Zari
ohodnotit

Marečku, podejte mi pero!

Žánr:
Rok:
1976
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
1.10.1976
„Hliník se odstěhoval do Humpolce, Hujer donesl švestičky ze své zahrádky a Plha se hlásí.“

Komentáře k filmu Marečku, podejte mi pero!

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 71
green-tea
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2021
Proč už se dneska tak skvělé filmy netočí?
Bravurní výtvor režiséra   O. Lipského, pánů   scénáristů Smoljaka a   Svěráka, jakož i všech   zúčastněných herců, aneb   geniální komedie, kterou   můžu vidět znova a znova.   Co scéna, to jedinečný   herecký výkon a co věta, to   nestárnoucí zlidověná   hláška: "SEJDEME SE NA   HŘBITOVĚ", "PLHA   SE HLÁSÍ!",   "HLINÍK SE ODSTĚHOVAL   DO HUMPOLCE",   "NEPOTĚŠIL JSTE MĚ A   ANI JÁ VÁS   NEPOTĚŠÍM",   "HUJER, METELESKU   BLESKU" a další   nádherné perly... Plných   10/10.
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2020
Tady není mnoho co napsat.   Jedna z nesmrtelných   českých komedií plná   vynikajících herců a dnes   již kultovních hlášek.   Hvězda dolů jen za   lajdácké titulky s   trestuhodnými chybami ve   jménech a některé dějové   hlouposti jako když je   Kroupovi st. připomínán   blížící se MDŽ ačkoliv   je ve škole ještě daleko   před pololetním   vysvědčením a tudíž   může být přinejlepším   počátek ledna. Jinak ale   skvělá oddechovka která   nestárne.
mrejca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2019
Tohle se prostě neokouká,   neoposlouchá. Běda vám,   jestli mi to nepůjde.   Hrdobec. Sejdeme se na   hřbitově. Hujer, metelesku   blesku.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2019
Jedna z nejlepších komedií,   jaké jsem kdy viděla. Tak   jsem se na ni znovu podívala   a hned mi bylo líp!
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2018
Lehká agitka českému   průmyslu, ale dá se to   překousnout. Hlavně tu je   spousta hlášek, které již   zlidověly.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2017
Na chuť jsem této   vynikající záležitosti   přišla až v dospělém   věku a ocenila ji při   dálkovém studiu v   pozdější dospělosti.   Neodstěhovala jsem se do   Humpolce, ale jezdila studovat   do Brna a dnes patří mezi   mé nejoblíbenější   "hláškoidní"   filmy.
..."vy   nekouříte?"....
Imo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2015
"Svěřepí šakali zavyle vyli na bíly měsíc."
Tato skvělá komedie humorně   ukazuje generační rozdíly v   chápání školy. Potřeba   zvýšit si kvalifikaci   znamená pro dospělé lidi   návrat do školních lavic,   kde se projevují tytéž   manýry jako za jejich   mladých časů. Film patří   ke klenotům českého humoru.   Povedený výběr herců,   vtipná scenáristická   myšlenka a výborná režie   zaručují kvalitu typického   českého humoru.
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.6.2015
Toto je komedie je prostě   skvělá a vždycky pobaví.   Sovák je jako student   večerní školy výborný,   prostě samorost a se vším   je hned hotový.A postava   Hujera, toho patolízala, ten   má ve filmu prostor, aby se   znemožnil. A zastydlá   romantička, krasavice   Týfová, to je legrace. Mám   ten film rád.
drad007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2014
Film, který nám přinesl   spoustu nezapomenutelných   hlášek, které nechybí u   žádného posezení. Skvělé   herecké obsazení v čele s   nezapomenutelně nalíčenou   Ivou Janužurovou
thejduk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2013
Nesmrtelná komedie   V.Vorlíčka o mistru   Kroupovi, který si má   zvýšit večerní   průmyslovkou kvalifikaci. O   jeho místo usiluje i   kontrolor a šplhoun Hujer.   Přes všechny komplikace   Kroupa školu dokončí a   zůstává mistrem i v novém   provozu. Komedie, která je   tím nejlepším, co bylo u   nás natočeno, fantasticky   obsazená (Sovák, Lohnický,   Kemr Janžurová, Schmitzer a   další a další) Film   přeplněný hláškami,   které se staly legendárními   - Hliník se odstěhoval do   Humpolce, Hujer metelescu   blesku, co je to hrdobec?
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2013
Hvězdně obsazený snímek   plný komických situací.   Česká klasika, na kterou se   člověk vždy rád po čase   podívá a neomrzí. Hodnotím   9 hvězdičkami, protože ani   tento snímek nepatří mezi   mé úplné favority.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2013
Dobrý den - NAZDAR :-D
Jedna z nejlepších českých   komedií. Nejlepší je ten   starej profesor, jak říká   Smoljakovi se Svěrákem   Mareček a Hustoles :-D . Nebo   se shání po Hliníkovi   který je v Humpolci, ale to   ho nezajímá, on mu píše   nepřítomen.
diana.palascakova
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2013
Ve filmu jsou výborní   čeští filmoví i divadelní   herci. Film je vtipný a na   odreagování. Jsou v něm   nezapomenutelné hlášky.
marresi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2012
s názory pana prezidenta   Klause se rozcházím často,   někdy víc a někdy méně,   ovšem nejmarkantněji právě   u hodnocení tohoto filmu -   já si totiž vůbec   nemyslím, že je to děsivě,   děsivě špatný film, naopak   je to krásně, krásně   vtipný film :-)
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2012
Bezchybná česká komedie se   zajímavým nápadem poslat   důchodce zpátky do   školy,vynikajícím Jiřím   Sovákem a spoustou luxusních   hlášek--->stejné   chyby,stejné   známky---->100%
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2012
Co dodat k této povedené,   úspěšné a notoricky   známé komedii? Asi jen to,   že se po čase vždy rád   podívám a řeknu si, že   takovéhle komedie umíme   vlastně spíše   "bývávalo".
misavrnata
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2012
Je to moc hezký a povedený   film (pro mě jeden z   nejlepších starých a   českých filmů)a každý by   ho měl aspoň jednou v   životě vidět.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Smer lepšie zajtrajšky
Dnes už legendárny snímok.   Podarená komédia ako otcovia   museli ísť opäť do školy.   Závod ide jednoducho s dobou   a zamestnanci sa musia   vzdelávať
hlavsa5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2011
Tak to je klasická komedie s   laskavým humorem Svěráka a   Smoljaka. Sovák tomu navíc   dodává svůj osobitý   nenapodobitelný humor.
flawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Možná by nebylo od věci,   kdyby se současní čeští   filmaři několikrát   podívali na   "Marečka" a   pochytili, jak točit ty   pravé české komedie - tzn.   - dobří herci,   inteligentní,   roztomile-laskavý humor.   "Marečka" považuji   za jednu z nejlepších   českých komedií...je také   jednou z mála, kterou lze   prohlásit za nadčasovou,   jediné co mi na ní vadí je   to, že takový klenot, se už   natočit nepodaří...
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Pan Lipský prostě umí. Toto   je zase jedno z jeho   mistrovských počinů, který   baví snad celé generace.   Bohužel je škoda, že scéna   s vysvětlením toho vzkazu je   tak hloupě ustřižená.   Myslím v té ředitelně či   sborovně. Těšil jsem se,   jak se budou všichni tvářit   a ono nic. Pan Sovák řekne,   že ten papírek vidí prvně   v životě a střih. No není   to škoda? Taková nahrávka   na smeč! Takže musím   odečíst deset procent.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2010
Marečku, podejte mi pero!
Vynikající klasická česká   komedie, která nabídne kopu   kvalitního humoru v podobě   komických situací a   nezapomenutelných hlášek.   Abych pravdu řekl, tak je to   pro trochu fantazie chodit   dopoledne do práce a   odpoledne do školy a to ne   tak do ledejaké školy. Tuhle   školu nenavštěvují jen a   pouze lidé ve středním   věku, kteří se   vzdělávají pro kariérní   postup. Sázka na originalitu   a nadsázku tady perfektně   zafungovala a tak před námi   stojí kultovní komedie.
callaghan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Docela by mě zajímalo,   kampak páni porotci   zašantročili tenhle film,   když vyhlašovali Veselohru   století. U mě je   "Marečku, podejte mi   pero" jasná jednička.
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2010
Velmi dobrá komedie, dnes   trochu smutně, neboť včera   jsme se dozvěděli, že nás   opustil herec a režisér L.   Smoljak, ve filmu student   Tuček.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2010
Jedna z nejlepších českých   komedií. Nezapomenutelné   hlášky, které zlidověly.   Můžu se na film dívat znovu   a znovu a vždy se dobře   pobavím.
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2010
Je to celkom zaujímavá   zaležitosť sledovať   starších pracujúcich, ako   navštevujú večernú školu,   a to
všetko stíhajú   popri svojom zamestnaní.   Zdeněk Svěrak a Ladislav   Smoljak tentokrát vytvorili   celkom pozoruhodný námet,   dej vyzerá byť celkom   zaujímavý a pútavý,   herecké obsadenie je tu na   celkom slušnej úrovni.
Airdrawndagger
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2010
Mikrohlášky od Sováka
Je mraky hlášek z celého   filmu - ostatně takové jsou   VŠECHNY scénáře od   Svěráka - zapamatovatelné,   uvěřtelné, logické,   hladké... Já se u tohohle   filmu těším vždycky na to,   jak si Sovák sáhne na   rozpálenou plotýnku během   proslovu k synovi a zařve - a   nic, povídá dál, a pak jak   jdou vysvětlovat psaníčko   "sejdeme se na   hřbitově". Tam po   cestě jdou babky, řeknou mu   "dobrý den" a on   vstekle odsekne   "NAZDAR!". To   pokaždý ječim smíchy.
rudyzzr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2010
Kdo by neznal nejednu hlasku z   tohoto   filmu."Hujer,metelesku   blesku"."Stoleti   pary,ja to   rikal""Obtahni si   petikorunu""Nepotesi   l jste me,ani ja vas   nepotesim"...Kdo by   neznal uryvek "Sverepi   sakali" nebo kousek basne   o Hrdobci.Komedie o skolacich   vyssiho veku,Na jedne strane   sverazny Sovak kteryzto ma co   delat aby vubec prosel,na   druhe jeho pracovni sok   Hujer,vlezdoprdelka a   snazivec.A mnoho a mnhoho   dalsich vynikajicich hercu a   scenek.
miláček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Stará dobrá klasika,snad   nejlepší komedie   sedmdesátých   let.Nezapomenutelné   hlášky,výborné herecké   obsazení.Je až na podiv,že   do toho šel i František   Kovářík-role starého   profesora.Když jsem koukala   na jeho věk,nezbývá,než mu   vyseknout poklonu.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Tohle je další z českejch   klasik.Excelentní obsazení,   výborný hlášky a   nezapomenutelný postavy, ať   už se jedná o Kroupu, Hujera   nebo třeba mýho favorita   Plhu.Myslim že tenhle film   patří k tomu nejlepšímu,   co u nás vzniklo a ani po   těch dlouhých letech od   vzniku neztratil nic ze svýho   kouzla.
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2009
Hujer metelesku blesku
Moc hezká komedie kde je   vidět tzv. škola noční pro   starší věk Schmitzer a   Sovák skvělé hraní.Moc   hezká komedie i Hujer zářil
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2009
Tak tohle je úžasnej film!   Parta pracovníků v továrně   si musí dodělat maturitu, a   tak po večerech dochází do   večerní školy. Kroupa,   kterej neni zrovna nejlepší   student, Týfová, která   věčně balí chlapi, Plha,   kterej se vždy zeptá na to,   co bylo řečeno před minutou   a věčně podlejzavej   Hujer... Film plnej hlášek   vám určitě zvedne náladu.   Viděla sem ho už   několikrát a několikrát se   na něj ještě určitě   podivám :) Výborný!
netopir55
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Česká klasika,která nikdy   neomrzí,kdo ji viděl nikdy   nezapomene,běží to asi   každý rok v TV.Jiří Sovák   no prostě skvělý,třída v   které se učí už dospělý   muži,aby si udělali   školu,hlášky moc   vydařený,vždy se u toho moc   pobavím.
Snura
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Tohle prostě neomrzí ani po   několikanásobném   podívání. Navíc, když už   si můžete spoustu hlášek,   které se staly kultovními,   opakovat s herci zpaměti. Ba,   dokonce jim můžete i   napovídat. :-)
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Klenot české filmografie   každý kdo tuto komedii   viděl jí po čase zná   nazpaměť i tak je stále na   co koukat a vždy se hodně   pobavím skvělým humorem   Sováka a ostatních , kteří   docházejí na odpolední   vyučování nezapomenutelný   je rozhodně Hujer a hláška   Hliník se odstěhoval do   Humpolce.
salsaverde
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2009
Jsi ňákej zelenej...
Kroupovci su klasicka rodinka,   kde otec je hlava rodiny. Ma   vzdy pravdu a je   nejmudrejsi... "Tak ja   vám do té školy pudu....ale   běda vám, běda vám, když   mi to nepude!" Ked varim   a krajam rezance, tak si   zakazdym spomeniem, ake je to   byt rozkrajany na takovydle   nudlicky :-)) Hujer je figurka   nadcasova, v mojom okoli sa   vzdy nejaky ten Hujer najde. A   vacsinou ma u nadriadenych   uspech. Taktiez Plha (se   hlásí), ktory este nie je   pevne rozhodnuty, asi nikdy   nebude "číst Vergília   v originále, někde ve sklade   šroubárny". Film je   plny skvelych hlášok, nie su   vymyslene nasilu, proste tam   pasuju. Pan Lipsky vedel   natacat vyborne filmy!
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2009
Absolutne bezchybna ceska   komedie,ktera nema   obdoby.Hereceke obsazeni je tu   skutecne skvostne.Dnes uz to   videl snad kazdy.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2009
to je skvost   Československého filmu  
to   nemá nejmenší chybu   naprosto skvělá komedie
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2009
Marečku, podejte mi pero!
No co dodat. Oldřich Lipský   asi jako nejlepší český   režisér a Smoljak jako   nejlepší český   scénárista. K tomu hvězdy   českého filmu... Jen ten   konec se mě osobně zdál   trochu přehnaný. Ale jinka   hlášky super. Dokonce jsem   se byl i podívat v Humpolci   na Hliníkovo pamětní desku,   kterou tam místní za   přispění Zdeňka Svěráka   umístili. Velmi pěkné:-)
DonSalusto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2009
Jedna z nejlepsich ceskych   komedii vsech dob,zabyvajici   se o vecernim   studiu!vynikajici herecke   vykony - Jiri Sovak,Iva   Janzurova,Vaclav   Lohnisky...komedie plna vtipu   a hlasek s legendarnim   Hlinikem.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Podla mna uz legenda medzi   ceskymi filmami :) Vynikajuce   herecke obsadenie a pribeh o   mistrovi, ktory musi   navstevovat vecernu skolu, tak   to uz urcite pozna kazdy :) A   kto to nahodou nevidel, tak   nech si to rychlo pozrie,   pretoze to urcite stoji za to   :)
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Stará, výborná, klasická   komédia, ako sa kedysi   študovalo na večernej   škole. Je v nej dosť   zaujímavé herecké   obsadenie.
Tato   komédia sa dá pozerať   stále, popritom, aby niekoho   omrzela.Ja som ju už videl   osobne niekoľko krát a   stále sa mi páči.
Nasudr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2008
Ďalší klenot českej   kinematografie. Vynikajúci   výkon Jiřího Sováka. Pri   tomto filme sa človek musí   myslou a spomienkami vrátiť   do študentských rokov. Aké   to bolo nádherné.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Ach ten hrdobec nebo hrdobce?
Dobré zboží se vždy   chválilo samo, sám se   chválí i dobrý film. Ne,   tohle vlastně není dobrý   film, tohle je VÝBORNÝ   film!!! Naprosto nesmrtelná   komedie, česká klasika,   která nemá jedinou   chybičku. Je natočená s tak   magickým podtextem, že   dokáže diváka stále bavit,   bez omrzení a pocitu   znechucení, okoukatelnosti a   trapnosti. V tom spočívá   její genialita. Přitom je   zápletka tak jednoduchá -   otec od rodiny si musí kvůli   povýšení v práci udělat   maturitu a hrdost mu nechce   dovolit, aby požádal o pomoc   svého syna, nadaného   studenta, když jeho vlastní   výsledky jsou tak   nějak...řekněme,   no...poněkud slabší. Ale ty   figurky, kterými se to zde   jen hemží, nemají chybu.   Dodneška řvu smíchy, když   naprosto nevinně oznámí   žák Plha v podání   výborného pana Kemra, že   když se holí, tak krvácí.   Ano, to svádí k lechtivému   košilatému vtipu, ale   raději toho nechme:-) Přece   jen tento komentář si mohou   číst i nezletilí a navíc   před 22. hodinou večerní:-)   Na švestičkách ze zahrádky   žáka Hujera ovšem nic tak   lechtivého není, snad jen,   že když bychom se jich   přejedli, jak to vypadá ve   filmu (kantoři jsou jimi   hojně zásobeni), tak asi   měsíc nevylezeme z té   místnůstky, kam i císař   pán chodíval vždy pěšky.   Jenom ta Týfová by si mohla   dát pokoj s tím   otravováním, nakonec   rozmázne i takové nevinné   psaníčko, které ani nebylo   určeno pro ni:-)   "Sejdeme se na   hřbitově." - tam se dá   taky dobře randit, ne? Ovšem   duchů se v takovém   případě bát nesmíte:-)
Snad mi dovolíte i malou   osobní vzpomínku. V osmé   třídě jsme se měli naučit   tu "lví" báseň od   Nerudy, která dá Kroupovi   tak zabrat při recitaci a s   rozborem to není o nic   lepší. Hrdobec či co to   vlastně je mu to pěkně   zavaří. Po mně význam   tohoto slova nikdo slyšet   nechtěl. Paní učitelka   nebyla příliš nakloněna   jakékoliv legraci a zřejmě   představa, že případný   rozbor básně bude spojen s   debatou o filmu, jí přišla   jako znechucující. Takže se   spokojila s recitací.   Básničku jsem dávno díky   filmu uměla. Ach ano, tu   jedničku mi dala, jestli Vás   zajímá tohle. Nezapomněla   ovšem patřičně zdůraznit,   že můj přednes byl velmi   slabý, i když jsem báseň   uměla. Možná měla   pravdu:-) Ale to víte, já   jsem žádné švestičky ze   zahrádky nikdy nenosila.   Paní učitelka by totiž ve   své žákyni spíše uvítala   šplhouna s ovocem a zeleninou   nežli vzpurnou hlavu, jako   byla a je ta moje:-) No, není   hezké si díky této krásné   komedii zavzpomínat na   školní léta?
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Další s nesmrtelných a   nadčasových českých   komedií , plná výtečného   humoru , skvělých herců ,   výborné režie a kultovních   hlášek. Film: 96%
arciking
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Společně s Vesničkou asi   nejlepší česká komedie, i   když......oproti Vesničce je   zde dosti citelná absence   něčeho hlubšího a   vážnějšího,   lyričtějšího - film je   totiž postaven především   na hláškách a scénkách. I   přesto si zaslouží víc jak   90%.
Papaja73
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Česká klasika.Nestárnoucí   film o studentech večerní   školy baví už celé   generace diváků.Film   téměř zlidověl a hlášky   z tohoto snímku zná téměř   každý.Co víc dodávat?Snad   jen to,že ve filmu hraje   celá plejáda slavných   českých herců,z nichž   mnozí už bohužel nejsou   mezi námi.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.6.2008
Další komedie naší zlaté   éry, kdy jsme točili opravdu   kvalitní filmy. Hláška za   hláškou: "Vy pracujete   jako?" "Jako ďas,   pane profesore."   "A ted si zjistíme zda   je přítomen hliník!"   "Hliník se odstěhoval   do Humpolce!" "Plha   se hlásí". "Pane   učiteli, už je čas!"   Tuto hlášku jsme používali   na učnáku k mistrovi, když   nám odbyla šichta. Nebo   početná delegace od Hujerů,   k tomu skvělí herci. Tisíc   zabavných scének. Právem si   to zaslouží 10.
Devilian
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Nezapomenutelná česká   komedie, kterou ráda shlídnu   vždy když ji někde   vysílají. Parádní   hlášky, které na sebe   pokřikujeme ještě teď ve   škole.
harika
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2008
supr film,u ktereho se vzdycky   pobavim,neni nad starou dobrou   klasiku,
supr   herci,kteri neco znamenaji pro   film
a hlavne   hlaska"hujer a ta kanka   ve tvym veku?"
alus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2008
Mistrovské koncerty herců   jak velkých , tak i těch   nejmenších rolí. Maličký   Tomáš Holý s oběžníkem ,   František Filipovský ,   dokazující zda je přítomen   hliník, Petr Nárožný,   který právě "bere   saunu" atd. No prostě   báječná komedie.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2008
Nestárnoucí česká komedie,   dnes už vlastně klasika.   Spousta kultovních hlášek,   bezchybných herců a   výborný scénář jsou   zárukou skvělé zábavy.   Další z bravurních komedií   pana Lipského. Některé   hlášky se staly legendami   (např. "Hliník se   odstěhoval do Humpolce."   nebo "Inu, nepotěšil   jste mě, a ani já vás   nepotěším"). Viděl   jsem ji už nejméně 10-krát   a stále se mi nepřestala   líbit.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Nestárnoucí velice vtipná   komedie s mnoha kvalitními   herci. Perfektní příběh   který i po mnoha shlédnutí   je stále zajímavý.
herzyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2007
Otomto filmu bylo napsano vse   a kazdy ho notoricky zna,ale   jenom jedna myslenka proc se v   80 ,letech za normalizace   delal jeden trhak za druhym   naproti tomu   soucasnost!PRICINY KRACHU....
Mr.Kluzo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Tento film se stal   oprávněně jedním z kultů   československých komedií.   Kdyby Hollywood měl nabouchat   nějakou komedii takovým   hvězdným obsazením, jako   má tato komedie, tak se ten   film nemůže vůbec zaplatit.   Je to další z ukázek toho,   že humor se dá dobře dělat   i v totalitě. Děkuji všem   zúčastněným hercům, že   se na tomto a podobných   projektech podíleli i za ty   almužny, které tehdy brali,   místo aby odešli do emigrace   za penězi a když posléze   zjistili, že je všude chleba   o dvou kůrkách, tak si   aspoň honili politické   triko.
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Nejlepší česká komedie   plná kultovních a   nezapomenutelných hlášek.   Všichni herci v čele se   skvělým Jířím Sovákem   doslova excelují.
moldovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2007
Kultovní filmová komedie   patří do celé řady   dobrých počinů   československé   kinematografie. Herecké   obsazení je plejádou   dobrých herců své doby.
PogoJoe
Hodnocení:
Přidáno: 11.11.2007
Geniální
Jeden z mých TOP filmů z   olbřímím počtem   nesmrtelných hlášek - no   zkuste si doplnit sami: Plha   se hlásí..., Nu nepotěšil   jste mne a ani já vás   nepotěším..., Laudo laudare   - co já s tím..., hrdobec,   to je takovej brouk...,   Hliník se odstěhoval...,   sejdeme se na hřbitově, sem   si dovolil - švestičky...,   pane profesore, už je   čas..., Marečku, podejte   mi..., pane profesore,   zaspíváme si... prší   prší... ale já jsem chtěl   probírat..., a spousta   dalších. GENIÁLNÍ DÍLO.
Strength
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Dobrá rodinná komedie,   která pobaví hlavně děti.   Návrat dospělích do školy,   problémy s počty i   mateřským jazykem,   neapomenutelné hlášky... To   a mnoho dalších plus má   tento filmečekk, který je   právem považovám za jeden z   nejúspěšnějších.   Nejspíš není moc lidí,   kteří by tento   "dělnický" film   neznali.:-)
Rendys
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2007
Některé hlášky jsou   skutečně skvělé, podobně   pár gagů, zejména s Hujerem   (Hujer i Kemrův Plha doslova   zlidověli) stojí za to,   určitě je se na co dívat
stanko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2007
Dobrá česká komedie tento   film se mě líbí a dá se na   to dívat více krát   doporučuji těm co to ještě   neviděli.
phorsky1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2007
pro mne jeden z nejlepších   českých filmů co znám,na   tu dobu sqjele dokumentovaný   obraz společnosti,svěrák   nemohl prezentovat humor   který by neprošel,a i v té   době dokázal rozesmát   davy,otec a syn jak kroupové   tak schmitzer se sovákem,a   kojčice ke kterým měli s+s   osobní vztah,těch hlášek   co zlidověly nemá snad   žádný jiný film
Kozelíno
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2007
Pravá československá   dílna. Viděl jsem ho už   snad stokrát, ale pořád se   mi líbí. Tvrdohlavý   tatínek a   "vlezprdelka" Hujer,   nezapomenutelné postavy.
jozko69
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Zrkadlo
Som učiteľ v základnej   škole a vždy, keď dáva   niektorá z TV staníc tento   film, hovorím žiakom:   Pozrite sa na to, niektorí sa   tam budete vidieť! A je to   pravda! Už sme mali po filme   v škole Hujera aj Plhu.   Tvorcovia filmu to zvládli   na výbornú, naši žiaci sa   z toho nepoučili...
petrph
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Již dnes klasický úsměvný   film o dospělích, kteří   našli odvahu znovu usednout   do školních lavic. Výborné   herecké obsazení a výroky,   které ani po desetiletích   neztratily nic ze svého   osobitého humoru se staly   součástí našeho   jazyka..
Další   generaci, která tento film   ještě neviděla doporučuji,   ať ví proč se říká   .Nepotěšili jste mne, ani   já Vás nepotěším....Aneb   Hliník se odstěhoval do   Hupolce....
Katullinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Úsměvná česká komedie,   která vás vždy poteší a   rozesmněje. Poteší vás   jedinečný výkon Jiřího   Sováka.Všem doporučuji.
aegis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2006
Klasický český humor,   navíc pár   "hlášek" z filmu   se mezi lidmi uchytilo dodnes   (Dovolil jsem si pár   švestiček z mojí zahrádky,   Hliník se odstěhoval do   Humpolce apod.). Určitě se u   tohoto filmu nebudete nudit...
AlbertPeta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2005
Jedna z těch lepších   českých komedií, která   stojí zapozornost. Jenom   ztvárnění po obrazové a   hudební stránce mohlo být   lepší. Ale jistě se u   tohoto filmu pobavíte.
theremin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2005
Film rozhodne nepatrí medzi   tie diela,ktoré by boli   zvlášť zaujímavé kvalitou   obrazovej či hudobnej   zložky.Kvalita filmového   materiálu je na svoju dobu   tiež dosť priemerná.Sila   tohto filmu je ale úplne   inde.Však vy viete,kde.
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2004
Jedna z nejlepších českých   komedií, jaká kdy byla   natočena. Prostě bomba.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.11.2004
Zlidovělé citace
Tento film patří k velice   zdařilým dílům naší   kinematografie. Skvělá   komedie plná dnes již   zlidovělých výroků.   Geniální humor.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih3664minih3664Air Force-BAT 21 (1988) 
BAT 21 n
minih8205minih8205Herkules (1995) [TV seriál] 
Hercules: The Legendary Journeys n
minih149256minih149256Faults (2014) 
Faults n
minih74887minih74887Kopí osudu (2010) [TV film] 
Die Jagd nach der heiligen Lanze n
minih67284minih67284Neznámí hrdinové (2008) [TV cyklus] 
Neznámí hrdinové n
minih44827minih44827Lovci pokladů: Kniha tajemství (2007) 
National Treasure: The Book of Secrets n
minih39566minih39566Navždy do dálek Tichomoří (1983) [TV film] 
Navždy do dálek Tichomoří n
minih96240minih96240Bavorské pralinky (2010) [TV film] 
Garmischer Bergspitzen n
minih48575minih48575Sherlock Holmes (2009) 
Sherlock Holmes n
minih103653minih103653Frajeři ve Vegas (2013) 
Last Vegas n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bohumil Klemr

Klemr Bohumil

Naposled navštívené:
Bohumil Klemr

Klemr Bohumil