemu   přirovnat. Je to natočené   trochu zvláštní formou, asi   jako když popadnete domácí   kameru a jdete někam na   nějaké místo a amatérským   způsobem natáčíte vše, co   vám přijde zajímavé.. Ano,   takovýto styl převládá,   hlavně když se odehrává   děj v reálném léčebném   centru Promis a pacienti sedí   na skupinových terapiích.   Protože ve filmu krom dvou   hlavních herců hrají   obyčejní lidé - bývalí   vyléčení pacienti a   skutečný personál z centra   Promis, je děj hodně   reálný, jako když si   pouštíte něco z vašeho   běžného života..   Ponoříte se do hlubin   psychického utrpení   notorických alkoholiků a   narkomanů, budete se je   snažit pochopit, stejně tak   na problém zvaný   "závislost" budete   nahlížet z úhlu a pohledu   lidí, kteří se snaží   těmto lidem pomáhat ze   všech sil ze své dobré   vůle, ač se někdy zdá, že   jsou ke svým svěřencům   tvrdí a bezcitní. Zkrátka,   je to naučné, poučné, ze   života a kdo se o tuhle   tematiku zajímá, bude dějem   pohlcen. Může ovšem   vzniknout i druhý tábor   "odmítavců",   kteří toto dílo budou   považovat přinejmenším za   podivné. Co se týče   hereckých výkonů - Hans   Matheson jako Jake hrál   zkrachovalého hudebníka a   závislého alkoholika   přesvědčivě, bylo vidět,   že se do role výborně vžil   (a že má skutečné   zkušenosti ze života),   výborná mimika a rychle se   střídající emoce (radost,   vztek, apatie, euforie,   lhostejnost, panika, úzkost,   zoufalství, deprese,   nervozita atd.). Taktéž   herectví Rebeccy R. Palmer   coby feťačky Emmy bylo   chvályhodné. A nechybí ani   erotika - nahých a   sexuálních scén mezi Jakem   a Emmou, nebo každý sólo je   také habaděj. Poznáte   způsoby léčby, terapie,   řád takovýchto léčebných   zařízení. Zkrátka, je   těžké to takhle komentovat,   to se musí vidět.;-):-)
Čejenský bojovník (Cheyenne Warrior)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.6.2011
Povedený milostný příběh z divokého západu
Tento film jsem shlédla   včera odpoledne úplně   poprvé. Ve filmu byl   zajímavý milostný příběh   mezi tak trochu naivní až   nahlouplou běloškou, leč   krásnou a vznešeně až   hrdě vyhlížejícím   čejenským statečným   bojovníkem, který fungoval   tak trochu jako její Anděl   strážný. Po smrti jejího   bělošského muže, který   jak sama řekla, byl ve filmu   ,,úplný trouba" a jel   vstříc své smrti jak ovce   na porážku a s nímž   čekala dítě, se úchylila v   odlehlé obchodní stanici   kdesi v pustině, kde na ní   číhalo nebezpečí jak v   podobě Pónyů, tak v podobě   bílých lovců kožešin,   kteří připravili jejího   manžela o život. Naštěstí   získala ochranu a později i   lásku od Čejena, kterého   zachránila před jistou   smrtí, takže film skončil   víceméně happyendem,   alespoň co se týče   odstranění různých   vrahounů a pobudů. V linii   co se týče milostného   vztahu se mi tento příběh   zamlouval nejvíc, i když to   filmaři mohli ještě více   opepřit - hádanice mezi   její osobou a Indiánem před   jejich sblížením patřili   mezi nejlepší a   nejvtipnější scénky.   Jejich láska ale happyendu k   mému smutku ovšem nedošla..   Nakonec se oba rozhodli při   srdceryvném loučení   /opravdu slaďák/, že   čejenský bojovník bude   nadále sloužit svému lidu a   ona že se vrátí do svého   kulturního prostředí kvůli   malému synovi. No prostě   škoda.. Docela jsem byla   zvědavá na jejich   případné společné   soužití v týpí. Film   rozhodně neurazí ani   přehnaně nenadchne /na   "Tanec s vlky" to   nemá/, ale hodnotím ho   slušnou známkou 7/10.
Čtyři vraždy stačí, drahoušku
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2012
Výborná česká komedie
Tak tenhle komediální   příběh s hezkými   komiksovými ilustracemi Káji   Saudka baví celé generace   už více než 40 let. Ne   vše, co se točilo za dob   socialismu bylo špatné,   zejména komedie té doby byly   výborné, což se u těch   dnešních říci už moc ani   nedá. Příběh sám o sobě   byl tak trochu postavený na   hlavu, ale díky výbornému   herectví tehdejší české   herecké elity je tato   bláznivá komedie   nezapomenutelným zážitkem i   po stém skouknutí. Navíc   už ty dnes již známé   hlášky z filmu, které ani   nemusím psát, protože je   všichni moc dobře znají.   Hodnotím 8/10.
Ďáblova pouta (The Devil's Whore)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.6.2011
Hezky zfilmované
Musím pochválit tentokráte   filmaře, na to že je to jen   televizní dílo, bylo velmi   hezky precizně natočené   /interiéry, exteriéry,   kostýmy, rekvizity atd../,   opravdu kvalitně, kam se   hrabe někdy film. Pokud se   nepletu, toto dílo bylo   natočeno na základě   skutečných pamětí té   dámy /i když si myslím, že   něco filmaři přidali/,   měla neuvěřitelnou smůlu a   zdá se, že každého muže   který se z ní nějak více   zapletl potkal neblahý osud..   Co se mi moc líbilo, filmaři   se drželi hodně historie,   konkrétně u krále Karla I.   Stuarta jsem si všimla, že   použili některé jeho věty,   které opravdu vyslovil   /např. v parlamentu/, poprava   byla také dost realistická   /třeba např. scéna s   kapesníky namočených v   králově krvi, to bylo také   na základě skutečnosti/.   Ten herec co ho hrál jakoby   mu z oka vypadl a myslím, že   je to konečně první verze,   v které ukazují jeho   skutečný charakter, nebo se   aspoň dost blíží. Ten   král vůbec nebyl takový   zloun, jako ho všude jinde   ukazovali, ale měl prostě   smůlu, že narazil na   Cromwella, který se ukázal   ještě jako horší panovník   a člověk /sám se dosadil na   trůn, neprávem podotýkám/.   Jinak za co dávám   "jen" 9/10? To je   prosté - asi nejvíc jsem   "rostla" hned u   prvního dílu při scéně,   kdy si nevěsta u králova   dvoru vyskočila po svatbě na   stůl, u kterého podotýkám   seděl i král s královnou,   vyhrnula si šaty a házela   své podvazky po mužích,   kteří stáli opodál jako   banda slintajících úchylů   a povolávali na ní jak na   prodejnou děvku.. No,   myslím, že takové chování   by u krále a jeho chotě   neprošlo, rozhodně by se u   toho tak blbě neuculovali..   No a jinak, takových scének   tam bylo více, ale chápu,   že kdyby dneska filmaři   neukazovali hodně sexu,   nahoty a vulgarit, nikdo by se   už na hostorické filmy krom   pár inteligentů nedíval..
Der Lebensborn - Pramen života
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2012
Film o nacistické zrůdnosti....
Další z filmů, který   ukazuje zrůdnost a   fanatičnost nacistické   Třetí říše. Opravdu   doufám, že tohle bylo   naposledy, co se v našich   světových dějinách   dělo... Film nebyl   přespříliš dynamický nebo   aby oplýval opravdu silnými   momenty, i tak se mi do   paměti vryl už před lety,   kdy jsem ho viděla poprvé.   Myslím, že herecké výkony   zejména Vilmy Cibulkové a   Karla Dobrého byly výborné,   skvěle jim sekundovali i   slovenská herečka Monika   Hilmerová a polský herec   Michal Sieczkowski. Hodnotím   známkou 9/10.
Deset životů kočky Titanic (Titanics ti liv)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.3.2012
Film pro děti do 10 let věku ;-)
Typický film určený pro   dětské diváky - ani kdybych   byla ale malé dítě, neměla   bych potřebu tento film   vidět více jak jednou.   Herecké výkony dětských   hrdinů jsou obstojné, děcka   byla sympatická /žádní   protivní spratci/. Herecké   výkony dospělých herců   nebudu rozebírat, ty byly   opravdu lehce pod průměrem,   ještě že nehráli hlavní   role.:-D Příběh o kočce   "záchranářce" byl   celkem zajímavě tématicky   pojat nevšední formou.   Kočky mám spíše spojené s   negativními vlastnostmi, ale   tahle mě nevadila. :-)   Hodnotím 5/10.
Dina (Jeg er Dina)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Zmatená Dina
Tento film je docela   zvláštní, sice kvalitní,   precizně natočený, ale   není pro každého.   Obzvláště pokud si někdo   přečetl knihu, podle které   byl film natočen, asi nebude   tak úplně spokojen. Docela   drsný příběh   odehrávající se v   nehostinné severské krajině   zanechává pocit chladu a   nepříjemných pocitů. Po   otřesné scéně, kdy   zemřela na následky   neštastné nehody matka malé   Diny jsem byla docela v šoku,   scéna jak z hororu,   rozmýšlela jsem se, zda se   mám dívat dál. Nedalo mi to   a vydržela jsem až do konce.   Bylo zajímavé se vžít do   charakteru hlavní postavy a   pochopit jí z   psychologického hlediska.   Maria Bonnevie za tuto roli   byla právem oceněna jako   nejlepší herečka. Dávám 7   / 10.
Dítě (L´enfant)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Tvrdá realita
Toto sociální drama se mě   velmi dotklo už když jsem je   viděla poprvé. Příběh   dvou mladých lidí Bruna a   jeho dívky Sonjy je jak k   zamyšlení, protože nemá   daleko od reality, ale také   smutný. Bruno, který se   nechce živit legální   prací, společně se svými   mladšími kumpány - ještě   školáky, okrádají lidi na   ulici přímo za bílého dne,   ukradené peníze si   nechávají, tedy hlavně   Bruno, menší částku dává   jako odměnu svým mladším   pomocníkům a zbytek   kradených věcí dál   prodává. Jeho dívce Sonje   se narodí syn Jimmy, ale   téměř rodinná idylka   netrvá dlouho, Bruno se   totiž jen několikadenní   miminko rozhodne prodat bez   vědomí Sonjy nelegální   adopcí rodině, která   nemůže mít vlastní děti -   zinkasuje 40 000 Eur, jeho   dívka se psychicky zhroutí a   skončí v nemocnici, kde ho   udá a tak začnou Bruna   vyšetřovat policisté a   začíná kolotoč   problémů.. Malého Jimmyho   Bruno sice získá zpět,   vrací 40 000 Eur, ale   protože byl   "ztrátový", musí   připlatit dalších několik   tisíc navíc, které musí do   druhého dne sehnat stůj co   stůj. Poněvadž se mu to   nepodaří,   "zprostředkovatelé"   ; nelegálních adopcí ho   zbijou a oberou o co se dá.   Bruno, který je vyhozen svou   přítelkyní Sonjou z jejich   společného bytu nemá kam   jít, nemá co jíst.. A tak   se noří do dalších   nekončících problémů..   Jak se se všemi těmito   problémy Bruno popere a jak   příběh nakonec dopadne,   neprozradím. Bratry   Dardenneovy ale považuji za   velmi schopné režiséry.   Herecký výkon J.Réniera byl   výtečný, i když mi ta role   přišla skoro stejná jakou   hrál ve filmu   "Slib" z roku 1996   od stejných režisérů.   Hodnotím 10 / 10, protože je   to film, který můžete   vidět několikrát a přesto   neztrácí hodnotu.
Dítě vlků (L'enfant des loups)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.2.2012
Drsný televizní zážitek
Na CSFD.cz pod názvem   "Děti vlků",   nevím co je tedy správný   název. Nicméně před mnoha   a mnoha lety toto uvedla tehdy   začínající tv stanice Nova   v hlavním vysílacím čase.   Byla jsem sice poměrně malé   dítě, ale viděla jsem   všechny ty díly, z kterých   mi tuhla krev v žilách.   Zážitek to byl tak silný,   že si jednotlivé scény   dokáži vybavit i po těch   cca 20 letech, kdy jsem to   poprvé a naposledy viděla.   Přes velmi autentické,   brutální, kruté a   deprimující scény jsem se   dokázala přenést, protože   to k té době patřilo. Také   se mi líbilo, že tam bez   okolků ukázali člověka   "na velké" na   hromadě hnoje uprotřed   města, či osady. Také   běžná praktika, záchody   nebyly.:-D Tento televizní   film měl velice silné   scény, kde umíraly   jeptišky, ať už   "díky" krutým   nemocem té doby, či   vyvražďováním či   dobrovolnou smrtí, kdy se   nechali zazdít zaživa v   klášteře, aby zachránily   klášter a své kolegyně   jeptišky /vedla je k tomu   jakási pověra, že je tím   nějak spasí, když pro ně   dobrovolně zemřou/. Můžu   říci, že tento film ve mě   probudil tehdy jakousi touhu   taktéž odejít do   kláštera, i když jsem to   nakonec neudělala, neb jsem   přeci jen větší   zbabělec.:-D Zaslouží si to   známku nejvyšší 10/10.
Dívka s perlou (Girl with a Pearl Earring)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2012
Hezky se na to dívalo ;-)
Tenhle film sice asi nebudu   vyloženě nikdy vyhledávat,   ale když ho nějaká tv   stanice zařadí do svého   programu, ráda se na něj   znova podívám. Moc mě   uchvátila kamera a jak už tu   bylo zmíněno jak film byl   krásně nafilmován   /kameraman je opravdu muž   svého oboru/. Další můj   obdiv získaly dobové   kostýmy i velmi reálně   vyobrazený život v 17.   století, včetně interiérů   a exteriérů, také dobrá   práce. Scarlett Johansson   podala vcelku slušný   herecký výkon. Jen mě   zklamalo to jakým způsobem   byla podána postava malíře   Johannese Vermeera v podání   Colina Firtha - čekala jsem   opravdu více herectví i   trochu té vášně a emocí.   Vím, tenhle film je pouhá   fikce o vzniku slavného   obrazu Dívka s perlou, ale i   tak se to dalo pojmout trochu   více atraktivněji pro   divácké obecenstvo.   Hodnotím 8/10.
Divoký Bill (Wild Bill)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Docela nezáživné....
Pár knih jako dítě kde byla   postava Divokého Billa a jeho   kumpánů vylíčena jsem si   sice přečetla a bohužel   musím říci, že ty knihy   mě bavily mnohem více než   samotný film. Z tohoto   životopisu či spíše pokusu   o western jsem hodně   rozčarovaná. Přes zvučná   hollywoodská jména i dobré   herce mě film fakt hodně   nebavil a k smrti nudil, že   jsem si myslela, že umřu   dřív, než James Butler   Hickok alias Divoký Bill.   Děj byl opravdu táhlý,   nudný, zmatečný.   Současnost /barevně/ se sice   prolínala s minulostí   /černobíle/, nicméně film   postrádal jakousi dynamiku a   to nevyjádřitelné cosi, co   dokáže udržet diváka   téměř bez dechu po celou   dobu sledování u filmu.   Pokud je mi známo, nečetla   jsem nikdy nic o tom, že by   Divoký Bill prosouložil s   Calamity Jane část svého   života, to byla taktéž   nějaká dosti velká   dezinformace. Ani ten sex   tento "skvost"   nepozvedl ke kategorii filmů,   které by se stali filmovým   hitem na desetiletí.   Režisér měl jistě dobrý   záměr, ale nějak se mu to   hodně nepovedlo. Je docela   smutné, že z celého filmu   si nejvíce pamatuji pouze   skupinku pomalovaných   Čejenů v čele s jejich   "vyšperkovaným" a   vznešeně vyhlížejícím   leaderem. Což je dosti málo.   Takže hodnotím známkou   5/10.
Dobrodružství Malého Indiána (The Education of Little Tree)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Průměrné dílo;)
Americký film, při kterém   se výborně popíjí   odpolední káva. Podle mého   mínění zcela průměrný   snímek, i když   přecitlivělé dušičky si i   tady mohou vyčíhnout pár   míst, které je dojmou a   možná i rozpláčou.   Potěšila mě tady hlavně   přítomnost dvou   nejslavnějších kanadských   "native" herců -   Tantoo Cardinal a Grahama   Greena. Dávám 7/10.
Doktor hledá místo (Doctor at Large)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2009
Spousta legrace
Jak už tu bylo řečeno, na   to že je tento film přes   padesát let starý, je velmi   kvalitní a zasměju se při   něm víc, než při   novodobých rádoby komediích   z americké produkce. Zde   Simon Sparrow hledá marně   místo, kde by se plně   uplatnil a i zde na něho   něho ženy pořádají hon.   Komedie nabitá anglickým   humorem. Toto volné   pokračování je   vydařenější než to   předchozí. Hodnotím 10 /   10.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10