Duben
ohodnotit

Proroctví

Knowing

Další název:
Štvrté proroctvo; Proroctvo: Koniec sveta (SK); Knowing - Die Zukunft endet jetzt
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
30.7.2009

Komentáře k filmu Proroctví

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 75
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2010
Z té plejády dalších jemu   podobných,   "Knowing" vystřelil   do mezihvězdných výšin,   jako "supernova" a   ozářil nebeskou filmovou   sféru na úrovni   celosvětového měřítka a   troufám si říct, že i   když má bezpočet kritiků,   tak jeho dráha na kterou se   vydal bude jistě co   nejtrvalejší a zářivý   jas, kterým oslnil, jen tak   lehce nevymizí.
vo.truhlastvi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2010
Proroctví
Napínavý děj,jen ten konec   se tam nehodí,konec světa v   přímém přenosu,trocha   hororu,jinak dobré.Je to   druhý film,který jsem   poslední dobou viděl,kdy   svět není zachráněn.
Laila
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2010
vyborny film o zkaze cele   zeme,dobry napad a dobre   zahrane,na tyto filmy se   vzdycky lidi budou divat   protoze sou tak nejak desive   vzdyt nikomu se prece nechce   umirat,ale zaroven to co lidi   desi je i tak nejak svym   zpusobem vzrusuje,takova   predstava je dost desiva   tenhle film se mi moc libil
zetor.milda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2011
Není proroctví, jako Proroctví.
Mystický příběh hodnotím   velice, velice dobře   zpracovaný! Klidný a   tajuplný nástup jádra děje   po vzrušujícím začátku,   který však nevěstil moc   velká očekávání, mne mile   překvapil. Zakousl jsem se do   děje a Nicolas Cage mi v roli   seděl ještě víc, než kdy   dříve! Ten chlap zraje jak   to nejkvalitnější víno! A   závěr filmu to jen dokazuje!   Jeho emocionální síla   vskutku chytá za srdce.
xanderhell
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Ešte aj v posledných   minútach filmu som si myslel,   že to skončí Happyendom pre   našu matku zem, nestalo sa,   ale aj tak hodnotím tento   film dost vysoko a vobec   nelutujem, že som si ho   pozrel.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Ten film má snad   všechno.Podle mě je to   výborná zápletka.Hodně se   mi líbil Nicolas Cage,to byla   skutečně skvělá role.No a   pak hlavně ty efekty a   triky.Byl jsem nadšený   hlavně z toho pádu   letadla,pak i v tom metru to   bylo dost dobré a   samozřejmě   mimozemšťané.Doporučuju   všem.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Pred Proroctvim jsem koukal na   film Nebezpecny cil, kde take   hraje Nicolas Cage a musim   rict, ze tato role je pro neho   prava. Tatik, ktery udela vse   pro syna. Hodnoceni je mozna   tak vysoke i diky memu   oblibenci.
Henry66
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2009
Já tento film řadím k těm   povedeným,Cage opět potvrdil   kvality a trikové scény v   metru,či pád letadla jsou na   úrovni,docela jsem byl mile   překvapen.
JOHNNYHCS
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2010
Vcelku vydařený film, který   spadá do několika kategorií   a vybrat jen jednu je velmi   obtížné - sci-fi, horror,   thriller, katastrofický   film...Zajímavá myšlenka a   perfektní zpracování   myšlenky zániku světa, ale   vypíchl bych 2 věci, které   se mi nelíbily a proto   hodnocení o stupeň nižší   - rychlost děje, kdy najednou   ze dne na den přijdeme na to,   že zítra nás čeká konec   světa a závěr mohl být   opravdu trošku více   propracovanější a více   lyričtější. Mistr   Spielberg by dokázal poradit   viz např. perfektně   zpracovaný závěr A.I. =>   9/10
akina1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Poslední dobou je spousta   filmů bez zápletky, ale   tento k nim   nepatří....hodně napínavý   příběh a myslím, že i   konec byl OK, na rozdíl od   některých, zde píšících,   si nemyslím, že nutně   muselo jít o mimozemskou   civilizaci, protože kdo ví,   jak by vypadal třeba anděl?   Rozhodně doporučuji vidět a   udělat si obrázek vlastní.
Radek71
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.8.2009
BÁJEČNÉ
Nemám rád CAGE,ale tady   musím   chválit.Horor,scifi,katastrof   a všechno pěkně   pohromadě.Řekl bych,že   patří k tomu nejlepšímu co   v poslední době zničilo   zemi.
Darlin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2009
Tento film ma pocas pozerania   nezaujal (az na konci). Brala   som ho ako psycho thriller,   ktory bude mat zase nejaku   "uzasnu" myslienku.   No dovod, preco som mu musela   dat 9 bodov je ten, ze pointu   tohto filmu som videla niekto   uplne inde. Zaujalo ma to, co   sa objavilo v tomto filme -   myslienka anjelov, adam a   eva...
Preco by   nemohla vzniknut civilizacia   prave takto? Mne sa ta   myslienka velmi pacila.
Svet ludi je zniceny a   dostanu sancu na napravu.... A   co ak tato nasa sanca nie je   ta prva...?
Regal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.2.2010
Pozoruhodné!
Pro mne je film milým   překvapením. Na téma   "konec světa" toho   bylo natočeno již dost, ale   tento film patřil rozhodně   mezi ty nejlepší. šikovná   zápletka, velmi dobrý výkon   Cage, a na závěr žádné   hrdinské činy, či snad   zachraňování celého   světa! Dost realistické!
petr4721
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Jak už tady někdo o   biblickém konci psal   negativa, tak já bych to   neviděl zase tak černě ba   naopak docela příjemné   překvapení.Tento typ filmu   má skoro vždy tendenci   končit pár mrtvíma a na   konci mohutné hrdinské činy   vše v dobré obrátí, což   neustále a neustále dokola   může zacít nudit a proto   námět odvážně výbornej   ,zpracování až na pár   digitálnich chybiček hodně   luxusní,od začátku do konce   sem se moc moc bavil, Cage   taky dobrý,takže není už   co dodat 90%.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2013
Typický americký velkofilm,   ovšem dobře obsazený s   prvky promyšleného chodu   událostí směřujcích až k   zániku a vzniku jakési nové   lidské společnosti. Zvuk   dokonalý, filmové efekty té   nejvyšší kvality a   mimořádně skvělý Cage v   hlavní roli. Samostatnou   kapitolou jsem skvělé   dětské herecké výkony.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2021
Perfektně a realisticky   ztvárněné katastrofické   drama s tajemnou   mysteriózní atmosférou.   Nicolas Cage v dobré formě,   atraktivní námět a   působivé zpracování. Až   na ten nebesky kýčovitý   závěr výborně natočený   příběh, pomalu ale jistě   směřující k neodvratné   apokalypse.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2012
jeden z nejlepších mysteriozních kousků
Naprosto úžasná   mysteriozní podívaná. Alex   Proyas je mistr a znovu   dokázal své kvality a Cage   je neobyčejně skvělý. Mix   různých žánrů mě moc   bavil a jsem z celého filmu   naprosto nadšen. Má mrazivou   atmosféru, na kterou si dost   potrpím, výborné efekty a   výborně ztvárněné   katastrofy letadla a metra.   Konec mi nevadil, ani   mimozemšťani - naopak, konec   - ta předposlední scéna je   na filmu úplně ze všeho   nejlepší. Bohužel má film   několik malinko slabších   míst, které mu vzali plný   počet. Jinak jsem nadšen.   Mrazivá atmosféra, herecké   výkony a hudba ještě   podtrhují zážitek z   propracovaného příběhu.   Jeden z nejlepších filmů   tohoto žánru. 88%.
Lynette
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2012
Další z mnoha filmů o konci světa....
Musím říci, že zpočátku   mi film přišel velice   zajímavý, i když jsem   tušila, že opět půjde už   o mnohokrát omýlané téma   /konec světa/, i když jsem   si předtím obsah filmu   vůbec nepročetla. Byly tam   takové až strachlivé   momenty /např. se čtyřmi   postavami neznámých mužů,   resp. ufounů či jak je mám   nazvat/. Scénář byl jinak   dosti plytký, některé   scény a chování hlavních   hrdinů přímo nelogické.   Nicolas Cage by měl začít   přijímat role postarších   "tatíků", neb v   jeho věku se absolutně   nehodí hrát takovouto roli.   Nemám nic proti tomuto herci,   jen je prostě na něm už   vidět jeho věk. Jenom   nechápu, proč se ve všech   filmech pořád tváří a   hraje skoro stejně, ať už   jde o jakékoliv téma. Ten   jeho pověstný smutný pohled   bernardýna asi pořád láká   do kin.;-) Ale všechna sláva   Nicovi, v podstatě to herecky   dost držel, resp. byl asi   jediný výraznější lidský   element z celého filmu.   Katastrofické scény byly   dost realisticky provedené,   jakoby kdybych tam přímo v   nich byla a zažívala to na   vlastní kůži, i když ne   všechny triky byly perfektní   a uvěřitelné. Konec filmu   mě však dosti zklamal. Ze   čtyř tajemných němých   chlápků se   "vyklubali" ufounci   s postavami étericky   vyhlížejících   baleťáků.:-o Malýho kluka   a holku naložili na své   vesmírné plavidlo společně   se dvěma králíky a tatíka   nechali svému osudu...   Jakožto i celé lidstvo na   planetě Zemi. Konec jsem   nějak nepobrala, ale   evokovalo mi to Adama a Evu a   strom života, jenomže na   nějaké nové neznámé   planetě, kde to vypadalo   skoro jako v tom ráji.   Hodnotím 8/10. Ale možná je   to nadhodnocené...
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2015
Celý film jsem byl v   napětí, hltal každou scénu   a nemohl se dočkat konce -   bohužel jsem se dočkal a   zkazil mi celý předešlý   zážitek...Nicméně pokud   zhodnotím 90% filmu tak   perfektní...
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2011
Me osobne se film libil je   napinavej a pri sledovani mate   pocit ze to co sledujete se   muze opravdu stat.Konec filmu   byl ale opravdu prehnany.Jinak   slusna podivana...
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2012
Konecne dobry film s Cageom,   zaujimavy pribeh, fantasticka   hudba, perfektny dabing a   dokonca aj decka dobre hrali -   akurat ten koniec na inej   planete si mohli odpustit,   nebol sice vylozene spatny ale   nieco je proste lespie   neukazat a nechat na   domyslenie.

/22.7.12/ cz dab [prvy dvd   dabing] Tvůrčí skupina   Josefa Petráska 2010 [pip]
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2012
Co si budeme   povídat,poslední filmy   Nicolase Cage nejsou žádná   sláva. Měl by se najít   někdo,kdo řekne: "už   ti Nicu není dvacet let,už   ti není ani třicet   pět..."
Proroctví je ale dle   mého soudu výjimkou   potvrzující pravidlo.   Nicolas Cage má ve filmu   civilní pózu a ta mu   momentálně sekne o něco   lépe než akční spektákly.  
Stěžejním atributem   snímku jsou ale   výborné,hodně   naturalistické,syrové   katastrofické scény.   Moment,kdy pár kroků od   hlavního hrdiny havaruje   letadlo je velmi působivý i   na televizní   obrazovce,natožpak v   kině.
Vše pak   završuje megascéna,kdy naše   krásná modrá planeta   shoří během pár minut,jak   papír.
Film si po   celou stopáž udržuje   konstantní tempo a napětí   se pomalu zvyšuje až do   poněkud rozpačitého   konce.
Proč   rozpačitého?
Těsně   před katastrofou je ze Země   (mimozemšťany? bohy?)   odvezeno několik desítek   párů dětí,aby pak byly ala   Adam a Eva vysazeny na jiné   planetě,kde měly začít   novou epochu lidstva   (naštěstí tam odvezli těch   párečků dost,takže   nehrozilo,že další   pokolení bude mít debilní   děti).
Takovýhle   konec jsem tedy nečekal,ale   proč ne. Věřící si   řeknou: "my to   říkali". Ateističtí   skeptici si povzdechnou...
Nakonec mám ale pocit,že   tenhle film nemůže nechat   nikoho lhostejným,či   netečným. Minimálně si   uvědomíme,jak je ta   kulička,po které si to   "štrádujeme"   křehoučká a zranitelná.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2011
Tak tady mě nadch nejen   námět ale i docela Cage.   Poselství mimozemšťanů, s   přesnou předpovědí zániku   lidstva a záchrany ,,   vzorků,, to je docela dobré.
ValaMalDoran
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.3.2009
Tak jo. Opět další film s   katastrofickou tématikou.   Tentokrát lidstvo od   úplného zániku zachrání   mimozemšťané, kteří   vyberou dvojice dětí a   odvezou je na planetu, kde   mohou pokračovat ve svých   životech. Země v tu dobu už   bude dávno zničená od   slunce. Já nevím, ale podle   mě N.Cage na svou velkou roli   teprve čeká. Tady se zase   moc neblísknul. Ale jinak   film je akční a ikdyž   nepatří mezi špičku, tak   stojí za to ho vidět.
Milicent
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2010
skvělé
Skvělý film, sugestivná   děj..zajímavá zápletka a   výborné herecké výkony, N.   Cagovi prostě člověk   uvěří všechno...Kdybych   tenhle film viděla o pár   dní dřív, tak rozhodně   manželovi doporučím, že   objednávat uhlí na   příští rok už nemá   cenu..Jo, neviděl to náhodou   Klaus? Vzhledem k jeho názoru   na globální oteplování   :o))
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Škoda té první poněkud   loudavé poloviny filmu ,   protože ta druhá už diváka   drží v napětí a podává   mu ty správné ingredience   potřebné k povedenému   filmovému zážitku , byť se   v příběhu místy až   příliš kombinuje a snímek   hlavně v jeho první   polovině připomíná spíš   žánrový guláš , který v   sobě mixuje z každého   něco. Hlavní myšlenka se mi   líbila (byť toto téma už   tady bylo mnohokrát) a   myslím si , že byla na   plátno převedena vcelku   dobře. Co musím vyzdvihnout   je Proyasův vizuál a jeho   schopnost natočit akční   tragické sekvence takovým   způsobem , že se divákovi   okamžitě zvedne adrenalin a   zároveň zůstane lehce   šokován , alespoň na mě to   tak zapůsobilo. Ještě   musím vzpomenout výtečnou   hudbu Marca Beltramiho ,   která dodala tu správnou   porci napětí. Celkově   příjemné překvapení ,   byť jsem od Proyase čekal   krapet akčnější pojetí ,   ale určitě mě nezklamal.
pink.mouse
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2010
Film je opravdu pěkný...   nečekané zvraty, tajemná   atmosféra... jen ten konec je   trochu v jiném duchu a   prostě se k filmu nehodí....
viana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2009
Proroctví
Film předčil moje   očekávání,fakt koukací   parádička,človíček   zapomíná i dýchat   napětím,bezva filmové triky   na velkou a ještě větší   obrazovku,hudba taky   fajn-jenom ustřihnout ty   mimozemšťany a nemá to   chybu!!DOPORUČUJI VŠEM!
luca-luciano
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.7.2009
Snímek je vyprávěn s velmi   přitažlivou mysteriozní   atmosférou, i když budiž,   završenou lehce fádním   prvkem "vyšší   síly". I když   katastrofických scén ve   filmu příliš nenajdete,   když už na Vás z obrazovky   vyskočí tak nadprůměrně   zdařile a s mrazivým   dopadem. Nicolas Cage po   dlouhé době předvádí   herectví na úrovni. Zkrátka   a dobře velké plus za   atmosféru, postavy   (nečekaně hysterická Rose   Byrne), katastrofy a pár   malých mínus za příběh a   vyvrcholení. Nu, blockbuster   z "Knowing" asi   nebude, na druhou stranu to   rozhodně není nic, za co by   se měl Alex stydět.
kllatenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2009
Zajímavé. Mám ráda   Nicolase Cage a proto jsem si   tenhle film stáhla. Trochu   mě to překvapilo, nečekala   jsem tolik mystiky ale nakonec   mi ani tolik nevadí. Jen   rozuzlení mi přijde trochu   neohrabané, mimozemšťanům   moc nefandím.
d.lilien
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2009
Včera jsem na tom byla, s   přáteli. Když jsme   vycházeli ze sálu, mlčeli   jsme a pouze se na sebe   významně dívali. Každý   čekal, kdy začne někdo   mluvit...
Film možná   nemá hloubku, nebo spíš jí   postrádá tím, že v   poslední době je těhle   "hlubokých" filmů   fakt dost, ale pokud cítíte,   že celý sál téměř   nedýchá, na konci nikdo   zbrkle nestoupá, ticho, že   by se dalo krájet a právě   prožité dvě hodiny skvělé   akce se vám do paměti   určitě vryjí. Jestli je to   prvotřídní film? Nejsem   kritik, neposoudím...jen   vím, že mi za to stálo jet   do šedesát kilometrů   vzdáleného města a dát za   vstupenku nekřesťanské   peníze a troufám si říct,   že bych si to v kině   určitě ještě jednou dala.   Moc doporučuju!
vdobes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.4.2012
Výborný film s mrazivou   atmosférou, která vás   zarazí do sedadel, a nepustí   až do samého konce.
Některé části sice   byly opravdu pitomé, ale   vizuální stránka katastrof   to plně vynahradila, a když   k tomu přidáte již ohranou   zápletku, která však   končí zcela odlišně, a to   velmi zajímavě a nápaditě,   máte vyhráno.
čemelka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2011
Tento filmový počin mě   doslova překvapil ne tak   dějem, ale s jakou   autentičností byly natočeny   tragické havárie a veškeré   dění kolem nich. Chvilemi   mě mrazilo po celém těle.   Filmík mě absolutně   nenudil, ale nebýt těch   luxusních záběrů byla by   to průměrná podívaná.
JohnCoestler09
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Cage konečne po dlhej dobe vo   fakt dobrom filme.Okorenenie   horrorovou atmosférou filmu   velmi prospelo.Koniec bol sice   smutný,ale zároven   pekný.Určite sa to oplatí   vidiet.
Crazy_orb
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2013
Nad očekávání
Typickej americkej velkofilm,   s fascinujícím dějem,   výborné výkony jak Cage tak   hereckých výkonů dětí.   Překvapilo mě, že amící   uměj taky točit filmy s bad   end. Povedlo se
mironov
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.9.2009
tak toto bol frkot,,naprosto   strhujúci film ,,,som sedel   ako prikovaný,,kamera   supe,,scenar tiež fajn až na   ten koniec ,,inak by som dal   plných 10,,,ale je to super   film
Bear
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2009
Alex Proyas po celkom dobrom I   am Robot, natočil trochu   lacnejší, no zároveň aj   hlbší film, ktorý svojou   perfektnou atmosférou, a   pekelným napätím svojim   spôsobom pohltí každého,   rovnako vie kedy ma zatlačiť   na pilu (pád lietadla), no   zároveň vie i ubrať ak   treba. Pre mňa je Knowing,   príjemným prekvapením, kde   sa striedajú pekne obrazky s   príbehom, ktorý je trochu   vážnejší a hrá sa to na   niečo hlbšie, a to celému   snímku dokonale vychádza :),   dokonca aj pobehujúci Cage je   maximalne sympatický :)

8/10
lasvegasman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2009
Výborná kamera a triky,,   realistické záběry   katastrof, velmi zajímavý   příběh a přestože   všichni kritizují ten   závěr, mě přišel dobrý..   Jen tam mohli převést i pár   dospívajících a pár   zkušených. už vidím jak   šesti a sedmiletí   zakládají kolonie a   lidstvo...
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2011
Jedna z posledních   solidnějších věcí   Nicolase Cage, možná trošku   zbytečně dlouhá, ale   působivá, bez zbytečných   psích očí Nicolase ve   vyhrocených scénách.   Efektní scéna s letadlem   byla přebita neumětelskou v   metru, naštěstí na gradaci   příběhu to neubralo. Co   musím ocenit je, že tvůrci   netrvali na 100% happyendu za   každou cenu, nicméně   některým klišé se nevyhli.
Petantino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2013
Skvěle zvládnutý vizuál,   triky na velmi slušné   úrovni, solidně vybudovaná   atmosféra, velmi zábavné   luštění číselného   vzkazu, ale nelze zapomínat   ani na nějaké to negativum.   Dějová linka totiž není   žádný zázrak, ke konci   tempo výrazně zvolňuje až   k závěru, který byl na můj   vkus příliš patetický.   Snad nám život na Zemi   skončí v trochu veselejším   duchu.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2009
Upřímě jsem čekal víc ,   ale celkový dojem namě i   Cage udělal dobrý a   příběh plný čísel a   předpovězených katastrof   včetně konce světa je   zajimavé téma, ale již   hodně vytěžené.   Každopádně efekty jsou jako   už dnes v každé dobré   sci-fi zajimavé.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.7.2021
Keď nás oblizne Slnko
Toto bude asi zložité. Jeden   z najrozporuplnejších filmov   pre mňa. Natočené to je   perfektne. Začiatok pomalšie   sa rozbieha, ale potom to ma   čoraz väčšie grády,   stupňujúc sa objavom   súradníc, fascinujúca   havária lietadla, keď sa   prišlo na dekódovanie toho   tajomného papiera, atmosféra   zvláštnych postáv, ktoré   ich sledovali. Pátranie.   Celé to malo úroveň až na   tú asi záverečnú   polhodinu. Ten koniec je dych   berúci, koráby vesmíru sú   natočené grandiózne, ale   čakal som všetko iba toto   nie. Prišlo mi to celé   divné, nepochopiteľné,   prečo práve oni a akýsi   svojský výklad nového Noe,   či zrod novej civilizácie.   Adam a Eva. Ale odkiaľ sú   oni, tí čo určili, kto sú   vyvolení, tož chvíľami sú   namieste nejaké tie otázky,   ktoré neboli dostatočne   vysvetlené. Od začiatku to   bol mix rôznych žánrov, ale   po tom vyvrcholení deja a   filmu to už bol skôr miš   maš. Ale režisér vie, to je   vidieť, tie zábery na to ich   okno, padajúce lístie a   svojská atmosféra   amerického predmestia je   dokonalá. Škoda len tej, pre   mňa divnej, pointy filmu
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2010
V celku velmi pěkně   zpracovaní film dynamický   děj velmi slušné   obsazení.Proroctví je film   který až na konec je   skvělí.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2009
Tak se konečně Cageovi   poštěstilo a po dobrých 4   letech (od dob Obchodníka se   smrtí) dostal dobrou roli.   Nebo spíše si zahrál v   dobrém filmu. Cage hraje   univerzitního profesora,   kterému se do ruky dostane   záhadná písemnost   předvídající různé   katastrofy. Příběhově film   tedy příliš neoslní a Cage   hraje úplně stejně jako   vždy ale mě to vůbec   nevadilo, jelikož jsem se po   celou dobu velice dobře   bavil. V některých   chvílích jsem byl filmem   dokonce zaskočen jako v   případě nesestříhaného   dvouminutového pádu letadla,   které bylo natočeno velice   působivě. Film si napětí   drží skoro celou   dvouhodinovou stopáž a jen   občas to vyruší nezbytný   "otcovský" rozhovor   se synem. Scénář má   určité mezery a mohl bych   šťourat do toho jak Cage   dokáže z několik stovek   čísel vyčíst, že se něco   stane ale u takových filmů   to je naprosto zbytečné. Po   celou dobu jsem byl spokojen a   film krásně běžel   dopředu, pak se ale něco   stalo. Film se začal blížit   ke konci a tvůrci si   připravili třešničku,   která mě málem udusila a   celé předchozí dění   málem pokazila. Nebudu tady   rozepisovat co se stane ale   když jsem to viděl říkal   jsem si "proč?".   Nejen, že to vypadalo dost   nepřesvědčivě ale vůbec   to do příběhu nepasovalo.   Ale možná to je jen můj   názor. Hlavní je to, že se   jedná o kvalitní, napínavý   a dobře natočený thriller,   který chci určitě vidět   ještě jednou.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2014
Hlavní hrdina (N.Cage) se   marně snaží zabránit   katastrofám, před kterými   byl zprávou z minulosti   varován. Snad nás takový   konec opravdu nečeká, a   když ano, tak ať to přijde   opravdu nečekaně. Tohle   téma mi přišlo velmi   zajímavé, katastrofy byly   povedené, prostě film, u   kterého jsem se nenudil. Až   ke konci jsem si uvědomil,   že Spielberg je jen jeden a   kdo se ho snaží po letech   napodobit, nemá šanci.
RM
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2010
Ty tolik lišící se   komentáře - je to asi tím,   že každej od toho čekal   něco jiného. Mno, začátek   vcelku hororový, smícháme   to s náboženskými odkazy,   přidáme trošku   katastrofické omáčky a   dostaneme z toho (žel   další) zánik světa. To na   závěr měli bejt   mimozemšťani nebo (rádoby)   andělé? (na co pak ale   jakási kosmická loď? - asi   pro ty děti, ty tupoune:-)
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2010
Levný Trhák
Na současné hollywoodské   poměry rozpočtově chudý   snímek(50m).Citlivá režie,   pečlivě budovaná   atmosféra, a famozní hudba v   kombinaci s očekáváním   věcí příštích.Zvláště   první polovina filmu,   nedává divákovi vydechnout   a ten díky tomu je ochoten   přehlížet klasické , a   nekonečné americké klišé   rozpadlých a rozhádaných   rodin, které se jak zázrakem   těsně před apokalypsou   usmíří.Závěr pak   definitivně diváky rozdělí   na dva tábory, mě osobně   vzal cca 15% z hodnocení, ale   chápu i ty kteří si   připlácnutá Blízká   setkání třetího druhu   užívají. Jinak myslím že   Alex Proyas ukazuje opět   svůj režisérský   potencionál, a mě nezbývá   něž se těšit na nějaký   pořádný blockbuster.65 %.
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2020
Film po pomalejším začátku   nabírá na rychlosti. Po   vytažení časového pouzdra   a snaze rozluštit smysl   číselných řad jsme   vtaženi do série tragických   událostí, které vycházejí   z číselné tabulky. Pak   však přichází na scénu   mimozemšťané a celý   příběh se stává poněkud   naivním. Závěrečné efekty   jsou docela působivé, mě   ale nejvíce zaujali   vznášející se a pak   klesající kameny při odletu   mimozemšťanů, to bylo   nádherné. Nicolas Cage nijak   zvlášť nepřesvědčil.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2009
Hned od úvodních scén je   jasné, že 'Proroctví' bude   minimálně zajimavý film co   se týče námětu..a také   že je. V tomhle ohledu jsem   naprosto spokojený, protože   vize katastrof je lákavé   téma a byl jsem zvědavý,   jak se s tím autoři poperou.   A musím uznat, že tahle   stránka filmu je vypilovaná   báječně..Člověk stále   čeká co se bude dít,   každou chvíli nějaké   překvapení a vůbec,   atmosféra by se dala krájet.   Jenomže místy to vypadá   jako horor, což je u tohoto   filmečku špatně..a režie   mohla také zůstat kapanék   při zemi, co se závěru   týče. N. Cage zahrál svoje   a za sebe můžu říc, že mu   to šlo a svou roli zahrál   dostatečně dobře.
'Proroctví' je pro mě   osobně příjmené   překvapení a na některé   záběry se hodně dobře   dívá.
Phreaker
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2011
Ano film je to slušný a   líbil se mi, jenže má to   háček. Je jím druhá   polovina filmu, ale hlavně   konec, za který bych někoho   zabil. Nebýt konce, mohlo   být moje hodnocení vyšší.
blackjack31
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2014
.
Celkem zajímavý film,   napínavý, ale dle mého   názoru trošku ponurý a   neakční. Chvilkami jsem se   opravdu nudil a čekal co bude   následovat. Velmi rychlé   bylo konečné rozuzlení a   tak trochu rozpolcený konec,   na jedné straně záchrana   syna a zajištění jeho   budoucnosti, nadruhou stranu   rozloučení a smrt pro vše   živé na zeměkouli - 70%
leunka592
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2010
Dobrý film, dobrý děj, ale   ten konec... ten byl opravdu   přehnaný a celý film to   akorát zkazilo :(
maciii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Vůbec by tomu neuškodilo   míň otřepaných frází a   ohraných citových klišé,   ale přesto všechno mě to   prostě bralo. Má to dobrý   spád, katastrofické scény   byly dechberoucí a troufnu si   říct i nápadité, Nicolas   Cage mě obvykle odpuzuje, ale   tady mi seděl. No a skvělá   hudba na atmosféře taky   jenom přidávala.
demon.cz
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2009
7/10
Film je perfektní,ale   celkově ho podle mě kazil   CAge.
Ten člověk na   to fakt nemá.
Jinak   perfektní příběh,efekty a   celkový spád jsou na dobré   úrovni.
Nejvíc mě   nadchl nekompromisní   konec.
Žádnej geroj z   Amériky kterej celej svět   zachrání se tady nekoná.
Všichni až na pár   jedinců které si odnesou   mimozemšťané tady   zdechnou,konec a basta.
renefer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Nemám ráda filmy, u kterým   brečím, a tady jsem   loučení otce se synem   obrečela...Jinak celkem   slušná podívaná, začátek   s nalezením dopisu byl dobrý   - "mysteriózní".   Pak se to ale nějak zvrtlo,   účast E.T. a finální   záběr na novou planetu byl   jako špatný vtip. Dojemný   byl konec rodiny N. Cage, tak   bych si ho nějak   představovala i já...
MiaWallace
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2009
UFO?
Tento film jsem viděla   nedávno, dle mého názoru by   byl kvalitní pokud by měl   jiný konec. Celý děj byl   napínavý a plný tajemna,   dokonce bych mohla říct, že   s emi to i líbilo, ale potom   přišel konec a   mimozemšťané...myslím si,   že kdyby země explodovala a   všichni zemřeli (sice nemám   ráda smutné konce..)bylo by   to mnohem lepší.
S   Ufony to byla podle mě   veliká chyba a ohromný   kýč!!!
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.10.2014
Velkoryse natočený   katastrofický film, s   nepříjemnými scénami   skutečných katastrof, s   Cagem hrajícím potisící   svůj standard. Konec je   poněkud jehovistický -   vyvolení jsou odvedeni do   ráje, aby založili nový   svět. Proti filmu však   stojí mnohé nelogičností -   kdo by vzal při výpravě na   nebezpečné místo své děti   a nechal je potom jen tak v   autě samotné? Těžko se   věří postavám, které   dělají věci divně.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Premarnena sanca...
Vynikajuci napad,ktory zrazaju   na kolena predovsetkym   nevierihodne dialogy a konanie   hlavnych hrdinov v stresovych   situaciach,ktorych je v tomto   filme hromada.Ten kto pisal   dialogy by si zasluzil po   papuli,podobne ako   reziser,ktory nevyuzil   potencial a skvely napad.Prave   napad a skvele efekty tlacia   film hore,ale viac ako na   lepsi priemer to nie   je-bohuzial.Film s vyhradami   doporucujem-mohol to byt   trhak.
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Nadějné téma, naprosto   zbytečně utopené v   béčkových nápadech a   téměř hororových   sekvencích (které sice k   Proyasovy patří, k   nahozenému příběhu se ale   moc nehodí). Úvod solidní,   finále nečekaně silně (až   na ten přiblblý přebarvený   dovětek). Cage je po dlouhé   době konečně bez sedativ (a   bez bujné kštice), Rose   Byrne si vytáhla   nejhysteričtější postavu   své kariéry (prosím, už   ne) a Proyas potvrzuje   nesporný talent, který   tentokrát bohužel slouží   poměrně nejednotnému   scénáři. Snad bude   příště volit lépe. P.S.   Proklamovaná nepřerušovaná   sekvence má sice „wow“   potenciál, ale spíše   nápadem, než zpracováním.   Legendárním scénám z   Pokání a Potomků lidí se   Proyas ani nepřiblížil.
kali.4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.8.2009
Skutečně výborná režie a   kamera, na Proroctví byla   radost se dívat. Režisér se   do toho vrhnul docela   tradičně po svém a natočil   komorněji laděný sci-fi   thriller s hodně silnými   hororovými prvky a film díky   tomu překypuje depresivní   potemnělou atmosférou,   která se mi hodně   zamlouvala. Místy dost okatá   „digitálnost“ mi k tomu   také sedla. Nabízelo by se   srovnání s loňským Dnem,   kdy se zastavila Země, neboť   poselství obou filmů je dost   podobné, přičemž bych dal   přednost Proroctví, které   je lépe natočené a není   tak arogantní a troufalé, co   se týče myšlenek.
Nicméně ten scénář...   Logické díry mi nevadí, ale   spíš přemýšlím, zda   tentokrát je v jednoduchosti   síla, nebo není. Na jednu   stranu to není   překombinované a celé to   předvídání budoucnosti je   prozíravě odsunuto na   vedlejší kolej, přičemž   se dává přednost   atmosféře. Ale na druhou   stranu člověk zírá   téměř s otevřenou pusou,   co že vlastně ta čísla   znamenají a za jakým   účelem byla napsána, a   zírá dál, když vidí, jak   se přímočaře a   nekomplikovaně pokračuje   dál. Ne že by bylo   Proroctví přímo hloupé, v   závěru i v průběhu na mne   místy působilo až   podezřele velkolepě a   silně, ale nepřináší   vlastně žádné myšlenky,   žádná velká překvapení,   pouze otázky. „Proč   tohle?“ „Proč   támhleto?“ Odpověď na   jednu z otázek by mohla být:   Protože lidstvo si zaslouží   záchranu. Což ovšem   vyvolává další   potenciální otázky.
movie-freak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.11.2010
Začátek filmu vypadá   slibně. Závěr mě trochu   zklamal. Trochu přehnaná mi   přišla evakuace vyvolených   jedinců mimozemskou   inteligencí na jinou planetu,   aby mohly začít znovu. Film   se jistě stane kultovní   záležitostí členů sekty   Aštara Šerana. Těm ho   doporučuji sledovat každý   den. Jinak stačí, když se   na něj normální člověk   podívá jednou za sedm let.   Jinak bych film zařadil mezi   sci-fi a mysteriozní.   Určitě ne jako horor
BOS3
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.8.2009
Ten nápad bol vynikajúci ale   mám pocit, že scenáristi   toho nevyužili, videl som to   už pred časom a v pamäti   utkvel len dlhý trikový   záber z katastrofy lietadla.   Dosť málo na film s takým   hercom ako je Cage.
puol
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.1.2010
Mierne skĺznutie Alexa   Proyasa do B-kových vôd so   vcelku znesitelným Cageom.   Občas na filme poznať   nižší rozpočet, ale   celkovo film neurazí. Ja som   ale do pána režiséra   vkladal väčšie   očakávania.
kalla
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.8.2009
Včera jsem kvůli tomuhle   filmařskému počinu šla   spát až o půl jedné, abych   byla zklamaná a lehce   rozčarovaná. Ačkoliv   Nicolase Cage rána nemám,   chtěla jsem dát tomuto filmu   šanci. Od začátku se mi   nesmírně líbila kamera i   scéna a veškeré efekty mi   braly dech. Když vezmu v   úvahu rozpočet filmu, je   Proyas kouzelník. Byla jsem   za to ochotná Cagovi   odpustit, že střídá jen   tři výrazy v obličeji a   opět dobrou půlku filmu   vypadal, jako by mu někdo   šlápl na nohu. Dokázala   jsem i odpustit jednu   nelogičnost za druhou (   projíďíte krokem městem   kde panuje chaos a rabování,   JEN vy, a nikdo Vám   nenaskáče na auto, ale   všichni Vás obíhají a   uhýbají z cesty. Není to   roztomilé?!) Dokonce mě v   první třetině hodně chytil   a musela jsem uznat, že   některé scény byly   nesmírně napínavé.   Protože jsem ale nevěděla o   co jde, očekávala jsem   thriler s prvky hororu, což   mi první polovina filmu i   potvrzovala. Jenže   posledních 15 minut celý   film shodilo. Byl to kýč ale   hlavně, bylo to na po sté   stejné téma. Filmů s   takovou zápletkou je teď tak   moc, že už mi lezou krkem a   bylo mi až líto, že tohle   udělali i filmu, kteý měl   tak slušný potenciál. Jako   kdyby najednou někomu došel   čas a chuť psát scénář,   tak to odflinkl...   nevysvětlené věci, lidé,   chovající se tak americky   až to bylo moc americké i na   američany..a ten KONEC!!! To   si pánové Pearson, Snowden a   White při psaní scénáře   asi dali něco tvrdčího než   trávu. Tenhle obilný výjev,   jako vystřižený z   Jehovistické strážné   věže, mě nechal na chvíli   pochybovat o jejich zdravém   rozumu. "Uplakané"   rozhovory podkopávají   krásné efekty, Cagův   zadumaný výraz likviduje   vedle něj zářící hlavní   hrdinku...Celkově- co se v   tomto filmu povedlo shodil   slabý scénář a saha dělat   na lidi "bu, bu, bu,   všichni umřete".   Zkrátka nenadchne, jen trochu   zamrzí. Nemuselo to být   úplně špatné.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Nebudu tak zlý tomuto   napínavému filmu se scifi a   katastrofickými prvky.   Dávám průměrnou známku.   Pár věcí mi na něm docela   silně vadilo.
Napřed   začnu s tím, co si   zaslouží kladné   ohodnocení. Jsou jimi   tradičně zvláštní efekty   a pokus o napínavou   atmosféru příběhu.
A teď začnu rejpat.   Tvůrci si opět neodpustili   zavedená klišé, banální   rozhovory a americký   nacionalismus. Nicolas Cage   zde vytvořil roli, u které   jej podezřívám, že ji   okopíroval od těch   předešlých. Vlastně snad   za to ani nemůže.
Dále zde nalezneme celou   sérií nelogičností a   iracionálního chování   hrdinů. Začněme tedy v   době konce padesátých let,   kdy děj filmu začíná.   Dětičky v jedné americké   škole se rozhodly za pomocí   vedení školy namalovat své   představy o tom, kterak svět   bude vypadat za padesát let.   Zrovna to vychází do naší   současnosti. Své malůvky   uloží v urně a ta je   vložena do další, již   betonové, schránky pod   chodníkem před školou.   Během slavnostního   ceremoniálu se jedna   holčička jménem Lucinda   ztratí. Tahle holčička   nenamalovala obrázek   pastelkami jako ostatní děti   ale na papír formátu a4   napsala sérii čísel. Celá   stránka je popsána čísly.   Tuto utracenou holčičku se   rozhodli hledat.   Prohledávají školu od shora   dolu. Buď v těch   padesátých letech zažívala   Amerika energetickou krizi, a   nebo hrdinové filmu prostě   zapomněli ve škole   rozsvítit. Prostě tu dívku   hledali potmě, jen za pomocí   baterek.
Dalšími   takovými nelogickými prvky   ve filmu bylo to, že v   jistých chvílích hrdinům   nefungovaly mobilní telefony,   avšak vedle toho fingovala   GSM navigace. Divný.
Dále Nicolas Cage měl   ale kliku na ty nejnovější   katastrofy. Všechny se udály   poblíž jeho domova a on u   nich vždy byl.
Jak   bych to shrnul. Film   proroctví je typickou   podívanou na velká plátna   kin. Svým scénářem a   průběhem děje je spíše   trapný. A ta kombinace   žánrů (nechci více   prozrazovat) je dost   přitažená za vlasy. Je to   další film s globální   katastrofou, na který po   čase zapomenete.
Cash89
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.5.2009
I já jsem v první polovině   filmu hltal záběr za   záběrem a v u srdce jsem   cítil nepopsatelnou úzkost   která s filmu v prvních   minutách sršela…Byl jsem   zvědavý co bude dál a   všechno vyvrcholilo v   neuvěřitelnou scénu s   padajícím letadlem, čekal   jsem také nějaké tornádo   nebo po vzoru kolegů od   dálniční policie z Kobry   11, nějakou zběsilou jízdu,   a obrovskou bouračku, ale   tohle mě dokonale zaskočilo,   a sledoval jsem zbytek   počínání s otevřenou   pusou…Bohužel od tohoto   záběru režisér upustil   uzdu, a celý snímek mu   proklouzl pod nataženými   prsty…Zbytečně plácal   pátý přes devátý, a   nejhůř to zazdil s   emzákama, to byl absolutní   vrchol filmařské blamáže,   jednu chvíli jsem režiséra   Alexe Proyase přirovnával k   packalovi Edu Woodovi…Ale i   on by se divil jaký se dá   uvařit guláš…Scéna s   vesmírným korábem na konci   filmu měla být asi   nejsilnější z celého   filmu, scénáristé asi   neviděli Spielbergovo   Blízké setkání, protože   kdyby aspoň trochu dávali   pozor, neudělali by z toho   takový patos…Všichni   chválíte Cage, bože   proč??? Znám daleko lepší   a kvalitnější výkony, je   pravda že poslední byl ve   filmu Obchodník se smrtí, od   tohoto filmu nenatočil nic   ale vůbec nic co by se dalo   chválit…Ale jestli chcete   vidět Cage v nadlidské   formě, sežeňte si filmy z   dob 1995 až 97 a budete   zírat…Snímek mi přišel i   zbytečně natahovaný,   minimálně 20 minut   materiálu bych schoval někam   do šuplíku a zahodil   klíč…Napadá mě jediné   vysvětlení proč o zániku   světa režisér přidal do   děje emzáky, kdyby tam   nebyly, byla by to laciná   podívaná typu Den poté, o   které by se mluvilo jen na   premiéře filmu, na druhou   stranu kdyby tam dal jen   emzáky do kina by chodili jen   osoby kteří holdují   konspiračním teoriím…Co   se ale musí nechat, je v   jaký konec naší matičky   zemi věří režisér,   žádné vyhasnutí slunce,   žádné globální   oteplování ale jak to   vyřešil zde, to se mi   opravdu moc líbilo…Bohužel   to nestačilo!!!
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.10.2010
Celý film jsem   přemýšlěla, kde jsem tu a   zas tu scénu už viděla.   Hloupý námět a ještě   hloupější zpracování.   Dětí, které mají   nadpřirozené schopnosti a   tváří se jako šílenci už   tady bylo..... a tenhle   příběh patří k těm   horším. Mimochodem Chandler   Canterbury podal dost špatný   výkon, patrné je to hlavně   v závěru. A k neohroženému   a tragicky se tvářícímu   Cageovi se ani nebudu   vyjadřovat. Ztráta času.
sakro
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.11.2010
že by pokus o překonání Doteku Medúzy?
Pokud by to tak náhodou bylo   myšleno, pak tedy upřímně:   nepodařilo se. Začátek   filmu vůbec nebyl špatný.   Děj se slibně rozjížděl,   přibývalo napětí a   tajemno. Potud dobře.   Ostražitý jsem začal být   až s výskytem tajemných   postav v okolí domu . Mě   bohužel tyto Deux ex machina   nikdy moc nebraly. Ale dobře,   čekal jsem, co bude dál.   Přišla trikově dost   špatně ztvárněná   katastrofa v metru a o hodně   lépe zvládnutá letecká   katastrofa. Pak už šlo vše   jen a jen dolů, k horšímu.   Myslel jsem si, že trapné   loučení u vesmírné lodi   přináší očekávaný   závěr. Ale ouha, mělo být   ještě hůř. Jehovistický   výjev dětí s bílými   králíčky v obilí korunoval   celý film. Na to už museli   mít tvůrci hodně fantazie.   No a závěrečný, technicky   ne moc povedený,   apokalyptický výjev mě jen   utvrdil v přesvědčení, že   jsem se právě dodíval na   dost špatný film. I s   Nikolajem Cageem to jde dost s   kopce. Ve slušném filmu už   jsem ho nezaregistroval dost   dlouho a jeho stabilně   tragická výrazová póza je   dost strašná. Že by už nic   jiného nedokázal? Na to, že   je film označován jako   mysteriózní a v podstatě se   tak celou dobu tváří,   nepřináší žádné   poselství, žádný závěr.   Mi přinesl jen pocit ze   špatně odvedené filmařské   práce a pocit ze zahození   poměrně slušného námětu.   Resumé: první půlka   solidní s několika hodně   dobrými scénami, druhá   půle tu první slušně   zabíjí a zanechává jen   pachuť. Na tenhle film bych   se podíval už jen za   předpokladu, že budu   dlouhodobě upoután na   lůžko, nebudu vědět jak   zabít čas a doma budu mít   jen jedno DVD. Tohle.
sajnym
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Tento film mě zklamal, čekal   jsem podobné ne-li lepší   mysteriózní sci-fi jako byl   Já robot, ale opak je   pravdou. Začátek filmu mě   připoutal k sedačce docela   slušně, ale postupem času   film ztrácel dech až ho v   závěru ztratil úplně...
roman1211
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2011
Velice zajímavý   film,příběh velice   poutavý.Největší problém   tohoto filmu je konec.Zatím   nejhorší zakončení   filmu,které jsem viděl.
DracoAn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.7.2014
Začátek byl zajímavy, ale   konec strašný. Jednout   vidět stačilo, ale po druhý   už to vidět nemuím. Za mě   jen 5 hvězdiček.
MildaX
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.5.2012
Jak je to s tím Bohem?
Zpočátku film vypadal   nadějně, ale s každou   minutou to bylo jenom   horší.
A nejvíc   budou zklamaní ti, kteří si   doteď mysleli, že Bůh je   ženská a začnou jistě   pochybovat i o tom, že   Ježíš je černoch (viz.   Dogma). :-)
sismik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.4.2010
Film je to super, námět   originální.....jenom ten   konec to prostě celé   pohřbil. Stopněte film u   scény, kdy děti unesou z   benzínky a domyslete si svůj   konec a máte výborný film.   Konec, který je ve filmu je   totálně šílený. Kam se   hrabe Adam a Eva odteď je   Caleb a Abby :-) Co mi taky   docela vadilo, byla až   zarážející rychlost, s   jakou postava Nicolase Cage   přišla na to, že ty   záhadné čísla znamenají   katastrofy. Prostě dostanete   do ruky papír s čísly, hej   co takhle to porovnat s daty   globálních katastrof. A   samosebou první, na kterou   přišel, bylo 11.září, to   si amíci zkrátka neodpustí.
flawi
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Proroctví - zpočátku   neskutečně poutavý   thriller, kdy jsem se   zatajeným dechem čekala, co   bude dál a jaká bude   závěrečná zápletka se   právě v tom očekávaném   závěru změnila v cosi, co   by směle mohlo získat titul   jako nejstupidnější a   nejhloupější filmový   závěr!
spiritt
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.5.2012
Absolutní tragédie
Jsou filmy u kterých si po   skončení řeknete ,,viděl   jsem, víckrát nemusím, ale   viděl jsem´´. Proroctví je   ale něco úplně jiného, na   stupnici od jedné do deseti,   by film dostal tak mínus   milion. Lituji toho, že mi   jeho shlédnutí vzalo 2,5   hodiny života. Tento film   soutěží s Vesnicí o   nejhorší, nejblbější a   nejdebilnější film, jaký   jsem kdy viděl. Pominu-li   ufony, kteří vypadají jako   andělé a létají v   jehelníčku co se změní v   něco jako super velká slza,   ale trapnost scén jako když   se hlavní hrdina potká se   svým otcem a ve stejný   okamžik se začne ničit   planeta, to je trochu moc. Asi   nikdy nepochopím jak mohl   Nicolas Cage tak klesnout,   vydělávat se musí, ale   tohle???

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih56718minih56718Hačikó - příběh psa (2009) 
Hachiko: A Dog's Story n
minih70818minih70818Ve spánku (2010) 
Dans ton sommeil n
minih32955minih32955Brána k domovu (1975) [TV film] 
Brána k domovu n
minih17128minih17128Proti všem (1956) 
Proti všem n
minih37514minih37514Zkrocená hora (2005) 
Brokeback Mountain n
minih78604minih78604Krysy (2001/1) 
Altered Species n
minih58978minih58978REC 2 (2009) 
[Rec]² n
minih48395minih48395Pátek třináctého (2009) 
Friday the 13th n
minih42977minih42977Neviditelné zlo (2006) 
See No Evil n
minih15772minih15772Phantasm II. (1988) 
Phantasm II. n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Smrt lorda Edgwara (2000) [TV ...

22:00 - 23:40

5 minut již uběhlo
95 minut zbývá do konce

ČT2 - Konec rozkvětu (1972)

21:50 - 23:15

15 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

105 minut již uběhlo
90 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

22:00 - 23:45

5 minut již uběhlo
100 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376643
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10