Zari

Komentáře uživatele zetor.milda

zetor.milda

zetor.milda zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Milda

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 8
Dny zrady I., II.
 
Přidáno: 17.4.2011
Obsah není napsán výstižně!
Moje představa, jak by to   mělo vypadat:
Historická rekonstrukce   událostí od března do   září 1938. Velkoryse   pojatý a mimořádně   nákladný dvoudílný film   byl označován za umělecký   dokument. Jeho tvůrcům   nezbylo než prohlásit, že   jim jde především o co   největší míru Autenticity.   Výběr zobrazovaných faktů   byl však nutně direktivně   podřízen jednoznačně   stanovené ideové koncepci,   která zdůrazňovala a   zveličovala význam K.   Gottwalda a KSČ. Představa,   že by mohli tvůrci ztvárnit   pravdivěji je pouhá   neznalost té doby.
Dovolená s Andělem
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.12.2010
Vyvedená komedie je vyvedená i z reality.
Rád se na ni občas mrknu,   ale moc mne mrzí, že si   dnešní mladí opravdu   myslí, že to tak nějak   opravdu vypadalo a že to bylo   patrně asi děsně fajn. Je   pravda, že jsem také na   odborové rekreaci byl a   souhlasit můžu s tím, že   jsem nebyl až tak nespokojen.   Dnes by to mnozí také   přivítali. Jen by bylo   spravedlivé, kdyby dnes   mládež věděla o realitě   oné doby víc. Třeba by se   některá pozitiva té doby   vrátit mohla. Nevidím na tom   nic nepatřičného.
Poznamenat však něco   podobného o době   protektorátu, pak bych byl   býval vláčen a urážen až   hrůza! Přece si nebudeme   lhát, když by všichni ti,   kteří ještě nezapomněli,   vzpomněli na svá mladá   léta a své hezké okamžiky   z mládí. Každá doba je   má, proč ne tahle.   Přestože byla tak složitá   a nelidská.
Konference ve Wannsee (Conspiracy)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2013
Nezabiješ
Platí snad tento výňatek z   desatera jen na lidi??? Když   ale vidím kolik z těchto   nacistických zločinců   uniklo rozsudku   "vinen", pak mne   napadá, že oproti množství   obětí války se k nim choval   osud poněkud přívětivě.   Otázkou je proč :/ Tento   film dokládá zrůdnost onoho   období stejně, jako období   které následovalo pod   diktátem Moskvy. I oni totiž   pronásledovali cíleně   židy. Stalin s židy ani   nekomunikoval, tedy pokud   věděl, že tomu rozhovoru   může vyhnout. A jak víme,   mohl mnohé.
Noční vlak (Night Train)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2013
Už dlouho jsem si tak neužíval napínavý film.
Klasa! Zrovna běží v TV a   dle mého je to přesně ten   typ filmu, který je hoden   čtenáře knih s fantazií.   Není tedy určen pro diváka   dnešního filmového braku.   Svět fantazie kterou máte v   mysli otevírá možnosti,   díky kterým se díváme   právě na tento žánr. Lidi   bez fantazie jsou jen   konzumenti. Chtějme tedy od   filmu víc!
Proroctví (Knowing)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2011
Není proroctví, jako Proroctví.
Mystický příběh hodnotím   velice, velice dobře   zpracovaný! Klidný a   tajuplný nástup jádra děje   po vzrušujícím začátku,   který však nevěstil moc   velká očekávání, mne mile   překvapil. Zakousl jsem se do   děje a Nicolas Cage mi v roli   seděl ještě víc, než kdy   dříve! Ten chlap zraje jak   to nejkvalitnější víno! A   závěr filmu to jen dokazuje!   Jeho emocionální síla   vskutku chytá za srdce.
Řetěz
 
Přidáno: 24.2.2013
Předabovaný Fousek.
Přemýšlím, proč roli   herce p.Fouska daboval ve   filmu Řetěz p.Vlach. Bývala   to běžná praxe? Byl jsem z   toho docela vedle ;))
Tatínek
 
Přidáno: 12.6.2011
Klobouk dolů.
Budete-li vidět tenhle   výtvor poprvé, uvědomíte   si, že vydá za večerní   film a bude vám stejně   hřejivě na duši, jako by   jste právě učinili něco   pro sebe velmi důležitého.   Zjistíte, že vás tenhle   film pohladil. Pohlazení je   to, co mnozí tolik hledáme.   Díky vám pánové tvůrci.
Záblesk budoucnosti (FlashForward, Flash Forward)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.7.2013
Rok 2013 a II.řada nikde :/
Tenhle úžasný seriál   zřejmě nepokračuje z   důvodu zásahu vyšší moci.   Zahrávání si s vizemi   budoucnosti je zřejmě dost   možná i realitou, a není   právě vhodné, aby se   jakkoli o tomto rozvíjelo   myšlení, které jak víme je   motorem tvoření onoho   možného kroku. Možná je   má intuice ulítlá, ovšem   fantazie je motorem, který   nás žene vpřed. Kudy se   tedy vydáme?! ;) A až se   dostaneme na možný konec,   dokážeme lidstvo přesunout   před zkázou na počátek?   Možná tady je ona odpověď   na to, kde jsme se tu vzali!No   vida, jak seriál probouzí   emoce :) Je skvělý!