Zari

Komentáře uživatele kalla

kalla

kalla zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 3
Godzilla
 
Přidáno: 17.8.2009
Musím souhlasit s   Rockym4...mě tenhle film   také nikdy nijak nebavil.   Matthew Broderick vypadá ve   všem(ale tady obzvlášť),   jako vyděšené kuře s   vytřeštěnýma očima, jeho   partnerka Marina Pitillo nemá   krom hezkých vlasů také   ničím zaujmout a Jean reno   to už nezachrání.   Vachrlatý scénář, který   podráží nohy režisérově   snaze o ucelený děj mě   nechal klidnou a o nějakém   napětí nemohl být vůbec   řeč. Ale ať nejsem jen   zlá, efekty, hudba, ale i   samotná Godzilla jsou   povedené a kromě výše   jmenovaných umělců se   ostatním podařilo docela   obstojně čemeslo zvládnout.
Proroctví (Knowing)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.8.2009
Včera jsem kvůli tomuhle   filmařskému počinu šla   spát až o půl jedné, abych   byla zklamaná a lehce   rozčarovaná. Ačkoliv   Nicolase Cage rána nemám,   chtěla jsem dát tomuto filmu   šanci. Od začátku se mi   nesmírně líbila kamera i   scéna a veškeré efekty mi   braly dech. Když vezmu v   úvahu rozpočet filmu, je   Proyas kouzelník. Byla jsem   za to ochotná Cagovi   odpustit, že střídá jen   tři výrazy v obličeji a   opět dobrou půlku filmu   vypadal, jako by mu někdo   šlápl na nohu. Dokázala   jsem i odpustit jednu   nelogičnost za druhou (   projíďíte krokem městem   kde panuje chaos a rabování,   JEN vy, a nikdo Vám   nenaskáče na auto, ale   všichni Vás obíhají a   uhýbají z cesty. Není to   roztomilé?!) Dokonce mě v   první třetině hodně chytil   a musela jsem uznat, že   některé scény byly   nesmírně napínavé.   Protože jsem ale nevěděla o   co jde, očekávala jsem   thriler s prvky hororu, což   mi první polovina filmu i   potvrzovala. Jenže   posledních 15 minut celý   film shodilo. Byl to kýč ale   hlavně, bylo to na po sté   stejné téma. Filmů s   takovou zápletkou je teď tak   moc, že už mi lezou krkem a   bylo mi až líto, že tohle   udělali i filmu, kteý měl   tak slušný potenciál. Jako   kdyby najednou někomu došel   čas a chuť psát scénář,   tak to odflinkl...   nevysvětlené věci, lidé,   chovající se tak americky   až to bylo moc americké i na   američany..a ten KONEC!!! To   si pánové Pearson, Snowden a   White při psaní scénáře   asi dali něco tvrdčího než   trávu. Tenhle obilný výjev,   jako vystřižený z   Jehovistické strážné   věže, mě nechal na chvíli   pochybovat o jejich zdravém   rozumu. "Uplakané"   rozhovory podkopávají   krásné efekty, Cagův   zadumaný výraz likviduje   vedle něj zářící hlavní   hrdinku...Celkově- co se v   tomto filmu povedlo shodil   slabý scénář a saha dělat   na lidi "bu, bu, bu,   všichni umřete".   Zkrátka nenadchne, jen trochu   zamrzí. Nemuselo to být   úplně špatné.
Na tenhle seriál jsem   narazila náhodou a byla jsem   mile překvapená. Mám ráda   snímky, které se zaobírají   myšlenkou "co kdyby to   byla pravda". Seriál se   odehrává v poměrně   filmařsky nevyužívaném   prostředí amerického   jižanského zapadákova,   čím dělá příběh ještě   exotičtějším. A na   upírech, metamorfech a   telepatech nám krásně   ukazuje, jak se bojíme všeho   co neznáme a co se nedá   "lidsky" pochopit.   Parafráze na americký(ale i   neamerický) rasizmus se   objevují snad v každém   dílu. Je to seiál kde se   souloží. Hodně. A ne zrovna   nijak zaobaleně. Kde teče   krev. Proudem. A mluví se   hodně sprostě. Ale není mu   to na škodu. Každý díl   končí tak, že jsem hned   pouštěla další a o   napětí a překvapivé zvraty   není nouze. Má to bolístku   jinde. Tou je pro mě   především hlavní hrdinka.   Tahle blondýna z Londýna se   chová jako vesnická   blbka(omlouvám se holkám z   vesnice, ale tohle je síla),   řeší kraviny, neustále se   uráží a do všeho se   míchá stylem   "rozvázala se mi   tkanička" "chceš   si o tom promluvit?"   Jenže i když je tahle   postava děsná, být líp   zahraná, dala by se. Jenomže   Anna Paguin mi nepříde nijak   hezká a ani nijak dobrá   herečka. Stephen Moyer má   zase neustále výraz jako by   kousl do citrónu. Jsou tu ale   i postavy dobře zahrané,   dobře vystavěné a   zajímavé(miluju Lafayeta).   Snad si to zatím skvělá   druhá řada nepokazí.

TV Program

ČT1 - Toulavá kamera (2003) [TV cykl...

14:20 - 14:55

16 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

13:40 - 14:40

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce