Zari
ohodnotit

Král Artuš

King Arthur

Rok:
2004
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
19.8.2004
„Legenda o králi Artušovi znovu ožívá. V hlavních rolích Clive Owen a Keira Knightley.“

Komentáře k filmu Král Artuš

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 69
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Docela zajímavé pojednání   o králi Artušovi z dob   Římanů.
Velmi dobře   udělaná výprava. Hodně mě   ten film překvapil - v   dobrém slova smyslu. Děj se   mi líbil.
A co víc -   to luxusní herecké obsazení   - to byla paráda. Byla to   pastva pro oči.
Nejvíc z nich mě zaujal   Ray Stewenson v roli Dagoneta.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2016
Tohle zpracování sice   postrádá tajemno, ale zcela   logicky se opírá o poslední   poznatky a přestože je v   něm bitev jako máku, líbí   se mi. Nemalou zásluhu na   úspěchu mají herecké   osobnosti, které byly do   snímku obsazeny, výborná   hudba a prostředí, ve   kterém se   natáčelo.Sympaticky   vyznívá taky postava   Lancelota, který tentokrát   nebyl uveden do pozice   svůdníka, ale přítele na   život a na smrt. Příběh,   který sice nemá moc   romantických scén, ale   kterému se nějak víc dá   věřit, že se skutečně   stal.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Mám rád legendy o Artušovi   a jeho rytířích kulatého   stolu viděl sem všechny   filmy kde je o něm jen   nepatrná zmínka,ačkoli děj   mi příjde obyčejný   nezaslouží si míň jak 80   procent,na můj oblíbený   excaliber to nemělo ale to   nemá žádný film,Owen   exeloval sice tam vypadal jako   vrah z Collatrealu ale klobouk   dolů dyť tahle role mu   otevřela cestu do Hollywodu
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Historický kvalitní snímek   Král Artuš přináší   zajímavý pohled do historie.   Skvělé bitvy a i příběh   není špatný.
meduska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.6.2010
Velkolepý historický film o   Artušovi s trochu   netradičním dějem. Jeden z   mých nejoblíbenějších   filmů. Owen je v roli Artuše   úplně úžasný. Příběh   cti, osudové lásky a boje za   svobodu doporučuji všem   lidičkám, kteří rádi tyto   filmy.
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2007
Artušovská legenda upravená   podle nejnovějších   historických poznatků. Podle   mého její nejlepší   zpracování. I když První   rytíř (1995) a Excalibur   (1961) jsou taky skvěle   zpracovány, tak Král Artuš   je překonal. Guinevere (Keira   Knightley) ještě nebyla   krásnější a   statečnější a Artuš   (Clive Owen) ztvárnil   dokonalého velitele rytířů   kulatého stolu a vůdce   vznikajícího   národa…...... Jeden kritik   k tomuto filmu poznamenal, že   by Guinevere těžko v té   době mohla bojovat po boku   mužů, ale v britské   historii to není přece nic   zvláštního viz   Boudica......
DoubecekJan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2011
Filmy tohoto žánru se mě   velice líbí a snímek Král   Artuš předčil mé   očekávání. Velice hezky   zpracovaný příběh, pěkné   výkony herců, na tenhle film   můžu koukat pořád do kola
Tristan_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.10.2007
Jeden z nejlepších filmů co   jsem viděl!
Nejvíc   se mi líbily scény na tom   ledě s tím bojem proti těm   vikingům a druh jak Tristan   bojoval s tím měčem.
Ale na konci to byla   pěkná hajzlárna jak ten   velitel těch vikingů bojoval   s Tristanem a když zjistil   že ho neporazí tak začal   bojovat nečistě.
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2009
Artuš !!!
Další skvělý historický   film !! Tentokrát o legendě   o Králi Artušovi. Krásně   natočeno, výborní herci (   Clive Owen .. ), krásná   příroda. Stojí zato se na   něj podívat !!!
jezecek123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2007
Kvalitní historický film.   Líbilo se mi zejména to, že   se nazaměřoval jen na   milostný trojúhelník jako   ostatní zpracování o   Artušovi.
remky3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2009
Působivě natočeý   historický film o králi   Artušovi, tentokrát z   jiného pohledu. Film má   šťávu, prolíná se   romantika doby s drsností   bitev. A perfektní filmová   muzika jenom umocní filmový   zážitek.
Manuela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2008
Můj nejoblíbenější   velkofilm s podobnou   tématikou, vedle Tróji. Je   tam krásná výprava a   výborný herecký výkony.   Legenda o Artušovi mě nikdy   moc nebavila, ale po   shlédnutí tohohle filmu jsem   se začala o to trošku   zajímat. Líbí se mi, že   tvůrci filmu neudělali z   Artuše napůl bájnou   postavu, ale vycházeli z   toho, kdy Artuš mohl žít a   jak to mohlo ve skutečnosti   být.
martina24
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2009
MŮJ NEJOBLÍBENĚJŠÍ   FILM.Má všechno co jsem od   něj očekávala: bitvy,emoce   a hlavně se mi líbí ten   námět legenda o králi   Artušovi a jaho rytířích (   já totiž miluji   báje,pověsti a historii)
Clive Owen (král Artuš)   a Keira Knightley (Guinevere)   zvádli své role   perfekně.Hlavně konec byl   plný emocí.
Prostě   úžasnej film.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.5.2010
Mám rád historický   filmy(teda vim že tohle je   spíš legenda než historie,   ale…odehrává se to taky v   minulosti), ještě sem asi   neviděl žádnej, kterej by   mě dokázal zklamat a ani   Král Artuš nejni výjimkou   – nemá tu sice zřejmě co   překvapit, takže průběh   celýho díla je prostej   nějakých zásadních   inovací, proč taky měnit   něco co funguje, žejo, ale   moc dobře se na to kouká,   závěrečná bitva nejni tak   monumentální jak bych   čekal, ale na druhou stranu   Artuš + jeho 5 rytířů a   pár desítek Britů…bylo by   asi docela trapný, kdyby   porazili několik desítek   tisíc nepřátel, takže to   má i svojí logiku:-) Líbila   se mi taky scéna s knězem co   mučil zajatce – jeho   vysvobozování a opětný   zazdívání mě opravdu   pobavilo, stejně jako   Guineveřina hláška na   Lancelota během dialogu před   bitvou na ledě.Obsazení je   více než slušný,   příjemně mě překvapili   obzvlášť Artušovi   rytíři(u Cliva Owena už sem   si zvyk, že tenhle chlápek   má prostě charisma), který   sou obsazený do jednoho na   jedničku a v sympatiích a   charismatu můžou Artušovi   směle konkurovat.Stejně   potěšenej sem byl i Kierou   Knightley, která obzvlášť   na konci namodro natřená,   odděná jenom v kousku kůže   a pomalovaná nějakýma   možná válečnýma symbolama   působila opravdu   sexy:-)Hlavní záporák v   podání Stellana Skarsgarda   byl taky slušnej –   obzvlášť ten jeho sýpavej,   sotva slyšitelnej hlas se mi   moc líbil.Jedinej problém   tak vidim v tom klasickym   klišovitym souboji mezi tim   legendama opředenym Artušem   a nějakym bezejmennym vůdcem   Sasů(já aspoň jeho jméno   během celýho filmu   nepostřeh), kterej má opět   klasickej průběh, kdy   neporazitelnej hlavní hrdina   najednou dostává pěkně na   frak od dějinama   zapomenutýho chlápka, co mu   musí bejt alepoň kolem   padesáti, když má   minimálně třicetiletýho   syna(a to mu zřejmě dobrejch   5-10 let ubírám).Ach   jo…Ale to je samozřejmě   klišé téměř každýho   podobnýho filmu, akurát už   mě to začíná trochu   nudit…
movie-freak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2011
Jedna z nejúžasnějších   legend byla tentokráte   zpracována podle posledních   vědeckých výzkumů. A mě   se tato verze příběhu   velice líbí. Artuš a jeho   druhové dostávají   realističtější podobu.   Keira Knightley jako jedna z   "Modrých" je   okouzlující. S lukem v ruce   vypadá dost nebezpečně.   Komu se toto zpracování   líbilo, doporučuji trilogii   o Artušovské legendě od   Mary Stewartové. Skvělá   četba.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Za to, ze tam hraje Clive   Owen, a za to, ze je legenda   pojata mimoradne originalne,   dam osm. Jinak teda opravdu   nic moc.
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2018
Předělaná legenda o králi   Artušovi. Prostě z toho   udělali historický příběh   a zasadili děj do reálné   časové osy. Proč ne. Mně   se zpracování líbilo a   kdyby se film nejmenoval   Artuš, ani by se to nedalo   moc poznat. Bylo to skvěle   zpracované se slušnou   úmrtností a závěrečná   bitva byla prostě dobrá.   Jenom by si mohli někteří   lidé uvědomit, že když   někoho oblečete do   podprsenky (ani ne) prsa mu   tím neuděláte.
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Dle mého osobního názoru   velice kvalitně natočený   historický film. Četl jsem   několik recenzí v době   natáčení i po premiéře,   poslouchal názory kamarádů,   kteří viděli Artuše přede   mnou a moc jsem se těšil.   Jsem moc rád, že s čistým   štítem můžu prohlásit na   vlastní svědomí, že se   jedná o velmi zdařilé   provedení Artušovské   legendy. Skvělý Clive Owen a   nádherná Keira Knightley   celkový prožitek jen   umocňovali. Nechci hodnotit   nakolik se tvůrci při   natáčení drželi   historických pramenů,   jelikož jsem jen historik -   amatér, každopádně byl   jsem spokojen nad míru.
tuwanakha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2005
Artuš bez svatozáře
Každý zná filmy Excalibur,   První rytíř či Merlin, kde   je nám vnucován Artuš s   Ježíšovskou bradkou a   blonďatými vlnitými   kučerami (modré oči   nesmějí chybět). Pravda   byla samozřejmě trochu jinde   a bylo dopředu jasné, že   kdo se pokusí přijít s   jiným pohledem "pěkně   si to vypije". To, že   Ježíš vypadal úplně   jinak, než se nám tvrdí,   musí být jasné každému   člověku, který umí logicky   přemýšlet. Blonďatý žid   s modrýma očima? No to si   snad děléte psinu! A   podobně je to s Artušem -   dovedu si představit   blonďatého seveřana s   rohatou helmou na zavšivené   palici, ale Artuš má být z   poloviny brit a z poloviny   říman. Podle mne odvedli   tvůrci filmu dobrou práci,   byť posunutí Artuše   historicky do 3. století je   pro mne novinkou (vždy se   tvrdilo, že žil v 6.   století. Film samotný je   velmi akční a bitvy velmi   realistické. Škarohlídi   zapomenou, že je to film o   Artušovi a zjistí, že se   jim to docela líbí. Je   příjemné zjištění, že   se tvůrci nebáli jít svou   cestou, vždyť bylo tak   jednoduché nasadit Artušovi   blonďatou paruku a zapomenout   na jeho římský původ...
Ziidgaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2004
Docela se mi líbí   představa, že Artuš by mohl   žít o nějaké to století   dřív.
Film mi nabídl   podívanou na nádherné   bojové bitvy, sympatické   herce a herečky, rozmanitou   krajinu a skvělý   příběh.
Někteří   lidí odsoudí tuhle adaptaci   Artušovské legendy právě   kvůli posunutí v čase, kt   ne mě mělo opačný účinek   a film mi naservírvalo v   poutavé formě.
roberos
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2010
takové historické snímky   jako je tento vřele   dopuručuji - v tomto filmu je   vše důležité co má   takový film obsahovat-   láska,boj a krásná Keira   Knightley
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2019
Tady není co řešit. Dvacet   strhávám za dvě nebo tři   hluchá místa, a to je vše.   Kostýmy i výprava na té nej   úrovni, herci také, o   Zimmerově hudbě psát je   snad zbytečné. Mohli to   okořenit gore efekty, v těch   bitvách tam bylo krve po   čertech málo. Přesto   dávám osmdesát procent s   tím, že na Excalibur pana   Boormana to prostě nemá.
Petra.Barbie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Historický velkofilm na slušné úrovni.
Na Krále Artuše mne do kina   vedla pouhá zvědavost a   nečekala jsem, že mne nějak   oslní. A vida, každá   mírná skepse dopředu je   možná dobrá, neboť pak   může film překvapit jen   pozitivně. Nejen že jsem se   nenudila, ale opravdu jsem   ocenila přístup filmařů k   prastaré legendě o králi   Artušovi a rytíři   Lancelotovi. Děj je posunut   oproti té známější verzi   o několik století zpět, do   doby, v níž zřejmě mohl (a   snad i žil) žít skutečný   král Artuš. Při četbě   knihy Tajemství Grálu, kde   je mj. i podrobně rozebraná   Artušovská legenda, jsem tak   ocenila tento přístup   filmařů k jejímu pokud   možno realistickému   ztvárnění. Na filmu dále   oceňuji i výbornou výpravu,   propracované scény bojů a   mj. i výkon Cliva Owena.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Výpravné historické drama o   jedné z největších legend   která nejspíš ani nikdy   neexistovala , králi   Artušovi. spoustu   působivých scén, hlavně ta   na zamrzlém jezeře
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2009
V první řadě musím zmínit   výborné obsazení do hlavní   role Artuše.Clive Owen roli   zvládl na jedničku a stejně   tak i jeho rytíři.Nevím,   nač tvůrci vynechali z děje   milostný trojúhelník   Artuš-Guinevera-Lancelot,   což by bylo ještě mnohem   zajímavější.Jinak je to   vážně hezký historický   film s velkolepou hudbou.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2010
Král Artuš
Povedený historický film o   králi Artušovi a jeho   rytířích, který je pojat   tak trochu jinak, než jsme   zvyklí, přesto však   skvěle. Film nabídne   několik pořádných bitev,   které jsou celkem obstojně   propracovány, ikdyž trochu   víc efektů by jim   neuškodilo. Houževnatí   Sasové jsou krvelačný a   tvrdý národ a když se k   tomu všemu ještě přidává   drsná, syrová příroda   Velké Británie, tak máme na   světě unikátní atmosféru,   která se táhne celým   filmem.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Z historickeho hlediska blabol   jako Brno, z divackeho   hlediska celekm koukatelny   historicky film. ale pouze v   puvodnim zneni - cesky dabing   uplne shazuje cely film.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2009
Hodnotím tak pro to, čím   film mohl být a co ve   výsledku zbylo z potenciálu.   S takovou hereckou partou   byste natočili s pomocí   schopnějšího scénáristy   nezapomenutelný film, s   takovou hudbou byste mohli   vést skutečnou armádu do   války, a takovou mlhu,   déšť a sníh by Vám i   bájný Avalon záviděl.   Přesto vznikl film, který   bohužel nelze brát vážně.   Futuristické kostýmy,   žonglování s historií a   především mytologií, a   zoufalý nedostatek nadhledu   jsou tím nejmenším a lze to   vše s klidným svědomím   přehlédnout, neboť tyto   faktory ještě nutně filmy   nepotápí. Ohromnou slabinou   je scénář – gradaci   zajišťuje pouze fantastická   hudba, zdánlivou hloubku a   zajímavost charakterů pouze   herci samotní a atmosféru   mlha, sníh a déšť spolu s   již zmiňovanou hudbou.   Scénář jako by nebyl, pouze   jako by si parta lidí   přišla zaimprovizovat do   anglické přírody. Z herců   mi nesedli dva, které mám   jinak hodně rád a kteří   zde hrají klíčové role –   Clive Owen a Ioan Gruffudd. Ne   proto, že by hráli špatně,   ale Clive se tu bere až   příliš vážně, za celou   dobu se usměje asi tak jednou   a obecně bych řekl, že   taková role prostě není   úplně pro něj. Ioanovi sice   role v historických kusech   sedí, ale jako vtipkujícího   exhibicionistu se dvěma   mečíky si zkrátka Lancelota   nepředstavuji a nedokážu to   skousnout. Zbytek osazenstva   výborný (a to jenom proto,   že jsou to dobří herci),   především Mads Mikkelsen,   Ray Winstone, Ray Stevenson,   Til Schweiger a hlavně   úžasný záporák Stellan   Skarsgard, jehož Sas by si   zasloužil samostatný film.   „Konečně muž, kterého   stojí za to zabít.“ Plus   na efekt dokonalá, ale jinak   nesmyslná bitva na zamrzlém   jezeře. Jo, celé je to jen   na efekt, celé dvě hodiny.   Přesto s hodnocením níž   jít nehodlám.
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Kopírování záběrů z   Pána prstenů na začátku   filmu bylo úsměvné,   televizní výprava docela   šokovala, hudba Hanse Zimmera   potěšila, pojetí příběhu   o Artušovi příjemně   překvapilo, triky neurazily,   scénář nenaštval, patos se   líbil, očekávání byla   překonána.
simca.talpi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Tento snímek pojednává   legendu o králi Artušovi   jink, než předchozí   zpracování. Především   Artuše pojímá jako   obyčejného muže, ne   mátizovanou osobnost.   Anonymita rytířů je   nahrazena sympatickými   chlapíky, jež mají různé   dovednosti boje, takže   nevidíme pouze obyčejné   šermování s meči.
Herecké obsazení je   zdařilé, i jejich výkony.   Krásné (i kdyř   počítačově upravené)   prostředí dodává filmu   atmosféru. SMutná je smrt   jedné z hlavních postav, i   když to byl dobrý tah,   stejně jako to, že příběh   vypráví. Smrt je   zastíněná nakonec   šťastným koncem-...a   vládli šťastně až do   smrti.
ane15
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2009
historický akční film,   tahle kombinace může být   docela zajímavá, když   přidáte pár známých   tváří a dodáte trošku   romantiky - výsledek   nezklame:-)
Laila
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2010
moc pekne a clive owen je   pekny,ale vazne film ma   smrnc,libil se mi a rada se na   nej podivam znovu
Apofiss
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2007
No nevím jak někteří   lidé, ale tento film je   opravdu pěkně zpracovaný.   Viděl jsem ho už nejméně   15 krát a stále mě   neomrzel, ikdyž je pravda,   že je brán v některých   místech až moc s nadsázkou,   ale řekněte sami, kdyby to   bylo přesně podle dějin,   nemělo by to takovou pointu:)   Tenhle film opravdu stojí za   to, aby se na něj člověk   podíval. Komu se nelíbí co   už. Asi má moc přehnané   nároky.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.10.2004
Miluju historické filmy s   trochou romantiky. Ale co je   moc, to je opravdu nekdy   prilis. Pohled na Artušovskou   legendu, kdy se Artuš hrdinou   teprve stává, je zajímavý.   Bohužel jeho přerod v hrdinu   je doprovázen stupňujícím   se množstvím stupidních   motivačních projevů - ty   jsou opravdovým kamenem   úrazu tohoto filmu. Film bych   doporučila pouze skalním   příznivcům tohoto žánru.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Nevím jak moc je to   pravdivé,údajně moc né,ale   to mě nevadilo,dobře se mě   na to dívalo a Sasové byly   cool:-)Mohlo být více krve a   drsných scén,řežby to byly   kruté i tak dobré.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2013
Artušovskou legendu mám   rád, ale dávám přednost   Excaliburu nebo Mlhám Avalonu   - prostě více mystiky a   fntas, ímž neříkám, že   jsem se na Krále Artuše rád   nepodíval, ale dávám   prostě přednost trochu jiné   verzi. Je to dobře obsazené   i některé bojové scény   jsou špičkové.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2013
Film má vše co bych od   historického filmu   očekával, ale zároveň   trošku zapadá mezi   průměrní filmy svého   žánru. Příjemná   oddychová záležitost, kde   nechybí napětí, boj, vcelku   dobré herecké obsazení, ale   na druhou stranu mě děj   příliš nepohltil. Za   zhlédnutí ovšem stojí
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.3.2019
Legenda vzhůru nohama. Je   potřeba se oprostit od   klasického Artuše a dívat   se na film, jako na příběh   z Anglie v dobách Říma. Pak   se jedná o dobrý příběh v   úžasných exteriérech s   kvalitním hereckým   obsazením výbornou hudbou   Hanse Zimmera.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2005
více je někdy lépe
Lehce nadprůměrný snímek   nikoho neurazí a bude jistě   úspěšný.Průměrné   výkony méně znamých   herců,pěkné bojové   scény,kamera,zvuk ujde,ale   děj je moc hr,dějové skoky   jsou přehnané,vše by   zasloužilo více   rozvést,klidně i na úkor   délky filmu,trochu více   informací na úvod by také   prospělo,více prostoru pro   Merlina a jeho grupu by také   zachránilo nějaké to +   ,alespoň jedna slavnější   herecká tvář,která by to   trochu rosvítila.Škoda   kapky,která padne vedle,ale   produkce se taky měla více   snažit.
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2004
Pokud jste viděli Excalibur a   líbil se vám a nejste   schopni přijímat nové   věci, pak se asi radši   nedívejte. Tady je totiž   všechno trošku jinak. No   trošku víc. Ale pokud vám   nevadí, že to není   Excalibur z roku 2004, pak se   podívejte, protože tenhle   film sice není trhák,   možná nepatří ani mezi   výjimečné, ale lehký   nadprůměr to je. Už jen   proto, že jsou tu pěkné   scénerie a souboje. Naopak   zklamáním je Merlin a pro   mě osobně konec, který tak   trochu připomíná   záverečný souboj z Patriota   s Melem Gibsonem
Ivett
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.10.2007
Film to nebyl špatný, ale od   Krále Artuše člověk   prostě, ať už chce nebo ne,   čeká mnohem víc. Zvlášť   když se hlavní role zhostil   C. Owen, kterého mám opravdu   hodně ráda.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.10.2008
Náhodou se mi velmi líbí to   pojetí historických filmů s   určitou nadsázkou, nádechem   mystična, ale přitom   žádnými přímo   viditelnými   "kouzly" a syrovou   atmosférou divokých věků   (toto, Trója, 300 atd.). Bylo   to zas něco jiného, nového,   určitě dobře natočeného a   bavil jsem se víc, než kdyby   šlo o další doslovný   přepis středověkých legen   se spoustou triků.
christinak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2005
Průměrný historický film,   který se ničím neliší od   podobných filmů Hollywoodu.
Kristi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2004
Osobně se mi tento film   docela líbil. Hudba krásná,   krajina přesvědčivě   chladná a sympatičtí   rytíři Artušovy družiny   :-)
Ovšem, tento film   má i své mouchy:
-   Vytažení Excalibru z balvanu   byl teda pořádně odbyt.
- Byla skutečně   Guinevere taková   "drsňačka"?
- Konečná bitva. - Ze   začátku jsem nepochopila,   proč k ní došlo. Věřím,   že ji mohli lépe napsat.
Knihy o Artušovi jsem ale   bohužel nečetla (Naše   knihovna stojí "za   bobek"), takže nemůžu   kritizovat příběh.
Čestmír
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Nové pojetí krále Aruše,   snad můžeme říci i   revoluční, příběhu na   jedné straně pomohlo. Už to   není ten Artuš, kterého tak   dobře známe, ale vyslanec   Říma, který se svými muži   brázdí krajinou. Slušné   dílko mě moc potěšilo a   ačkoliv jej neberu jako   "artušovskou   legendu", film je to   poměrně slušný, o což se   bezesporu zasloužili i herci.   Poklona, pánové a dámo.
resino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Nový příběh o Artušovi je   zcela jiný než všechny   předchozí, které se držely   legendy. Je to smyšlený   válečný snímek, který mě   moc nenadchl. Z klasickým   králem Artušem a čarodějem   Merlinem to nemá nic   společného. Na druhou stranu   se budou líbit souboje na   meče a bitvy.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2017
Jeden z prvních snímků, kdy   byly vykradena klasika a   předělána, pozdější   Robinové Hoodové, Tři   mušketýři, Ben Hur, Sedm   statečných apod., už jenom   pokračovali, protože dobrá   témata prostě došla a tak   je třeba občas vykrást a   nejlépe naprosto předělat.   Vždycky mi z tohoto snímku   byla akorát zima a dokázala   jsem ocenit jen mužnost Cliva   Owena a přítomnost Raya   Winstona, kterého jsem od   seriálu Robin Hood s   Michaelem Praedem v podstatě   neviděla. Samotné téma s   předělanou legendou nejsem   dodnes schopna vstřebat. A   Keira Knightley prostě prsa   nemá.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.2.2017
Průměrná podívaná,pro mě   nej scény ,akční scéna na   ledě a závěrečná bitva   ostatní scény   průměr,kostýmy a   prostředí dobrý,herecké   obsazení docela   ujde,povedený hudební   doprovod.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.11.2008
Jako celek to není žádná   sláva. Příběh, charaktery,   finále - jedno klišé za   druhým. Jsou tu ale momenty,   který mě docela zaujaly.   1)Neotřelý pokus zasadit   artušovskou legendu do   historických reálií,   2)některé scény byly   vizuálně působivé (bitva   na ledě) a 3)můj oblíbený   Stellan Skarsgård opět   zazářil a vytvořil postavu   saského vojevůdce, který   nekřičí, skoro šeptá, ale   o to větší z něho jde   strach.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Ocenil jsem absenci jakékoliv   mystiky, ale jakkoliv chtěl   film vypadat drsně a syrově,   cítil jsem tam pachuť   nasládlosti a to nemluvě o   ve své podstatě nudném,   nepříliš propracovaném   příběhu. Rozhodně se dalo   z toho vytěžit mnohem víc a   tak film byl pro mě   zklamáním.
radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.7.2015
Laciné kostýmy i scénář
Navzdory pověsti, která   tenhle film předchází, se   rozhodně nejedná o žádnou   epochální katastrofu.   Pravda, vyplísnit by   zasloužil scénárista,   který si jaksi neuvědomil,   že když úvod filmu posadí   do roviny "dle   nejnovějších   archeologických   nálezů" a děj potom   opatří lacinými fantasy   proprietami, bude výsledek   přinejmenším pochybný.   Stejně tak si měl uvědomit,   že samotné rozbouraní   mytického syžetu   nepostačí, když jej   nenahradí jiným. Nenahradil.   Král Artuš je film o ničem,   je to cesta odnikud nikam.   Chybí tu legendistické   pnutí mezi postavami, bohatá   fabulace. Zůstává jen   výpravné popojíždění po   Albionu a majestátní   cancání před bitvami.   Naštěstí se režiséru   Fuquovi dostal do rukou velice   kvalitní herecký ansámbl v   čele s opravdu skvělým   Clivem Owenem, kterého   nezastaví ani fakt, že jeho   Artuš je v podstatě   totální psychologický   nonsens, hrdina tak   impulzivní a eklektický, že   to místy působí až   směšně. Jenže díky   podání také charismaticky.   Stejně jako podání   ostatních rytířů kulatého   stolu. Film je místy dokonce   napínavý, bohužel nejvíce   právě ve chvíli, kdy   divákovi dojde, že tohle je   ONO, že dál už se nepojede,   že děj už se nikam   nevyvine. Šlus. Je to velká   škoda, protože díky   postavám tu potenciál byl,   stačilo přidat alespoň   nějaký příběh. Tahle   holá širá pláň nemůže   zaujmout více než osudový   fantasy epos Excalibur. Je mi   líto, hra na skutečnou   historii opravdu není   přesvědčivá.
Llewelyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2009
Začátek filmu je udělán   moc dobře a slibuje to i   přes celý děj..jenže   sliby-chyby...po drsných   bojích se dostává hrstka   mužů do konfliktu s   autoritou a od té doby to jde   s filmem s kopce..Artuš je   až odporně hodný a vůbec   se do té doby   nehodící...film je dobrý   pouze v soubojích, kde je   technika krásně ukázána, i   když takhle boj   nevypadal...rytíři vypadali   více nebezpeční než jejich   velitel i vojsko Sasů..co   jsem nepobíral, tak konec,   kdy se ta těžká vrata   otevírala na nějaký   středověký automatický   servomechanismus...
luongovae
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Tento snímek je další z   řady mnoha filmů které jsou   svým způsobem   monotónní,ničím   originální,snadno   zapomenutelné lákající   diváky do kina kvalitním   hvězdným obsazením. Je   smůla že někteří herci   nemohli kvůli scénáři   více prezentovat svůj talent   a to je škoda.Koneckonců   nebyla to zas tak velká   mizérie ale Král Artuš   bohužel nesplňuje všechny   potenciály kvalitních   dobových snímků.
100000052556420
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2020
Vcelku dobre,hlavne Clive Owen   a Keira Knightley,kteri maji   charisma.Jinak bitvy velmi   dobre a prostredi krasne a   vykony sekundujicich hercu   take dobre...Urcite zajimavy   "historicky" film.
kaylin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Je zde spousta herců, které   mám rád, Clive Owen, Keira   Knightley, Stellan Skarsgard a   navíc hrají v legendě,   kterou zbožňuji. Ale přesto   mám z tohohle filmu spíše   rozporuplné pocity než   pocity pozitivní. Film není   příliš zábavný a po   pravdě viděl jsem ho jednou   a nějak velkou vzpomínku ve   mně nezanechal.
Duster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Nic proti   "realistickému"   pojetí legendy, ale tomuhle   filmu chybí minimálně dvě   zásadní věci - kvalitní   scénář a režie. Některé   dialogy a hlášky (hlavně v   podání Artuše) jsou prostě   zoufalé, příběh je vcelku   nezajímavý a hlavně   špatně vyprávěný, postavy   se často chovají hodně   podivně. Herecká sestava je   slušná a kromě Owena a   krásné Keiry K. mě   potěšilo hlavně duo vůdců   Sasů v podání Stellana   Skarsgarda a Tila Schweigera.   Další ** dávám za   výbornou hudbu Hanse Zimmera   a poslední ** za práci   kameramana a některé   povedené akční sekvence   (především tu na ledě).
Aty
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2005
A jéé
Další historický spektákl.   Vůbec mi nevadí, že je   Artuš "mimo   století" a už vůbec mi   nevadí pojetí jednotlivých   postav (Guinevere válečnice?   Proč ne.), ale celý film mi   přišel tak nějak   "zfušovaný".   Prostě splácali, co mohli.   Více infotrmací na začátku   filmu by opravdu neškodilo.   Taktéž to nemuselo být hop   sem, hop tam. Dokonce mi   někdy unikala motivace   jednotlivých postav a co se   vlastně zropvna   "děje". No nic.   Pokud jste viděli Gladiátora   a filmy Troja a Alexander   Veliký se vám ve srovnání   s ním zdáli ubohé, tak se   na Artuše vůbec nedívejte.   Budete zklamaní.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.4.2006
Snaha o velkofilm v podani   europskej produkcie nedopadla   na jednotku.Ziadny europsky   film bohuzial nemoze   konkurovat dolarom z   Hollywoodu a jeho gigantickej   vyprave.Jedine plus je,ze   autori sa snazili podat ich   vlastny a ciastocne historicky   podlozeny obraz o postave   krala Artusa,ktory asi nebude   len legendou,ale ma aj   historicky podklad.Keira   Knightley ako druidka   bojovnicka ma pobavila-bojove   sceny v jej podani boli   nevieryhodne,ale aj tak bola   rozkosna :)
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Nezáživný a tím pádem i   přespříliš dlouhý film   nezachrání ani Clive Owen a   Keira Knightley v hlavních   rolích.Nehledě na to,že   tvůrci se rozhodli naprosto   ignorovat historická fakta a   natočili snímek podle   svého.Scénář však   značně pokulhává a zabalit   film jen do krásné výpravy   a historických kostýmů   opravdu nestačí.
hlavsa5
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.6.2011
...tak asi takhle to mohlo   být...asi... je to jen film,   který se snaží co nejvíce   přiblížit oné době a   oněm pověstem, snad si   každý divák vezme to   své...
Mary.Elwood
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Vizuální průprava,pěkné   bitevní scény,Keira   Knightley,Clive Owen ani plno   hrdinských dialogů tento   snímek nezachrání.Film   tězce pokulhává na   scénáři a tím pádem se   stává nudným.
Bouvard
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.7.2005
Jen několik zajímavých scén
Tragická Keira Knightley, jek   její role a dialogy, tak   její herecký výkon. Námět   zajímavý a kamera se taky   neztrácí. Vynikající   výkon Clivea Owena v roli   krále Artuše. Překonal   opravdu nepovedené dialogy   herectvím. Nejkrásnější   pasáž a záběr filmu-   postava Artuše na kopci u   valu a poté seskupení   rytířů. Bojové scény jsou   povedené. Hudba Hanze Zimmera   už není tak vyjímečná   jako v Gladiátorovi,   nicméně film také   umocňuje. Výsledek- až na   scény s Keirou Knightley to   ztracený čas nebyl.
Tom_Hardy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Nejslabší snímek, který   Fuqua natočil. Celý film   postrádá výraznější   moment, vysoký rozpočet   rozhodně znát není a   krásné exteriéry jsou   většinu času zahaleny mlhou   (asi ta byla digitální,   jinak vážně nevím, kam ty   prachy šly). Ač je ve filmu   hned několik charismatických   herců, ani jeden z nich   nestojí za zapamatování, je   to neskutečná přehlídka   zapomenutelných figur.   Prostě film bez   výraznější scény a   postavy, jehož slabiny   korunuje Merlin jako   křovák...
huron
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.4.2006
Na film jsem se díval opravdu   VELICE pozorně, protože se   mi předbíhaly titulky (tento   fakt ale samozřejmě nemá na   výsledné hodnocení vliv),   takže abych chápal, musel   jsem se soustředit. S   povděkem jsem kvitoval   kameru, výběr lokací,   některé scény byly opravdu   nápadité, např. boj na   zamrzlém jezeře nebo   závěrečná bitva. Film   bohužel pohřbila naprosto   katastrofická práce s herci,   amatérská choreografie   osobních soubojů a   "extrémní" dialogy   - chlapské řeči o ženách   střídaly velkohubé   vlastenecké kecy.
ZuzikD
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Očekávala jsem mnohem   víc...neubránila jsem se a   musela jsem srovnávat s   filmem Excalibur a musím   říct že kvalitou nesahá   tomuto filmu ani po   kotníky...herecké obsazení   podprůměrné, žádný   pořádný herecký   výkon...příště to chce   trochu zapracovat na   scénáři.
alfonzcepicka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.12.2007
slaby komercny vytvor.   neprinasa nic originalne.   chyba atmosfera. pekne   interiery a exteriery   narocnejsiemu divakovi   nestacia aby mal z filmu   zazitok
karlosphonic
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.4.2009
Trapný blábol k popukání
Snad nikdy jsem se u   žádného   "historického"   snímku tolik nenasmál jako u   Krále Artuše.Samozřejmě,s   historií tento snímek má   společné jen jména   některých postav.To ale   tolik nevadí,jako   tragikomické situace,které   film nabízí-a že jich   je!Zkusil jsem si vždy   tipnout,co směšně trapného   v dalších minutách toto   veledílo nabídne a...trefil   jsem se.
Germáni mají   myšlení žáků   předškolního věku.Každý   ví,že těžkou váhu led   neudrží.Navíc,družině s   Artušem šípy proti   Germánům perfektně   lítaly.Jak jinak :))!Když   jsem viděl sbírat   seno-ááá bude určitě   ohýnek proti retardovaným   Germánům.První mrtvý byl   pitomec,který vlezl na   strom-jaká náhoda.A v první   linii šla do boje odhodlaná   pomalovaná Keira   Knightley,která samozřejmě   krásná a svobodná čekala   na Artuše,až ji   osvobodí.Kýč,klišé,kýč   a klišé.
Krále   Artuše doporučuji   všem,kteří chtějí vidět   parodie na historické filmy.
enejčel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.8.2015
Film, který je špatně   pojmenovaný a hlavně   natočený. Nezajímavý děj,   který předělal jednu z   nejznámějších postav   raného středověku a   suveréně byla vložena do   dob Římského impíria. Děj   je jedno větší klišé   vedle druhého. Samotný   snímek je důkazem toho, že   je absolutně zbytečný a mě   osobně vůbec nic nedal,   spíše mě vytočil a to jsem   na to koukal v noci! Clive   Owen v roli samotného Artuše   vede skupinku svých   věrných, jako Lancelot a   další známí, aby porazili   jednoho padoucha... To je   celé. Film jsem nezvládl   dokoukat, ani nevím, jak to   dopadlo, ale vím, že dopadl   dobře, jako v každé jiné   pohádce. Absolutní   zhovadělost, kterou musí   samotní Angličané trestat.   Drzost amerického Hollywoodu   někdy nezná meze!
cynik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Další hollywoodský   historický paskvil, u   kterého si historik musí   říkat, že vražda není zas   tak nemorální.
Pokud   tohle někdo dokoukal do konce   na jeden zátah, zaslouží si   uznání. Tohle je fakt   opravdu za trest.
S   historií má tenhle snímek   společného asi tolik jako   český politik s   pravdomluvností a z   filmařského hlediska nesahá   po kotníky ani majoru   Zemanovi.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37094minih37094Jurský svět (2015) 
Jurassic World n
minih47102minih47102Neuvěřitelný Hulk (2008) 
The Incredible Hulk n
minih51200minih51200Zrození šampiona (2009) 
The Blind Side n
minih47669minih47669Travička zelená (2008) 
Pineapple Express n
minih42916minih42916300: Bitva u Thermopyl (2007) 
300 n
minih27246minih27246Notting Hill (1999) 
Notting Hill n
minih20776minih20776Tenkrát na Západě (1968) 
Once Upon a Time in the West n
minih14928minih14928Old Shatterhand (1964) 
Old Shatterhand n
minih28716minih28716Muži v černém II (2002) 
Men in Black II n
minih46107minih46107Jumper (2008) 
Jumper n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

46 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - Osudné léto 1683: Turci před b...

12:50 - 13:35

26 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

56 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:25 - 13:25

51 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Reklama