Jeden svět

Komentáře uživatele Faustka

Faustka

Faustka zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Věra

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 367
12 opic (12 Monkeys)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2010
Bruce Willis byl skvělý jako   vždy. Ale Brad Pitt tu   naprosto zazářil, co   předvedl v tom blázinci to   bylo tedy něco. Jeden z jeho   nejlepších hereckých   výkonů.
13. znamení (The Thirteenth Sign)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.5.2010
Zmatenost, amaterismus, pokus   o originalitu silně   poznamenaný jistým   kopírováním, nože na ruce   jako vražedná zbraň, to už   tady přece bylo. Že, jo   Freddy?-)) Šlápnutí vedle   to se může stát někdy   každému. Takže sorry, snaha   tady byla, ale málo   viditelná. Snad příště...
15 minut (15 Minutes)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2010
Grandiózní Karel Roden,   který naprosto převálcoval   i takový eso, jakým Robert   De Niro bezesporu je, amíci   jen zírali, co dokáže   český človíček odněkud z   malé zemičky uprostřed   Evropy za přispění jednoho   začínajícího, ale o to   víc nadšeného režiséra   Olega Taktarova   zaznamenávajícího vše   znalým okem přes hledáček   kamery, až k vytvoření jeho   jedinečného díla faktu.   Dokonalá souhra těch dvou   byla omračující i když   měli každý jiný cíl,   výsledek stál, za těch   jejich 15 minut slávy.
30 dní dlouhá noc (30 Days of Night)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2010
Čiší z nich takový   nepříjemný chlad a nemá to   nic společného s místem na   kterém se ocitli, jejich   nelítostná tvrdost, až   vypočítavost mě zaráží,   jsou jako kobylky, nasytí se   a táhnou o adresu dál, ti co   se spíš náhodou(zcela   nechtěně)objeví v jejich   zorném poli, jsou naprosto   bezbraní...i když nepatrná   šance na záchranu jim   ještě zbývá...ale   "oni" už se   blíží...
30 dní dlouhá noc: Doba temna (30 Days of Night: Dark Days)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.2.2011
Temně rubínový odlesk   pohltila nadobro arktická   noc. Mrazivou atmošku   vystřídaly divoké   střílečky, instinkty   krvelačných bytostí noci   ochably; oč pohodlnější je   doplnit energii na exkluzivní   zámořské krevní bance,   zakotvené a čekající… Na   co..? Jen než éterická   kráska Lilith z Čachtic   relaxující ve své honosné   vířivce naznačí. Těch   několik pomatenců snadno   umlčí početná armáda. A   už vyplouvají… vábivé   potravě vstříc !!!
8. Míle (8 Mile)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2010
Tak jsem poznala svět rappu   trochu víc zblízka. A Eminem   to nezahrál zase tak   špatně. Nejvíc to určitě   osloví jeho fanoušky. Celkem   dobrej film.
88 minut (88 Minutes)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2010
Celkem průměrný thriller s   nadprůměrným Al Pacinem,   protože právě on byl tím   hlavním a asi jediným   tahounem celého filmu! :))   Hlas v telefonu soudnímu   psychiatrovi Jacku Grammovi   oznámí, že za 88 minut   zemře a než si uvědomí,   že to není žádný vtip,   tak nastává šílený závod   s časem. Minuty nemilosrdně   ubývají a hrozba blížící   se smrti je už na dosah.   Takže za těch 95 pořádně   nadupanejch minut si   "Al" těch 8*   zaslouží. :-)
9 1/2 týdne II (Another 9 1/2 Weeks)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.4.2011
Je to hlavně Erotika…   hm...hm… snad pro některé.   Spíš je to nudná   podúrovňovka. Vlastně co   lze taky očekávat od   antikoncepční náplasti   zvané Dalších 9 1/2   týdne. A už vůbec těmto   erotickým záchvěvům   neprospělo, že se Mickey   počal nacházet ve fázi   „přeměny“ a jeho forma   odpovídá tomuto danému   údobí. Bohužel polapit   poslední zbytky upadající   slávy se nevyplácí ani   takovému sexuálnímu dravci,   jakým se Mikoušek svého   času mohl chlubit.
Adaptace (Adaptation)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2010
Bravo Nicolasi! Charlie, ten   je prostě svůj. Donald hodí   na papír další vydařenej   horor. Meryl Streep si ještě   naposledy šňupne. Chris   Cooper odloží na moment   vášeň k orchidejím a   zaskočí si k zubaři.:) Tak,   to by jsme měli...a můžem   vyrazit do fitka začít   schazovat ten velkej zadek.
Aenigma
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Právě dopadla poslední   kapka do poháru trpělivosti   dívky Kathy, věčně   odstrkované a posmívané,   která se ocitá na prahu   smrti. V tuto chvíli z její   mysli vytryskne gejzír   nahromaděné nenávisti ke   všem, kteří jí kdy   ublížili. :)) A   prostřednictvím nové   studentky Evy započne své   kruté a smrtící dílo   odplaty.
Akta X: Chci uvěřit (The X-Files: I Want to Believe)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2010
„Nevzdávej to“…a tak to   nevzdávám. Každý by měl   dostat šanci. Takové FBI   např. Muldera a Scullyovou   už odepsalo(aby je poté   vzali na milost, kdo jim na   to..). Nebudu jako oni. -:)   Možná to není ta   nejideálnější tečka za   Akty X, ale když Ti nahoře   vše pečlivě   zaznamenávají, tak nemůžu   být nikdy dost obezřetná.
Alenka v říši divů (Alice in Wonderland)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2010
„Proč je havran jako psací   stůl?“ Tim Burton je stále   tím rozpustilým klukem i   když mu(nám též) čas   neúprosně odkrajuje. Tak   proč si nedopřát trochu   toho rozmaru, když to   štědří producenti i   digitální technologie   umožňují. Alenka v říši   divů je zábavná, hravá,   pestrobarevná,   potřeštěná, prostě ta   „nejúžasnoucnější.“   :))
Amadeus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2010
Pravý "skvost",   jedinečné filmové dílo,   byla jsem naprosto   fascinována, okouzlená,   ztracena. Jestli máte   alespoň nepatrnou jiskřičku   zažehnutou pro tenhle v   jistém ohledu druh   nesmrtelné hudby,tak to   každého z vás musí   oslovit(i když jen na   okamžik),ten plamen,který to   zažehlo ve mě navždy   vytrvá a sílu,kterou z toho   pociťuji zůstává uložena   v mém nitru a proto, hluboce   před vámi oběma smekám   maestro   "Mozarte"...i vy   nejlepší z nejlepších   maestro   "Formane"...a ani na   vás nelze zapomenout záští   sžíraný maestro   "Salieri", kterému   se nedá upřít jistý díl   úspěchu,takže vám všem,   ještě jednou   "vivat".
Anděl smrti (Fallen)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.7.2014
"Jsou chvíle, kdy se   rozhoduje o vašem dalším   životě, chvíle kdy   zjistíte, že už nic nebude   takové jako dřív a čas se   vám pak rozdělí na dvě   části; na předtím… a na   potom…" ten rozdíl   jsem tedy nepostřehla. Anděl   smrti je jen chabý pokus o   temný thriller, navíc děj   se nemožně táhne. Démon   Azazel prudí omletou hrou na   babu… a kde jsou nějaký   extra kejkle..? marný;   nedočkám se. Naopak jsem   mile překvapená z dobře   fungující dvojice poldů D.   Washingtona a J. Goodmana,   těm se skutečně zadařilo.   "Člověk sám pozná,   že ta chvíle   přišla…" ale tady si   nejsem jistá.
Anna
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.7.2011
Nejdřív se ohlédni hrdý   Američane… A teprve potom   nastavuj opovržlivý pohled   vůči primitivním   čechoslovákům z východní   Evropy. Vidíte nás jako   dementní imbecily se   zkaženým chrupem, špínou   za nehty, inteligencí   hraboše polního a povahou   připomínající svéhlavého   lichokopytníka. I tak lze   nahlížet na Kristynu se   kterou ještě lomcuje   odeznívající puberta i na   Annu, jenž pod vlivem   sílící menopauzy dráždí   svými hysterickými záchvaty   a obě se přitom pokouší   dohnat k čirému zoufalství   důvěřivého Daniela.   Další lekce: poznej   průměrného čechoslováka   snad ani není potřeba. A   nemysli si naparující se   Amíku… I my máme svou   hrdost!!
Antikrist (Antichrist)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2010
Trierovo dílo se někomu   může jevit, jen obtížně   stravitelné, ale když se   hlouběji vnoříme do jeho   pocitově vyprávěného   příběhu, kdy je námětem   jedno z nejtěžších   traumat, jaká mohou člověka   – zejména matku –   postihnou. Zatímco   rodiče(Willem Dafoe,   Charlotte Gainsbourg) se   oddávají milostným   hrátkám ve sprše, jejich   dítě vyleze z postýlky a   namíří si to přitahováno   k otevřenému oknu.   Černobílý zpomalený obraz,   vlnící balet propletených   těl, kapek vody i vloček   sněhu, vytváří v úvodní   sekvenci až magický   časoprostor. Prolínající   se jím proslulá árie z   Händelovy opery Rinaldo v   souznějícím významovém   splynutí výstižně nazvaná   „Nech mne oplakávat“. S   mistrnou sugescí jakou   vyvolává, až ho   lze(nejspíš důvodně)   podezírat, že se pokouší   léčit běsy ve vlastní   duši. „Antikrist“ ovšem   zůstává svébytnou,   nezaměnitelnou výpovědí,   která se vyznačuje jednou   úžasnou předností a to že   dokáže prolomit   znecitlivělou slupku našeho   vnímání.
Armáda temnot (Army Of Dakness)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2010
Bruce Campbell je ve skvělé   formě a chrastícím   nepřátelům to nandá,   vrchovatě. Takový   středověký masakr motorovou   pilou a nejen tou. Příště   si to ti zpráchnivělí   kostlivci rozmyslí vylezjat   ze svých hrobů.
Ať vejde ten pravý (Låt den rätte komma in)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2011
V jednoduchosti je krása –   pro Evropana snadněji   ztotožnitelná, než   hýřivá americká   přeplácanost. Skloubit   takovým způsobem   protichůdné pocity křehké   zranitelnosti se žhavou   vášní, navodit atmosféru   horoucího vzplanutí dvou   zcela odlišných bytostí.   Skandinávská symbolika   jasného dne a temné noci v   romantickém splynutí na   lehounké sněhové podušce   potřísněné kapkami rudého   vykoupení. Chceš poznat   slast okamžiku –   zamilovaní chlad nevnímají.
Auta (Cars)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2010
Tyhle poliďštěný zázraky   si prostě musíte zamilovat.   Zabodoval také   česko-slovenský   dabing(režie: Jiří Strach),   který „Auta“   katapultoval, až na stupně   vítězů. :)) „Luigi   sledovat jen Ferrári.“
Baaria (Baarìa)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2011
Žhavá Sicílie prostoupená   vlnou vášnivých emocí, ale   i zcela nezkreslený pohled na   nesmazatelnou chudobu   zdejších obyvatel ve   vzpomínkách rodáka Giuseppa   Tornatoreho. Je možné se   vymanit a jít za svým   snem… Životní osudy   Peppina Torrenuova a jeho   blízkých ze sicilské   vesnice Bagheria se   prolínají s historickými   údobími na cestě plné   zvratů, radostí i tragédií   navíc provázené nadpozemsky   krásnou hudbou Ennia   Moricconeho, která dokáže   zasáhnout silou probuzené   sopky. Baaria znamená –   poznej pravou tvář Sicílie.
Bestie musí zemřít (Giallo)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2010
Žlutá je barva života i   smrti. Přímočará   jednoduchost vystřídala   tradiční propracovanou hru s   detaily. Je to jako neotřelé   osvěžení pro mizející   giallo, které už bylo nutno   znovu vzkřísit a oživit. A   kdo jiný je této pocty   hoden, než sám „král   gialla“ Dario Argento.   Postrádám zde ovšem tu   nezaměnitelnou atmosféru,   kterou jsem si pro sebe   nazvala „pečeť věků“ a   zažívám ji pouze u   italských hororů. Tento   pocit lze jen obtížně   vyjádřit a ještě   obtížněji pochopit, kdo   nemá vztah k italské   kultuře a historii, ten   nemůže nikdy zcela   porozumět. 7/10
Bez lidí (Ausentes)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.9.2010
Námět plastický,   zpracování už horší –   bez jiskry a viditelného   nápadu, na Španěly poněkud   toporné. Pointa se vytratila   do oslepující prázdnoty ve   které nelze číst. Škoda   té promarněné šance!
Blade
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2010
Na rozdíl od "kovanejch   zastánců"   klasik-upířin, beru   "Blade", jako   razantně, až na drť   namakanou, akčně krvavou   comicsovou záležitost..   Wesley Snipes(tvrdej jako   skála,ale neoprostěnej od   lidskejch citů).. je prostě   W. S. a Kris Kristofferson,   jako ten ochranitelskej   "taťka od ponku",   kterej je vždycky ve   správnou dobu na správným   místě na umravnění   rozparáděně žížnivý   zlatý upíří omladiny...   probůh jsem asi ulítlá, ale   pro mě to v žádným   případku, nebyly dvě   nevyužitý hodiny...třeba   čirou náhodou natrefím na   tmavýho sexy fešáka v   černých brýlích..
Bohéma (La Bohème)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2010
Nádherně podmanivá i   jiskřivě-brilantní hudba   Giacoma Pucciniho v "La   Bohéme" obdařena   strhujícími výkony Anny   Netrebko a Rolanda Villazóna   dokáží naprosto uchvátit.   Je proto požitek vychutnat si   naplno tento mimořádný   operní zážitek... ;)
Bonnie a Clyde po italsku (Bonnie e Clyde all'italiana)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2010
Opravdu skvělá italská   komedie, která se nikdy   neomrzí! Herecký výkon   Paola Villaggia je   srovnatelný s jeho rolí v   účetním Fantozzim. V Bonnie   a Clyde vedle něho zazáří   krásná Ornella Muti.
Braindead - Živí mrtví (Braindead)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2010
Dokud jsem tohle neviděla,   tak jsem asi nebyla úplně   stoprocentní horror fanda,   ale po tomhle neskutečném   hororu prezentující se i   jako parodie už vím, že   ano!! :)) Něco tak naprosto   šílenýho a ujetýho jsem   ještě neviděla.   Nepochybovala jsem nikdy o   Peteru Jacksonovi, že je   vynikající režisér, ale co   dokázal tady u tohoto filmu,   to je prostě vrchol jeho   režisérského umu. Tohle je   parádní nechutně zvrácená   jízda zaplněná kilometry   vnitřnostní, hektolitry krve   a všemožného slizu, až by   se z toho mohlo lidem se   slabšímí žaludky udělat   špatně. Ne však pro   mě,holku s poněkud temnou a   morbidní dušičkou   milující tyhle super krvavé   horory. To roztomile   smějící se zombie-baby,   bych si nejradši hned   adoptovala. Mrňousek jeden   žravej.
Brána do záhrobí (E tu vivrai nel terrore - L'aldilà)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2010
"Oftalmolog Lucio"   perlí ve své nejlepší   formě. Chrlí gejzíry té   vzácné tekutiny a mimo to   precizně ovládá upoutat   tísnivě ponurým náručím   večnosti... Nenech se prosit   a.. "NAHLÉDNI V   EIBON."
Brouk (Bug)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Právě ta trefně omílaná   „absence dynamického   prvku“, kterou ale potažmo   vyzdvihuje zcela   diametrálně odlišnější   rovina od jemu   podobných(proto se nenechte   mýlit) s jednoznačnou   vyčleňující originalitou   vrstveného průřezu dějem.   Jelikož „Bug“ stojí a   padá s Agnes a Peterem,   kteří bez zaškobrtnutí   táhnou celý tenhle   halucinačně-paranoidní   maraton i s jejich   rozmnožující se mšicí   zátěží. Za to všem   zúčastněným(i těm,   kteří odpadli) patří   obdiv.
Bunkr smrti (Outpost)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.5.2010
Kdesi ve východní Evropě v   utajeném bunkru se odehraje   nerovný boj amerických   žoldáků s nezničitelnými   nacisty z druhé světové   války, kteří pomocí   experimentů, přežili až do   současnosti a jejich vůle   zabíjet je až nelidsky   děsivá. Za zvuků stejně   temně drtivé Symphony No.9   "Choral" - molto   vivace,Ludwiga van Beethovena   nastává boj o holé životy.
Bytost z hlubin (She Creature)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2010
Vtáhla a už nepustila!!   Netradiční, mýty a   legendami opředená   oceáno-báchorka o zákeřné   "královské sexy   ploutvičce". Odpouštím   i ten mírně nedotažený a   odfláknutý závěr. :)

TV Program

ČT1 - Hezká holka to má těžké (1975)...

09:40 - 10:05

22 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

37 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:35 - 10:55

27 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Zalez do spacáku (2024) [TV se...

09:25 - 10:35

37 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10