Jeden svět

Komentáře uživatele AlbertPeta

AlbertPeta

AlbertPeta zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Petr Glac

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 91
1492: Dobytí ráje (1492: Conquest of Paradise)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2006
Velice pěkný film i když se   příliš nedrží   historických událostí. Jako   vždy perfektní Gerard   Depardieu.
Báječná Angelika (Merveilleuse Angélique)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2005
Sice přeslazená romantika,   ale dá se vidět.
Bílá paní
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2006
Škoda, že takhle skvělých   filmů není zas až tak   mnoho. Doporučuji shlédnout   i když už je to film pro   pamětníky.
Blbec z Xeenemünde
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.1.2006
V celku průměrný film, ale   s vynikajícím výkonem   Václava Sloupa. Když se   řekne Václav Sloup tak se   mě okamžitě vynoří   obrázky z tohoto filmu.
Boeing 747 v ohrožení (Executive Decision)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.8.2007
Tzto filmy jsou stále stejně   neuvěřitelné a nemohou už   přinést nic nového. Když   však někoho baví dívat se   na nesmyslné téměř   nesmrtelné hrdiny ať   neváhá a podívá se na to.
Burani ve městě (The Out-of-Towners)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2006
Toto je již druhá verze   Burani ve městě a tato se   mně líbila více než verze   z roku 1970.Steve Martin a   Goldie Hawn se mně líbili   více než než Jack Lemmon a   Sandy Dennis.
Byl jednou jeden král
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2006
Sůl nad zlato
Vynikajícím způsobem   natočená pohádka s velmi   dobrým výkonem Jana Wericha.
C. a k. polní maršálek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2005
Burian opět v jedné z   komedií kde se potýká s   uniformou. Dá se vidět, ale   jsou i lepší burianovské   filmy.
Cena medu
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.2.2006
Zajímavý námět, ale   realizace silně kulhá.   Jistě by se to dalo ztvárnit   mnohem zajímavěji. Vcelku   nudné.
Cesta do pravěku
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2006
I když v současné době   jsou triky někde jinde tak   pro to jak dokázali naši   filmaři zvládnout triky v   roce 1955 stojí za to se na   film podívat.
Císařův pekař a pekařův císař
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2005
Česká klasika na kterou se   vždy rád podívám.   Vynikající obsazení,   nezapomenutelný Jan Werich a   František Černý v roli   Scotty.
Čaj s Mussolinim (Un té con Il duce / Tea with Mussolini)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Zajímavý film, který   líčí události doby před   začátkem II.světové války   a v její první polovině.   Vyprávění o nepočetné   skupině anglických dam   žijících v té době v   Itálii se proměnilo ve   skvělý koncert hereček Judi   Dench, Joan Plowright, Maggie   Smith a Lily Tomlin. Film,   který vypráví také o   jiných situacích té doby a   o tom jak ani válečné   útrapy nevzaly oněm   anglickým dámám jejich   šarm a zvyky. Nakonec je   nebezpečí smířilo i s   výstřední Američankou v   podání Cher. Škoda, že   film v závěru utrpěl   zbytečně rozvleklostí, ale   při jeho shlédnutí jsem se   přesto dobře pobavil.
Dost (Enough)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.11.2005
Zase jeden film o týrání   manželky škoda, že je opět   stejný jako ty před tím -   útěk, skrývání,   pronásledování. Vcelku   průměrný film.
Duše jako kaviár
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.8.2007
Nuda znova
Tento film mně ničím   nenadchl a čas věnovaný   jeho sledování považuji za   zbytečně ztracený čas.   Film ze současnosti, který   je však současnosti hodně   vzdálen. Starosti s láskou v   jednom příbuzenstvu, které   se kupodivu všechny vlastně   na závěr pro ně vyřeší   dobře a těmi kdo na to   doplatí jsou jejich   partneři. Takto to přeci v   životě nechodí. Kladně se   dají ohodnotit výkony   některých z hvězdného   obsazení, především   Tatiany Vilhelmové a Jana   Budaře.
Fanfán Tulipán (Fanfan la Tulipe)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2006
Odpočinkový film velmi   dobře natočený s   výbornými výkony Gerarda   Philipa a Giny Lollobrigidy.   Kdo nechce nad ničím moc   přemýšlet a má rád   dobrodružné pohádky ať se   na tento film podívá.
Hodiny (The Hours)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2006
Protože mám rád Meryl   Streepovou tak jsem se na   tento film podíval, ale tady   hrála Meryl dá se říci až   třetí housle. Vynikající   zde byla Nicole Kidman v roli   Virginie Woolfové a i Juliana   Moore ztvárnila Lauru   Brownovou výborně. Toto   drama určitě stojí za   vidění. Ochuzen o dobrý   zážitek bude ten kdo tento   film promešká.
Horem Pádem
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.1.2007
Pravděpodobně jsem od filmu   očekával příliš mnoho a   proto mně nijak nenadchl.   Zobrazený problém byl   dobrý, ale zpracování do   několika dějových linií   tak jak je u Hřebejka zvykem   tentokrát neprospělo.   Herecké výkony byly jak   vynikající (paní   Vašáryová) tak i dost   slabé (Dušek). Ani   Macháčkovi se tetokrát   nepovedlo odvést to co od   něho očekávám i když se   snažil. A závěr filmu   vyzněl svým způsobem nikam,   snad to byl i úmysl, ale   myslím, že by lid divácký   o filmu přemýšele i kdyby   byl závěr dotažen do   nějaké pointy.
Hra o jablko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2006
Vynikající film režisérky   Chytilové s výbornými   výkony Dagmar Bláhové,   Jiřího Menzela a Jiřího   Kodeta. Opravdu jsem se u   tohoto filmu pobavil.
Hulk (The Hulk)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.4.2007
Sci-fi mám rád a po   zjištění, že film byl   natočen podle komiksové   předlohy jsem se na něj   těšil. Jaké však bylo mé   zklamání když více než   prvních půl hodiny se celkem   nic nedělo a jen se nejasně   vysvětlovaly věci, které   byly příčinou pozdějších   událostí. Ani pak mně film   nedokázal vtáhnout do svého   děje a i když jsem ho   dokoukal až do konce (během   doby jsem se věnoval také   počítači), myslím, že se   za těch 2,5 hodiny dali   dělat důležitější věci.
Jak básníci neztrácejí naději
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.12.2005
Nic moc,zdaleka se prvním   třem dílům nevyrovná. Snad   jedině jako kritika   současných problémů ve   zdravotnictví trochu zaujme.
Jak dostat tatínka do polepšovny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2005
Málokdy pokračování je   alespoň tak dobré jako   první část. Tady se   tvůrcům podařilo ještě   vylepšit předchozí film.
Kdo chce zabít Jessii?
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2005
Tvůrci se nechali inspirovat   tehdy nepříliš   rozšířenými komiksy a   zajímavým zpracováním   lidem přiblížili tento typ   literatury.
Když muž miluje ženu (When a Man Loves a Woman)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2006
Velmi dobrý film o   problémech léčby   alkoholismu. Tentokrát více   než samotnou léčbou se   zabývá předchozím stavem v   rodině Greenů, než si   dokázali problém uvědomit a   po krátké epizodě z   léčení hlavně problémy,   které nastanou při   příchodu do normálního   života.
Klid a pohoda (Comfort and Joy)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.12.2006
Pohodový film s trochu   neobvyklou a úsměvnou   zápletkou. Jane při   autonehodě utrpí ztrátu   paměti, ale přenese se o   deset let dopředu ke své   rodině, kterou do té doby   neměla.
Kočičí princ
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.12.2006
Tento film mně celkem nic   neřekl. Myslím, že je řada   lepších dětských filmů.   Děj filmu je takový trhaný,   násilně přeskakuje od   jedné pohádky ke druhé.   Lepší se podívat na   nějakou klasickou pohádku.
Konec básníků v Čechách
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2005
Za prvními třemi díly to   silně kulhá.
Král komiků
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Nepříliš povedené i když   ty nejlepší Burianovy scény   zde nechybějí, ale dalo by   se udělat lépe.
Král sokolů (Sokoliar Tomáš)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Vorlíčkovi se opět   podařilo natočit pěknou   pohádku. Tentokrát trochu   jinak protože hlavní není   žádný princ ani chudý   mládenec, který si   vyslouží princenu, ale   chlapec, který rozumí řeči   zvířat , myslí si na   princeznu a při tom zůstane   její kamarád i když se   princezna zamiluje do jiného   prince a tomu dá přednost.
Krásná pokojská (Maid in Manhattan)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Zase jeden romantický   slaďáček o novodobé   Popelce kterak ke štěstí   přišla. Občas se na tyto   filmy podívám i když je   jinak nemusím. Od začátku   je celkem jasné jak to   dopadne. I když tentokrát se   před koncem zdálo, že   závěr bude jiný, ale   nakonec byl opět šťastný   jako ve všech těchto   filmech. Zpracování i   herecké výkony jsou celkem   průměrné, ale kdo nemá v   tu chvíli nic   důležitějšího na práci a   chce se podívat na něco nad   čím nemusí moc přemýšlet   ať to zkusí.
Lepší pozdě nežli později (Something's Gotta Give)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Celkem nezáživný film,   který má kvalitní herecké   obsazení   (Nicholson,Keaton),ale jen   málo využito schopností   těchto herců. Film byl   zbytečně rozvleklý a   závěr celkem dle   očekávání. Průměrný   romantický film, ale velmi   slabá komedie. Místo jeho   sledování jsem mohl dělat   užitečnější věci.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10